|
|
#2671 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
hahaha padłam
![]() Cytat:
pewnie się obrażą jak po nich nie zadzwonicie! ![]() Cytat:
fajny!Cytat:
Tak tak!!!! u mnie właśnie nadszedł dziś długo oczekiwany 9 miesiąc!!!! strach się bać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ubranka na pewno będą piękne! ale pomysły! Cytat:
hiehie super
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
dobrze, że wczoraj niedużo pisałyście, szybciutko nadrobiłam ![]() Klementyna gratuluję obrony ![]() Chanel śliczny brzuszek i jaki malutki ![]() Niedziela minęła mi spokojnie, choć nie obyło się bez odrobiny irytacji. Ktoś mi zarzucił, że na pewno specjalnie mało jem i się ograniczam bo to nie jest normalne żeby tak mało przytyć poczułam się jak wyrodna matka, która głodzi swoje dziecko a naprawdę jem normalnie, tak jak zawsze tylko staram się rezygnować z fast foodów i picia gazowanego aż się sama zaczęłam zastanawiać czy dobrze się odżywiam... ale chyba jakby malutkiemu było za mało to nie wiem... wolniej by rósł czy coś... a on chyba dobrze sobie radzi bo ma już 2 kg, siłę też ma bo bardzo mocno kopie, więc nie wiempatrzcie jakie tż ostatnio kupił w stokrotce fajne kapciuchy dla synka to jego pierwszy samodzielny zakup dla dziecka jest na nich napis I love mom poza tym dziś ma przyjść łóżeczko+dodatki i inne drobiazgi pamiętacie, że dziś Dzień Babci?
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh a mnie ostatnio coraz czesciej dopada dzien paszteta.. czuje sie jakos tak nieatrakcyjna, najchetniej schowalabym sie w jakies norce
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapcioszki piękne! a Dzień Babci za rok już będzie hucznie obchodzony
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() updatowałam brzuch dla dziadków. Z napisem "pozdrowienia dla babci i dziadka" dziadka musiał napisać chłop bo nie dałam rady - rączki za krótkie a ile przzytyłaś?!
|
|
|
#2677 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale gratulacje i do innych dziewczyn zaczynających 36 tyd też ![]() Cytat:
Ale ludźmi nie ma się co przejmować, pogadają i przestaną (; A dzisiaj ostatni dzień mojego weekendu ![]() o i tak przy okazji: http://metromsn.gazeta.pl/Gwiazdy/1,...a_podczas.html
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-01-21 o 08:34 |
||||
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My z tż całą niedzielę oglądaliśmy filmy a o sobocie nie będę wspominać bo się denerwuję na samą myśl ![]() O sajgonie w pracy nie będę wspominać tak więc idę pracować. Miłego dzionka Mamusie |
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was z glukozy - ohydztwo, szczegolnie dla kogos, kto nie slodzi tak jak ja. Za pol godziny ostatnie pobranie i do domku.
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Klementyna gratulację ![]() Dragusia, Strippi zdrówka CzarnyFlamaster ja nie wiem gdzie Ty masz te 20kg albo jaką chudzinką byłaś przed ciążą ![]() Nestelle, Strippi widzę, że niedziela ciężka była u Was ale jest nowy dzień i mam nadzieję. że humory też lepsze Mokka teściowa niezła a najlepszy tekst z ciuszkami 30 kilkuletnimi ale z wózkiem to też bez przesady przecież nie będziecie odkładać zakupu aż do marca![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
więc nie podglądnę.Cytat:
![]() śliczny i jaki okrąglutki----------------------------------------------------------------- Byłam wczoraj na ktg w szpitalu i położna mnie trochę nastraszyła, co prawda dużych skurczy jak na poprzednim ktg nie było ale jak to powiedziała "ciągłę drgania", które moment mogą się przerodzić w skurcze, kazała leżeć i nic nie robić, nie gotować, sprzątać. A i nie siedzieć, tylko leżeć! Aż się rozpłakałam tam, tak mnie nastraszyła i zaczeła coś mówić o zostaniu w szpitalu a tu jeszcze przecież 10tygodni![]() No ale jak lekarz na szybko zerknął na to ktg po wszystkim to powiedział, że skurcze ustały w porównaniu do środy, kazał dalej brać magnez, pić melisę i tylę No i teraz nie wiem czy położna przesadzała, ze lekarz nic więcej nie powiedział czy jak, no idzie zgłupieć. Do tego cały czas czuję twardy brzuch i pobolewa mnie podbrzusze
|
||||
|
|
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny!!!
na szybko potrzebuję porady!!! Mam możliwość nabycia wózka Tako Jumper (zestaw jak na załączniku za 400zł) - brać?! |
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
ewentualnie takie cuś firmy Kuner
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witajcie kochane! Dziś spałam do 8.30 Wczoraj załapaliśmy się z mężem na nowy odcinek Porodówki. Ale się dziewczyna darła! Powiedziałam TŻtowi, że jeśli ja będę się tak drzeć, to ma mnie doprowadzić do porządku. Ale oboje bardzo lubimy ten program, szkoda, że tak późno leci.Miałam w planach iść dziś na badania krwi i moczu, ale odechciało mi się. Jutro pójdę. Poza tym zauważyłam jak koszmarnie zaczęły wygladać moje rozstępy na brzuchu. Bolą mnie Smaruję codziennie, ale Sławek uparł się, że właśnie w tym miejscu będzie siedział całe 9 miesiecy więc chyba nie ma wyjścia. No i chciałam się ogolic, bo w czwartek do lekarza. Zmachałam się i tylko udało mi się....zrobić przód przed lustrem wiszącym na ścianie. Mąż stwierdził, że jesli chcę to on to zrobi.... Jakoś sobie poradzę, tylko kto mnie potem z brodzika wyciągnie???
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-21 o 09:12 |
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście wczoraj byliśmy z TŻ u mojej babci i dziadka na sekundę
|
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no powiem, ze cena niezła, opłacało by sie go kupić, jak jestw dobrym stanie to zcemu nie, chociaz na zywo nie widziałam tych wózków jeszcze i nic nie powiem odnośnie jego zalet i wad |
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
ehhhh.... wymiękam... mam 3 typu po odrzuceniu wieeeeeeeeeeeelu innych:
1. Tako Jumper 2. jedo bartatina 3. Jedo Fyn 4Ds i bądź człowieku mądry za jedo przemawia gondola ... <80cm... za jumperem fotelik ... wrrrrr... |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny chciałam przeprosić
O tym wózku co pisałam jak szukałam po zdjęciach w necie to wychodziło że to Tako, bratowa napisała że to model ENZO ale jak wpiszę w wyszukiwarkę to firma wyskakuje że to model Espiro . Strasznie wywrotny i nawet spacerówki w nim nie używała a z głębokiego szybko przeszła na inną spacerówkę.
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak w ogóle dziś byłam rano na badaniach zrobic morfologie i mocz, moze wieczorkiem odbiore wyniki, mam nadzieje ze moja hemoglobina sie poprawiłaaa cosik No i byłam w Smyku,boooziu jakie superowe cieszki i przeceny, jakbym miała tak ze 100 czy 200 zł takie wolne do wydanai to bym poszalała coś,a tak to kupiłam pajacyk ten z czapeczką za 20 zł i w tesco rampersik za 9 zł
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-21 o 09:24 |
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocztytaj sobie opinie w necie, najlepsze ma chyba 3. Jedo Fyn 4Ds http://www.bangla.babyonline.pl/opin...yn-3ds-fyn-4ds Mi osobiście podoba się Bartatina
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-21 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2692 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam sie po weekendzie u mnie minał na spiocha jak wsobote o 15 mnie zmogło to o 10 rano w niedziele dopiero wstałam w sobote odwiedzilismy moje babcie i troche ogrnelismy z tz pokoj a w niedziel jak sie wyklułam to pojechalismy do siostry ciotecznej tz co ma rocznego chłopca ale urocze to dziecko i nic sie nie wstydziło mimo ze nas pierwszy raz na oczy widziało... niestety nieodwiedzilismy babci tz nie dałam rady dzis idzie maz sam po pracy bo ja na szkołe rodzenia sie wybieram to juz 2 spotkanie bedzie narazie jestem zadowolona z dzisiejszego dnia meza wyprawiłam allegro przejzane rosolek sie gotuje i zastanwiałm sie czy nie jechac do lidla bo sa rzeczy od dzis dla maluszków i zaciekawiły mnie podkład zeby materacyk nie przemókł za 25zło taki http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_33261.htm myslicie ze do wieczora sie uchowają???
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2013-01-21 o 09:34 |
|||
|
|
|
|
#2693 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No dobrze, że już następny dzień i pewnie lepiej, ale wczoraj było coś w powietrzu, ja też chodzę jakaś podminowana, martwię się tą cukrzycą i czy na pewno nic tam nie robię Dziedzicowi, a na dodatek mój chłop po prostu ekstremalnie się przepracowuje, niby wiem że po to żeby potem móc odpuścić w firmie na kilka tygodni, ale wczoraj jakoś się strasznie rozmarudziłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj się, dziecko zdrowe, nic nikomu do tego ile przytyłaś, mało to źle, dużo źle, zawsze źle niektórym
|
|
|
#2694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj oczywiście też zajrzeliśmy na szybko do Smyka i wzięłam jeszcze 3 pak body z długim rękawem za 20zł z 50A i kupiłam te podkłądy Bella w aptece po 5 zł były. Narazie wzięłam 2 opakowania jak coś to TŻ mi dokupi bo apteka bliziutko szpitala. I jak mi je Pani podała to przeraziłam się wielkością, mówiłyście że duże ale nie myślałam że aż tak. Jak wyszłam z apteki Tż zbierał odemnie reklamówki tak patrzy na to i pyta czy pampersy kupiłam ![]() Tantum Rosa też zakupiłam 4 saszetki wystarczy? A i pytanie odnośnie kremu Bepanthen? Jest w Rossmanie na promocji za 16,99 ale pisze na nim Bepanthen Baby na odparzenia czy coś takiego czyli ten którym smaruję się biust to jakiś inny czy ten? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Ewentualnie jak boli brzuch to nospe 2 razy dziennie i tyle. A w którym tygodniu zaczeły się skurcze u Ciebie? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka_83, Nestelle
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku, że jeśli czujesz się dobrze, wyniki masz dobre, nie marudzisz i jesz co chcesz, to niektórzy bywają wściekle zazdrośni o to. Głowa do góry! Urodzisz, kilogramy znikną i będziesz sexy!! Mokka_83 Moja teściowa również chciała mi łaskawie dać ponad 30 letni kocyk dla małego. Nie wiadomo ile to w szafie leżało, był tak koszmarny, ze przypominał mi koc, który moja mama dała psu do leżenia. Teściowie to mają czasami świetne pomysły! Moja mi ostatnio wypaliła, że chcę by mój Sławek był ginekologiem. Ja, że nie chcę. Że lekarzem to owszem (ah te ambicje! ), ale nie wiem czemu ubzdurała sobie ginekologa....Poza tym: nauczy nas jak dziecko myć, dziecko tylko ekologicznie odżywiać, będą go brać na narty, na spacery, będzie u nich nocował, będzie chodził do szkoły muzycznej (tu już mi nóż sie otwiera w kieszeni) i licho wie co jeszcze. No i mają zabawki dla małego w garażu po swoich dzieciach..... Mamy przerabane, bo siostra TŻta mieszka wieeeeeele kilometrów od nas i wpada 2 razy do roku, dzieci nie ma i szybko mieć nie chce.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-21 o 10:00 |
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi co do ospy nie przejmuj się, ostatnio co pilnowałam tego maluszka to on w wieku 3 tygodni przechodził ospę bo najpierw Wiktor jego starszy brat załapał w przedszkolu jego mama nigdy nie przechodziła i się zaraziła wysyp miała tydzień po porodzie akurat zdarzyli ją do domu wypisać a mały po kolejnych 2 tygodniach dostał wysyp. Jedynie jak przeszedł tą ospę tak wcześnie to Wiktor ten starszy nie mógł chodzić do przedszkola by nie przynieść choroby żadnej tak jakby odbywali 3 miesięczną domową kwarantannę
Przepraszam jeśli moje posty są nie składne ale mamy taki hałas że własnych myśli nie słychać. |
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
aaa ja sie nie pochwaliłam, że dziś 28t1d takze powoli zaczynamy 29
nooo niech juz bedzie 35 noooooo !!!
|
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Ja tez się troche obawiam bo mieliśmy dostać od teściów pieniadze w styczniu, później w lutym a później coś teściowa mówiła że przeciez odrazu nie potrzebny, chociaz dziecko może spać w wózku, więc stwierdziłam 'oo tak moje będzie spało w wózku' ![]() Tylko ja wiem ze nie robi tego złośliwie, tylko musi na to zarobić i naprawdę zacharowuje się z chorymi nogami w Niemczech ![]() no ale mam nadzieje że najdalej na początku marca dostaniemy i też narzekałam że 'już mi ciężko chodzić a co dopiero w marcu' ![]() tylko ze u mnie na początku marca to już moze być maluszek... Cytat:
![]() ![]() Co do odwiedzin, to u mnie w dzien wyjścia napewno będą rodzice i siostra, ale mi to nie przeszkadza, wręcz będę się chciała pochwalić maleństwem chociaz na pół godziny ![]() u siostry bylo tak samo, tylko ja jej dziecko nawet niosłam do auta i z auta do domu więc u nas to normalne że ktoś jest obok ![]() Co do adopcji.. nie żal mi tych dziewczyn. Tym bardziej że niejedna mogłaby wychować dziecko tylko cudują... a o adopcji przez gejów się nie wypowiadam bo by mnie wyrzucili z forum..
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Ja wiem, że to z sympatii do nas, ale po prostu dla mnie to za wiele czasami
Oni mogliby nas przyjmować albo nas odwiedzać dzień w dzien... A nam tak naprawdę w zupełności by wystarczyło raz na kwartał
Echhh...
pewnie się obrażą jak po nich nie zadzwonicie!
fajny!
Byliśmy u teściów bo nas zaprosili... Powiem szczerze, że myslałam, że skoro nas zapraszają to coś chcą... a dokładniej - że chcą dać kasę na wózek (bo jakos w listopadzie zadeklarowali że nam dadzą na wózek). A teściowa do mnie wyskakuje z tekstem, że po wózek to chyba w marcu pojedziemy?
Już miałam takiego nerwa (choc oczywiście zachowałam zimna krew), że zaczęło mi być wszystko jedno... nawet zaczełam mysleć, że gdybysmy mieli w tej chwili luźne 2 tys to bym jej powiedziała, że kupujemy teraz a oni jak będą chcieli to nam dorzucą a jak nie, to nie... No ale nie mamy luźnej kasy niestety

Smaruję codziennie, ale Sławek uparł się, że właśnie w tym miejscu będzie siedział całe 9 miesiecy więc chyba nie ma wyjścia.
wczoraj byliśmy z TŻ u mojej babci i dziadka na sekundę
klasaki: