|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-01-21 o 08:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja jej utrudniam prace bo ona (albo raczej sklep) mi utrudnia zakupy, nie wazne dla mnie czy z polecenia szefa czy wlasnego pomyslu. Po prostu nie mam ochoty byc pytana o informacje ktore sa absolutnie zbedne do zakupow a ze sklep sobie chce je zbierac to rownie dobrze moga robic ankiete w inny sposob, ja nie mam przymusu w niej uczestniczyc, a jesli ktos bedzie mnie naciskal to jest zwyczajnie niekulturalne. Albo niech sklep uprzedza ze MUSIMY podawac kody, albo niech zapytaja raz i w razie odmowy po prostu nie naciskaja do skutku, to wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Ja mam prawko bezterminowe pomimo wady wzroku. Lekarz stwierdził, że krzywdzące byłoby dla mnie gdybym miała mieć terminowe ponieważ mam małą wadę wzroku. Ale zalecił kontrole bo "z wiekiem wzrok się pogarsza".
Moja wada niewiele się pogłębia i nie wyobrażam sobie żeby chodzić na przymusowe kontrole do okulisty z tytułu "posiadania prawka". Chodzę do okulisty raz na jakiś czas i to mi wystarcza. Ale faktycznie są kierowcy, którzy w momencie zdawania na prawko mieli dobry wzrok a w tym momencie mają więcej dioptrii niż ja i jeżdżą bez okularów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie robienie afery o kod pocztowy, jest śmieszne. Szczególnie, że obecnie ludzie częściej zmieniają miejsce zamieszkania, niż np. numer telefonu komórkowego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Tez bym nie robiła afery o kod pocztowy njest to jedynie info o tym gdzie słać gazetki reklamowe, bardziej bym sie bała kart zniźkowych, klubowych itp zwłaszcza w supermarketach, na ich podstawie wiadomo o was wszystko jakie jedzenie kupujecie, jakie kosmetyki czy macie dziecko czy macie partnera czy pijecie alkohol czy palicie, takie podanie na tacy wszystkiego o sobie w zamian za mały rabacik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Zwróćcie uwagę, że na podobnej zasadzie działa wybór reklam w internecie, jakie się Wam wyświetlają na bocznych paskach, chociażby na Wizażu, czy na FB. Jest to zbiór informacji pochodzących z Waszych preferencji co do tematyki artykułów, jakie czytacie, stron, na jakie wchodzicie etc. Także, nigdzie się nie jest anonimowym. Jeśli np. masz dziecko, to masz produkty dla dzieci, masz psa - produkty dla psów, lubisz dużo jeździć - reklamy biur podróży itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Niedużo czasu trzeba jak widać. Z tym, że bardziej obwiniam gorsze oświetlenie po wyprowadzce na studia i siedzenie przy takich przy nauce i kreśleniu tego i owego niż komputer. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Coś z nim nie tak widocznie? Ukrywa się przed kimś? ![]()
![]() |
#2229 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
zawsze mam racje
|
No też mnie to zniszczyło.
Ogólnie teraz wszystko jest hejterstwem, rasizmem, nietolerancją itd. :ziew: Dziwi mnie np, że można opowiedzieć kawał o Rosjanach, ale opowiedz o Pakistańczykach to już siejesz nietolerancję. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ale jestem w stanie uwierzyć, że w niektórych sklepach zrobią z tego warunek zakupów...
![]() |
#2231 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie te reklamy dedykowane wkurzają. Robię zakupy w internecie. Kupuję powiedzmy trzy t-shirty w danym sklepie. Chwilę później oglądam powiedzmy demoty albo wizaż... Reklama tego sklepu - i wśród 5 propozycji ciuchów znajdują się dwa, które właśnie kupiłam... PO CO? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Akurat przy większej ilości osób w sklepie jestem mniej prześladowana niż inni, mam po prosto niezachęcający wyraz twarzy czy coś ![]() Ale, że lubię zakupy tylko o porach, gdzie jest mniej ludzi to muszę uważać, gdzie wchodzę. Rozumiem pytania typu- pomóc w czymś? szuka Pani czegoś konkretnego?(ale raz a nie 50 razy) albo informację o promocji- dzisiaj drugi sweter 30% taniej; ale prześladowaniu krok w krok mówię nie ![]()
![]() |
#2233 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
zawsze mam racje
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3876832 0]Tak, jest podejrzany, nie na czasie, może nie umie pracować w zespole skoro nie robi tego co wszyscy. Różne są tłumaczenia, ale słyszy się czasem podobne rewelacje i opinie wielce uczonych osób rekrutujących.
[/QUOTE] Założę sobie fundację ds. dyskryminacji osób bez facebooka ![]() Nie można powiedzieć, że pracownik 50+ jest gorszy od tego świeżo po studiach(czasami jest jak sobie pewne osoby myślą, że znały rynek w 1988 to tak samo jest teraz), ale niedługo brak fb będzie mega problemem ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Niby tak, ale jest dużo innych stron do przesiadywania ![]() Proponuję jeszcze obowiązkowe konto na wizażu, bo co to za kobieta, która cały dzień zajmuje się poważnymi rzeczami ![]() A ktoś kto wkleja dużo zdjęć z zakupami pokazuje, że warto pracować w fimie x ![]()
#2235 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Konto usunięte
|
Ja.
Ale wiecie... to wszystko w ramach głupio rozumianej kontroli. Jak komuś zależy, to można sobie stworzyć taki wymuskany i przemyślany profil na potrzeby... a choćby zainteresowania potencjalnego pracodawny. Zaprezentować się jako super cool, poważny, odpowiedzialny. No... ale to też trzeba umieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem inne dane, ale kod pocztowy, który jest taki sam dla kilku(nastu) ulic?... Podanie "90105" zajmuje o wiele mniej czasu niż "Nie, nie podam pani", "ale proszę podać, taki mam wymóg od sklepu, że każdego muszę pytać", "Ale ja pani nie podam bo nie widzę w tym sensu!", "Proszę pani, takie mam wytyczne i nic na to nie poradzę", "Nie! Nie życzę sobie." (i zostawienie rozwalonych zakupów na taśmie, i do widzenia!)... ![]() Ale ludzie lubią sobie wszędzie szukać problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3876832 0]Tak, jest podejrzany, nie na czasie, może nie umie pracować w zespole skoro nie robi tego co wszyscy. Różne są tłumaczenia, ale słyszy się czasem podobne rewelacje i opinie wielce uczonych osób rekrutujących.[/QUOTE] Koszmar ![]() A dlaczego to dotyczy tylko kodu pocztowego? Jak ktoś nie chce podać imienia, to też robi z igły widły. Jak nie chce podać nazwiska, to tak samo. Co za problem podać, przecież trwa to chwilę, a z jakiej racji ludziom w pracy przeszkadzać.
![]() |
#2239 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podając nazwisko - mogą Cię znaleźć i rozsyłać spam na adres domowy, a tego nie chcesz. Podając kod - nie ponosisz żadnych konsekwencji tego, nie będziesz odbierać telefonów z reklamą sklepu, nie będziesz dostawać maili itd. Numer telefonu i nazwisko to dane prywatne, które mogą wykorzystać w różny sposób (chociażby sprzedać -wtedy jeszcze inni będą wydzwaniać), kod pocztowy to dane uniwersalne, taki sam kod ma X ludzi, w związku z czym ten kod w żaden sposób nie dostarcza informacji o Tobie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2013-01-21 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MI generowane reklamy nie przeszkadzają, bo przynajmniej wyskakuje mi coś, co mnie zainteresuje. Może kiedyś w przypływie luźnej gotówki, kliknę na banner i coś tam kupię. Wolę to, niż reklamy w tv np. o problemach z erekcją ![]() A tak przy okazji... nie spotkałąm się nigdy z odmową transakcji bez podania kodu pocztowego. Zazwyczaj o taką bzdurę pytali po transakcji. Jedyne sklepy, które znam z takiego czegoś, to Castorama i Ikea. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-21 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgadzam się ![]()
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
co za problem podać zmyślony kod albo zmyślone imię, nie rozumiem waszych rozterek
![]()
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ; p
#2245 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
W markecie budowlanym nieopodal którego mieszkam kiedyś też pytali o kod pocztowy, teraz pytają skąd kto jest. Jakoś nie zauważyłam, by ktoś miał opory, by się przyznać. No i cale szczęście, bo wyobraźcie sobie, jakby nagabywany klient się wkurzył i cisnął na taśmę komplet garów, worek zaprawy lub nie daj Boże piecyk z rurą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Konto usunięte
|
A mnie dziwi, że ktoś zamiast wpisać po prostu np. facebook . pl to wpisuje google . pl, a potem w wyszukiwarce dopiero facebook.pl xd
No a poza tym, dziwię się, że ludzi dziwi, że mnie obrzydza ciąża. Wie to naprawdę mało osób (mój facet, przyjaciółka, mama i siostra) a mimo wszystko wszyscy próbują mi wmówić, że to piękny okres. A mnie po prostu brzydzi, że płód miałby się we mnie rozwijać, ruszać, żywić we mnie.. Nie wiem jak to możliwe, ale to okropne. I te 4 osoby mimo, że akceptują moje "NIE" do dzieci, to jednak nie rozumieją tej drugiej sprawy. p.s - żeby nie było - do siostry się nie odzywam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2248 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
and cigarettes
|
Robienie z tego nieszczęsnego kodu pocztowego wielkiej tajemnicy nieco mnie dziwi. Ale już cieszenie się, że reklamy na stronach generowane są na podstawie czytanych artykułów czy że dane o wszystkich przebytych operacjach, chorobach są dostępne przez telefon dla każdego, kto zna jeden numer - to dziwi mnie bardzo. Z czego tu się cieszyć?
Niedługo po zaginięciu Iwony Wieczorek ktoś tu napisał, że każdy człowiek po narodzeniu powinien mieć wczepiony jakiś nadajnik i wtedy zniknąłby problem zaginięć, każdego dałoby się znaleźć niemal od razu. No kurde. Zarówno 'śledzenie' mnie w Internecie, jak i poza nim jest trochę przesadą. Bezpieczeństwo w postaci mapki pokazującej gdzie jestem w danej chwili, ułatwianie zakupów czy sugerowanie, czym mam się interesować - spoko, jeśli mam 3 lata. Ale dajcie spokój, dorosłemu człowiekowi wyświetlać, co ma kupić, bo kupił tamto? Trochę mnie zaczyna przerażać taki brak odpowiedzialności, pomyślunku czy rozwagi i przyzwolenie na kontrolę wszędzie i zawsze. Któraś z Was pisała, że google generuje reklamy na podstawie treści maili... Coś w tym może być. Spróbujcie napisać maila na gmailu, w treści napiszcie 'w załączniku przesyłam...' ale nie dodajcie załącznika. Jeśli nic się nie zmieniło - wyskoczy Wam okienko z ostrzeżeniem w stylu 'napisałeś, że jest załącznik, ale go nie dodałeś'. No tak, niby spoko, automat na pewno, można uniknąć gafy, ale jednak jakoś dziwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
Dziwi mnie, że studenci nie umieją się odpowiednio ubrać na egzamin, kurczę zawsze mi się wydawało, że są to sytuacje kiedy wypada założyć bardziej "odświętny" strój, a nie dżinsy, kolorowe bluzki z dużymi dekoltami itp. Nie wiem, może jestem staroświecka, ale kiedy w sesji letniej dziewczyny przychodziły w krótkich szortach, bluzkach na ramiączkach, to mnie wmurowało. I dziwię się, że żaden wykładowca nie zwraca na to uwagi. Pewnie dlatego to wykorzystują, ale ciekawe jak kiedyś trafią na takiego co się przyczepi
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.