Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 09:29   #1831
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Co do piosenek moja je uwielbia jak tylko gdzies cos wysłucha zaraz pupa jej sie rusza. Jak byliśmy na weselu to kamerzysta za nia latał tylko zeby ja nagrać, oczywiście kiedy były kaczuchy to od razu wyskakoczyla na parkiet, była taka szczęśliwa ze kaczuchy grają. Generalnie w zlobku cały czas piosenki leca i śpiewają i tańczą jak robią cos innego to jest wyl, ale np my jesteśmy krasnolutki to śpiewa jej tylko babcia i ciocia i stoi i pokazuje jak na trąbce grają jakie maja czapki jak robią lulu komiecznie to
wyglada.

Ja dzis lepiej sie czuje katar mnie nie męczy,
co prawda dopiero wstalysmy ale wiem ze jest lepiej.
Dama ma tygodniowe L4 od mamy do zlobka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:59   #1832
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

A ja mam pytanie czy sa jeszcze na forum dzieci kóre nie śpia same w łózeczkach? Pewnie jest jeszcze sporo co?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:49   #1833
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

myha nasz Karolek nie spi w łózeczku, nauczył się w październiku do nas i nie idzie go nawet przełożyc, odrazu się budzi i płacz.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:54   #1834
myha82
Wtajemniczenie

U mnie jest spanie tak gdzies do 22-potem nie chce spac w łózeczku tylko ze mna. A wczesniej wytrzymywała chociaz do 1-2 w nocy

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:04   #1835
agulaaabar
Zakorzenienie

Myha Lilka śpi od miesiąca z nami bo nie mamy materaca w łóżeczku
Ale w tym tyg musze kupić, żeby tż nie uraziła w tą nogę jak wróci do domu..
I znowu będzie meka żeby ją odzwyczaić od spania z nami :/

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:16   #1836
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Justyna zmobilizowała mnie do uszycia królika dla Hani.
Tak mi wyszedł sku-bunny.
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Miałam się jeszcze pochwalić moim dzisiejszym dziełem . Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę . Malwiś śmiała się do rozpuku na jej widok, a później ją wykąpała .
Zdlone mamuśki są na forum! Przytulanki śliczne. Chociaż bardzo mi się podobają, ja nie zrobię bo: jestem zbyt leniwa i nie lubię robótek ręcznych

Hania jest baaaaardzo słodka, dziewczęca- miód malina - zakochałam się w niej Marzenko - a masz już dla niej kawalera? Jeśli nie to mój Rafcio na pewno jest chętny

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ad. tego co napisałam na początku, czyli spokojnego siedzenia, u nas nie ma mowy żeby Adaś więcej niż minutę-dwie posiedział. Wyjątkiem są sanki A poza tym wszędzie go pełno, musi wszędzie wejść, wszystko sprawdzić.
A ciekawa jestem, jaki będzie młodszy, aż się boję... W brzuchu rozrabia bardziej niż Adaś, jak mu tak zostanie to pięknie Czasami mam wrażenie że to dziecko prawie wcale nie śpi, w dzień na okrągło, w nocy nieważne o której się w zbudzę, w brzuchu dyskoteka. Teraz też siedzę, a brzuch mi faluje
Zazdroszczę falowania brzuszka - to najpiękniejsze wspomnienia z ciaży! Będziesz miała wesoło przy dwóch takich "żywych sreberkach"

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam,
podczytuje Was z krzaczorow, ale nie umiem sie wbic w temat. Marsyia w poniedzialek rozchororwala sie na obustronne zapalenie uszu, w piatek poszla zdrowa do kontroli, to w przychodni zlapala jakies cholerstwo i noc z piatku na sobote mialam z glowykaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.
Ja sie czuje ok, wiec chociaz tyle dobrego
marzenka fajny zajac
scio jaka agata gadula moja duzo gada, ale wiecej po swojemu.
Zdrówka dla Marysi! Dobrze, że Tobie już minęły poranne mdłości!
A Ty wróciłaś do pracy po zwolnieniu (niepamiętam) czy już do końca ciąży będziesz w domu?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Weekend wyjazdowy-odwiedziliśmy teściow, Ewka podrózniczka w siodmym niebie-dziadki pekały z dumy, Ewka wołała co sekunde "babcia basia"i "dziadzia"-takze totalnie ich rozłożyła
Jak na złość zepsuł nam sie jeden samochód a po jego naprawie drugi takze poplynelismy w Nowym Roku...
Ale jest i dobra wiadomosc:jutro moja mama wychodzi ze szpitala

Wysypka wyszla juz wszedzie takze jutro od rana rejestruje nas do lekarza
TelikJasiowi wszystko zeszło?
MarzenaPiekna fochatka!!!I mamy bodziaki z serii sówki
Eveco za pech z ta kontrolaja tez z mysla o jutrzejszej wizycie drże...
I jak po wizycie?

Nie tylko u Was rok się nie najlepiej rozpoczął. U nas ciągle też jakieś nieplanowane wydatki A do tego choroby....

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie.
Bylysmy dzis na zimowym spacerze. Wiki nozkami. Zachwycona jest śniegiem. Bierze go do raczek, próbuje, lize. Na poczatku bała sie chodzić ale szybko sie oswoila.
Stornczku czy Wiki zjada śnieg z samochodu? Przynajmniej tak to wygląda
Korzystajcie z zimy...
Mały tylko raz w yum roku był na sankach, bo ciągle chory i pewnie jak wyzdrowieje, to śnieg zniknie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A my dziś zaliczyliśmy rodzinny wypad na plac zabaw Może trochę nietypowo, bo śniegu prawie po pas ( tam nie odśnieżają, a wręcz spychają śnieg z innych miejsc), ale za to pierwszy raz w życiu mieliśmy cały plac dla siebie Jeździliśmy na zjeżdżalni, i ja i Tymek, i aż chichotał z radości
A tyłeczki Wam nie przymarzły do zjeżdzalni? U nas jest baaardzo mroźno.

Ładne ubranka kupiłaś. Na jaki rozmiar, Tymuś chyba nie jest bardzo wysoki?

Pokaż misia!

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-01-21 o 12:18
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:30   #1837
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Nie umiem się jakoś wbić w rozmowę po weekendzie

myha Szymon śpi od urodzenia w swoim łóżeczku Kiedyś go nawet chciałam wziąć na jedną noc do nas, ale nie umie spać z nami - nasze łóżko kojarzy mu się z zabawą

Dziewczyny jak można się bawić jednocześnie z Szymonem i roczną dziewczynką?
Dzięki z góry za podpowiedzi

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:38   #1838
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co do piosenek moja je uwielbia jak tylko gdzies cos wysłucha zaraz pupa jej sie rusza. Jak byliśmy na weselu to kamerzysta za nia latał tylko zeby ja nagrać, oczywiście kiedy były kaczuchy to od razu wyskakoczyla na parkiet, była taka szczęśliwa ze kaczuchy grają. Generalnie w zlobku cały czas piosenki leca i śpiewają i tańczą jak robią cos innego to jest wyl, ale np my jesteśmy krasnolutki to śpiewa jej tylko babcia i ciocia i stoi i pokazuje jak na trąbce grają jakie maja czapki jak robią lulu komiecznie to
wyglada.

Ja dzis lepiej sie czuje katar mnie nie męczy,
co prawda dopiero wstalysmy ale wiem ze jest lepiej.
Dama ma tygodniowe L4 od mamy do zlobka
Mój mały nie przepada za kaczuchami. Uwielbia taka pokazywana piosenkę -.. głowa ramiona, kolana pięty.. śmieje się przy niej do rozpuku..

U Was widać pozytywny wpływ przedszkola na rozwój.

Dobrze, że z Tobą już lepiej - kuruj (cie) się! A mała pewnie przeszczęśliwa, że może spędzić tydzień z mamą.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie czy sa jeszcze na forum dzieci kóre nie śpia same w łózeczkach? Pewnie jest jeszcze sporo co?
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
myha nasz Karolek nie spi w łózeczku, nauczył się w październiku do nas i nie idzie go nawet przełożyc, odrazu się budzi i płacz.
Cytat:
U mnie jest spanie tak gdzies do 22-potem nie chce spac w łózeczku tylko ze mna. A wczesniej wytrzymywała chociaz do 1-2 w nocy
U nas jest w kratkę, w miarę był oduczony, przeważnie tak do 3-4 spał w łóżeczku, ale znowu jest chory więc śpi ze mną w łóżku. W nocy strasznie się rzuca, jęczy, więc mogę go zawsze pogłaskaćm przytulić bez wybudzenia.

U nas dzisiaj lepiej - widać że i mąż i mały troche lepiej!. Mąż oczywiście poszedł do pracy - nie dokońca zdrowy. Mały już nocą nie gorączkował, ale wczoraj po paracetamolu, ktory dostał o 14:30 spał od 15 do 18:20, co spowodowało, że nie chciał zasnąć do 24 - chciał się bawić, stać na parapecie i obserwować niebo, bawić się w ciągniecie mnie za włosy w łóżku, wkładanie palca do mojego nosa/ust/ ucha.
Nie wiem ile piosenek mu prześpiewałam, w kóncu ja chyba padłam szybciej niż on, wiem że było ju dzisiaj....
O 2 zrobił pobudkę na mleko i dałam mu bo koniecznie chciał am am- a miał już nie dostawać O 6 jak podawałam leki to widać było, że chce dalej spać. Jak wychodziałm do pracy smacznie spał, wstał cwaniak o 10:15.

Pewnie już bylo to pytanie, ale do jakiej temperatury wychodzicie z dzieckiem na spacer?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Nie umiem się jakoś wbić w rozmowę po weekendzie

myha Szymon śpi od urodzenia w swoim łóżeczku Kiedyś go nawet chciałam wziąć na jedną noc do nas, ale nie umie spać z nami - nasze łóżko kojarzy mu się z zabawą

Dziewczyny jak można się bawić jednocześnie z Szymonem i roczną dziewczynką? Dzięki z góry za podpowiedzi
Sadzasz obydwoje na dywnaie i pilnujsze, żeby Szymuś małej nie zrobił krzywdy i nie zabierali sobie na wzajem zabawek. Przynajmniej u mnie to tak wyglądało, jak kuzynka przyprowadziła mi swoją 13 miesięczną córeczkęc gdy sama musiała wyjść pozałatwiać sprawy. I
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:42   #1839
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam

My juz po grupie. Było miło i przyjemnie. Wiki bawiła sie swietnie, tylko za krótko.

Brumku dzis juz Troche lepiej z tym paraliżem. Główne drogi czarne, niestety osiedlowe oblodzone. Widziałam dzis jak babka w krawężnik bokiem walnela. Nie mogła wychamowac przed skrzyżowaniem. Całe Szczescie nic nie jechało i uniknęła kolizji. Ale tak to jest jak sie ma letnie opony i zero pojęcia o jeździe w takich warunkach. Chodniki tez nie odsniezone, oblodzone. Niebezpiecznie Troche jest.
Niektóre szkoły dzis zamknięte.

Anka akurat ta fotka przy samochodzie sąsiada była. Zgarnela z niego Troche śniegu i lizala

Wiki spi u siebie. Czesto jednak ok 4-5-6 ląduje u nas. Wypija mleko i spi dalej juz z nami. Mamy duuuze łóżko więc sie mieścimy spokojnie w trójkę.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:49   #1840
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Łapaliśmy rano mocz S, 2 godziny tp trwało zanim sie zlała. Na szczęście grzecznie leżała na łóżku oglądając tv rzecz jasna Proszę o kciuki za wyniki, jak zwykle niepewność mnie ogarnia.

Madziulka
myślę że nie ma dużego rozróżnienia w zabawach dla dziecka rocznego i 1,5...baw się tak samo jak z Szymonem. Tym bardziej jak dziecko chodzi ?

Anka
w takim wieku dziecko już może wychodzić na dwór bez względu na temp. Ale wiadomo, że przy -20 to sama bym tyłka nie wysadziła.

Wypadłam z obiegu całkowicie.
Szalejecie z przytulankami hand made.Macie talent laski

Sara śpi w łóżeczku od urodzenia i w swoim pokoju. Nie umie spać z nami, bawi się.

U nas śniegu po pachy, ledwo wyjechałam z podwórka. I ciągle pada od rana. Zima na całego.
Stary 2013-01-21, 13:09   #1841
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

anka nie ja juz nie wracam do pracy i patrzac po tym jak Marysia co troche chora to dobry wybor, bo i tak bym na zwolnieniu na nia siedziec musiala

Witam sie
dzieki dziewczynki za mile slowa
lece umyc podlogi bo mi Marysia wreszcie zasnela, wiec mam 1,5 h

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:18   #1842
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Tak Patik mała chodzi Biega jak Szymek tylko ostrożniej
Będę opiekowała się roczną dziewczynką i myślę nad ułożeniem planu dnia. Chciałabym oprócz karmienia, przewijania i spacerów uczyć ją nowych rzeczy i urozmaicić jej czas No i przede wszystkim żeby jej mama była zadowolona z opieki

Stary 2013-01-21, 13:18   #1843
Shira_83
Zadomowienie

bry Kuny

Piękne te wasze pluszaczki ja nie zrobię bo Żbik chyba by zemdlał ze śmiechu

ale ale mamy sukces saneczkowy pierwsze mały pchał misia w sankach i przykrywał kocykiem co by mu zimno nie było przejechaliśmy całą naszą ulicę po czym stwierdziłam że misiowi nadal zimno i żeby bo Krzyś przytulił na co mały wlazł na sanki chwycił misia i pojechaliśmy razem!kawałek żeby go nie zniechęcić, ale to już wielki postęp bo przedtem płakał jak go tylko posadziłam
Stary 2013-01-21, 13:23   #1844
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.
Wczoraj wieczorem wyruszyliśmy do rodziców, żeby Hania mogła spędzić dzień babci z dziadkami- teraz ma drzemkę, więc zaglądam do Was. Później jeszcze czeka Nas maraton z wizytami u drugich dziadków i pradziadków. Kalendarz zrobił furorę, już został powieszony.

Brumku
, wyszyłam buzię przed zaszyciem królika.

Stronczku, śliczna zimowa Wiki . W tej czapie wygląda jak prawdziwa dama.

Anka, dziękujemy za komplementy. Dominik Natki jest narzeczonym Hani. Ja wychodzę z Hanią do -10 i to na 30-40 minut góra jeśli jest bardzo zimno. Po tym odmrożeniu polika wolę uważać.

Crazy, niezła gaduła z Idy. Hania potrafi dużo części ciała pokazać, ale mówi jedynie "cycki". Może pokażesz Nam gadającą Idę?

Myha, czuje dziewczyna rytm-niezłe wygibasy.
Hania nadal ląduje u Nas w łóżku w okolicach 1, choć ostatnio spała u siebie do 6.30. Dla mnie najważniejsze jest to, że zasypia w swoim łóżku, jak będzie przesypiać noc ciągiem to chyba problem zniknie?

DDewik, w takim razie miłego wypoczynku w Karpaczu , pewnie powoli już się pakujecie?

Carmela
, rzeczywiście pediatra ma dziwne podejście, dobrze że ją zmieniacie. A Sara równomiernie cały czas przyrasta? Jeżeli tak to chyba nie ma się czym martwić- rośnie w swoim tempie. Ile Sarka miała cm jak się urodziła?
Stary 2013-01-21, 13:26   #1845
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
: Dla mnie najważniejsze jest to, że zasypia w swoim łóżku, jak będzie przesypiać noc ciągiem to chyba problem zniknie?
achhh kiedy to nastąpi u nas ani jednej noc od urodzenia bez pobudki
Stary 2013-01-21, 13:58   #1846
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Będę opiekowała się roczną dziewczynką i myślę nad ułożeniem planu dnia. Chciałabym oprócz karmienia, przewijania i spacerów uczyć ją nowych rzeczy i urozmaicić jej czas No i przede wszystkim żeby jej mama była zadowolona z opieki

aaa to co sie nie chwalisz? czyli można powiedzieć że masz pracę?
Myślałam że to jednorazowo masz się zając dzieckiem czy ktoś z wizytą przychodzi.
Jak tak to musisz już przemyśleć. Myślę że intuicyjnie wszystko samo przyjdzie. Tak jak z Szymkiem.
Stary 2013-01-21, 14:01   #1847
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara śpi w łóżeczku od urodzenia i w swoim pokoju. Nie umie spać z nami, bawi się.
U nas to samo, w naszej sypialni dostaje świra i tylko kombinuje co by robić, nawet sekundy nie uleży w łóżku

Cytat:

Carmela
, rzeczywiście pediatra ma dziwne podejście, dobrze że ją zmieniacie. A Sara równomiernie cały czas przyrasta? Jeżeli tak to chyba nie ma się czym martwić- rośnie w swoim tempie. Ile Sarka miała cm jak się urodziła?
Własnie nie jest to równomierne. Startowała od 10 centyla, później 3, póżniej ciut niżej niż 3, a teraz to normalnie wyglada na minus 25.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:39   #1848
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madzia razem to się bawić nie będą, raczej obok siebie. Wszelkie piosenki i tańczenia, kółko graniaste, baloniku nas malutki, jakieś zabawy paluszkowe. Wierszyki z pokazywaniem. I polecam Zabawy Fundamentalne, jak chcesz mam troche w pdf to mogę przesłać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:52   #1849
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej

Odnośnie mojej tarczycy, to nie nie biorę leków, bo własnie od nich teraz pogorszyły mi się wyniki, ale to narazie na miesiąc do kolejnej wizyty.
Dziubku, a co Ci jeszcze jest oprócz tarczycy?
Marzenka- mam siłę na zumbę, bo jeszcze nie wrociłam do pracy, a jak wrócę, to pewnie już mi się nie będzie chciało.

Ponadrabiam Was troszkę- jestem u rodziców na dniu babci i dziadka

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Moja praktycznie od urodzenia Mateuszka śpi sporą część nocy z nami....walczę z tym, ale jest ciężko, ale wkurza mnie to niemiłosiernie co ją odłożę do łóżeczka, to wstaje na nogi i spowrotem do nas.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:54   #1850
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mysle ze wszelkie turlanbie pilki czy robienie hałasu (walenie lyzka w garnki) w tym wieku jest fajne mozna klaskac, spiewac piosenki z pokazywaniem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:12   #1851
agni82
Zadomowienie

Cytat:
to zależy czy spanie do około 3-4 rano można zaliczyć do tego, bo rano Emil zawsze ląduje w naszym łóżku. zasypia w naszym. przenosimy go do jego łózeczka gdzie śpi do wczesno rannych( dla niektórych nocnych) godzin.

help::!!!!!
zaczął się juz prawie 3 tydzień, kiedy to Emil je duzo mniej. Trochę mnie to martwi. nie to że nie je w ogóle bo je, ale np. w żłobku poza śniadaniem nie je nic więcej. bawi się super i poza tym , że był przeziebiony i gorączkował w tamtym tygodniu trochę, nic więcej wydawać by się mogło mu nie dolega. w domu tez jest wielki problem co zjeść. on mógłby życ na jogurcie i kilku biszkoptach. pije 180 ml mleka rano i wieczorem, w dzień jogurt, kawałek tosta, w żłobku trochę płatków na mleku i tosta, i w sumie tyle.kiedyś zjadał cały słoik, albo jakąś dużą porcję obiadku, a teraz zje połowę, albo i nie tknie. musze go tak zabawiać, żeby coś zjadł. kaszle jeszcze, wiec może jakiś wirus go dopadł i tak po mału będzie dochodził do siebie?? macie jakieś pomysły co to może być? i kiedy powinnam zacząć panikować??
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:20   #1852
patik87
Zakorzenienie

Agni ja myślę że nie jest to jeszcze stan do zagłodzenia się, nie je tak strasznie mało. Może być że po chorobie apetyt mu nie wrócił, albo wkroczył po prosty w taki okres niejadztwa. poczekaj jeszcze
Stary 2013-01-21, 15:27   #1853
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Madzia razem to się bawić nie będą, raczej obok siebie. Wszelkie piosenki i tańczenia, kółko graniaste, baloniku nas malutki, jakieś zabawy paluszkowe. Wierszyki z pokazywaniem. I polecam Zabawy Fundamentalne, jak chcesz mam troche w pdf to mogę przesłać
o to to to. widziałam w żłobku jak oni się bawia, każde zajęte swoją zabawką. choć ostatnio mnie zaskoczyli, bo jedna z dziewczynek usiadłą w spacerówkę dla lalek, druga próbowała jąpchać, ale nie dawała sobie rady, wiec chłopiec pchał ją z tyłu, a ona pchała wózek.
Cytat:

Dziewczyny jak można się bawić jednocześnie z Szymonem i roczną dziewczynką?
Dzięki z góry za podpowiedzi
wiesz tak jak ci scio powiedziałą, oni razem raczej nie będą się bawili ale koło siebie, widziałam jednak w żłobku takie róznice wiekowe i każdy ze swoją zabawką, jednoczą ich piosenki
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Agni ja myślę że nie jest to jeszcze stan do zagłodzenia się, nie je tak strasznie mało. Może być że po chorobie apetyt mu nie wrócił, albo wkroczył po prosty w taki okres niejadztwa. poczekaj jeszcze
dzięki Patiku. ja wiem, że on z głodu nie padnie, zastanawiam się tylko co jest tego przyczyną. ja jestem typem, który musi wiedziec dlaczego coś się dzieje i jak mi ktoś to wytłumaczy to czuję się lepiej.
tym bardziej ze biszkoptom nie odmawia i szaleje jak zawsze. a może to być od ząbkowania? bo mamy już 9, i chyba coś tam sie jeszcze wyżyna.
a to jest coś takiego jak okres niejadztwa??Ser io może tak być?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:43   #1854
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
o to to to. widziałam w żłobku jak oni się bawia, każde zajęte swoją zabawką. choć ostatnio mnie zaskoczyli, bo jedna z dziewczynek usiadłą w spacerówkę dla lalek, druga próbowała jąpchać, ale nie dawała sobie rady, wiec chłopiec pchał ją z tyłu, a ona pchała wózek.

wiesz tak jak ci scio powiedziałą, oni razem raczej nie będą się bawili ale koło siebie, widziałam jednak w żłobku takie róznice wiekowe i każdy ze swoją zabawką, jednoczą ich piosenki

dzięki Patiku. ja wiem, że on z głodu nie padnie, zastanawiam się tylko co jest tego przyczyną. ja jestem typem, który musi wiedziec dlaczego coś się dzieje i jak mi ktoś to wytłumaczy to czuję się lepiej.
tym bardziej ze biszkoptom nie odmawia i szaleje jak zawsze. a może to być od ząbkowania? bo mamy już 9, i chyba coś tam sie jeszcze wyżyna.
a to jest coś takiego jak okres niejadztwa??Ser io może tak być?
Nie martw sie Agni to pewnie przez zabkowanie, albo przez chorobe tak ma.Moj Borysek kiedys tez wiecej jadl, a teraz jak zabkuje (zaraz przed wykluciem zęba), to tylko mleko by pił i nic wiecej, biszkoptom i chrupka kukurydzianym tez nigdy nie odmawia.Niektóre dzieci koło 2 roku zaczynaja bardzo wybrzydzac jezeli chodzi o jedzenie i staja sie niejadkami.Obstawiam u Was zabki Aga, nie marw sie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Dzień dobry.
Wczoraj wieczorem wyruszyliśmy do rodziców, żeby Hania mogła spędzić dzień babci z dziadkami- teraz ma drzemkę, więc zaglądam do Was. Później jeszcze czeka Nas maraton z wizytami u drugich dziadków i pradziadków. Kalendarz zrobił furorę, już został powieszony.

DDewik, w takim razie miłego wypoczynku w Karpaczu , pewnie powoli już się pakujecie?
To świętujcieDo mnie tez dzisiaj rodzice przyjezdzaja, ale dlatego ze tata ma lekarza, nie zaszkodzi to w świętowaniu(prezent tylko nie dotarl-fotoksiazka, trudni bede musiala im wyslac)
Jeszcze nie jestem spakowana, przeraza mnie to ile rzeczy trzeba zabrac, jutro zaczne
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:57   #1855
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni kiedyś czytałam ze kiedy dziecko intensywnie rośnie czy cos takiego to jedno mniej je a drugi ma większy apetyt, wiec moze to taki okres)

Amyha moja spi sama. Z nami tylko teraz jedna nic ja wszyscy mieliśmy gorączkę :|

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:57   #1856
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi

Tak Patik można tak powiedzieć zaczynam za 3 tyg.
Pracy nie szukałam, sama przyszła więc myślę, że fajnie skorzystać z takiej okazji Dalej będę z Szymciem, u siebie w domu, a jednocześnie zarobię fajne pieniążki

Scio poproszę, dzięki Maila wyślę na PW.

Agni ja zawsze wychodzę z założenia, że dziecko sobie krzywdy nie zrobi. Nie jest tak, że nic nie je. U nas też były takie okresy Poczekaj jeszcze troszkę.

Stary 2013-01-21, 17:07   #1857
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Scio ja bym chętnie skorzystała

Marzena
u nas też kalendarz zrobił furorę. rodzice od razu powiesili, przeżywali i wszystkim pokazywali

Agni Radzio tez ostatnio mniej je. Nie wiem od czego to. Czasem jest tak, że tylko śniadanie zje porządne a później tylko skubie. 2x UU dostanie, a ile on już z nich wyciągnie to ja nie wiem. Najwyraźniej mu to starcza bo nie stracił na wadze i nieźle wygląda.
Dzieciaki teraz biegają, szaleją i nie mają czasu na jedzenie

Madziulka super, ze Ci się taka praca trafiła.

Shira zaraz sobie wyobraziłam mdlejącego Żbika
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:30   #1858
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej dziewczyny

coś tam podczytałam
ostatnio każdą wolną chwilę zajmuje mi....szydełko

wklejam co wyczarowałam - jeszcze super wprawy nie mam
ta lalka to próba ile się namęczyłam to moje
ale Hania ją przygarnęła - jak za lalkami nie przepada
muszę dokupić normalniejszych kolorów włóczki (bo to z resztek było) popracować nad buzią lalek i jeszcze dla Ali zrobię

pozdrawiam Was cieplutko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180235.jpg (63,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180241.jpg (69,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210248.jpg (85,3 KB, 50 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:51   #1859
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
to zależy czy spanie do około 3-4 rano można zaliczyć do tego, bo rano Emil zawsze ląduje w naszym łóżku. zasypia w naszym. przenosimy go do jego łózeczka gdzie śpi do wczesno rannych( dla niektórych nocnych) godzin.

zaczął się juz prawie 3 tydzień, kiedy to Emil je duzo mniej. Trochę mnie to martwi. nie to że nie je w ogóle bo je, ale np. w żłobku poza śniadaniem nie je nic więcej. bawi się super i poza tym , że był przeziebiony i gorączkował w tamtym tygodniu trochę, nic więcej wydawać by się mogło mu nie dolega. w domu tez jest wielki problem co zjeść. on mógłby życ na jogurcie i kilku biszkoptach. pije 180 ml mleka rano i wieczorem, w dzień jogurt, kawałek tosta, w żłobku trochę płatków na mleku i tosta, i w sumie tyle.kiedyś zjadał cały słoik, albo jakąś dużą porcję obiadku, a teraz zje połowę, albo i nie tknie. musze go tak zabawiać, żeby coś zjadł. kaszle jeszcze, wiec może jakiś wirus go dopadł i tak po mału będzie dochodził do siebie?? macie jakieś pomysły co to może być? i kiedy powinnam zacząć panikować??
jakbym czytała o swoim dziecku, też mało je, tez muszę włączyć bajkę i stawać na rzęsach by choć kilka łyżek obiadu zjadł, ale deserek nestle czy chrupki chętnie zjada tak jak u Ciebie 2x mleko rano i wieczorem, i tyle
jest szczupły, widac że raczej apetytu wielkiego to on nie ma

i tez sie zastanawiam kiedy zacząć panikowac?

hej
ale pogoda.....
dzisiaj byłam w sklepie firmowym befado, kiedyś pisałam że ich fabryka jest w Bielsku, a dzisiaj miałam okazję tam być i zaliczyłam zakupy kapciowe do szpitala
kiedyś zabiorę Dawidka na przymiarki i zakup kapci, bo mieli fajne na miękkiej podeszwie, oddychające, ale nie chciałam zgadywać rozmiaru i tęgości, wiec nie kupiłam

poczytam po cichutku co tam naklikałyście jak mnie nie było

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Iwa_iw, ale Ty zdolna jesteś! taką lalkę na szydełku zrobiłąś???? szok!
to mega trudne na pewno!
szalik i kołnierzyk też ładne

córa urocza

ja pamiętam że babcia mi kołnierzyki do fartuszka szkolnego robiła, z koronki, haftowane, czy zwykły biały koronką obszyty.....
Stary 2013-01-21, 18:33   #1860
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nie było mnie bo miałam gości siorki mnie na najechały wraz dziećmi normalnie pełna chata dzieciaków razem 6!
to wesoło miałaś
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Anity zaczynałam brać jak czułam ze mnie cos zaczyna brać a potem jak mnie wzięło to tylko paracetamol pomagał.
Biedaku lepiej dziś?
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ale jest i dobra wiadomosc:jutro moja mama wychodzi ze szpitala
super!
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Wybieram się do znajomych którym urodziło się drugie dziecko tej samej płci i tak się zastanawiam z jakim prezentem przyjść? Ubrana i zabawki pewnie mają po poprzednim dziecku. Wiem, że pieluch nigdy dość. Nie wiem.... co radzicie?
myślę że pieluszek nigdy dość Ew. jakieś chusteczki, czy coś tego typu. I drobiazg dla starszego

Cytat:

Może po prostu ma ten etap, kiedy cały świat jest ciekawszy niż jedzenie, szkoda na nie czasu? ja bym sie chyba w ogóle nie przejmowała póki co, taki maluch sam sobie krzywdy nie zrobi

Ale ślizgawica dzisiaj, koszmar. Samochodem rzucało na wszystkie strony. Co prawda marzy mi się taki kurs doszkalający, jazda w poślizgu itp, ale na pustym placu a nie na ulicach

Mam nadzieję że szybko TŻ wróci, kolejna noc do bani, W dzień Adaś znosi dzielnie, ale mam wrażenie że w nocy za to przeżywa tęsknotę. Zawsze się budzi raz, czasem wcale, a ostatnie noce to 2-3 razy co najmniej. Dziś zbudził się z płaczem, zawołał mnie, a potem nic tylko tata i tata. Dwie godziny wyrwane ze snu...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości