Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 12:20   #3151
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co za szef że ma do ciebie pretensje skoro sytuacja była jasna od początku zwłaszcza że ciąża jest niepewnym okresem i w każdej chwili mogłaś iść na l4
no własnie brak mi słów..powiedziałam ze ide do lekarza w lutym i się okaże bo to decyzja lekarza a nie moja..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:21   #3152
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
tak, bardzo fajny przyrząd i przyda sie po porodzie

To chyba zakupię bo Tż cały czas pyta czemu nie kupiłam. Chciałam tą co była w biedronce ale jak się wybrałam to już nie było.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przerobiłam eksploatację pieluch
Wyszło mi, przy założeniu, że każdy miesiąc ma 30 dni, co dzień dziecko przebiera się 6 razy ...
pranie+bibułki - 121,2 zł
pampersy - 225 zł

Czyli, jeśli kupię 20 sztuk pieluch po 25 zł, to koszt wychodzi na zero w 6 miesiącu uzytkowania. Wiadomo, że jeśli pieluchy droższe czy więcej wkładów to później, czy jeśli tańsze pieluchy, a w przypadku, gdy dziecko więcej pieluszek zabrudzi niż 6 na dobę to wcześniej.
Lekcja odrobiona
My na razie ustaliliśmy, że przez pierwsze 3 miesiace jednorazowe, raz za czas tetra może. A później będziemy się zastanwiać nad wielorazówkami. ALe Tż nie jest przekonany.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:23   #3153
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
A propos przewijaka. To kładzie się na niego jakieś prześcieradełko czy coś?
ja sobie kupiłam pokrowce na przwiajak, ale równie dobrze możesz rozkładać pieluchę

marchewka beznadziejna sytuacja w pracy. Najchętniej to by Cię zostawili do samego porodu;/

oglądnęłam parę filmików o kąpieli, przwijaniu, pierwsze chwile, ubieranie. Matko, jak słyszę jak te maleństwa płaczą to mi łzy lecą ciurkiem, kurde to przy swoim będę chyba non stop płakać.
Stary 2013-01-21, 12:23   #3154
diabli
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!

i od razu na przywitanie dwa fajne linki

http://www.edziecko.pl/edziecko/1,80..._Dziadek_.html
http://dziecisawazne.pl/narodziny-oczami-dziecka/

Kciuki za wszystkie wizytujace MoTyleKsw, cloche, colorblue - za polowkowe! i _pola, Tity za wizyty.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:28   #3155
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
mam to samo!!! teraz też mnie rozłożyło, od kilku dni jestem nie do życia... u mnie pomaga woda z cytryną i to w ogromnych ilościach... pociaszyłas mnie z tym furalginem bo miałam wyrzuty, że jednak szkodzę dziecku ale na to wygląda, że lekarze jednak w razie czego stosuja ten lek

zastanawia mnie czy jest jakiś skuteczny środek, żeby raz na zawsze pozbyć się zapalenia pęcherza, mnie tak męczy od jakiś 3 lat co 2-3miesiące, a kiedyś miałam spokój...

ostatnio staram się Was nadrobić ale momentami to brak mi sił na cokolwiek, liczę, że wkrótce wszystko minie i znów będę w dobrej formie.

18.01 byłam na wizycie, maleństwo niestety sie odwróciło i nici z podglądywania dowiedziałam się natomiast, że jestem "bliska" anemii, ale za to cukier nie jest tak tragiczny
pisałyście dzisiaj o lewatywach, ja tak tragicznie się bałam, że przy pierwszej córce kupiłam lewatywę w aptece i kiedy poczułam że to ten moment to zrobiłam ją w domu, przed wyjściem do szpitala. Wiecie co, mam jednak wrażenie, że to nasza kultura nam narzuca ten "wstyd" i ten dyskomfort, przecież to naturalne, że organizm się oczyszcza i zdarzają się też wymioty, itp. jednak położne powinny być na to przygotowane, a nas nie powinno to przerażać tylko, że to zależy wszystko od tego na kogo się trafi

dla pocieszenia: mój lekarz podczas ostatniej wizyty powiedział mi że w naszym szpitalu ochraniają krocze i coraz bardziej im na tym zależy, mam nadzieję, że podobny trend będzie w całym naszym kraju
to teraz walka a anemią, co zalecił lekarz?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo ja juz uszykowana mlody sie ubiera , trzymajcie kciuki DO POZNIEJ
Cytat:
czesc my tak jak mowilam prawie do domu odeslani . ale ordynator zadecydowal ze zostaje na test do jutra rana . wenflon bez problemu dal sobie wsadzic . teraz juz dostal lek i czekam na lpierwsze wymioty

, niech mały się dzielnie trzyma!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej. Zgłaszam, że żyje pisze od teściów dziś wracamy tylko pozałatwiamy sprawy w urzedach. Mąż idzie na popołudnie, obsypało mi buzie po fistaszkach Ogółem mi tak dziwnie...

czasem też mam takie słabsze dni...

Cytat:
dzień dobry

ale ślisko dzisiaj - przewróciłabym się z 3 razy conajmniej

a wcześniej też miałaś takie reakcje na orzechy?
właśnie mąż dzwonił rano, obudził mnie, żeby mi powiedzieć, że jest szklanka i żeby uważać

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja tak jak ada w pierwszej ciąży też dobrze wyglądałam, nie żeby teraz była tragedia, ale teraz mam brzuch jak wtedy w 8 miesiącu...nie wiem czemu

My też chodzimy na dwór

Na pewno to maluszek

Jak się pcha po równym chodniku to nie czuć ciężaru. Lżej mi się go pcha niż moją 5,5-kilową spacerówkę...

Też tak mam co parę dni, że boli a niby miękko, wtedy kładę się i czekam aż przechodzi. Można nospę łyknąć.

Wyciekami się nie przejmuj, w pierwszej ciąży leciało mi codziennie równo od 20 tygodnia. Za to teraz nic.

Potwierdzam i nie polecam, nawet taki z fiżbinami jest do kitu. Lepiej jakiś normalny gładki kupić, ale dobrze trzymający.

ada no to fajnie Twoja babcia mówi
Aaś no to leż i powodzenia z tą szyjką Będzie ok

A ja zakończyłam zjazdy mimo problemów brzusznych, więc się cieszę. Teraz zostało na spokojnie dokończyć pracę i się obronić.Mam nadzieję, że się do kwietnia wyrobię.
Dla synka dalej nie mamy imienia, za to kopie niemiłosiernie. Zauważyłam, że kopie cyklicznie, ma swoje okresy aktywności już co ok 2h.
Poprosiłam męża, żeby kupił nutellę, ale boję się ją jeść, bo wiem, że mi tylko w boki pójdzie...
A dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję, że lekarz powie, że wszystko ok i krwiak się wchłonął.
za wizytę, wróć z jak najlepszymi wieściami

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bańka trzymam kciuki za młodego!!!

Dzięki dziewczyny za powodzenia stres jest, bo już mi ciśnienie skacze
Odezwę się wieczorkiem, więc nie martwić się jak nie będę dawała znaku życia, ale mamy dwie babcie do odwiedzenia

Trzymam również za pozostałe dziewczyny kciuki

i bez stresu, mamuś!

Cytat:
Trzymamy kciuki za młodego ( i za Ciebie).

Spróbowałam wczoraj najłagodniejsze co się dało, wytrzymałam z brzuchem między krzesłami, chociaż coś mnie ciągnęlo, a ćwiczenia na brzuchu i dzisiaj troszkę lepiej. Wszelkie wygibasy niestety pogłębiały u mnie ból. Tata powiedział przedwczoraj, żebym rozmasowała, ale tak mocniej, żeby rozgrzać i jak jest stan zapalny, żeby się troszkę rozeszło, efektem tego wczoraj mialam siniaka (podobno dobry objaw, że dobrze rozmasowane) ale to działa powoli ...
I jeszcze sobie przypomniałam o mojej "macie tortur" tzn takie coś do akupresury, podłożyłam pod kręgosłup, żeby się też rozluźniło.
Efektem coś dzisiaj pomoglo bo obudziłam się późno z wyspania, a nie z bólu w nodze
Nadal dolega, ale poćwiczę powoli te izometryczne dzisiaj znowu, bo jak pisałam, wygibasy u mnie w grę nie wchodzą, bo zastygam w dziwnych pozycjach ...
mi strasznie dolega kręgosłup, po paru godzinach siedzenia plecy mnie bolą niemiłosiernie. a nie wybierasz się do lekarza, może to faktycznie zapalny?

Cytat:
sama w to nie wierzę

marchewka a siedzisz do końca w pracy czy możesz wyjść wcześniej?

daję sobie czas do wieczora. po pilatesie pewnie dojem resztki sernika
oja, sernik to bym zjadła...czy to znaczy, że już czas na premierowy sernik w moim wykonaniu? nieeee, to niewykonalne przecież.
zazdroszczę Ci tego pilatesu, sama nie zamierzam się ruszyć z domu i ciekawam skąd Ty masz tyle energii, praca, pilates, forum

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny po wypadzie do Zakopca Było rewelacyjnie, pogoda świetna. Mała próbka tego co było w załączniku. A dzisiaj trochę odpoczywam po podróży. Mam nadzieję, że uda mi się Was nadrobić, chociaż ciężko będzie, bo 4 dni mnie nie było

Jenny możesz mi dopisać usg 26.01 - musimy sprawdzić czy lewa nereczka jest ok, bo na poprzedniej wizycie coś tam wyszedł wymiar bliski górnej granicy dopuszczalnej, więc trzeba monitorować czy się nie powiększa. I wizyta u lekarza na 06.02, a 05.02 mam krzywą cukrową - blehhhhh, lekarz kazał wziąć pół cytrynki ze sobą i gazetę, bo przez 2h nie mogę łazić, pić, jeść =/
piękne zdjęcie, fajnie, że pobyt się udał
Stary 2013-01-21, 12:31   #3156
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
25 tydzień czas zacząć!!!
za 25 t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:34   #3157
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mi strasznie dolega kręgosłup, po paru godzinach siedzenia plecy mnie bolą niemiłosiernie. a nie wybierasz się do lekarza, może to faktycznie zapalny?
W moim obecnym stanie to nikt nic nie zrobi. Ja wiem, że na ból (przynajmniej w większości przypadków) najlepiej działa wzmocnienie mięśni kręgosłupa. Stan zapalny mam, bo mam troszkę krzywy kręgosłup, przydałby się kręgarz, ale w ciąży to mój sprawdzony (zaufany) chyba się nie podejmie, a do byle kogo nie pójdę, bo w tej kwestii muszę mieć zaufanie.
Na stan zapalny to pomasuję i poleżę na kolcach, ćwiczenia wzmocnia i liczę, że jutro będzie jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My na razie ustaliliśmy, że przez pierwsze 3 miesiace jednorazowe, raz za czas tetra może. A później będziemy się zastanwiać nad wielorazówkami. ALe Tż nie jest przekonany.
Mój też sceptycznie, może kwota do niego przemówi. Będę ma macierzyńskim rok, to nastawić pralkę i rozwiesić pranie mogę
Na początku też planuję pampki, jak mi się polepszy i nabiorę sił to zacznę testować wielorazówki i jak się moje planowane na początek 6-7 sztuk się sprawdzi to zakupię więcej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:37   #3158
sharpnowaja
Zakorzenienie

za x czasu http://www.youtube.com/watch?v=xgzbGzNfnwc
Stary 2013-01-21, 12:38   #3159
maarchewka
Zakorzenienie

Kurde no przyjść do roboty i tylko się zdenerwować.. masakra..

Wojtek
Stary 2013-01-21, 12:44   #3160
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hehe pamietam jak maly szalal u siostry w brzuchu moj tz nie mogl patrzec na "tego obcego" ale fakt, czasem to wygladalo dosc "groznie"
Stary 2013-01-21, 12:51   #3161
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
W moim obecnym stanie to nikt nic nie zrobi. Ja wiem, że na ból (przynajmniej w większości przypadków) najlepiej działa wzmocnienie mięśni kręgosłupa. Stan zapalny mam, bo mam troszkę krzywy kręgosłup, przydałby się kręgarz, ale w ciąży to mój sprawdzony (zaufany) chyba się nie podejmie, a do byle kogo nie pójdę, bo w tej kwestii muszę mieć zaufanie.
Na stan zapalny to pomasuję i poleżę na kolcach, ćwiczenia wzmocnia i liczę, że jutro będzie jeszcze lepiej

Mój też sceptycznie, może kwota do niego przemówi. Będę ma macierzyńskim rok, to nastawić pralkę i rozwiesić pranie mogę
Na początku też planuję pampki, jak mi się polepszy i nabiorę sił to zacznę testować wielorazówki i jak się moje planowane na początek 6-7 sztuk się sprawdzi to zakupię więcej.
e, to widzę, że wiesz doskonale czego Ci trzeba a rozmasować na szczęście ma kto

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
może jakaś dezercja?
Stary 2013-01-21, 12:51   #3162
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No ja się zastanawiam czy opłaca się ją kupić czy nie.
pewnie, że się opłaca

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Oby tym razem Wam się udało

Cytat:
oglądnęłam parę filmików o kąpieli, przwijaniu, pierwsze chwile, ubieranie. Matko, jak słyszę jak te maleństwa płaczą to mi łzy lecą ciurkiem, kurde to przy swoim będę chyba non stop płakać.
w zeszłym tygodniu miałam to samo... jak widzę, jak te maleństwa płączą to aż mnie w środku ściska

Cytat:
na razie siedze.. w ogóle się wkurzyłam..

przed chwilą miałam rozmowę z szefem.. taką krótką i pytał się do kiedy będę pracować, bo ma rozbieżne informacje, ze on razem z moim bezpośrednim przełożonym byli pewni, że jestem do marca.. a tu że do lutego.. a ja zdziwiona bo o marcu to ja nigdy nie mówiłam.. Powiedziałam do lutego i pewnie ja rozumiem do początku lutego a oni ze do konca lutego.. a oni nagle się obudzili z ręką w nocniku ze to juz prawie luty i pretensja do mnie, ze ja tak wcześnie.. i jeszcze się mnie pytał kiedy mam zamiar wrócić bo on teraz budżet planuje.. Ja się tak patrze na niego, że opcje są 3, ale teraz nie jestem w stanie mu powiedzieć, że teraz deklaracje jakie kolwiek to jak granie na loterii, że po 3 miesiacach od urodzenia będę coś wiedziała konkretniej:
1. Jak będzie ustawa to za rok od urodzenia
2. ew. Jak będzie ustawa to za pół roku od urodzenia bo drugie pół roku bierze mąż
3. jak nie ma ustawy to prawdopodobnie po pół roku (chociaż tak na prawde to nie wiem.. możę się okazać, ze jak pojawi się dzidzia to nie będe chciała tak szybko wracać i oddawać do zlobka i pójde na wychowawczy)

W październiku jak się mnie pytali to mówiłam, że nie wiem do kiedy..najprawdopodobniej to luty, ale jak się będe źle czuła to może być grudzien a jak dobrze to równie dobrze kwiecień.. ale nie przypominam sobie zebym mówiła marzec..
masakra
dla szefa
a Ty się nie przejmuj

Cytat:
a non do jutra , mysle ze do 10 -11 potem do domu a glukoza znaczy wyniki z testu glukoza s na 2 dziwn . dawid juz lepuej
Przekaż buziaki dla Dawida, niech się trzyma dzielnie my tu wszystkie zaciskamy

Cytat:
Wyszło mi, przy założeniu, że każdy miesiąc ma 30 dni, co dzień dziecko przebiera się 6 razy ...
pampersy - 225 zł

Czyli, jeśli kupię 20 sztuk pieluch po 25 zł, to koszt wychodzi na zero w 6 miesiącu uzytkowania. Wiadomo, że jeśli pieluchy droższe czy więcej wkładów to później, czy jeśli tańsze pieluchy, a w przypadku, gdy dziecko więcej pieluszek zabrudzi niż 6 na dobę to wcześniej.
Lekcja odrobiona
jestem pod wrażeniem

Cytat:
też rozważam taką opcję. Tż na razie nie jest przekonany do jednorazówek, ale może jak mu przedstawię kalkulację to zmieni zdanie

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:52   #3163
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
może jakaś dezercja?
tak by trzeba było zrobić

Wojtek
Stary 2013-01-21, 12:57   #3164
Magiusa
Zakorzenienie

Hejka,
Weekend miałam zabiegany, spotkanie kuzynostwa i spotkanie z jedną babunią ( po niej chyba weźmiemy imię jak będzie dziewczynka), dziś idziemy do drugich dziadków.
Ale dziewczyny wybaczcie, nie nadrabiam weekendu, więc z góry gratuluję wszelkich zakupów, zdobyczy ( bo na pewno są cudne) i ewentualnych wizyt u gina i dobrych wieści.

Trzymam też mocno kciuki mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
MoTyleKsw
Cloche
_Pola
Tity - i żeby Ci krwiak zniknął, wiem jak się na to czeka, bo sama miałam i to 2 mies. i dopóki nie usłyszałam, że totalnie zniknął to nie byłam spokojna

Cytat:
na razie siedze.. w ogóle się wkurzyłam..

przed chwilą miałam rozmowę z szefem.. taką krótką i pytał się do kiedy będę pracować, bo ma rozbieżne informacje, ze on razem z moim bezpośrednim przełożonym byli pewni, że jestem do marca.. a tu że do lutego.. a ja zdziwiona bo o marcu to ja nigdy nie mówiłam.. Powiedziałam do lutego i pewnie ja rozumiem do początku lutego a oni ze do konca lutego.. a oni nagle się obudzili z ręką w nocniku ze to juz prawie luty i pretensja do mnie, ze ja tak wcześnie.. i jeszcze się mnie pytał kiedy mam zamiar wrócić bo on teraz budżet planuje.. Ja się tak patrze na niego, że opcje są 3, ale teraz nie jestem w stanie mu powiedzieć, że teraz deklaracje jakie kolwiek to jak granie na loterii, że po 3 miesiacach od urodzenia będę coś wiedziała konkretniej:
1. Jak będzie ustawa to za rok od urodzenia
2. ew. Jak będzie ustawa to za pół roku od urodzenia bo drugie pół roku bierze mąż
3. jak nie ma ustawy to prawdopodobnie po pół roku (chociaż tak na prawde to nie wiem.. możę się okazać, ze jak pojawi się dzidzia to nie będe chciała tak szybko wracać i oddawać do zlobka i pójde na wychowawczy)

W październiku jak się mnie pytali to mówiłam, że nie wiem do kiedy..najprawdopodobniej to luty, ale jak się będe źle czuła to może być grudzien a jak dobrze to równie dobrze kwiecień.. ale nie przypominam sobie zebym mówiła marzec..
Ech...pracodawcy, oni często słyszą to co chcą. Dobrze, że idziesz na początku lutego przynajmniej się już nie będziesz denerwowała.

Dziś rano, zobaczyłam, że moja kotka lubi miód Spadło mi odrobinę na podłogę i nim zdążyłam zetrzeć ona się dorwała. Kocur powąchał i poszedł, a ona do czysta wyjadła. Szok

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:58   #3165
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
pampersy - 225 zł

Lekcja odrobiona
że tez Ci się chciało liczyća liczysz te 25 zł na pieluchę razem z wkładem? Mi w tej chwili średni koszt pieluchy z wkładem wychodzi w okolicach 60 zł, ale ja kupuje polskie pieluchy a one są droższe. Ale tak czy inaczej wyjdą mi taniej niż jednorazówkiW tej chwili wydałam równe 600 zł i mam 8 pieluch (1x all in one, 1x otulacz, 6x kieszonka), 9 wkładów chłonnych i 3 wkłady sucha pupa. Myślę, że do czasu porodu dokupię jeszcze ze 2 otulacze, 1 formowankę, 1-2 kieszonki i 3 wkłady z tetry bambusowej

Cytat:
ja z tymi moimi początkowymi zakupami mam zamiar robić jednodnowe dni wielorazowe na początku a później przejdziemy w 99,9% na wielorazówki (0,1% zostawiam na wycieczki całodniowe w góry czy wyjazdy bez pralki).
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:02   #3166
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
oja, sernik to bym zjadła...czy to znaczy, że już czas na premierowy sernik w moim wykonaniu? nieeee, to niewykonalne przecież.
zazdroszczę Ci tego pilatesu, sama nie zamierzam się ruszyć z domu i ciekawam skąd Ty masz tyle energii, praca, pilates, forum
na sernik zapraszam jak coś to sernik teściowej, nie tak dobry jak babciny ale i tak lepszy niż jakbym ja miałą sama robić
energii mam średnio-dużo, po prostu nie lubię bezczynnie siedzieć w domu i mam taką potrzebę spotykać się z ludźmi czy to właśnie na jakiś ćwiczeniach czy w pracy
Stary 2013-01-21, 13:06   #3167
vujka
Raczkowanie

Hej zaczęłam pisać i wszystko mi się skasowało:/ nie mam sił zaczynać od nowa.

Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia - darmowej - poleconej przez koleżankę. Zobaczymy jak będzie

Byłyście dzisiaj w Lidlu? Mi pisała koleżanka, że o 8 były już pustki i jakaś dziwna rozmiarówka podobno.

Cały czas męczy mnie jakaś infekcja. Niby nie mam gorączki, ale strasznie boli mnie gardło i leci z nosa, a jeszcze dzisiaj zauważylam powiększone węzly chłonne i zatkało mi ucho - pobolewa lekko. Z domu się prawie nie ruszam i zaraziłam się chyba w poczekalni u gina :/ Chyba bez wizyty u rodzinnego się nie obejdzie
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:07   #3168
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
że tez Ci się chciało liczyća liczysz te 25 zł na pieluchę razem z wkładem? Mi w tej chwili średni koszt pieluchy z wkładem wychodzi w okolicach 60 zł, ale ja kupuje polskie pieluchy a one są droższe. Ale tak czy inaczej wyjdą mi taniej niż jednorazówkiW tej chwili wydałam równe 600 zł i mam 8 pieluch (1x all in one, 1x otulacz, 6x kieszonka), 9 wkładów chłonnych i 3 wkłady sucha pupa. Myślę, że do czasu porodu dokupię jeszcze ze 2 otulacze, 1 formowankę, 1-2 kieszonki i 3 wkłady z tetry bambusowej

a po porodzie myślisz, że coś jeszcze będziesz dokupywać, czy to już liczysz na cały okres?
no i powiedzcie mi dziewczyny, jak to w praktyce się robi z tymi pieluchami po kupce, są takie specjalne papierki, je się jak rozumiem nakłada na wkłady i tym ściągasz z tego wkładu z grubsza, a resztę brudną do kosza na pranie tak? nie przeraża Was to, że trochę z tym jest kombinowania? a już w ogóle nie wiem jak pod wodą to zmyć, bo co, w jednej łapie pielucha, w drugiej dzabnek?
nieno, jednak Was podziwiam za tę decyzję i przekonanie mężczyzn

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej zaczęłam pisać i wszystko mi się skasowało:/ nie mam sił zaczynać od nowa.

Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia - darmowej - poleconej przez koleżankę. Zobaczymy jak będzie

Byłyście dzisiaj w Lidlu? Mi pisała koleżanka, że o 8 były już pustki i jakaś dziwna rozmiarówka podobno.

Cały czas męczy mnie jakaś infekcja. Niby nie mam gorączki, ale strasznie boli mnie gardło i leci z nosa, a jeszcze dzisiaj zauważylam powiększone węzly chłonne i zatkało mi ucho - pobolewa lekko. Z domu się prawie nie ruszam i zaraziłam się chyba w poczekalni u gina :/ Chyba bez wizyty u rodzinnego się nie obejdzie

a póki co domowe sposoby, niejednej z nas pomogły

trochę przy okazji- ile prenalen może stać w lodówce, piszą do siedmiu dni :/ kupiłam, otwarłam i zapomniałam
Stary 2013-01-21, 13:11   #3169
lonely_lady
Zakorzenienie

patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/tkanina-minky-pola...957016148.html
do tego polaru można doszyć jakąs fajną tkaninę na wierzch i mamy śliczny kocyk

Stary 2013-01-21, 13:19   #3170
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Zastanawiałaś się może do czego tak naprawdę będzie Ci służył ten podgrzewacz? Tak tylko pytam, dla mnie to jest zbędny wydatek, bo mleko i tak nie może stać nie wiadomo ile, pewnie z godzinkę max. Poza tym, jak ktoś ma mikrofalę, to szybko podgrzeje wodę. Może Tobie będzie faktycznie potrzebny, ale może też uznasz to za zbędne po zastanowieniu i trochę zaoszczędzisz.
ja podgrzewacz kupuje w całym zestawie z Tommee Tippee po to, że jak w nocy wstanę do małego to tylko dosypuje proszku,a nie muszę lecieć do kuchni piętro niżej, gotować wodę i czekać aż wystygnie.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Ja też się właśnie nad nimi zastanawiam. Stanik jakiś muszę mieć do karmienia, bo przecież jak pójdę w gości, choćby do mamy, to będę karmić. Ale zastanawiam się czy to nie może być taki normalny, zwykły stanik. Te do karmienia są dla mnie za miękkie, będę wyglądać jak w worku, mam za duże do takich materiałowych, wyglądam w nich jak bez. Fuuuu...
Polecam z firmy Alles - są piękne

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
no i oglądaliśmy wózki, najbardziej spodobał nam się x-lander x move kolor europa no ale to dopiero początek naszych poszukiwań więc zobaczymy czy nam się nie odmieni. I tak btw. dowiedziałam się przypadkiem przez allegro, że mój dobry kolega jeszcze z czasów LO ma sklep z akcesoriami dziecięcymi http://allbaby.pl/ może przy jakimś większym zamówieniu mogłabym z nim wynegocjować jakieś rabaty, gdyby któraś była na coś chętna
ja kupuję x-move Europa, trzymam się tej decyzji odkąd go pierwszy raz zobaczyłam w październiku:P możemy razme negocjować ja chcę z fotelikiem maxi cosi chętnie od razu kupię bazę do iso-fix

Cytat:
A i pytanko, do kiedy trzyma się choinkę?? Coś mi się obiło o uszy, że do popielca jak wytrzyma.. Dobrze mi się obiło??
my wywalismy wczoraj, bo się juz strasznie sypała

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

a można gdzieś zobaczyć Twoje fotki z sesji ?
niestety trzeba będzie poczekać ale myślę, że fotki będą tego warte
Stary 2013-01-21, 13:22   #3171
nuna2
Zakorzenienie

jestem.... nareszcie. w średnim humorku ale jestem. Działo się coś waznego przez te 2 dni??

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

marchewka choinkę się trzyma do Matki Boskiej Gromnicznej chyba
Stary 2013-01-21, 13:23   #3172
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

25 tydzień czas zacząć!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam
Jak dla mnie to nie trzeba tam nic doszywać Sama struktura tego polarku mi się podoba

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:24   #3173
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a po porodzie myślisz, że coś jeszcze będziesz dokupywać, czy to już liczysz na cały okres?
no i powiedzcie mi dziewczyny, jak to w praktyce się robi z tymi pieluchami po kupce, są takie specjalne papierki, je się jak rozumiem nakłada na wkłady i tym ściągasz z tego wkładu z grubsza, a resztę brudną do kosza na pranie tak? nie przeraża Was to, że trochę z tym jest kombinowania? a już w ogóle nie wiem jak pod wodą to zmyć, bo co, w jednej łapie pielucha, w drugiej dzabnek?
nieno, jednak Was podziwiam za tę decyzję i przekonanie mężczyzn
na cały okres chcę mieć ok. 20 z czasem 25 pieluch. Myślę, że wydam na to ok. 1500 zł na początek. W marcu są znów targi hand made w M1 a na nich można kupic taniej pieluszki Babyetta, więc tam zamierzam się jeszcze obkupić (teraz kieszonka kosztowała 40-45 zł w zależności od wzoru - o 5 zł taniej niż normalnie).
Co do prania to na pieluszkę kładzie się papierek, na nim zostaje kupka i wyrzuca się ten papierek z kupką do toalety, jak coś jeszcze zostanie to można zmyć wodą i schować do wiaderka ze zużytymi pieluszkami. Ja zamierzam prac co 2 dzień, żeby mi się tam wszystko nie kisiło zbyt długo.nie wydaje mi się, ze to bardzo dużo zachodu, fakt, że z jednorazówką mniej, bo zdejmujesz i wyrzucasz, ale coś za coś. Nie przeraża mnie to, bo to jest ledwie parę minut dodatkowej pracy w ciągu dnia

Cytat:
patrzcie co znalazłam
miałam takie plany, żeby uszyć, ale ładna tkanina tez kosztuje i ostatecznie dopłacając niewiele więcej można kupić gotowy kocykaha no i ja nie umiem szyć, więc założyłam stratyale jak ktos umie to why not
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:25   #3174
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Uciekam się położyć.
Szczena znowu nawala (bolą mnie dosłownie wszystkie zęby!), a nie chcę cały czas lecieć na Paracetamolu...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:27   #3175
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co my jutro kupujemy w lidlu?
Śpiochy ?
tyle, że one są welurowe a my rodzimy w lecie
Stary 2013-01-21, 13:30   #3176
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to nie trzeba tam nic doszywać Sama struktura tego polarku mi się podoba
ale on jest chyba jednostronny
no i z kolorowym, fajnym, wzorzystym materiałem będzie wyglądało super !!!

Cytat:

miałam takie plany, żeby uszyć, ale ładna tkanina tez kosztuje i ostatecznie dopłacając niewiele więcej można kupić gotowy kocykaha no i ja nie umiem szyć, więc założyłam stratyale jak ktos umie to why not
jeszcze nie znalazłam wzorzystego materiału na wierzch który by mi odpowiadał. Ale jak znajdę, nie za drogi to i tak będzie się opłacało i może spróbuję

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Uciekam się położyć.
Szczena znowu nawala (bolą mnie dosłownie wszystkie zęby!), a nie chcę cały czas lecieć na Paracetamolu...
współczuję

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tyle, że one są welurowe a my rodzimy w lecie
dokłądnie.. dlatego się tam nie wybierałam

Nuna- a co z Twoim humorkiem?

Stary 2013-01-21, 13:30   #3177
nuna2
Zakorzenienie

trzymam za wizytujące kciuki:
MoTyleKsw
, cloche
pola,
colorblue za dziewczynke,
Tity

Stary 2013-01-21, 13:31   #3178
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/tkanina-minky-polar-na-kocyk-160x100cm-i2957016148.html
Cytat:

https://www.facebook.com/#!/media/se...9296889&type=3
ja kocyk minky bede zamawiala tutaj w sumie juz jeden mam odlozony, ale czekam az wybierzemy wozek ale fakt, mozna kupic ten polarek i uszyc sobie dwa mniejsze do wozka 50x80
Stary 2013-01-21, 13:33   #3179
nuna2
Zakorzenienie

lonely ogółem nie wiem co mi... może pogoda?? U nas pada deszcz, szaro, buro... chyba sobie kawkę wypije...
Stary 2013-01-21, 13:33   #3180
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziś rano, zobaczyłam, że moja kotka lubi miód Spadło mi odrobinę na podłogę i nim zdążyłam zetrzeć ona się dorwała. Kocur powąchał i poszedł, a ona do czysta wyjadła. Szok
pierwszy raz słyszę o kocie który je coś słodkiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości