|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, ze nie nadrabiam ale podle sie czuje - cos mnie bierze od wczoraj, jest mi zimno, boli mnie gardlo i wszystko inne, chodze jakas taka rozbita. Spalam dzis w skarpetkach nawet co mi sie nigdy nie zdarza.
W sobote mielismy parapetowke - impreza ogolnie udana choc ja cala sobote bylam bez humoru a mala nie ulatwiala mi przygotowan. Wczoraj wizyta u prababci malej (rodzinny obiad wiec i dziadkowie byli) a od wieczora lozeczko. Teraz wstalam na chwile ale chyba zaraz znow sie poloze. Mala ostatnio jest dosc marudna ale oznak zabkow nie widac. Caly czas walczymy z cyckiem. Staram sie nie dawac butelki - tylko w kryzysowych sytuacjach. Mala powoli sie budzi - dzis nie poszlysmy na spacer ale ubralam ja w kombinezon i spala przy otwartym oknie - normalnie spi max 30 min w ciagu dnia ale gdy tylko jest zimno na dworze (no chyba ze jej bardzo cieplo w kombinezonie i to dlatego) to spi 2-3 godz. Teraz wlasnie mija juz 3 godzina. Juz mnie wola ![]() Buziaki! |
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy zapisani na basen
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Luśka sobie właśnie ciumka jabłuszko i banana, smakują jej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, Houserka najlepsze życzenia imieninowe
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- i ja się dołączam |
|
|
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Nie działa mi cytowanie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FABISIA GRAKI DLA IGI Katja mój przestał płakać przy smarowaniu kremem odkąd zaczęłam go wklepywać delikatnie i się śmieje a wcześniej też płakał. Ja też odciągam i jak nie zje całej porcji to zostawiam i do godziny mu podgrzewam i podaję nic mu nie było nigdy jakbym za każdym razem wylewałą to czego nie zjadł to bym nie wyrobiła większość bym wylewała a znowu jak bym dzieliła na małe porcje to też by nie jadł bo jak mu zrobię przerwę to potem już nigdy nie chce. A jak u Ciebie wygląda karmienie dzienne przy karmieniu odciąganym? Victoria a może mały ma znowu skok i dlatego słaby apetyt? U mnie się to sprawdza, jak jest skok to je na raty po 30 ml i tak mamy teraz a ostatnio zaczął oglądać metki... Kotek znalazł właściciela jakaś Pani po niego przyjechała Wczoraj dałam małemu kaszki rozrobionej na moim mleku przez smoczek do kaszek MAM i zjadł bez mrugnięcia 60 ml w ogóle smoczki MAM robią u nas furorę Agunia opowiedziałam mojej koleżance o BLW nie wiele bo sama nie wiele wiem ale się strasznie podjarała i ciągle mnie o coś pyta a ja zwyczajnie nie wiem, np. co z tłuszczami które się dodaje do zupek dla lepszego wchłaniania witamin, a także co z kaszkami no bo to papka przecież |
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia
Cytat:
w późniejszym etapie je można przemycać jak się gotuje dziecku obiad, ale właściwie założenie jest takie, że przy BLW dziecko je dokładnie to, co my (oczywiście trzeba się przestawić na w miarę zdrowe gotowanie albo dziecku gotować zdrowe potrawy).Z kaszkami to jak kto woli, przy BLW zachowuje się posiłki mleczne, chociaż początkowo w formie cycka/butelki. My dajemy kaszkę, bo tak wprowadzamy gluten, później też można dawać, żeby dziecko uczyło się jeść łyżeczką (bo BLW przewiduje naukę jedzenia sztućcami). I w zasadzie to wolałabym już więcej nie pisać o BLW, jak ktoś jest zainteresowany, to najlepiej niech kupi książkę Bobas Lubi Wybór, nie jest droga, a znajdują się tam wszystkie niezbędne informacje. Moim zdaniem nie powinno się stosować tej metody bez przeczytania tej książki
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
W nocy spałam od 1 do 4 i to nie z powodu córci, tylko chyba tabletek. Obudziłam się i zwyczajnie nie mogłam zasnąć. Zdrzemnęłam się tylko między 8 a 9:30, a później listonosz przyniósł czarną torbę do mojej zielono-czarnej spacerówki i... jakoś mnie przeniosło na strony z wózkami. Wytłumaczę się, jak dostanę to, co zamówiłam, czyli za ok. 2 tygodnie. Cytat:
![]() Mojej najwyraźniej podobało się stanie, bo jak niedobra matka nie chciała jej pomóc, to dzisiaj dwa razy wstała sama... Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-21 o 18:22 |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
ja tyż
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- też ją zamówiłam
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuje za życzenia Złożyłam papiery o becikowe. Pani mi powiedziała , że skoro mieszkam w krk to powinnam tam też złożyć. No ale nie mam meldunku tutaj ani umowy wynajmu wiec myślałam ,że nie mogę. Udała ,że nie było rozmowy i zostawiłam tam papiery. |
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1789 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy u neurologa. Z małym wszystko super. Pani doktor stwierdziła, że jest bardzo bystry
Poza tym mam się nie martwić bo rozwija się bardzo ładnie.Cytat:
![]() U mnie właśnei trzeci dzień kiedy mały nie jest zainteresowany jedzeniem może na diecie tak jak mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super Cytat:
![]() Najlepszego dziewczyny ![]() Cytat:
Cytat:
Ale masz sprytną córę
|
||||||||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
od kiedy podaje sie zoltko?
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Luśka się przekonała do brokuła
a poza tym dowiedziałam się, że koleżanka urodziła dziękuję jeszcze raz wszystkim za życzenia Cytat:
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dzis dzien. Na wysokich obrotach
za jakas godz przysuade do nadrabiania.....
|
#1793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubi też mycia buźki, zwłaszcza przemywania oczek - taka sama reakcja Jak miał 2 tyg. może nawet mniej mieliśmy problem z ropiejącymi oczkami i często je przemywaliśmy, ale nie wiem czy to ma związek...Karmienie wygląda podobnie jak u Ciebie, też je na raty zwykle... Raz zje więcej, raz mniej, ale raczej niewielkie porcje i czasem mam wrażenie, że latam za nim z tą butelką Jak zostawi dużo to za chwilę jeszcze mu podgrzewam i podaję, a jak zostawi niewiele np. pół czy mniej to już wylewam... Bywa, że wylewam całą porcję, jeśli np. nie zje wieczorem tego co ma naszykowane, bo wcześniej zaśnie... Jak się budzi w nocy karmię już z piersi, wtedy cała butla idzie do zlewu, bo zapasów nie robię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Od początku siódmego miesiąca. Daje się co drugi dzień pół żółtka.
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Super! |
|
|
|
#1795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratulacje dla koleżanki ![]() dziękuję ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od skonczonego czy rozpoczetego? ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- w ogole moja Amelka skonczyla wczoraj pol roczku
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
A ile prób było zanim się przekonała?
![]() Cytat:
Wszystkiego naj
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-01-21 o 19:37 |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
oł jeeeee w końcu doczekałam się szamania stópki
![]() powiedz to mojemu mężowi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- eee jedna ale my BLW a poza tym przy pierwszej próbie tak się krzywiła, pluła i rzucała tym brokułem że myślałam, że nic z tego nie będzie
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

może na diecie tak jak mam 
za jakas godz przysuade do nadrabiania.....