Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 15:48   #3331
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przyjechałam do domu się wykąpać, a tutaj telefon ze szpitala od mojej mamy, że idziemy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj mieliśmy robione znowu zdjęcie rtg, ale na obchodzie nikt nawet nie wspomniał, że mamy na to szanse! Ale jestem szczęśliwa!!! Ubieram się i jedziemy po Niuńka.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tyle dobrych przepisów podajecue a ja nawet nie mam gdzie tego zapisać...

Angel to dobrze rozumiem ze mleko tez dajesz jej z lyzeczki? Dobrze ze juz nie płacze

U nas nocka okej Jaś ładnie spał. Jutro prxylatuje nasz pediatra i beda z tutejszym naszym lekarzem rozmawiać co dalej.

A i po za tym moj Jaś ma bardzo rzadka grupę krwi
a jaką?

a co do nas to Jagoda jadła mm 3x150ml więc teraz rano je tylko z butli jak widzę, że Sie obudzila to od razu na ręce i buch butla na poludnie do obiadku go trochę przemycan, a na wieczór daje zagęszczone kaszka przez łyzeczke.
teraz z nią walczę by zjadła z butli, bo do jabłek jej nie dam przecież ale ciężko idzie. Gryzie tego smoka i wierci się strasznie
najgorzej, ze juz tych moich ostatkow cyca nie chce też za bardzo

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel ja bym dala po 5 :p ale ja to ja zosia np pije soczki po 6msc i nic sie nie dzieje rozrabiam je tylko troche woda ale sklad maja taki sam jak te po 4 co niektore.
Iwoncia Zoska je mmleko tylkoww nocy i tylko przez sen w ciagu dnia jemy tylko zupki i owoce i zapijammy herbatkami. czasem udaje mi sie przemycic mleko ale po ok 10 minutach wrzasku. zadnych niepokojacych zmian w buzi nie ma bo ogladal ja wczoraj lekarz. mam karmuc tak jak karmie a w nocy pasc na spiocha mlekiem bo mleko tez jesc musi. na jedno posiedzenie wcina caly sloik zrobionej przeze mnie zupy a czasem jej malo owoce tez po calym sloiku. jak wprowadzam nowy smak to daje i tak caly sloik bo mi jej szkoda jak placze jak sie lyzeczke zabiera:p wczoraj jadlam danio i dalam jej na czubku lyzeczki tak ze 3porcje tam jest pmleko i widze ze nie ma zadnych objawow alergicznych Tamllin jak myslisz moge sprobowac wrocic na zwykle mm?? Oczywiscie nie mam zamiaru pasc jej danonkami dalam tylko sprobowac bo patrzyla na mnie jak jadlam jak kot ze szreka :p
fajnie masz ze Zosia je w nocy to udaje Ci sie wtedy to mm przemycic, bo Jagoda w nocy nie je w ogole i tylko dzien mi zostaje.
A pytalas Sie lekatxa z skąd ta niechev to mleka? to chyba wynik poznania nowych smaków i lyzeczki co? bo to u nas wskazuje i może bolace dziaselka, bo u nas bardziej to do smoczka wstręt, bo herbata też nie przechodzi :/

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:05   #3332
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tak, to jest Rossmannowa marka - Alterra. Ja najbardziej lubię ten szampon z granatem albo z marakują.
Jak nie kupuję swojego Pharmaceris Keratium, to kupuję Alterrę. No i odżywkę i maskę Alterry stosuję - genialne.
Dzięki to jutro zakupię, bo mi się mój kończy.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A co Wy na te dwa podobne pyszczki powiecie??
Czy tylko ja nie widzę podobieństwa?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a teraz jakiego smoczka uzywasz do kleiku? rozmiar wiekszego czy tego Y ?
Używam do kaszki smoczka.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nie nadrabiam bo nie mam siły, choroba mnie rozłożyla, gorączke mam niewielką, cała rozpalona jestem i w dodatku łeb mi chce pęknąć a jeszcze do czwartku musze chodzić na nauki ..

oby tylko Iga się nie zaraziła, dziś cały dzień moja mama się nią zajmuje..
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Co do przepisu na kurczaka to ja robię taki - kroje kurczaka w paseczki i na godzine wkładam do maślanki wymieszanej z ziołami prowansalskimi. PO godzinie takie mokre obtaczam w rozwałkowanych krakersach ( najlepsze cebulowe ) to na blache i do piekarnika aż sie zarumienią. Bez dodatku tłuszczu i z sosem serowym niebo w gębie
Ciekawe

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle nie wiem czy to kogokolwiek tu interesuje, ale Jagoda od piatku jest tak grzeczna, ze nie moge uwierzyc nawet nie wiem co to płacz
nie zgadniecie czemu...

bo nie je z butelki!

tylko rano jak zaspana jest to zje, później tylko z lyzeczki i w ogóle nie placze, a co najwazniejsze nie krzyczy
mleko teraz tylko muszę częściej albo zageszczac albo przemycac
a teraz spi juz dwie godziny po zjedzeniu pierwszy raz całego sloiczka jabluszka! wcześniej jej po pół tylko dawalam wszystkie sloiczki.

w ogóle już wszystko przetestowane mamy po 4mc i nic jej nie szkodzi
jak myslicie mogę próbować z tymi sloiczkami po 5 czy poczekać?

dodam, ze dziś konczy 4,5mc, a zaczęłam jej wprowadzac mc temu owoce i warzywa.
Super że Jagódka daje odsapnąć
Mleko jej łyżeczką dajesz? Ile to trwa?
A co do słoiczków, jak uważasz, ja daję Matiemu cały miesiąc, mimo że też zaczęłam troszkę wcześniej. Niech się oswoi ze smakami. Będzie czas na nowe.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel ja bym dala po 5 :p ale ja to ja zosia np pije soczki po 6msc i nic sie nie dzieje rozrabiam je tylko troche woda ale sklad maja taki sam jak te po 4 co niektore.
Iwoncia Zoska je mmleko tylkoww nocy i tylko przez sen w ciagu dnia jemy tylko zupki i owoce i zapijammy herbatkami. czasem udaje mi sie przemycic mleko ale po ok 10 minutach wrzasku. zadnych niepokojacych zmian w buzi nie ma bo ogladal ja wczoraj lekarz. mam karmuc tak jak karmie a w nocy pasc na spiocha mlekiem bo mleko tez jesc musi. na jedno posiedzenie wcina caly sloik zrobionej przeze mnie zupy a czasem jej malo owoce tez po calym sloiku. jak wprowadzam nowy smak to daje i tak caly sloik bo mi jej szkoda jak placze jak sie lyzeczke zabiera:p wczoraj jadlam danio i dalam jej na czubku lyzeczki tak ze 3porcje tam jest mleko i widze ze nie ma zadnych objawow alergicznych Tamllin jak myslisz moge sprobowac wrocic na zwykle mm?? Oczywiscie nie mam zamiaru pasc jej danonkami dalam tylko sprobowac bo patrzyla na mnie jak jadlam jak kot ze szreka :p
Jeśli miała mocną skaze to bym się wstrzymała, może spróbuj na razie mieszać mleko zwykłe i pepti przez kilka tygodni i wtedy zobaczysz czy nic się nie dzieje.

Cytat:
Przyjechałam do domu się wykąpać, a tutaj telefon ze szpitala od mojej mamy, że idziemy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj mieliśmy robione znowu zdjęcie rtg, ale na obchodzie nikt nawet nie wspomniał, że mamy na to szanse! Ale jestem szczęśliwa!!! Ubieram się i jedziemy po Niuńka.
Hip hip hurrra

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a moze te przepisy gdzieś w jednym miejscu byśmy wrzucały?
może na klubie osobny wątek?
i np przepisy na dania dla maluchów naszych?
Jestem za

Cytat:
A właśnie - dziewczyny na razie mam jeden posiłek dziennie zastąpić słoiczkiem, tak?
Ja na razie jeden zastępuje. Niech powoli oswaja się ze smakami. Poza tym dwa posiłki ze słoika to mniej z piersi i zmniejszy się ilość pokarmu, a ja chcę jak najdłużej karmić. Przy Pauli zaczęły się słoiczki i skończyło się karmienie. Coraz mniej pokarmu a i ona chciała inne jedzonko.
Stary 2013-01-21, 16:09   #3333
angel166
Zakorzenienie

aaaaaa kupa wszędzie cały sloiczek jabluszka wyszedł x4 druga stroną. Ale za to mała po kąpieli w.... umywalce

Jagódka
Stary 2013-01-21, 16:09   #3334
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Czy tylko ja nie widzę podobieństwa?
Tak, tylko Ty
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:14   #3335
Sojka1990
Zadomowienie

U naj jest do zdecydowaniebunt na mleko zebt dac jej cos innego bo herbatki i soki normalnie z butelki pije
Stary 2013-01-21, 16:17   #3336
colds
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html

zobaczcie
Stary 2013-01-21, 16:25   #3337
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Cudownie!

Cytat:
ooo, bardzo fajny pomysł

Cytat:
U nas widzę jak bardzo pomogło podawanie BioGai codzenne łyżeczką, Henio wie dokładnie do czego służy i że trzeba otworzyć buzię I ja zanim zaczęłam mu dawać jabłuszko, to kilka razy jak sama jadłam, to mu dałam na smaczek, minę miał niezłą
A teraz wcina równo

A właśnie - dziewczyny na razie mam jeden posiłek dziennie zastąpić słoiczkiem, tak?
My tez praktycznie od poczatku podajemy witaminki na łyżeczce, więc Alicja miała czas by się oswoić z tym sprzęciorem.
Ja tak właśnie robię dostaje ok godziny 13 i albo obiadowe danie, albo owoc. Na dwa słoiczki dziennie jeszcze przyjdzie czas.

Cytat:

Mleko jej łyżeczką dajesz? Ile to trwa?
A co do słoiczków, jak uważasz, ja daję Matiemu cały miesiąc, mimo że też zaczęłam troszkę wcześniej. Niech się oswoi ze smakami. Będzie czas na nowe.
Tamlin a wracasz do warzyw i owoców już poznanych czy cały czas podajesz tylko nowe? Bo w tych obiadkach po 4 miesiącu nie ma za wielkiego wyboru...

Zrobiłam właśnie dobry uczynek, oddałam komuś paczkę mm którego Ala nie pije a które mi od poczatku stało nienaruszone w szafce (z pierwszego tygodnia po porodzie jak jeszcze ją dokarmiałam, ale tej paczki nie zdażyliśmy otworzyć, a teraz dostaje inne). Niech posłuży innemu Maluszkowi.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Stary 2013-01-21, 16:26   #3338
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czarnobiałe to ja

tak, to ja
Mama mi zbalazła takie właśnie i wypisz wymaluj jak mój synuś tylko dołeczków takich nie miałam fajnych jak Alanek

Zdrowiej kochana i oby maleńką ominęło

Alan mi kaszle niestety co jakiś czas.
Niby nie często, ale nawet w nocy potrafi przez sen zakaszleć a ja na równe nogi potem i do niego zaglądam.

A ja dzisiaj choinke musze rozebrać, nie chce mi sie strasznie.
Już z okien pościągane lampki i inne pierdółki i spokój znowu bedzie

Kurde dziewczyny, ile razy na dzień jedzą Wasze pociechy pomijając deserki, zupki i herbatki pomiędzy mleczkami?
Zaczyna mnie to martwić bo jak mu daje to ryczy i nie chce, dopiero jak zasnie to na spaniu zje.
Nie jest ani zimne ani za ciepłe i nie wiem co jest grane.
Dzisiaj po 13 godzinach jak mu dawałam to nie chciał nadal.
Wczoraj o 21:30 zjadł bo cudem tż mu wcisnął ale też nie obyło sie bez wrzasku, potem o 5 chciałam mu dać mleczko to zas ryk i nie dałam, rano po 10 znowu nie chciał i w końcu dostał na spaniu i zjadł.
Ktoś przypuszcza co jest grane?
Sojka Twoja Zoska chyba też tak ostatnio miała nie??
Może ząbki, spróbuj dać zimne.Oliwia nie chciała jeść, to dałam zimne i wsunęła
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:28   #3339
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
no to super!

co do glowki działania przy próbie trakcji to nam neurolog kazała czekac z tym do 10tyg, jak skonczyla 12skierowali nas na rehabilitacje i po tyg cwiczen już ja ladnie trzymała przy ciagnieciu za raczki. nie wiem czy to dzięki cwiczeniom czy poprostu przyszła jej pora

w ogóle nie wiem czy to kogokolwiek tu interesuje, ale Jagoda od piatku jest tak grzeczna, ze nie moge uwierzyc nawet nie wiem co to płacz
nie zgadniecie czemu...

bo nie je z butelki!

tylko rano jak zaspana jest to zje, później tylko z lyzeczki i w ogóle nie placze, a co najwazniejsze nie krzyczy
mleko teraz tylko muszę częściej albo zageszczac albo przemycac
a teraz spi juz dwie godziny po zjedzeniu pierwszy raz całego sloiczka jabluszka! wcześniej jej po pół tylko dawalam wszystkie sloiczki.

w ogóle już wszystko przetestowane mamy po 4mc i nic jej nie szkodzi
jak myslicie mogę próbować z tymi sloiczkami po 5 czy poczekać?

dodam, ze dziś konczy 4,5mc, a zaczęłam jej wprowadzac mc temu owoce i warzywa.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

no jak bliźniaki i to jednojajowe!
a truskawki próbowałas?ja sie boje ,ze uczulą

aprpopo,wkurzylam sie dziszadzwoniła do mnie położna z pyt.co słychac ,no to jej mowie ,ze mala wlasnie zjadla troche jabłuszka a Ona do mnie z mordą ,dlaczego na wlasną reke jej podaje inne produkty niz mleko,ze ona dopiero 4 i pol miesiaca ma itdi dodała ze przyjedzie w piatek pogadac ze mna na temat wprowadzania innych pokarmow

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:30   #3340
angel166
Zakorzenienie

tamlin zagęszczenie jej daje lyzeczka na noc. W południe przemycam w obiadku trochę, no, a rano udaje mi sie jej dac całą 150ml mm butelka jak jest jeszcze zaspana. Napisałam post powyzej twojego i chyba nie zauwazylas w nocy ona nie je w ogóle, także tylko dzień mi zostaje.

Jagódka
Stary 2013-01-21, 16:32   #3341
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Super wiadomość!!!

Asiulka a jaka grupę krwi ma Jaś?Twój lekarz do was przylatuje?To super, nie spodziewałam się że są tacy lekarze
Stary 2013-01-21, 16:38   #3342
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Hahahaha uśmiałam się jak nie wiem.. dobrze facetom każdy powinien to przejść
Stary 2013-01-21, 16:39   #3343
ula2689
Wtajemniczenie

Sojka jak Julcia?
Stary 2013-01-21, 16:50   #3344
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

za bioderka.
Dlaczego tak dziwnie liczysz? Przecież 4 miesiące to 4 miesiące a nie 16 tygodni.

no właśnie też tak myślalam ale lekarz robiący usg pytał się ile ma tygodni powiedziłam że 16 i wpisal 4 miesiącę
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:53   #3345
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam doła... Nie mam już siły Mąż ma teraz dużo pracy, nie ma go, a mały sobie wymyślił, że tylko dwie drzemki na dzień będzie miał... I jeszcze taki mróz mamy, że nie chce mi się na spacer chodzić. Mam ochotę gdzieś sobie wyjść bez dziecka! Dobrze, że jutro do szkoły idę...

Dziś mam taki dzień, że leżę z małym na łóżku i przeglądam internet, aż mam wyrzuty sumienia...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:07   #3346
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Może ząbki, spróbuj dać zimne.Oliwia nie chciała jeść, to dałam zimne i wsunęła
Własnie przed chwilą próbowałam dać zimne i marny skutek.
Podgrzałam troszke i zrobił 3 łyki i krzyk, potem sie uspokoił, znowu 3 łyki z znowu płacz. Tak 5 razy i zaczął zasypiać i zjadł 120ml na spaniu. Kurcze no...
Coś czuje że trzeba bedzie lekarza odwiedzić. Poczekam jeszcze bo może on jeszcze osłabiony po lekach i chorobie ktora go jeszcze do końca nie opusciła i dlatego ma opory w jedzeniu.
Matko jak ja nie lubie jak sie zbliza pora na jedzenie bo juz wiem co sie bedzie działo
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:10   #3347
anesh_
Zakorzenienie

dziewczyny jestesmy juz w domu. musze leciec bo się maja obudziła
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:12   #3348
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a truskawki próbowałas?ja sie boje ,ze uczulą

aprpopo,wkurzylam sie dziszadzwoniła do mnie położna z pyt.co słychac ,no to jej mowie ,ze mala wlasnie zjadla troche jabłuszka a Ona do mnie z mordą ,dlaczego na wlasną reke jej podaje inne produkty niz mleko,ze ona dopiero 4 i pol miesiaca ma itdi dodała ze przyjedzie w piatek pogadac ze mna na temat wprowadzania innych pokarmow
nasza pediatra tez by tak zareagowala, bo gdy Sie jej zapytałam 10sty o wprowadzanie nowych pokarmów to powiedziala, ze od 6mc i, ze w marcu pogadamy po szczepieniu malej na ten temat to zatkalo i przemilczalam, że mała juz od 3tyg je sloiczki.
a truskawek nie dawalam, bo nie spotkalam ich nigdzie po 4mc to te z babydream sloiczki?

Jagódka
Stary 2013-01-21, 17:17   #3349
afternoon
Rozeznanie

Gda rozumiem doskonale, Filip juz od dawna nie ma praktycznie drzemki w ciągu dnia to jest masakra, zaśnie jedynie na spacerze ( ale aktualnie pogoda do d...y) lub w aucie jak np. do lekarza jedziemy. Czasem drzemka 10 minut także jak męża akurat nie ma, to moje potrzeby szlag trafiłczasem te nawet najbardziej podstawowe, zwłaszcza,że dziecko mam absorbujące i wymagające nieustającej uwagi. Nie pamiętam, kiedy wyszłam z domu bez Młodego

Kochane potzrebuję Waszych sugestii: o co może chodzic mojemu dziecku?
Od kilku dni Filip okropnie szaleje przy piersi - possie chwilę, zaczyna sie preżyć, rzucać, stękać...znowu chwyta sutek na chwilę i od nowa to samo kiedyś robił tak tylko wieczorem i to nie codziennie, zwalałam to na zmęczenie i przestymulowanie całym dniem, ale teraz zdarza sie to przy każdym karmieniu oprócz porannego ( przesypia prawie całą noc), kiedy piersi mam pełne i twarde do tej pory odmawiał mm, wczoraj mąż wysunął hipotezę, że może Młody wkurza się, bo za mało leci...zrobiłam butlę i zrezygnowana podałam, a Filip jak chwycił to wydudnił całą butlę. Dzisiaj znowu pięknie wypił - zero prężenia się, płaczu. A przy cycu dalej jazda nie wiem, przystawiam go w ciągu dnia co 2 godziny, piję karmi, herbatkę laktacyjną, mnóstwo płynów...jednak rzeczywiście jakieś miękkie te cyce zęby zębami, ale świrowałby chyba również przy butelce, prawda? jak myślicie, możliwe, że pierś nie zaspokaja dostatecznie jego głodu?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:18   #3350
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:19   #3351
aga_ton
Wtajemniczenie

odwiedził nas sam teść, teściowa ma focha
na dodatek powiedziała, że jak wnuczka dorośnie to sama będzie do niej przyjeżdżała ...

żeby się babcia przypadkiem nie zdziwiła

Cytat:

super wieści

Cytat:

bardzo dobry pomysł
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:19   #3352
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, anesh super, że już w domku

Iwoncia widać duże podobieństwo
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:20   #3353
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
nasza pediatra tez by tak zareagowala, bo gdy Sie jej zapytałam 10sty o wprowadzanie nowych pokarmów to powiedziala, ze od 6mc i, ze w marcu pogadamy po szczepieniu malej na ten temat to zatkalo i przemilczalam, że mała juz od 3tyg je sloiczki.
a truskawek nie dawalam, bo nie spotkalam ich nigdzie po 4mc to te z babydream sloiczki?

z babydream.ja mam akurat truskawki z malinami i jabłkiem,ale narazie nie podaje

Stary 2013-01-21, 17:22   #3354
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam doła... Nie mam już siły Mąż ma teraz dużo pracy, nie ma go, a mały sobie wymyślił, że tylko dwie drzemki na dzień będzie miał... I jeszcze taki mróz mamy, że nie chce mi się na spacer chodzić. Mam ochotę gdzieś sobie wyjść bez dziecka! Dobrze, że jutro do szkoły idę...

Dziś mam taki dzień, że leżę z małym na łóżku i przeglądam internet, aż mam wyrzuty sumienia...
pierwsze co pomyslalam czytajac Twój post to, ze dwie drzemki w dzień to i tak duzo. Bo u nas jak jest jedna to luksus
co do wyjscia bez dziecka to mam podobnie, marze sie wyrwac gdzieś na pol dnia. Jak narazie to samotnie mogę iść z psem, do lekarza lub do kauf, bo mam naprzeciw
godzina bez dziecka to u mnie najdluzszy czas wolnosci

o przepraszam raz 3h mnie nie bylo, bo musialam po sukienke na chrzciny do galerii pojechac. To byly wczasy

nie smuc sie kochana, z czasem bedzie lepiej bynajmniej ja mam taka nadzieje

Jagódka
Stary 2013-01-21, 17:29   #3355
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

hm... i jak ją tu przenieść? najlepsze, ze jak konczy grać to sie budzi, więc gra już tak 40minut
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drze.na.macie.jpg (86,6 KB, 42 załadowań)

Jagódka
Stary 2013-01-21, 17:32   #3356
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze co pomyslalam czytajac Twój post to, ze dwie drzemki w dzień to i tak duzo. Bo u nas jak jest jedna to luksus
co do wyjscia bez dziecka to mam podobnie, marze sie wyrwac gdzieś na pol dnia. Jak narazie to samotnie mogę iść z psem, do lekarza lub do kauf, bo mam naprzeciw

o przepraszam raz 3h mnie nie bylo, bo musialam po sukienke na chrzciny do galerii pojechac. To byly wczasy

ja wlasnie mialam sobie dzisiaj wyjsc ale mąż oczywiscie jeszcze w pracy i nici z mojego wyjscia.

na dodatek u Wiktora w przedszkolu jakis wirus panuje i,wiec nie bede go prowadzała do przedszkola do konca tygodniasama z dwójką od rana do nocy

Stary 2013-01-21, 17:37   #3357
sandra23s
Zadomowienie

DJ Pola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3205.jpg (181,3 KB, 28 załadowań)

Stary 2013-01-21, 17:40   #3358
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Od kilku dni Filip okropnie szaleje przy piersi - possie chwilę, zaczyna sie preżyć, rzucać, stękać...znowu chwyta sutek na chwilę i od nowa to samo kiedyś robił tak tylko wieczorem i to nie codziennie, zwalałam to na zmęczenie i przestymulowanie całym dniem, ale teraz zdarza sie to przy każdym karmieniu oprócz porannego ( przesypia prawie całą noc), kiedy piersi mam pełne i twarde do tej pory odmawiał mm, wczoraj mąż wysunął hipotezę, że może Młody wkurza się, bo za mało leci...zrobiłam butlę i zrezygnowana podałam, a Filip jak chwycił to wydudnił całą butlę. Dzisiaj znowu pięknie wypił - zero prężenia się, płaczu. A przy cycu dalej jazda nie wiem, przystawiam go w ciągu dnia co 2 godziny, piję karmi, herbatkę laktacyjną, mnóstwo płynów...jednak rzeczywiście jakieś miękkie te cyce zęby zębami, ale świrowałby chyba również przy butelce, prawda? jak myślicie, możliwe, że pierś nie zaspokaja dostatecznie jego głodu?
ja bym stawiała na glod, bo wydudnil całą butle jak piszesz. Jakby to byly żeby to i butli by nie chcial. U nas z piersia od kilku dni jest tak samo, tyle, ze ja mam ostatki i mała od poczatku dojada mm więc nic dziwnego, ze gdy teraz jeszcze poznała inne smaki juz całkiem wylozyla na cyca :/

może spróbuj sciagnac i dac mu z butli i zobacz jaką bedzie reakcja. Albo troche z butli swojego i po tym cyca sproboj. Nie dawaj mm, bo pokarmu bedzoesz miała mniej. Sciagaj by pobudzic laktacje

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-01-21 o 17:44
Stary 2013-01-21, 17:40   #3359
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Gda rozumiem doskonale, Filip juz od dawna nie ma praktycznie drzemki w ciągu dnia to jest masakra, zaśnie jedynie na spacerze ( ale aktualnie pogoda do d...y) lub w aucie jak np. do lekarza jedziemy. Czasem drzemka 10 minut także jak męża akurat nie ma, to moje potrzeby szlag trafiłczasem te nawet najbardziej podstawowe, zwłaszcza,że dziecko mam absorbujące i wymagające nieustającej uwagi. Nie pamiętam, kiedy wyszłam z domu bez Młodego

Kochana to brzmi jak kryzys laktacyjny. Nie dawaj mm, bo z karmienia piersi nic Ci nie zostanie. Ja przystawiałam po prostu non stop małego, a jak nie chciał jeść, to trudno... U mnie to złożyło się z jego alergią i trwało z 2 tygodnie. Przetrwałam i znowu mam pokarm, ale teraz piję herbatkę laktacyjną i jem dużo, żeby znowu to się nie wydarzyło. A mały je co 2 godziny jak w zegarku...

Cytat:

Kurczę, gdyby jeszcze ten mój mały chciał butlę! To zostawiłabym go mojej mamie na trochę i gdzieś wyskoczyła...

Wiem, że to okropne, ale cieszę się że nie tylko ja tak mam! W kupie raźniej

Im starsi będą, tym chyba lepiej, chociaż nie wiem. Wtedy trzeba będzie ganiać za nimi a potem bawić się i odpowiadać na 1000000 pytań.

Cytat:

hm... i jak ją tu przenieść? najlepsze, ze jak konczy grać to sie budzi, więc gra już tak 40minut
Kurczę mój nigdy nie zasnął na macie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:41   #3360
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
z babydream.ja mam akurat truskawki z malinami i jabłkiem,ale narazie nie podaje
no ja tych z babydream jeszcze nie kupowalam i tak wie czaje by spróbować ale te smaki mnie nie przekonuja jakoś po 4mc

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości