|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Jescze nie mowie hop , nie chce sie rozczarowac. Dzisiaj co prawda zrobilam znowu taki zwykly test i II sa prawie takie same , juz nie bladziutkie
Dzwonilam przed chwila na ten moj oddzial i czekam az zapoznaja sie z moja dokumentacja z tamtej ciazy i oddzwonia co robic ..
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
. Mam dziś wolne. Cieszę się niezmiernie, bo jestem jakoś ostatnio mocno przemęczona. Ciągle drzemki bym sobie ucinała Cytat:
.W ogóle nie mówiłam Wam, ale odstawiliśmy zabezpieczenia wcześniej niż planowaliśmy . Na razie jakiegoś parcia nie mamy, że musi to być już. Obecnie podchodzimy do tego na luzie ![]() super . Jesteś naszą pierwszą ciężarówką ![]() Jak poinformowałaś TŻ? Jakiś specjalny pomysł? ![]() mi niestety kwas foliowy nie łagodzi bóli, a biorę już (pewnie będzie już niedługo) z pół roku
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Trele - jesteś w ciąży i nie ma odwrotu
Trzeba się cieszyć ![]() A co z pracą? Poinformowałaś ich?? Ja od dziś na L4 do końca tygodnia Wszystko mnie boli a przez katar noc mam jak u pijaka i bolący :/
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobrze wykorzystaj to L4 .
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie podejście jest najlepsze My też tak podchodzimy, nie ma jakiegoś parcia, chcę zrobić sobie badania tego hormonu i dalej się bawić , a przy okazji korzystać bez zabezpieczenia z przyjemności Na początku miałam złe myśli, chodziłam podminowana, ale takie podejście jeszcze bardziej, że na Nas wpływało, więc odpuściłam wyczytywanie wszystkich informacji i szukania przyczyny bez przyczyny ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Oj będę korzystać z L4 porządnie bo właśnie @ się kończy, więc będę ćwiczyć szpagaty na mężu ![]() Tylko muszę jakoś swój nos przypudrować na nos bo jest pociągający, ale w odwrotną stronę Czerwony i poobcierany od chusteczek :/
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-21 o 12:32 |
|
|
|
|
#996 |
|
Konto usunięte
|
Trele_morele gratuluję!!!
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzt powiedzialam poprostu , cieszy sie - ale chyba jednoczesnie bardziej boji sie niz ja . Przy okazji jest bojowo nastawiony , powiedzial juz ze zrobi dym w szpitalu jak nas nie przyjma .. Ze teraz juz nie da sobie oczu zamyslic , i bedziemy tam koczowac jak bedzie trzeba . Do pracy ide dopiero dzis , weekend mialam wolny ale narazie im nie powiem .. Poki co nie kaza mi jescze zawiele robic bo ciagle ich falszywie przekonuje ze krwawie po poprzednim poronieniu Od 9 lutego mam 2 tygodnie wolnego bo wstepnie mamy poleciec na to Lanzarote , ale jesli lekarz zabroni , sprzedam wakacje i przesiedze w domu .Zobacze jak sie wszystko potoczy teraz z tymi lekarzami , i postaram sie pobiec po L4 i tyle .. Ostatnio bylam z nimi szczera od poczatku , od czasu jak tylko sie dowiedzialam . I co ? zlali mnie totalnie , i tak sie szarpalam z ciezkimi rzeczami , gonilam w kolko . O nie ! Tym razem na to nie pozwole ..
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
my mieliśmy niby zacząć starania od wakacji, ale coraz częściej rezygnujemy z zabezpieczenia
![]() np wczoraj-dodam ze był to szczyt owulacji
|
#1000 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się cały czas zastanawiam czy nie zacząć starań wcześniej
|
||
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kobietki
Jak Wam mija dzisiejszy Blue Monday? Ja się popłakałam z samego rana bez powodu a później nakrzyczałam na męża przez Skype'a. Echhh...Trele_Morele, a może warto byłoby odpuścić sobie angoli i poszukać jakiejś polskiej przychodni ginekologicznej? Tutejsza służba zdrowia mnie przeraża po prostu... |
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że my z mężem początkowo odwlekaliśmy starania do momentu aż będziemy na swoim, ale nie wytrzymaliśmy. Kilka razy już odsuwaliśmy starania, ale stwierdziliśmy, że możemy równie dobrze wprowadzić się jak będę w ciąży albo po porodzie. Zawsze chciałam urodzić dziecko przed 25r.ż. i już najwyższy czas, tym bardziej, że oboje bardzo tego chcemy. Zresztą same widzicie, że nieraz trzeba poświęcić kilka miesięcy żeby móc się ucieszyć z dwóch kresek na teście
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2013-01-21 o 15:53 |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z kolei mówiłam zawsze że przed 27 r. ż. chcę urodzić dziecko. Na razie jeszcze się mieszczę w czasie . Mam jeszcze rok
|
|
#1004 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Budujecie się ? Wiecie co ja dziś zaszalałam i kupiłam 7 książek ale wszystkie były w promocji i zapłaciłam tylko 43 zł W ogóle to skusiłam się na książkę pt. ,,Joga w ciąży'' no b była przeceniona z 39 na 11.99, a może kiedyś mi się przyda ...
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38772601]Myślę, że we troje będzie się fajniej wprowadzać niż we dwoje
Budujecie się ? Wiecie co ja dziś zaszalałam i kupiłam 7 książek ale wszystkie były w promocji i zapłaciłam tylko 43 zł W ogóle to skusiłam się na książkę pt. ,,Joga w ciąży'' no b była przeceniona z 39 na 11.99, a może kiedyś mi się przyda ... [/QUOTE]super zakupy . Gdzie takie przeceny książek?
|
#1006 |
|
Konto usunięte
|
W księgarni internetowej Weltbild
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - ja uwielbiam książki, ale obecnie najczęściej ładuję e-booki na telefon.
Ja zawsze myślałam, że najpóźniej będę miała dziecko w wieku 26-ciu lat, ale przedłużyło się do 30-stki, bo ciągle miałam czas i nadal w sumie mam z tym, że teraz zaczęliśmy się już starać
|
|
|
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niedawno dopiero wstałam
Ciekawe go Ja w nocy będę robić ?![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Złość urodzie szkodzi , a po za tym może masz już w sobie fasolkę i po co Ją dodatkowo denerwować ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
, miejmy nadzieję, że do 30 mi się uda.---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38772601]Myślę, że we troje będzie się fajniej wprowadzać niż we dwoje Budujecie się ? Wiecie co ja dziś zaszalałam i kupiłam 7 książek ale wszystkie były w promocji i zapłaciłam tylko 43 zł W ogóle to skusiłam się na książkę pt. ,,Joga w ciąży'' no b była przeceniona z 39 na 11.99, a może kiedyś mi się przyda ... [/QUOTE]Aż żal było nie kupić Ja zawsze tak sobie powtarzam jak są jakieś promocję , a później sama się dziwie ile Ja kasy na tych promocjach wydaję ![]() Ja też lubię kupować i po za tym czytać książki i to bardzo
|
||||
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
justiii87 może i się zafasolkowałam i stąd te wahania nastroju
A zresztą mój mąż uważa, że jak nie nakrzyczę przynajmniej raz w tygodniu na niego to jest coś nie tak :P No i ja się zakatarzyłam. Przeziębienie zaczyna mnie rozkładać. Leki sobie na razie odpuszczam i walczę domowymi sposobami. Np. rajstopki i szalik na gardełko :P |
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny... dla mnie to wyjątkowo paskudny blue monday... ehhh...@ miał być wczoraj, do chwili obecnej go nie ma... zatestowałam dzisiaj jak wróciłam z pracy i nic... jedna, wielka, cholerna krecha... ehhh... tak bym chciała, żeby się udało... nie wiem jak wybić sobie te myśli z głowy..
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec teraz rozumiem .
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - hehe
jak bym słyszałam mojego TŻ Jak nie krzyczę tzn, że jestem chora , kiedyś miałam zapalenie gardła i straciłam głos to TŻ chodził i marudził, że woli jak cały czas gadam i krzyczę niż taka cisza w domu ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
, a nie o to chodzi prawda?---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ja dziś dowiedziałam się, że mojej znajomej z pracy zmarł mąż. Jestem w wielkim szoku bo jeszcze nie dawno widziałam ich razem, a teraz. Ona zawsze schorowana od lekarza do lekarza, On codziennie przywoził i zabierał Ją z pracy, a to On pierwszy odszedł z tego świata, a Ona została. |
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
justiii87 jasne, że nie o to chodzi.. ale ciężko mi wychodzi... łatwo powiedzieć, trudniej zrobić, tylko dlaczego nie ma @
ojej... nie wyobrażam sobie co teraz musi przeżywać... to chyba najstraszniejsza rzecz jaka mnie przeraża... hehe mój TŻ się też tak śmieje ![]() a u mnie w pracy jest taka nawiedzona kobieta.. ma 40 lat, córkę 16 letnią w okresie buntu, podobno czasami ucieka z lekcji... i ciągle przepytuje ją przez telefon do klasówki, wydzwania po, pyta czy była u jakiejś nauczycielki z czymś tam, masakra... ostatnio prosiła, żebym szukała odpowiedzi na internecie na pytania jej córki... bo pisała do niej smsy ze szkoły podczas klasówki... masakra... a z drugiej strony nie jest w ogóle konsekwentna, bo odrabia często za nią zadania i pisze referaty i bez krępacji pozwala na ciągłe randki... masakra co za wychowanie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-21 o 22:01 |
|
|
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanów się co najbardziej lubisz robić i oddaj się temu całym sercem. Albo co zawsze chciałabyś robić/nauczyć się? Polecam szydełko. Odpręża i niezłe cuda można zrobić. Odpędzisz tym natrętne myśli Jeśli nadal będziesz się gryzla tym czy się uda czy nie to postaraj się wyprzec zgryzoty troską o swojego wybranka. Na pewno jest bardzo sfrustrowany bo z jednej strony chciałby zostać tatą, ale z drugiej nie może patrzeć na to jak Ty się zamartwiasz. I Twój smutek boli go sto razy bardziej niż oczekiwanie na potomka. Skup się na nim. Pokaż mu jaki jest ważny dla Ciebie. A do łożka chodźcie tylko i wyłącznie z myślą o własnej przyjemności
|
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam czytać i kupować książki. Jestem chora jak raz na jakiś czas nie kupię sobie książki lub kaktusa
|
||
|
|
|
#1016 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38772601]Myślę, że we troje będzie się fajniej wprowadzać niż we dwoje
Budujecie się ? [/QUOTE]Też tak myślę ![]() Tak, właściwie w tamtym roku skończyliśmy budowę Jeśli pogoda pozwoli to już od marca zaczynamy wykańczanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli nie, to musisz zająć czymś myśli. Wiem co czujesz bo jeszcze niedawno ja tak samo przeżywałam, a tu już kolejny cykl i nowa nadzieja. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Co do książek to ja też je co chwilę kupuję i czytam Tż wie, że zawsze jak jest gdzieś jakiś dział z książkami to musimy tam zaglądnąć
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2013-01-21 o 22:36 |
|||
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychowanie dziecka to chyba najtrudniejsza rzecz jaka na Nas spada. Najpierw człowiek musi się namęczyć, żeby zajść w ciążę, później ciężki i bolący poród, a w wielki 16 lat dziecko odpłaca się złośliwymi odzywkami i zakłamaniem. Nie wiem, ale ja od małego szanowałam i bardzo kochałam swoich rodziców i nie wyobrażam sobie, żeby mogła wyrządzić im krzywkę i zawód. szanuję ich tak samo jak Oni szanują mnie i sama kiedyś chciała bym mieć taki kontakt jak moi rodzice mają z Nami. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na tort?? |
|
|
|
|
#1018 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa to czeka was teraz najprzyjemniejsza część
chociaż niestety i najdroższa, my mieszkamy z moimi rodzicami, to przynajmniej budowa nas ominęła. Ale na wyszykowanie poszło nam już tyle kasy, że nie wiem a jeszcze zostało nam zrobić jedno piętro i cała obróbka domu z zewnątrz.
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Włoszka - dziewczyny dobrze piszą, może zacznij oglądać jakiś wciągający serial, żeby zaprzątnął choć troszkę twoje myśli.
hahah a ja nawet nie wiedziałam że istnieje Blue Monday (aż musiałam sprawdzić co to jest) i mój dzień ma się nijak do tego wzoru ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Justii - ja uwielbiam prosty tort - biszkopt przekładany bitą śmietaną i wiśniami, albo fajnie wygląda ten Czarnolas (ciemny biszkopt z bitą śmietaną i wiśniami) |
|
|
|
#1020 |
|
Konto usunięte
|
Ja też sprawdzałam na Wikipedii co to jest ten Blue Monday
Justii dużo fajnych przepisów na torty jest na blogu Moje Wypieki, bardzo często piekę z tych przepisów i ciasta zawsze mi wychodzą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Dzwonilam przed chwila na ten moj oddzial i czekam az zapoznaja sie z moja dokumentacja z tamtej ciazy i oddzwonia co robic ..
KCIUKI DLA ANI 
. Mam dziś wolne. Cieszę się niezmiernie, bo jestem jakoś ostatnio mocno przemęczona. Ciągle drzemki bym sobie ucinała 
. Na razie jakiegoś parcia nie mamy, że musi to być już. Obecnie podchodzimy do tego na luzie
. Jesteś naszą pierwszą ciężarówką 
Wszystko mnie boli 

ale wszystkie były w promocji i zapłaciłam tylko 43 zł 
wiec teraz rozumiem .