|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
To nie do mnie, ale co tam
ktoś podawał link ( nie pamiętam kto) http://bezpieczny-maluch.com.pl/?p=1773
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xal Ty wybierasz się z mężem?
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te w styczniu to które ?? bo ja się już gubię w tym ![]() bo w marcu to bezpieczny maluch ? => http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20 Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-21 o 20:49 |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a marcowe to dokładnie te |
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
pogadałam z tztem o tym co mi szef powiedział i się tylko poryczałam.. zaczął krzyczeć ze to moja wina, że powinam wygarnąc szefowi, że mówiłam wcześniej ze do lutego będę pracować, a ja tylko powiedziałam, ze to nie ode mnie zalezy tylko od lekarza i ze zawsze mówiłam o lutym a o marcu nic nie mówiłam.. i ze teraz wyszlo na szefa, że on ma racje bo ja nic sie nie broniłam itp..
i wez tu się wyzal to tylko z☠☠☠.e. dostałam... je.b.a.ni faceci.. niech sobie teraz sam obiad robi.. ja pier.do.le mam to w dupie.. |
|
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
o właśnie tak
tutaj link http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma...ymnie-katowice
|
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki ale naskrobałyście
no nic zaczynam nadrabiać ja dziś w końcu skończyłam praktyki i czuję się lżejsza o tonę właśnie to czczę budyniem z płatkami czekoladowymi nie mogłam się oprzeć![]() Jeszcze mam do was pytanie czy na usg mogę się zapisać bez konieczności wizyty?? Do tej pory miałam usg w czasie wizyty ale bardzo bym chciałam zobaczyć mojego Jasia w 4d
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak coś ciekawego znajdziesz to dawaj mi znać!!! Jak pogoda zrobi się lepsza to pochodzę po krawieckich sklepach, a jakieś 20 km ode mnie jest zagłębie materiałowe, to może tam TŻ wyciągnę ![]() Dziękujemy Ciocie za dalsze gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Jenny wpisz mi wizytę na 18.01
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
maarchewka nie ma co się bać
Jak ja wtedy jako małolata dałam radę gdy mały miał prawie codziennie kolkę i krzyczał wniebogłosy to i Ty sobie poradzisz także głowa do góry Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-01-21 o 21:19 |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
lonely mów i się nie krępuj! pampki to jest super pomysł! ja mam zamiar wcielić to w zycie
![]() maarchewkabo ja się pogubiłam. szef ci mówi że masz pracować do marca? mąż zakupił bodziaki w lidlu i skarpetki nie wiem po co bo to taki rozmiar na roczne dziecko ale spoko niech będą na później ![]() 20130121_204749.jpg |
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też patrzyłam na skarpetki ale same duże były u Was też brak zielonych? |
||
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w B-cach były zielone i rajstopki też widziałam. Nic tam nie kupiłam, bo jak byliśmy to już były przebrane ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
dla męża---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- chyba 18.02 ? ![]() Zaraz dopiszę |
||
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Nowinach też nie było i stwierdziłam, że w takim układzie w B-cach też nie będzie No trudno ;/
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytam się go o rajstopki. nawet się za nimi nie rozglądał |
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko do nas wróci żona Van Gogha ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek, no właśnie u Was tam zagłębie materiałowe
![]() to jak coś wyhaczysz ciekawego, w przystępnej cenie- daj znać. Ja się piszę na kocyk hand made Tylko Wiktorek puszcza oczko Matyldzie i prosi żeby nie wybierała odcieni różu ![]() Marchewka - |
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja, że zależy od lekarza ale do lutego.. A on, że on razem z moim bezpośrednim przełożonym byli pewni, że do marca.. a do lutego przecież zostały 2 tygodnie? Ja, że o marcu nigdy nie mówiłam.. A on, że jakoś sobie poradzą, rozłożą pracę i w ogóle, ale oni to inaczej widzeli itp.. Potem pytanie a kiedy w ogóle będę wracać bo on musi wiedziec, on musi rozplanować budżet itp.. Na to ja- że teraz mowienie kiedy będę wracać to jakaś loteria jest.. Mówie, że to zależy od ustawy, ze jak bedzie roczny urlop to pewnie za rok od urodzenia, chyba, że mąż sie zajmie po pół roku, co też rozważamy.. Jak nie napiszą ustawy to pewnie po pół roku.. A on- że to juz tyle opcji i ze dobrze jakbys sie okresliła bo to mu robi różnice w budżecie i w ogóle.. No a ja, że będe mogła najwcześniej 3 miesiace po urodzeniu coś powiedzieć, bo teraz to nie wiadomo, i że w najgorszym wypadku dla niego to w grudniu pewnie wrócę (tu akurat źle policzyłam bo urlop półroczny konczyłby mi się z koncem października, ale nie ważne).. No i powiedziałam tą pierwszą część TZtowi o tym, że oni - marzec a ja luty.. I TZ powiedziała, że teraz to szef ma racje bo powinnam się bronić, że im mówiłam, że luty, że o marcu nie była mowa itp.. A tak na prawdę to ja najpierw mowiłam, że najprawdopodobniej luty, ale jakbym sie źle czula to mozę być grudzien a jak dobrze to kwiecien i żęby nie zakladali najoptymistycznej wersji bo w ciaży nigdy nic nie wiadomo.. I nie mówiłam nigdy na 100% - od 1 lutego mnie nie będzie i nie mam też tego na żadnym mailu ani nic.. Ale mówiłam, że luty jest najbardziej prawdopodobny.. I miałam kilka rozmów z bezpośrednim przełożonym, żeby się spieszyli z rekrutacja bo niedługo mnie nie będzie itp.. zreszta wam pisalam...oj nie dość że sie w pracy wkurzyłam to jeszcze w domu... Oni chyba słyszą co chcą usłyszec a nie to co sie do nich mówi.. Jutro pewnie będe miala rozmowe z bezpośrednim szefem, bo to on pewnie coś zamieszał... Bezposredni spowiada się szefowi.. i ja glownie z tym bezpośrednim rozmawialam.. a z tym szefem to dopiero dziasiaj, a wcześniej na ten temat to chyba we wrześniu..albo w październiku.. Nie wiem co mam robic, co mówić.. moze i TZ troche miał racje, ale mogł sie na mnie nie drzec i gadać ze to moja wina i ze dupa ze mnie.. |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście o luty chodzi, co nie? i wygląda na to, że znów będziemy wizytowały tego samego dnia
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech biedaku, ja tam myślę, że dobrze zrobiłaś. Jakbyś się wdała w jakąś dyskusję to nie dość, że szef może byłby oburzony, że jesteś bezczelna czy coś to jeszcze może by zaczął się z Tobą sprzeczać i zdenerwowałabyś się jeszcze bardziej. Co miałaś odpowiedzieć to mu grzecznie odpowiedziałaś, a reszta jego gadania to figę warta. TŻ MA za brak wsparcia i dalsze denerwowanie Cię
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ginowi na razie sie nie przyznam, ze bylam. zobacze czy wyniki mi sie pogorsza. jesli nie to bede sobie chodzic chociaz co 2 tydzien. moj gin jak go pytalam, stwierdzil, ze lepiej nie, bo bakterie i stan zapalny nam niepotrzebny, ale to bylo na poczatku kolo 10 tygodnia - jak juz minely plamienia, a jeszcze nie zaczelam serii wymiotow hehe. moze teraz zmienilby zdanie - naprawde przyjemnie sie tak zmeczyc. tez rozejrze sie za strojami skurczy nie mam, wiec trzymam zeby Ci minely i zebys te marte wykorzystala w 100% |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka
![]() kurde. siedzisz, pracujesz, wypruwasz sobie flaki a jak przychodzi co do czego i chcesez być z firmą w porządku to i tak nikt tego nie docenia. nosz kurde przecież wiadomo że w ciąży nigdy nic nie wiadomo. dziś jest ok a jutro może być gorzej. no nic. na pewno wszystko dobrze się skończy
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakbym tak powiedziała w tej mojej korporacji to dopiero bym miała do czego wracać.. Mój szef to szwagier dyrektora, który trzęsie całą firmą.. jedno słowo i mnie nie ma.. |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka też uważam, że dobrze zrobiłaś... jakbyś była wredna to być poszła na l4 już dawno.. niech szef się cieszy, że tak długo pracujesz.
A Twój Tż to czasem też jakiś rozkapryszony jest. Powinien Cię wspierać, choćby nie wiem co.. a nie a obcym facetem obstawać.. a jak już ma inne zdanie to delikatnie niech Ci je nakreśli a nie... nie przejmuj się, nie ma sensu
|
|
|
|
#3388 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też bierzemy Zosię pod uwagę i nasza też kopie jak szalona ![]() Cytat:
Cytat:
Będziesz teraz miała jak w rodzince.pl![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... .................... My też już po wizycie, ale tym razem bez usg. Szybkie badanie na fotelu, malutka tak mnie kopnęła w trakcie, że prawie zeskoczyłam ![]() Ogólnie wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta, brzuch miękki. No i po tym paskudnym femisepcie nie mam już bakterii w moczu Hemoglobina skoczyła mi do 11,5, ale i tak muszę jeszcze brać żelazo... Co do krzywej cukrowej to wyszła mi na czczo za niska muszę więcej słodyczy wcinać ale po godzinie i dwóch wyniki super. I ta hemoglobina nie była taka zła (mój M słodszą herbatę pije ) - w szoku byłam, bo nawet mnie nie zmuliło po wypiciu. I bez problemu wysiedziałam te 2 godziny.Pytałam tez lekarza o liczenie ruchów. Powiedział, że przy tym można tylko nerwicy się nabawić i żadnych pomiarów mam nie robić. Jenny wpisz mi proszę wizytę na 18.02
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szef przyjal do wiadomosci, a Ty i tak znikniesz kiedy bedziesz chciala i kiedy gin wystawi L4 nie denerwuj sie z powodu p.i.e.r.d.o.l.y. i tak i tak wyjdziesz na swoje :P a szef pewnie tak tylko mowil, zeby Ci dac do zrozumienia, ze fajnie by bylo gdybys jeszcze z miesiac popracowala...oni zawsze mysla o swoich korzysciach. w moje jstarej pracy szefowa brala ciezarne na dywanik, wyciagala swoj artykul z gazety "ciaza to nie choroba" i kazala podpisywac lojalke, ze do kiedys tam nie pojdziesz na zwolnienie konsekwencji zadnych, ale to takie wplywanie na psychike - musze pracowac, bo mnie zwolnia...chore! glowa do gory.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-21 o 21:40 |
|
|
|
|
#3390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam wybiorę się jak się zrobi ciepło. Alee alee znalazłam fajną stronę, gdzie zamawia się online i metr bawełny o szerokości 1,6 kosztuje 14 zł, na pościel jak znalazł. Ale to jutro tu wrzucę bo mi się adres zapomniało ![]() ![]() Cytat:
No własnie cloche no własnie widziałam, że znów razem, ale u mnie bez USG za 4 tyg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

nic tu nie ma.. nie mogę się rozwijać 

dla męża
07.07.2012 
Będziesz teraz miała jak w rodzince.pl