Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 20:42   #3361
vujka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A te w marcu to gdzie znalazłaś?
Super, kolejna na warsztatach będzie
To nie do mnie, ale co tam ktoś podawał link ( nie pamiętam kto) http://bezpieczny-maluch.com.pl/?p=1773
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:46   #3362
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A te w marcu to gdzie znalazłaś?
Super, kolejna na warsztatach będzie
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
To nie do mnie, ale co tam ktoś podawał link ( nie pamiętam kto) http://bezpieczny-maluch.com.pl/?p=1773
o właśnie

Xal Ty wybierasz się z mężem?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:47   #3363
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zapisałam się na warsztaty i na 31.01 do Kato i na 13.03 do Kato Tylko na te pierwsze pojadę sama bo mężu jeszcze będzie na L4 - lepiej, żeby siedział w domu ale na te marcowe chętnie weźmie nawet urlop aby zdążyć

a te w styczniu to które ?? bo ja się już gubię w tym
bo w marcu to bezpieczny maluch ? => http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-21 o 20:49
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:49   #3364
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

a te w styczniu to które ??
bo w marcu to bezpieczny maluch ? => http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20
Świadoma mama czy jakoś tak

no a marcowe to dokładnie te

Stary 2013-01-21, 20:50   #3365
maarchewka
Zakorzenienie

pogadałam z tztem o tym co mi szef powiedział i się tylko poryczałam.. zaczął krzyczeć ze to moja wina, że powinam wygarnąc szefowi, że mówiłam wcześniej ze do lutego będę pracować, a ja tylko powiedziałam, ze to nie ode mnie zalezy tylko od lekarza i ze zawsze mówiłam o lutym a o marcu nic nie mówiłam.. i ze teraz wyszlo na szefa, że on ma racje bo ja nic sie nie broniłam itp..
i wez tu się wyzal to tylko z☠☠☠.e. dostałam... je.b.a.ni faceci.. niech sobie teraz sam obiad robi.. ja pier.do.le mam to w dupie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:52   #3366
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Świadoma mama czy jakoś tak

no a marcowe to dokładnie te
o właśnie tak tutaj link http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma...ymnie-katowice
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:53   #3367
niunka045
Zadomowienie

Cześc dziewczynki ale naskrobałyście no nic zaczynam nadrabiać ja dziś w końcu skończyłam praktyki i czuję się lżejsza o tonę właśnie to czczę budyniem z płatkami czekoladowymi nie mogłam się oprzeć Strasznie u nas sypie co oznacza dla mnie pobudkę lekko po 6 rano bo Panowie będą odśnieżać
Jeszcze mam do was pytanie czy na usg mogę się zapisać bez konieczności wizyty?? Do tej pory miałam usg w czasie wizyty ale bardzo bym chciałam zobaczyć mojego Jasia w 4d
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:55   #3368
diabli
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/ty-bo-jak-ci-maz...,301506,s.html
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:55   #3369
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-21, 20:58   #3370
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

oszczędzaj się tam, a do lodówki wysyłam Tż, niech Cię obsługuje

no dokładnie, w małych kawałkach. Niby można większe zamówić, ale dosyć drogo to wychodzi.. ja na razie buszuję w necie. Bo tu na tym zadupiu nie ma takich sklepów, o ikei już nie wspomnę
wkurza mnie to miasteczko coraz bardziej nic tu nie ma.. nie mogę się rozwijać

a co do Matyldy, to jak wybierałam imię do bierzmowania to musiałam troszkę o Matyldach poczytać i uzasadnić swój wybór. Pamiętam, że jakaś św. Matylda była księżniczką

ale fajnie.. aż Ci zazdroszczę, też bym sobie poszła na basen

To jak coś ciekawego znajdziesz to dawaj mi znać!!!
Jak pogoda zrobi się lepsza to pochodzę po krawieckich sklepach, a jakieś 20 km ode mnie jest zagłębie materiałowe, to może tam TŻ wyciągnę

Dziękujemy Ciocie za dalsze gratulacje

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Jenny wpisz mi wizytę na 18.01

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:59   #3371
niunka045
Zadomowienie

maarchewka nie ma co się bać rozumiem Twoje obawy też mam jakieś tam pewne że sobie nie poradzę. Tak dla pocieszenia powiem Ci że w wieku moich 13 lat urodził mi się brat, mama miała jakieś problemy depresyjne i musieliśmy sobie z tatą radzić sami Jak ja wtedy jako małolata dałam radę gdy mały miał prawie codziennie kolkę i krzyczał wniebogłosy to i Ty sobie poradzisz także głowa do góry

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-01-21 o 21:19
Stary 2013-01-21, 21:00   #3372
Aaś
Zakorzenienie

lonely mów i się nie krępuj! pampki to jest super pomysł! ja mam zamiar wcielić to w zycie

maarchewkabo ja się pogubiłam. szef ci mówi że masz pracować do marca?

mąż zakupił bodziaki w lidlu i skarpetki nie wiem po co bo to taki rozmiar na roczne dziecko ale spoko niech będą na później

20130121_204749.jpg
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:03   #3373
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam do was pytanie czy na usg mogę się zapisać bez konieczności wizyty?? Do tej pory miałam usg w czasie wizyty ale bardzo bym chciałam zobaczyć mojego Jasia w 4d
Jasne
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mąż zakupił bodziaki w lidlu i skarpetki nie wiem po co bo to taki rozmiar na roczne dziecko ale spoko niech będą na później

Załącznik 5075678
super też patrzyłam na skarpetki ale same duże były
u Was też brak zielonych?

Stary 2013-01-21, 21:06   #3374
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakim Lidlu byłaś ?

Bo w B-cach były zielone i rajstopki też widziałam.
Nic tam nie kupiłam, bo jak byliśmy to już były przebrane

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

Załącznik 5075678
dla męża

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

chyba 18.02 ?
Zaraz dopiszę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-21, 21:07   #3375
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakim Lidlu byłaś ?

Na Reymonta na Nowinach też nie było i stwierdziłam, że w takim układzie w B-cach też nie będzie No trudno ;/

Stary 2013-01-21, 21:09   #3376
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne

no właśnie one są rozmiar 15-18. to tak sobie myślę że chyba za rok ich dopiero użyję. trudno

pytam się go o rajstopki. nawet się za nimi nie rozglądał
Stary 2013-01-21, 21:10   #3377
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze jednego smsa od vvgh:

"Wizyta udana, cytologie mialam, musze brac Prenatal z zurawina, bo mam chyba zapalenie pecherza. Jurek pozdrawia! "
Super, ze daje nam znać Mam nadzieję, że szybko do nas wróci żona Van Gogha

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dla Matyldy! i za wizyte!

Tz mnie namowil na basen...wlasnie wrocilismy, bylo cuuuuuudooooownieeeee! polecam wszystkim :P gin niby nie polecal ze wzgledu na czystosc wody w plywalniach ale co tam. moj kregoslup odzyl! poplywalam (smieszne uczucie jak plyniesz, a tu dzidzia kopie srodek ciezkosci tez jednak troche inny). woda 28 st, temp pow. 29, na zewnatrz -3. Tz odwiedzil saune, ja posiedzialam sobie na brzegu jacuzzi, bo balam sie malej trzasc glowa w babelkach hehe. wymasowalo mi uda
zeby bylo smieszniej musialam wskoczyc w dwa rozne stroje kapielowe - gora fitnessowa bluzeczka, dol z dwuczesciowego stroju :P w jednoczesciowy niestety nie wejde :P
siku przed plywaniem, po tez i teraz w domu kolejne. ide sie wyszorowac ale czuje sie taaaka zadowolona. od wrzesnia siedze w domu i chyba naprawde tego mi bylo trzeba. rwa kulszowa w posladku od razu znikla. kurcze jesli mozecie to sio na basen
Diabli, nawet nie weisz jaką mam ochotę na basen... NAwet specjalnie sobie odnowiłam w pracy multisporta, żeby chodzić, a tu się te cholerne skurcze przypałętały... Aż chyba jutro gnkę zapytam co ona na to - pewnie mnie wyśmieje ale warto spytać. Od teściówki dostałam mega fajny strój kompielowy dla ciężarnej...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:12   #3378
lonely_lady
Zakorzenienie

Motylek, no właśnie u Was tam zagłębie materiałowe
to jak coś wyhaczysz ciekawego, w przystępnej cenie- daj znać. Ja się piszę na kocyk hand made Tylko Wiktorek puszcza oczko Matyldzie i prosi żeby nie wybierała odcieni różu

Marchewka - olej ich... nie denerwuj się

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:13   #3379
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
lonely mów i się nie krępuj! pampki to jest super pomysł! ja mam zamiar wcielić to w zycie

maarchewkabo ja się pogubiłam. szef ci mówi że masz pracować do marca?

Załącznik 5075678
No to dokładnie jeszcze raz.. Miałam rozmowę z szefem.. On sie pyta do kiedy chce pracować bo ma rozbiezne informacje..
Ja, że zależy od lekarza ale do lutego.. A on, że on razem z moim bezpośrednim przełożonym byli pewni, że do marca.. a do lutego przecież zostały 2 tygodnie?
Ja, że o marcu nigdy nie mówiłam..
A on, że jakoś sobie poradzą, rozłożą pracę i w ogóle, ale oni to inaczej widzeli itp..
Potem pytanie a kiedy w ogóle będę wracać bo on musi wiedziec, on musi rozplanować budżet itp..
Na to ja- że teraz mowienie kiedy będę wracać to jakaś loteria jest.. Mówie, że to zależy od ustawy, ze jak bedzie roczny urlop to pewnie za rok od urodzenia, chyba, że mąż sie zajmie po pół roku, co też rozważamy.. Jak nie napiszą ustawy to pewnie po pół roku..
A on- że to juz tyle opcji i ze dobrze jakbys sie okresliła bo to mu robi różnice w budżecie i w ogóle..
No a ja, że będe mogła najwcześniej 3 miesiace po urodzeniu coś powiedzieć, bo teraz to nie wiadomo, i że w najgorszym wypadku dla niego to w grudniu pewnie wrócę (tu akurat źle policzyłam bo urlop półroczny konczyłby mi się z koncem października, ale nie ważne)..

No i powiedziałam tą pierwszą część TZtowi o tym, że oni - marzec a ja luty.. I TZ powiedziała, że teraz to szef ma racje bo powinnam się bronić, że im mówiłam, że luty, że o marcu nie była mowa itp..

A tak na prawdę to ja najpierw mowiłam, że najprawdopodobniej luty, ale jakbym sie źle czula to mozę być grudzien a jak dobrze to kwiecien i żęby nie zakladali najoptymistycznej wersji bo w ciaży nigdy nic nie wiadomo.. I nie mówiłam nigdy na 100% - od 1 lutego mnie nie będzie i nie mam też tego na żadnym mailu ani nic.. Ale mówiłam, że luty jest najbardziej prawdopodobny.. I miałam kilka rozmów z bezpośrednim przełożonym, żeby się spieszyli z rekrutacja bo niedługo mnie nie będzie itp.. zreszta wam pisalam...oj nie dość że sie w pracy wkurzyłam to jeszcze w domu...

Oni chyba słyszą co chcą usłyszec a nie to co sie do nich mówi.. Jutro pewnie będe miala rozmowe z bezpośrednim szefem, bo to on pewnie coś zamieszał... Bezposredni spowiada się szefowi.. i ja glownie z tym bezpośrednim rozmawialam.. a z tym szefem to dopiero dziasiaj, a wcześniej na ten temat to chyba we wrześniu..albo w październiku..

Nie wiem co mam robic, co mówić.. moze i TZ troche miał racje, ale mogł sie na mnie nie drzec i gadać ze to moja wina i ze dupa ze mnie..

Wojtek
Stary 2013-01-21, 21:19   #3380
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście o luty chodzi, co nie? i wygląda na to, że znów będziemy wizytowały tego samego dnia
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:20   #3381
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pogadałam z tztem o tym co mi szef powiedział i się tylko poryczałam.. zaczął krzyczeć ze to moja wina, że powinam wygarnąc szefowi, że mówiłam wcześniej ze do lutego będę pracować, a ja tylko powiedziałam, ze to nie ode mnie zalezy tylko od lekarza i ze zawsze mówiłam o lutym a o marcu nic nie mówiłam.. i ze teraz wyszlo na szefa, że on ma racje bo ja nic sie nie broniłam itp..
i wez tu się wyzal to tylko z☠☠☠.e. dostałam... je.b.a.ni faceci.. niech sobie teraz sam obiad robi.. ja pier.do.le mam to w dupie..

Ech biedaku, ja tam myślę, że dobrze zrobiłaś. Jakbyś się wdała w jakąś dyskusję to nie dość, że szef może byłby oburzony, że jesteś bezczelna czy coś to jeszcze może by zaczął się z Tobą sprzeczać i zdenerwowałabyś się jeszcze bardziej.
Co miałaś odpowiedzieć to mu grzecznie odpowiedziałaś, a reszta jego gadania to figę warta.
TŻ MA za brak wsparcia i dalsze denerwowanie Cię

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:20   #3382
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Jasne
super to się zapiszę jakoś na przyszły tydzień i się pochwalę zdjęciami
Stary 2013-01-21, 21:22   #3383
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli, nawet nie weisz jaką mam ochotę na basen... NAwet specjalnie sobie odnowiłam w pracy multisporta, żeby chodzić, a tu się te cholerne skurcze przypałętały... Aż chyba jutro gnkę zapytam co ona na to - pewnie mnie wyśmieje ale warto spytać. Od teściówki dostałam mega fajny strój kompielowy dla ciężarnej...
ja juz chyba wole zapalenie pecherza niz te rwe kulszowa i siedzenie w domu ginowi na razie sie nie przyznam, ze bylam. zobacze czy wyniki mi sie pogorsza. jesli nie to bede sobie chodzic chociaz co 2 tydzien. moj gin jak go pytalam, stwierdzil, ze lepiej nie, bo bakterie i stan zapalny nam niepotrzebny, ale to bylo na poczatku kolo 10 tygodnia - jak juz minely plamienia, a jeszcze nie zaczelam serii wymiotow hehe. moze teraz zmienilby zdanie - naprawde przyjemnie sie tak zmeczyc. tez rozejrze sie za strojami skurczy nie mam, wiec trzymam zeby Ci minely i zebys te marte wykorzystala w 100%
Stary 2013-01-21, 21:23   #3384
Aaś
Zakorzenienie

maarchewka
kurde. siedzisz, pracujesz, wypruwasz sobie flaki a jak przychodzi co do czego i chcesez być z firmą w porządku to i tak nikt tego nie docenia.
nosz kurde przecież wiadomo że w ciąży nigdy nic nie wiadomo. dziś jest ok a jutro może być gorzej.
no nic. na pewno wszystko dobrze się skończy
Stary 2013-01-21, 21:25   #3385
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
No to dokładnie jeszcze raz.. Miałam rozmowę z szefem.. On sie pyta do kiedy chce pracować bo ma rozbiezne informacje..
Ja, że zależy od lekarza ale do lutego.. A on, że on razem z moim bezpośrednim przełożonym byli pewni, że do marca.. a do lutego przecież zostały 2 tygodnie?
Ja, że o marcu nigdy nie mówiłam..
A on, że jakoś sobie poradzą, rozłożą pracę i w ogóle, ale oni to inaczej widzeli itp..
Ja uważam, że bezzasadnie na Ciebie naskoczył. Ciąża to loteria i nigdy nie wiadomo kiedy będziesz się czuć tak żeby iść na zwolnienie. Od momentu jak powiedziałaś w pracy o ciąży powinni się liczyć z możliwością zwolnienia. Tak samo nie będziesz teraz w 5 miesiącu decydować jak ma wyglądać Twój macierzyński. I tak powinni być szczęśliwi że nic nie zmusiło Cię do wcześniejszego zwolnienia. Ja jestem na L4 od prawie początku ciąży dla przykładu, i jakbyś Ty była do tego zmuszona to dopiero by mieli problem. A TŻ powinien Cię wspierać, wytłumaczyć tym bardziej gdy jesteś w ciąży i Twoje emocje wpływają na szkraba
Stary 2013-01-21, 21:26   #3386
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ech biedaku, ja tam myślę, że dobrze zrobiłaś. Jakbyś się wdała w jakąś dyskusję to nie dość, że szef może byłby oburzony, że jesteś bezczelna czy coś to jeszcze może by zaczął się z Tobą sprzeczać i zdenerwowałabyś się jeszcze bardziej.
Co miałaś odpowiedzieć to mu grzecznie odpowiedziałaś, a reszta jego gadania to figę warta.
TŻ MA za brak wsparcia i dalsze denerwowanie Cię
no on troche ma inna sytuacje w pracy.. jest na państwowej robicie.. TZ mi poradził, ze na pytanie kiedy chce wrocić powinnam powiedzieć, że jak odchowam dziecko, albo że na drugi dzień po porodzie bo bardzo mi zalezy...
no jakbym tak powiedziała w tej mojej korporacji to dopiero bym miała do czego wracać.. Mój szef to szwagier dyrektora, który trzęsie całą firmą.. jedno słowo i mnie nie ma..

Wojtek
Stary 2013-01-21, 21:27   #3387
lonely_lady
Zakorzenienie

Marchewka też uważam, że dobrze zrobiłaś... jakbyś była wredna to być poszła na l4 już dawno.. niech szef się cieszy, że tak długo pracujesz.
A Twój Tż to czasem też jakiś rozkapryszony jest. Powinien Cię wspierać, choćby nie wiem co.. a nie a obcym facetem obstawać.. a jak już ma inne zdanie to delikatnie niech Ci je nakreśli a nie...
nie przejmuj się, nie ma sensu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:28   #3388
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karooolka Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Mamuśki! Nieśmiało się dołączę do waszych rozmów. Termin mam na 10.05 i już wiem, że to będzie dziewczynka. Imię zostało jednogłośnie wybrane - Zosia. Zapowiada się z Niej ziółko kopie jak szalona. Czas płynie, terminy rozwiązania coraz bliżej a decyzji GDZIE brak (jestem z Warszawy) Na razie mam trzy typy: Inflancka, Madalińskiego i Medicover...
ehh idę oswajać się z wizazem bo to dla mnie czarna magia
Hej
My też bierzemy Zosię pod uwagę i nasza też kopie jak szalona

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczęta Mam chwilke więc napisze coś więcej o sobie. Mam synka który ma 5,5 roczku a teraz wyczekujemy kolejnego szkrabka. Termin mam na 16 czerwca. Jutro będę miała usg i mam nadzieje że poznam płec marzę oczywiście o córeczce. Mam tez do Was pytanko. Jak często macie robione usg? ja jestem w 20 tyg i to będzie dopiero drugie usg. Mieszkam w Hiszpanii i tu jest troche inaczej ale czy to nie za mało?bo tu w trakcie ciąży robi się tylko 3 razy usg
Ja na początku miałam aż 4 razy, ale to przez to, że najpierw nie było zarodka tylko pęcherzyk i raz miałam plamienie. Potem miałam tylko prenatalne w 13tc i teraz połówkowe w 22tc. Kolejne gin mi powiedział, że między 28 a 32tc. Więc teoretycznie tez powinny być trzy, a chodzę prywatnie. A i kocham Hiszpanię

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Witam się i ja!

Przepraszam,że dopiero teraz zaglądam,ale po powrocie z usg musiałam zająć się dziećmi,mieszkaniem, nanosić do palenia i rozpalić w piecu, potem zjeść i dopiero mam chwilkę..

A więc Ada dołączam do Ciebie
Będzie SYNUŚ!!!!
Jajka jak dzwony!!!
Moje przeczucie się sprawdziło jednak.
Mały zdrowy jak rydz. Wszystkie narządy prawidłowo wykształcone
Waży 353 gramy w 20t2d
Widziałam buźke w 3D i jest przecudny
Ale fotkę dostałam stópek i siurka.. Zrzucę z komórki i Wam wkleję za jakiś moment
Nie powiem smutno mi troszkę, ale tylko troszkę Myślałam,że będzie bardziej hehe. Widocznie tak było mi pisane
Chłopcy zawiedzeni bo chcieli siostre hehe.
Color gratuluję Synusia Będziesz teraz miała jak w rodzince.pl

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a teraz relacja z wizyty:
w sumie co tu opowiadać - wszystko bardzo dobrze wyszło, maluszek ma sprzęt między nogami więc zostaje chłopak ma przesłodki profil, był grzeczniutki, otwierał buziaka, obie pięści trzymał przy głowie wszystkie organy są jak trzeba, rośnie też prawidłowo. no nie ma się do czego przyczepić on jest taki kochany, że aż dumna z niego jestem jak paw! tak sobie leży, kopnie mamusię na znak, że wszystko gra... achhhh
u mnie szyjka super podobno, jak dobrze widziałam to miała ponad 4,5cm. siusiu bez bakcyli, odczyny pH wszędzie takie, jakie mają być. jedynie ciśnienie 90/55 już przesadnie niskie. ale nie ma co panikować, taki mój urok w razie słabszego dnia zapodam sobie kawę i będzie gicior

Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 18.02.
Cieszę się, że wszystko super

Cytat:
Jestem.
Zaraz Was nadrobię
Wszystko z maleństwem w porządku ze mną też.
Zdrowe jak byk.

Najważniejsze.
Jednak CÓRCIA póki co Matylda
Ma piękny mały zgrabny nosek, tak Pan doktor powiedział, później wstawię foto.

Jenny jak możesz to zmienić.
Przemiana!!! Gratulacje ogromniaste

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Dobrze, że wizyty udane, gratuluję dziewczyny poznania płci

Moja wizyta ok, z dzidziusiem dobrze, ale krwiak nadal jest, możliwe, że będzie do końca ciąży. Plackiem leżeć nie muszę, ale nadal mam się oszczędzać. Powiedziałam lekarzowi, że jak więcej pochodzę to trochę czuję brzuch, a on pyta to gdzie ja tak chodzę...więc powiedziałam, że do lodówki
Super, że wszystko dobrze

......................... ......................... ....................

My też już po wizycie, ale tym razem bez usg. Szybkie badanie na fotelu, malutka tak mnie kopnęła w trakcie, że prawie zeskoczyłam
Ogólnie wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta, brzuch miękki.
No i po tym paskudnym femisepcie nie mam już bakterii w moczu
Hemoglobina skoczyła mi do 11,5, ale i tak muszę jeszcze brać żelazo...
Co do krzywej cukrowej to wyszła mi na czczo za niska muszę więcej słodyczy wcinać ale po godzinie i dwóch wyniki super. I ta hemoglobina nie była taka zła (mój M słodszą herbatę pije) - w szoku byłam, bo nawet mnie nie zmuliło po wypiciu. I bez problemu wysiedziałam te 2 godziny.
Pytałam tez lekarza o liczenie ruchów. Powiedział, że przy tym można tylko nerwicy się nabawić i żadnych pomiarów mam nie robić.

Jenny wpisz mi proszę wizytę na 18.02

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:28   #3389
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem co mam robic, co mówić.. moze i TZ troche miał racje, ale mogł sie na mnie nie drzec i gadać ze to moja wina i ze dupa ze mnie..
marchewa wyluzuj szef przyjal do wiadomosci, a Ty i tak znikniesz kiedy bedziesz chciala i kiedy gin wystawi L4 nie denerwuj sie z powodu p.i.e.r.d.o.l.y. i tak i tak wyjdziesz na swoje :P a szef pewnie tak tylko mowil, zeby Ci dac do zrozumienia, ze fajnie by bylo gdybys jeszcze z miesiac popracowala...oni zawsze mysla o swoich korzysciach. w moje jstarej pracy szefowa brala ciezarne na dywanik, wyciagala swoj artykul z gazety "ciaza to nie choroba" i kazala podpisywac lojalke, ze do kiedys tam nie pojdziesz na zwolnienie dziewczyny plakaly, klely i uciekaly na l4 od samego pcozatku ciazy konsekwencji zadnych, ale to takie wplywanie na psychike - musze pracowac, bo mnie zwolnia...chore! glowa do gory.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-21 o 21:40
Stary 2013-01-21, 21:32   #3390
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Motylek, no właśnie u Was tam zagłębie materiałowe
to jak coś wyhaczysz ciekawego, w przystępnej cenie- daj znać. Ja się piszę na kocyk hand made Tylko Wiktorek puszcza oczko Matyldzie i prosi żeby nie wybierała odcieni różu

Marchewka - olej ich... nie denerwuj się
Matka nie lubi różu
Tam wybiorę się jak się zrobi ciepło. Alee alee znalazłam fajną stronę, gdzie zamawia się online i metr bawełny o szerokości 1,6 kosztuje 14 zł, na pościel jak znalazł.
Ale to jutro tu wrzucę bo mi się adres zapomniało

Cytat:
A w jakim Lidlu byłaś ?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

dla męża

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

chyba 18.02 ?
Zaraz dopiszę
Tak tak 18.02
No własnie cloche no własnie widziałam, że znów razem, ale u mnie bez USG za 4 tyg

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości