|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
w efekcie miałam niesamowicie obtartą nogę, przez tydzień leczyłam i chodziłam z opatrunkiem... Cytat:
jednego miesiąca mogę wydać więcej, drugiego mniej, ale czemu ktoś miałby mieć z tego powodu wyrzuty sumienia? albo czemu ja mam mieć, jeśli komuś wiedzie się gorzej? bez przesady jedyne co to czasem nachodzi mnie refleksja, jak wyliczam co potrzebuję do swojej szafy, że to wcale nie jest takie niezbędne, ale skoro nie zbieram na nic innego, a to sprawia mi przyjemność, to czemu mam jej sobie odmówić? ![]() No i o tym też była mowa - jeśli ktoś nie ma zbyt dużo pieniędzy, to mniejszym nakładem finansowym też jest w stanie wyglądać dobrze. |
||
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i była bardzo odpowiedzialna , każdy wydatek staram się przemyśleć. Odpowiadając na ostatnie Twoje pytanie - tak, takie zakupy są mi potrzebne, bo chcę się czuć zadbana. Daje mi to w życiu komfort i wielką radość, nie widzę potrzeby żeby sobie tego odmawiać.
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wcześniej pisałam, że dziwią mnie takie osoby, co komentują po blogach właśnie typu "jak możesz tyle wydawać", bo to nic nie wprowadza
|
|
|
#4627 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lubię dance, soul, blues (dżem ![]() Cytat:
Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2013-01-21 o 21:20 |
||
|
|
|
#4628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni z Mariah co do niezrozumienia fenomenu dzielenia się ze światem zarówno bzdurami, jak i najintymniejszymi nowinkami z życia. Moim zdaniem wynika to z tego, że ludzie w sieci kreują siebie takimi jakimi chcieliby być. Gdy czytam milionowy wpis o tym, że ktoś się uczy tego i tego, kto inny dostał właśnie piątkę z egzaminu, a jeszcze ktoś inny "popija gorącą herbatę czytając niesamowicie ambitną książkę" to aż krew zalewa Noc przed kolokwium, o którym Wam pisałam (btw, dzisiaj dostałam wyniki, zdałam ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż zdarzają się jednostki, które uważają, że czarna sukienka jest zbyt elegancka na zajęcia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz zaangażować się w jakimś wolontariacie, wspomóc konkretną rodzinę/fundację finansowo... opcji jest wiele Ja też czasem robię przelewy (np. podczas akcji Zbuduj chatkę), wystawiam ubrania, których nie noszę przy śmietniku, gdzie znajdą je osoby potrzebujące, które albo je będą nosić albo jakoś tam spieniężą , niektóre ubrania daję córkom mamy koleżanek... ale mimo wszystko ważna dla siebie jestem ja. Może egoistyczne, ale trudno. Jeśli sama nie zadbam o siebie, to nikt tego za mnie nie zrobi
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Święta prawda! Calego świata się nie zbawi...
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#4631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4632 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708] dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE] U mnie zaspy po kolana i mróz Na dodatek mam kontuzję stopy i kuśtykanie przez nieodśnieżone ulice to dla mnie istna mordęga ![]() Cytat:
Zresztą w kręgu osób z bliskiego otoczenia uchodzę za kobietę bardzo dobrze ubraną (zwłaszcza wśród mężczyzn i wcale nie dlatego, że lubię sukienki), zauważyłam nawet że niektóre koleżanki z pracy zaczęły naśladować mój styl ubierania. Cytat:
A co na to nauczyciel?Cytat:
Wiele osób jest zaskoczonych, że "pańcia w mega eleganckich sukienkach i szpilkach" lubuje się w gotyku Choć czasem zakładam rzeczy mogące to sugerować ale to tylko czasem, bo niestety mam skłonności do ubierania się a la domina ![]() Ja w ogóle lubię czarną muzykę - z jednej strony gotyk, electro/EBM a z drugiej nieco inny odcień czerni - soul, r'n'b, gospel. Mój nick nie wziął się znikąd
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38780835]bardziej chodziło mi o komentarze: "na pewno drogie", "Ty to masz dobrze, tyle fajnych ciuchów, nie to co ja", "ile to kosztowało" i inne schodzące już w bardziej prywatne rejony życia, czyli kto i co ma na utrzymaniu
[/QUOTE]Oj tak, z tym się w pełni zgadzam Jest kilka cech, które są nieodłączne polskiej naturze (na co dzień jestem daleka od uogólnień, ale zauważyłam, że zdecydowana większość ma takie spojrzenie), m.in. polska martyrologia i martwienie się o czyjąś kieszeń
|
|
|
|
#4634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo lubię! "No Good" i "Policy of Truth" sa super Cytat:
lubię to ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38777003]a ja przyznam się bez bicia, że z powodu osób w pracy przystopowałam ze strojem, tzn nadal trzymam się prostoty, ale często kończy się na tym, że do pracy zakładam czarne rurki+sweter/koszula i ewentualnie marynarka muszę mieć naprawdę dobry dzień żeby założyć sukienkę czy buty na obcasie i nie ukrywam że wewnętrznie źle mi z tym [/QUOTE]Nie jest to na pewno miłe, gdy musisz się zmieniać w kogoś kim nie jesteś pod presją otoczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny znacie ten sklep? http://www.66prezent.pl/kategorie/dodatki/torby.html Mają Ray-Bany po 169 zł i LV za 600 zł. Jak to jest, że tak legalnie można sprzedawać podróbki? Za cholerę nie uwierzę, że są to oryginały!
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Dajcie żyć
Wam się nie podobają dziewczyny w bluzach i adidasach, a im moze nie podobac sie wasz elegancki look. A mi to wisi.Chyba kazdy ma prawo wygladac tak jak chce, rozumiem tluste wlosy sie sa schludne, ale to czy ktos ma bluze z kapturem, bez kaptura czy kaszmirowy kardigan jest sprawa tylko i wylacznie tej osoby, chyba ze ktos was wyraznie prosi o opinie. Ja mam w szafie proste rzeczy, ale nie ubieram się na wydział elegancko, bo nie czuje takiej potrzeby. Mam tez dni, ze ubieram bluze i co? na te dni przestaje dbac o siebie i w ogole idz stad i nie wracaj? A jak wam sie podobaja sukienki to noscie, bo w koncu nikomu nic do tego ![]() Cytat:
W końcu nie mówimy tu o pracy i dress codzie..
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Tak. I podobno nie wysyłają tych przedmiotów. |
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sie u siebie na wydziale nie spotkałam z zadnym dress codem, no moze poza tym, ze trzeba miec fartuch w laboratorium.
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Uśmiałam się z tego, co piszecie
Widywałam studentów prawa przychodzących na wykłady w dresie i butach do biegania do tego plecak, ale także studentki I roku z teczką w ręce i garsonce Na swoich zajęciach widywałam też dziwacznie ubranych ludzi np. dziewczyna ubrana w siatkową bluzkę, widać stanik i każdy centymetr ciała. I co? Jej sprawa Naprawdę uważacie, że nauczyciel czy wykładowca ocenia ucznia/studenta po tzw. wyglądzie?
|
#4640 | |||
|
AGA :)
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]
dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE] tragedia Chodniki zasypane, drogi nieprzejezdne :| Dramat! Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38775297]facefinity max factora, żałowałam że nie kupiłam go na ostatnim -40% a mam ochotę go przetestować [/QUOTE]To ten nowy, taki osławiony? Daj znać jak się sprawuje u Ciebie Cytat:
A ostatnio namiętnie słucham Ani Rusowicz, czym zaraziłam też swojego tżta Cytat:
|
|
|
#4641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to oczywiście tylko moje zdanie i nikogo nawracać nie zamierzam
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wszyscy, ale są tacy. Na egzaminie np. jak nie robią tego świadomie, to podświadomie - to naturalne w końcu.Właśnie pije herbatę i aż nie chce się wychodzić z domu, dzisiaj -8,-9, odczuwalna -14
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38783814]tak samo jak śmieszyłaby mnie kobieta w szpilkach idąca w góry, tak samo śmieszy mnie dres w biurze, są miejsca, w których po prostu nie wypada wyjść w dresie. i tak samo jak na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca ocenia wygląd tak samo jest i na uczelni, a przynajmniej ja się z tym spotkałam
ale to oczywiście tylko moje zdanie i nikogo nawracać nie zamierzam [/QUOTE]Widać każdego śmieszy coś innego Mnie śmieszą osoby, które bulwersują się cudzym wyglądem ![]() Ostatnio byłam w sądzie i Pan informatyk był ubrany w dresie Jego sprawa Zawsze zwracałam uwagę na to jaki ktoś jest i w jaki sposób mnie traktuje (gdy przychodzę np. do urzędu) niż to, w co jest ubrany. Pracodawca ocenia wygląd Razi mnie tylko: brak dbałości o higienę- brudne włosy, paznokcie, zaniedbane zęby Mnie parę razy zwrócono uwagę, że noszę buty na płaskim obcasie. Tak samo, jak ja toleruję, że ktoś nosi szpilki, to oczekuję tolerancji do moich płaskich ![]() Cytat:
Będąc po drugiej stronie zweryfikowałam swój pogląd. Wszystkie opowieści o studentach, nawet te prześmiewcze, które miałam okazję słyszeć dotyczyły wiedzy, a nie wyglądu Osobiście bardziej by mnie obraziło stwierdzenie, że jestem głupia niż, że jestem brzydka
|
|
#4645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do drugiego wytłuszczenia, to nie sądzę aby któraś z dziewczyn udzielających się w tym wątku wolała być głupią niż brzydką ale jak już pisałyśmy wcześniej jedno z drugim związku nie ma
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sugeruję Ci, że zwracasz uwagę komuś, jak się ubrał
Ale są takie osoby Pisałyście o nich wyżej![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Widziałyście stronę faszyn from raszyn?
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie twierdzę, że jeśli wykładowcy nie spodoba się strój studenta, to obniży mu ocenę tylko i wyłącznie dlatego, że jest "źle" ubrany.Wiadomo, że teraz świat się zmienia i pewne rzeczy musimy zaakceptować, ale ja też wychodzę z założenia, że na niektóre okoliczności trzeba się odpowiednio ubrać (opera - niestety i tam się 'poluźniło' w tej kwestii). Wydaje mi się, że mimo wszystko ubranie stanowi część wyglądu
|
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
W sumie masz rację
![]() Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38783814]tak samo jak śmieszyłaby mnie kobieta w szpilkach idąca w góry, tak samo śmieszy mnie dres w biurze, są miejsca, w których po prostu nie wypada wyjść w dresie. i tak samo jak na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca ocenia wygląd tak samo jest i na uczelni, a przynajmniej ja się z tym spotkałam ale to oczywiście tylko moje zdanie i nikogo nawracać nie zamierzam [/QUOTE]![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i chciałam jeszcze tylko dodać, że wygląd to tylko pierwsze wrażenie i nie po tym oceniam człowieka, nie oznacza to też, że nie nawiążę kontaktu z osobą w bluzie
|
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja podziwiam ludzi ambitnych w wielu kwestiach, a lenistwo w doborze stroju i dbaniu o siebie nie zyskuje mojej aprobaty. Tym bardziej, że dzisiaj można się dobrze i schludnie ubrać za niewielkie pieniądze. Jednak nie dziwią mnie takie poglądy jak Twoje. W Polsce kultura ubioru stoi bardzo słabo. Jedna Wizażanka pisała już jak fatalnie prezentują się doktoranci na jej wydziale, ja mogę dość do podobnych wniosków na paru przykładach z mojego otoczenia. A fartuch w laboratorium to nie dress code a absolutny obowiązek i wymóg higieniczny, więc nie mylmy pojęć. Bez fartucha nie ma wstępu do laboratorium czy też szpitala (przynajmniej tak powinno być) więc nie da się tego porównać z chodzeniem w dresie po uczelnianych korytarzach. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

w efekcie miałam niesamowicie obtartą nogę, przez tydzień leczyłam i chodziłam z opatrunkiem...
jednego miesiąca mogę wydać więcej, drugiego mniej, ale czemu ktoś miałby mieć z tego powodu wyrzuty sumienia? 
, każdy wydatek staram się przemyśleć. Odpowiadając na ostatnie Twoje pytanie - tak, takie zakupy są mi potrzebne, bo chcę się czuć zadbana. Daje mi to w życiu komfort i wielką radość, nie widzę potrzeby żeby sobie tego odmawiać.

Zgadzam się w pełni z Mariah co do niezrozumienia fenomenu dzielenia się ze światem zarówno bzdurami, jak i najintymniejszymi nowinkami z życia. Moim zdaniem wynika to z tego, że ludzie w sieci kreują siebie takimi jakimi chcieliby być. Gdy czytam milionowy wpis o tym, że ktoś się uczy tego i tego, kto inny dostał właśnie piątkę z egzaminu, a jeszcze ktoś inny "popija gorącą herbatę czytając niesamowicie ambitną książkę" to aż krew zalewa 

Na dodatek mam kontuzję stopy i kuśtykanie przez nieodśnieżone ulice to dla mnie istna mordęga
A co na to nauczyciel?
[/QUOTE]