Śląskie Panny Młode cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 10:19   #121
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III

iixi, ja jestem z Jastrzębia, więc blisko ciebie My póki co rozpoczynamy poszukiwania sali weselnej i przeglądam wszystko... ale na internecie. Nie byliśmy oglądać jeszcze żadnego lokalu. Trochę mnie przeraziłaś , że już macie zaklepaną salę Też oglądałam Rojankę, poleciła mi ją bratowa, ale mimo wszystko chciałabym zobaczyć ją jeszcze na żywo
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 10:37   #122
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
iixi, ja jestem z Jastrzębia, więc blisko ciebie My póki co rozpoczynamy poszukiwania sali weselnej i przeglądam wszystko... ale na internecie. Nie byliśmy oglądać jeszcze żadnego lokalu. Trochę mnie przeraziłaś , że już macie zaklepaną salę Też oglądałam Rojankę, poleciła mi ją bratowa, ale mimo wszystko chciałabym zobaczyć ją jeszcze na żywo
A jaka jest wasza data?
Nam się udało załatwić salę z wrzesnia na wrzesień, ale większość była już oczywiście pozajmowana, nawet na 3 lata do przodu.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 11:10   #123
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ja polecam salę na weselę Arkę,chodz terminy mają dość oblegane i trzeba się śpieszyć

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 13:16   #124
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Ja własnie dzisiaj , załatwiłam makijażystke do domu dla mnie i dla świadkowej w dniu slubu , żeby nigdzie nie jeździć. A makijaż próbny w maju ;-) Jedno już z głowy , jeszcze fryzjer , ale to w przyszlym tygodniu.

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.

Laacroossee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 13:27   #125
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laacroossee Pokaż wiadomość
Ja własnie dzisiaj , załatwiłam makijażystke do domu dla mnie i dla świadkowej w dniu slubu , żeby nigdzie nie jeździć. A makijaż próbny w maju ;-) Jedno już z głowy , jeszcze fryzjer , ale to w przyszlym tygodniu.
U mnie podobnie - mam od dziś z głowy makijażystkę z dojazdem. Do świadkowej u mnie dojdzie jeszcze malowanie mamy - taki prezent ode mnie dla nich w ramach podziękowań. Za fryzjerem nadal się rozglądam...
Stary 2013-01-21, 13:28   #126
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laacroossee Pokaż wiadomość
Powolutku a do przodu

14.07.2012

Stary 2013-01-21, 14:53   #127
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Myślimy nad 18.07.2015, ale pewnie potwierdzi się to w momencie, kiedy będziemy mieli zarezerwowaną salę. Sale, które chciałabym zobaczyć to własnie ta Rojanka, Arka, Avanti, Gościniec Wodzisławski, Contrę.... i pewnie jeszcze kilka sie znajdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 14:54   #128
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja byłam kiedyś w Arce na weselu i było bardzo fajnie, polecam a niedawno chyba jakiś remont zrobili

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:05   #129
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja byłam kiedyś w Arce na weselu i było bardzo fajnie, polecam a niedawno chyba jakiś remont zrobili

Muszę się po prostu zmobilizować i pooglądać wszystkie sale na żywo Dziwne to wszystko takie... kiedyś gdy myślałam o ślubie wydawało mi się, że nie będę mogła doczekać się całej tej organizacji, szukaniu sali.... a teraz przeglądam te sale na stronach i nic mi się już nie chce. Nic mnie nie zadowala, nie chce mi się tego przeglądać po raz setny...
Stary 2013-01-21, 15:08   #130
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
My umowę podpisać z Rojanką jedziemy za dwa tygodnie, więc jeszcze nie mamy na 100% tej sali, ale mamy zespół ;p wiem, że kolejność nie taka ale jakbyśmy czekali z zespołem to już by go mogło nie być, więc mamy zaklepane, tylko też umowę jeszcze jedziemy podpisać. Tyle, że sala niestety nam wstępnie nie chciała zarezerwować, ale dzisiaj Tż dzwonił to jeszcze mają terminy. A i jakby Cię interesowało to 28 i 29 podobno będzie ustrojona na wesele więc wtedy też dobrze zobaczyć

A na kiedy wy planujecie ślub?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Myślimy nad 18.07.2015, ale pewnie potwierdzi się to w momencie, kiedy będziemy mieli zarezerwowaną salę. Sale, które chciałabym zobaczyć to własnie ta Rojanka, Arka, Avanti, Gościniec Wodzisławski, Contrę.... i pewnie jeszcze kilka sie znajdzie
Koleżanka ma za rok w Gościńcu Wodzisławskim i twierdzi, że bardzo mili właściciele i się idzie fajnie dogadać
Co do Contry to byłam tam ostatnio na komunii kuzyna i jakoś sobie nie umiem wyobrazić tam wesela ;p

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:24   #131
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Muszę wyciągnąć zatem mojego TŻ na oględziny. A orientujesz się ile w Rojance płaci się zaliczki?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 15:28   #132
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę wyciągnąć zatem mojego TŻ na oględziny. A orientujesz się ile w Rojance płaci się zaliczki?
w Rojance 500zł

BLOG

Stary 2013-01-21, 15:49   #133
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

A Arce zrobili niezły remont,są teraz pokoję do nocowania,świetnie w ogóle tam jest,ja od razu wiedziałam,że tam będziemy mieli wesele,praktycznie każde rodzinne imprezy się tam odbywają także wiedzieliśmy,że wygląd świetny,jedzenie też znakomite a obsługa ok tylko trzeba pamiętać ,że to jest jedna z jedynych sal które mają oblegane terminy i ciężko coś trafić na sobotę jak się chce

14.07.2012

Stary 2013-01-21, 15:51   #134
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
A Arce zrobili niezły remont,są teraz pokoję do nocowania,świetnie w ogóle tam jest,ja od razu wiedziałam,że tam będziemy mieli wesele,praktycznie każde rodzinne imprezy się tam odbywają także wiedzieliśmy,że wygląd świetny,jedzenie też znakomite a obsługa ok tylko trzeba pamiętać ,że to jest jedna z jedynych sal które mają oblegane terminy i ciężko coś trafić na sobotę jak się chce
osobiście nie mam pojęcia o jaką sale chodzi, bo jej nie widziałam, ale obiło mi się coś o uszy o niej parę razy - i z tego co pamiętam same pozytywy

BLOG

Stary 2013-01-21, 15:53   #135
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Lubię się tam bawić,jest tam tak klimatycznie i poprostu sympatycznie Poszła bym tam na jakieś wesele

14.07.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 16:21   #136
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Dostałam dziś cynk od mojej mamy, że w tym tygodniu są Targi Ślubne w Zabrzu podobno

Jest tu jakaś była/obecna PMka z Gliwic? Bo jakoś mi tu smutno samej, mimo, że na Śląsku do każdego miasta to rzut beretem jest w sumie
Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Ja z Zabrza, ale w Gliwicach weselicho
Tyle, że teraz siedzę we Wrocku i na targi chyba nie dam rady przyjechać :/
A Ty gdzie masz wesele? I standardowo zapytam kto Cię czesze i maluje, bo wciąż szukam :P
Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w tygodniu w Gliwicach więc można powiedzieć, że jestem trochę z Gliwic :P
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny i ja się dołącze do tego wątku, aktualnie mieszkam w Gliwicach ale wesele będzie w mojej rodzinnej miejscowości, w Wodzisławiu Śląskim
Ja już nie PMka, a żonka ale na wątku od dawna i dobrze mi tu
Ja jestem Gliwiczanka weekendowa i tu mieszka moja suknia ślubna i czeka aż ktoś ją zechce

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Weterynaria Ja chłopa też mam z Wielkopolski, ale zgodził się wrócić ze mną na Śląsk
Wszyscy chwalą Marysieńkę, ja się na pewno do niej przejdę - już za kilka tygodni będziemy mieszkać w Ostropie, rzut beretem od Marysieńki

Kurczę, a panią od fryzur i makijaży tak wcześnie trzeba załatwiać? Nie wystarczy kilka miesięcy przed?
Znam te okolice

Mi w Marysieńce smakowało średnio, ale może zależy jakie kto ma smaki. Mogę za to polecić najpyszniejszy tort na świecie z Kawiarni z Pasją

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:02   #137
Na biurku Oli
Zakorzenienie

A słyszałyście może jakieś opinii na temat Avanti w Bluszczowie?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-01-22, 09:02   #138
agulina90
Raczkowanie

Nie pisałam kilka dni, bo jakoś się rozchorowałam. Widzę że sale z moich okolic na tapecie. Napiszę kilka słów od siebie, bo tak się akurat składa, że co roku chodzimy średnio na 2 wesela. Najpierw kuzynostwo z mojej strony, następnie znajomi i tak chyba od 3 lat byliśmy na 7 weselach każde w innym lokalu
Nie wspominał nikt o lokalu Krystyna i córki, z czystym sercem polecam, natępnie nowy lokal w którym byliśmy w zeszłym roku http://www.domprzyjecewa.pl/ naprawdę wnętrza powaliły mnie na kolana, jeszcze nie byłam w takiej sali, następnie U Iwony, U Danusi, w Arce, w Leśnej Perle i w Arkadi, no i Pod Kasztanami, gdzie my mamy wesele Każdy lokal inny, każdy ma coś pozytywnego, ale w każdym dopatrzyliśmy się też jakiś niedociągnięć. Kwestia gustu i oczekiwań. Życzę powodzenia w wyborze sali My wybraliśmy Pod Kasztanami a też czytałam na forum negatywne opinie no ale co tam jakoś będzie
agulina90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:07   #139
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
A słyszałyście może jakieś opinii na temat Avanti w Bluszczowie?
Avanti bardzo fajne ale zawsze tam bywam na imprezach urodzinowych czy też okolicznościowych na weselu ani razu.
Stary 2013-01-22, 10:15   #140
GossiaW2
Raczkowanie

Dzień dobry, Dzień dobry!
Dawno mnie nie było ale jakaś zalatana jestem już mieliśmy się wybierać do USC i Kościoła dowiedzieć się kiedy co i jak, kiedy mamy przyjść spisać protokół itp. (bo ślub bierzemy w innym kościele niż nasz parafialny) i się okazało ...... że mam nieważny dowód osobisty !!! Kochane sprawdzcie dokumenty Tak więcwszystko odwlekło się do 10 lutego.

Poza tym, udało sie załatwić nam zespół: ZARYS z Piekar Ślaskich, polecony głównie przez znajomych - nawet nie sprawdzalismy na internecie bo nic ciekawego o nich nie ma. Okazało się ze zaprosili nas na swoją próbę: rewelacyjni ludzie zaraz złapaliśmy z nimi kontakt ! Grają super i dla młodych i starszych, do tego jak wspomniałam o kilku piosenkach, których nie mieli w swoim repertuarze to nie problemem jest dla nich je przygotować.
Na marginiesie co myśłicie o Niebieskiej piosence Grzegorza Tomczaka? http://www.youtube.com/watch?v=1Mzaphj9eCg
Pozatym fryzjer pewny, makijażystka - umawiam się na probny makijaż, sukienka - jadę w sobotę gdzieś coś poprzymierzać

Także u mnie pełna mobilizacja

PS> Co do filetowych butów, piękne na szpilce 11 cm w NEW LOOK sama się zastanawiam - chociaż hitem 2013 r. ma być fuksja?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Jeszcze raz ja

Zastanawiałyście się może nad oprawą muzyczną ślubów? Chodzi mi o jakąś Panią, która śpiewałaby w kościele podczas mszy?

Przeglądam internet ale nic ciekawego narazie nie znalazłam?
GossiaW2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:21   #141
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulina90 Pokaż wiadomość
Nie pisałam kilka dni, bo jakoś się rozchorowałam. Widzę że sale z moich okolic na tapecie. Napiszę kilka słów od siebie, bo tak się akurat składa, że co roku chodzimy średnio na 2 wesela. Najpierw kuzynostwo z mojej strony, następnie znajomi i tak chyba od 3 lat byliśmy na 7 weselach każde w innym lokalu
Nie wspominał nikt o lokalu Krystyna i córki, z czystym sercem polecam, natępnie nowy lokal w którym byliśmy w zeszłym roku http://www.domprzyjecewa.pl/ naprawdę wnętrza powaliły mnie na kolana, jeszcze nie byłam w takiej sali, następnie U Iwony, U Danusi, w Arce, w Leśnej Perle i w Arkadi, no i Pod Kasztanami, gdzie my mamy wesele Każdy lokal inny, każdy ma coś pozytywnego, ale w każdym dopatrzyliśmy się też jakiś niedociągnięć. Kwestia gustu i oczekiwań. Życzę powodzenia w wyborze sali My wybraliśmy Pod Kasztanami a też czytałam na forum negatywne opinie no ale co tam jakoś będzie

W Krystyna i córki byłam na weselu w październiku, ładna są,a małe obejście, jedzenie dobre. Sala mieści się w Czyżowicach. Mogę polecić. Arkadia jak dla mnie bedzie trochę za duża, no i szukam trochę innego typu sali. Iwonę, Ewę, chciałabym pojechać zobaczyć na własne oczy, a pod kasztanami nie znam i nie wiem gdzie się wgl znajduje.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-01-22, 11:03   #142
agulina90
Raczkowanie

Cytat:
W Krystyna i córki byłam na weselu w październiku, ładna są,a małe obejście, jedzenie dobre. Sala mieści się w Czyżowicach. Mogę polecić. Arkadia jak dla mnie bedzie trochę za duża, no i szukam trochę innego typu sali. Iwonę, Ewę, chciałabym pojechać zobaczyć na własne oczy, a pod kasztanami nie znam i nie wiem gdzie się wgl znajduje.
Pod Kasztanami - Zabrze. Mamy wesele w Zabrzu bo to miasto rodzinne narzeczonego
Stary 2013-01-22, 11:08   #143
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Pisałam to samo na innym wątku, więc tu wam przeklejam. Moim marzeniem byłaby taki własnie wygląd sali... no ale wiecie jak to u nas
Podobało by mi się cos takiego jak miała ta para http://www.mpstudios.pl/blog/?p=1819 Oczywiście nie stać mnie na wynajęcie opery hehe, no i ogólnie nie ten "budżet", ale mieli to pięknie przystrojone... taka biel z ładną dekoracją świetlną. Chciałabym coś takiego osiągnąć

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-01-22, 12:17   #144
agulina90
Raczkowanie

Taka dekoracja to chyba koszt z kosmosu Wygląda cudnie
Stary 2013-01-22, 12:58   #145
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GossiaW2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, Dzień dobry!
Dawno mnie nie było ale jakaś zalatana jestem już mieliśmy się wybierać do USC i Kościoła dowiedzieć się kiedy co i jak, kiedy mamy przyjść spisać protokół itp. (bo ślub bierzemy w innym kościele niż nasz parafialny) i się okazało ...... że mam nieważny dowód osobisty !!! Kochane sprawdzcie dokumenty Tak więcwszystko odwlekło się do 10 lutego.

Poza tym, udało sie załatwić nam zespół: ZARYS z Piekar Ślaskich, polecony głównie przez znajomych - nawet nie sprawdzalismy na internecie bo nic ciekawego o nich nie ma. Okazało się ze zaprosili nas na swoją próbę: rewelacyjni ludzie zaraz złapaliśmy z nimi kontakt ! Grają super i dla młodych i starszych, do tego jak wspomniałam o kilku piosenkach, których nie mieli w swoim repertuarze to nie problemem jest dla nich je przygotować.
Na marginiesie co myśłicie o Niebieskiej piosence Grzegorza Tomczaka? http://www.youtube.com/watch?v=1Mzaphj9eCg
Pozatym fryzjer pewny, makijażystka - umawiam się na probny makijaż, sukienka - jadę w sobotę gdzieś coś poprzymierzać

Także u mnie pełna mobilizacja

PS> Co do filetowych butów, piękne na szpilce 11 cm w NEW LOOK sama się zastanawiam - chociaż hitem 2013 r. ma być fuksja?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Jeszcze raz ja

Zastanawiałyście się może nad oprawą muzyczną ślubów? Chodzi mi o jakąś Panią, która śpiewałaby w kościele podczas mszy?

Jesteś z Piekar lub okolic? Gdzie macie wesele i kiedy?

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:27   #146
przytulanka87
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze raz ja

skąd jesteś?

ja bym Ci mogła dać namiar na dziewczynę która u nas na ślubie śpiewała i grała na gitarze

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj też proszę tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:48   #147
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Pisałam to samo na innym wątku, więc tu wam przeklejam. Moim marzeniem byłaby taki własnie wygląd sali... no ale wiecie jak to u nas
Podobało by mi się cos takiego jak miała ta para http://www.mpstudios.pl/blog/?p=1819 Oczywiście nie stać mnie na wynajęcie opery hehe, no i ogólnie nie ten "budżet", ale mieli to pięknie przystrojone... taka biel z ładną dekoracją świetlną. Chciałabym coś takiego osiągnąć
Jeśli mam być szczera, to bez problemu bedziesz w stanie wiele takich deko zrealizować sama
Filary były pokryte białą organzą drapowane materiałowymi kwiatami
Na stołach białe obrusy i białe pokrowce - niemal standard w restauracjach
A jak nie, to można wypożyczyć

Kwiaty na stołach - mogę ci polecić florystkę na macierzyńskim która nie policzy za dużo

A co do szklanych wysokich wazonow, to warto popytać co na sali mają u mnie akurat takie mieli więc je wykorzystałam

Duuuużo rzeczy można zrobić za niewielką cenę

A deko światłem miałam i ja - było cudne - w cenie DJa
Mogę polecić gdybyś chciał

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 14:58   #148
madziocha
Zadomowienie

Cytat:

my będziemy mieli trio - wiolonczela+2 x skrzpce. To znajoma z osiedla ze swoimi koleżankami - grała tez u mojej siostry na ślubie - wyszło super. Jakby ktoś chciał namiar to piszcie na PW.
Stary 2013-01-22, 16:27   #149
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja jestem Gliwiczanka weekendowa i tu mieszka moja suknia ślubna i czeka aż ktoś ją zechce

Znam te okolice

Mi w Marysieńce smakowało średnio, ale może zależy jakie kto ma smaki. Mogę za to polecić najpyszniejszy tort na świecie z Kawiarni z Pasją

Uwielbiam Ostropę, spędziłam tu moje przedszkolne życie

Robiłam dziś zdjęcie dyplomowe, z leksza się przeraziłam Jestem taka niefotogeniczna, że aż strach co to będzie na zdjęciach ze ślubu
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 18:10   #150
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość

Znam te okolice

które smaki w Marysieńce próbowałaś?
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości