Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 13:21   #3571
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
przykro mi powodu babci

my w domu wypuscili as po 10 , wynik z testu niby nie taki zly, ale wypis za 2 tyg. z pelnymi wynikami, i dzisij jescze rtg wzrostowe robilismy i razem wyniki w wypisie i tam ustala co dalej robic , maly wczoraj pobawl sie jeszcze do 22 i zasnal w 1 min. a jak dzisij przyszlismy to jescze spal
teraz mam pana co szafy nam robi wiec za bardzo pisac i sieziec ie moge i tak przez 3 dni, i przed chwileczka dostalam wiadomsoc od taty ze jego siostry maz utopil si ena jeziorze masakra wiec awet ie mam ochoty na nic a musze jakos sie zmusic i zadzwoic dzisiaj do nich z kondolencjami do chrzestnej i do kuzynki
udanych wizyt jak sa buziaki i dziek iza kciukasy za Dawidka
Bardzo mi przykro
Mam nadzieję, że jednak wyniki młodego będą w normie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dzwoni miła Pani,że mam 7dni na doniesienie PITa za 2011
ja mówię,że pracowałam tylko chwilunię, moje dochody nie przekroczyły wymaganego progu i że w styczniu 2012 pani z US mówiła,że bez sensu go składać.
"mnie nie interesuje, co ktoś pani mówił. JA mówię,że ma Pani 7dni by donieść zaległy pit!" i ☠☠☠ła słuchawka..
ooooo niee... nie dość,że dzwoni z zastrzeżonego numeru,ani dzień dobry ani pocałuj mnie w to jeszcze takim tonem.. ale nazwisko pamiętam, mój wiejski urzędzik mały to znajdę i chętnie pogadam.. pit wypełniony,jutro zaniosę..
Ale skoro nie masz obowiązku to po co?!

Dziś na obiad zrobiłam sos parówkowy
TŻ nie wiedział, że takie coś istnieje i nie wierzył mi i w necie przepisów szukał i się zdziwił ;]

Diabli nie lubię różowego. Tzn jakies pojedyncze sztuki mam, bo mi jest twarzowo w różowym...
Mała pewnie cośkolwiek też pewnie będzie miała :| Ale raczej będę szła w zupełnie inne kolory

lonely http://sklep.textilmar.pl/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:25
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:21   #3572
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
my w domu wypuscili as po 10 , wynik z testu niby nie taki zly, ale wypis za 2 tyg. z pelnymi wynikami, i dzisij jescze rtg wzrostowe robilismy i razem wyniki w wypisie i tam ustala co dalej robic , maly wczoraj pobawl sie jeszcze do 22 i zasnal w 1 min. a jak dzisij przyszlismy to jescze spal
teraz mam pana co szafy nam robi wiec za bardzo pisac i sieziec ie moge i tak przez 3 dni, i przed chwileczka dostalam wiadomsoc od taty ze jego siostry maz utopil si ena jeziorze masakra wiec awet ie mam ochoty na nic a musze jakos sie zmusic i zadzwoic dzisiaj do nich z kondolencjami do chrzestnej i do kuzynki

Cytat:
ja mówię,że pracowałam tylko chwilunię, moje dochody nie przekroczyły wymaganego progu i że w styczniu 2012 pani z US mówiła,że bez sensu go składać.
"mnie nie interesuje, co ktoś pani mówił. JA mówię,że ma Pani 7dni by donieść zaległy pit!" i ☠☠☠ła słuchawka..
ooooo niee... nie dość,że dzwoni z zastrzeżonego numeru,ani dzień dobry ani pocałuj mnie w to jeszcze takim tonem.. ale nazwisko pamiętam, mój wiejski urzędzik mały to znajdę i chętnie pogadam.. pit wypełniony,jutro zaniosę..
w US to takie są w większości.
Ja już nie zwracam na nie uwagi.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:27   #3573
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
n

do glukozy skończone 24 tc czyli 24+0 (dzień po 23+6 a dwa dni po 23+5)
ja gluko miałam robione w 24t, ale nie skończonym, dokładnie 23t i 2d i wg gin termin był ok
Stary 2013-01-22, 13:27   #3574
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ile zapłaciłaś za asmag?

asmag forte kupiłam bo Pani mi powiedziała, że lepiej i zapłaciłam 7,50, ale zwykły też tyle kosztował.

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

Teraz jest promocja na Ziajkę w Superpharm - chyba 30% taniej. Jak masz gdzieś blisko to sobie zerknij

Niestety najbliżyszy chyba w Krakowie. A w Katowicach jest gdzieś bo będę 28 wiec może bym coś kupiła?

Edit: Wyczytałam, że w Silesi jest wiec na pewno wejdę zobaczyć bo tam się wybieramy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:33
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:28   #3575
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no i tu się pojawia problem teoretycznie skoro masz skończone 23 tygodnie i kesteś w którymś tam dniu kolejnego tygodnia. To jesteś w tygodniu 24, ale w większości lekarze liczą skończone tygodnie.

Ja mam gorszy problem, bo nie wiem w którym tygodniu jestem
liczę sobie według usg prenatalnego, że dzisiaj mam 23tydzień+1 dzień
ale według mojego lekarza, teraz mam 22tydzień +5dni
no i na ostatnim połówkowym też wyszło, że troszkę młodszą mam tą ciążę
mimo wszystko gin kazał mi zrobić glukozę na kolejną wizytę, czyli do 6lutego muszę mieć wynik. I tego się trzymam
ja zawsze liczę a bynajmniej staram się wg OM bo po USG to bym nie doszła
Stary 2013-01-22, 13:29   #3576
xal
Zakorzenienie

Zapisałam się na SR
Cytat:
Niestety oni nawet zlotówkę muszą mieć rozliczoną.

Dzisiaj na obiad ogórkowa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:33   #3577
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
easy-fix jest do iso-fix tylko, że pasuje tylko do tego fotelika 0-13
chcemy kupic fotelik 9-36, a maxi cosi nie ma ich w ogóle a jak kupimy 9-18 to znowu trzeba będzie trzeci kupować i wszystko x 2 auta :/

zresztą zobaczymy, na isofix do kolejnych fotelików mi nie zależy, bo będą na stałe w samochodach, zalezy mi tylko an tym pierwszym

a kto Wam odradzał recaro i dlaczego? polecali coś w zamian?
w tych większych fotelikach nie daje się już isofixa, pokazali nam tylko jeden, który miał isofixa wbudowanego, pearl do bazy a resztę na pasy sie przypina.

W smyku pani z obsługi odradzała nam Recaro 9-36 jak i każdy 9-36 bo przy takiej rozpiętości wagowej traci się na bezpieczeństwie. W zamian polecali Maxi Cosi, bo pytaliśmy o najlepsze ale ogólnie idea taka że trzy foteliki trzeba kupić.
Ja na pewno 0-13 kg kupie jeden, bo i tak będę na macierzyńskim to niepotrzebne mi dwa małe foteliki, ale 13-18 kg kupimy już dwa i tak myslę, że w aucie tym jeżdżącym tylko po mieście kupię fotelik montowany na pasy a w tym, którym jeździmy na weekendy itp. będzie Pearl na isofixie.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja gluko miałam robione w 24t, ale nie skończonym, dokładnie 23t i 2d i wg gin termin był ok
mi kazała w skończonym, bo byłam na wizycie 23t+4 i mówiła, że w kolejnym tygodniu dopiero
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:39   #3578
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Moja babcia leży w szpitalu od piątku, a dowiedziałam się dopiero wczoraj.... Miała atak astmy Na szczęście wszystko opanowane, ale poleżeć swoje teraz musi...
dużo zdrówka dla babci !!!
moja też jest od piątku w szpitalu, ale nic jej nie jest, wydziwia jak zawsze. uderzyła się laską i zrobił jej się krwiak i płakała że czerniaka ma dla świętego spokoju tata załatwił szpital na tydzień, zrobią jej wszelkie możliwe badania i będzie spokój na jakiś czas - a tak to i tak trzeba ją ciągle gdzieś wozić bo ciągle sobie jakieś choroby wymyśla. a tak zrobią jej cały "przegląd"

Cytat:
a jak wkładasz sobie poduszke między nogi to eż? Może to spojenie łonowe?
z poduchami czy rogalem jest jeszcze gorzej
może faktycznie to od kręgosłupa ...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No właśnie czytając kiedy Wy idziecie stwierdzam, że chyba za prędko, ale na karcie badań mam wpisany test obciążenia między 20 a 22 tc... Chyba lekarz wie co robi
Aż specjalnie teraz sprawdziłam czy mi się nie pokiełbasiło i nie, jak byk 20-22 tc.
ja miałam to badanie jakoś 21-22 tc. też mi się wydaje że za szybko trochę, ale stwierdziłam że lekarz chyba wie co robi- ale momentami dopadają mnie wątpliwości i zastanawiam się czy na własną rękę nie powtórzyć badania?

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:40
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:43   #3579
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pita to chyba musisz złozyć czy mała kwota czy nie, jak mała kwota to jeszcze zwrot dostaniesz.. chociaż jak jest jeszcze z 2011 to nie wiem czy przysługuje.. ale mogła się babka inaczej zachować, bez przesady..
no mi wyszło sporo zwrotu (znaczy sporo w stosunku do malutkiej zarobionej kwoty)

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale skoro nie masz obowiązku to po co?!
bo ona mówi to tak ma być xD

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zapisałam się na SR

ale mi pani (też z us) mówiła rok temu,że jak mam taki mini dochodzik to nie..
następnym razem poprosze każdą opinię na piśmie

zjadłąm placuchy ziemniaczane...

uwielbiam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:44   #3580
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wlasnie mialam pytac, ktora polecacie, bo nie moglam sie zdecydowac i nie wzielam zadnej zwykla, mleczna, z blonnikiem, z magnezem czy korzenna? jestem z osob, ktore kawy nie pija wcale, czasem ricore, ale to tez raczej mleko z "kawa" lubie za to kawe mrozona z krugera
http://alma24.pl/pr_images/5901716987522.jpg
http://wygodny-market.pl/upload/imag..._12_5g_424.jpg
tyle, ze to raczej napoj kawowy i bardziej przypomina roztopione lody
dla mnie smakowo zwykła, z magnezem i z błonnikiem smakują praktycznie identycznie (ja piję z mlekiem i czasem dosładzam miodem), korzenna pachnie jak piernik i dodatkowo ma lekki posmak cynamonu i innych piernikowych przypraw. mlecznej nie piłam.

mąż dzwonił że ma 39,4C i nie wie czy się dowlecze do lekarza. obym się nie zaraziła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:46   #3581
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mialam pytac, ktora polecacie, bo nie moglam sie zdecydowac i nie wzielam zadnej zwykla, mleczna, z blonnikiem, z magnezem czy korzenna? jestem z osob, ktore kawy nie pija wcale, czasem ricore, ale to tez raczej mleko z "kawa" lubie za to kawe mrozona z krugera
http://alma24.pl/pr_images/5901716987522.jpg
http://wygodny-market.pl/upload/imag..._12_5g_424.jpg
tyle, ze to raczej napoj kawowy i bardziej przypomina roztopione lody
Ja też Inkę piję tak, że zalewam wrzątkiem tak tylko, zeby rozpuścić kawę i dolewam gorącego mleka - w zasadzie mogłabym sobie tą wodę całkiem odpuścić
A tak a propos kawowych produktów to uwielbiam kremowy jogurt z bieronki o smaku kawy a sama kawa rzadko mnie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Vil dała cynk, że podkłady w ross 40% taniej? Bo ja blondyna pomyślałam, że takie poporodowe i doznałam szoku jak otworzyłam maila Chyba się wybiorę po jakiś
Ja tylko dlatego, że widziałąm wczoraj reklamę w TV zorientowałam się, że to chodzi o podkłady do twarzy

Cytat:
Cieszę się, że już jesteście w domu i nie musieliście tych 3-ech dni zostawać. Mam nadzieje, że wyniki pomogą w diagnozie i wszystko już będzie szło z górki.
Bardzo mi przykro z powodu śmierci w rodzinie...

Ja Was ciągle podczytuję, ale w między czasie robie obiad. Tym oto sposobem totalnie rozgotowałam marchewkę w zupie
A zrobiłam ogórkową. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz w życiu. Sama nie wiem jak to się stało, bo bardzo lubię ogórkową. Po dzisiejszej próbie wiem już, że będzie u nas często gościć, pychotka

Dzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że szykują się w pracy jutro z delegacją do mnie Chyba im sernik upiekę z tej radości

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:51
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:49   #3582
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dużo zdrówka dla babci !!!
moja też jest od piątku w szpitalu, ale nic jej nie jest, wydziwia jak zawsze. uderzyła się laską i zrobił jej się krwiak i płakała że czerniaka ma dla świętego spokoju tata załatwił szpital na tydzień, zrobią jej wszelkie możliwe badania i będzie spokój na jakiś czas - a tak to i tak trzeba ją ciągle gdzieś wozić bo ciągle sobie jakieś choroby wymyśla.

z poduchami czy rogalem jest jeszcze gorzej
może faktycznie to od kręgosłupa ...
Moja co chwilę miała "chore serce" a zdiagnozowaną nerwicę, ale przecież ona brać leków ani chodzić do psychiatry nie będzie. Po paru akcjach z pogotowiem moja mam się zapisała do psychiatry po leki uspokajające ... ale do babci to nie dotarło. Skończyło się to, to zaczęła przeglądanie rodzicom szafek i lodówek i podjadanie
No ale lepiej jak zniknie wyliczona czekoladka do prezentu mikołajkowego niż babcia robi alarm, że serce ... tylko lodówka śmiesznie wygląda, bo jak rodzice mają mieć gości to tata szczelnie owija folią aluminiową i chowa do tyłu na gorne półki

Jak chcesz to Ci powiem co ja robię na kręgosłup, tylko nie wiem, czy Ty z Twoimi dolegliwościami brzuszkowymi możesz, ale to tylko izometryczne. Jak chcesz to podaj mi maila na PW to Ci zrobię fotki instruktażowe

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A zrobiłam ogórkową. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz w życiu. Sama nie wiem jak to się stało, bo bardzo lubię ogórkową. Po dzisiejszej próbie wiem już, że będzie u nas częstop gościć, pychotka
Napisz w skrócie jak ją robisz, bo ja moją tak "na szybko" i nie wiem czy dobrze ... ale mi smakuje

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:49   #3583
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no czyli family fix to tak jak pisałam najtaniej jest tu http://allegro.pl/maxi-cosi-baza-fam...963600950.html

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam do domu. Zapomniałam się zgłosić do bezrobocia wczoraj, ale poszłam dziś powiedziałam, że w ciazy, bez samochodu i nie miałam jak dotrzeć, babka się trochę rzucała, że nie zadzwoniłam ale kazała mi napisać oświadczenie z wyjaśnieniem i uznała, także mam nadal ubezpieczenie. Już myślałam, że mąż będzie mnie musiał do swojego dopisać.

Później stwierdziłam, że jak już jestem ubrana to pójdę załatwić wymianę prawa jazdy i sprwawy w urzedzie miasta. I tu się zdiwiłam bo byłam przygotowana na opłatę za prawko 80zł, a od 19 stycznia jest już 100,50zł. Cóż przez własne lenistow...Dobrze, że wzięłam sobie więcej pieniędzy. I po drodze weszłam do apteki zapytać o cenę tego witaminera prental dha. Pani zaskoczyła mnie pozytywnie bo powiedziała, że mają teraz promocje i kosztuje 19,80, a normalnie koło 28. Wiec stwierdziłam, ze kupię od razu 2. No i kupiłam ten asmag. Zobaczymy jak to będzie bo zmieniałam femibion 2 na ten witaminer. I tym sposobem wróciłam do domu z pustym portwelem, a wychodziłam z 200zł.
ale za to sporo załatwiłaś
też mnie czeka wymiana dowodu, prawka i paszportu

Cytat:
Ja kupię Hipp
ja chyba też, ale to później bo na początek zamierzam tylko linomag kupić i Olliatum do kąpieli

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ktoś się orientuje, czy tam są w ogóle podkłady z revlonu? Bo jak się wybiorę, a nie będzie...
rossmann ma podkłady revlon, ale czy w promocji

Banka współczuję tragedii..
dobrze, że masz pozytywne informacje jeśli chodzi o Dawida

Cytat:
o widzę, że ceny mają fajne i za mb
tylko te wzory jakieś smutne, zaraz jeszcze popatrzę bardziej wnikliwie

Cytat:
to jest najlepszy sposób, ale u mnie odpada.. (zbyt długie i nieregularne cykle nie pozwalają określić kiedy było jajeczkowanie )

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:51   #3584
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
A tak a propos kawowych produktów to uwielbiam kremowy jogurt z bieronki o smaku kawy a sama kawa rzadko mnie ciągnie
ja za samą kawą nie przepadam, ale uwielbiam latte, zwłaszcza z dużą ilością spienionego mleka a jogurt musze wypróbować, bo nigdy nie jadłam
Stary 2013-01-22, 13:52   #3585
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisałam się na SR

Oo, nie spotrzegłam, że u Ciebie też Mniam, mniam I brawa za zapisanie sie na SR ile masz spotkań? I za kaskę czy za free?
Stary 2013-01-22, 13:53   #3586
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma problemu - terminy się nakładają
Cytat:
Zapisałam się na SR

super

ogórkowa

Cytat:

zjadłąm placuchy ziemniaczane...

uwielbiam
ja teeeż

Lonely ja do zdrowej skóry noworodka nie chcę Oilatum dopiero jeśli (tfu, tfu) będzie coś nie tak

Xal ja ogórkową robię często na wędzonej kości, jak się zagotuje to usuwam szumowiny, dodaję ziemniaki, marchew i pietruchę potartą, kawałek selera, jak się warzywa ugotują dodaję starte ogórki i trochę śmietany Doprawiam tylko pieprzem Uwielbiam

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja za samą kawą nie przepadam, ale uwielbiam latte, zwłaszcza z dużą ilością spienionego mleka a jogurt musze wypróbować, bo nigdy nie jadłam
Fuu dla mnie te jogurty są ohydne, takie kwaśne

Lonely Rossmann (przynajmniej moje dwa) nie ma szafy Revlona

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:55   #3587
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Lonely mi tam tylko 3-4 wpadły w oko...
A za 14 zł za mb to bardzo tanio jak na bawełnę.
Zobaczymy, bo póki co myślę
A to co sprzedają na all to w kawałkach i tak jak Lublana pisała już lepiej kupić gotowy bo na to samo wyjdzie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:56   #3588
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
\
ale za to sporo załatwiłaś
też mnie czeka wymiana dowodu, prawka i paszportu
Dowód wymieniłam zaraz po ślubie. A, że ktoś mi powiedział, że do wymiany prawka potrzeba nowego dowodu to nie załatwiłam tego od razu i tak mi zeszło, aż do teraz. Jakbym załatwiła to od razu to miałabym 20zł w kieszeni.

Potrzebujemy do budowy wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania i to też załatwiałam. I tam na wniosku pisze, że podstawowa opłata 50zł, a może być nawet max 250 i reszte się dopłaca jak już się wie ile stron jest. Normalne zdierstwo. Ale cóz. I mówię babce w okienku, ze chcę opłate na 50zł, a ona a może 70zł bo pewnie pani będzie miała dopłate. No kurde jak bede miała to będę i dopłace. Tak pisze na podaniu, że 50zł to tyle i już, a ona oczami przewraca. A ja po prostu miałam przy sobie tyle kasy, żeby mi wystarczyło i na prawko miałam odłożone 80zł wiec dobrze, że wzięłam jakąś kasę wiecej bo oczywiście u nas w urzędzie nie płaci się kartą

Laura

Stary 2013-01-22, 13:56   #3589
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dla mnie smakowo zwykła, z magnezem i z błonnikiem smakują praktycznie identycznie (ja piję z mlekiem i czasem dosładzam miodem), korzenna pachnie jak piernik i dodatkowo ma lekki posmak cynamonu i innych piernikowych przypraw. mlecznej nie piłam.

mąż dzwonił że ma 39,4C i nie wie czy się dowlecze do lekarza. obym się nie zaraziła
też mi się wydaje, że smakowo są podobne, niedługo będę miała okazję porównać. Ale ta z błonnikiem jest moim nr 1 za to swoje dodatkowe działanie
Masakra... taką wysoką temperaturę Twój Tż ma ?
lpiej, żeby szybko zbił... A Ty się nie zaraz, zdrówka Wam życzę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja Was ciągle podczytuję, ale w między czasie robie obiad. Tym oto sposobem totalnie rozgotowałam marchewkę w zupie
A zrobiłam ogórkową. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz w życiu. Sama nie wiem jak to się stało, bo bardzo lubię ogórkową. Po dzisiejszej próbie wiem już, że będzie u nas często gościć, pychotka

Dzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że szykują się w pracy jutro z delegacją do mnie Chyba im sernik upiekę z tej radości
też się przymierzam do ogórkowej, bo lubimy. Ale zawsze nam teściowa robi muszę się w końu nauczyć

Stary 2013-01-22, 14:00   #3590
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz w skrócie jak ją robisz, bo ja moją tak "na szybko" i nie wiem czy dobrze ... ale mi smakuje
Cytat:
Xal ja ogórkową robię często na wędzonej kości, jak się zagotuje to usuwam szumowiny, dodaję ziemniaki, marchew i pietruchę potartą, kawałek selera, jak się warzywa ugotują dodaję starte ogórki i trochę śmietany Doprawiam tylko pieprzem Uwielbiam [COLOR="Silver"]
Ja też bym robiła na czymś wędzonym, ale nie miałam więc:
do wody wrzuciłam kawałek surowego żeberka, pęczek natki z pietruszki, kawałek selera, ziele angielskie i liść laurowy.
Na patelni podsmażyłam trochę boczku i jedną cebulę. Po zebraniu szumowin i wywaleniu wygotowanej petruszki, dodałam cebulkę z boczkiem do wody. Ziemniaki w kostkę, marchewkę w plasterki i starte ogórki dodałam do zupy, jak warzywa były miękkie zaprawiłam śmietaną i odrobiną mąki. I do tego tez tylko pieprz

Trochę bardziej skomplikowana, ale wymyślałam jak ją robić w międzyczasie i tak wyszło. Ale najważniejszy jest efekt końcowy
Stary 2013-01-22, 14:01   #3591
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Lonely ja do zdrowej skóry noworodka nie chcę Oilatum dopiero jeśli (tfu, tfu) będzie coś nie tak

Lonely Rossmann (przynajmniej moje dwa) nie ma szafy Revlona
mi położna poradziła to Oilatum, ale może masz rację i warto zacząć od czegoś innego, a w razie ewentualnych problemów Oillatum.
a jakich kosmetyków dokładnie chcesz używać od początku ?

co do marki Revlon, to może nie zawsze jest cała szafa, ale podkłady revlon zawsze widziałam

Cytat:
Lonely mi tam tylko 3-4 wpadły w oko...
A za 14 zł za mb to bardzo tanio jak na bawełnę.
Zobaczymy, bo póki co myślę
A to co sprzedają na all to w kawałkach i tak jak Lublana pisała już lepiej kupić gotowy bo na to samo wyjdzie...
dlatego rozglądam się zamateriałami, jeśli nie znajdę w fajnej cenie takich jak mi odpowiadają to zrezygnuję z tego pomysłu
myślałam też o tym żeby kupić taki przyjemny mieciutki kocyk z mikrofibry, czasem można dostać w dobrej cenie. (bo ten plusz minky czy jakoś tak to drogo wychodzi) no i na wierzch jakiś fajny materiał pomyślę jeszcze

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-01-22 o 14:20
Stary 2013-01-22, 14:04   #3592
Magiusa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś przeszłam samą siebie i wstałam o 13:00
Aż strach się przyznać, tym bardziej, że sporo z Was miało ciężką noc. Ja tylko przy zasypianiu się zwykle męczę do 3-4, a później już śpię długo, ale to pewnie też dlatego, że na razie dzieciaczka nie czuje więc nie budzi kopami w nocy.

Cytat:
siemka!

ja po wizycie, bez stresu pojechałam bo czuje mała non stop.
szyjka dobrze, reszta dobrze,wszystko ogólnie dobrze :P
tylko wyniki morfo mi spadły i mam kupić ciążowe witaminki.. dobrze,że dopiero teraz
za miesiąc wizyta z usg..w 30 tc

nie nadrabiam ale od teraz postaram się być na bieżąco

aa, i jedna rzecz która mnie dobiła okropnie.. od poczatku ciąży przytyłam 11kg
a pół z tego w ostatnim miesiącu a naprawdę zaczęłam zdrowiej jeść
tyle to chciałąm do końca ciąży przytyć.. nie widać że aż tyle mnie przybyło
dobrze, że z Małą wszystko ok, a wyniki mam nadzieję za chwilkę sobie poprawisz.
Piszesz, że masz 11 kg w 30 tygodniu, eeee...to już tylko 10 tygodni do końca, nie zdążysz przytyć dużo więcej więc się nie martw.

Mysia
, słyszałam, że te foteliki Maxi Cosi są najlepsze wiec też sie na nie czaje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:06   #3593
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aż strach się przyznać, tym bardziej, że sporo z Was miało ciężką noc. Ja tylko przy zasypianiu się zwykle męczę do 3-4, a później już śpię długo, ale to pewnie też dlatego, że na razie dzieciaczka nie czuje więc nie budzi kopami w nocy.

dobrze, że z Małą wszystko ok, a wyniki mam nadzieję za chwilkę sobie poprawisz.
Piszesz, że masz 11 kg w 30 tygodniu, eeee...to już tylko 10 tygodni do końca, nie zdążysz przytyć dużo więcej więc się nie martw.

Mysia
, słyszałam, że te foteliki Maxi Cosi są najlepsze wiec też sie na nie czaje
nie nie, 11kg do przodu w 25/26tygodniu... w 30stym bym się nie przejmowała..
czyli pierdzielić zdrowe jedzonko,będę znów wcinać wszystko co chcę, wtedy tyle nie tyłam

chciałabym spać do 13

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-22, 14:07   #3594
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a pochwalę się jadę po pracy po fotelik
http://www.smyk.com/maxi-cosi-foteli...t-niemowlaka-p
maxi-cosi cabriofix jest w smyku na promocji za 479 zł czyli tyle co na allegro, ale mam bon sodexo na 100 zł i zniżkę 50 zł przy zakupach za 300 więc go kupię za 330 i juz zostanie tylko wózek za 1900, zamiast 2500
a ceny w sklepie są takie same jak na stronce?
bo się tak zastanawiałam właśnie, często jest tak np. w empiku że na stronie jest coś taniej a w sklepie cena normalna ...

Cytat:
ja po wizycie, bez stresu pojechałam bo czuje mała non stop.
szyjka dobrze, reszta dobrze,wszystko ogólnie dobrze :P
tylko wyniki morfo mi spadły i mam kupić ciążowe witaminki.. dobrze,że dopiero teraz
za miesiąc wizyta z usg..w 30 tc
dobrze że wszystko dobrze

Cytat:
Vil dała cynk, że podkłady w ross 40% taniej? Bo ja blondyna pomyślałam, że takie poporodowe i doznałam szoku jak otworzyłam maila Chyba się wybiorę po jakiś
no fakt, na forum ciążowym to z jednym się może tylko kojarzyć
ja się przejechałam z podkładem też, zamówiłam kiedyś jakieś z seni, ale jeszcze w listopadzie chyba dorzuciłam do jakiejś przesyłki z all. a ostatnio kupiłam takie wielkie podpaski poporodowe, myśląc że tamto to takie duże rozkładane na łóżko ... no i wczoraj odgrzebałam tamto, i to też duże podpaski, a nazywa się podkład

Cytat:
Jak chcesz to Ci powiem co ja robię na kręgosłup, tylko nie wiem, czy Ty z Twoimi dolegliwościami brzuszkowymi możesz, ale to tylko izometryczne. Jak chcesz to podaj mi maila na PW to Ci zrobię fotki instruktażowe
bardzo poproszę
też fajną babcię masz

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:13   #3595
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja też tak mam, że nie mogę zasnąć, a później mogłabym spać i spać. Ale do 13 jeszcze mi się nie zdarzyło.

Laura

Stary 2013-01-22, 14:14   #3596
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Ty sie nie smaruj ta mascia cala (klata plecy), tylko posmaruj nia pod nosem i troche zatoki (nie za blisko oczu). ulga gwarantowana. sama tak sie wyleczylam
na razie smaruje tą majerankową i daje radę, dziś już jest lepiej nie boli mnie gardło, tylko mam katar- wodę z nosa ;/.

Dziewczyny w ogóle 3ci dzień z rzędu bez wychodzenia z domu i czuję, że oszaleję.. Współczuje tym, które nie mogą wychodzić i muszą całą ciążę przeleżeć w domu. Mój to chyba jakiś rekord od początku ciąży, żeby tyle siedzieć w domu, masakra, źle się z tym czuję no ale cóż jutro mam wizytę u dentysty a w piątek muszę zaglądnąć na chwilę do pracy, mam nadzieję, że do jutra przejdzie
Stary 2013-01-22, 14:14   #3597
Ashyshqa
Zakorzenienie

Mysia, rzuciłaś hasło z tym smykiem i sie teraz zastanawiam czy po laktator medeli sie nie przejechać... Mam jeszcze świąteczne bony sodexo i tą zniżkę co Ty... Laktator jest za 280zł, dorzuciłabym opakowanie pieluch tetrowych i zapłaciłabym 250 za wszystko... Moja koleżanka ma ten laktator i jest zadowolona, a jest jednak tańszy niż avent i tomee tippee... To mam dziś temat do rozkminiania...
Stary 2013-01-22, 14:21   #3598
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Oj jak ja bym tam posiedziała chociaż chwilkę
http://turystyka.interia.pl/galerie/...e,1596155,1,21

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
no właśnie zauważyłam za każdym razem dokładnie Cię w tym uświadamiam. Ale teraz już chyba mnie nie pomylisz

nie, według OM na pewno nie liczy, bo wie że to spora różnica. Starał się zrobić dokładny pomiar w 9 tygodniu i kieruje się nim. Sam się śmiał, że różnica wg OM i jego wyliczeń to 2 tygodnie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Melduję, że od rana zrobiłam pranie, posprzątałam łazienkę, odkurzyłam mieszkanko. Wykąpałam storczyki i podlałam kwiatki. Ogólnie ogarnęłam mieszkano i teraz zostaje mi tylko obiadek
Czekam na Tż i wieści czy jutro uda nam się jednak pojechać na mazury
wybacz, bo i ja zapomniałam o Twoich cyklach i dopiero teraz doczytałam

ale z Ciebie pracowita mróweczka

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------
Stary 2013-01-22, 14:21   #3599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

aa, babeczki.. na wszelki wypadek warto przeczytać kartę praw pacjenta- w naszych szpitalach warto wiedzieć co i jak

http://www.bpp.waw.pl/karta_praw_pacjenta2.html

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-22, 14:25   #3600
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Masakra... taką wysoką temperaturę Twój Tż ma ?
no wczoraj kaszlał straszliwie, wziął jakieś gripexy, dziś miał iść do lekarza a tu gorączka go zwaliła z nóg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości