|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
Po ślubie jestem 1,5 roku, więc mam jeszcze czas ![]() Nam dzisiaj przyszedł kubek niekapek z aventu, ale jeszcze nie wypróbowany. |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
podajecie dzieciom rybe?
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA: Opienkunka Jasia powiedziała, że spróbuje go nauczyc butli
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie tez dalam dzis rybe z warzywkami. I jadla chetnie a to tak capilo
![]() ale pol sloika zjadla. O dziwo nie wybrzydzała
|
#1900 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani jest wielką optymistką? Ale oby się jej udało
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak moja mama. Mówiła: to niemożlwie zeby głodne dziecko nie zjado z butelki.
A jednak. Moje nie zje z butelki głodne, ani nawet bardzo głodne. Może jakby z 3 dni nic nie jadła, to wtedy, ale nie próbowałam ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- po ciąży czy po karmieniu? czy jednym i drugim? |
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie, szczególnie do tych co same robią obiadki dzieciaczkom, chyba dep?
Kiedy mam dodać oleju rzepakowego?jak gotuje?czy jak zaczynam to blendować?Ile dodać na 100ml papki? Mała je już papke z ziemniaka i dyni, myślę teraz dodać do tego oleju a za tydzień mięsko indyka lub królika, niewiem czy to dobre podejście? A co potem to niewiem, muszę pomyśleć
|
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nauka jedzenia Jasia nie tak będzie wyglądać...To dotyczyło żelaza przekazanego podczas ciąży. |
|
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Mi na ip w grudniu powiedziała pani doktor, że musze brać żelazo przez min pół roku żeby było na odpowiednim poziomie. Miałam ciut poniżej normy. Brałam może 5 dni i żelazo mam już w normie, ale raczej przy dolnej granicy a hemoglobine mam powyżej normy. Narazie nie biorę znów żelaza, czekam co powie mi kobitka w przychodni, nie idę bo bolę się grypy.
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie dep, ale mam olej do papek i pisze na nim 1-2 łyżeczki na 200g
, czyli powinnaś tak 1 łyżeczkę dawać....i na koniec przed podaniem zamieszać z olejem....chyba specjalnie na wprowadzenie go nie musisz czekać, jak na mięsko np
|
#1907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ale się umordowałam dzisiaj na spacerze z małą, większość chodników zamiast być porządnie odśnieżona, to jest śnieg posypany solą i trochę odgarnięty tak, że robi się breja niemal nie do przejścia Cytat:
w kupowaniu małej różowych ciuszków prym wiedzie teściowa. Wszystko co małej kupiła jest różowe albo ma różowe elementy. I nie mówię, że te ciuchy są złe, bo gatunkowo bardzo ładne i śliczne, tylko w większości w odcieniu różu, którego nie cierpię albo takim, w którym Luśce jest zwyczajnie brzydko. Już nie raz mówiliśmy teściowej, żeby nie kupowała ani nam ani małej ciuchów na prezenty, bo nigdy nie trafia ani z fasonem ani z rozmiarem, ale jak grochem o ścianę...haha chciałabym, już wtedy byłam w wirze pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a nie lepiej od razu z kubka - niekapka ![]() chyba po ciąży, bo ponoć przy kp mało żelaza jest dziecku przekazywane, przez pierwsze pół roku posiłkuje się ono zapasami zebranymi w brzuchu, a potem to już z pokarmów stałych go czerpie
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, ja wolę po kolei bo mała jest alergikiem i potem nie bede wiedziała co ją uczula.
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Aga doszła własnie do mnie paczuszka od Ciebie. Dziękujemy
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co chwilę dzwoni czy mi się podobają, a ja już pół piwnicy mam zawalone tymi ciuchami bo kazała je potem oddać
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
![]() przepraszam, że tak późno, ale małż się na pocztę nie mógł zebrać
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak niedawno dopiero 2 zaczelam dawac![]() A juz wysypka zeszła prawie cala. Wiec chyba nie na mleko albo juz sie przyzwyczaiła
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale odpowiem bo też sama najczęściej robię , więc olej rzepakowy dodaję jak zaczynam blendować , zupkę robię na 2 dni i dodaję tak łyżkę oleju(na oko) |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może byc i to, jeden czort dla mojego synka mam ten gwint nuby do butelek TT i reakcja jest taka sama |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym butelkę sobie darowała już na tym etapie, sama jak mam podać małej coś do picia poza cyckiem to próbujemy z doidy cup, z butelką nie ma szans i już nawet nie walczę
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Nie wiem czy u Was też jest taka masakra na drogach ale u nas coś strasznego, rozjeżdżony snieg, zaspy, koleiny, ślizgawica, wszyscy jadą 20/h Na rehabilitację kulałam sie dziś prawie 2h w jedną stronę ![]() Coś się chrzani z cytowaniem, potem skasowało mi napisany post Wictoria Co do karmienia, to już od dawna, ze 2-3 miesiące stosuję kładzenie małego na fasolce na kanapie i tak karmię, jakbym miała wisieć nad nim w leżaczku chyba by mi kręgosłup pękł. W łóżeczku nie karmię nigdy, nie chcę żeby kojarzył łóżeczko z jedzeniem Co do siusiaka to mój miał kilka razy takie podrażnienie, podejrzewam że sam się za mocno pociągnął, bo od jakiegoś czasu jak tylko ma dostęp przy zmianie pieluchy czy kąpieli to łapie się za siusiaka i ciągnie, nie zawsze go upilnuję. Smarowałam mu oliwką i przeszło szybko |
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
coś mi ostatnio cytowanie nie działa albo wogóle nie mogę sie zalogować więc głównie czytam, jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam![]() mam pytanie w temacie glutenu Maluch ma po glutenie straszne gazy i nie wiem czy to normalne i czy jest to przypadkiem powód do jego odstawienia?? nie śmierdzą ale takich gazów to nigdy nie miał, czasem jak da czadu to gorzej niż staryzagłębiła się wczoraj w temat fotelików samochodowych, musimy go kupić już teraz mimo że Mały nie ma jeszcze 9 miesięcy, wagę 9 kg przekroczył więc może nie będzie źle, napiszę do czego doszłam może komuś się przyda ![]() w przedziale 9 -36 kg w zasadzie znalazłam tylko dwa godne uwagi, tu kierowałam się testem ADAC i możliwością zmiany położenia z siedzącej na taką do spania, no i nie chciałam tego z przednią poduszką mimo że jest to w tej chwili najbezpieczniejsza opcja, mam na myśli Britax Evolva(3*) (wada -pozycji leżącej nie da się zrobić na przypiętym foteliku)albo Recaro Young Sport(3*)(wada - bardzo słaba regulacja do pozycji do spania), a w kategorii 9 -18 kg wybór jest bardzo duży i tutaj już muszę oglądnąć w sklepie bo i ceny są wysokie(biorąc pod uwagę że jest to fotelik na góra 3 -4 lata), wypisałam sobie dwa recaro young expert (brak testu) lub romer king plus (4*) ale już nie pamiętam dlaczego ostateczny wybór dokonamy w sklepie jak przymierzymy malucha do fotelika i fotelik do autaa z nowości to maluch ma już 76 cm ![]() to jak jej się uda to zapraszam też do mnie
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-22 o 15:25 |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Luśka się zaczęła przemieszczać prawdziwie na czworakach do przodu
Ale jak chce szybko do czegoś dojść, to dalej robi to "na szczupaka"
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do glutenu nie ma u nas żadnej rekacji fajne foteliki obczaiłaś Aga dla Lu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

po ślubie jestem 3,5 roku 

dzięki:cm ok:

jak jej się uda, to wyślij ją do mnie 

Mam nadzieję, że nauka jedzenia Jasia nie tak będzie wyglądać...