Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 15:47   #1921
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka się zaczęła przemieszczać prawdziwie na czworakach do przodu póki co mini dystans i bardzo niezgrabnie, ale jednak Ale jak chce szybko do czegoś dojść, to dalej robi to "na szczupaka"
Brawo! Dobrze rozumiem, że przemieszcza się na stopach, a nie na kolankach?
Cytat:
a czy ma usztywniane oparcie na plecy? Bo jak nie, to odradzam
Obawiam się, że minimalnie. Moim zdaniem to wózek dobry na zawiezienie zaspanego malucha do żłobka, przejście kawałka z samochodu/środków komunikacji do innego miejsca, w którym będzie siedzieć, albo chodzić, czy na spacery, w czasie których dziecko już chce dreptać, ale jeszcze może być zmęczone w drodze powrotnej. Taki wózek też jest mi potrzebny.
Opinie, że to wózek świetny na całodzienne spacery uważam za wygodne dla rodziców, ale szkodliwe dla dzieci.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:52   #1922
agunia82
Zakorzenienie

Wanillka u nas to samo, odkąd wprowadziliśmy gluten Luśka zaczęła strasznie pierdzieć. Ale nie wiem, czy to przesłanka do odstawienia, nie pomyślałam o tym
i dziękuję w imieniu Lu

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
prawda, popróbujemy z tym niekapkiem, mas zjakis sprawdzony, z doidy mały ładnei pije, ale tylko rzadkie płynyno ale jak zaczyna w niego walic łapkami to mamy powódź
Aga dla Lu
nie mam ale pewnie bym z MAM wypróbowała
dzięki

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Brawo! Dobrze rozumiem, że przemieszcza się na stopach, a nie na kolankach?
Obawiam się, że minimalnie. Moim zdaniem to wózek dobry na zawiezienie zaspanego malucha do żłobka, przejście kawałka z samochodu/środków komunikacji do innego miejsca, w którym będzie siedzieć, albo chodzić, czy na spacery, w czasie których dziecko już chce dreptać, ale jeszcze może być zmęczone w drodze powrotnej. Taki wózek też jest mi potrzebny.
Opinie, że to wózek świetny na całodzienne spacery uważam za wygodne dla rodziców, ale szkodliwe dla dzieci.
nie, na kolankach. Póki co to robi tak ze 2-3 "kroki" i ląduje na brzuchu ale ewidentnie przemieszcza się do przodu

no to jeśli tak sprawa wygląda z oparciem, to zgadzam się z pogrubionym. To będziesz kupowała jeszcze jedną spacerówkę, czy na dłuższe spacery będzie ta cięższa od wózka 3w1?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:57   #1923
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wiecie co już 2 raz (wczoraj rano i dziś) przy usypianiu małego zauważyłam że dziwnie rączki mu drgają muszę chyba pediatrze teraz powiedzieć jak będziemy na szczepieniu.
moja koleżanka ma ten sam problem a ma dziecko w podonym wieku, mają narazie wstrzymanie szczepienia, neurolog zlecił badanie krwi - jakieś enzymy mięśniowe i że to może być przez brak jakiś minerałów
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:08   #1924
prince_polo
Zakorzenienie

dzis dojda moje ciuchy ciekawe jakie beda

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:09   #1925
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
nie, na kolankach. Póki co to robi tak ze 2-3 "kroki" i ląduje na brzuchu ale ewidentnie przemieszcza się do przodu

no to jeśli tak sprawa wygląda z oparciem, to zgadzam się z pogrubionym. To będziesz kupowała jeszcze jedną spacerówkę, czy na dłuższe spacery będzie ta cięższa od wózka 3w1?
To moja dzisiaj chyba zrobiła dwa, ale zatrzymała się przy zabawce.

Mam spacerówkę w Jedo Fyn, Chicco Simpicity (oparcie rozkłada się na płasko, tylko niestety brak regulacji podnóżka, ale wózek jest sztywny, zabudowany, z pasami i pałąkiem, ociepleniem na nóżki, pełną rączką i na pewno nie rozzsypie się na środku ulicy) i będzie Maclaren Volo. Do tego dwa nosidła, więc zakładam, że następnym pojazdem będzie rowerek.
Na dłuższe spacery będziemy jeździć Jedo Fyn.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-01-22 o 17:58
Stary 2013-01-22, 16:13   #1926
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
To moja dzisiej chyba zrobiła dwa, ale zatrzymała się przy zabawce.

Mam spacerówkę w Jedo Fyn, Chicco Simpicity (oparcie rozkłada się na płasko, tylko niestety brak regulacji podnóżka, ale wózek jest sztywny, zabudowany, z pasami i pałąkiem, ociepleniem na nóżki, pełną rączką i na pewno nie rozzsypie się na środku ulicy) i będzie Maclaren Volo. Do tego dwa nosidła, więc zakładam, że następnym pojazdem będzie rowerek.
no to brawa

no to wózków i nosideł faktycznie chyba Ci starczy

Stary 2013-01-22, 16:14   #1927
nitka_88
Zadomowienie

Wreszcie Was nadrobiłam!

Pobyt w Polsce udany. Alex bardzo ładnie zniósł podróż samolotem i ogólne zamieszanie związane z lotniskiem i nowym otoczeniem. Teściowie są nim zachwyceni, mieli łzy w oczach, jak przyszło nam odjeżdżać. Zaliczyliśmy pierwsze sanki i kupiliśmy trochę rzeczy do Naszego przyszłego domostwa Chciałabym już wrócić do Polski na stałe...

Tęskniłam za Wami

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:19   #1928
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam ale pewnie bym z MAM wypróbowała
dzięki
aha
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dzis dojda moje ciuchy ciekawe jakie beda
fajnie pokaż się
Cytat:
To moja dzisiej chyba zrobiła dwa, ale zatrzymała się przy zabawce.

fajny wybór, my weźmiemy jednak M xlr 7kg dam radę sama znieść
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:21   #1929
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie, ja niestety dalej w łóżku i o dziwo moje dziecko nawet mi to ułatwia - pospała z mama za dnia 2 godzinki i znów zasnela a ja przyszłam się przywitac i wracam do lozeczka- ciagle chce mi sie spac. Moze wieczorkiem postaram sie Was nadrobic a tymczasem buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:22   #1930
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny to mój 20.000 post, zatem jest okazja na tort, jeden z pyszności Sowy, za które dam się pokroić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07778.jpg (49,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-04-11-10-21-20.jpg (50,2 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-22 o 16:23
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:28   #1931
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam!
Nie wiem czy u Was też jest taka masakra na drogach ale u nas coś strasznego, rozjeżdżony snieg, zaspy, koleiny, ślizgawica, wszyscy jadą 20/h
Na rehabilitację kulałam sie dziś prawie 2h w jedną stronę

Coś się chrzani z cytowaniem, potem skasowało mi napisany post

Wictoria
Co do karmienia, to już od dawna, ze 2-3 miesiące stosuję kładzenie małego na fasolce na kanapie i tak karmię, jakbym miała wisieć nad nim w leżaczku chyba by mi kręgosłup pękł. W łóżeczku nie karmię nigdy, nie chcę żeby kojarzył łóżeczko z jedzeniem
Co do siusiaka to mój miał kilka razy takie podrażnienie, podejrzewam że sam się za mocno pociągnął, bo od jakiegoś czasu jak tylko ma dostęp przy zmianie pieluchy czy kąpieli to łapie się za siusiaka i ciągnie, nie zawsze go upilnuję. Smarowałam mu oliwką i przeszło szybko
To mnie w leżaczku karmić jest wygodnie. Siadam na przeciw niego i wtedy on siedzi prosto i jest gites
Dzięki za to info o podrażnieniu siusiaka. Nie poszłam do lekarza bo wydaje mi się, że trochę mniejsze jest. Ale jak nic się nie zmieni to pewnie pójdę

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witajcie coś mi ostatnio cytowanie nie działa albo wogóle nie mogę sie zalogować więc głównie czytam, jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam

mam pytanie w temacie glutenu Maluch ma po glutenie straszne gazy i nie wiem czy to normalne i czy jest to przypadkiem powód do jego odstawienia?? nie śmierdzą ale takich gazów to nigdy nie miał, czasem jak da czadu to gorzej niż stary

zagłębiła się wczoraj w temat fotelików samochodowych, musimy go kupić już teraz mimo że Mały nie ma jeszcze 9 miesięcy, wagę 9 kg przekroczył więc może nie będzie źle, napiszę do czego doszłam może komuś się przyda
w przedziale 9 -36 kg w zasadzie znalazłam tylko dwa godne uwagi, tu kierowałam się testem ADAC i możliwością zmiany położenia z siedzącej na taką do spania, no i nie chciałam tego z przednią poduszką mimo że jest to w tej chwili najbezpieczniejsza opcja, mam na myśli Britax Evolva(3*) (wada -pozycji leżącej nie da się zrobić na przypiętym foteliku)albo Recaro Young Sport(3*)(wada - bardzo słaba regulacja do pozycji do spania), a w kategorii 9 -18 kg wybór jest bardzo duży i tutaj już muszę oglądnąć w sklepie bo i ceny są wysokie(biorąc pod uwagę że jest to fotelik na góra 3 -4 lata), wypisałam sobie dwa recaro young expert (brak testu) lub romer king plus (4*) ale już nie pamiętam dlaczego ostateczny wybór dokonamy w sklepie jak przymierzymy malucha do fotelika i fotelik do auta

a z nowości to maluch ma już 76 cm

to jak jej się uda to zapraszam też do mnie
Widzę, że wybrałaś parę fotelików

ładny mi maluch duży chłopiec

Cytat:
Luśka się zaczęła przemieszczać prawdziwie na czworakach do przodu póki co mini dystans i bardzo niezgrabnie, ale jednak Ale jak chce szybko do czegoś dojść, to dalej robi to "na szczupaka"

Cytat:
Dziewczyny to mój 20.000 post, zatem jest okazja na tort, jeden z pyszności Sowy, za które dam się pokroić
i jeszcze kusisz słodkościami...
za posty, gaduło

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:35   #1932
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

zamówiłam nosidełko mei-tai

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
mmmm pyszności
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:05   #1933
prince_polo
Zakorzenienie

jaaaaaaaaaaaa ale zaje.biaste te ciuszki! polecam szczreze tego sprzedawce! rewelacyjne mimo ze tanie!!!!!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

a ta tunika ktora nieciekawie moze wygladala ta z kokardka to tak fajnie wyszczupla ze szok

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 17:27   #1934
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
jaaaaaaaaaaaa ale zaje.biaste te ciuszki! polecam szczreze tego sprzedawce! rewelacyjne mimo ze tanie!!!!!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

a ta tunika ktora nieciekawie moze wygladala ta z kokardka to tak fajnie wyszczupla ze szok
super, że jesteś zadowolona a co to za sprzedawca?

Stary 2013-01-22, 17:30   #1935
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Ciastuś też zamówiłam kilka ciuszków u tego sprzedawcy, dzisiaj przyszły, też jestem zadowolona i na pewno po następnej wypłacie znowu coś tam kupię
chyba po raz pierwszy jestem aż tak zadowolona z ciuchów dla siebie kupionych na all

Wvictoria ten http://allegro.pl/sklep/16950040_frikoooo

Stary 2013-01-22, 17:31   #1936
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciastuś też zamówiłam kilka ciuszków u tego sprzedawcy, dzisiaj przyszły, też jestem zadowolona i na pewno po następnej wypłacie znowu coś tam kupię
chyba po raz pierwszy jestem aż tak zadowolona z ciuchów dla siebie kupionych na all

dziękuję

Stary 2013-01-22, 17:35   #1937
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez jestem pierwszy raz zadowolona i juz patrzylam co by jeszcze zAMOWIC ALE MSUZE CZEKAC NA WYPLATE:d A CO ZAMOWILAS???:d

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
super, że jesteś zadowolona a co to za sprzedawca?
ten co aga napisala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 17:47   #1938
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ten co aga napisala
dziękuję
właśnie przeglądałam i chyba wpadnę w szał zakupów ale nie dziś

dzwonili do mnie dziś z firmy. muszę zaplanować podwyżki dla moich chłopaków. jak to zrobić jak się rok w pracy nie było

Stary 2013-01-22, 17:52   #1939
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dziękuję
właśnie przeglądałam i chyba wpadnę w szał zakupów ale nie dziś

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 17:56   #1940
KarolinaPW
Zadomowienie

Fajne te ciuszki, wiele bym wybrała, ale powstrzymuje mnie że tam jest wszystko w jednym rozmiarze uniwersalnym jak pomierzyłam to wszystko za małe byłoby
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:06   #1941
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne te ciuszki, wiele bym wybrała, ale powstrzymuje mnie że tam jest wszystko w jednym rozmiarze uniwersalnym jak pomierzyłam to wszystko za małe byłoby
nie bylo by zamale napewno! Bo np ta tunika z sowa to jest kimono szerokie tylko rekawy obcisle wiec na kazdy rozmiar dobra. I leginsy tez mocno sie rozciagają a fajniytkie bryczesy tez i w ogole . Wie nie gadaj glupot ja tez niemam malych rozmiarow

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 18:09   #1942
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
fajny wybór, my weźmiemy jednak M xlr 7kg dam radę sama znieść
Jasne, że dasz radę. Ja bardzo się spieszyłam i fatalnie wtedy czułam, więc wychodząc wózek Chicco i młodą znosiłam osobno, a wchodząc jedno piętro wniosłam wózek z nią siedzącą, a dalej też na raty. Gdybym musiała, to wniosłabym na samą górę.
XLR kosztuje więcej, niż moje dwie spacerówki!
Cytat:

Nitka - wczoraj o Tobie myślałam.
Stary 2013-01-22, 18:11   #1943
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
moja koleżanka ma ten sam problem a ma dziecko w podonym wieku, mają narazie wstrzymanie szczepienia, neurolog zlecił badanie krwi - jakieś enzymy mięśniowe i że to może być przez brak jakiś minerałów
dziękuję Ci za info.
dziś tego co prawda nie zauważylam ale i tak lekarzowi powiem.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:22   #1944
nitka_88
Zadomowienie

Nitka - wczoraj o Tobie myślałam.[/QUOTE]

Ja o Tobie też Zastanawiałam się, czy to ty podałaś link do tego polarowego ocieplacza do noszenia w chuście/nosidełku?

Tydzień bez internetu i już zapomniałam jak się cytuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0608.jpg (126,9 KB, 52 załadowań)

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2013-01-22 o 18:24
Stary 2013-01-22, 18:40   #1945
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Nitka - wczoraj o Tobie myślałam.
Ja o Tobie też Zastanawiałam się, czy to ty podałaś link do tego polarowego ocieplacza do noszenia w chuście/nosidełku?

Tydzień bez internetu i już zapomniałam jak się cytuje [/QUOTE]

ale Ci zazroszcze ze mozesz nosic bobasia w tymnosidle! moja w moim nie chce narazie siedziec. A miala bym zycie ulatwione..... gdzie taki cieply kupilas??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 18:43   #1946
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem pierwszy raz zadowolona i juz patrzylam co by jeszcze zAMOWIC ALE MSUZE CZEKAC NA WYPLATE:d A CO ZAMOWILAS???:d

http://allegro.pl/nowosc-ciepla-suki...932315495.html

http://allegro.pl/friko-modny-sweter...946999699.html

i kilka topów

Cytat:
eee niektóre sukienki mają rozmiary, na moje nieszczęście od L, więc na mnie o wiele za duże, a mi się podobają
poza tym to te ciuchy nie są super małe

Stary 2013-01-22, 18:47   #1947
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!
Byłam dziś na kolejnym kole. Dobrze mi poszło, choć mogło lepiej No, ale zależy mi na zaliczeniu, a nie na ocenie, a to mam na pewno
Dziś mam więc wieczór odpoczynku i od jutro zakuwanko na egzamin.
Martynka i moja mama świetnie się bawiły, no i mama zrobiła żurek Następnym razem, jak pojadę, to tż weźmie wolne i zostanie z Tynią.
Spieszyłam się i dość szybko szłam - bardzo rozbolał mnie brzuch - myślę, że to przez ten rozstęp mięśni - muszę się w końcu umówić do gina...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
jeszcze pytanie do dziewczyn na mm ktore podaja juz mleko nastepne czy u Was tez ta nabierka jest wieksza niz w mleku pierwszym?
to mleko jest takie jakies zbite bardziej.
Jest większa i wg mnie mleko jest przez to nieco gęstsze.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:48   #1948
prince_polo
Zakorzenienie

sweterek fajny> ja zamoaielam ten z tygrysem cieply i jest rewelka! faktycznie cieplutki i dluzszy takie i ten tygrys złoty sukienki mi sie pdoobaly tez i ta i ine ale ja w sukienkach niemam az tak gdzie chpodzic wiec sobie odmowilam. Na wiosne dopiero zamowie sukienki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 19:12   #1949
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
nie bylo by zamale napewno! Bo np ta tunika z sowa to jest kimono szerokie tylko rekawy obcisle wiec na kazdy rozmiar dobra. I leginsy tez mocno sie rozciagają a fajniytkie bryczesy tez i w ogole . Wie nie gadaj glupot ja tez niemam malych rozmiarow
Jesteś bankowo sporo szczuplejsza ode mnie
Teraz mam rozmiar 42, niektóre rzeczy 44, a dzinsów 33
Cytat:
http://allegro.pl/nowosc-ciepla-suki...932315495.html

http://allegro.pl/friko-modny-sweter...946999699.html

i kilka topów

eee niektóre sukienki mają rozmiary, na moje nieszczęście od L, więc na mnie o wiele za duże, a mi się podobają
poza tym to te ciuchy nie są super małe
Jak piszą że w biodrach podobająca mi się rzecz ma 89 a ja mam 100 to nawet jak się wcisnę to będę wyglądac jak kiełbasa
Na wiosnę zamówię jak schudnę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:12   #1950
nitka_88
Zadomowienie

[/QUOTE]

ale Ci zazroszcze ze mozesz nosic bobasia w tymnosidle! moja w moim nie chce narazie siedziec. A miala bym zycie ulatwione..... gdzie taki cieply kupilas??[/QUOTE]
Nosidło mam manducę, a ten polarek kupiłam na allegro. Ktoś ( Maciejka ) pokazywał go tu kiedyś i tak przypadł mi do gustu, że postanowiłam kupić Niestety, nie mogę go teraz znaleźć, żeby podać link

Przestańcie już z tymi ciuchami!
Ja też chcę, a nie mogę

www.NiciutKa.pl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości