O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 23:44   #1021
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Ewelika - ja też lubię Moje Wypieki
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 00:45   #1022
Trele_Morele
Zakorzenienie

U mnie nic ciekawego , nie odzwonili , jutro z rana bede wisiec na telefonie az im si e odechce Ewentualnie mam wizyte w srode u lekarza ogolnego i tam tez bede walczyc .. Jutro rano dam znac zdzialalam . Dobranoc ;**

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:31   #1023
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38781780]Aniqa to czeka was teraz najprzyjemniejsza część chociaż niestety i najdroższa, my mieszkamy z moimi rodzicami, to przynajmniej budowa nas ominęła. Ale na wyszykowanie poszło nam już tyle kasy, że nie wiem a jeszcze zostało nam zrobić jedno piętro i cała obróbka domu z zewnątrz.[/QUOTE]O tak Właśnie jesteśmy na etapie zamawiania okien i drzwi
My też mieszkamy z rodzicami ( moimi), bo chcieli nam pomóc, żebyśmy mogli więcej pieniędzy sobie odłożyć na nasz domek
Zgadzam się, wyremontowanie czy wykończenie domu/mieszkania pochłania duuużo pieniędzy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U mnie nic ciekawego , nie odzwonili , jutro z rana bede wisiec na telefonie az im si e odechce Ewentualnie mam wizyte w srode u lekarza ogolnego i tam tez bede walczyc .. Jutro rano dam znac zdzialalam . Dobranoc ;**
Czekamy na wieści od Ciebie
Stary 2013-01-22, 10:33   #1024
kasiunka8998
Raczkowanie

hej staraczki mogę się dołączyć, bo widzę że tenbn wątek jest najbardziej pełny życia? a ja muszę z kimś podyskutowac o staraniach, testach i innych ...
Kasia, lat 24
Mężatka od sierpnia 2010r
Cykl starań : 5
OM : 27.12.2012

Jak widzicie staramy się z mężem juz jakiś czas, przez te 5 miesięcy zrobiłam z niecierpliwości już tyle testów, że głowa mała. Zapisana byłam na bete ale po kilku godz przyszla @ i znowu nadzieja prysła ...
Pytania rodziny i znajomych typu "a wy na dziecko sie koedys zdecydujecie" , "Kasia po co wy czekacie z tym dzieckiem, (mąż) już zaraz 30 lat a wy co ..."
są tak irytuające i zasmucające mnie że głowa mała. Nie odpowiadam na te pytania tylko sztucznie się uśmiecham bo nie chcę nikomu znajomemu mówić o staraniach i nieudanych próbach ...
Jeszcze jakis rok temu rozmwialam z koleżanką która starała się o dziecko ok 6 miesęcy i myślałam - jak to możliwe zeby tak dlugo nie wychodzilo, Teraz sama wiem że jak się chce to to wcale nie jest takie łatwe... No ale nie ma co sie załamywać tylko działać
Z niecierpliwością czekam na 27 stycznia żeby zrobic test. Po cichu liczę na cud
Przy okazji mojego pierwszego od dawna posta chciałabym życzyć zafasolkowanym dziewczynom dużo zdrówka i gratuluję !!
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:16   #1025
Malgos_12
Zakorzenienie

Cześć Kasia
Z pewnością nie jesteś sama w swoich staraniach, ale tak jak wszystkie tutaj piszą trzeba wrzucić na luz wiem, wiem, że łatwo się mówi, ale taka prawda, a masz typowe objawy owulacji? Ja ostatnio pomyliłabym się o kilka dni, ale akurat miałam wizytę u lekarza, który mnie uświadomił, że tego dnia lub następnego będzie owu.
Wszystkie tutaj wyczekujemy dobrych wieści, a więc trzymam kciuki i za ciebie!

Rokitka - zdecydowałaś już kiedy robisz test?
Stary 2013-01-22, 11:23   #1026
kasiunka8998
Raczkowanie

co do owu nie jestem pewna ale wydaje mi się, że wiem kiedy wypada (śluz i specyficzny ból)
Postanowiłam pójśc do gina w kolejnym cyklu, jeśli @ się pojawi. Ostatnio mialam zamiar kupic sobie ten test owulacyjny Afrodyta ale naczytałam się róznych opinii i odpuściłam. A może jednak warto .... ?
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:27   #1027
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej staraczki mogę się dołączyć, bo widzę że tenbn wątek jest najbardziej pełny życia? a ja muszę z kimś podyskutowac o staraniach, testach i innych ...
Kasia, lat 24

Jak widzicie staramy się z mężem juz jakiś czas, przez te 5 miesięcy zrobiłam z niecierpliwości już tyle testów, że głowa mała. Zapisana byłam na bete ale po kilku godz przyszla @ i znowu nadzieja prysła ...
Pytania rodziny i znajomych typu "a wy na dziecko sie koedys zdecydujecie" , "Kasia po co wy czekacie z tym dzieckiem, (mąż) już zaraz 30 lat a wy co ..."
są tak irytuające i zasmucające mnie że głowa mała. Nie odpowiadam na te pytania tylko sztucznie się uśmiecham bo nie chcę nikomu znajomemu mówić o staraniach i nieudanych próbach ...
Jeszcze jakis rok temu rozmwialam z koleżanką która starała się o dziecko ok 6 miesęcy i myślałam - jak to możliwe zeby tak dlugo nie wychodzilo, Teraz sama wiem że jak się chce to to wcale nie jest takie łatwe... No ale nie ma co sie załamywać tylko działać
Z niecierpliwością czekam na 27 stycznia żeby zrobic test. Po cichu liczę na cud
Przy okazji mojego pierwszego od dawna posta chciałabym życzyć zafasolkowanym dziewczynom dużo zdrówka i gratuluję !!

Ludzie tak maja My jesteśmy raptem cztery miesiące po ślubie a już każdy się pyta kiedy planujemy dziecko a gdybym zaszła przed ślubem to pewnie każdy mówiłby ,że wpadka no cóż ludzi nie zmienisz , pozostaje jedynie olewać takie komentarze chociaż pewnie nie zawsze jest to takie łatwe
Trzymam kciuki żeby Wam się udało

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:54   #1028
didi610
Raczkowanie

Wink Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

hej dziewczyny,
czy i ja mogę dołączyć?
Agnieszka - 27l (prawie 28)
pierwsze starania były już w tym miesiącu czekam na @
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:05   #1029
justiii87
Zakorzenienie

Witam nowe staraczki

Ja niedawno wstałam ,a w ogóle w nocy dostałam sms-a ok 3.30, że "zaczęło się" moja przyjaciółka urodziła córeczkę Malutka Amelka Tak się cieszę szkoda, że nie mogę ich teraz odwiedzić wycałować i wyściskać. Muszę czekać, aż będę w 100% zdrowa.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:18   #1030
didi610
Raczkowanie

Cytat:
co do owu nie jestem pewna ale wydaje mi się, że wiem kiedy wypada (śluz i specyficzny ból)
Postanowiłam pójśc do gina w kolejnym cyklu, jeśli @ się pojawi. Ostatnio mialam zamiar kupic sobie ten test owulacyjny Afrodyta ale naczytałam się róznych opinii i odpuściłam. A może jednak warto .... ?
hej,
ja mam zwykłe testy owulacyjne, zrobiłam kilka, w końcu się wkurzyłam bo nic nie wychodziło na nich, kompletnie nic, poczytałam na necie, wiele dziewczyn pisało że im nigdy nic nie wyszło, a są szczęśliwymi mamami.....i właśnie w ten dzień jakoś z przekory zrobiłam ten test i wyszły dwie krechy....przytulaski były, ale co z tego wyjdzie....kto wie....@ powinna być w czwartek
pozdrawiam, życzę powodzenia i trzymam kciuki
p.s. testy nie są drogie więc możesz kupić i popróbować
Stary 2013-01-22, 12:20   #1031
Rokitka1985
Raczkowanie

Witam wszystkie kobitki- stałe bywalczynie i świeży narybek :P
Coraz raźniej zaczyna się nam tu robić
Ja od wczoraj męczę się z katarem. Nienawidzę Anglii i tutejszej pogody.Wystarczy że człowiek wyjdzie z domu, nogi zamoczy i już chory...
Malgos_12- na razie czekam na @. Do piątku. Jeśli się nie pojawi to zatestuję w sobotę lub niedzielę. Chociaż gdybym nawet chciała prędzej to i tak nie mam jak się wyrwać do apteki po test bo pracuję od 7 do 19 :/
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:25   #1032
Trele_Morele
Zakorzenienie

U mnie nic , totalna ignorancja .. Po co wogole dzwonie ? co z tego ze jestem w ciazy ? Zaczynam od zera , tak jak kazda dziewczyna ktora jest w pierwszej ciazy i nigdy nie poronila . Cale procedury , rejestracja u ogolnego i czekanie na skan do 12 tyg mmozecie sobie to wyobrazic ? Boze ja w tym kraju zwariuje , jutro ide do ogolnego ale juz nie mam ani cienia nadzieji ze uda mi sie cos wiecej zdzialac , w weekend zostaje mi polski prywatny . tylko czy on sie czegos dopatrzy jesli zalozmy to 4 tydzien ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-22, 12:25   #1033
Rokitka1985
Raczkowanie

Również niecierpię pytań kiedy w końcu zdecydujemy się na juniora. "Czas już na Was" czy też "Ile w koncu czekac macie zamiar" słyszy się non stop. Na szczęście moi rodzice tak nie "cisną". Mama jest już 48-letnią babcią dla 3 wnuków i 2 wnuczek
Stary 2013-01-22, 12:42   #1034
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Jescze nie mowie hop , nie chce sie rozczarowac. Dzisiaj co prawda zrobilam znowu taki zwykly test i II sa prawie takie same , juz nie bladziutkie Dzwonilam przed chwila na ten moj oddzial i czekam az zapoznaja sie z moja dokumentacja z tamtej ciazy i oddzwonia co robic ..
Trele_Morele czułaś coś zanim zrobiłaś test? czy tak jak zwykle przed @?
Stary 2013-01-22, 12:45   #1035
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
U mnie nic , totalna ignorancja .. Po co wogole dzwonie ? co z tego ze jestem w ciazy ? Zaczynam od zera , tak jak kazda dziewczyna ktora jest w pierwszej ciazy i nigdy nie poronila . Cale procedury , rejestracja u ogolnego i czekanie na skan do 12 tyg mmozecie sobie to wyobrazic ? Boze ja w tym kraju zwariuje , jutro ide do ogolnego ale juz nie mam ani cienia nadzieji ze uda mi sie cos wiecej zdzialac , w weekend zostaje mi polski prywatny . tylko czy on sie czegos dopatrzy jesli zalozmy to 4 tydzien ?
Może się nie dopatrzyc, ale jest jeszcze beta przecież, no i testy wyszły pozytywnie Ja to w ogóle zrezygowałabym z usług angielskiej służby zdrowia, która zapalenie płuc leczy paracetamolem
Gdzie masz polskiego gina? Słyszałam wiele pochlebnych opinii o polskiej przychodni na Tooting. Mają dwóch ginekologow. I u nich podobno nie ma problemów z uzyskaniem wszelkich niezbędnych dokumentów.
Stary 2013-01-22, 12:51   #1036
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Może się nie dopatrzyc, ale jest jeszcze beta przecież, no i testy wyszły pozytywnie Ja to w ogóle zrezygowałabym z usług angielskiej służby zdrowia, która zapalenie płuc leczy paracetamolem
Gdzie masz polskiego gina? Słyszałam wiele pochlebnych opinii o polskiej przychodni na Tooting. Mają dwóch ginekologow. I u nich podobno nie ma problemów z uzyskaniem wszelkich niezbędnych dokumentów.
wlasnie nie mam polskiego ginekologa . I nie wiem do ktorego isc ? wlasnie szukam czegos o tym na Tooting

Didi - tak czulam klucie w pepku , ktore kojarzylam juz z poprzednia ciaza i w sumie to najbardziej dalo mi do myslenia . Procz tego bole takie jak miesiaczkowe , ktore zawsze przychodzily maksimum 3 dni przed @ a teraz trwaly juz drugi tydzien , i nadal trwaja ..

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:34
Stary 2013-01-22, 14:12   #1037
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie nie mam polskiego ginekologa . I nie wiem do ktorego isc ? wlasnie szukam czegos o tym na Tooting

Didi - tak czulam klucie w pepku , ktore kojarzylam juz z poprzednia ciaza i w sumie to najbardziej dalo mi do myslenia . Procz tego bole takie jak miesiaczkowe , ktore zawsze przycho dz ily maksimum 3 dni przed @ a teraz trwaly juz drugi tydzien , i nadal trwaja ..
I jak poszukiwania?
A bóle... Ja też mam te @-owe i na brzuchu nie mogę spać. Tak jakby coś mnie uwierało...
Stary 2013-01-22, 14:44   #1038
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Kasia, lat 24

i gratuluję !!
Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
czy i ja mogę dołączyć?
Cześć Jak fajnie, że coraz nas więcej

Cytat:
hej,
ja mam zwykłe testy owulacyjne, zrobiłam kilka, w końcu się wkurzyłam bo nic nie wychodziło na nich, kompletnie nic, poczytałam na necie, wiele dziewczyn pisało że im nigdy nic nie wyszło, a są szczęśliwymi mamami.....i właśnie w ten dzień jakoś z przekory zrobiłam ten test i wyszły dwie krechy....przytulaski były, ale co z tego wyjdzie....kto wie....@ powinna być w czwartek
pozdrawiam, życzę powodzenia i trzymam kciuki
p.s. testy nie są drogie więc możesz kupić i popróbować
Ja też ostatnio robiłam test owulacyjny ale kompletnie nie mogłam się z nim połapać.

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobitki- stałe bywalczynie i świeży narybek :P
Coraz raźniej zaczyna się nam tu robić
Ja od wczoraj męczę się z katarem. Nienawidzę Anglii i tutejszej pogody.Wystarczy że człowiek wyjdzie z domu, nogi zamoczy i już chory...
Malgos_12- na razie czekam na @. Do piątku. Jeśli się nie pojawi to zatestuję w sobotę lub niedzielę. Chociaż gdybym nawet chciała prędzej to i tak nie mam jak się wyrwać do apteki po test bo pracuję od 7 do 19 :/
Ja też nie cierpię angielskiej pogody, 3 lata z rzędy spędzałam w Anglii wakacje i pogoda była niesamowicie kapryśna. Czasami wychodziliśmy na zwiedzanie piękna pogoda, wychodzimy z autobusu a tu leje i tak w kółko. Zawsze jak gdzieś jechaliśmy to obowiązkowa była parasolka w torebce

Cytat:
Myślę, że najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z polskim lekarzem, przynajmniej będziesz spokojna, że z ciąża wszystko ok. Tym bardziej w twojej sytuacji to lekarz powinien o ciebie dbać dwukrotnie bardziej.

Ja właśnie wróciłam od dziadków, byłam złożyć im życzeniaz okazji ich dnia. A wieczorem jedziemy do dziadków K. A wy poskładałyście życzenia swoim?
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:32   #1039
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, lat 24

Trzymam kciuki za pozytywny test Ja już trochę wrzuciłam na luz, ale jeśli w tym miesiącu się nie uda to zacznę się martwić, bo wykorzystujemy go na maksa.
Cytat:
ja mam mikroskop owulacyjny Donna i powiem Ci że żałuję że go kupiłam. W ogóle nie pokazuje dni płodnych. Tylko raz pokazał, było przytulanie i nic z tego. Możliwe ze źle pokazał bo nie czułam owu i śluzu też nie było, także ja nie polecam.

Cytat:
hej dziewczyny,
czy i ja mogę dołączyć?
Witaj W takim razie czekamy na radosną wiadomość

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki

Ja niedawno wstałam ,a w ogóle w nocy dostałam sms-a ok 3.30, że "zaczęło się" moja przyjaciółka urodziła córeczkę Malutka Amelka Tak się cieszę szkoda, że nie mogę ich teraz odwiedzić wycałować i wyściskać. Muszę czekać, aż będę w 100% zdrowa.
gratulacje dla przyjaciółki

Cytat:
może czasem jeszcze nic nie widzieć. Myślę że powinnaś poszukać polskiej przychodni

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38790803]Cześć Jak fajnie, że coraz nas więcej

Ja też ostatnio robiłam test owulacyjny ale kompletnie nie mogłam się z nim połapać.

Ja też nie cierpię angielskiej pogody, 3 lata z rzędy spędzałam w Anglii wakacje i pogoda była niesamowicie kapryśna. Czasami wychodziliśmy na zwiedzanie piękna pogoda, wychodzimy z autobusu a tu leje i tak w kółko. Zawsze jak gdzieś jechaliśmy to obowiązkowa była parasolka w torebce

Myślę, że najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z polskim lekarzem, przynajmniej będziesz spokojna, że z ciąża wszystko ok. Tym bardziej w twojej sytuacji to lekarz powinien o ciebie dbać dwukrotnie bardziej.

Ja właśnie wróciłam od dziadków, byłam złożyć im życzeniaz okazji ich dnia. A wieczorem jedziemy do dziadków K. A wy poskładałyście życzenia swoim? [/QUOTE]my byliśmy tylko u mojej babci, dziadziu nie żyje, a z dziadkami nie utrzymujemy kontaktów. Tz dziadkowie też nie żyją.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2013-01-22 o 15:33
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:52   #1040
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Cześć Kasia
Z pewnością nie jesteś sama w swoich staraniach, ale tak jak wszystkie tutaj piszą trzeba wrzucić na luz wiem, wiem, że łatwo się mówi, ale taka prawda, a masz typowe objawy owulacji? Ja ostatnio pomyliłabym się o kilka dni, ale akurat miałam wizytę u lekarza, który mnie uświadomił, że tego dnia lub następnego będzie owu.
Wszystkie tutaj wyczekujemy dobrych wieści, a więc trzymam kciuki i za ciebie!

Rokitka - zdecydowałaś już kiedy robisz test?
Słuchaj Malgos a Ty odczuwasz owulacje? i czemu pomyliłabyś się o kilka dni? Miałaś objaw a dopiero po jakim czasie jednak była owu którą potwierdził lekarz?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A u mnie jesy dziś 20dc, ostatni cykl miałam 28 dniowy. Bolą mnie piersi i lepiej ich nie dotykac
wczoraj cały dzień oraz dziś do południa miałam jakiś dziwny ból w podbrzuszu ale nie wiem czy to macica czy pęcherz, dziwny ból nie ejstem w statnie określic. Ból okołoowulacyjny miałam od tamtego poniedziałku <12dc>do środy włąćznie < nie wiem dokładnie kiedy była owu>
Co o tym myślicie?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:58   #1041
freedom19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez
[/COLOR
A u mnie jesy dziś 20dc, ostatni cykl miałam 28 dniowy. Bolą mnie piersi i lepiej ich nie dotykac
wczoraj cały dzień oraz dziś do południa miałam jakiś dziwny ból w podbrzuszu ale nie wiem czy to macica czy pęcherz, dziwny ból nie ejstem w statnie określic. Ból okołoowulacyjny miałam od tamtego poniedziałku <12dc>do środy włąćznie < nie wiem dokładnie kiedy była owu>
Co o tym myślicie?
Hello,
Mam bardzo podobnie jak Ty dziś mój 19 dc prawie cały dzień odczuwalam może nie ból ale takie ćmienie podbrzusza, temperatura mam wyższą niż zwykle no i nie wiem jak u Ciebie ale ja zauważyłam coraz wiecęj białego, gęstego śluzu... Moze się nakręcam ale jestem coraz bliższa stwierdzenia że to pierwsze objawy ciąży.... no ale nie zapeszam
freedom19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:24   #1042
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez freedom19 Pokaż wiadomość
Hello,
Mam bardzo podobnie jak Ty dziś mój 19 dc prawie cały dzień odczuwalam może nie ból ale takie ćmienie podbrzusza, temperatura mam wyższą niż zwykle no i nie wiem jak u Ciebie ale ja zauważyłam coraz wiecęj białego, gęstego śluzu... Moze się nakręcam ale jestem coraz bliższa stwierdzenia że to pierwsze objawy ciąży.... no ale nie zapeszam
Hej wiesz co otym właśnie zapomniałam wczoraj czy w niedzielę, nie pamietam już dokładnie wyleciało mi sporo białego śluzu, a teraz ogólnie czuję się "tam" mokro, a moim zdaniem jest już po dniach płodnych. Ja iby się nakręcam ale z drugiej strony myślę że znów nam się nie udało ( bo niby czemu, 3 razy nam się nie udało, byłam u gina z powodu plamień, jak przyjdzie @ to idę na badania hormonów).
Teraz też od czasu do czasu mnie ćmi, wczoraj robiłam sobie ciepłe okłady, bo może to jakieś przeziębienie pęcherza. Swoją drogą pęcherz czy macica mnie boli,, one są chyba blisko siebie.

Słuchaj a czy na jakiekolwiek objawy nie jest za wcześnie?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez freedom19 Pokaż wiadomość
Hello,
ja temperatury niestety nie mierzę. ale jak przyjdzie @ to muszę sobie kupic termometr owulacyjny jest podobno dosc dokladny. nie mam rteciowego a elektroniczny jaki mam jest do du..y dziwne jakies temperaury wskazuje więc nie wierze mu. A wy jakich termometrów stosujecie?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:47   #1043
freedom19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Hej wiesz co otym właśnie zapomniałam wczoraj czy w niedzielę, nie pamietam już dokładnie wyleciało mi sporo białego śluzu, a teraz ogólnie czuję się "tam" mokro, a moim zdaniem jest już po dniach płodnych. Ja iby się nakręcam ale z drugiej strony myślę że znów nam się nie udało ( bo niby czemu, 3 razy nam się nie udało, byłam u gina z powodu plamień, jak przyjdzie @ to idę na badania hormonów).
Teraz też od czasu do czasu mnie ćmi, wczoraj robiłam sobie ciepłe okłady, bo może to jakieś przeziębienie pęcherza. Swoją drogą pęcherz czy macica mnie boli,, one są chyba blisko siebie.

Słuchaj a czy na jakiekolwiek objawy nie jest za wcześnie?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

ja temperatury niestety nie mierzę. ale jak przyjdzie @ to muszę sobie kupic termometr owulacyjny jest podobno dosc dokladny. nie mam rteciowego a elektroniczny jaki mam jest do du..y dziwne jakies temperaury wskazuje więc nie wierze mu. A wy jakich termometrów stosujecie?
Teoretycznie to jest za wcześnie na pewne objawy ciąży jak wymioty, mdłości, częstomocz itp. itd ale ten biały gęsty, śluz, ból macicy, jajników to są pierwsze symptomy które towarzyszyły mojej pierwszej ciąży do tego strasznie bolała mnie dwa dni głowa i ogólnie byłam zła na cały świat. Jeśli chodzi o termometr ja stosuje jakiegoś zwyklaka elektronicznego ale to nie jest cud techniki mi jednak wystarcza. Czytałam na forum że dobry jest Termometr Owulacyjny MT 16C2 Microlife MT16C2 NPR jest dostepny na allegro za małe pieniążki Mierzenie tempki to bardzo dobra sprawa juz teraz widze że coś się zaczyna dziać w tym moim wykresie innego...

Edytowane przez freedom19
Czas edycji: 2013-01-22 o 18:48
freedom19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:00   #1044
Rokitka1985
Raczkowanie

freedom19 jak czytam o Twoich objawach to buzia mi się śmieje bo znajduję potwierdzenie u siebie Jednak jeśli to tylko moje urojenia i @ jednak się pojawi to... kupuję termometr
Stary 2013-01-22, 20:54   #1045
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
. A wy jakich termometrów stosujecie?
Ja mam termometr Microlife, kiedyś mierzyłam temp.ale jego trzeba trzymać dłużej, jeszcze po sygnale, który mówi, że temp.jest zmierzona, najlepiej trzymać do 5 minut-wtedy pokazuje prawdziwą temp.
Stary 2013-01-22, 22:05   #1046
Malgos_12
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny!

Cytat:
Słuchaj Malgos a Ty odczuwasz owulacje? i czemu pomyliłabyś się o kilka dni? Miałaś objaw a dopiero po jakim czasie jednak była owu którą potwierdził lekarz?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Co o tym myślicie?
Ja wyliczyłam sobie owulację na mniej więcej 12-13 stycznia, biorąc pod uwagę moją @.. a okazało się że miałam 9-tego lub 10tego, jakoś wcześniej niż zazwyczaj, ale śluz rzeczywiście był, ale nie odczuwałam bólu jajnika jak czasem u mnie to bywa (choć może nie zauważyłam bo mnie migrena trzymała prawie 3 dni, co dziwne nie przeszła po nocy)... ja po prostu na ten dzień byłam umówiona do lekarza i przy usg mi powiedziała o owulacji
Muszę się przyznać, że ja jakoś do tego czasu mało obserwowałam swój cykl, @ mam bardzo regularne, pod koniec cyklu (a bliżej @) mam więcej takiego białego śluzu - nie przeźroczystego, ale jakoś tym razem kilka razy budziłam się w nocy i miałam dziwne bóle ni to jajników ni to jakby kłucie w boku, albo na dole brzucha... mam nadzieję, że to moje objawy ciąży choć piersi mnie bolą normalnie jak na okres, ale częściej mnie ostatnio delikatnie mdli, choć to troszkę za wcześnie niby na takie objawy.

Ja wiem, że będę chodziła tutaj do polskiej kliniki i wybiorę ginekolog, żeby prowadziła mi ciążę, zawsze to coś więcej się dowiem od niej, poza tym mimo że nie mam problemów z angielskim to zawsze może wystąpić jakieś słówko którego nie znam,(a będzie ważne) więc wolę wszystko rozumieć.
Stary 2013-01-23, 00:00   #1047
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny!

Ja wyliczyłam sobie owulację na mniej więcej 12-13 stycznia, biorąc pod uwagę moją @.. a okazało się że miałam 9-tego lub 10tego, jakoś wcześniej niż zazwyczaj, ale śluz rzeczywiście był, ale nie odczuwałam bólu jajnika jak czasem u mnie to bywa (choć może nie zauważyłam bo mnie migrena trzymała prawie 3 dni, co dziwne nie przeszła po nocy)... ja po prostu na ten dzień byłam umówiona do lekarza i przy usg mi powiedziała o owulacji
Muszę się przyznać, że ja jakoś do tego czasu mało obserwowałam swój cykl, @ mam bardzo regularne, pod koniec cyklu (a bliżej @) mam więcej takiego białego śluzu - nie przeźroczystego, ale jakoś tym razem kilka razy budziłam się w nocy i miałam dziwne bóle ni to jajników ni to jakby kłucie w boku, albo na dole brzucha... mam nadzieję, że to moje objawy ciąży choć piersi mnie bolą normalnie jak na okres, ale częściej mnie ostatnio delikatnie mdli, choć to troszkę za wcześnie niby na takie objawy.

Ja wiem, że będę chodziła tutaj do polskiej kliniki i wybiorę ginekolog, żeby prowadziła mi ciążę, zawsze to coś więcej się dowiem od niej, poza tym mimo że nie mam problemów z angielskim to zawsze może wystąpić jakieś słówko którego nie znam,(a będzie ważne) więc wolę wszystko rozumieć.
Orientowalas sie ile u Cieie kosztuje prowadzenie ciazy , przez polskiego prywatnego ginekologa ?
Pytam z ciekawosci bo tu sa to naprawde ciekawe koszta
freedom ja tez obstawiam ze to jakas fasolka w Tobie siedzi . jak u mnie jedynie co to czestomocz w moim przypadku to jeden z pierwszych objawow . Zwykle moglam zrobic siusiu 3 razy dziennie , przy poprzedniej ciazy wystarczylo ze zjadlam mandarynke , a juz musialam isc wysikac wiadro wody , i tym razem powoli sie rozkrecam .
Ja jutro wizyta u ogolnego , moja jedyna szansa .. Czuje w srodku ze powoli zaczynam panikowac , jak jutro odesla mnie znowu z kwitkiem to chyba sie rozpadne ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-23, 08:13   #1048
Malgos_12
Zakorzenienie

Trele Morele - tutaj prowadzenie ciąży jest bezpłatne. Oczywiście jeśli chcesz zrobić sobie dodatkowe USG to się płaci, ale wybierasz jednego lekarza i jakby co to do niego chodzisz z pytaniami/problemami.
Stary 2013-01-23, 08:17   #1049
didi610
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
ja jeszcze dwa dni muszę czekać na @....ufff.....czy któraś z Was czytała o ślinotoku na samym początku ciąży? od wczoraj nie nadążam połykać śliny:/ koleżanka miała ze mnie ubaw, bo podczas rozmowy dosłownie ślina wylewała mi się z buzi....
Miłego dnia
Stary 2013-01-23, 08:32   #1050
minimini333
Rozeznanie

pierwsze słyszę o ślinotoku jako objawie ciąży, muszę się zagłębić w temat

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości