|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
U nas na pierwszym sprawdzała i było ok jak na ten wiek, a teraz na drugim nie robiła, bo była inna pediatra, wczoraj spróbowałam małą za rączki troszkę podciągnąć, pełnej próby nie robiłam, bo się bałam i główka poleciała jednak trochę do tyłu, 29 stycznia idziemy do neurologa, więc się dowiem dokładnie, czy jest ok.
|
|
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuję w imieniu Kubusia.
co do prezentacji to mamy wysyłac na maila zdjecia jedno - mama z dzieckiem/ dziećmi drugie - sam bobas Kraven no ja niestety przez chorobę mam zaległe szczepienie od grudnia więc nie wiem. Ale sama to sprawdzam już jakiś czas. Iwoncia śliczny Alanek Angel właśnie miałam pisać o Twoim avatarku. Jagoda przesłodka jest. Zresztą Pola w tej opasce też wygląda rewelacyjnie. Zielona a Dominik wygląda jak taki prawdziwy facet |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Ale ma ładną opaskę i bluzeczkę fajną, śliczna elegantka |
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandra zdrówka dla dzieciaczków
Asiulka jak Jasiu?lekarz już doleciał? |
|
|
|
#3546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jejku mój zięciunio tez chory .. tule mocno i zdrówka !!!!!! u nas lepiej jest o wiele .. oby szybko zdrówko wróciło! ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
ale że krzyczy to alergia ????? Bidulek maleńki .. mam nadzieje że już lepiej ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
my już z tydzień na 4 jesteśmy Cytat:
jejku nalej mu więcej wody bo mi zmarznie !
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje w imieniu Dominika.Jego koleżanki i koledzy równiez śliczni
![]() No ja wlasnie niewiem czy przejsc juz na 4 czy jak
|
|
|
|
#3548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj przepraszam poprawie się ja tez jem wg Asiulki menu ... małymi modyfikacjami a oponki to dla dziadzia ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
oo zapomniałaś to co tatuś już na piśmie też jest ? kurcze dobrze że bez problemu się to dało załatwić .. ![]() Cytat:
Co mi wpadnie to gotuję ... mój mąż dużo gotuje ... Cytat:
jak Jaś? doleciał dr już? Cytat:
hehe teraz wspominasz z żartem .. my już na bete lataliśmy pamiętam że znowu w niepewności byliśmy .. bo dr konował widział znowu jajo nierozwijające się z zarodkiem .. ![]()
|
|
#3549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, ja no właśnie ![]() ja się w szpitalu pytałam o grupę krwi. neonatolog mi powiedział, że nie robią. bo do pół roku się kształtuje i może się zmienić Cytat:
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sie strachu najadłam
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
na pierwszej wizycie też było puste i niekształtne boziu ile strachu wtedy było
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3553 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i my w domku welurowych pajacy nie nosimy, bo u nas ciepło jest i jak raz małej nałożyłam to płakała a ja dopiero po jakimś czasie się domyśliłam, że jej za ciepło przebrałam w bawełniany i od razu uśmiech powrócił Cytat:
bardzo zaradna jesteś Cytat:
oby już wam się to nigdy więcej nie przytrafiło a ta "mamuśka" to jakiś odpał trzymam kciuki za zaliczenia Cytat:
![]() mój też gra ale ja mam dwa swoje laptopy a on swój stacjonarny komp, więc nic nam nie koliduje ![]() Cytat:
też mi wyczyn hihihihi no ale mam nadzieję, że pochwaliłaś, żeby się nie zniechęcił Cytat:
ja smaruję po prysznicu oliwką z baby dream dla kobiet w ciąży, bo mi zostało ponad pół opakowania w ciąży miałam nadwrażliwość na jej zapach i musiałam przerwać stosowanie, bo mi się zwracać chciało od niego teraz mi nie przeszkadza, więc się maziam tym Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja u lekarza byłam pod koniec 7 tc dopiero i już było nawet serce, byłam w szoku, nie wiedziałam, że coś będzie widać, temat ciąży nigdy mnie szczególnie nie interesował, aha i kwas foliowy zaczęłam brać dopiero w 6 tc chyba, bo nie wiedziałam, że trzeba, a test wywaliłam od razu, bo nie było mi do śmiechu i radości, tak to jest jak dziecko z wpadki
.
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
lidla no my po kąpieli ostatnio zaczrlismy malej zakładać welurowe(kapiemy co drugi dzień) bo mi zimno bylo chyba jej jednak w nich za ciepło bo wczoraj wypadków dostala. my w ogóle pajacee tylko do snu ubieramy, a mamy ich tyle, ze chce każdy jej chociaz raz ubrać by zobaczyc jak wyglada
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co lekarz to lepiej określa nie ? masakra jakaś ...
|
|
#3557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak tam córcia? wiedzą co jej jest czy nadal nic? Cytat:
jeszcze troszkę i będzie po wszystkim dobrze że katar i kaszel przechodzą małemu Cytat:
ale akurat grzywka bywa ryzykowna no właśnie o tym czasie myślałam dzięki za odpowiedź Cytat:
choć pamiętam że taki z serii siarkowej firmy barwa był prawie idealny a potem mi się o nim zapomniało ostatnio mi się przypomniał poszukaj o nim opinii na wizażu a ten puder drugi który linkowałaś to też chyba sobie zamówię na spróbowanie kupowałam hauschkę tutaj http://www.zdro-vita.pl/ |
||||
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram Jasiowi welurowe pajacyki na noc bo u nas w sypialni jest 20 stopni. A na dzień przebieram bawełniane. Nie ma żadnych potówek.
Ja ubieram Jasia w dzień różnie - czasem pajace, czasem body i półśpiochy. Nas uczyli, że lepiej mieć chłodniej w domu i ubrać dziecko grubiej. Tego sie trzymam i nie mieliśmy nigdy problemów z potówkami. Jaś miał raz potówki jak byliśmy w szpitalu i leżał na materacyku elektrycznym. Kasiam a próbowałaś Biodermę Sensibio DS lub Bioderme Sebium Serum? Na mnie podziałało
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-22 o 20:22 |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
a mojemu mężowi z naszą Dusieńką kojarzy się http://www.youtube.com/watch?v=BDwzlX_PcKs chyba ten budzący w nocy elf
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wysyp zdjęć dziś mamy! Wszystkie bobasy cudne
Coś mnie rozkłada... boli mnie żołądek, głowa, mam podwyższoną temperaturę i kręci mi się w głowie... dziś już myślałam że będę po męża dzwonić żeby z pracy wracał, bo nie miałam nawet siły się z Alicją bawić, a ona przez to była podwójnie marudna bo się nudziła... Mam nadzieję że przez noc mi przejdzie bo jutro muszę mieć dużo sił - rano mamy szczepienie. Pampersy 4-ki od jakichś 2 tygodni nosimy. Nie wiem ile Alicja waży, ale jest długa i z 3 to już się masakryczne biodrówki robiły i kupa uciekała po plecach. |
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy raz jak Duśka wróciła od babci .. była ubrana w body z długim, rajstopki, pajaca, i w polarowy dresik a na to kombinezonik 4pory roku .. zapomniałam dodać że wówczas był listopad i jakieś 15 stopni
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-01-22 o 20:25 |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az jestem wyższa o 10cm ![]() Dziękuje Wam wszystkim za takie miłe słowa Ja uwielbiam wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki bo naprawde wszystkie są prześliczne i mogłabym godzinami oglądać zdjęcia i filmy Cytat:
![]() A ja w pokoju miałam tak cieplutaśnie że mu było super
|
||
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja z innej beczki
Czy w Waszych rodzinach bądź u znajomych spotkałyście się z taką choroba jak rozszczep kręgosłupa?
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
A o co chodzi Ula?
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez na pierwszej wizycie bylo puste jajo, bo było jeszcze za wcześnie: 4tc. Ja od początku sie starałam nie cieszyc, bo bałam sie zapeszyc jak przy pierwszej ciazy. Mieliśmy wszystkim po 3mc powiedziec ale nie wytrzymaliśmy i tesciom w 6tc powiedzielismy.
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko napisze i nadrabiam dalej. Lekarz bedxie tutejszego czasu o 18 po takiej podróży musi sie ogarnąć i jesli zdąży to zajrzy dzisiaj do Jaska.
|
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale usmiech Cytat:
za jutrzejsze szczepienie.U nas dzisiaj masakra,Zuzia tak płakała po południu,chyba ją brzuszek bolał,prężyła się,cały czas się jej odbijało,po masazu brzuszku troszkę się odgazowała,już dawno nie słyszałam takiego jej płaczu,serce mi się krajało ![]() A po godzinie jak ręką odjął ale była taka smutna moja kruszynka. Kupiłam ten kleik z bobovity ale teraz nie wiem czy podać jej jutro,boję się,moze Ty Tamlin mi coś doradzisz? Przecież i tak wkońcu musi zacząć coś innego dostawać? Zielona cudnych masz synków a Dominik będzie miał powodzenie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

ja tu sie staam odchudzic , a Ty mnei tu tak kusisz
to co tatuś już na piśmie też jest ? kurcze dobrze że bez problemu się to dało załatwić .. 

.. zapomniałam dodać że wówczas był listopad i jakieś 15 stopni
za jutrzejsze szczepienie.