|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() u nas jest koło 21stopni w nocy, a w dzień często koło 18.
|
|
#3572 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokończymy to opakowanie co mamy 3-ek i przechodzimy. Cytat:
![]() Cytat:
Mati z tego samego dnia, tydzień temu miał 7900 a w 3-kach jest jeszcze. |
||||||||
|
|
|
#3573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja puder przesypię sobie do zakręcanego pudełeczka po innym sypkim i problem będzie z głowy Cytat:
oczywiście że tęsknił Cytat:
o tych schizach już kilka dziewczyn pisało że dzieciaczki tak się zachowywały ale krótko to trwało u mnie tylko trzy karmienia takie wariackie były a potem jak nigdy nic cycuś powrócił do łask |
||||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa w szoku jestem. Jagoda zjadła kaszke mleczno-ryżowa cala porcję 150ml taka normalną gesta
ciekawe czy jutro będzie kupa![]() marta a ja myslalm, ze Zuzia już je sloiczki bo dzień od Jagodki starsza. Swoją droga wstae jej foto, bo dawno niedawalas albo ja cos nie zauwazylam. kajaja jak na wiosnę to fajny ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- catrinezeta jones przyznawac sie czemy nas podczytujesz codziennie ? widze cię!
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem podawać przed snem? I do ilu łyżeczek się zwiększa? Łyżeczka od herbaty? ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() na poczatek duzo zdrowia dla chorowitkow ktorych nie wymienilam wczoraj, Alanka, Poli i Wiktora Sandry sliczne dzieciaki wszytskie! my bylismy dzis na szczepieniu, Miki plakal tylko troche, ale ma stan podgoraczkowy teraz i jest marudny... ech... wazy 7600 i ma 67 cm, ale chyba zle go zmeirzyla baba, bo ciuchy na 68 juz odstawilismy, bo cisnely Mlodego w jajka i tak sie raz jeszcze spytam, ale i tak pewnie kazdy ten post pominie, albo sie nie zgodzicie, zebym miala dostep do klubu, bo juz sie pare razy pytalam i
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę ściągnąć mleczko, bo mnie zaraz rozsadzi. Krop ma wolne do końca tygodnia Jejku jak ja później się przestawię na dnie bez pomocy
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to moje określenie
Lekarz mówił, że po prostu jeszcze nie widać i żebym przyszła za tydzień, to na pewno już będzie serduszko. I że mam się nie przejmować kształtem A było napraaaawdę płaskie to jajo.Dziewczyny znowu miałam ryk nie z tej ziemi przez pół godziny Nie robił kupki od wczoraj rano. Widać, że mu napęczniał brzuszek, pewnie znowu ma ten alergiczny śluz, który go zatyka. A nam się Windi skończyło i nie możemy mu ulżyć... Mąż pojechał do taty do szpitala, żeby nam dał szpitalne rurki do odtykania.Jeszcze jedna rzecz dziś się zmieniła - dałam słoiczek Hippa, a wcześniej jadł Gerbera jabłuszka. I zjadł dziś najpierw 4 łyżeczki tych jabłek, wypił 30 ml Bebilonu i po godzinie dojadł cały słoiczek. Ale to chyba nie powinno mieć wpływu? |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LadyBetta ja jestem za
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
To ja,wasza spioszka marnotrawna Blagam przyjmijcie mnie spowrotem do siebie, bo jestem juz bliska zalamania nerwowego z tym moim potworkiem i nie ukrywam,ze bardzo licze na Wasza pomoc.Julek pojutrze konczy 5 miesiecy, do niedawna byl super spokojnym dzieckiem, duzo spal, prawie wcale nie plakal, wszyscy mowili,ze mam aniola, bo taki grzeczny .. Karmilam piersia przez 4 miesiace. Od miesiaca jestesmy na Aptamil 1 (polski Bebilon). Od jakiegos czasu na widok butelki dostaje czarnej goraczki, placze w nieboglosy, po pol godziny jak juz sie uspokoi, ukradkiem wkladam mu butle do buzi i spokojnie cala zjada.(czasami jest kilka takich podejsc ) Jednym slowem karmienie, to jest jakas masakra. W nocy jest ok, zjada bez problemu. Dodam,ze je okolo 150-180 ml co 4 godziny. W nocy daje mu lyzeczke kaszki mannej z bobovity do mleka. A od wczoraj raz dziennie jabluszko z bananem.(glownie ze wzgledu na to,ze robi bardzo malo kupek, raz dzienie lub raz na 2 dni) Jednoczesnie podejrzewam,ze ida mu zabki, bo sie bardzo slini i cigle wklada sobie cale piastki lub inne zabawki do buzi. Prosze dziewczyny powiedzcie co o tym myslicie, czy ktoras z Was ma podobnie? Bede naprawde wdzieczna za wasza pomoc. |
|
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak jak wspominałam przy okazji niepasujących body z Glucka :p mój mały nie jest grubiutki ale szeroki dosyć i duży jak na swój wiek i dlatego kupa mu przeciekała po pleckach a ledwo zapinałam mu Pampersy bo miał duże przerwy między zakładkami i czasem siusiu wychodziło :p i szybko zalewało ubranka
|
|
#3583 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudowności Cytat:
Cytat:
i nie dołuj się, choć wiem że to najtrudniejsze jest albo niech mały wisi na cycu i wyciąga wszystko co tylko wypłynie albo podaj butelkę, tylko takie masz wyjścia i od ciebie zależy które wybierzesz trzymam kciuki za jak najlepsze dla ciebie rozwiązanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
o masakro jak jej musiało być gorąco Cytat:
uffff nadrobiłam i zmykam się myć i spać dobranocka |
|||||||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin a płacze Ci maly w taka pogode na dworze? jak go ubierass jak jest więcej niz-5
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Maja ma podwyższone próby wątrobowe. To może być od antybiotyku?
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Spać mi się chce a jeszcze muszę wytrzymać godzinę bo Zuzia wstanie na mleko.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Dearlie widzę Cię,jak tam Antoś?
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
lidka no moje dziecko to taka halasliwe jest
nie dosc, ze sama wokol siebie robi hałas to nawet spać w ciszy nie potrafi. Przyzwyczaila sie do mojego klekocenia (gadam duzo, szybko i glosno) tak, że teraz jak chce by spala to musze tv albo radio wlaczone zostawiac. No o tyle, ze w nocy nic nie musi grać ![]() w ogóle przed chwila prZychodzi do mnie mezul z tekstem -ona leży z rękami do góry (na plecach), dzieci tak moga? - przecież zawsze tak spi. -no ale teraz tak spokojnie i sie nie rusza -zdrowe, najedzone dzieci tak śpią- -ale zrób zeby sie poruszyla -przecież jej kaszka na kolację nie zabila
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki!
Wybaczcie mi nieobecność, ale odnajdujemy się na nowo w tej nieszpitalnej rzeczywistości, a ponadto dzisiaj troszkę pobiegałam, żeby pozałatwiać sprawy, którymi nie mogłam się zająć przez ten tydzień. Jednak podjęłam decyzję o zawieszeniu działaności. Serce pęka, ale wolę pobyć dłużej z Antkiem, a boję się, że firma i tak nie będzie mi przynosiła zysków. Chcę Wam jeszcze raz podziękować za wszystkie ciepłe słowa kierowane do nas w tym trudnym dla nas tygodniu! Antoś czuje się dobrze. Odebrałam wypis i nasza diagnoza to "Obustronne, odoskrzelowe zapalenie płuc"... nic z tego nie rozumiem, bo cały czas mówiono mi, że to zapalenie oskrzeli. Czy to tylko forma nazewnictwa? ![]() Wiecie co jest najgorsze? Zapisali nam te cholerne wziewy do domu!!! Mój Antoś już jak widzi ten "sprzęt" to wpada w taką histerię, a w trakcie wdychania leku ( ok. 15 sekund) tak płacze, że łzy dosłownie ciekną mu z oczu. Ja nie mogę nawet na to patrzeć, bo serducho rozrywa mi klatkę piersiową z bólu. Mój dzielny TŻ wziął to na siebie. Ja wychodzę z pokoju i tylko wbiegam już po, żeby utulić Antka. No nic biorę się za nadrabianie Was. Anesh bardzo się cieszę, że już też jesteście z Majeczką w domu! Iwoncia dużo, dużo zdrówka dla Alanka! Cytat:
Muszę pochwalić się, że mój też ma w końcu swoją pierwszą ( a nawet drugą i trzecią ) kupkę za sobą! ![]() Cytat:
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje, ze to zabki, bo mała moja tak wyglada jakby jej ból sprawiało to jedzenie z butli bo tylko przestaje jej tak dawav i spokoj, a jak na siłę chce jej dac to histeria prezenie i wyginanie. Także od 3 dni karmimy Sie glownie lyzeczka kur#wicy idzie dostać ale wole to niż caly dzień placze i stres ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() biedny Antos z tymi inhalacjami należą sie tzetowi długo macie je jeszcze robić?
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po kolędzie
ksiądz był po 20, a Jaśko sobie już smacznie wtedy nynał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika jak tam po kolędzie?
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dobranoc kochane Do juterka
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie wyniki Jasia w normie!!! No wreszcie pozytywne informacje
idziemy do przodu ;D
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lidka ta oliwkę z Babydream jest świetna do włosów.
Anesh może być od antybiotyku, ale musiałby się Wasz lekarz wypowiedzieć. Dearlie u nas było to samo.Co innego mówili, a co innego mam wpisane przy wypisie. Biedny Antoś ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Dziewczyny Katee pyta czy któraś z Was zamawiała ramki z glinką z pracowni Abi. Bo przesyłka nie idzie. |
|
|
|
|
#3595 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam pochwalić mojego Antosia! Zawsze bardzo późno zasypiał 22-23, a od czasu szpitala, już po butli o 21 nie mam dziecka... zasypia już na ramieniu na kilka sekund po odbiciu.
Budzi się dopiero 2-3 na mleko. A wczoraj zasnął przed 20 ( ostatni raz pił o 18) i nawet nie wybudził się na mleczko o 21. Nie budziłam go, bo wydawało mi się, że sam wybudzi się ok. 23, a on przypomniał sobie o jedzeniu dopiero przed 2. Lecę dalej... Katiem ... cudny Kubuś! ![]() Zielona ... jaki roześmiany ten Twój Dominik, super ![]() Cytat:
Dobrze, że teraz już uśmiechnięty! Cytat:
Jak widać to mit, że to wszystko mija w okolicach 3 miesiąca. Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz wyślę jakieś fotki. ![]() Cytat:
Cytat:
Wracaj do nas! Z tego co czytałam, to kilka wątkowych dzieciaczków miało gorsze dni i grymasiło na mleko, więc pewnie niektóre mamy Ci pomogą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie nie wiem. Musimy iść na wizytę do naszej pediatry. Może jutro to załatwimy, chociaż ja jestem ciężko chora jak pomyślę, że mam z nim jechać do przychodni... nawet jeżeli nas przyjmą do dzieci zdrowych. ![]() Cytat:
A poważnie to TŻ był w trasie, a ja w szpitalu z Małym, w dodatku moja mama tego dnia nie mogła mnie zastąpić przy Antku, więc nie mieliśmy innego wyjścia.
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic z tego nie rozumiem...
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie super, że z Antosiem dobrze
Asiulka fantastyczne wiadomości Anesh moga być. A nie ma troche biegunki?
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam na maila zdjęcia do prezentacji. Nie wiedziałam, które będą dobre, więc wysłałam więcej. Katee27 wybierz te, które będą pasowały.
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Dziwne to wszystko i sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Tym bardziej, że w sali obok leżały dzieciaczki właśnie z zapaleniem płuc i one miały zupełnie inne leczenie niż mój Antek ( nebulizacje kilka razy dziennie, a my te cholerne wziewy).
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My zaczynaliśmy od jednej miarki na 150ml. Po trzech dniach 2xmiarka. Trzy dni przerwy. Następnie 3xmiarka. Trzy dni przerwy. I 4xmiarka już na dobre. My dawaliśmy miarki od mleka. Ale to chyba taka płaska łyżka (z tych mniejszych) jest. Jak teraz wsypałam do miarki od butelki to wyszło 10ml. Cytat:
![]() Przejdę się w sobotę, bo taniej. Może coś dorzucą. . A później to w następnym wtorek dopiero. Chyba, że znajdę inny fajny lump ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Śpi mi na rękach, nie da się go odłożyć. Kupy też nie było, nawet po jabłku 

ciekawe czy jutro będzie kupa

.. zapomniałam dodać że wówczas był listopad i jakieś 15 stopni
Czy to tylko forma nazewnictwa?