|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Tez uważam , ze czasem trzeba ten ciężar zrzucić z siebie i komuś sie wyrzalic , wyplakac. Spróbuj dac " minte" , albo jak będziesz robić to zrób jedna z dodatkiem suszonej miety , wtedy dużo nie stracisz a jak cos to jedna wywalisz albo tz- towi dasz zjeść |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Oj on to nie lubi wynalazków nie przeszłoby
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ana moj wczesniej na poprzednich wizytach u stomatologa tez pieknie buzie otwieral ...z wrzasku
teraz dojrzal. Mowi ze byl u doktora co zeby wyrywa ![]() Monka u mnie chlopaki zabki maja zadbane,chyba dzieki elektrycznej,bo zwykla za szybko i za malo dokladnie czyszcza. Jakis znajomy znajomego liczy 45zl za polozenie jednego m plytek,troche duzo jak na czasy kryzysu Wiec raczej sami porobimy. Nie narzekajcie na net w telefonie. Ja w sumie tylko z takiego korzystam. Bledow robie na tej malej klawiaturce,ale jest super . Lapka nie chce mi sie wypakowywac,komputer w sypialni,a tablet zbyt wolny
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytajcie Asiulka, tak na żywo to ja wcale nie narzekam...Cytat:
Tz poszedł się myć to jeszcze posiedzę z Wami chwilkę
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli miałoby Ci być trochę lżej to ponarzekaj sobie ,nasze pocieszenie może nie za wiele pomoże ale zrzucisz trochę ciężaru |
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek rozrabia a pewnie że tak . Jak był mały jakoś mi to mało przeszkadzało , bo można było z nim sposobem , z takim starszym to już się człowiek musi więcej nakombinować . On nigdy nie był jakoś super grzeczny chyba przywykłam do tego i tyle . Olka za to jest mazgaj i beksa , czasem o każde g, płacze . A SZymon nie raz ją jeszcze specjalnie wkurza , albo chce rzeczy które akurat ona sobie weźmie ![]() Cytat:
Megi tak bez dzieci pewnie by ciężko było się wyrwać . Ja się wyrwę chociaż na jeden dzień , w marcu lecę do londynu za całe 48 zeta w obie strony . teraz kolega poluje na tani autobus do centrum , bo potrafią po 15 funtów kosztować . Dzieciaki mają jutro bal i jeszcze do tego mam zebranie u Olki w grupie kocham przedszkolne zebrania . Ale że część dzieci chorych , to myślę że będzie szybko ![]() Tzta muszę ubić , bo mi auto przerabia
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee to mu nie powiesz , ciekawe czy by wyczuł. Tego sie lyzeczke daje do farszu . Cytat:
To zależy jaki telefon . W jednych pisze sie lajtowo a w innych widocznie nie .Moj tz za telefonami tak nie szaleje jak ja , on kupuje sobie za grosze taki bez aparatu, no bez niczego . Kiedyś kupował ale nie korzystał więc stwierdził ze nie bedzie im maniany bulic jak i tak nie używa . Mi na telefonie i tablecie cacy sie pisze ![]() Śnieg śnieg śnieg pada i pada od 17 tej i pada i pada i juz napadalo, jutro Sanki zaliczamy |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u tż bratowej jedliśmy naleśniki z kurczakiem i szpinakiem, pyszne są. http://flowerek.com/dania-wytrawne/m...-i-kurczakiem/
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- do mnie zawsze mozesz wpadac. Dla Ciebie moje drzwi zawsze otwarte
![]() Ale faktycznie- lind nigdy u mnie nie narzeka. Wrecz podziwiam ja ze tak dobrze sobie radzi w swojej sytuacji. Ja bym chyba polegla
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam telefon taki zwykły bez bajerów ,i tak nigdy nie używam to po co Cytat:
a ja te naleśniki sobie zapisuję i zrobię bo wyglądają smakowicie ,szpinaku już nie mam swojego będę musiała kupić ,jaki kupujecie mrozony czy świeży bo widziałam w biedrze świeży był w paczkach. Ania ja też "kocham" zebrania szkolne ,zaraz po feriach na pewno będzie tż wypchnę niech idzie ,zresztą młodego wychowawca był kiedyś jego wychowawcą to będą mieli okazję się spotkać ![]() Nie lubię tuningowanych samochodów ,nie podobają mi się chociaż widziałam kiedys malucha stuningowanego ,miał takie rury wydechowe wielkie idącę wzdłuż boków i spojler doczepiony a po bokach napisy ac/dc super wyglądał
|
||
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szpinak dzisiaj kupiłam mrożony do naleśników i świeży do sałatki. W tesco i kauflandzie zawsze mają świeży.
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Powoli mi się jadłospis na przyszły tydzień układa papryka,tarty brokułowe,tarta alzacka , naleśniki ze szpinakiem |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie będzie żadnego tuningu
Całe mechanizmy od spryskiwaczy i lamp pod spodem zostały , tu nic nie jest ruszone . Po tym też wiemy , że to nie był jakiś super wypadek i wiedzieliśmy o tym przy zakupie . Mi to w niczym nie wadzi , ale TZ chce ją zrobić tak jak była pierwotnie . Do tego mam szarą podsufitkę , a on chce ją zmienić na czarną , co akurat mi się bardziej podoba Tuning mi się podoba , ale tylko i wyłącznie fabryczny jeśli chodzi o auta bmw ![]() ![]() http://www.google.pl/search?q=bmw+sc...w=1280&bih=705 To się wygadałam ![]() ![]() E fajne te naleśniki , aż się głodna zrobiłam ![]()
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, no no smakowicie w rzeczy samej ![]() Tarty nigdy nie jadlam nie robilam . To chyba kaloryczne . Zrobilam sobie test w koncu , oj kondycja nie ta po miesiacu zasiedzenia ledwo zipie . jutro pierwszy dzien 30 dniowego treningu , za miesiac bede terminatorka , ogrzewanie wylaczymy na gazie zaoszczedzimy i chlopaki beda grzac sie przy moim kaloryferze My swiezy kupujemy . U nas jak sa zebrnia to indywidualne , sam na sam z nauczycielem i pomocnikiem nauczyciela . Asiulek -ups zapomniałam co miałam napisać Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:29 |
||
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ,aaa a ja zrozumiałam że cos tam chcecie zmieniać
![]() Monka tarty czy ja wiem czy kaloryczne? nie wydaje mi się ciasto tam zazwyczaj cieniutkie jest a wierzch to zależy co tam sobie nawrzucasz ,bardzo lubię tarty ,jedna z moich ulubionych to właśnie ta http://whiteplate.blogspot.com/2010/...z-jabkami.html pyszna jest i robię też taką na wytrawno to biorę właśnie ciasto z tej słodkiej , na tartę kładę pomidory w kostkę , brokuły zblanszowane i szynke szwarcwaldzką i jeszcze szczypiorek i to zalewam takim samym sosem jak w tej słodkiej tylko bez cukru a sól i pieprz a ciasto najpierw podpiekam trochę. Ja po takim czasie przerwy od intensywnych treningów pewnei bym nawet połowy nie zrobiła tego co przedtem , a noga Cię już nie boli? bo ja w opasce na kolanie biegam U nas zebranie to najpierw jest ogólne dla wszystkich na holu ,derektorka tam pieprzy jakieś głupoty zazwyczaj ,później w klasach z wychowawcą , a później jak ktoś chce to jeszcze indywidualnie i tym sposobem zebranie trwa 2,5 h w sumie na tym zebraniu w klasie to nauczyciel nie może powiedzieć nic o żadnym konkretnym uczniu że tam janek kowalski dostał 1 z matmy albo zbił kolegę czy coś ,najwyżej każe rodzicowi zostać .nienawidzę zebrań |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Przystopujcie z tymi naleśnikami, kiedy ja je wszystkie spróbuję
I jeszcze tarty ![]() Cytat:
Lind ja też marudzę. Dla mnie możesz pisać zawsze jak Ci źle i niedobrze. W kupie raźniej. My też dzisiaj dostaliśmy "pocieszającą" wiadomość ![]() Madzia fajnie że Erwi dzielnie przeszedł przez wizytę u dentysty .
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz mnie pocieszyl ze wymiana tej czesci to dosc droga (dla nas) sprawa i jak sie nie uda naprawic to musze sie do tego pudla przyzwyczaic ![]() A na "pocieszające" info to "czekam" jutro bo różnie ten dzień może się skończyć... Żeby nie było to będę myśleć pozytywnie, ciekawe co na to moj "anioł stróż"
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sprawdzam te przepisy i czytam ze można na słodko i normalnie , smacznie wyglada , ta z jablkami aż mi slinka cieknie. Składniki wszystkie mam ale nie robię narazie bo sie nie powstrzymam , Zapisalam . Ja bym do tej Twojej z brokulem ( jak bede robic) dodałabym jeszcze niebieski ser , ciekawe czy dobry dodatek .
Mówisz o tej masie ?" jajka zmiksować z cukrem, jogurtem, wanilią i mąką na gładką masę bez grudek." - bez dodatku cukru, a pozostałe zmiksowac razem w tym samym czasie? Na zaś pytam . Noga mnie boli ale jak ja w bok ruszam , przy prostym układaniu nogi , nie. Przy bieganiu tez nie, właśnie na rowerku jadę i tyz nie boli. Dalej sina , ale spokojnie ćwicze zeby właśnie sie rozruszać . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:55 |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lepiej żebyście żadnych "pocieszających" info nie dostawały
Lind a może on przysnął (anioł ) obudź go ![]() Iza ta tarta co pisałam flembe bardzo prosto i dobra i tania bo tam nie trzeba dużo składników szynka to może być też inna ,a jaki zapach z piekarnika jak się piecze ,nikt się nie oprze Monka do tej brokułowej na tą mase to miksujesz jajka,jogurt ,mąkę ,sól i pieprz bez wanili ![]() jak lubisz ten ser to możesz dać ja nie lubię kiedyś kupiłam na spróbę i wylądował w śmietniku z pleśniowych to tylko camembert ewentualnie brie |
|
|
|
#2570 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jaj już będziesz szyła te karne jeże to ja zamawiam 2!! jeden dla małej a 2gi dla męża... oboje są niemożliwi ostatnio ![]() Cytat:
ja mieszkałam w radlinie II... i z okna kuchni jest piękny widok na koksownie teraz się przeniosłam do męża... ale i tak często bywam u rodziców daleko do siebie nie mamy... może jeszcze mamy wspólnych znajomych Ana- używałaś kiedyś jakiejś odżywki do rzęs?? myślę nad taką http://www.naturmedicin.pl/product/x...dzywka-do-rzes jest to coś warte? i kombinuję nad kremem... jeszcze nie znalazłam takiego który byłby dla mnie w sam raz ![]() nam już przechodzi kropki nowe nie wyskakują... a te co mamy znikają i co najważniejsze już tak nie swędzą!! kala ma pare nieładnie rozdrapanych krostek na plecach.. na szczęście na buzi nie rozdrapała nic![]() miałam wczoraj się odezwać ale już nie miałam siły i nie wiem czy komuś miałam jeszcze odpisać... |
|||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja i bez gotowania czuję zapach
![]() Za takie wiadomości jak dziś to ja serdecznie dziękuję
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no no bez wanili
. A co masz z kolanem , może zrób sobie dzien dwa przerwy . Jakaś stara kontuzja czy co juz nie pamietam . Może do lekarza z tym idź , powiesz ze trenusze , może cos doradzi . Machaj fajnie ze juz przechodzi . Ciekawe jak U Megi z małym bo dziś nic nie pisała , czy juz lepiej . Ja tez smaki załapuje od tego pisania i tych przepisów |
|
|
|
#2573 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszczupliłam się po jakieś 8 cm (pas, biodra, uda), tak jakoś bezproblemowo, a pozostałe 4-5 cm nie chce zniknąć Cytat:
Scenariusz taki powtarza się codziennie. Jak już wyjdziemy z domu, po 15-20 minutach chce wracać. Komibnuję na wszelkie sposoby i jakoś udaje mi się go przetrzymać dłużej, bez jęczenia ![]() Cytat:
Na nerwy przepisują psychotropy, ale to syf, który najlepiej omijać z daleka. Chciałam jeszcze coś więcej się dowiedzieć... to mi chłop zasnął ![]() Cytat:
![]() Nam to chyba w podobnym czasie się pogorszyło, coś tam mi się teraz przypomina, że wtedy o tym pisałaś. Mój znalazł nową pracę po trzech miesiącach (w innym mieście, więc przez ten czas rzadko się widywaliśmy). Nie miał wyjścia, brał, co było. Aż nadszedł w końcu czas, że wrócił, znalazł coś na miejscu. Nie mamy tyle kasy, co kiedyś, sporo musimy sobie odmawiać, ale jakoś dajemy radę, inni maja dużo gorzej. Mam tylko obawy, co będzie dalej. Sytuacja w aptekach bardzo się pogrszyła po tych wszystkich nowych ustawach. Aaa... nie chce mi się na ten temat pisać ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Ja też z tych, co za zimą nie przepadają, ale jeśli mam wybierać między śniegiem i mrozem, a zgnilizną (chmury, mgła, deszcz, mżawka, wiatr), która do niedawna panowała , zdecydowanie wybieram to pierwsze. Jak się odpowiednio ubiorę i ruszam, nie jest mi zimno No i lubię zabawy na śniegu z moim urwisem, szkoda tylko, że jemu szybko się nudzą![]() Wiem też, że prawdziwa zima potrzebna jest przyrodzie, więc nie narzekam. U mnie śniegu tradycyjnie mało. Straszyli intensywnymi opadami, a tu ledwie poprószyło. Telefony... Zacofana jestem Komórki używam dopiero od 4 lat. Oczywiście sama nie kupiłam, dostałam od (wtedy) prawie męża. Służy mi wyłącznie do dzwonienia. Bardzo rzadko jakiś sms. Zdjęć nie robię, bo od tego jest aparat. Muzyki nie słucham, tylko kilka razy się zdarzyło. Net, to w ogóle jakiś kosmos W takim małym ekraniku i tak bym mało co zobaczyła.Nie wiedziałam, że z ósemkami są aż takie problemy. Pamiętam, że u mnie rwanie było ciężkie (korzenie na 4 strony świata), żadnych zdjęć, a na drugi dzień już nic nie bolało.
Sierpień 8W - 406 km Wrzesień 1W - 87 km Edytowane przez april28 Czas edycji: 2013-01-23 o 01:48 |
||||
|
|
|
#2574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie wczoraj ścięło o 20 Spałam pełne 12 godzin - normalnie jak za czasów ciąży. Od jakiegoś czasu spałabym na okrągło, a nie lubię tak, bo szkoda mi czasu. Muszę sobie jakieś badania porobić, bo wcześniej tak nie miałam. Byliśmy dziś z Olą na kontroli, bo ciągle ma ataki kaszlu, takie duszące. W oskrzelach ma czysto, jedynie ciągle czerwone gardło. Ja za to wczoraj skapitulowałam i poszłam do lekarza - mam anginę i dostałam antybiotyk. Ciąg dalszy L4. Ja też kupiłam Oli trampki z minnie - nie wiem co wam w nich przeszkadza szczerze mówiąc. Dla mnie trampki jak inne Widziałyście może najnowszy poradnik żywienia małych dzieci (do lat 3)? http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf Stosujecie mniej więcej te zalecenia? Mi się wydaje, że Oli daję za mało tłuszczów (tłuszczy?) No i zapomniałam co miałam napisać |
||
|
|
|
#2575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę pamiętać o jeżach ![]() Cytat:
Cytat:
najgorsze jest to że to trzeba się pilnować do końca życia bo jak tylko sobie człowiek popuści trochę to już na plusie jest.Dobrze że lubię sie dużo ruszać ,że nie robię tego na przymus to jakoś lżej ale jednak też jakieś 5-6 kg mogłoby mi ubyć jeszcze a coś nie chce ![]() Cytat:
może przemęczona jesteś albo jakieś przesilenie zimowe czy coś, a może przez chorobę ,zdrówka życzę. przejrzałam ten poradnik,chciałabym zobaczyć dziecko co zjada te wszystkie porcje ,marzenie ściętej głowy.Najczęściej nasze dzieci jedzą niestety to co w ogóle zechcą łaskawie zjeść. U nas największy problem jest z mlekiem 1-2 porcje uda się wcisnąć a czasem wcale ,białko tu nie ma problemu bo mięso jest nr.1 u nas ,węgle złożone też bez problemu chleby raczej razowe ,wcina też kasze z sosami, warzywa też lubi i owoce, tłuszcze to tyle co czerpie z mięsa zazwyczaj chociaż zje też orzechy albo migdały ,słonecznik. Tłuszcz jest prawie we wszystkim i podliczając to wbrew pozorom nie wychodzi tak mało.Trochę ubolewam że nie je ryb ale nie mam sposobu żeby je podać. Paluszki rybne odpadają to sam syf jest ![]() Sama próbowałam robić i niestety ości też były kiedyś się strachu najedliśmy bo mu się wbiła w buzi i już nie daję.Jedynie tran dostaje. Znam dzieci co się tylko parówkami żywią ,albo chlebem z ... musztardą bo nic innego nie chcą to dopiero tragedia ----------------------------------------- Ja juz dzisiaj od 5 nie śpię ,korki nam wywaliło w domu, w nocy już chyba i całe szczęście bo kabel od pompki przy centralnym nie wiem jakim cudem ,musiał się odczepić od tego klipsa ze ściany i dotknął do rury co idzie od pieca do komina i się przepalił ,aż nie chcę myśleć co mogło się stać jalby korków nie wywaliło. Czasem jak się zbudzę w nocy do wc to idę do pieca zobaczyć teraz jak są te mrozy to się cały czas pali.Kur... jak to nie dużo trzeba do tragedii Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-01-23 o 06:45 |
||||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- jakie szczescie w nieszczesciu. Dobrze, ze tak to sie skonczylo
Dziewczyny, czy teraz przy -10 i wiecej wychodzicie z dzieciaczkami normalnie na spacery? Ja mam dzis musowe wyjscie i zastanawiam sie jak to zrobic by mala nie musiala byc za dlugo na dworze. Ma byc dzis wiatr?
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek my wychodzimy codziennie niezależnie od pogody jak sam mróz -10 bez wiatru to tak się staram żeby był na dworze po godzinie 2 razy dziennie a jak jest wiatr nawet przy -7 czy -5 to wiadomo że zimniej ale i tak jesteśmy 30-40 minut jednorazowo.Ma ubrane spodnie dresy bez rajtuz na to spodnie śniegowe ,jakaś bluza z polaru i kurtka też z polaru lekko ocieplana i na kurtkę kamizelka taki ocieplacz ,czapka polarowa i raczej mu nie zimno tym bardziej że się rusza.
Jak wychodzicie to lepiej żeby szła sama na nogach niż w wózku (nie wiem czy używacie jeszcze) bo sie rozgrzeje od marszu. |
|
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze leży,ale na dniach zamierzam używaćTylko ja się załapałam na promo i kupiłam za 150 zeta i gdzieś ktoś jeszcze kodzik na taką cenę podawał,chcesz? tylko xlash jest naturalny,reszta działa,ale ma ciut składy niebezpieczne. Cytat:
ja do trampek z minnie nic nia mam,bałam się tylko w ciemno brać,bo Ninka nie w każde nóżkę włoży. Cytat:
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Asiulek mój niezależnie od pogody jest od 2-3 godzin na spacerze. Ciepło ubrany ale bez przesady, na na cienkie rajtuzy spodnie ocieplane, u góry ma tshirt z krótkim, na to cienki z długim, kurtka, golf zamiast szalika, czapka i rękawiczki. No i buty. Jak chlapa to ubieram mu dodatkową pare skarpet i kalosze. Nic mu nie jest. Bardziej się boję tej pogody co będzie za tydzień, czyli +5 i roztopy, ze wszystkimi zgniliznami w powietrzu. Ale jestem zdania że najlepsza profilaktyka to dobrze dotleniony organizm ![]() Libra, oj to nieciekawie miałaś. Ja kiedyś pisałam jak mi w niedziele o świcie pod boazerią przy drzwiach wyjściowych kabelek się spalił i deski się od tego zaczęły zajmować, na szczęście szłam przypadkiem do łazienki i zauważyłam. Więc stróż Twój Ciebie pilnuje, już masz sprawdzone ![]() Co do bólu kolana ja wczoraj skapitulowałam i jestem na tabsach na kolano i kostkę http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=3022 U mnie pomagają. Przeważnie w trzy dni przechodzi, mam nadzieję że i tym razem tak będzie. Lind jaką grafike masz w lapku?Podpytam się tz bo oni czasami mają coś w "utylizacji" części komputerowych, tylko sprawdz czy to napewno to. Libra proszę daj mi jeszcze ten przepis na tartę, może na priw bo ja leniwiec do odszukiwania info, ale i na ciasto i na wypełnienie. Bo taką wegetariańską bym zrobiła dla tz. Catro kuruj się, i nie zaraź nikogo
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co innego jak wychodzimy szaleć, a tu daleka podroż, mało na nóżkach... no ale cóż, mus to mus
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

? dla mnie mięta to tylko w gumach i herbacie 
, albo jak będziesz robić to zrób jedna z dodatkiem suszonej miety , wtedy dużo nie stracisz a jak cos to jedna wywalisz albo tz- towi dasz zjeść 

Zapytajcie Asiulka, tak na żywo to ja wcale nie narzekam...

tż wypchnę niech idzie ,zresztą młodego wychowawca był kiedyś jego wychowawcą to będą mieli okazję się spotkać 

. 

.
. 

W takim małym ekraniku i tak bym mało co zobaczyła.