wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 13:29   #3721
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Co do telefonów to mam od jakiegoś czasu Samsunga Ace II i jestem bardzo zadowolona. Długo nie chciałam dotykowego telefonu aż w końcu się przekonałam i teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do mojej nieśmiertelnej najprostszej Nokii

Asiuk, ale ten czas leci. Wydaje mi się, ze Ewa niedawno się rodziła.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Horror dzienny czy nocny? co synek wyrabia?

Superaśnie że jedziecie z rodzicami. Lubię Szczyrk. W sumie to jedyny ośrodek narciarski w Polsce w którym byłam
Kurcze ja mam nadzieję że któregoś dnia koleżanki mnie podratują i zostaną z Manią a ja pojeżdże z mężem

Co do telefonów to ja jestem zielona. jak to powiedział kiedyś mój siostrzeniec- "ty to ciocia jesteś taka oldskulowa"
Tyle fajnie że teraz mamy telefony na firmę (mąż w końcu zalegalizował swoją działalność muzyczną) więc jakoś koło kwietnie dostaniemy super ofertę.

Robicie dużą imprezę rodzinną czy skromnie tort i kawa?
--------
Dzizas co się dzieje na drogach to koszmar. Samochód dziś odmrażałam 30 min

No ale i tak kocham zimę

I jeszcze muszę wykrzyczeć- MOJE DZIECKO SPAŁO DZIŚ BEZ POBUDKI DO 4 Nie płakała ani razu, nie kasłała - to chyba była najszczęśliwsza noc w moim życiu. No poza tą kiedy Mania się urodziła.
Haniu, gratuluję udanej nocki. Oby takich więcej

Do Szczyrku mam sentyment, bo tam nauczyłam się jeździć na nartach. W Polsce, z miejsc, w których jeździłam najbardziej podoba mi się Krynica Górska.

Co do mojego Synka... rzadko kiedy zdarza się mu przespana noc. W dodatku o spaniu do 7 mogę dalej marzyć.
Co do dnia to jest nieraz jakaś masakra. Są dni, że ciągle stęka i marudzi. Jest strasznie niecierpliwy i jak próbuje np. ściągać sobie skarpetki i ciężko mu "idzie" to po chwili już kwękanie albo płacz.
Stara się wymuszać płaczem różne rzeczy. Nie ulegam mu, ale przez to przez 20 minut słucham jego ryku.
Nie mogę też w spokoju zjeść nic przy nim, bo chce koniecznie ode mnie próbować. Staram się więc jeść wtedy kiedy on i to co on.
Nie można go z oka spuścić więc nie ma mowy o chwili siedzenia w spokoju. W dodatku wchodzi już sam na łóżka i kanapy więc oczy dookoła głowy by się przydały.
Dziś myślałam, że Szymcio poszedł do swojego pokoju a tymczasem pokonał zabezpieczenia szafki kuchennej i po cichutku mieszał płatki owsiane, otręby, ryż i kasze jęczmienną Co chwila też ciągnie za rękę, żeby z nim gdzieś iść.

W sumie o 20 najchętniej poszłabym spać razem z nim.

No ale żeby nie było, że jest taki zły to uważam, że jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie i nie zamieniłabym go na dobrze śpiące, nie płaczące i samo bawiące się dziecko

Sanetko, nocy zazdroszczę a szczególnie tej godziny 8

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:31
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:43   #3722
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Horror dzienny czy nocny? co synek wyrabia?

Superaśnie że jedziecie z rodzicami. Lubię Szczyrk. W sumie to jedyny ośrodek narciarski w Polsce w którym byłam
Kurcze ja mam nadzieję że któregoś dnia koleżanki mnie podratują i zostaną z Manią a ja pojeżdże z mężem

Co do telefonów to ja jestem zielona. jak to powiedział kiedyś mój siostrzeniec- "ty to ciocia jesteś taka oldskulowa"
Tyle fajnie że teraz mamy telefony na firmę (mąż w końcu zalegalizował swoją działalność muzyczną) więc jakoś koło kwietnie dostaniemy super ofertę.

--------
Dzizas co się dzieje na drogach to koszmar. Samochód dziś odmrażałam 30 min

No ale i tak kocham zimę

I jeszcze muszę wykrzyczeć- MOJE DZIECKO SPAŁO DZIŚ BEZ POBUDKI DO 4 Nie płakała ani razu, nie kasłała - to chyba była najszczęśliwsza noc w moim życiu. No poza tą kiedy Mania się urodziła.
Na pewno ktoś się Marysia zajmie ja bym się bardzo chciała nauczyć na nartach. Jakoś tak się nigdy nie złożyło mimo, ze co roku zima jeździmy do Zakopanego raz juz się uparlam to znowu nie było wolnego instruktora i odpuscilam kiedyś nadejdzie ten dzień

Na drogach rzeczywiscie tragedia slisko, nawet chodzić swobodnie nie moge choć o dziwo autobusy kursują o czasie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Na pewno chcę jakiegoś Samsunga, Galaxy S II wystarczy Taki ma mój mąż.

Wyjeżdżamy 28. lutego, na 15 dni, tutaj: http://www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kan...p?SEARCH_HOTEL[duration]=7&SEARCH_HOTEL[wyloty]=KTW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=01&SEARCH_HOTEL[date]=2013-01-25

Luźniejszych gaci nie mam, ale brzuch robi się bardziej płaski i trochę bardziej zbity

Mam Orange od wielu lat i też chcę uciec do Play. Płacę teraz 79 zł za 150 minut do wszystkich, umowa na 2 lata i beznadziejny telefon Moja kumpela teraz przeszła z T-Mobile do Play, wzięła sobie ofertę bez telefonu (bo kupiła sobie smartfona sama) i dostała 650 minut do wszystkich za 59 zł... Jak tu się nie wkurzyć?
A mi się marzy IPhone 5 miałam wczesniej starsza wersje i to był mój ulubiony telefon teraz się mecze z Nokia Lumia i chyba nie jesteśmy kompatybilne

Orange też juz przerabialam Play ma jednak bardzo konkurencyjna ofertę wszyscy do nich uciekają, niech mi się juz skończy ta umowa

Asiuk, a pamiętam jak dopiero co w ciąży bylas czas leci jak szalony

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:47
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:23   #3723
biia
Wtajemniczenie

Hej

śniegu po pachy. dzisiaj nawet ja zaczęłam się ślizgać autem, a do tej pory nie wiedziałam o czym gadają znajomi, bo auto cały czas super trzymało się drogi.

Asiuk super ta wycieczka lato w środku zimy.
i te 2 lata szybko zleciały!

też w lutym migruję do play do tej pory t-mobile potrafił mnie utrzymać przy sobie, ale już przestał. zamiast telefonu biorę psp i zostaję z moją c6.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:57   #3724
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Co do telefonów to mam od jakiegoś czasu Samsunga Ace II i jestem bardzo zadowolona. Długo nie chciałam dotykowego telefonu aż w końcu się przekonałam i teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do mojej nieśmiertelnej najprostszej Nokii

Haniu, gratuluję udanej nocki. Oby takich więcej

Do Szczyrku mam sentyment, bo tam nauczyłam się jeździć na nartach. W Polsce, z miejsc, w których jeździłam najbardziej podoba mi się Krynica Górska.

Co do mojego Synka... rzadko kiedy zdarza się mu przespana noc. W dodatku o spaniu do 7 mogę dalej marzyć.
Co do dnia to jest nieraz jakaś masakra. Są dni, że ciągle stęka i marudzi. Jest strasznie niecierpliwy i jak próbuje np. ściągać sobie skarpetki i ciężko mu "idzie" to po chwili już kwękanie albo płacz.
Stara się wymuszać płaczem różne rzeczy. Nie ulegam mu, ale przez to przez 20 minut słucham jego ryku.
Nie mogę też w spokoju zjeść nic przy nim, bo chce koniecznie ode mnie próbować. Staram się więc jeść wtedy kiedy on i to co on.
Nie można go z oka spuścić więc nie ma mowy o chwili siedzenia w spokoju. W dodatku wchodzi już sam na łóżka i kanapy więc oczy dookoła głowy by się przydały.
Dziś myślałam, że Szymcio poszedł do swojego pokoju a tymczasem pokonał zabezpieczenia szafki kuchennej i po cichutku mieszał płatki owsiane, otręby, ryż i kasze jęczmienną Co chwila też ciągnie za rękę, żeby z nim gdzieś iść.

No ale żeby nie było, że jest taki zły to uważam, że jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie i nie zamieniłabym go na dobrze śpiące, nie płaczące i samo bawiące się dziecko

Sanetko, nocy zazdroszczę a szczególnie tej godziny 8
doskonale wiem o czym piszesz.
Moja córka aktualnie chce wszystkiego dotknąć, wszystkiego spróbować, wszystkim potrząsać, wszystko polizać. Jak ma zły dzien to jest non stop jedno wielkie "yyyyyyy" i pokazywanie rączką co chce...a chce oczywiście to czego nie może czyli : nóż, dotknąć gaz, wylać płyn do prania, pooglądać gorące żelazko, włożyć rączkę do wrzącej herbaty. Ma ostatnio np dziwną fazę na kurtki. Trzeba jej dac kurtkę- ona po niej chodzi, tarza się, gryzie..stoi pod wieszakiem i drze się dopóki nie dasz.
Oczywiście dostała już na własność: laptopa, 2 komórki, 3 piloty, zegarek. Na laptopie siedzi i wali w ekran drewnianą zabawką. Oczywiście to że ma swojego laptopa nie znaczy że jak tylko zobaczy laptopa ojca nie zrobi awantury. Maila sprawdzamy w kiblu

Choć tam też nie jest długo spokojnie..bo Marysia MUSI zobaczyć co robi tata. W ogóle ma manie chodzenia do łazienki i sprawdzania czy aby pralka nie pierze- bo jak pralka pierze to jest mega radocha.

Gdy jemy coś "zakazanego" jemy po kryjomu (najpierw ja potem mąż) dla, a jak mamy pyry to już luz....można ją zapchać ziemniakami.

Dziś np na sniadanie ja jadłam makrelę wędzoną - on kasze z bananem. Jak zobaczyła że ja mam markelę to urządziła pisk na cały blok..jadła więc makrelę przegryzając kaszą z bananem- pychota normalnie. No ale moja córka zadowolona była bardzo.

Tez nie można jej zostawić na chwilę bo jej ulubionym zajęciem jest jedzenie z podłogi..tudzież z mebli, kanapy itd. Potrafi kurz z pod łóżka wyjąć i zjeść A dodam że teraz jest ten etap kiedy każdy paproszek jest dla niej supe ekstra czymś

I tak jak TY uwielbiam ją i nie wiem jak bez niej żyłam do tej pory.

Ps. z tym że moja sypia do 7:40

---------
A zapomniałam dodać o tym jak abrdzo jest niecierpliwa. Najbardziej ją wkurza jak nie daje rady nacisnąć czegoś tak aby zapiszczało, zaklikało itd. A niestety idioci robią takie zabawki że nawet mi czasem nie zaklika - no i jest aferka.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-01-22 o 16:00
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:16   #3725
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka aktualnie chce wszystkiego dotknąć, wszystkiego spróbować, wszystkim potrząsać, wszystko polizać. Jak ma zły dzien to jest non stop jedno wielkie "yyyyyyy" i pokazywanie rączką co chce...a chce oczywiście to czego nie może czyli : nóż, dotknąć gaz, wylać płyn do prania, pooglądać gorące żelazko, włożyć rączkę do wrzącej herbaty. Ma ostatnio np dziwną fazę na kurtki. Trzeba jej dac kurtkę- ona po niej chodzi, tarza się, gryzie..stoi pod wieszakiem i drze się dopóki nie dasz.
Oczywiście dostała już na własność: laptopa, 2 komórki, 3 piloty, zegarek. Na laptopie siedzi i wali w ekran drewnianą zabawką. Oczywiście to że ma swojego laptopa nie znaczy że jak tylko zobaczy laptopa ojca nie zrobi awantury. Maila sprawdzamy w kiblu

Choć tam też nie jest długo spokojnie..bo Marysia MUSI zobaczyć co robi tata. W ogóle ma manie chodzenia do łazienki i sprawdzania czy aby pralka nie pierze- bo jak pralka pierze to jest mega radocha.

Gdy jemy coś "zakazanego" jemy po kryjomu (najpierw ja potem mąż) dla, a jak mamy pyry to już luz....można ją zapchać ziemniakami.

Dziś np na sniadanie ja jadłam makrelę wędzoną - on kasze z bananem. Jak zobaczyła że ja mam markelę to urządziła pisk na cały blok..jadła więc makrelę przegryzając kaszą z bananem- pychota normalnie. No ale moja córka zadowolona była bardzo.

Tez nie można jej zostawić na chwilę bo jej ulubionym zajęciem jest jedzenie z podłogi..tudzież z mebli, kanapy itd. Potrafi kurz z pod łóżka wyjąć i zjeść A dodam że teraz jest ten etap kiedy każdy paproszek jest dla niej supe ekstra czymś

---------
A zapomniałam dodać o tym jak abrdzo jest niecierpliwa. Najbardziej ją wkurza jak nie daje rady nacisnąć czegoś tak aby zapiszczało, zaklikało itd. A niestety idioci robią takie zabawki że nawet mi czasem nie zaklika - no i jest aferka.
Mój tak ma z kocami, pościelą.
Bywa nieciekawie, wczoraj, łóżko się "skończyło" jak robił zapasy z kołdrą, z niezłym hukiem zaliczył podłogę

Mój tak intensywnie sprawdzał jak robiliśmy siku, nieraz TZ mało mu rąk nie oblał. Ale opcja zamknięciem się w łazience nie wchodziła w grę, dziki wrzask

----

Eeee...typowe dzieci 1-1,5 roczne opisujecie A najgorsze że po 2 r.z. to wcale nie przechodzi

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:31   #3726
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Mój tak ma z kocami, pościelą.
Bywa nieciekawie, wczoraj, łóżko się "skończyło" jak robił zapasy z kołdrą, z niezłym hukiem zaliczył podłogę

Mój tak intensywnie sprawdzał jak robiliśmy siku, nieraz TZ mało mu rąk nie oblał. Ale opcja zamknięciem się w łazience nie wchodziła w grę, dziki wrzask

----

Eeee...typowe dzieci 1-1,5 roczne opisujecie A najgorsze że po 2 r.z. to wcale nie przechodzi
A pościel też kocha..żeby się łóżko nie skończyło pilnuję..ale niestety już nie zawsze sie udaje upilnowac by nie walnęła głową w ścianę
Ja wiem że typowe, że nic dziwnego w tym wszystkim nie ma , ja nawet nie narzekam- to dla mnie kolejny etap rozwoju dziecka- przyjmuję na klatę , a jak będzie spała w nocy to w ogóle przyjmuję z uśmiechem od ucha do ucha

Ja juz się zorientowałam że im dalej w las tym weselej.
A moje dziecko spokojne nie będzie- ma chochlika w oczach

Najlepsza była wczoraj..usypiam ją, usypiam, usypiam...30 min na rękach trzymam..a ona sobie leży na tych rękach i co chwila wyjmuje ze spokojem smoka, patrzyła mi głęboko w oczy, rzuca smoka na ziemię i puszcza wymowny uśmiech w stylu " siedź sobie siedź, ja i tak nie zasnę". I nie zasnęła....dopiero jak z tata pogadała 20 min uznała że w sumie może zamknąć oczka.
Stary 2013-01-22, 16:53   #3727
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
A pościel też kocha..żeby się łóżko nie skończyło pilnuję..ale niestety już nie zawsze sie udaje upilnowac by nie walnęła głową w ścianę
Ja wiem że typowe, że nic dziwnego w tym wszystkim nie ma , ja nawet nie narzekam- to dla mnie kolejny etap rozwoju dziecka- przyjmuję na klatę , a jak będzie spała w nocy to w ogóle przyjmuję z uśmiechem od ucha do ucha

Ja juz się zorientowałam że im dalej w las tym weselej.
A moje dziecko spokojne nie będzie- ma chochlika w oczach

Najlepsza była wczoraj..usypiam ją, usypiam, usypiam...30 min na rękach trzymam..a ona sobie leży na tych rękach i co chwila wyjmuje ze spokojem smoka, patrzyła mi głęboko w oczy, rzuca smoka na ziemię i puszcza wymowny uśmiech w stylu " siedź sobie siedź, ja i tak nie zasnę". I nie zasnęła....dopiero jak z tata pogadała 20 min uznała że w sumie może zamknąć oczka.
taaa...robienie rodziców w konia to jest to.

Jak B zasypia z TZem to ja idę z Pati do drugiego pokoju. Siedzę tam i czekam, 10 minut, 15....30...w końcu cisza, śpi. TZ idzie do pieca, ja po cichutko wracam do salonu...i słyszę "mama" i śmiech. Tyle było ze spania

Stary 2013-01-22, 17:00   #3728
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno chcę jakiegoś Samsunga, Galaxy S II wystarczy Taki ma mój mąż.

Wyjeżdżamy 28. lutego, na 15 dni, tuta
Mam Orange od wielu lat i też chcę uciec do Play. Płacę teraz 79 zł za 150 minut do wszystkich, umowa na 2 lata i beznadziejny telefon Moja kumpela teraz przeszła z T-Mobile do Play, wzięła sobie ofertę bez telefonu (bo kupiła sobie smartfona sama) i dostała 650 minut do wszystkich za 59 zł... Jak tu się nie wkurzyć?
Dzięki Asiuk! Fajna oferta! To już niedługo

Ad. telefonów, ja jestem w Play. Od 5 lat, jestem zadowolona z oferty, aktualnie płacę 50 zł, mam bardzo dużo minut, nie wiem ile, bo nie wydzwaniam plus bardzo dużo internetu w abonamencie.
Jedyne, czego nie polecam, to kupna przez telefon/internet - dwa lata temu miałam z tym problem, nie dostałam tego, co trzeba, reklamowanie trwało bardzo długo, choć ostatecznie zyskałam na tym.
Teraz mam zamiar kupić w sklepie po prostu.

Mam super pomysł na urlop zimowy, ale chyba muszę powściągnąć wyobraźnię i wybrać jakiś plan mini, ze względu na kasę i możliwości czasowe.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:08   #3729
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
taaa...robienie rodziców w konia to jest to.

Jak B zasypia z TZem to ja idę z Pati do drugiego pokoju. Siedzę tam i czekam, 10 minut, 15....30...w końcu cisza, śpi. TZ idzie do pieca, ja po cichutko wracam do salonu...i słyszę "mama" i śmiech. Tyle było ze spania
Najlepiej.

Ja ostatnio polalam sie sama z siebie...uśpiłam Dziadówę (tak że smok wypadł , ręce wiotkie) włożyłam do łóżeczka, odwróciłam się do komody żeby zabrać butelkę i inne brudy, nagle słyszę wierci się to siup, kucam szybko i chowam się za ochraniaczem łóżeczka, żeby mnie nie widziała..a ta siup- wstała i patrzy na mnie z wysoka, z uśmiechem od ucha do ucha- na bank myślała wtedy "oj mama mama i po co sie chowasz?!"
Stary 2013-01-22, 18:46   #3730
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

---------
U nas ciągle chce piloty, laptopy i komórki. Konsekwentnie mu nie dajemy. Ale wczoraj poszłam do łazienki a otwartego laptopa zostawiłam na kanapie. Wracam a Szymcio siedzi na kanapie i włącza i wyłącza kompa. Teraz już wie, który przycisk trzeba wcisnąć

Jak TŻ wraca, jemy obiadokolacje. Synek wtedy koniecznie musi dostać coś od nas. Inaczej jedlibyśmy w ryku. Czasem zdarza się, że je w tym czasie swoją kaszkę ale musi i tak spróbować naszego dania. Więc łączenie smaków ma takie ja Mania

U nas z podłogi o dziwo nie zjada. Zbiera i nam przynosi co znajdzie za to ostatnio wypadł mi ziemniak po zakupach i Mały spróbował surowego w łupince

Cytat:

----

Co do pogrubionego to u nas tak właśnie jest.
Rok temu myślałam, ze jak zacznie chodzić to będzie łatwiej a teraz już wiem, że im większe dziecko tym trudniej
Stary 2013-01-22, 19:26   #3731
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ciągle chce piloty, laptopy i komórki. Konsekwentnie mu nie dajemy. Ale wczoraj poszłam do łazienki a otwartego laptopa zostawiłam na kanapie. Wracam a Szymcio siedzi na kanapie i włącza i wyłącza kompa. Teraz już wie, który przycisk trzeba wcisnąć

Jak TŻ wraca, jemy obiadokolacje. Synek wtedy koniecznie musi dostać coś od nas. Inaczej jedlibyśmy w ryku. Czasem zdarza się, że je w tym czasie swoją kaszkę ale musi i tak spróbować naszego dania. Więc łączenie smaków ma takie ja Mania

U nas z podłogi o dziwo nie zjada. Zbiera i nam przynosi co znajdzie za to ostatnio wypadł mi ziemniak po zakupach i Mały spróbował surowego w łupince

Co do pogrubionego to u nas tak właśnie jest.
Rok temu myślałam, ze jak zacznie chodzić to będzie łatwiej a teraz już wiem, że im większe dziecko tym trudniej
A ja ten problem rozwiązałam tak że B dostawał pilota, telefon, mógł grzebać w szafkach ( pod kontrolą oczywiście). Zakazane kusi, a tak po kilku razach się nudził i zostawiał w spokoju

Stary 2013-01-22, 20:42   #3732
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
A ja ten problem rozwiązałam tak że B dostawał pilota, telefon, mógł grzebać w szafkach ( pod kontrolą oczywiście). Zakazane kusi, a tak po kilku razach się nudził i zostawiał w spokoju

Szafki kuchenne ma poza 2 dostępne i grzebie sobie do woli. Niestety patrząc co robi z zabawkami, jaki jest szybki i jak nimi rzuca to obawiam się, ze telefon albo pilot nie przetrwałby jednego dnia
Stary 2013-01-22, 21:47   #3733
novocaine870
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Ad. telefonów, ja jestem w Play. Od 5 lat, jestem zadowolona z oferty, aktualnie płacę 50 zł, mam bardzo dużo minut, nie wiem ile, bo nie wydzwaniam plus bardzo dużo internetu w abonamencie.
Jedyne, czego nie polecam, to kupna przez telefon/internet - dwa lata temu miałam z tym problem, nie dostałam tego, co trzeba, reklamowanie trwało bardzo długo, choć ostatecznie zyskałam na tym.

.
Ja mam teraz abonament- z oferty telefonicznej. I tę formę akurat polecam bo w ofertach telefonicznych czasem są opcje, których nie ma w ofercie stacjonarnej. I tym sposobem mam abonament na rok ( nie chciałam na 2) bez telefonu ( bo też nie chciałam ) za 39 zł, a podpisując w salonie musiałabym płacić 59 zł

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:46   #3734
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Czesc

Im mam mniej pracy, tym bardziej mi się nic nie chce

Cytat:

Mam super pomysł na urlop zimowy, ale chyba muszę powściągnąć wyobraźnię i wybrać jakiś plan mini, ze względu na kasę i możliwości czasowe.
Jaki masz pomysł?

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Cześć

Ja mam teraz abonament- z oferty telefonicznej. I tę formę akurat polecam bo w ofertach telefonicznych czasem są opcje, których nie ma w ofercie stacjonarnej. I tym sposobem mam abonament na rok ( nie chciałam na 2) bez telefonu ( bo też nie chciałam ) za 39 zł, a podpisując w salonie musiałabym płacić 59 zł
Cześć Novo, co u Ciebie?

Highway to Hell
Stary 2013-01-23, 08:58   #3735
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:

11 dorosłych będzie i 4 dzieci. U nas w domu, z kawą, tortem, kolacją i zimną płytą

Gratuluję!

Cytat:
Zleciało, prawda? Robicie jakąś większą imprezę?

Haniu, asiuk pochwaliłybyście się córeczkami
Oj, zleciało strasznie. Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i robimy wszystko w domu.
U mnie jest problem ze zdjęciami, bo rzadko młodej robimy I przeważnie TŻ robi telefonem.
Jak wróci z delegacji, pomolestuję go o jakieś fotki.

Cytat:

Ja chyba jednak wezmę opcję z telefonem, po obgadaniu sprawy z TŻ. Ale może nie będę się tak spieszyć, bo mam pewne plany na ten rok, na razie w zarysie.

W Szczyrku mam bliską rodzinę, uwielbiam tam jeździć

Niby poród był tak niedawno, ale z drugiej strony mam wrażenie, że to jednak w zamierzchłych czasach było

Współczuję marudzenia Ale wszystko przed Tobą, będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
A mi się marzy IPhone 5 miałam wczesniej starsza wersje i to był mój ulubiony telefon teraz się mecze z Nokia Lumia i chyba nie jesteśmy kompatybilne

Orange też juz przerabialam Play ma jednak bardzo konkurencyjna ofertę wszyscy do nich uciekają, niech mi się juz skończy ta umowa

Asiuk, a pamiętam jak dopiero co w ciąży bylas czas leci jak szalony
iPhone'a nigdy nie miałam, mój szef ma i chwali. Samsung jest teraz na świetnym poziomie, bardzo polecany.
W Orange jestem już chyba od 5 czy 6 lat. Czas zmienić operatora, w końcu przy dzisiejszej technologii to wszystko jedno, gdzie ma się umowę - byle by była najatrakcyjniejsza na te 2 lata

Oj, leci

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
Asiuk super ta wycieczka lato w środku zimy.
i te 2 lata szybko zleciały!

też w lutym migruję do play do tej pory t-mobile potrafił mnie utrzymać przy sobie, ale już przestał. zamiast telefonu biorę psp i zostaję z moją c6.
Już się nie mogę doczekać!
Teraz przy możliwości przeniesienia numeru nie ma się nad czym zastanawiać.

Cytat:
No, moja siostra pyta, czy Ewie np. ciastoliny nie kupić. Ja na to: "Chyba żartujesz, przecież ona to za chwilę zeżre"

Cytat:

To fajnie, że jesteś zadowolona. Ja płacę jak dla mnie zbyt wysoki abonament przy tej jakości telefonu. Minut mi starcza, ale być może będę gadać więcej, przydadzą się jakieś dodatkowe.

Zdradź pomysł

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
To fajnie, że Ci się udało wyjść na swoje Czasem nie wiadomo, gdzie lepiej załatwić.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:01   #3736
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Podpisałam wczoraj u notariusza umowę przedwstępną. Nie jadę jednak na żaden wyjazd lutowy, bo po prostu muszę władować sporo w różne rzeczy teraz i mam wrażenie, że każda stówka będzie na wagę złota, także zawieszam na jakiś czas jeżdżenie z ciężkim sercem, no ale coś za coś

Cytat:
Cześć!

Co tu tak cicho?

Chcę zmienić sobie operatora sieci komórkowej - wziąć pakiet bez telefonu na rok i kupić sobie smartfona we własnym zakresie.
Ponoć można złożyć wniosek o przeniesienie już 6 miesięcy przed datą końca umowy ze starym operatorem, ale nie wiem na razie, jak to jest w praktyce i z czym to się wiąże.

W sobotę Ewa ma imprezę urodzinową - kończy 2 latka
ja słyszałam, że można 3 miesiące przed zakończeniem umowy, ale pewności nie mam. Musiałabyś się dowiedzieć dokładnie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:14   #3737
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Podpisałam wczoraj u notariusza umowę przedwstępną. Nie jadę jednak na żaden wyjazd lutowy, bo po prostu muszę władować sporo w różne rzeczy teraz i mam wrażenie, że każda stówka będzie na wagę złota, także zawieszam na jakiś czas jeżdżenie z ciężkim sercem, no ale coś za coś

ja słyszałam, że można 3 miesiące przed zakończeniem umowy, ale pewności nie mam. Musiałabyś się dowiedzieć dokładnie
Czasem trzeba z czegoś zrezygnować - ale masz przynajmniej konkretny cel

Na pewno można na 6 miesięcy przed końcem umowy, ale pewnie chodzi o opcję właśnie z telefonem - podpisujesz coś na początku i dostajesz telefon do dyspozycji, a w nowej sieci jesteś dopiero po tych 6 miesiącach. Tak mi się wydaje.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Teraz przeczytałam, że Debrah już urodziła!

Kochana, pisz tutaj prędko, co tam u Ciebie, u Was!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:23   #3738
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej niestety się nie nudzi
Cytat:
Cześć!

11 dorosłych będzie i 4 dzieci. U nas w domu, z kawą, tortem, kolacją i zimną płytą

Gratuluję!
Czyli ful impreza
Kurde mnie urodziny Mlodej przerażają bo my chodzimy do znajomych na fest biby- co tam że to uro dzieci- dla starych to jest dopiero wyżera. Tez powinnam ich wszystkich zaprosić - no ale nie mam gdzie. U nas w mieszkaniu przyz 6 osobach już jest tłok.

W tym roku sprawę rozwiązałam bo na narty jedziemy w 1 uro Mani więc ekipie zrobię kolacje w Austrii. A dziadków tylko na tort zaproszę
Cytat:

U mnie jest problem ze zdjęciami, bo rzadko młodej robimy I przeważnie TŻ robi telefonem.
[QUOTE=asiuk;38804146]

U nas to samo. Jak na początku codziennie zdjęcia robiłam tak teraz...może z 2 razy w miesiącu- i to najczęsciej kiepskiej jakości bo ciemnica jest zazwyczaj i wychodzą albo nieostre albo poruszone. Nie mam co pokazać
Cytat:
No, moja siostra pyta, czy Ewie np. ciastoliny nie kupić. Ja na to: "Chyba żartujesz, przecież ona to za chwilę zeżre"

Cytat:
cześć

Mądre posuniecie. Odbijesz sobie.
Stary 2013-01-23, 09:47   #3739
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

B nie miał takich zapędów jedzeniowych na szczęście.
U nas ciastolina hit od kilku miesięcy Do tego duplo i wszelkie gry/układanki

Cytat:
cześć

Fajnie. Wyjazdy jeszcze sobie odbijesz

Ja też już widziałam że Debrah urodziła. Gratulacje

Stary 2013-01-23, 09:58   #3740
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz przeczytałam, że Debrah już urodziła!

Kochana, pisz tutaj prędko, co tam u Ciebie, u Was!
Gdzie przeczytałaś??

Debrah GRATULACJE. Czekam na relacje z pierwszych dni w trójkę
Stary 2013-01-23, 10:00   #3741
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Jaki masz pomysł?

Cytat:

To fajnie, że jesteś zadowolona. Ja płacę jak dla mnie zbyt wysoki abonament przy tej jakości telefonu. Minut mi starcza, ale być może będę gadać więcej, przydadzą się jakieś dodatkowe.

Zdradź pomysł
Pomysł na północne miasta: Helsinki, Tallin i Sankt Petersburg... start w Sztokholmie. Ale póki co, to tylko sfera miłych wizji, jednak muszę podejść pragmatycznie.

Cytat:
cześć

Gratuluję! Dzieje się

Debrah, gratulacje!
Stary 2013-01-23, 10:02   #3742
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie przeczytałaś??

Debrah GRATULACJE. Czekam na relacje z pierwszych dni w trójkę
pewnie w watku styczniowych mamuś

Stary 2013-01-23, 10:03   #3743
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Pomysł na północne miasta: Helsinki, Tallin i Sankt Petersburg... start w Sztokholmie. Ale póki co, to tylko sfera miłych wizji, jednak muszę podejść pragmatycznie.
no to sobie wybrałaś...miasta które finansowo rujnują
Stary 2013-01-23, 10:05   #3744
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Brzmi ciekawie. Mnie też te rejony interesują, może kiedyś

Stary 2013-01-23, 10:08   #3745
miskowa
Zakorzenienie

Debrah, gratulacje - czekamy na relację i zdjęcia
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:13   #3746
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
no to sobie wybrałaś...miasta które finansowo rujnują
to oczywiście w pewnym planie minimum: rejs ze Sztokholmu: w nocy podróż, w dzień zwiedzanie (w tak z miasta do miasta). Byłam już na takim rejsie do Rygi, super sprawa, bo w nocy płynąc w ogóle się nie czuje podróży, poza tym nie trzeba szukać noclegów.
Stary 2013-01-23, 10:14   #3747
ButterBear
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Debrah, gratuluję! Napisz w wolnej chwili jak u Was

Misku, gratuluję decyzji i planów, trzymam kciuki za realizację

Emilko, świetne plany wyjazdowe... jednak faktycznie kierunki dość mocno bijące po kieszeni Ale może uda się jakiś plan minimum?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-01-23 o 10:18
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:24   #3748
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć,

Miskowa, szkoda, że z wyjazdów musisz zrezygnować ale za to będziesz miała dom

Debrah, gratulacje! Koniecznie napisz co u Was. Jak sobie radzicie w tych pierwszych chwilach razem
Stary 2013-01-23, 17:32   #3749
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

iPhone'a nigdy nie miałam, mój szef ma i chwali. Samsung jest teraz na świetnym poziomie, bardzo polecany.
W Orange jestem już chyba od 5 czy 6 lat. Czas zmienić operatora, w końcu przy dzisiejszej technologii to wszystko jedno, gdzie ma się umowę - byle by była najatrakcyjniejsza na te 2 lata
Pomolestuj Tż, Twoja Ewa ma cudowne oczęta

Samsung teraz ma bardzo dobry sprzęt system mają bardzo fajny, łatwo się z nim współpracuje, za to Nokia się nie popisała i Windows w ich smartfonach jest często się zawieszają, nie polecam ale ja jestem gadzeciara i stawiam na "jabłuszko" miałam Iphone 3gs, mam Ipoda, chwalę sobie

Cytat:
cześć

Super a Egipt nie zając, nie ucieknie, jeszcze pojedziesz

Cytat:
Zacne plany SP moje jedno z wielu podróżniczych marzeń (razem z Moskwą) Chciałabym też ponownie odwiedzić Ukrainę, Litwę i Estonię

Debrah, gratulacje

Sprzątając dziś na półkach z książkami, naliczyłam 16 nieprzeczytanych, a ja ciągle dokupuję nowe Muszę zacząć je czytać

W temacie książkowym: koleżanka ma urodziny, nie znamy się zbyt dobrze, chciałabym kupić jej książkę, znacie coś godnego polecenia, interesującego? Myślałam o Wiśniewskim "Miłość i inne dysonanse" albo Kasi Michalak "Mistrz" (nowość, to na pewno mieć nie będzie)

Ooo nowy poranny emot:

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-01-23 o 17:36
Stary 2013-01-24, 08:46   #3750
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć czwartkowo!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Emilko, świetne plany wyjazdowe... jednak faktycznie kierunki dość mocno bijące po kieszeni Ale może uda się jakiś plan minimum?
Wiadomo, że taka wyprawa swoje będzie kosztować, ale generalnie opcja z rejsem jest i tak całkiem tania, bo oprócz samej opłaty, no i przelotu do Sztokholmu, ale to akurat tanio wychodzi, to w miastach trzeba liczyć tylko trochę kasy na bilety wstępu i jakieś jedzenie...

Na razie odkładam ten pomysł...

Cytat:

Zacne plany SP moje jedno z wielu podróżniczych marzeń (razem z Moskwą) Chciałabym też ponownie odwiedzić Ukrainę, Litwę i Estonię

Sprzątając dziś na półkach z książkami, naliczyłam 16 nieprzeczytanych, a ja ciągle dokupuję nowe Muszę zacząć je czytać

W temacie książkowym: koleżanka ma urodziny, nie znamy się zbyt dobrze, chciałabym kupić jej książkę, znacie coś godnego polecenia, interesującego? Myślałam o Wiśniewskim "Miłość i inne dysonanse" albo Kasi Michalak "Mistrz" (nowość, to na pewno mieć nie będzie)

Ooo nowy poranny emot:
Właśnie się muszę zastosować do tego emotikonu.

Sankt Petersburg marzy mi się również, mój ukochany autor, Josif Brodski cudownie to miasto opisuje, na pewno musiałabym chodzić jego ścieżkami Podobnie zresztą jak Wenecja zimowa na mnie czeka, żeby ją zwiedzić śladami Brodskiego

W Estonii nie byłam nigdy, za to na Ukrainie we wrześniu a na Litwie w listopadzie. Ukrainy mam straszny niedosyt.

Ad. nieprzeczytanych książek - też mam taką tendencję do niekończenia. Jakiś czas temu spisałam sobie niedokończone książki i mam zamiar w końcu je nadrobić, ale czytnik mi tego nie ułatwia, bo wciąż mam nowe inspiracje.

Ze współczesnej literatury chyba warto sięgnąć (ze względu na autora) po "Kobietę w lustrze" Érica-Emmanuela Schmitta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości