|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Co do telefonów to mam od jakiegoś czasu Samsunga Ace II i jestem bardzo zadowolona. Długo nie chciałam dotykowego telefonu aż w końcu się przekonałam i teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do mojej nieśmiertelnej najprostszej Nokii
![]() Asiuk, ale ten czas leci. Wydaje mi się, ze Ewa niedawno się rodziła. Cytat:
![]() Do Szczyrku mam sentyment, bo tam nauczyłam się jeździć na nartach. W Polsce, z miejsc, w których jeździłam najbardziej podoba mi się Krynica Górska. Co do mojego Synka... rzadko kiedy zdarza się mu przespana noc. W dodatku o spaniu do 7 mogę dalej marzyć. Co do dnia to jest nieraz jakaś masakra. Są dni, że ciągle stęka i marudzi. Jest strasznie niecierpliwy i jak próbuje np. ściągać sobie skarpetki i ciężko mu "idzie" to po chwili już kwękanie albo płacz. Stara się wymuszać płaczem różne rzeczy. Nie ulegam mu, ale przez to przez 20 minut słucham jego ryku. Nie mogę też w spokoju zjeść nic przy nim, bo chce koniecznie ode mnie próbować. Staram się więc jeść wtedy kiedy on i to co on. Nie można go z oka spuścić więc nie ma mowy o chwili siedzenia w spokoju. W dodatku wchodzi już sam na łóżka i kanapy więc oczy dookoła głowy by się przydały. Dziś myślałam, że Szymcio poszedł do swojego pokoju a tymczasem pokonał zabezpieczenia szafki kuchennej i po cichutku mieszał płatki owsiane, otręby, ryż i kasze jęczmienną Co chwila też ciągnie za rękę, żeby z nim gdzieś iść.W sumie o 20 najchętniej poszłabym spać razem z nim. No ale żeby nie było, że jest taki zły to uważam, że jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie i nie zamieniłabym go na dobrze śpiące, nie płaczące i samo bawiące się dziecko ![]() Sanetko, nocy zazdroszczę a szczególnie tej godziny 8
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2013-01-22 o 13:31 |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym się bardzo chciała nauczyć na nartach. Jakoś tak się nigdy nie złożyło mimo, ze co roku zima jeździmy do Zakopanego raz juz się uparlam to znowu nie było wolnego instruktora i odpuscilam kiedyś nadejdzie ten dzień Na drogach rzeczywiscie tragedia choć o dziwo autobusy kursują o czasie ![]() Cytat:
miałam wczesniej starsza wersje i to był mój ulubiony telefon teraz się mecze z Nokia Lumia i chyba nie jesteśmy kompatybilne Orange też juz przerabialam Play ma jednak bardzo konkurencyjna ofertę Asiuk, a pamiętam jak dopiero co w ciąży bylas czas leci jak szalony
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-22 o 13:47 |
||
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() śniegu po pachy. dzisiaj nawet ja zaczęłam się ślizgać autem, a do tej pory nie wiedziałam o czym gadają znajomi, bo auto cały czas super trzymało się drogi. Asiuk super ta wycieczka lato w środku zimy.i te 2 lata szybko zleciały! też w lutym migruję do play do tej pory t-mobile potrafił mnie utrzymać przy sobie, ale już przestał. zamiast telefonu biorę psp i zostaję z moją c6.
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka aktualnie chce wszystkiego dotknąć, wszystkiego spróbować, wszystkim potrząsać, wszystko polizać. Jak ma zły dzien to jest non stop jedno wielkie "yyyyyyy" i pokazywanie rączką co chce...a chce oczywiście to czego nie może czyli : nóż, dotknąć gaz, wylać płyn do prania, pooglądać gorące żelazko, włożyć rączkę do wrzącej herbaty. Ma ostatnio np dziwną fazę na kurtki. Trzeba jej dac kurtkę- ona po niej chodzi, tarza się, gryzie..stoi pod wieszakiem i drze się dopóki nie dasz. Oczywiście dostała już na własność: laptopa, 2 komórki, 3 piloty, zegarek. Na laptopie siedzi i wali w ekran drewnianą zabawką. Oczywiście to że ma swojego laptopa nie znaczy że jak tylko zobaczy laptopa ojca nie zrobi awantury. Maila sprawdzamy w kiblu ![]() Choć tam też nie jest długo spokojnie..bo Marysia MUSI zobaczyć co robi tata. W ogóle ma manie chodzenia do łazienki i sprawdzania czy aby pralka nie pierze- bo jak pralka pierze to jest mega radocha. Gdy jemy coś "zakazanego" jemy po kryjomu (najpierw ja potem mąż) dla, a jak mamy pyry to już luz....można ją zapchać ziemniakami. Dziś np na sniadanie ja jadłam makrelę wędzoną - on kasze z bananem. Jak zobaczyła że ja mam markelę to urządziła pisk na cały blok..jadła więc makrelę przegryzając kaszą z bananem- pychota normalnie . No ale moja córka zadowolona była bardzo.Tez nie można jej zostawić na chwilę bo jej ulubionym zajęciem jest jedzenie z podłogi..tudzież z mebli, kanapy itd. Potrafi kurz z pod łóżka wyjąć i zjeść ![]() I tak jak TY uwielbiam ją i nie wiem jak bez niej żyłam do tej pory. Ps. z tym że moja sypia do 7:40 ![]() --------- A zapomniałam dodać o tym jak abrdzo jest niecierpliwa. Najbardziej ją wkurza jak nie daje rady nacisnąć czegoś tak aby zapiszczało, zaklikało itd. A niestety idioci robią takie zabawki że nawet mi czasem nie zaklika - no i jest aferka.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-01-22 o 16:00 |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywa nieciekawie, wczoraj, łóżko się "skończyło" jak robił zapasy z kołdrą, z niezłym hukiem zaliczył podłogę ![]() Mój tak intensywnie sprawdzał jak robiliśmy siku, nieraz TZ mało mu rąk nie oblał. Ale opcja zamknięciem się w łazience nie wchodziła w grę, dziki wrzask ![]() ---- Eeee...typowe dzieci 1-1,5 roczne opisujecie A najgorsze że po 2 r.z. to wcale nie przechodzi
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem że typowe, że nic dziwnego w tym wszystkim nie ma , ja nawet nie narzekam- to dla mnie kolejny etap rozwoju dziecka- przyjmuję na klatę , a jak będzie spała w nocy to w ogóle przyjmuję z uśmiechem od ucha do ucha ![]() Ja juz się zorientowałam że im dalej w las tym weselej. A moje dziecko spokojne nie będzie- ma chochlika w oczach ![]() Najlepsza była wczoraj..usypiam ją, usypiam, usypiam...30 min na rękach trzymam..a ona sobie leży na tych rękach i co chwila wyjmuje ze spokojem smoka, patrzyła mi głęboko w oczy, rzuca smoka na ziemię i puszcza wymowny uśmiech w stylu " siedź sobie siedź, ja i tak nie zasnę". I nie zasnęła....dopiero jak z tata pogadała 20 min uznała że w sumie może zamknąć oczka.
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak B zasypia z TZem to ja idę z Pati do drugiego pokoju. Siedzę tam i czekam, 10 minut, 15....30...w końcu cisza, śpi. TZ idzie do pieca, ja po cichutko wracam do salonu...i słyszę "mama" i śmiech. Tyle było ze spania
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. telefonów, ja jestem w Play. Od 5 lat, jestem zadowolona z oferty, aktualnie płacę 50 zł, mam bardzo dużo minut, nie wiem ile, bo nie wydzwaniam plus bardzo dużo internetu w abonamencie. Jedyne, czego nie polecam, to kupna przez telefon/internet - dwa lata temu miałam z tym problem, nie dostałam tego, co trzeba, reklamowanie trwało bardzo długo, choć ostatecznie zyskałam na tym. Teraz mam zamiar kupić w sklepie po prostu. Mam super pomysł na urlop zimowy, ale chyba muszę powściągnąć wyobraźnię i wybrać jakiś plan mini, ze względu na kasę i możliwości czasowe. |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej.Ja ostatnio polalam sie sama z siebie...uśpiłam Dziadówę (tak że smok wypadł , ręce wiotkie) włożyłam do łóżeczka, odwróciłam się do komody żeby zabrać butelkę i inne brudy, nagle słyszę wierci się to siup, kucam szybko i chowam się za ochraniaczem łóżeczka, żeby mnie nie widziała..a ta siup- wstała i patrzy na mnie z wysoka, z uśmiechem od ucha do ucha- na bank myślała wtedy "oj mama mama i po co sie chowasz?!"
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak TŻ wraca, jemy obiadokolacje. Synek wtedy koniecznie musi dostać coś od nas. Inaczej jedlibyśmy w ryku. Czasem zdarza się, że je w tym czasie swoją kaszkę ale musi i tak spróbować naszego dania. Więc łączenie smaków ma takie ja Mania ![]() U nas z podłogi o dziwo nie zjada. Zbiera i nam przynosi co znajdzie za to ostatnio wypadł mi ziemniak po zakupach i Mały spróbował surowego w łupince![]() Cytat:
Rok temu myślałam, ze jak zacznie chodzić to będzie łatwiej a teraz już wiem, że im większe dziecko tym trudniej
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szafki kuchenne ma poza 2 dostępne i grzebie sobie do woli. Niestety patrząc co robi z zabawkami, jaki jest szybki i jak nimi rzuca to obawiam się, ze telefon albo pilot nie przetrwałby jednego dnia
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
) za 39 zł, a podpisując w salonie musiałabym płacić 59 zł
|
|
#3734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Im mam mniej pracy, tym bardziej mi się nic nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3735 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Gratuluję! ![]() Cytat:
U mnie jest problem ze zdjęciami, bo rzadko młodej robimy I przeważnie TŻ robi telefonem.Jak wróci z delegacji, pomolestuję go o jakieś fotki. Cytat:
W Szczyrku mam bliską rodzinę, uwielbiam tam jeździć ![]() Niby poród był tak niedawno, ale z drugiej strony mam wrażenie, że to jednak w zamierzchłych czasach było ![]() Współczuję marudzenia Ale wszystko przed Tobą, będzie lepiej.Cytat:
W Orange jestem już chyba od 5 czy 6 lat. Czas zmienić operatora, w końcu przy dzisiejszej technologii to wszystko jedno, gdzie ma się umowę - byle by była najatrakcyjniejsza na te 2 lata ![]() Oj, leci ![]() Cytat:
![]() Teraz przy możliwości przeniesienia numeru nie ma się nad czym zastanawiać. Cytat:
![]() Cytat:
Zdradź pomysł ![]() Cytat:
Czasem nie wiadomo, gdzie lepiej załatwić.
|
||||||||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Podpisałam wczoraj u notariusza umowę przedwstępną. Nie jadę jednak na żaden wyjazd lutowy, bo po prostu muszę władować sporo w różne rzeczy teraz i mam wrażenie, że każda stówka będzie na wagę złota, także zawieszam na jakiś czas jeżdżenie z ciężkim sercem, no ale coś za coś Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno można na 6 miesięcy przed końcem umowy, ale pewnie chodzi o opcję właśnie z telefonem - podpisujesz coś na początku i dostajesz telefon do dyspozycji, a w nowej sieci jesteś dopiero po tych 6 miesiącach. Tak mi się wydaje. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Teraz przeczytałam, że Debrah już urodziła! Kochana, pisz tutaj prędko, co tam u Ciebie, u Was!
|
|
|
|
|
#3738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde mnie urodziny Mlodej przerażają bo my chodzimy do znajomych na fest biby- co tam że to uro dzieci- dla starych to jest dopiero wyżera. Tez powinnam ich wszystkich zaprosić - no ale nie mam gdzie. U nas w mieszkaniu przyz 6 osobach już jest tłok. W tym roku sprawę rozwiązałam bo na narty jedziemy w 1 uro Mani więc ekipie zrobię kolacje w Austrii. A dziadków tylko na tort zaproszę ![]() Cytat:
U nas to samo. Jak na początku codziennie zdjęcia robiłam tak teraz...może z 2 razy w miesiącu- i to najczęsciej kiepskiej jakości bo ciemnica jest zazwyczaj i wychodzą albo nieostre albo poruszone. Nie mam co pokazać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ciastolina hit od kilku miesięcy Cytat:
Fajnie. Wyjazdy jeszcze sobie odbijesz Ja też już widziałam że Debrah urodziła. Gratulacje
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah GRATULACJE. Czekam na relacje z pierwszych dni w trójkę
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Debrah, gratulacje! |
||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, gratulacje - czekamy na relację i zdjęcia
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
to oczywiście w pewnym planie minimum: rejs ze Sztokholmu: w nocy podróż, w dzień zwiedzanie (w tak z miasta do miasta). Byłam już na takim rejsie do Rygi, super sprawa, bo w nocy płynąc w ogóle się nie czuje podróży, poza tym nie trzeba szukać noclegów.
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Debrah, gratuluję! Napisz w wolnej chwili jak u Was ![]() Misku, gratuluję decyzji i planów, trzymam kciuki za realizację ![]() Emilko, świetne plany wyjazdowe... jednak faktycznie kierunki dość mocno bijące po kieszeni Ale może uda się jakiś plan minimum?
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-01-23 o 10:18 |
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Miskowa, szkoda, że z wyjazdów musisz zrezygnować ale za to będziesz miała dom ![]() Debrah, gratulacje! Koniecznie napisz co u Was. Jak sobie radzicie w tych pierwszych chwilach razem
|
#3749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samsung teraz ma bardzo dobry sprzęt miałam Iphone 3gs, mam Ipoda, chwalę sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym też ponownie odwiedzić Ukrainę, Litwę i Estonię Debrah, gratulacje ![]() Sprzątając dziś na półkach z książkami, naliczyłam 16 nieprzeczytanych, a ja ciągle dokupuję nowe ![]() Muszę zacząć je czytać ![]() W temacie książkowym: koleżanka ma urodziny, nie znamy się zbyt dobrze, chciałabym kupić jej książkę, znacie coś godnego polecenia, interesującego? Myślałam o Wiśniewskim "Miłość i inne dysonanse" albo Kasi Michalak "Mistrz" (nowość, to na pewno mieć nie będzie) ![]() Ooo nowy poranny emot:
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-23 o 17:36 |
|||
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć czwartkowo!
Cytat:
Na razie odkładam ten pomysł... Cytat:
![]() Sankt Petersburg marzy mi się również, mój ukochany autor, Josif Brodski cudownie to miasto opisuje, na pewno musiałabym chodzić jego ścieżkami Podobnie zresztą jak Wenecja zimowa na mnie czeka, żeby ją zwiedzić śladami Brodskiego![]() W Estonii nie byłam nigdy, za to na Ukrainie we wrześniu a na Litwie w listopadzie. Ukrainy mam straszny niedosyt. Ad. nieprzeczytanych książek - też mam taką tendencję do niekończenia. Jakiś czas temu spisałam sobie niedokończone książki i mam zamiar w końcu je nadrobić, ale czytnik mi tego nie ułatwia, bo wciąż mam nowe inspiracje. Ze współczesnej literatury chyba warto sięgnąć (ze względu na autora) po "Kobietę w lustrze" Érica-Emmanuela Schmitta |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

kiedyś nadejdzie ten dzień 

do tej pory t-mobile potrafił mnie utrzymać przy sobie, ale już przestał. zamiast telefonu biorę psp

Muszę zacząć je czytać