|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Asiulka super wiesci zapisalam Giulie do alergologa dziecięcego. caly czas te kroski sie jej utrzymuja na buzi, to juz tyle czasu trwa. raz znikaja i od nowa sie pojawiaja. moze to jest ta skaza tylko czemu pediatra nic o tym nie wspomniała!!! nie wiadomo komu wieżyc... sama z siebie niechce zmieniać mleka.
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-22 o 23:45 |
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Padam idę spać. Dobrej nocki, do juterka
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
melduję że dzisiaj spałyśmy do 6:45 od 18 wczoraj .. piękne czasy .. pewnie jednorazowe
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3605 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka Mamcie! ;-)
miałam wczoraj wariacki dzień, tżt mógł się wyrwać z pracy na chwilę więc biegałam po mieście jak wariatka żeby załatwić kilka spraw. Pisałyście o rozmiarach pieluch... Zośka jeszcze w 2 2 tyg. temu ważyła niecałe 5 400. Cytat:
Cytat:
Ja, ja ! Cytat:
![]() Dobrze że tż wziął na siebie tę operację, ja bym nie dała rady. Przy uruchamianiu katarka już mną telepie Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
A mnie zaczęła Zośka wariować przy usypianiu wieczornym |
|||||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ocencie menu Jagodki, bo nie chce jej utuczyc xD karmie ja tak już 4dzien, jest bardzo spokojna, dużo śpi w dzien(3 drzemki, dwie koło 1h i jedna 2h. Wczesniej tylko na spacerze spala), noc przesypia całą od 21do 8 rano.
dodam, ze wcześniej jadła 3x 150ml mm w dzień, w nocy nic. obecnie: rano 150ml mm, na południe obiadek(cały sloiczek), po południu kolejne 150ml mm(tak 2,3h po obiedzie) i na noc kaszka-rzadkiej zjada 150, a wczoraj zrobilam jej taka gęsta to zjadła koło 90ml. W nocy juz nic nie je, dopiero po 8rano. w międzyczasie nie raz kilka lyzeczek deserku. pytam sie, bo wczoraj mezul i teściowa stwierdzili, ze za dużo je i chce Sie Was doradzić
|
#3607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dziewczyny pierzecie nadal w proszkach dla dzieci? Bo mi się Lovela do kolorów skończyła i niewiem czy kupować czy już w naszym prać, a najwyżej płyn do płukania lovelę kupić. Jak jest u Was? Cytat:
Gda tak z ciekawości, czy Heniu sam kupę jeszcze w ogóle robi, czy zawsze za pomocą Windi? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Jak Jagódka przy takim jedzeniu zadowolona to zanczy że jest super
|
||||||
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin ja pierwsze 2mc padlam w loveli. potem juz w normalnym proszku-w vizirze, najpierw wybrałam na probe kilka ubranek. Ustawia tylko wieksza ilość plukan, bo standardowo moja pralka ma 2. Na początku dawalam4 plukan. a obecnie 3.
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. Czego zmieniłaś???? Boskie to było
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gazy odchodzą normalnie, tylko kupy brak... Robił codziennie kupę sam. Tylko czasami w nocy jak się prężył mu pomagaliśmy. No i jak miał alergię, to Windi pomagało tego śluzu o konsystencji pasty do zębów się pozbyć i go odetkać Pytanie - czy po tych akcjach i przy braku kupki, dawać mu dziś pierwszy raz marchewkę??? |
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Angel mi sie wydaje, że w porządku - zwłaszcza, że bardzo długo śpi w nocy. czego zazdroszczę Kubuś wczoraj zjadł morele i jabłuszko. I nic się nie działo. Kolejnym krokiem będzie powrót do marchewki. Właśnie Dearlie ja też zawieszam - do czerwca na pewno. I będę na zlecenie. Na emeryturkę, która mnie zadowoli i tak nie mam co liczyć Ostatnio czytałam jakiś artykuł, żeby płacić Zusowi jak najmniej ile się da bo nie ma co liczyć na zwrot na stare lata. Wystarczy, że wydrukuję druk o zawieszeniu i zaniosę do wydziału działalności gospodarczej - czy jeszcze gdzieś jakiś papier trzeba zanieśc? |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin no ona chyba faktycznie z głodu taka nerwowa byla
więc zwracam kochane honor! ja wykluczalam jedzenie, bo nie chciala cyca, ani butli, prezyla się, krzyczała podczas jedzenia, possala chwilę cyca lub butle i byl krzyk teraz jak mi tak robi to daje jej lyzeczka jejsc i zjada ładnie i spokojna jest
|
#3614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdyby Jagódce coś nie odpowiadało dała by znać płaczem, tak mi się wydaje |
||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
stalinie było
kocham ten mój slownik w telefonie
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-23 o 09:25 |
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja piorę w płynach naszych już jakiś czas. Ale nie wiem czy ma znaczenie - płyn a proszek. Gda u nas po marchewce były sensacje. Robię teraz kolejne podejście. I teraz na pewno podam gotowaną bo ta pierwsza marchewka jest chyba surowa. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- KOnczi , ale Dusia pięknie przespała
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to teraz robi codziennie ![]() może dziś zrobi. Jagodka np. Jagody z jablkiem pp 3dniach uwolnila ![]() ja bym dała marchewke
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Fajne są te babydream fan&fit jestem naprawdę miło zaskoczona i wczoraj kupując 4 sztuk 58 zapłaciłam tylko 28,99 ale jednak na 4 to jeszcze grubasek mój musi chwilkę poczekać
![]() Zielona Ty się chyba zastanawiałaś nad tymi pampersami i jak? |
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
zjadła butle, pplozylam ja do lozeczka, bo musiałam do wc, wracam, a ta śpi
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno - myślicie, że mam się niepokoić, jeśli Henio od kilku dni, po każdym jedzeniu, tak z 30 sekund po oderwaniu się od cycka, ulewa/wymiotuje dosyć sporo??? Chyba, że go od razu podniosę, to wtedy raczej nie ulewa. Ale w nocy jak śpi, to dzieje się to samo.
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Tamlin ja już piorę w zwykłym proszku i nic Zuzi nie jest. Angel wydaje mi się że dobrze Jagódka ma rozłożone posiłki. Konczita dla Dusi za przespaną noc.Katiem przekaż Kattee że ja od nich zamawiałam i przesyłka przyszła tak jak było napisane na aukcji,jak dodatkowo wybrała ramkę z imieniem i datą to może troszkę dłużej potrwać. Coś miałam jeszcze napisać ale nie zacytowałam i nie pamiętam. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja dzisiaj w domku to będzie mnie więcej mąż pojechał do pracy i co ja będę sama robiła do 19?![]() na dworze -6 ale później na jakiś spacerek trzeba się wybrać ![]() ciesze sie,że dzieciaczki już zdrowsze ![]() Zielona gratuluje mieszkania i zazdroszcze! ![]() zdjęcia dzieciaczków śliczne! Tamlin ja piore w Lovelli nadal,ale nie długo się skończy i nie wiem czy kupić jeszcze czy już nie..chociaż ja lubie ten dziecięcy zapach ![]() Angel myśle,że dobrze karmisz małą i na pewno nie je za dużo! Fabianek teraz jada 150 co 3-4 godz
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj, a jesteś pewna, że Henio ma wzdęcia? Wiesz, to, że nie robi kupki codziennie będąc na piersi to jeszcze nie tragedia. Sama nie wiem co Ci doradzić... Jeśli chodzi o proszek to ja piorę oddzielnie w proszku dla dzieci i w sumie na razie będę dalej tak prała. Nawet gdybym miała używać naszego proszku to i tak jej rzeczy prałabym oddzielnie więc żadna mi to różnica.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-23 o 10:09 |
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś też w sumie sporo ulewa. W nocy wcale. Ja go przystawiam do odbicia, ale często czekam i czekam i w końcu go kładę. A w dzień zawsze od razu po karmieniu - do odbicia. i czasem sporo chluśnie. Ale widzę po jego udach, że przybiera więc się nie przejmuję.
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam ze dalam wczoraj kapeczke banana i to chyba byl blad,jeszcze nie jest gotowy widocznie,nie mial kolki,ani nie plakal tylko banan wyszedl w takiej postaci jaki wszedł
tylko ze inny kolor. Wiec chyba jak narazie banana nie dostanienapisalam w klubie ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- aa i to z buzi mu zeszlo jak narazie niewiem jakim cudem a jadlam nabial jeszcze.
|
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MArta dzięki za odp |
|
|
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki proszę doradcie coś . jak narazie wyeliminowalam chwilowo kaszke,bo słyszałam , ze może powodować zatwierdzenia. A może powinnam wprowadzać już jakieś inne posiłki? Boże jaka ja jestem w tym wszystkim zielona... Czytam i czytam, ale wszędzie piszą inaczej...
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
moze i tak,ale tez naczytalam sie ze lepiej banany ze sloiczka niz takie sklepowe bo chemia itd i teraz mam wyrzuty sumienia,
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

tylko czemu pediatra nic o tym nie wspomniała!!! nie wiadomo komu wieżyc... sama z siebie niechce zmieniać mleka.

od 18 wczoraj .. piękne czasy .. pewnie jednorazowe

Zapisali nam te cholerne wziewy do domu!!!
Jak Jagódka przy takim jedzeniu zadowolona to zanczy że jest super 

zjadła butle, pplozylam ja do lozeczka, bo musiałam do wc, wracam, a ta śpi