|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Hej mamusie
Witam się z łóżeczka ale te moje dni monotonne ostatnio, dopiero kilka dni jestem uziemiona w łóżku a już tak mnie ciągnie żeby gdzieś wyjść. 1 lutego do diabetologa jadę więc pewnie dopiero wtedy. 8...![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() A co najlepsze cena na metce była 25zł ale w tym dniu co byłam było wszystko po 1zł Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
ObserwujeCie przeglądałam ceny na ich stronie i może zajrzę albo zrobię zakupy przez sklep internetowy glucka zamówię chyba tam pościel i wypełniacze czyli kołdrę i podusię.
Bo już widzę jak mój tż objeżdża ze mną wszystkie sklepy po kolei w poznaniu żeby tak w kratkę chodzić by się chłop nie zanudził. Malpko pamiętamy o Tobie ale ja tak ostatnio pobieżnie na wątku brakoczas i nerwy |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za forteczkę maluszka ślicznie I piękne ciuszki ja też muszę kupić czapeczki i niedrapki chyba zobaczę w na stronie smyka ale tam pewnie przebrane wszystko |
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to powoli zaczynam nadrabiać
tak od środka ![]() Cytat:
Cytat:
a jednak ktoś za mną zatęsknił brawa za wszystkie nowe tygodnie ![]() zraz napisze co tam u mnie
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Chyba dopadla mnie zimowa chandra.. na nic nie mam ochoty, tak snuje sie z kata w kat.. mysle, co jeszcze jest do zrobienia, a nie robie nic.. i tak mija dzien po dniu... ahhh jeszcze sie nie chwalilam, ale udalo mi sie kupic na ebayu taka sliczna mate edukacyjna i Fisher Price za polowe ceny - nowka sztuka Mam nadzieje, ze sie sprawdzi i maluch bedzie chetnie na takiej macie lezal.. macie jakies doswiadczenia, czy taki gadzet sie sprawuje?
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pożalę sie trochę ja się zastrzele normalnie eh... kolejna noc nie przespana. jestem wyczerpana brak mi sił. katar dalej jest, ręka napierdziela i skąd ja potem siłe na nocne wstawanie wezme? no to się pożaliłam ![]() aha dziś równo 35 tydzień! czyli jutro 36 zaczynam
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-01-23 o 09:17 |
||
|
|
|
|
#3128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie Julka spała cały czas na tej twardszej![]() Cytat:
![]() Cytat:
-------------------------- to teraz co u mnie w sobote nam się zepsuł laptop a raczej nie chciał sie wogóle włączyć więc byłam od was odcięta ale już działa![]() z gorszych rzeczy to miałam wczoraj wizyte i nie za ciekawie u mnie mam LEŻEĆ! bo szyjka krótka brzuch przy każdym wstaniu twardnieje nawet u lekarki jak przeszłam od krzesła do fotela to ta mi mówi że twardy jak skała, wizyta za tydzień jak się pogorszy to szpital ale mam nadzieje ze bedzie dobrze I ciesze się ze mam wizyty na nfz bo ostatnio mam ciągle wizyty co tydzień lub dwa chyba bym nie wyrobiła prywatnie
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny boli mnie brzuch, chwilami dosyć mocno a do tego słysze takie "burczenie" z brzucha, nie jest ono z głodu na pewno. Jest takie ciche, delikatne, kurcze wystraszyłam się.
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz moze linka do portfolio, czy tylko tak gdzies widzialas? Bo az ciekawa jestem I tak sie zastanawiam, kto ta fotografke wpuscil w tym szpitalu ... Niby moze byc tylko 1 osoba przy porodzie, no chyba, ze ta jedna byla tylko fotografka
|
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia88
czyli możesz już powoli zaczynać
|
|
|
|
|
#3132 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
Cytat:
za zakup.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kim bym nie rozmawiała to u większości maluchy same leżały i się bawiły więc ja wychodzę z założenia że będzie przydatna długo Sama zamówiłam matę dzisiaj mają mi ją wysłać teraz to cięcia budżetowe się zaczną
|
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej teraz ferie, to trochę szybciej idzie jazda, ale odśnieżanie i inne... lipa !
|
|
|
#3135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że się sprawdzi ![]() Cytat:
kiedyś tak nie było, bo mamie w domu wody odeszły a tak w ogóle teraz sobie myslę, że może właśnie dlatego, że już było 11 dni po terminie to tak szybko się urodziłam po prostu miałam opóźniony refleks i jak się skapnęłam, że już dawno powinnam być na świecie to zaczęło mi się spieszyć i po 40minutach po wszystkim tak tylko sobie gdybama co się z ręką dzieje? Cytat:
leż, odpoczywaj a na pewno się poprawi i wszystko będzie dobrze
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (ciary mam) Cytat:
![]() podziwiam ciężarówki dzieciate, a co mówić dzieciate z nakazem oszczędzania.... heh.... trzymaj się Mała! a ja mam chcicę na Colę (Light).... Obserwatorko... kiedyś pisałaś, że piłaś. jakieś atrakcje w pomiarach po w/w?!
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
hehe
![]() Moderna super ta mata, ja też na pewno kupię małej matę. Od jakiego czasu się kładzie dzidzia na niej (znaczy od kiedy zaczyna go to interesować)? Ja sobie oglądam metkowe przytulanki, śliczne są.
|
|
#3139 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Cytat:
![]() Cytat:
mnie się dzisiaj śniło, że nasz synek był już dość duży (tak 3m-cemiał) i był... zarozumiały. Nie mam pojęcia jak do tego doszłam, ale było mi przykro, że taki mały gburek z niego się zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Limanowej to się na nartach jeździ ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli nasz maluszek nie dostanie (na co liczę, po słowach kuzynki) to kupujemy ![]() Malpka, witaj w świecie brzuchów! ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
napierdziela mnie lewy bark przy każdym ruchu i nie ruchu.
mniam mniam Małpka no to leżeć i odpoczywać, domyślam sie że trudno ale mus to mus
|
|
#3141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mnie od wczoraj boli po lewej stronie nie w pachwinie tylko tak jakby na boku wzgórka że tak to opiszę i nie wiem co to bo w sumie to w tym miejscu idzie kość ale ból jest taki promieniujący i są takie momenty silniejsze ale to raczej nie skurcze bo dziwne że to tylko z jednej strony w jednym miejscu może to wiązadła się naciągają (ale to nie pachwina) albo coś w tym miejscu jest naduszane i boli. Sama nie wiem będę dzwonić chyba południu do lekarza do lekarza.
Bo może ból nie jest wielki ale zaczęłam się schizować tym. |
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
tfardzielka
![]() mi się dziś śniło, coś takiego: wyszła do mnie Pani, że będę mieć sen proroczy o moim porodzie, no i się zaczęło, z tym że samego porodu nie widziałam, widziałam krótko przed i krótko po - więc resztę snu wykłócałam się z Panią, że ma mi powiedzieć jaki był poród, bo obiecała - ale ona była nieugięta, że to by było za łatwe zaiste jak napisali w książce W oczekiwaniu, coraz dziwniejsze te sny :P---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- No jak się człowiek stresuje to zawsze trzeba dzwonić. Co do bóli nic nie poradzę, póki co brak bóli u mnie, poza tym że chyba mam te skurcze BH jednak, tylko bezbolesne, ale tak jak Sorceresss chyba napisała kiedyś, że momentami twardnieje mi macica... kilka razy na dzień ! ale jak się położę, albo zmienię pozycję to w sumie mija, nie łykam nic na to, bo w sumie jak ma ćwiczyć ta macica to niech ćwiczy, najwyżej zobaczymy na początku lutego czy mi się szyjka nie skraca..
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy w 29tygodniu
Tak Was czytam i niektóre już tak blisko mają do końca ciąży i do spotkania z maluszkami twarzą w twarz |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
i za taki czas trzymam kciuki!
Cytat:
a jak się objawiało? aj law ju!!!! Marzenia się spełniają
|
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
gdzie można takie zakupić?
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Ja wklejałam z tej aukcji http://allegro.pl/label-label-kocyk-...960633342.html
Piękniusi
|
|
#3149 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() niezłe oldschoole ![]() ja bym jeszcze na M.A.S.H.a się zasadziła, bo pamiętam że niezwykle mnie relaksował ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne to body Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pracy, to szczerze podziwiam, szczególnie że taka pogoda, brr... tęsknił, tęsknił Cytat:
i brawo za kolejny tydzień bliżej do P ![]() Cytat:
żeby było lepiej, trzymaj się A wczoraj zakupiłam komodę na rzeczy dla maluszka (mogę w końcu zacząć pranie) i zamówiłam materacyk do łóżeczka ![]() Aha, i zaczęłam 35 tydzień...
|
|||||||
|
|
|
|
#3150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
leżał z taką minką rozkapryszoną, wszystko już umiał, wiedział... był taki wiecznie niezadowolony (ale nie płakał bo był już rozwinięty aż za bardzo żeby płakać)...
Ale to nie mógł być nasz maluszek. Miał ciemne włosy, a my z TŻ z tych mega jasnych blondasków za młodu, a mnie to nawet blond zostały Więc on nie był nasz! ![]() A co snów to w rzeczy samej - dziwne i mega realistyczne Gdzie to się w móżdżku takie dziwactwa tworzą... i dlaczego? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() za tydzień!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

8...

A jakie piękne mięciuśkie kocyki sa przecenione z 59 na 29zł
.... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...."
05.07.2008
az tak długo to bym nie chciała czekać 

żeby było lepiej, trzymaj się