|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Libra dopiero doczytałam o waszej wątpliwej"przygodzie"maci e wszelkie alarmy? ja się aż tak nie cykam,bo w razie(a tfu)zaraz mnie alarm obudzi.
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę że Twój też się obija może nie całkiem przypadkiem wtedy szłaś , też całe szczęście że tak się skońćzyło. miałam kiedyś coś innego na kolano nie pamiętam babka mi w aptece poleciła po paru dniach też minęło Później CI ten przepis wklepię Cytat:
Cytat:
Chyba żeby założyć i go włanczać na noc ,tylko czy ktos by go usłyszał ? Śpimy na górze a kotłownia w drugim końcu domu na dole. Teraz będę tam latała non stop
|
|||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas -7 i pada drobny śnieżek. Libra całe szczęście, aż strach się bać. Catro zdrówka Ja kupiłam Minnie i jak dla mnie są bardzo ładnie wykończone. Poradnik sobie poczytam. Asia my wychodzimy mimo pogody. Ubieramy się stosownie i na szaleństwo. Żadnego wózka, szalika na buzi Co znaczy dla Ciebie długa trasa ? Tak sobie myślę że w niektórych krajach to trzeba by całą zimę przesiedzieć w domu bo temp. niskie ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Asia właśnie koc na sanki i nóżki. I jeszcze dodatkową lekką warstwę odzieży na pupę.
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kilka alarmów w całym domu,od wszystkiego co tylko możliwe.Cokolwiek by się nie działo to wstaję na równe nogi Kupcie,bo taki alarm daję bezcenny spokój i poczucie bezpieczeństwa. a naleśniki jutro bankowo robię,zrobię te z przepisu Sary i dorzucę fety trochę.Na samą myśl już się ciesze
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-01-23 o 09:48 |
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten mega śnieżny poranek i dalej pada
. Szkoła otwarta ale nie prowadzą całego programu bo wiele osób nie jest w stanie dotrzeć, mam nadzieje ze dzisiejsza obecnośc nieobecnośc nie bedzie brana pod uwagę. ![]() Madzia to przez bieganie ten problem z kolanem i kostka ? Chyba takie typowe dolegliwości osób biegajacych . Odpoczywaj Asiulek ja "zawsze" koc brałam pod dupę , dziś tez wezmę Libra całe szczęście ze tak to sie skończyło , może są alarmy które posiadają jakieś dodatkowe sygnalizatory , ktore wspolpracuja z czujnikiem , postawilabys w sypialni i gdyby alarm włączył sie podczas spania , usłyszałabys z łatwością. Moje jedzą rybę, najlepsze są filety z tilapi czy cala ryna bo osci nie ma, pstrag ( cala ryba) tez ma mało , podsmazamy na Oliwie z oliwek. Potem polewam im sokiem z cytryny a mały dodatkowo polewa sobie sosem czosnkowym( pietruszką zielona, czosnek, cytryna, oliwa z oliwek) . Łososia młody nie lubi , mały je. Próbowałas zupę z łososia? Mi smakuje bardzo , yyy taki posmak brokulowy bo sa , kalafiorowy? I łososia , ze słodkim ziemniakiem. Jak ktos lubi lososia to zasmakuje . Musze tego halibuta dorwac u nas w Tesco nie ma , a chodzi za mną. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-23 o 10:24 |
|
|
|
#2586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
superr gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() jesli wokoło tego strupka nie ma nic niepokojacego , jakis zaczerwienien albo nic z tego nie leci to jest ok ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- libra dobrze ze nic sie nie stało machaj a wiesz ze swiat maly masz konto na nk :P tam sa wspólni znajomi ciekawe ile ich by było ![]() u nas od 2 dni pada cały czas snieg raz jest drobny i tylko lekko cos spadnie a raz leci jakby worek rozsuli ale pada ... ja prawie codziennie wychodze z mała ale jest tez dzien kiedy np z powodu choroby mamy zakazane :P ami nie ma goraczki wiec wyjde z nia chodz na 10 min przed kaltke ![]() wczoraj byłam z nia tylko 15 min bo ja sie jakos ostatnio zle czuje i myslałam ze zamarzne , musze zaczac łykać witaminy bo chyba osłabiona jakos jestem ... a ze nie mge magnezu musze szukac jakos naturalnie uspokojenia(czyt wyładowanie sie na kimś :P) ok juz mnie wywalaja z kompa , kolejka sie z mna zrobiłas hahaha chce mojego lapkaaaa
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
machaj do konca stycznia na ta odzywke jest kod rabatowy facebook01 i wtedy jest za 150zl
|
|
|
|
#2588 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym przypadku bardzo trudno teorie wprowadzić w praktykę Cytat:
zawsze to 50zl mniej a chciałam zamówić 2 dla mnie i dla mamy kiedyś tuskowa podawała kod na swoim blogu ale już raczej nieaktualny będzie i my się cieszymy z takiej pogody a u monki szkoły zamykają z tego powodu Cytat:
hehe ciekawe jak z ta nową wodzisławska komunikacją miejska bo coś pousuwali busy... pewnie szybciej rowerem przez pola dojechałabym do was na rynek powinnam mieć konto na nk... chyba ze usuwają jak się długo nie loguje... ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też się napaliła,ale jej nie zamówię póki nie przetestuję na sobie jak kupisz daj znać,będziemy razem działać ![]() Megi jak Twój mały przystojniak się czuję? Popie co u was? rany jak mi się spać zachciało
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie wygralam ta odzywke bede testowac
ale sie ciesze
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
w konkursie na fb? gratuluję.Fajnie,będziemy razem testowały
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
taaak na fejsie
ale sie ciesze - pierwszy raz cos wygralam hehe
|
|
|
|
#2593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do poradnika to właśnie ciekawa byłam czy jakieś dziecko je "prawidłowo", bo u mnie nie bardzo. Niewiele je razowego chleba, kaszę tylko gryczaną (i to też nie co tydzień), jedynie makarony razowe jada. I mówię o jedzeniu w domu, bo u tesciów to w ogóle sama "jasne" jedzenie. A co do tłuszczu to ja dotąd starałam sie karmić Olę niezbyt tłusto: zupki na szyjce indyka bez skóry, dużo jedzenia pieczonego/smażonego bez tłuszczu. Ale oczywiście masz racje, że wszędzie jest tłuszcz. U Oli z rybami problemu nie ma, szczególnie wielbi łososia, który tłusty jest jak diabli. A w ogóle to zauważyłyście, że zmienili zalecaną dzienną dawkę witaminy D? Zwiększyli z 400 do 600 j.m. Cytat:
No własnie mam nadzieję, że skoro ja to od Oli złapałam, to mała ma jeszcze przeciwciała i się obroni. Cytat:
Jak można się tak kisić? Masakra.
Edytowane przez catro Czas edycji: 2013-01-23 o 12:27 |
|||
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem ze mozna tanio czasem dorwac jakis sprzet, mniej wiecej takimi sposobami mamy czesc sprzetow w domu. Tylko my na biezaco nie mamy kasy takze poki co to i taki wydatek odpada... U mnie sypie non stop od wczoraj, basen odpuszczamy, siostrzeniec zawiedziony Moze jeszcze sie uda do konca tyg Idziemy zaraz poodśnieżać przed domem w ramach spaceru. Już Michał zapowiedział ze nigdzie nie idzie. Teksty ze pojde sama na niego nie dzialają, on sam mówi że zostanie sam w domu ![]() Głowa mi pęka, wstać mi sie nie chciało, zasnąć wieczorem nie mogłam, ostatnio często tak mam. Lilbra dobrze ze korki wysiadly, po to w sumie sa że w razie spięcia wywala je.... U mnie 2 razy pękl wężyk z woda w lazience, raz tez jak juz wszyscy spali, tylko ja wstalam do wc... Drugi za kabiną ale w dzień, no i my pod kabiną mamy kratkę ściekową w razie W zrobioną to by nas mocno nie zalalo... ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Co do "pocieszajacych"info to rokowania są ok, poki co nic sie nie wydarzylo ale dzien sie nie skonczyl... Lece walczyc z Miskeim zeby wyszedl, ostatecznie pojde sama, zeby sie odstresować, mam siostrzenca to niech kisza tylki ja musze sie wyzyc fizycznie na czyms...
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Catro na samą myśl o przymusowym siedzeniu w domu jestem chora.
Lind ileż razy słyszę "TY mama idź a ja zostanę sama w domku "
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana...
zna się tu ktoś na prawie?? Chciałam odrzucić spadek za wercię, ja to zrobilam w sierpniu. Na odrzucenie przez nią miałam 6 miesiecy. Totalnie nie zdawalam sobie sprawy, ze to tyle potrwa. dzis dowiedzialam się, że nie ma praktycznie szans na to, że się uda do 23 lutego to zrobić. Złożyłam dziś wniosek, teraz muszę czekać na termin rozprawy (a moze być nawet na za 3 miesiące) kazała mi napisać we wnisoku prośbę o szybki termin rozprawy. ale teraz czytam w necie, że wyrok uprawomocnia się 3 tygodnie i dopiero wtedy mogę odrzucić spadek. Więc nijak nie mam szans. Wyję pół dnia już ![]() Powiedzcie mi jak to wygląda. jak mi sie nie uda to jakie jest prawdopodobieństwo, że Werka będzie spłacać te długi?? I kiedy? jak będzie pełnoletnia? czy my bedziemy musieli?? i jeszcze jedno- jeśli na 99% rodzeńswto tego wujka który zmarł i zostawił długi, nie odrzucili spadku to czy ja to może ominąć?? Jestem mega załamana!!
|
#2597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo teraz jak za łazienkę się weźmiemy a tam płytki na cement kładzone To pod każdą ścianą płytek dodatkowe 3cm cementu![]() Ja dzisiaj musiałam iść do urzędu, to chłopaków ze sobą, młody w jedną strone na sankach, a w drugą w większości sam je ciągnął zbaczając na każdą większą zaspę. Zabrał też ze sobą taką dużą prawie jak on łopate i odśnieżali na zmiane Więc to co by mi bez śniegu zajęło godzine obrobiłam w 3,5 godziny Oj nie lubię śniegu
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
Asiulek - ale to prawo jest czasami porypane
. Niestety nie potrafię Ci doradzić, może udaj się do jakiegoś radcy prawnego (teraz pełno jest ich biur), on na pewno udzieli Ci fachowej porady. I nie ma co zwlekać, każdy dzień jest ważny .April - do Janowa mam ok. 90 km, chyba tam jeszcze nigdy nie byłam .Dostałam wczoraj książki, które wcześniej polecałyście o wychowaniu dzieci. Bardzo przydatne są tam porady, ale te książki trzeba chyba przeczytać kila razy, żeby pewne wzorce się utrwaliły . Zamawiałam z tej strony http://bonito.pl/k-1595708-rodzenstwo-bez-rywalizacji (mają dużo przecen).
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nie mam pojęcia co i jak
Jak Ty się zrzekałaś to nikt Cię nie uprzedził że masz jakiś określony czas na Wercię ? Potrzebny Ci prawnik od spraw spadkowych bo w necie to tylko nerwy stracisz. Nie na wszystko dr google jest dobry Dla mnie to tak na chłopski rozum to już samo złożenie wniosku w sądzie nabiera "mocy". W końcu wiadomo ze te wszystkie sprawy trwają czasem całymi miesiącami i zwyczajnie nie można się zmieścić w ustawowych terminach. Madzia dużo więcej czasu trzeba przez te śniegi żeby teraz coś załatwić. U nas godzina schodzi na wyjściu do zwykłej biedronki gdzie mamy zwykle max 10 min. . Sprawa oczywista że zaliczałyśmy dzisiaj wszystkie zaspy śniegowe razem z trawnikami itd.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-23 o 15:10 |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
izz- no własnie notariusz mi mowił ale myślałam tak jak Ty, że mam 6 miesięcy na złozenie wniosku do sadu. A okazuje się, że na zakonczenie sprawy. A terminy rozpraw mają już na marzec- kwiecień... wiec tak naprawdę nie ma szans...
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Asia a kto Cię z błędu wyprowadził ? Moze da się jeszcze to odkręcić i załatwić. Te 6 m-cy to strasznie mało, przecież czasem nawet poszukiwania osób dłużej trwają.
Umów się jak najszybciej z prawnikiem.
|
#2602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Do 18-stej jestem z nimi sama w domu i teraz mi ciężo wybrać się z obiema na spacer w te zaspy, zwłaszcza, że Ania jak tylko poczuje świeże powietrze to zasypia a nie wolno dzieciom spać na mrozie, więc kisimy się w domu .
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta ja wychodziłam z małą w mrozy i zawsze zasypiała spokojnie. Nic jej się nie działo.
Rozumiem że może być ciężko się zorganizować żeby wyjść z dwójką maluchów ale i tak bym chyba w domu nie siedziała.
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Pani w sądzie mnie dzisiaj walnęła młotem w łeb. Wiesz, ja totalnie nie znam się na prawie... wiec dla mnie 6 miesięcy to był czas na złożenie wniosku... okazuje sie ze nie
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Izz - my zazwyczaj codziennie wychodzimy, bo to dla mnie wybawienie
- Agatka się wyszaleje a Ania bez problemu zasypia, tylko, że teraz nas strasznie zasypało, wózkiem ciężko się przebić. Czytałam gdzieś, że dzieci nie powinny spać na mrozie bo wtedy głęboko oddychają i to mroźnie powietrze może im zaszkodzić (nie musi). Ale jutro spróbuję się jakoś zorganizować i wyjść bo Agatce zaczyna już odbijać .
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiulek
Nie znam się nie pomoge niestety... nie można tego bylo od razu zalatwic w sierpniu?Cytat:
Wyszlismy dzis spokojnie, bez marudzenia sie nie obylo ale jakos duzo sprawniej. Dostal też inne troche przyduze ale chyba wygodniejsze ocieplane spodnie na szelkach, w sumie 2 pary do wyboru Odśnieżyliśmy duzo wiecej niz trzeba tylko po to zeby posiedziec na swiezym powietrzu Jak milo tak wyjsc...Asiulek ja nie wiem jak u Was ale u nas dzis duzo przyjemniej na dworze. Nie wieje, troche sypie snieg i tylko -5C. Od razu po takim spacerku Misiek inaczej je. Wciagnal caly obiadek az mu sie uszy trzesly... ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Agatce daj małą łopatę i będzie miała super zabawę
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- ano moglam. To samo mi powie tz. On mnie zabije!
Tak, u nas tez przyjemniej. Spadam wyc dalej...
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Misiek zasnal na kanapie... On nigdy ot tak sobie w roznych miejscach nie zasypiał...
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Jak masz wolne w przyszłym tyg?
|
|
#2609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ostatnio sypała śnieg swoją małą łopatką do wiaderka i nosiła Rudemu (nasz piesek). Anię jak najdłużej próbuje przetrzymać na dworze a jak już zaśnie to po ok. 30 min wstawiam ją do nieogrzewanego ganku i włączam nianię
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co sie dowiadywalam to marne szanse ze ona to bedzie splacac ale moze nas czekac sporo nieprzyjemnych spraw. Kazda sprawe wygramy ale moze nas to troche kosztowac.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

kazała mi napisać we wnisoku prośbę o szybki termin rozprawy. ale teraz czytam w necie, że wyrok uprawomocnia się 3 tygodnie i dopiero wtedy mogę odrzucić spadek. Więc nijak nie mam szans. Wyję pół dnia już
Oj nie lubię śniegu
. Niestety nie potrafię Ci doradzić, może udaj się do jakiegoś radcy prawnego (teraz pełno jest ich biur), on na pewno udzieli Ci fachowej porady. I nie ma co zwlekać, każdy dzień jest ważny
.