Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 23:32   #1921
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Isia, mi jeszcze niedawno wydawało się że Hania tego soku w nocy bardzo potrzebuje, bo inaczej... uschnie. W dodatku piła tak dużo (ponad litr), więc jak miała tak nagle z niego zrezygnować? Jednak teraz jestem w stanie uwierzyć,że 1,5 roczne dziecko jest w stanie wytrzymać całą noc bez jedzenia/picia i jest to tylko kwestią przyzwyczajenia. Pierwsza noc była tragiczna (dawaliśmy samą wodę), ale dotarło do mnie że można, a później już coraz łatwiej było. W dodatku apetyt w ciągu dnia od razu się poprawił, więc zachęcam do "odwyku butelkowego". Teraz Hania przed snem wypija kilka łyków wody, a później już w ogóle nie chce- budzi się jedynie na przytulenie.
Stary 2013-01-22, 23:39   #1922
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Zapomnialam Wam napisac-przyszła dzisiaj ta fotoksiązka, jest śliczna i za tak niska cenę(kupowałam u tego sprzedawcy co polecałyscie).Takze polecam bo jakość rewelacyjna
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 23:53   #1923
marzena_S
Zadomowienie

Lili, gratuluję sprzedaży! Odpisałam już Brumkowi, że według Pani stomatolog dziecku się nic nie stanie, bo ilość fluoru w tej paście jest bardzo mała.(z resztą na opakowaniu jest napisane że od 0-6 lat, a nie jak zazwyczaj od 2)

DDewik, udanego wypoczynku i bezpiecznego szusowania na nartach! My będziemy całkiem blisko Was, również Karpacz tyle, że od strony Czech. (Pec pod Śnieżką) Wizja pakowania też mnie trochę przeraża.

A propo wypoczynku, to znajomi teściów pojechali na tygodniową wycieczkę last minute. Jakaś wysepka (chyba Grecka?) nie pamiętam dokładnie. Ta rodzina zawsze ma jakiegoś nieopisanego pecha, i ciągle niewyobrażalne historie z Nimi związane Nas zalewają. Tym razem również nie obyło się bez przygód. Znajoma podczas zwiedzania wulkanu wpadła do jego wnętrza! Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem) próba porozumienia się tej znajomej z tamtejszymi lekarzami. Jej szare komórki były zdolne jedynie do ułożenia zdania " Czy ja kaput?". Na co rozbawiony lekarz dał radę odpowiedzieć jedynie "no, no".
Stary 2013-01-23, 00:37   #1924
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
1. to po mamusi

2. jeszcze mi jutro mama maszynę do szycia pożycza
ona ma dwie ;P
1. Nie wątpię
2. Umiesz szyć? Ja ja bym chciała... Ale nigdy nie mogłam się tego nauczyć. Jak dzieci podrosną i pójdą do przedszkola/szkoły to się nauczę

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jaki fochatek!!!Wow!Dobry pomysł z tymi śpiochami, wyglada bardzo profesjonalnie.A pisaneczce jak juz włoski urosły

Oj tak, z pisaneczką muszę się znów do fryzjera wybrać.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Pani stomatolog powiedziała, że tego fluoru jest bardzo mało i nie zaszkodzi jeśli połknie.

2. No nie żartuj! Chyba się z Hanią zmówili, bo ja w drodze powrotnej od dentysty obiecywałam jej banana (jedyny owoc jaki mogła dzisiaj zjeść) i też zaczęła wymawiać- u Nas "bana", czasami wychodzi "banan". I jeszcze druga nowość na dzisiaj to kotek - "totek".
1. No to wiem już wszystko. Na pewno w najbliższych dniach ją kupię,, dzięki Tym bardziej, że Elmexom ufam jak żadnym innym. Ja tylko je stosuję

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Brumku Ty tez widze zdolna krawcowa jestes, śliczny misiaczek, ten Czarny również

Żegnam Was Kobitki na 5 dni, bądźcie zdrowe(dzieci oczywiście też) i wesołe, a dzieciaczki niech dadzą pospać.
Ten czarny to mój ulubiony misio

Ucałuj Karpacz

Lili
- gratuluję!

2. Klub miłośników banana
U nas kotek od miesięcy nieprzerwanie jest kici kici. Nie kotek, nie miau, tylko kici

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

A no i gapa ze mnie, bo wszystkim pięknie chciałam podziękować za pochwałę mojego wkurzonego miśka

Gomra - zszywałam ręcznie. Jestem maszynowe antytalencie

Cytat:
A propo wypoczynku, to znajomi teściów pojechali na tygodniową wycieczkę last minute. Jakaś wysepka (chyba Grecka?) nie pamiętam dokładnie. Ta rodzina zawsze ma jakiegoś nieopisanego pecha, i ciągle niewyobrażalne historie z Nimi związane Nas zalewają. Tym razem również nie obyło się bez przygód. Znajoma podczas zwiedzania wulkanu wpadła do jego wnętrza! Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem) próba porozumienia się tej znajomej z tamtejszymi lekarzami. Jej szare komórki były zdolne jedynie do ułożenia zdania " Czy ja kaput?". Na co rozbawiony lekarz dał radę odpowiedzieć jedynie "no, no".
i i
Ale historia!
Przygoda życia do starszej pani

Cytat:
Zapomnialam Wam napisac-przyszła dzisiaj ta fotoksiązka, jest śliczna i za tak niska cenę(kupowałam u tego sprzedawcy co polecałyscie).Takze polecam bo jakość rewelacyjna
Ładnie robią, to prawda. Tylko te książki u nich są w jednym rozmiarze, prawda? Ja bym chciała taką większą, z całego życia Tymonka, a u nich ograniczona ilość stron. Przynajmniej w ofercie na Allegro. Może można jakoś napisać i się dogadać... Spróbuję chyba.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Ehh, zgłupiałam z tym fluorem. Czytam, czytam i połowa stomatologów piszę, żeby stosować, tak jak dentystka Marzenki, a połowa, że jednak nie, bo grozi to chociażby fluorozą i przebarwieniem ząbków
I bądź tu człowieku mądry...
Ale chyba i tak jestem za

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-23 o 00:41
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 00:41   #1925
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj koszmarna noc. Szymek wczoraj zasnął dopiero przed północą i wstał już po 4.. Dospał później od 5 do 7.
Narazie nie wiem co się dzieje
trzymam kciuki, żebyście dziś dłużej pospali

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Tak mi żal mojego bidulka, taki był momentami nieszczęśliwy, nosek zapchany, zapłakny, śpiący. Potem też spał z przerwami, popłakiwał przez sen. Rano o 6 jak dawaliśmy leki strasznie płakał, już później nie chciała zasnąć, przy oczyszczaniu noska fridą tez nie było lepiej, nie chciał zejść mi z rąk. Niedość, że mały chory to jeszcze 4 górne wychodzą Pierwsz raz tak ciężko wychodziło mi się do pracy.
Łudzę się, że od jutra będzie lepiej, przynajmniej lekarz mówił, że 3-4 dni są najgorsze, a potem już będzie poprawa....
Czekam z niecierpliwością, aż wróci mój pogodny chłopczyk.
zdrowia!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
cudny foszek i jego właściciel

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Brumek I audrey
. Kontrolnie robiliśmy mocz, zresztą co mc robimy dla spokojności czy wszystko gra. Wyniki wyszły ok. Dzięki
Audrey nie wiem czy wiesz, sara ma poszerzoną miedniczkę nerkową i musimy czuwać.
dobrze, że dobrze!

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Brumek piękny foszek

Chciałam uszyć pingwina, ale nie mam takich kolorów tkanin.
Mam dość ciemny niebieski, fioletowy i rózowy welur. Co z tego moze powtsac?

Dziewczyny powinnyscie wątek osobny stworzyć z foszkami. Nie trzebaby było wyszukiwać wszystkich foszków byłoby na wzór

ps. A czy ktoś mógłby mi wysłać zaproszenie do klubu?
pierwsze co to flaming mi do głowy przyszedł

Cytat:

Byliśmy u stomatologa, Hania trochę gorzej to zniosła niż za pierwszym razem. Tutaj nie miała czasu na aklimatyzację, Pani stomatolog od razu przeszła do rzeczy, czyli zajrzenia w paszczę. Plus jest taki, że nie trwało to wszystko długo, a mamy spokój na pół roku. Górne i dolne jedynki oraz dwójki były ozonowane, a później wszystkie zęby zostały polakierowane. Ta nieszczęsna dwójka niestety już zostanie czarna , jestem zła że nie zaczęliśmy od ozonowania, wtedy byśmy tego uniknęli... No ale najważniejsze, że ząbki są już zabezpieczone i próchnica nie będzie dalej postępować. (mam taką nadzieję) Tutaj atrakcjami był ekran przy fotelu na którym leciały bajki/piosenki (Hania miała go w poważaniu ) i na koniec Pani stomatolog nadmuchała balon i zrobiła z niego pieska. Aaa jeszcze mamy zmienić pastę Ziaji na Elmex z fluorem i jak najszybciej odsmoczkować Hanię.
Cieszę się, że mamy to już za sobą...
Hania dzielna pacjentka
ja też zastanawiam się nad tym fluorem, Hela sporo pasty zjada ale doczytałam już, że jest ok - chyba i my się przerzucimy z naszej "bobaskowej" pasty

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
C

A z ciekawszych rzeczy, dziecko mnie dzisiaj zagięło Wie już że w brzuchu jest "dzidzi", ale nie wiem czy cokolwiek z tego rozumie. A dziś wziął babcię do swojego pokoju, pokazuje gdzie on śpi, a moja mama pokazując na łóżeczko pyta "Adaś, a tam ktoś będzie spał? Dla kogo to?" A on "dzidzi!". Najlepsze jest to że to tej pory przy nim ani słowa nie było że łóżeczko będzie dla malucha...

Przepraszam że ja tak tylko o sobie dzisiaj
urocze

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej mamole

Piękne Wasze maskoty zarówno sówka jak i Foszkowe pluszaki. Napaliłam sie dziki osioł zeby takiego uszyć ale jestem ńiestety beztalenciem krawieckim więc muszę to 2 razy przemyśleć zanim potnę swoje dresy

Brumciu słodki Tymus ma już taką gęstą i bujną fryzurę polubił fochatka?

Marzenko brawa dla dzielnej pacjentki ciemniejsz dwójka sie nie martw t tylko mleczny ząbek. A za smoczek tez musimy sie zabrać jak przygotowania do wyjazdu?

A u nas zombieland
Jasiek co noc ląduje u nas w łóżku od kilku dni tak w okolicy 3 i do 5 godziny nie śpi
A to wszystko przez swedzącą skórkę, szczególnie pod pachną
Jutro koniecznie musze umówić go do dermatologa
biedny Jaś :tuli:

Cytat:

Żegnam Was Kobitki na 5 dni, bądźcie zdrowe(dzieci oczywiście też) i wesołe, a dzieciaczki niech dadzą pospać.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------
.
udanego wyjazdu!

Hej, hej!
zamiast iść spać to najpierw najadłam się jak prosie (mogłabym dalej jeść, ale już mi głupio ), a teraz siedzę i dumam, jaki kolor telefonu wybrać, jakby miało mnie oświecić teraz taaa zdecydowanie jestem sową, szkoda, że nie można pospać do południa :P
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 00:42   #1926
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Lili, gratuluję sprzedaży! Odpisałam już Brumkowi, że według Pani stomatolog dziecku się nic nie stanie, bo ilość fluoru w tej paście jest bardzo mała.(z resztą na opakowaniu jest napisane że od 0-6 lat, a nie jak zazwyczaj od 2)

DDewik, udanego wypoczynku i bezpiecznego szusowania na nartach! My będziemy całkiem blisko Was, również Karpacz tyle, że od strony Czech. (Pec pod Śnieżką) Wizja pakowania też mnie trochę przeraża.

Pani miała przygodę... najważniejsze, że się (w miarę) dobrze skończyło!
Stary 2013-01-23, 00:54   #1927
brumek
Zakorzenienie

Audrey, hu hu! Tu sowa dwa
A jaki telefon? To zaraz podpowiemy
Stary 2013-01-23, 01:12   #1928
mme_audrey
Raczkowanie

Zgadnij

do tej pory tylko czarne miałam, ale biały baaaardzo mnie korci. myślę i myślę i nic nie wymyśliłam

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Gasić światło?
Zatem :pstryk:, kolorowych snów
(może mi się przyśni kolor telefonu )
Stary 2013-01-23, 01:12   #1929
brumek
Zakorzenienie

Ale tu nie ma innej opcji, jak bialy
Stary 2013-01-23, 01:13   #1930
brumek
Zakorzenienie

Dobranoc.
Niech JASNOSC bedzie z Toba!
Stary 2013-01-23, 07:31   #1931
myha82
Wtajemniczenie

DDEWIK udanego wyjazduzazdraszam
MAARZENA co za przygoda
My tez uzywamy tej pasty od samego poczatku. Oczywiscie Martyna ja połyka jedynie z regularnoscia mycia jest gorzej. Do tego u nas zasypianie ciagle odbywa sie przy butli w wiekszosci przypadków wiec o myciu przed snem nie ma póki co mowy Na szczescie w zasadzie wyeliminowalam nocne popijanie i podjadanie. Czasami jeszcze sie zdarzy ale bardzo sproradycznie. Po prostu to czasami jedyny sposób, zeby ja uspokoic z nocnej histerii.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Pstryk-zapalam światło

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 07:56   #1932
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się
chora jestem, ale dzielnie do pracy przymaszerowałam... ale raczej nic nie zrobie, bo nawet klepanie w klawiaturę mnie boli...tzn. palce mnie bolą. o głowie nie wspomnę. więc nie ma mowy o myśleniu...

piekne fochatki i sówka

marzenko dla dzielnej Hani!
co do past z fluorem... mam tego elmexa w domu, ale poczekam, aż Haniowe zęby wyjdą na całą "długość" (na razie są niewiele ponad dziąsłami), a teraz w ramach oswajania mąż szoruje z nią te kiełki ziajką. kuzynka TŻ, studiująca techniki dentystyczne, mówiła nam ostatnio, że trzeba myć zęby pastą z fluorem, nawet niewielką ilością fluoru, bo właśnie powoduje, że zęby mleczne są wtedy dużo mniej podatne na próchnicę, że tak postępuje się w Niemczech czy Norwegii..

co do nowych słówek - Hanka ostatnio każe sobie dawać do oglądania "ambum Hania" (album ze zdjęciami jej od urodzenia )

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:21   #1933
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Piękne maskotki Wam powychodziły Zaraziłyście mnie zapałem, ale ja kompletne beztalencie... Podejrzewam, że to co bym uszyła nie było by nawet do misia podobne

Marzenko, dla dzielnej Hani!! My tej pasty, którą pokazałaś używamy od samego początku, właśnie z zalecenia stomatologa dziecięcego

A przygoda znajomej MASAKRA! Dobrze, że "tylko" tak to się skończyło...

Domek też mówi banan, a brzmi to jak "banin"

Ddevik, Miłego i udanego wypoczynku

Brumku, mąż ma przymusowe wolne, ziemia jest zamarznięta, nie ma jak ruszyć z robotami Więc mamy go w domu

Pieleszko, zdrówka

Telik, biedny Jasio

Aniu, jak dzisiaj Adaś?

Lili, za pierwszą sprzedaż.

Aa i więcej nie pamiętam
Tż pojechał na chwilę na budowę, Domek śpi a ja kawkuję
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:24   #1934
agulaaabar
Zakorzenienie

Cześć mamusie, aż mi glupio że nie nadrabiam, mam nadzieję że wybaczycie.

Tż jest juz po operacji, operowali go 3 godz, dostał końską dawkę narkozy bo nie mogli go w ogóle uśpić, ani zastrzyk nie pomógł, ani maseczka ehh za to spał cały dzień.
kamień z serca że już po.. byleby się ładnie wszystko goiło

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:48   #1935
alibany
Rozeznanie

Moge prosić jeszcze raz link do polecanego przez Was sprzedawcy tych fotoksiążek

Marzenka dzielna Hania Ząbki zabezpieczone, więc już gorzej nie będzie. Ze smoczkiem pójdzie Wam an pewno tak samo gładko jak z soczkiem. Pierwsze noce będą najcięższe a później już tylko lepiej

Ddewik udanego wypoczynku!

Agula dobrze, że operacja się udała, trzymam kciuki za szybkie bezproblemowe gojenie się.

Pieleszko Zdrówka!!

Ja od świąt ciągle podziębiona, z bólem gardła, katarem, doleczyć się nie mogę

Telik biedny Jasiu oby dermatolog coś szybko zaradził!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:55   #1936
zanetaa88
Zakorzenienie

Marzena to Hania nie pije nic z butelki? Moja co prawda pije raz jeszcze w nocy ale ostatnio zauważyłam ze pije sobie mleko na raty:| zamiast w jakimś rozsądnym czasie je wypić to nie. Soku nie daje, chce mleko, ale martwi mnie te chomikowanie tego mleka w nocy.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:06   #1937
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Wycięłam na oko kształt z Tymciowych śpioszków. Osobno tułów, osobno nóżki, osobno uszka i osobno rączki. Wszystko podwójnie, żeby potem to ze sobą pozszywać i wypchać. No a potem zaszywałam na lewej stronie, zostawiając miejsca na wszycie rączek uszu itp i jedną większą dziurę na wypychanie. Najdłużej mi się chyba zeszło z wyszywaniem oczek ,bo nie chciały być symetryczne I ze 20 razy szyłam i prułam
W końcu mąż mnie spytał, czy nie lepiej było po prostu wypchać całe te śpiochy i tylko główkę dorobić

dzięki
I gratuluję nowego słówka!

Cytat:
Aaniu, skąd ja znam to "tata brum, brum...". Adaś mądrala, czuje że niebawem będzie miał kompana do zabaw. Taka pasta http://allegro.pl/elmex-kids-50ml-pa...913337390.html. Można ją stosować od pierwszego ząbka, a ma już trochę fluoru.
dzięki
Cytat:
udanej podróży!
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wyobrażacie sobie, że Radek jeszcze nie śpi?

Udało mi się sprzedać dwie pary kolczyków

wyobrażamy sobie, Adaś też ostatnio koło 22 chodzi spać, o 20 go kąpię i wtedy wstępuje w niego drugie życie
gratuluję sprzedaży!

marzena, będą mieli co wspominać z wyjazdu dobrze że tylko tak się skonczyło!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Aniu, jak dzisiaj Adaś?
Cytat:
Napisane przez isiaok
A jak dzisiejsza noc? Zasnął spokojnie?Mam nadzieje,ze to sie nie powtórzy...
Dziś lepiej, ale po doświadczeniach kilku poprzednich nocy dałam mu herbatę z melisą wieczorem, nie wiem czy to pomogło, ale spał spokojniej, co prawda wiercił się i po obudzeniu zawołał mnie, a potem zaraz tatę, ale genralnie było spokojniej niż ostatnio.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marzena to Hania nie pije nic z butelki? Moja co prawda pije raz jeszcze w nocy ale ostatnio zauważyłam ze pije sobie mleko na raty:| zamiast w jakimś rozsądnym czasie je wypić to nie. Soku nie daje, chce mleko, ale martwi mnie te chomikowanie tego mleka w nocy.
zaneta, jak zdrowie?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:14   #1938
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej dziewczeta.....

pozdrawiam bardzo mocno wszystkie mamy....

chcialam was ocos zapytac..... jakie zabawki teraz kupujecie swoim dzieciakom?

kredki
farbki
czy moze auta i lalki?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:27   #1939
Natka_
Zakorzenienie

Widziałyście to http://www.youtube.com/watch?v=q38UNU-f7DQ
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:27   #1940
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Marzenko dla dzielnej Hani. Super ze zabki juz bezpieczne.

Brumku foszek milutki
Wgl wszystkie paluszki piekne. Ja mam jakieś tam małe pojęcie co i jak ( mama mnie uczyła na maszynie szyc kiedys) ale nie bede robic misia bo wiem ze Wiki nie zainteresuje. Ma cala polkę pluszakow i tylko sie kurza.

Audrey jesli ifon to biały. Elegancko wyglada. A jaki model? 5 czy 4S ?

Agulaaa swietnie ze operacja przebiegła gładko. Teraz juz bedzie tylko lepiej.

Lili ładne kolczyki. Podobają mi sie

Cos sie nie wyspalam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:27   #1941
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta.....

kredki
farbki
czy moze auta i lalki?

Po gwiazdkowych prezentach stweirdziliśmy, że kolejną zabawkę dostanie najprędzej na dzień dziecka albo urodziny W najbliższym czasie, chcę zainwestowac właśnie w akcesoria plastyczne.
Stary 2013-01-23, 09:30   #1942
patik87
Zakorzenienie

hej.
Kolejny dzień zimy na całego, śniegu już po pas. Niedługo utkniemy w domu na dobre.

Dewik, Marzena wiecie że zazdraszczam wyjazdu?

Marzena uśmiałam się z wycieczki znajomych, parsknęłam jak koń
Dobrze, że ząbki zabezpieczone, z głowy. Kurcze, ja myłam na początku pastą z fluorem a potem nenedent, chyba przerzucę się na elmex?
A w pierwszej kolejności wizyta u stomatologa, ale ja wiem że sara od wejścia poryczy się i za diabła nie otworzy buzi..nic nie da zrobić przy sobie. Jest problem żeby do gardła lekarz zajrzał a co mówiąc na dłużej żeby zęby przejrzeć?
Póki co nocne mleko jest u nas..

Brumek
świetny foszek

Pieleszka zdrówka, może idź na zwolnienie?

Agula najgorsze za Wami, dobrze że juz po.

Telik bidny Jasiu, ciekawe co to, czy rzeczywiscie ten łupież

Sara lubi oglądać swoaWje zdjecia w albumie, ale gdy tylko zobaczy zdęcie z ulubionym misiem czy z kocykiem to płacze grochowymi łzami, bo jak to jakaś obca dzidzia bawi się jej ulubionymi rzeczami
Stary 2013-01-23, 09:40   #1943
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio nic nie kupowałam, ale "dorósł" do kupionych jakiś czas temu - na tapecie drewniany pociąg z klockami i puzzle drewniane - takie z kilkoma zwierzątkami, jak mu się uda ułożyć to sobie brawo bije
Czyli generalnie zabawki przy których musi pokombinować..

Natka, obejrzałam..o matko...

Stary 2013-01-23, 09:56   #1944
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczeta.....

kredki
farbki
czy moze auta i lalki?
My tez inswestujemy teraz w artykuły plastyczne. Póki co to jedyna rzecz kóra jest w stanie zajac moje dziecko na dłuzej. Oczywisice musze jej asystowac orzy tym bo najlpeiej jest jak mama cos namaluje a ona to zamazuje i mówi nie ma. Ostatnio nauczyłam sie rysowac pepe i powiem ze nawet zgrabnie mi to idzie takze ja tez sie podciagam teraz przy mojej córce
a w załaczeniu filmik z rysowania (sorki ze tak sie chwale :P)
http://s781.photobucket.com/albums/y...t=Film0022.mp4

Cytat:
Patrzac po tytule-odpuściłam sobie bo to chyba nie na moje nerwy

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:33   #1945
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Lekko nieprzytomna jestem

Cytat:
Jezu kochany!!! Matko, aż mnie zatrzęsło.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku foszek milutki
Wgl wszystkie paluszki piekne. Ja mam jakieś tam małe pojęcie co i jak ( mama mnie uczyła na maszynie szyc kiedys) ale nie bede robic misia bo wiem ze Wiki nie zainteresuje. Ma cala polkę pluszakow i tylko sie kurza.

A pluszaki przyślij nam Tymek ukocha każdą ilość. Ma 12 misiów i codziennie WSZYSTKIE karmi, tuli itp

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Brumek
świetny foszek

Cytat:

kredki
farbki
czy moze auta i lalki?
U nas ostatnio najlepszymi zabawkami są pluszaki, auta (takie resoraki większe) i przede wsyztskie wszelkie buteleczki, tubki, nakrętki, pudełka. Także nie widzę sensu kupować nic nowego, bo Tymek i tak najbardziej lubi to, co mu przez przypadek wpadnie w rączki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, aż mi glupio że nie nadrabiam, mam nadzieję że wybaczycie.

Tż jest juz po operacji, operowali go 3 godz, dostał końską dawkę narkozy bo nie mogli go w ogóle uśpić, ani zastrzyk nie pomógł, ani maseczka ehh za to spał cały dzień.
kamień z serca że już po.. byleby się ładnie wszystko goiło
Dobrze, ze już po
Twardy jest, że tak na niego nic nie działało? A on bardzo duży jest?
Stary 2013-01-23, 10:37   #1946
agulaaabar
Zakorzenienie

Brumek 180 wzrostu i 75kg, ale nic na niego nie działało :/

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:06   #1947
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzisiejsza noc zdecydowanie lepsza Szymon spał od 21.30 do 7.30 z pobudką na mleko o 5-6 ( nawet nie wiem, bo mąż dawał ).
Kompletnie poprzestawiało mu się z godziną pójścia spać Wcześniej ledwo słaniał się na nogach już o 18-19 i tak chodził spać, a teraz buszuje do późnych godzin wieczornych już po kąpieli w piżamce i podobnie jak u Adasia wstępuje w niego po kąpieli drugie życie

Sorry, że tak tylko o sobie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:15   #1948
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiejsza noc zdecydowanie lepsza Szymon spał od 21.30 do 7.30 z pobudką na mleko o 5-6 ( nawet nie wiem, bo mąż dawał ).
Kompletnie poprzestawiało mu się z godziną pójścia spać Wcześniej ledwo słaniał się na nogach już o 18-19 i tak chodził spać, a teraz buszuje do późnych godzin wieczornych już po kąpieli w piżamce i podobnie jak u Adasia wstępuje w niego po kąpieli drugie życie

Sorry, że tak tylko o sobie.
Dobrze, że nocka już lepsza
Widac taki etap u dzieciaków Ja też nie wierze, że jeszcze pół roku temu Ala ledwo do 18tej dawała radę wytrwać. A teraz bez drzemki pada o 19tej, ale wystarczy, że pośpi pół godziny w dzień i już do 21 pełna energii.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Lekko nieprzytomna jestem

To pochwal się ile dzisiaj pospałaś
Stary 2013-01-23, 11:20   #1949
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A pluszaki przyślij nam Tymek ukocha każdą ilość. Ma 12 misiów i codziennie WSZYSTKIE karmi, tuli itp
dopadła go miłość Super, pamiętam jak pisałaś że pluszaki go nie ruszają
Cytat:

no to współczuję. Mnie jest ciężko dotrzymać mu kroku, zwykle zaczynam zasypiać na siedząco

agulaaabar, biedny TŻ

Stary 2013-01-23, 11:41   #1950
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Aniu u mnie dokładnie tak samo. Ja już śpiąca, wymęczona całym dniem, a Szymon dalej by biegał Nie mam już ani chwili w ciągu dnia dla siebie. Tak jak padał o 18-19stej to jeszcze miałam cały wieczór.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości