|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
No ogólnie jak się pokombinuje można sobie całkiem podogadzać Cytat:
No i za zakupy, najwyższy czas ![]() Cytat:
)
|
|
|
#3152 | |||
|
Zadomowienie
|
tak! strippi już je kiedyś pokazywała, nie pamiętam czy zamówiła
Cytat:
Cytat:
piękne foto!Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
to jak Ci się we śnie trafi grzeczne, blond dzieciątko to możemy zrobić wymianę
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cukrzycówki z Krakowa i okolic, jadę jutro na Kopernika 15 pierwszy raz ze skierowaniem od lekarza, kazali mi przygotować się na pobyt 10:30 do 14, mam wziąć ze sobą kanapki, skierowanie, wyniki badania,dowód osobisty i dowód ubezpieczenia jak coś.
Macie dla mnie jakieś rady? Jak wogóle te konsultacje wyglądają? Przedstawiają zasady diety, pomagają dopasować jadłospis do trybu dnia? Dają glukometr i pokazują jak go używać?
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-23 o 10:40 |
|
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobra schiza nie jest zła.
choć ja zawsze jak OC - rumianek, + ZEN i tłumaczenie sobie, że synkowi się nudzi i jak zejdzie z trampoliny pt. pęcherz to się pewnie bawi jakimiś nerwami.... Cytat:
jak mój promotor jak mi cofnął pracę mgr. Nie powie mi co jest źle, bo "to by było nie pedagogiczne" ![]() ![]() ![]() Cytat:
co by gburkiem nie był ![]() heh.. te kanapkowe mnie mocno nie stresują (kwestia dobrego pieczywa), ale obiad - nie mam jeszcze nic w 100% bezpiecznego. zawsze stresik....
|
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro mam wizyte, takze sie dowiem co i jak w tym temacie, mam andzieje ze to nic groźnego a teraz dalej Was nadrabiam, bo wczoraj cały dzien nie miałam neta, a tu dzis wchodze i tyle stron oooo!!! |
|
|
|
|
|
#3157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myslalam ewentualnie jeszzce nad takimi lezaczkami... ale podobno nie sa one dobre dla pleckow maluszka i czesto odradzane.. Cytat:
![]() ale fajne te metki ciekawe pod jakim haslem moge ich szukac u nas ![]() Cytat:
a ja posluchalam Waszych rad i przez ostatnie tygodnie szukalam pizamki rozpinanej u gory, do karmienia.. no i znalazlam w h&m.. wlasnie kurier mi przytaszczyl dwie sztuki
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
0 11:30 zaczyna się 'szkolenie' (dieta, glukometr) i nie ważne, że właśnie jest Twoja kolej do lekarza... w sumie może lepiej przyjść na 10:30?! zarejestrować się, pójść do pań pielęgniarek (wstępny wywiad), szkolenie i z założenia PO do lekarza, który jest do 14ej?! hmmm może to ma sens? Dowód ubezpieczenia nie jest konieczny - ewuś działa
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ile prześcieradeł do łóżeczka macie? bo nie wiem ile zamówić. dwa wystarczą? |
|
|
|
|
|
#3160 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no spoko, moja teściowa blondi więc zawsze mogę twierdzić, że cała Babcia ![]() Cytat:
Ciekawe że w czwartek masz wizytę, myślałam że oni ciężarówki obsługują tam głównie w środę. Cytat:
No ja mam po posiłkowo bezpiecznie, poza tym na czczo Cytat:
A matki słyszałam że od 2 miesięcy wzwyż się sprawdzają, Co do label label to tu masz listę http://www.label-label.com/german/
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co bolało we śnie? ![]() Cytat:
![]() pakuj sie pakuj ![]() no właśnie? 2 ?
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopisek: rany zrobię sobie kawę bo jakoś niejasno piszę. Jak masz suszarkę:2 jak nie : 3.
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-23 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#3163 | |||
|
Zadomowienie
|
współczuję
widzę, że coraz częściej dopadają nas różne bóle dla mnie to jest okropne, bo od początku wszystko było w porządku, normalne funkcjonowałam aż tu z nienacka nagle ból pleców i koniec... ledwo chodzę, wstać z łóżka sama nie dam rady bo prawie ryczę, w nocy jak chcę się przekręcić z boku na bok zajmuję mi to z 5 minut okropieństwoCytat:
ja tak parę razy miałam ale przechodziło po paru dniach. lekarz stwierdził, że to normalneCytat:
![]() Cytat:
za 35 tydz. i za komodę dobrze że przypomniałaś o tym, bo ja też wieczorem miałam wziąć się za pranie a przecież nie mam gdzie tego pochować... muszę zwolnić jakąś szafkęskoro mówicie o dziwnych snach to mi się dziś śniło, że tak się wykręciłam że przyłożyłam ucho do brzucha i słyszałam serduszko małego i jak sobie pływa. a dlatego tak się wygięłam, bo tż powiedział, że słyszy jak mały rusza języczkiem i mlaska i ja chciałam to sprawdzić i nawet widziałam ten mały języczek maluśki i słodki jak u szczeniaczka ![]() ok pochwalę się efektami wczorajszego segregowania ciuchów. zostawiłam do prania rzeczy do 3 miesiąca (rozmiary 50-62, parę sztuk 68). Na pierwsze 3 miesiące jestem ustawiona mam:- śpiochy - 27 szt. - pajace - 19 szt. - body z krótkim rękawem - 23 szt. - body z długim rękawem - 23 - dresy i komplety spodnie+bluzka - 6 - rampersy, pajace, śpiochy z uciętymi stopami - 8 - bluzki i kaftaniki z długim rękawem - 20 - bluzki i kaftaniki z krótkim rękawem - 4 - ogrodniczki - 3 - spodnie - 6 - sweterek - 1 - bluzy, swetry z kapturem - 3 - kombinezony - 3 - ubranie do chrztu - 2 - buciki, kapcie - 6 - rajstopki - 1 - łapki niedrapki - 4 - skarpetki - 26 - czapki - 27 po 3 miesiącach pewnie będę musiała wybrać się na zakupy, bo została tylko reklamówka większych ciuszków
|
|
|
#3164 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam i ja dzisiaj. Wyspana
szef dał dzisiaj wolne za free, jeden dzień, ale zawsze coś. Odpocznę, a jutro znów do pracy na 6 rano.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Nawet, widziałam pytanie na wątku co z Tobą
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
10 razy
|
|
|
|
|
|
#3166 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ja przy córce nie miałam, ale teraz planuję kupić.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
już niedużo zostało.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hej.. ![]() witamy się w skończonym 33 tc! nie było mnie kilka dni i nie mogę nadrobić.. jestem na 101 na razie.. masakra.. ![]() u nas ok.. wizyta w poniedziałek.. już się doczekać nie mogę.. ![]() witam nowe mamusie! ![]() idę na śniadanie..
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Wypraszam sobie te oszczerstwa;p Ja sie pytałam;p
![]() Cytat:
A co do ubranek, to masz sklep dla dzieci...Ciekawe czy zdązysz dzidziola we wszystko ubrac Fajne te ciuszki
|
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze chwilka i dzidzia będzie zdrowa i z nami.Ja też chodzę na NFZ, szkoda kasy są ważniejsze rzeczy. Tylko zastanawiam się, czy kiedyś coś dać doktorowi, lub położnej. Ostatnio jak się przewróciłam, i powiedziałam jej o tym to mnie uspakajała i sama zaproponowała słuchanie serduszka, a już po pracy była
|
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
od razu podczas rozmowy zapisałam w kalendarzu A pomogą dopasować mi te posiłki do trybu dnia w zależności od tego o której wstaję itd? Mam brać ze sobą jakiś notatnik? Cytat:
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
to jest aktualna kolekcja?!
Cytat:
aaa! skucha ![]() Cytat:
hehe a po coli mam najniższy drugośniadaniowy pomiar (92) sprawdzę czy przy obiedzie też tak cudownie zadziała (nie to że się tym cieszę :P)o której wizyta?! Cytat:
![]() woowwww, dużo tego ![]() ![]()
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czy ty spodziewasz się pięcioraczków? ![]() całą szafę musisz przygotować, a nie szafkę ![]()
|
|||
|
|
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
CIagle pada....Niedługo to poduszkowcem bedzie trzeba jezdzic po Lublinie...
A tak w ogóle mam ostatnio wilczy apetyt....I ochote na samo tłuste i niezdrowe...Jdłabym co 2 godziny |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() [/U] Cytat:
![]() a mały prze cudowny! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
heh... zagwostka - dla mnie strasznie śliski temat, z drugiej strony też bym się zastanawiała....
Cytat:
sama to dostosowujesz do swojego trybu. Mnie akurat pasuje taki: 7:30, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00. I cieszę się jak głup, że "tylko" 6 a nie 7 czy 8 ze strony
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez bym co chwile jadła, wczoraj chciałam namówic męża na pizze podstępem ale nie dąa się skubany haha |
|
|
|
|
|
#3180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilka rzeczy kupiłam w lumpeksach a resztę dostałam ![]() zależy jaki się urodzi, bo jeśli duży to na pewno ubranka 50/56 odpadną ale takich jest niedużo, najwięcej jest na 56 i 62 myślę, że zdążę ubrać w większość, mam w końcu na to ok 3 miesięcy Cytat:
nie wiem co to za cholerstwo, za 2 tyg. mam wizytę i pewnie jak zawsze dowiem się, że to normalne Cytat:
też nie mogę się doczekać Twojej wizyty nasze chłopaki podobnie rosną więc będę wiedziała ile mniej więcej mój waży bo moja wizyta dopiero za 2 tyg.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

No ogólnie jak się pokombinuje można sobie całkiem podogadzać

ale mam nadzieje ze bedzie dobrze

dla mnie to jest okropne, bo od początku wszystko było w porządku, normalne funkcjonowałam aż tu z nienacka nagle ból pleców i koniec... ledwo chodzę, wstać z łóżka sama nie dam rady bo prawie ryczę, w nocy jak chcę się przekręcić z boku na bok zajmuję mi to z 5 minut
okropieństwo
10 razy 
Ale jeśli ciśnienie ok, to ciekawe skąd te słabe przepływy
nie wiem co to za cholerstwo, za 2 tyg. mam wizytę i pewnie jak zawsze dowiem się, że to normalne