MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 08:44   #3121
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Hej mamusie
Witam się z łóżeczka ale te moje dni monotonne ostatnio, dopiero kilka dni jestem uziemiona w łóżku a już tak mnie ciągnie żeby gdzieś wyjść.
1 lutego do diabetologa jadę więc pewnie dopiero wtedy.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
No i u nas dzisiaj równo 32 tydzień.
8...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
gdzieś widziałam opinię, żeby na sam początek odpuścić fiszbiny, żeby biustonosz był jak najbardziej "szmaciany"dopóki wszystko się nie unormuje. więc póki co obstawiam coś takiego jak ostatnio było wklejane, ale jak tylko się ogarnę po porodzie i będę w stanie stwierdzić jaki mam rozmiar i dobrać stanik to kupię porządniejsze bo na dłuższą metę i wyjście z domu nie wyobrażam sobie tych szmacianych.
Wsumie racja te mogą być nie wygodne a jeszcze piersi mogą boleć na początku, więc tym bardziej taki szmaciany wydaję się delikatniejszy i też chcę je zamówić tylko na początek aby mieć do szpitala a potem jak już będę w domu to w sklepie będę chciała kupić jakiś lepszy.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koszulka, w której jeszcze tydzien temu chodziłam w szpitalu zaklinowała mi się pod cyckami i dalej nie da rady jej opościc....Na prawdę grubieje w oczach...
Pewnie wyprałaś i się skurczyła

Cytat:
Coś Małpki nie widac ostatnio na forum...
No właśnie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle... dzis 22gi... czyli do tp 2 miechy... znaczy wchodzimy w 8 m-c

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
kombinezon mistrzostwo i za taka cene...barvoo
A co najlepsze cena na metce była 25zł ale w tym dniu co byłam było wszystko po 1zł Nie ma na nim ani pół śladu użytkowania, idealny

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
j
ja byłam dopiero w kilku lumpkah, ale takich genialnych rzeczy w niskich cenach jak np. kombinezon z misiem nie widziałam, raczej droższe są, niektóre nawet bardzo drogie jak na jakość, którą prezentują. trzeba regularnie chodzić i szukać, a na to jakoś średnio mam ochotę.
Ja jak chodziłam to tylko w jednym dniu w tygodniu, kiedy jest wszystko po 1zł a są nieraz świetne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W gazecie wyczytałam, że dobry jest też Nivea Baby kojący krem przeciw odparzeniom z tlenkiem cynku (bez parabenów, alkoholu i barwników). Słyszałam też o serii firmy Linomag.
Z kolei na stronce, którą ktoś podawał http://podwojona-sroka.blogspot.com/...e-kremy-z.html jest info, że najlepiej HiPP lub Rossmann. Jest z tego co widze opis Linomagu w osobnym dziale
Ja już zdecydowałam, że kosmetyki kupię z Hippa i krem na odparzenia też z tej serii a ewentualnie jak maluch będzie troszkę większy to wtedy Babydream.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:44   #3122
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ObserwujeCie przeglądałam ceny na ich stronie i może zajrzę albo zrobię zakupy przez sklep internetowy glucka zamówię chyba tam pościel i wypełniacze czyli kołdrę i podusię.
Bo już widzę jak mój tż objeżdża ze mną wszystkie sklepy po kolei w poznaniu niezłe on jak wejdzie do jednego to tam by wszystko kupił dlatego najlepiej jakby obok sklepu dziecięcego był sklep z jakimiś modelami, jakieś coś w stylu mm żeby tak w kratkę chodzić by się chłop nie zanudził.

Malpko pamiętamy o Tobie ale ja tak ostatnio pobieżnie na wątku brakoczas i nerwy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:45   #3123
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
nie było mnie 5 dni ale widze że nikt chyba za mną nie tęsknił
mam 20 stron do nadrobienia nie obiecuje ze wszystkim odpiszę więc tak skrótowo co już zauważyłam to witam nowe osoby

Ależ koleżanko- wspominałyśmy, że Cie nie ma dość długo
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:48   #3124
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
A my w zwiazku z zalecenim ginki bym mierzyła codziennie ciśnienie - byliśmy zakupić ciśnieniomierz. Przy okazji zajrzeliśmy do smyka i nabyłam 3pak bodziaków za 20zeta oraz 2pak niedrapek za 10zeta Ale tyle tych bodziaków i pajacyków bylo, że aż mi było żal że w sumie nic juz z ciuszków nie potrzebujemy A jakie piękne mięciuśkie kocyki sa przecenione z 59 na 29zł Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
Mokka_83 za forteczkę maluszka ślicznie ja swoją dopiero 6 lutego zobaczę póki co schizuję się
I piękne ciuszki ja też muszę kupić czapeczki i niedrapki chyba zobaczę w na stronie smyka ale tam pewnie przebrane wszystko
Stary 2013-01-23, 09:02   #3125
Malpka
Zakorzenienie

no to powoli zaczynam nadrabiać tak od środka

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja ostatnoi fatalnie śpię .... o 4 albo 5 się budzę ... .... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...." no i co ? mam rozumieć ,że za miesiąc się wyśpię .Ach Ci faceci ... z jakiego drzewa spadli..... a do tego cisną mnie spodnie pod brzuchem a on mi na to "to sobie rozepnij..." pytam : co mam rozpiąć ? a on przygląda mi się i mówi " no ten guzik albo też rozporek..." . Pod koniec 3 ciąży dowiedział się ,że spodnie ciążowe są wsuwane..... no już myślałam ,że jest bardziej rozgarnięty od reszty .....

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

aa i macie może jakieś "typy" łóżeczek turystycznych? na co zwracać uwagę przy kupnie?
:
ale to ma być tylko na wyjazdy czy zamiast drewnianego? jak dla mnie bardzo przydatne są odpinane drzwi, jak maluch starszy to sobie sam wchodzi i wychodzi z takiego łóżeczka

Cytat:

Coś Małpki nie widac ostatnio na forum...
a jednak ktoś za mną zatęsknił

brawa za wszystkie nowe tygodnie
zraz napisze co tam u mnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:11   #3126
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Chyba dopadla mnie zimowa chandra.. na nic nie mam ochoty, tak snuje sie z kata w kat.. mysle, co jeszcze jest do zrobienia, a nie robie nic.. i tak mija dzien po dniu...

ahhh jeszcze sie nie chwalilam, ale udalo mi sie kupic na ebayu taka sliczna mate edukacyjna i Fisher Price za polowe ceny - nowka sztuka

Mam nadzieje, ze sie sprawdzi i maluch bedzie chetnie na takiej macie lezal.. macie jakies doswiadczenia, czy taki gadzet sie sprawuje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1199.jpg (104,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1200.jpg (112,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-01-23, 09:15   #3127
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mi też by się zgadzało lekarz przewiduje, że dzidziuś będzie ważył ok 3,5kg a ja miałam 3,6kg- tyle, że ja 11 dni po terminie az tak długo to bym nie chciała czekać wystarczy mi 4-5 dni żeby załapać się na roczny macierzyński. z resztą teraz chyba jak jest sporo po terminie to wywołują
nam położna mówiła że jak jesteś tydz przeterminowana to idziesz do szpitala i tam czekasz

Cytat:
hej
mam 20 stron do nadrobienia nie obiecuje ze wszystkim odpiszę więc tak skrótowo co już zauważyłam to witam nowe osoby
kara

pożalę sie trochę
ja się zastrzele normalnie eh... kolejna noc nie przespana. jestem wyczerpana brak mi sił. katar dalej jest, ręka napierdziela paracetamol nie działa. żeby mnie tylko jedna rzecz dopadła to albo mogłabym normalnie się ruszać bez bólu albo normalnie spać bez kataru to nie mam obie i dupa. po 13 lekarz ciekawe co mi mądrego powie i jak ja tam sie doczłapie
i skąd ja potem siłe na nocne wstawanie wezme?

no to się pożaliłam

aha dziś równo 35 tydzień! czyli jutro 36 zaczynam

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2013-01-23 o 09:17
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:22   #3128
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
ślicznie

Cytat:

co do tych materacyków... jak go pomacałam nabrałam wątpliwości czy to będzie wygodne, czuć takie jakby sianko przez pokrowiec, może jak się założy prześcieradło to nie będzie tego czuć. a tak w ogóle to na której stronie najpierw ma spać dziecko? gryka czy kokos?
:
na tej twardszej ale nie wiem która to u mnie Julka spała cały czas na tej twardszej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
No właśnie
.
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malpko pamiętamy o Tobie ale ja tak ostatnio pobieżnie na wątku brakoczas i nerwy
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ależ koleżanko- wspominałyśmy, że Cie nie ma dość długo
dzięki wam zauważyłam no wiecie te nastroje i jeszcze problemy

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze sie sprawdzi i maluch bedzie chetnie na takiej macie lezal.. macie jakies doswiadczenia, czy taki gadzet sie sprawuje?
u nas mata sprawdziła się super i bardzo długo

--------------------------

to teraz co u mnie w sobote nam się zepsuł laptop a raczej nie chciał sie wogóle włączyć więc byłam od was odcięta ale już działa

z gorszych rzeczy to miałam wczoraj wizyte i nie za ciekawie u mnie mam LEŻEĆ! bo szyjka krótka brzuch przy każdym wstaniu twardnieje nawet u lekarki jak przeszłam od krzesła do fotela to ta mi mówi że twardy jak skała, wizyta za tydzień jak się pogorszy to szpital ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
I ciesze się ze mam wizyty na nfz bo ostatnio mam ciągle wizyty co tydzień lub dwa chyba bym nie wyrobiła prywatnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:25   #3129
monicca1989
Zakorzenienie

Dziewczyny boli mnie brzuch, chwilami dosyć mocno a do tego słysze takie "burczenie" z brzucha, nie jest ono z głodu na pewno. Jest takie ciche, delikatne, kurcze wystraszyłam się.
Stary 2013-01-23, 09:25   #3130
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

no 600zł to strasznie dużo kasy.. masakra
u nas też chciała 600zł i zrezygnowałam, ale w tym miałam dodatkowo sesję reportażową ze szpitala, boskie były te zdjęcia od razu po porodzie - mierzenie, ważenie itd.
Pierwszy raz slysze, zeby fotograf wchodzil na porodowke Masz moze linka do portfolio, czy tylko tak gdzies widzialas? Bo az ciekawa jestem I tak sie zastanawiam, kto ta fotografke wpuscil w tym szpitalu ... Niby moze byc tylko 1 osoba przy porodzie, no chyba, ze ta jedna byla tylko fotografka
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:30   #3131
oliwka__
Zakorzenienie

Dragusia88 czyli możesz już powoli zaczynać Ale lepiej niech mały poczeka troszeczkę
Stary 2013-01-23, 09:33   #3132
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Cytat:
ObserwujeCie przeglądałam ceny na ich stronie i może zajrzę albo zrobię zakupy przez sklep internetowy glucka zamówię chyba tam pościel i wypełniacze czyli kołdrę i podusię.
Bo już widzę jak mój tż objeżdża ze mną wszystkie sklepy po kolei w poznaniu
Hehe - no wd mnie ważne to zobaczyć pomacać chociaż jeden rodzaj - czy fajnie zrobiona, jaki materiał - a potem już można kupować on line

Cytat:

ahhh jeszcze sie nie chwalilam, ale udalo mi sie kupic na ebayu taka sliczna mate edukacyjna i Fisher Price za polowe ceny - nowka sztuka

Ja słyszałam od koleżanek że wszystko zależy od dziecka, jedne nie chcą zejść, inne zero zainteresowania, ale sama też planuję spróbować, więc za zakup.

Cytat:
z gorszych rzeczy to miałam wczoraj wizyte i nie za ciekawie u mnie mam LEŻEĆ! bo szyjka krótka brzuch przy każdym wstaniu twardnieje nawet u lekarki jak przeszłam od krzesła do fotela to ta mi mówi że twardy jak skała, wizyta za tydzień jak się pogorszy to szpital ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
I ciesze się ze mam wizyty na nfz bo ostatnio mam ciągle wizyty co tydzień lub dwa chyba bym nie wyrobiła prywatnie
Dobrze, że już jesteś, a co do szyjki to wiadomo ile się skróciła ? Dostałaś jakieś leki. Jak będziesz leżeć to powinno być ok...choć wyobrażam sobie, że z dzieckiem w domu - ciężej !

Cytat:
Dziewczyny boli mnie brzuch, chwilami dosyć mocno a do tego słysze takie "burczenie" z brzucha, nie jest ono z głodu na pewno. Jest takie ciche, delikatne, kurcze wystraszyłam się.
A bardzo boli ? napina się ? a może coś bardzie jelitowego niż od dziecka ?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Stary 2013-01-23, 09:34   #3133
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Chyba dopadla mnie zimowa chandra.. na nic nie mam ochoty, tak snuje sie z kata w kat.. mysle, co jeszcze jest do zrobienia, a nie robie nic.. i tak mija dzien po dniu...

Moderna bardzo ładna mata Z kim bym nie rozmawiała to u większości maluchy same leżały i się bawiły więc ja wychodzę z założenia że będzie przydatna długo
Sama zamówiłam matę dzisiaj mają mi ją wysłać teraz to cięcia budżetowe się zaczną
Stary 2013-01-23, 09:35   #3134
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Tak wogóle to sie witam w pierwszym dniu 29 tygodnia
Strasznie mi się już nie chce wstawać o 6 do pracy jeszcze mam do niej 40 km. W Krakowie -8 stopni było rano.

Przynajmniej teraz ferie, to trochę szybciej idzie jazda, ale odśnieżanie i inne... lipa !
Stary 2013-01-23, 09:35   #3135
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
super myślę, że się sprawdzi sama bym w takim czymś poleżała

Cytat:
nam położna mówiła że jak jesteś tydz przeterminowana to idziesz do szpitala i tam czekasz
aha no to spoko kiedyś tak nie było, bo mamie w domu wody odeszły a tak w ogóle teraz sobie myslę, że może właśnie dlatego, że już było 11 dni po terminie to tak szybko się urodziłam po prostu miałam opóźniony refleks i jak się skapnęłam, że już dawno powinnam być na świecie to zaczęło mi się spieszyć i po 40minutach po wszystkim tak tylko sobie gdybam

a co się z ręką dzieje?

Cytat:

na tej twardszej ale nie wiem która to u mnie Julka spała cały czas na tej twardszej
heh no ja właśnie też nie wiem, muszę dokładniej pomacać,choć czuję po obu stronach tylko siano

leż, odpoczywaj a na pewno się poprawi i wszystko będzie dobrze
Stary 2013-01-23, 09:39   #3136
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A bardzo boli ? napina się ? a może coś bardzie jelitowego niż od dziecka ?
Dosyć mocno, do tego moment zrobiło mi się gorąco, słabo.
I w sumie można powiedzieć że właśnie boli tak podobnie jak przed ciążą przy biegunce
Stary 2013-01-23, 09:41   #3137
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
po 13 lekarz ciekawe co mi mądrego powie i jak ja tam sie doczłapie
mam nadzieję, że jednak coś mądrego

Cytat:

(ciary mam)

Cytat:
miałam wczoraj wizyte i nie za ciekawie u mnie mam LEŻEĆ! bo szyjka krótka brzuch przy każdym wstaniu twardnieje nawet u lekarki jak przeszłam od krzesła do fotela to ta mi mówi że twardy jak skała

podziwiam ciężarówki dzieciate, a co mówić dzieciate z nakazem oszczędzania....
heh.... trzymaj się Mała!

a ja mam chcicę na Colę (Light).... Obserwatorko... kiedyś pisałaś, że piłaś. jakieś atrakcje w pomiarach po w/w?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:41   #3138
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
super myślę, że się sprawdzi sama bym w takim czymś poleżała
hehe

Moderna super ta mata, ja też na pewno kupię małej matę.
Od jakiego czasu się kładzie dzidzia na niej (znaczy od kiedy zaczyna go to interesować)?

Ja sobie oglądam metkowe przytulanki, śliczne są.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130118163132508.jpg (424,3 KB, 37 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:45   #3139
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hej, hej!

Cytat:
Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
jaka buziunia śliczna

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mi ostatnio się śniło, że przynieśli mi dziecko po porodziew ubraniu już. Patrzę, a to łożysko w ubranku. I myślałam, gdzie reszta.

mnie się dzisiaj śniło, że nasz synek był już dość duży (tak 3m-cemiał) i był... zarozumiały. Nie mam pojęcia jak do tego doszłam, ale było mi przykro, że taki mały gburek z niego się zrobił

Cytat:
To ja wklejam mój kombinezonik misia z lumpka za 1 zł Jak dotąd najlepszy zakup z lumpeksu!
super! A gdzie kupowałaś? W której części Krk mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie wy macie tanie ubranka w tych lumpkach ja jak ostatnio byłam to za body z next zażyczyli sobie 15 zł w dodatku była na nich żółta plama, podeszłam do Pani i zapytałam czy tak czasem nie jest źle przyklejona cena ale
w tych gdzie są wyceniane rzeczy ceny powalają. Ale tam gdzie się grzebie i jest na wagę już ceny nie płoszą...

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Ja planuje w Limanowej rodzić
W Limanowej to się na nartach jeździ hihi miałam napisać "na nartach rodzi"

Cytat:
ostatnio cały czas dręczą mnie głupie myśli, ciągle zastanawiam się czy wystarczająco dbam o małego, czy będzie zdrowy, czy słyszy, czy widzi, czy nie ma jakichś poważnych znamion czy innych takich...
witaj w klubie, mam tak od 3 dni....

Cytat:
boisz się?

Cytat:
Do mnie dochodziły tylko pozytywne opinie Jeśli nasz maluszek nie dostanie (na co liczę, po słowach kuzynki) to kupujemy

Malpka, witaj w świecie brzuchów!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
I w sumie można powiedzieć że właśnie boli tak podobnie jak przed ciążą przy biegunce
Oj, to może jelita. Mnie czasami też jak przykręci to aż mi się chce płakać... a potem lecę do WC. Wszystkie "flaki" mamy poprzesuwane i skumulowane więc mają prawo pracować troszkę inaczej

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 09:46   #3140
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a co się z ręką dzieje?
napierdziela mnie lewy bark przy każdym ruchu i nie ruchu.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja mam chcicę na Colę (Light)....
mniam mniam

Małpka no to leżeć i odpoczywać, domyślam sie że trudno ale mus to mus

Stary 2013-01-23, 09:48   #3141
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No o ile dziecko się rusza, brzuch nie twardnieje ja by poczekała - napiła się rumianku, i zobaczyła co się dzieje. A w razie jakiś niepokoi dalszych popołudniu podjechała na Izbę Przyjęć. Ja czasem mam na tej dietce cukrzycowej, lekkie sensacje - wynikające podejrzewam, ze zwolnionej pracy jelit, a zarazem sporego ataku błonnika

Cytat:
a ja mam chcicę na Colę (Light).... Obserwatorko... kiedyś pisałaś, że piłaś. jakieś atrakcje w pomiarach po w/w?!
Oj bardzo to demoralizujące co napiszę - ale... żadnego : pijam mimimum raz w tygodniu w różnych konfiguracjach, oczywiście średnio wskazane ze względu na aspartam, ale skoro i tak jemy 100 razy zdrowiej niż przeciętna ciężarówka to mam to aktualnie gdzieś...
Stary 2013-01-23, 09:48   #3142
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
boisz się?
narazie nie

Stary 2013-01-23, 09:52   #3143
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny a mnie od wczoraj boli po lewej stronie nie w pachwinie tylko tak jakby na boku wzgórka że tak to opiszę i nie wiem co to bo w sumie to w tym miejscu idzie kość ale ból jest taki promieniujący i są takie momenty silniejsze ale to raczej nie skurcze bo dziwne że to tylko z jednej strony w jednym miejscu może to wiązadła się naciągają (ale to nie pachwina) albo coś w tym miejscu jest naduszane i boli. Sama nie wiem będę dzwonić chyba południu do lekarza do lekarza.
Bo może ból nie jest wielki ale zaczęłam się schizować tym.
Stary 2013-01-23, 09:57   #3144
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
narazie nie
tfardzielka

mi się dziś śniło, coś takiego: wyszła do mnie Pani, że będę mieć sen proroczy o moim porodzie, no i się zaczęło, z tym że samego porodu nie widziałam, widziałam krótko przed i krótko po - więc resztę snu wykłócałam się z Panią, że ma mi powiedzieć jaki był poród, bo obiecała - ale ona była nieugięta, że to by było za łatwe zaiste jak napisali w książce W oczekiwaniu, coraz dziwniejsze te sny :P

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Bo może ból nie jest wielki ale zaczęłam się schizować tym.

No jak się człowiek stresuje to zawsze trzeba dzwonić. Co do bóli nic nie poradzę, póki co brak bóli u mnie, poza tym że chyba mam te skurcze BH jednak, tylko bezbolesne, ale tak jak Sorceresss chyba napisała kiedyś, że momentami twardnieje mi macica... kilka razy na dzień ! ale jak się położę, albo zmienię pozycję to w sumie mija, nie łykam nic na to, bo w sumie jak ma ćwiczyć ta macica to niech ćwiczy, najwyżej zobaczymy na początku lutego czy mi się szyjka nie skraca..
Stary 2013-01-23, 09:57   #3145
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witamy w 29tygodniu Oto my: P1230005.jpg

Tak Was czytam i niektóre już tak blisko mają do końca ciąży i do spotkania z maluszkami twarzą w twarz

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:01   #3146
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i po 40minutach po wszystkim
i za taki czas trzymam kciuki!

Cytat:
mnie się dzisiaj śniło, że nasz synek był już dość duży (tak 3m-cemiał) i był... zarozumiały. Nie mam pojęcia jak do tego doszłam, ale było mi przykro, że taki mały gburek z niego się zrobił

a jak się objawiało?

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
to mam to aktualnie gdzieś...
aj law ju!!!!

Marzenia się spełniają pumpernikiel z polędwicą, awokado, oliwkami, papryka żółta i szklanica colki laski, jestem w kulinarnym raju

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:02   #3147
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
hehe

Moderna super ta mata, ja też na pewno kupię małej matę.
Od jakiego czasu się kładzie dzidzia na niej (znaczy od kiedy zaczyna go to interesować)?

Ja sobie oglądam metkowe przytulanki, śliczne są.
gdzie można takie zakupić?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:11   #3148
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
gdzie można takie zakupić?
Ja wklejałam z tej aukcji http://allegro.pl/label-label-kocyk-...960633342.html

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witamy w 29tygodniu Oto my:
Piękniusi

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:21   #3149
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
hihih, a ja ARCHIWUM X ciupę i już kończę 4 sezon RÓŻOWE LATA 70
niezłe oldschoole
ja bym jeszcze na M.A.S.H.a się zasadziła, bo pamiętam że niezwykle mnie relaksował

Cytat:
A do mnie wpadli przed chwila rodzice...mama dzwoniła, ze za 5 minut beda...Na początku byłam zła, że tak bez zapowiedz a ja w domu mam bajzer...Ale okazało się, ze wracali z zakupów i kupili mi narzutę i poszewki na łóżko, kosz z trzzciny na duperele do łazienki, 2 poduszki i na dodatek przyniesli kurczaka z rożna...Aż mam wyrzuty sumienia, że taka niemiła byłm,a oni do mnie z sercemna dłoni....

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Bez płynu? Bo ja dziś kupiłam Lovelle do białych ubranek i tak się zastanawiam czy kupować do kolorowych? No i czy kupić specjalny płyn, czy używać silana, czy wogole żadnego
ja chyba będę w samym proszku prała, bez płynu do płukania. A silan to wydaje mi się że zupełnie nie wskazany

Cytat:
Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a na dole - moje dzisiejsze zdobycze
- body na 74
- dresik na 68
śliczne to body

Cytat:
To ja wklejam mój kombinezonik misia z lumpka za 1 zł Jak dotąd najlepszy zakup z lumpeksu!
uroczy

Cytat:
Tak wogóle to sie witam w pierwszym dniu 29 tygodnia
Strasznie mi się już nie chce wstawać o 6 do pracy jeszcze mam do niej 40 km. W Krakowie -8 stopni było rano.
Ale postanowiłam,że max za 3 tygodnie idę już na L4, żeby się przygotować na spokojnie do porodu przez te ostatnie tygodnie.
Tak więc teraz nadrabiam w pracy i staram się na przód zrobić, co się da, żeby później się nie pogubili w tym wszystkim

Miłego dnia dla wszystkich

co do pracy, to szczerze podziwiam, szczególnie że taka pogoda, brr...

Cytat:
hej
tęsknił, tęsknił

Cytat:
no to się pożaliłam

i brawo za kolejny tydzień bliżej do P

Cytat:
o kurde, to niewesoło... żeby było lepiej, trzymaj się

A wczoraj zakupiłam komodę na rzeczy dla maluszka (mogę w końcu zacząć pranie) i zamówiłam materacyk do łóżeczka

Aha, i zaczęłam 35 tydzień...
Stary 2013-01-23, 10:22   #3150
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak się objawiało?
leżał z taką minką rozkapryszoną, wszystko już umiał, wiedział... był taki wiecznie niezadowolony (ale nie płakał bo był już rozwinięty aż za bardzo żeby płakać)...

Ale to nie mógł być nasz maluszek. Miał ciemne włosy, a my z TŻ z tych mega jasnych blondasków za młodu, a mnie to nawet blond zostały Więc on nie był nasz!

A co snów to w rzeczy samej - dziwne i mega realistyczne Gdzie to się w móżdżku takie dziwactwa tworzą... i dlaczego?
Cytat:
Marzenia się spełniają pumpernikiel z polędwicą, awokado, oliwkami, papryka żółta i szklanica colki laski, jestem w kulinarnym raju
u lala... orgazm ustno-żołądkowy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja bym jeszcze na M.A.S.H.a się zasadziła, bo pamiętam że niezwykle mnie relaksował
kolega opowiadał, że oglądał "Drużynę A" ale po 2 odcinkach wymiękł - jednak za stare

za tydzień!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości