|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
duuuuuuuuzo tego - nie bedziesz musiala prac hahamalpka tesknilismy - wszytskie !! - no i co najwazniejsze - bedzie dobrze kochana tylko lezec i odpoczywac Leonikowa znam 4 lumpy ale sa w Kato - tanie i maja dobrej jakosci ciuszki, nie wiem jak z dziececymi - ja mam u siebie w sosnowcu 2 gdzie ost za 60zeta wyszlam z 3 reklamowkami haha - akurat kilo bylo za 17z eta otoTakaJa no i dalej nie pamietam, czytalam was na tele - bo dzis moj Lapek wlaczal sie 45 minut TYLKO no chyba faktycznie musze go dac koledze ... aby mu do srodka zajrzal ![]() aaa no i jak was tak czytam 35 - 36 tyg - 36dni !!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy w weekend jak dłużej śpicie, to wstajecie na jakąś kromeczkę i kładziecie się znowu? bo ja nie wstaję, zaczynam śniadaniem tak jak wstanę, czyli zwykle o 9. Pewnie w mierzeniu mi to wyjdzie, czy muszę dodać wtedy posiłek?
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sklepach tyle nie mają...
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-01-23 o 11:50 |
|
|
|
|
|
#3184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dragusia no właśnie nie wiem czy bolało, heh bo mi wycieli ten fragment i nie chcieli powiedzieć
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jem tak śniadanie tłuszczowe I śniadanie z węglami II śniadanie z węglami obiad podwieczorek kolacja kanapka nocna I to jak wstaję o 9... jak wstaję o 6 - bo się rozbudzę jak Mąż wstaje to muszę sobie dodać coś bo głodna jestem bo to wszystko małe porcje. A notatnik może się przydać, zależy ile wiesz o żywieniu etc, mi się przydał do zanotowania jak sobie podawać insulinę :P ![]() Cytat:
A wizyta po 18 dopiero... Cytat:
![]() joanna brawo za tyg
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-23 o 11:51 Powód: skleroza |
||||
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym miała kupować sama na pewno miałabym przynajmniej połowę mniej a że dostałam to nie narzekam no i weź pod uwagę że to są rozmiary 0-3m więc starczy tego co najmniej na 3 miesiąceCytat:
tak się troszkę łudzę bardziej przeraża mnie prasowanie ![]() a no bo czapki to są wszystkie jakie dostałam, na większości nie ma rozmiarów a poza tym i tak nic by mi to nie dało, bo w ogóle nie znam się na czapkowych wielkościach... nawet nie mam najmniejszego pojęcia jakiej wielkości tak na oko będzie ta główka upiorę wszystkie a potem będe dopasowywać do tego małego łepka
|
|
|
#3186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
policzyłam: mam 10 spiochów i półspiochów i 7 pajaców na 0-3miesiace, i kilka takich cieplejszych ogrodniczko-spiochów z polarków ![]() wczoraj mi tak brzuch stwardniał ze az sie przestraszyłam, mały się nie ruszał ale nie bolało tylko mi tak ciezko było, narobiłam sie wczoraj, nanosiłam i tak jest jak się kozakuje... a dziś wyprawa przez śniegi do lekarza,
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Odbierz glukometr, mierz i będziemy kombinować, na każdego działa coś innego, więc takie rady na sucho są do d.. wd mnie
Zobaczymy jakie masz wyniki konkretne.
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kwiatuszekkk21;3880 7093]
ja na początku myslałam, że to może coś związane z brzuchem albo nerkami i wziełam 2 razy no-spe ale to nic nie dawało więc nie wiem... jak zaczęło się w środę tak boli non stop 24 godziny/dobę przy ruszaniu się, to jest tak jakbym zbiła sobie kość ogonową i dół pleców po prawej stronie. jak się nie ruszam-nie boli nic a np jak zakładam spodnie to na prawej nodze nie ustanę bo tak boli, muszę usiąść żeby lewą nogawkę naciagnąć nie wiem co to za cholerstwo, za 2 tyg. mam wizytę i pewnie jak zawsze dowiem się, że to normalne /QUOTE] Mnie to wygląda na rwe kulszową.... Jak już prawie wszystkow w ciązy miałam i ja takie bóle...Przeszły same Wróciły inne;p |
|
|
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!! dla was dziewczynki linki do czapeczek http://allegro.pl/show_item.php?item=2961659639 http://allegro.pl/show_item.php?item=2952768406 ma jeszcze sporo innych i dla dziewczynek też śliczne cena super no i jak weźmie się więcej to wysyłka pozostaje bez zmian ja za te dwie z wysyłką zapłaciłam 38zł Cytat:
za ogolenie, ja ostatni też myślałam że z wanny nie wyjdęmąż do mnie wczoraj mówi, to jak teraz będziesz się golić to zawołaj, pomogę ci wyjść z wanny poczułam się wielorybio ![]() W ogóle dla mnie kąpiel to normalnie jak wejście na Śnieżkę i z powrotem ![]() Z tych czapeczek ta mi się mega podoba dla dziewczynki http://allegro.pl/czapeczka-kolorowa...971419830.html zarąbista jest
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-01-23 o 12:00 |
||
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Wow piękny zapas ubranek
Ja wszystko kupuje, ale dopiero dziś patrząc na zdjęcia Twoich ubranek przypomniałam sobie o czapeczkach Ja jeszcze teraz planuje zakup samochodu specjalnie z myślą o dzieciaku Wkońcu będzie trzeba z nią jeździć do lekarza itd a wiadomo mąż drugim autem do pracy i ja zostaje bez.
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę się gubię w tym wszystkim, wychodzi na to, że od 1,5 tygodnia jem ciągle kromki z chleba żytniego tylko zmieniam na nich zawartość i czasem raz dziennie dodam owoc lub czasem trochę kefiru lub maślanki i kombinuję tylko z obiadem właściwie.
|
|
|
#3192 |
|
Przyczajenie
|
Witam laseczki
Dziś rano poleciała mi siara z cyca masakra myślałam że to dopiero po porodzie a tu już!!!
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
mama dzwoniła, że przyszło łóżeczko
ale tamtego starego kurier nie zabrał, bo nie dostał jeszcze zlecenia... najważniejsze, że moje już jest ![]() Cytat:
|
|
|
#3194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ledwo wytrzymałam.Cytat:
za tygodnie i wracaj szybko do zdrowia bo P... coraz bliżej![]() ![]() te liczby coraz bardziej mnie przerażajaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
a różne ciekawe rzeczy..
z mojej listy do szpitala wykreśliła prawie wszystko! żadne podkłady, podpaski, majtasy nie są mi potrzebne.. z listy dla dziecka- żadnych ochraniaczy na szczebelki, baldachimów, pościeli bo na to przyjdzie czas a na początek są zbędne.. żadnych kosmetyków, bo po pierwsze- przyniesie mi próbki a po drugie- dziecko nie potrzebuje na początku.. tutaj nie kąpie się dzieci do momentu kiedy nie odpadnie pępek a jak odpadnie to dzidziusia delikatnie przemywać.. (mojej kuzynce położna powiedziała, że do miesiąca czasu można nie kąpać, tylko właśnie zwilżyć pieluszkę i przemywać) wiem, że dla niektórych to dziwne ale co kraj to "obyczaj".. sudokremy i bepantheny też nie potrzebne.. jak dziecko zacznie się odparzać czy mieć problemy ze skórą to na bieżąco ona będzie pod telefonem i powie co robić.. laktator też nie potrzebny- w aptece można wypożyczyć za darmo ![]() wypełniła ze mną ankietę (tą do wypełnienia w szpitalu) i już mi ją sama zawiozła do szpitala, dlatego jak się zgłoszę to oni będą już mieli moje dane i informacje.. także ja mam tylko dojechać co do zakupów to zostały mi- 2 biustonosze do karmienia (prosiła by kupić ok. 37tc w swoim rozmiarze i drugi o rozmiar większy) sól fizjologiczna do oczka no i fridkę do noska.. nakładki na cycuchy dostanę w szpitalu, jak coś to dokupić po porodzie.. jak coś jeszcze sobie wspomnę to napiszę
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Jula uwielbiała matę, miała mało kolorową, ale powiesiłam jej zabawki i świetnie się bawiła na niej Cytat:
to 9 miesiąc od jutra wiem co czujesz, ja też pół nocy nie spałam, coraz gorzej się czuję, do tego Julka też kaszlała i dziś w łóżku leży.. no i ta ospa, na szczęście już tylko plamki o niej świadczą. Cytat:
![]() ale staraj się Cytat:
http://gosiastepien.blogspot.com/201...owo-sesja.html http://gosiastepien.blogspot.com/201...-z-porodu.html zdjęcia w filmiku http://www.iwonabaldyga.pl/blog/2011...ztyn-warm-maz/ (oczywiście oglądając ten filmik się poryczałam) wiem, że nie tylko ona robi reportaże ciążowo-porodowo-noworodkowe No i mąż też jest przy porodzie, bo fotograf inaczej jest traktowany. No i nie jest przy całym porodzie tylko np przy początku, pierwszych skurczach i potem jak już dziecko się rodzi Takie zdjęcia to wspaniała pamiątka. Po porodzie z Julią, kiedy podczas partych była cała sala ludzi, jeszcze jedna osoba by mi nie robiła różnicy
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-01-23 o 12:26 |
||||
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3199 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
np. na co?! niechże sobie choć poczytam
![]() Cytat:
na rozpisce jest napisane, że I śniadanie max. do 8:30, ale to - jak widać - indywidualna kwestia. Cytat:
![]() mam takie siniaki na paluchach, że założyłam 6 kłuć dziennie i szlus.... ![]() Cytat:
ja ze wsi jestem u nas jak jajek nie dasz to gUpio nawet jak wiem, że to bezsensu i że to potępiam generalnie.Sama mam taką 'funkcję', że czasem dostaję czekoladki czy inne ☠☠☠☠☠☠☠aski... nigdy w życiu nie przyjęłam. Lub częstowałam ofiarodawcę. ![]() hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i super!!!!!
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
kwiatuszekkk21
ja mam rwę kulszową.. teraz coraz częściej daje znać o sobie, bardzo często w nocy.. ciągnie w plecach, do pośladka, cała pachwina i promieniuje do nogi.. w moim przypadku prawa strona.. spróbuj ciepły termofor, ćwiczenia na rwę no i w ostateczności Paracetamol.. dziecina może uciska na nerw ;/ |
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
noooo... heh i wypożyczalnia za free... heh...
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
też się cieszę i chyba odwołam te myszy, niech znają moją dobroć
za to że tak szybko zareagowali ![]() Cytat:
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja zakupiłam narazie tylko te żytnie i razowe z piekarni Mojego taty i je jem, ale coś strasznie powodują gazy u mnie, czasem to zaczadzam całe mieszkanie
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
yhmmm ... ja dziś robię Placki Ziemniaczane
ale chodzą za mną Żeberka ... Ziemniaczki z koperkiem ... i surówka z kapusty !!! jakby mi to podali ... nie omieszkałabym wszystkiego spałaszować ![]() boshe i znowu klawiaturę ośliniłam a tak nawiasem która zrobi mi KARPATKĘ i prześle Kurierem .... ??
|
|
|
|
|
#3206 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziękuję wam dziewczynki
Cytat:
jak cię niepokoi to podjedz na Izbe niech zerkną Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o maty to tak jak piszesz ok 3 miesiąca Cytat:
![]() Cytat:
a czapek jak dla całego przedszkola![]() Cytat:
![]() :P Cytat:
no ewentualnie możn pomyśleć nad bukietem kwiatów lub czekoladkami ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
wysoka jak brzoza wielka jak słoń hehe Cytat:
![]() fakt przy dziecku ciężej ale na szczęście Julka raczej samodzielna chociaż czasem trzeba wstać coś jej pomóc ale sam na sam tylko jakieś 2 godzinki będziemy później wraca tż więc on jest na jej zawołanie hehe
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie wzruszajace, fajnie byloby taka sesje miec, choc u mnie w szpitalu nie sadze aby bylo mozliwe. Tam sie dostac w ogole na oddzial to jakis hardcore. Najpierw trzeba przejsc przez istny lancuszek pracownikow. Raczej juz tam fotografki by nie przepuscili - tak mi sie wydaje. Ale zdjecia boskie. Mam nadzieje, ze maz cyknie mi i malemu pare fotek - ma w sumie dobre oko, tylko, zeby nie spanikowal zupelnie
|
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz i za mną będą chodzić
|
|
|
#3209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do najłatwiejszych nie należy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---- wiecie co dla mnie jest najtrudniejsze w tym że muszę leżeć? ja nie lubie siedzieć bezczynnie Ciesze się że mi pomaga ale nie lubie wykorzystywać innych i na jutro też się zapowiedziała z kolejną porcją sprzątania
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zapytam mojej mamy.. nie ukrywam, że będę korzystała z rad położnej ale i też mojej mamy ![]() chyba zakleja się pępuszek gazikiem i uważa, żeby nie zamoczyć.. zawsze to kilkanaście euro do przodu, można przeznaczyć na coś innego dla maluszka ![]() Cytat:
a teraz jak np budzę się w nocy i czuję jakbym się zastała- tzn. długo leżała na boku i zaczyna rwać.. jak siedzę bez oparcia to tak samo, muszę wstać i rozchodzić.. spróbuj ćwiczenia! mnie pomagają! |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

duuuuuuuuzo tego - nie bedziesz musiala prac
haha
!!!!!!!!!!!!!!

dla mnie to jest okropne, bo od początku wszystko było w porządku, normalne funkcjonowałam aż tu z nienacka nagle ból pleców i koniec... ledwo chodzę, wstać z łóżka sama nie dam rady bo prawie ryczę, w nocy jak chcę się przekręcić z boku na bok zajmuję mi to z 5 minut
okropieństwo

nie wiem co to za cholerstwo, za 2 tyg. mam wizytę i pewnie jak zawsze dowiem się, że to normalne 

ale mam nadzieje ze bedzie dobrze 

05.07.2008
teraz i za mną będą chodzić