|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
Dla dzielnej Hani. Pasty Elemx tez używamy.Cytat:
Pobudki noce to na pewnoz tęsknoty za tatą! Cytat:
I jak po wizycie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
kinga od czasu zaprzestania sciagania przeze mnie mleka z UU nie pije z butli. mleko pije slomka, napooje z nielapka i lovi 360 stopni. a od 2 tygodni obywa sie bez smoczka-usypiacza
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu dziękuje zdecydowanie lepiej, mam katar jeszcze i kaszel ale jest o niebo lepiej.
Natka a Ja nie umiem wejść na link moze ze na komórce siedze Ania Ja nic nie kupuje, wymyślamy zabawy z tego co teraz mamy a do malowania wystarczy w sumie dlugopis bo kolory ja jeszcze tak nie interesują jak samo pisanie po swojemu.
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Monika to jak zasypia Ci na noc bo moja butla wycisza i to jest moment jak odlatuje. Najpierw zrezygnuje z butli w nocy a potem na noc i mleko bd pić do kolacji w kubku.
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolki
Brumciu, Marzenko u nas banan to nana agula trzymam kciuki za tz marzenko you made my day opowieścią o znajomej alibany u nas z zabawkami podobnie, jedyne co to bajeczki dopuszczam zakupić o kurcze muszę zmykac do pracy... nigdy nie mam czasu z wami pogadać
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-23 o 13:24 |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem musze z raz wziac na rece. ale odkladam, przykrywam, posiedze obok i zasypia. w tym czasie artur mowi modlitwe i czeka na swoje przytulaski az kinga zasnie
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuję Wam za wszystkie kciuki i miłe słowa
Mamusie dzieci odsmoczkowanych: Jak się za to zabrać? Poradzicie coś? Żaneta Lila też się wycisza przy butli, wypije mleko, oddaje butle, smoka w buzie i zasypia... szczęscie że chociaż przestała pić w nocy :/ |
|
|
|
#1959 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak już pisałam też mamy pastę ELMEX, ale ja daje jej bardoz mało na szczoteczkę, bo Rafcio raczej nic nie wypluwa na razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pogrubione - podpisuję się rekami i nogami ![]() Cytat:
Mały dzisiaj się lepiej chyba czuje, w nocy już nie płakał. Rozbudził się dopiero po 5, dostał mleko, lekarstwa i położyl się do łóżka i smacznie spał! Jeszcze tylko troche ma nosek zapchany. A mam pytanie, czy jak dzieci są chore, to je codziennie kąpiecie? Ja wczoraj nie wykąpałam i u małego choroba jakby się zatrzymała, wcześniej codziennie był kąpany i miał mytą główkę i miałam wrażenie, że w nocy wzmacnia się kaszel i katar. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
U nas niekapki sprawdzają się średnio. Szczególnie ten Avent - mały zauważył, że słomkę można wciskać do środka, a potem rozchlapywać picie po całym domu ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalyscie moze http://lubimyczytac.pl/ksiazka/55229/kosoglos ? ogladam film i zapowiada sie dobrze Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-23 o 12:13 |
|
|
|
|
#1961 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko w tym czasie, Ala jeszcze zasypiała u mnie na rękach, więc było dużo tulenia, bujania, otwierała dzioba szukajać smoka itd. Pierwszy tydzień był cieżki, budziła się w nocy szukajac smoka, ale minęło, zapomniała i dzisiaj na widok smoczka u innych dzieci w ogole nie reaguje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Monika a to Kinga ma przytulaski a moja nie uznaje takich rzeczy, czasem jak sobie przypomni to chce pieluche ale zeby sie o nia specjalnie upominala to nie.
Agula moja po prostu czasem raz dwa zasnie przy butli i trzyma ja przy sobie, zamieniam w nocy mleko na wodę ale ona ostatnio często sie upomina o mleko, tłumaczę sobie ze widocznie tyle potrzebuje mleka. Chce zrezygnować z butli za jakis czas bo widze ze to przyzwyczajenie a pije w dniu normalnie z kubka |
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazwyczaj myję codziennie, chyba że mamy gości, wróciliśmy skądś późno, mają wysoką gorączkę czy katar po kolana
albo.... mamy lenia .Głowy też nie myję im codziennie.
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie miaąłm was pytac czy kapiecie dzieci codziennie?
Ja kapie codzinnie chyba ze wracamy skads póżno albo dama zaśnie w samochodzie..Głowe myje raz w tygodniu. Oczywisice jest przy tym mega płacz. |
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Agula, dobrze że macie to już za sobą. Oby tż szybko wrócił do zdrowia, a Tobie życzę dużo siły bo przez jakiś czas będziesz mieć dwójkę dzieci do opieki. ![]() Żaneta, Hani wypija kilka łyków wody z butli przed spaniem, ale nie usypia przy niej.W nocy już jej nawet nie proponuje jak się przebudzi, natomiast w dzień pije tylko przez słomkę, lub prosto z kubka. ![]() Anka, ja znam teorię, że jeżeli dziecko zacznie chodzić to jest gotowe na naukę jazdy na nartach czy desce. Uważam jednak że to jest bezpieczne tylko w sytuacji kiedy rodzic potrafi dobrze jeździć. My sami dopiero będziemy się uczyć, więc Hania będzie jedynie na sankach śmigać, a my będziemy się zmieniać przy zajmowaniu nią. Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tż na desce, on cały czas żyje w przekonaniu, że jak ją założy to będzie potrafił jeździć. ![]() Sweet, ja żadnych zabawek nie kupuję- po świętach tyle przybyło nowych gratów, że teraz do 5 roku powinien być ban na nowe zabawki. ).Znajoma (ma na imię Marzena , dobrze że on od lat jest nieczynny... Normalnie rodzina Griswoldów (też mają syna i córkę ).
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-23 o 12:48 |
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
myha, justyna, żanet, alibany - dzięki za odpowiedz w sprawie kąpeli. Chyba też zrezygnuje z codziennego mycia włosów u małego i dzisiaj się jeszcze wstrzymam z kąpielą - od brudu jeszcze nikt nie umrał
Żartuje, oczywiście umyłam go przy umywalce.
|
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję, ale z odpisywaniem gorzej. Fajne zabawki szyjecie ![]() dla dzieciaków, bo widać, że się rozgadują na całego![]() Agulabar dobrze, że jedno juz z głowy SweetAngel my na razie nic nie kupujemy z zabawek, ewentualnie jak się trafi jakiś pojazd w super niskiej cenie Bo autka rządzą I ewentualnie książeczki![]() Z jedzeniem u nas też róznie i raczej Patryk mało je, a jak już to bardzo wybredny się zrobił. Nie przejmuję się za bardzo (choć czasem mnie skręca, bo tak się staram przygotowywać mu urozmaicone, zdrowe jedzenie, a on czasem nawet tego nie spróbuje). Czy Wasze dzieci tez tak mają, że nagle zaczynaja się bać jakichś miejsc? Ja Patryka nigdy nie izolowałam, normalnie zabierałam go wszędzie ze sobą, a teraz do kościoła nie wejdzie, do windy nie wsiądzie, nawet w sklepie potrafi płakać i widać, że się boi
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2013-01-23 o 12:58 |
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
A co do zabawek jeszcze to poza samochodami, to mój lubi bawić się koniem na biegunach... Przytula się do niego, jak rży to wkłada rękę do pyska (lubi gdy go koń gryzie) targa za ogon. Najmniej korzysta z funkcji dla jakich jest stworzony koń - bujanie.
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kapie codziennie bo dama to lubi wiec nie zabieram jej przyjemności, włosy zależy bo nie raz je tak upacka ze codziennie trzeba je myć, prosze aby dała glowe do tylu i splukuje tak aby na oczy nie lecialo a jak poleci to od razu gąbka i teraz sama gąbke od razu bierze
|
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
Na razie u nas nie zaobserwowałam. Może boi się po prostu nowych miejsc?
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
83Monia ja przeczytałam wszystkie trzy części "Igrzysk śmierci". Świetne są, polecam. Chociaż muszę przyznać, że najgorzej mi "weszła" ostatnia. Natomiast znajoma najbardziej ostatnią zachwycona ![]() Anka ja staram się kąpać Radka codziennie. Głowę natomiast myję 203 :p 2-3 razy w tygodniu. Zastanawiam się nad kąpielą co drugi dzień. Dziewczyny cieszę się, że podobają się Wam moje kolczyki. Mam tyle pomysłów, tyle rzeczy bym chciała dokupić ale muszę trochę przystopować Poza tym nie bardzo mam kiedy je robić.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-01-23 o 13:10 |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Ech Agata śpi, ja miałam spać razem z nią, a znowu wsiąkłam w internet, pisze prace o autyzmie i coraz bardziej zaczyna mnie fascynować temat (wiecie ze są statystyki, ze 1 na 88 dzieci to dzieci ze spectrum. Masakra) Ech a nie mam kasy, by się dokształcać.
nie wiem co miałam pisać. aaa Mamad nie moja nie boi się nowych miejsc Kąpie się codziennie, bo lubi, ale czaem jej z lenistwa nie kąpiemy. Włosy raz w tygodniu, chyba ze ubabra. Ja nie myje włosów nie umiem
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet następną zabawkę jaką kupię Radkowi będą klocki lego
Mamad Radek nie okazuje lęku w sytuacjach które opisałaś. Czasem się tylko zawstydza. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-01-23 o 13:16 |
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI ja własnie zastanwiam sie powoli nad przejsciem do systemu-kapanie co drugi dzień. Chociaz boje sie, ze to nie przejdzie bo Martyna uwielbia sie pluskac. Czasami sama taszczy wanienke do łazienki, bierze recnik i pokazuje, ze trzeba sie myc. Mysle, ze jak drugi Maluch sie pojawi wprowadzimy taki system
SCIO ja tez nie myje głowy. Tż tym sie zajmuje + cąła kapiela. Mnie wołaja tylko an sam koniec jak trzeba juz wyjsc |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
ahoj
Ddewik bawcie się dobrze ![]() super, że jesteś zadowolona z fotoksiążki ![]() Marzena rajuśku, ale "przygoda" natomias rozmowa nieziemska ![]() Brumku a no właśnie zamierzam się uczyć szycia ;P kiedyś coś tam kombinowałam - odkąd pamiętam to mama przy maszynie siedziała. tata już mi maszynę przeczyścił, naoliwił, ma mi pasek wymienić i mogę "szyć" ![]() co do nowych słówek. Ali wpadło w ucho KUKUŁKA chodzi i non stopk KUKAŁKA woła ![]() kiedyś Hania sobie w swoim laptopie-zabawce włączyła dźwięk kukułki właśnie i Alę zainteresowało. powiedziałam jej co to i od razu załapała ![]() Audrej mój tablet z jednej strony jest biały. fajnie to wygląda. jak będę mieć wymianę telefonu to będę się właśnie nad białym zastanawiać ![]() Pieleszko dużo zdrówka! Agu oj to ciekawie z tą narkozą... oby szybko mąż wrócił do formy! Alibany dla Ciebie też zdrówka! SweetAngel my nic nie kupujemy ostatnio z zabawek. jest ich tyle w pokoju, że masakra :/ wiadomo, że coś bym im chciała kupić - zwłaszcza, że Hania ma sprecyozwane życzenia i mi się te jej życzenia podobają (bo to nie kolejne samochody i zabawki już takie bardziej dziewczęce) ale rozsądek, zasobność portfela i pojemność mieszkania biorą przewagę nad chęci kolejnych zakupów zabakowych. Stronczku przemyś sprawę maskotki ![]() Hania ma wszelkie lalki w poważaniu. jedynie Barbie (ma 2) trochę się pobawi - najbardziej lubi im buty przebierać tak jak pisałam jak zrobiłm tą włóczkową to istny szał. natomiast Ala ma swoją mychę i koniec. innymi zabawkami się pobawi, ale jak przychodzi co do czego to mycha rządzi ![]() co do smoczków - zależy pewnie od dziecka ja Ali ucięłam końcówkę (tak jak kiedyś przy Hani) i jej pokazałam, że smoczek zepsuty. ale się nawkurzała, zasnąć nie mogła, więc stwierdziłam ok - jeszcze nie taraz. pokazałam jej nowy smoczek (już dobry) a ona była taka zła, że wzięła i rzuciła nim o podłogę. pokazałam jej jeszcze parę razy, do buzi już nawet nie wzięła (chyba myślała, że cały czas jej zepsutego daję) i pomęczyłyśmy się parę razy i mamy z głowy. natomiast gorzej z butelką i mlekiem, ale tutaj póki co nie kombinuję bo mi jeszcze całkiem mleko odstawi a ona Nutrę pije to miałabym problem czym to zastąpić bo kaszek to ona nie lubi na gęsto. a jeżeli idzie o kąpiel no to kąpiemy dziewczyny co dzień tak nam już po Hani zostało - miała AZS i kąpiele tylko dodtakowo skórę wysuszały. to samo teraz z Alą przerabiamy. wiadomo jak jest lato i gorąc albo przyjdą ufajdane z piaskownicy to o ile nie kąpiel to prysznic wtedy ![]() Ala jeździła dzisiaj na sankach na brzuchu ![]() zobaczyła co Hania wyprawia to ona też musiała ![]() mam fotę w telefonie to później wrzucę
|
#1977 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od dawna myłam sarę co 2 dzień ( w lecie codziennie). Ale odkąd myje się pod prysznicem w brodziku i w sumie wszystko jest dużo szyciej, a Sara to lubi więc kąpię codziennie. Włosy 2-3 razy w tyg. I musze pochwalić Sarkę. Leję jej po głowie wodą, kapie jej w oczy i w twarz a młoda stoi dzielnie i czeka aż skończę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

zapraszam

Oby dzisiaj chłopcy lepiej spali.
, jestem zła że nie zaczęliśmy od ozonowania, wtedy byśmy tego uniknęli... No ale najważniejsze, że ząbki są już zabezpieczone i próchnica nie będzie dalej postępować. (mam taką nadzieję) Tutaj atrakcjami był ekran przy fotelu na którym leciały bajki/piosenki (Hania miała go w poważaniu
) i na koniec Pani stomatolog nadmuchała balon i zrobiła z niego pieska.
Dla dzielnej Hani. Pasty Elemx tez używamy.

Zakończone: 2
Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem