Scent Bar XLVII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 11:19   #1921
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71
Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jasna sprawa, że o mnie

Fajna ta kobieta co mi fotki cykała bo lekarz dał mi kregosłup lędźwiowy a ja potrzebowałam szyjny i mi zamieniła

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:27   #1922
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Betty taki tam przykład z dooopy wzięty na szybko Ktos idzie zapisać się na operację i dają mu powiedzmy termin za 2 lata. Co myśli z reguły? Że to skandal, że im w sensie lekarzom nie chce się pracować, że jakby dać kopertę czy zapłacić prywatnie to by było pewnie szybciej itp itd A ja ze swojej strony wiem, że termin długi, bo są limity i za przekroczenie nie dość, że nfz nie zapłaci to jeszcze oddział może dostac po doopie. Że kolejka wynika też z tego, że brakuje ludzi do pracy, sprzętu, że pacjenci wydłużają czas oczekiwania zapisując się w paru miejscach za zabieg i takie tam. O to mi chodzi

idę więc popracować z inną perspektywą

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:43   #1923
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
szkoła dzieckowa mnie coraz bardziej wkokufia
się rozbestwiła część grona pedagogiczego
Czym zabłysli?

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Oj tam! Straszysz mnie tylko
Mówię, jak jest, ale wiadomo, najlepiej się przekonać na własnej skórze

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Niespodzianka na dziś -ból zęba. Zrobionego w listopadzie... Aż spać nie mogłam... Dziś idę do dentysty, z zupełnie inną sprawą i się zastanawiam, skąd wziąć czas i pieniądze na naprawę tego bolącego... Jeszcze kasę da się pożyczyć, gorzej z czasem... I tak muszę wyjść w godzinach pracy, więc na 100% zostanie mi to wypomniane... Tylko u mnie "po pracy" oznacza ostatnio, że już wszystko jest nieczynne... Ech... Mam ochotę to rzucić. Ale to oznacza koniec pensji,a to już boli...
Nic to. Może joga moje żale wyleczy, zaraz zaczynamy

Cytat:
Córka znajomej miała wyjść do domu po porodzie parę dni temu.
Dzieciaczka musięli zatrzymać, bo gorączkował, ale nie mogli znaleźć przyczyny. W końcu dziecko było tak słabe i leciało przez ręce, że przyjechała po nie karetka z wojewódzkiego. Lekarka obejrzała dziecko, odkleiła plaster z gojącego się pępka i zgroza - zakażenie całego organizmu od niego.
O fak Trzymam

Cytat:
Weterynarza

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:45   #1924
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Się nie ciesz, też masz na codzień w robocie stereotypy Typu- Pani nie chce zrobić tego czy tamtego, bo Pani się nie chce

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-01-23, 12:24   #1925
Redhaired Witch
Nindżopesz

Pomecze Was. Wymyslilam se spodnice czarna, rozkloszowana ale nie na chama, do kolan, do noszenia do pracy do bluzek wetknietych do srodka. Dwie pierwsze fotki przykladowe - taki fason bylby zacny ale ceny wysokie a jedna z plastiku. Trzy kolejne fotki to spodnice, ktore sobie upatrzylam i nie wiem sama. Ta z falbanka na dole (do odprucia) jest fajna bo zwiewna ale chyba zbyt halkowata i brzydka na gorze? Dwojka tak naprawde nie wiadomo jak lezy na ludziu a co do trojki (dwie fotki) boje sie, ze bedzie przyciezkawa optycznie i zrobi ze mnie przysadzista babe? Co myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2938335009.jpg (23,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2968303994.jpg (13,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2962505630.jpg (65,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2965830103.jpg (29,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (66,8 KB, 6 załadowań)

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:31   #1926
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Żółtemam nadzieję że będzie dobrze
Łyżwy cudna sprawa
1. ja też, głupie niedopatrzenie może kosztować życie
2. no to się zbieramy, mam nadzieję, że się nie połamię i nie trafię na lekarzy z tajemniczą perspektywą

Cytat:
Się nie ciesz, też masz na codzień w robocie stereotypy Typu- Pani nie chce zrobić tego czy tamtego, bo Pani się nie chce
służba zdrowia długo pracowała na takie stereotyopy
a z doświadczenia wiem, że zabieg można przyspieszyć, pomimo limitow i bez koperty.

btw część rodziny siedzi w szpitalu 30 lat i też ma swoje pojęcie na ten temat
problem zapisów w kilku miejscach to już od dawna nie powinien istnieć w erze informatyzacji
zdaję sobie sprawę, że to wina systemu, w którym i lekarz i pacjent są tylko pionkami po jego dwóch stronach
w dodatku relacje między nimi, to zwykle przedmiotowe traktowanie pacjenta i uważanie go za roszczeniowego idiotę
a z drugiej ciągłe podważanie autorytetu lekarza i nie stosowanie się do zaleceń
i jak ma być dobrze?

Tru, a ciągle imprezują kosztem straconych lekcji

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Pomecze Was. Wymyslilam se spodnice czarna, rozkloszowana ale nie na chama, do kolan, do noszenia do pracy do bluzek wetknietych do srodka. Dwie pierwsze fotki przykladowe - taki fason bylby zacny ale ceny wysokie a jedna z plastiku. Trzy kolejne fotki to spodnice, ktore sobie upatrzylam i nie wiem sama. Ta z falbanka na dole (do odprucia) jest fajna bo zwiewna ale chyba zbyt halkowata i brzydka na gorze? Dwojka tak naprawde nie wiadomo jak lezy na ludziu a co do trojki (dwie fotki) boje sie, ze bedzie przyciezkawa optycznie i zrobi ze mnie przysadzista babe? Co myslicie?
plastikowa skąd?
fajna była tylko z wstawkami
Stary 2013-01-23, 12:38   #1927
dzika truskawa

Cytat:
E, nie, bardziej traktowanie jakbym się na niczym nie znała bom młoda kobieta (acz czerwony włos czyni cuda, nikt nie podskakuje ), albo domniemane bycie sadystą, bo pieska zabolało przy zastrzyku, no przecież na pewno to tak specjalnie było zrobione; albo historie, że "a tamten weterynarz to tak zrobił zastrzyk, że pies zdechł!", a że pies ledwo dychał jak już z nim poszli to pikuś, itd. itp.

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2013-01-23, 12:40   #1928
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
plastikowa skąd?
Alledrogo http://allegro.pl/spodnica-rozkloszo...2968303994.htm ale dlugosc z opisu nijak nie pasuje mi do zdjecia.

Stary 2013-01-23, 12:41   #1929
dzika truskawa

Cytat:
Tru, a ciągle imprezują kosztem straconych lekcji
No tak

Stary 2013-01-23, 13:01   #1930
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Fitam!

Macha z nad wody! i wkoqurfa!

Przez po....ne koleje leże w domu i zdycham.
Zamiast 30 minut wracałam do domu 2h i 30 minut. .Bo jak sie okazuje zima w Polsce to nowość i nie wiedzieli ze spadnie śnieg wiec się nie przygotowali na taką ewentualność.
Ba nawet nie potrafią włączyć ogrzewania w pociągu wiedząc ze trzymali ludzi 2 godziny na peronie na mrozie.

Wrrrrr!
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:04   #1931
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Fitam!

Zamiast 30 minut wracałam do domu 2h i 30 minut. .Bo jak sie okazuje zima w Polsce to nowość i nie wiedzieli ze spadnie śnieg wiec się nie przygotowali na taką ewentualność.
Ba nawet nie potrafią włączyć ogrzewania w pociągu wiedząc ze trzymali ludzi 2 godziny na peronie na mrozie.

Wrrrrr!
No ale czemu się dziwisz? odkąd to w PL śnieg pada i to w zimie?w każdym kolejnym roku to wielkie zaskoczenie

Ale fajne

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2013-01-23 o 13:57
Stary 2013-01-23, 14:30   #1932
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Fitam!

Wrrrrr!
rozumiem Cię doskonale - czuąłbym to samo - i krew mnie zalewa jak słyszę DZIENNIE w radiu doniesienia ile trwa czas dojazdów pracowników i powrotów do domu BO SĄ AWARIE i KIEPSKIE WARUNKI POGODOWE

dokłądnei tak jak piszesz zaskakujące kokurfa warunki to jest skandal - a przecież nie ma - 50 że miało by prawo wszystko stanąć w pisssdu

rece opadajo
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:41   #1933
Parabelka
Panaroja

Znad anemii i śniegu
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Przekazuję pozdrowienia od Mai

Nową pracę!
1.i nawzajemnie
2.
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

A są tu jacyś kawomaniacy może? czuję się taki wyobcowany...
jaaaa bez nie ma życia
herbatek też mam kilka - czarna z morelami i brzoskwiniami , białą , zieloną i wyjszła mi biała z różą , oraz czerwoną i zwykłą czarną
Cytat:
Bu
Wychodzę z pracy. To nie był dobry dzień...

Cytat:
Kocham Was, pamiętajcie o mnie (gdy mnie we zaspie odnajdą, gdy wiosna przyjdzie)
a gdzieżeś Ty polazł spac w zaspie jak nie przymierzając owczarek kaukaski zamierzasz

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
wycieńczona po 13stu godzinach malowania.
Ale mam nowy obrazek na jutrzejszy wernisaż i wystawę!

Pora zaczynać Skrb
Piękny !

Cytat:

Jedna dobra informacja -moja pani weterynarz wróciła z urlopu i dziś do mnie dzwoniła, że jeszcze raz kontaktowała się z kardiologiem w sprawie Bońka. I przekazała mi przeprosiny, że mnie tak nastraszyli... Ale ja mam od razu łzy w oczach, jak się coś maleństwu dzieje... Szkoda,że nie widzieliście fontanny, jaką walnęłam usłyszawszy, że może mieć kociego HIVa...
No w każdym razie, wracając do tematu, kota może mieś narkozę i usunięty kamień Bez żadnego problemu i zagrożenia serca

Chyba zaraz pójdę spać... I dietę musze zwiększyć, bo przy 800 kcal w połowie zajęć z jogi zaczynam się trząść i przewracać...
1.
2.a kto w taką pogodę sobie 800 kalorii funduje

Cytat:
Moje pędzelki - fragment obrazu

Załącznik 5077408

A! Słup Wysokiego Napięcia sprzedałam!
pędzelki booooskie napatrzeć się nie mogę

Cytat:
Więc oto, co wymysliłam. Likwiduję tę małą postać na obrazku i zamiast niej będą oczy. Po prostu obraz z oczami.
O, tę postać likwiduję :
Załącznik 5077561
nie rób tego !!!

Cytat:

Dzieciaczka musięli zatrzymać, bo gorączkował, ale nie mogli znaleźć przyczyny. W końcu dziecko było tak słabe i leciało przez ręce, że przyjechała po nie karetka z wojewódzkiego. Lekarka obejrzała dziecko, odkleiła plaster z gojącego się pępka i zgroza - zakażenie całego organizmu od niego.

na litość boską , jak można zaklejać pępek plastrem , przecież to jest zabronione
Cytat:

służba zdrowia długo pracowała na takie stereotyopy
a z doświadczenia wiem, że zabieg można przyspieszyć, pomimo limitow i bez koperty.

btw część rodziny siedzi w szpitalu 30 lat i też ma swoje pojęcie na ten temat
problem zapisów w kilku miejscach to już od dawna nie powinien istnieć w erze informatyzacji
zdaję sobie sprawę, że to wina systemu, w którym i lekarz i pacjent są tylko pionkami po jego dwóch stronach
w dodatku relacje między nimi, to zwykle przedmiotowe traktowanie pacjenta i uważanie go za roszczeniowego idiotę
a z drugiej ciągłe podważanie autorytetu lekarza i nie stosowanie się do zaleceń
i jak ma być dobrze?
Betty , służba ? przepraszam , ale nie czuję się niczyją służbą i Win też nie . Służba wykonuje polecenia swoich pracodawców , my leczymy ludzi .
Kontrakty są indywidualne dla każdej jednostki , więc nie można uogólniać . A informatyzacja - śmiechu warte gdzie mówić o informatyzacji , kiedy są trzy komputery na przychodnię , ewuś nie działa jak powinien , wszystko się co chwila pieprzy i zawiesza , nikt nie wie jak skorelowac ewusia z programem na którym się pracuje , mimo ogólnopolskości ewusia można sprawdzić w nim wyłącznie pacjenta zapisanego do zozu , brakuje w ewusiu ubezpieczonych studentów , brakuje członków rodzin zgłaszanych przez pracownika i w ogóle jest burdel jak cholera , a każda czynność w obsłudze pacjenta teraz trwa dwa razy dłużej .
Członkowie rodziny pracujący w szpitalu też nie dadzą pojęcia jak to jest naprawdę - tego trzeba samemu doświadczyć niestety , trzeba być ustawowym przestępcą tak jak lekarze po ostatniej ustawie refundacyjnej , wszystko musieć i nic nie móc . No i według mediów być łapownikiem , oszustem i mordercą .
Przedmiotowe traktowanie pacjenta - owszem , zgadzam się , jest . Spróbuj indywidualnie podejść do trzydziestego pacjenta w ciągu czterech godzin . Przyjąć musisz , chociaż nie wiesz już jak się nazywasz , bo będzie zaraz skarga do dyrekcji , na policję , do rzecznika praw pacjenta , sądu i diabli wiedzą gdzie . W międzyczasie jeżeli próbujesz wyjść do łazienki bo pęcherz pęka , ludzie na korytarzu łapią cię za fartuch i pytaja dokąd to . A jak wrócisz czeka na ciebie kolejnych czterech obrzucających sie nawzajem i ciebie przy okazji też wyzwiskami . Od czasu do czasu też ktos próbuje pobić lekarza albo pielęgniarkę , rozbije jakąś szybę , trzeba wzywać policję... Fajnie jest być służbą zdrowia .

Znowu mi wyszło za dużo grafiki , jakim cudem

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:47   #1934
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

O rany

Cytat:
Druga ino jakby trochę dłuższa była

Cytat:
Alledrogo http://allegro.pl/spodnica-rozkloszo...2968303994.htm ale dlugosc z opisu nijak nie pasuje mi do zdjecia.
Wycofali aukcję

Cytat:

Wrrrrr!
Współczuję
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:53   #1935
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Fitam!

Wrrrrr!
O pacz....

Wychodzi na to, że powinnam być w szoku. W poniedziałek spędziłam w pociągach łącznie 11,5 godziny i spóźnił się tylko jeden pociąg, o niecałe 10 minut, a oczekiwałam opóźnienia co najmniej takiego, jakie Cię spotkało
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:07   #1936
gryx82
BAN stały

Znad mdłości i bólu głowy
Cytat:
Cóż za intymne wyznanie
W obliczu śmierci człowiek zdobywa się na odwagę
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
a gdzieżeś Ty polazł spac w zaspie jak nie przymierzając owczarek kaukaski zamierzasz

U P. byłem, zlądowałem do domu przed piątą
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:16   #1937
rachell111
Zakorzenienie

Parabell - ja to widzę tak - buractwo pacjentów przeraża mnie niezmiennie

pamiętam jak z ojcem współczuliśmy lekarzom że takich buców - szarpanina, wyzwiska jako żywo, nic nie ma w tym przesady - przychodzi im leczyć. Ludzie są okrutni, bezwzględni i tępi. Nic do nich nie dociera, są furiatami i roszczeniowymi pyskaczami. Widziałąm nazbyt często - jest to słabe, ale społeczeństwo takie właśnie mamy.

to z jednej strony, ale z drugiej strony nie można tłumaczyć przedmiotowego traktowania pacjenta zmęczeniem materiału, 4h itp, (w które wierzę bo robiłam po 12 godzin z "ludźmi" i nei neguję zmęczenia i braku nerwów) gdyż poneiważ to jest pacjent, człowiek - i neistety takie uroki tej niewdzięcznej często pracy, że należy traktować każdego pacjenta indywidualnie, bez względu na rodzaj pacjenta. Dlatemu ja bym nie mogła bo bym chyba widelec wbiła w tętnicę takim egzemplarzom ale wychodzę z założenia, że przedmiotowość i rutyna to nie są ideały jakie powinny przyświecac w tym zawodzie. Tzn, źle się wyraziłam, wiem że nie przyświecają, ale to jest specyficzny zawód, i lekarz powinien pamiętać że to jest człowiek po drugiej stronie. Mimo swego zmęczenia i chęci odesłania wszystkich do diabłów

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-23 o 15:30
Stary 2013-01-23, 15:18   #1938
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
W obliczu śmierci człowiek zdobywa się na odwagę

Cytat:
U P. byłem, zlądowałem do domu przed piątą
Czyli jednak nie zamarzłeś

Stary 2013-01-23, 15:21   #1939
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ jestem ciekawa
JUż chciałam napisać że świetny autoportret a Ty już zaczynasz kombinować
Żałuję że nie mogę być na wernisażubędą jakieś foty prawda?

a widziałaś poprzednią mnie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

widziałam ale nie mam nic pustego ani nawet prawie pustego
mogę jeszcze Siss zapytać czy jej się coś nie kończy czasem
szkoooooda

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:30   #1940
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

szkoooooda
ja nie posiadam żadnego Lusha fogle
Stary 2013-01-23, 15:31   #1941
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
ja nie posiadam żadnego Lusha fogle
szkoooda

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:33   #1942
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

pamiętam jak z ojcem współczuliśmy lekarzom że takich buców - szarpanina, wyzwiska jako żywo, nic nie ma w tym przesada - przychodzi im leczyć. Ludzie są okrutni, bezwzględni i tępi. Nic do nich nie dociera, są furiatami i roszczeniowymi pyskaczami. Widziałąm nazbyt często - jest to słabe, ale społeczeństwo takie właśnie mamy.

to z jednej strony, ale z drugiej strony nie można tłumaczyć przedmiotowego traktowania pacjenta zmęczeniem materiału, 4h itp, (w które wierzę bo robiłam po 12 godzin z "ludźmi" i nei neguję zmęczenia i braku nerwów) gdyż poneiważ to jest pacjent, człowiek - i neistety takie uroki tej niewdzięcznej często pracy, że należy traktować każdego pacjenta indywidualnie, bez względu na rodzaj pacjenta. Dlatemu ja bym nie mogła bo bym chyba widelec wbiła w tętnicę takim egzemplarzom ale wychodzę z założenia, że przedmiotowość i rutyna to nie są ideały jakie powinny przyświecac w tym zawodzie. Tzn, źle się wyraziłam, wiem że nie przyświecają, ale to jest specyficzny zawód, i lekarz powinien pamiętać że to jest człowiek po drugiej stronie. Mimo swego zmęczenia i chęci odesłania wszystkich do diabłów
Wina owszem, lezy po obu stronach Szkoda tylko, że w mediach i codziennych dyskusjach widzi sie tylko błędy po stronie pracowników ochrony zdrowia

Stary 2013-01-23, 15:34   #1943
Parabelka
Panaroja

Cytat:

pamiętam jak z ojcem współczuliśmy lekarzom że takich buców - szarpanina, wyzwiska jako żywo, nic nie ma w tym przesada - przychodzi im leczyć. Ludzie są okrutni, bezwzględni i tępi. Nic do nich nie dociera, są furiatami i roszczeniowymi pyskaczami. Widziałąm nazbyt często - jest to słabe, ale społeczeństwo takie właśnie mamy.

Flo , ja wiem , ale czy znasz pojęcie wypalenie zawodowe i czy wiesz , w jakiej grupie zawodowej jest najczęstsze (oprócz policji i strażaków)? Lekarz/pielęgniarka też człowiek , to nie są przyświecające ideały , tylko z czasem sił nie starcza , kiedy wszyscy - i decydenci , i koła ustawodawcze , i pacjenci , i media , i wszyscy naokoło t\raktują cię jak pomiotło , któremu się nie chce a ma wszystko na rozkaz robić tak jak się tego żąda . I pamięta się o człowieku , dlatego się przyjmuje fafdziesiątego pacjenta ponad normę , a trudno wtedy być empatycznym i radosnym , kiedy się widzi po raz kolejny tego samego człowieka, który przychodzi po raz kolejny z tym samym żądając cudu wyleczenia, ale sam się do zaleceń nie stosuje ani leków nie bierze , i ma pretensje , że się go nie wyleczyło .To naprawdę trudno zrozumieć , kiedy się samemu tego nie robi
własnie w Tró coś o warunkach

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-23, 15:38   #1944
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
a widziałaś poprzednią mnie

A co z woskami?

Stary 2013-01-23, 15:44   #1945
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wina owszem, lezy po obu stronach Szkoda tylko, że w mediach i codziennych dyskusjach widzi sie tylko błędy po stronie pracowników ochrony zdrowia
prawda, szkoda

Cytat:
Flo , ja wiem , ale czy znasz pojęcie wypalenie zawodowe i czy wiesz , w jakiej grupie zawodowej jest najczęstsze (oprócz policji i strażaków)? Lekarz/pielęgniarka też człowiek , to nie są przyświecające ideały , tylko z czasem sił nie starcza , kiedy wszyscy - i decydenci , i koła ustawodawcze , i pacjenci , i media , i wszyscy naokoło t\raktują cię jak pomiotło , któremu się nie chce a ma wszystko na rozkaz robić tak jak się tego żąda . I pamięta się o człowieku , dlatego się przyjmuje fafdziesiątego pacjenta ponad normę , a trudno wtedy być empatycznym i radosnym , kiedy się widzi po raz kolejny tego samego człowieka, który przychodzi po raz kolejny z tym samym żądając cudu wyleczenia, ale sam się do zaleceń nie stosuje ani leków nie bierze , i ma pretensje , że się go nie wyleczyło .To naprawdę trudno zrozumieć , kiedy się samemu tego nie robi
własnie w Tró coś o warunkach
jam Rejcz ale widaocznie Ci fisasz źle wyświetlił

znam pojęcie wypalenia zawodowego, grupa naucz tez jest wysokim procentem

ad 60ty pacjent ponad normę - radosnym nikt nie wymaga, po co?
empatycznym - chyba jednak tak, to jest coś takiego, żę ten 60ty ponad normę nie przyszedł tam dla własnej przyjemności ani żeby uprzykrzyc zycie lekarzowi - przyszedł bo musiał, bo potrzebuje pomocy - z powodu wypalenia zawodowego nie powiniem być traktowany przedmiotowo

Akurat osobiście, mam w przychodni lekarki, które serio są aż w drugą stronę przegięte, nie dopiją kawy, nie wyjdą siku bo Pani Jadzia czeka jako 60ta ponad normę. aj wymiękam, pewno mają jakie ujście emocji - jakiś tenis abo SB bo przecież robią w młynie. Ja im współczuję, tyrania, ale pacjent nie może przepraszać że żyje i przyszedł i się naprzykrza.

Dlatego tej buraczanki neistosujacej sie a roszczeniowej z całego serca wpółczuję Ale wszyscy tacy nei są.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-23 o 15:48
Stary 2013-01-23, 15:46   #1946
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Betty , służba ? przepraszam , ale nie czuję się niczyją służbą i Win też nie . Służba wykonuje polecenia swoich pracodawców , my leczymy ludzi .
Kontrakty są indywidualne dla każdej jednostki , więc nie można uogólniać . A informatyzacja - śmiechu warte gdzie mówić o informatyzacji , kiedy są trzy komputery na przychodnię , ewuś nie działa jak powinien , wszystko się co chwila pieprzy i zawiesza , nikt nie wie jak skorelowac ewusia z programem na którym się pracuje , mimo ogólnopolskości ewusia można sprawdzić w nim wyłącznie pacjenta zapisanego do zozu , brakuje w ewusiu ubezpieczonych studentów , brakuje członków rodzin zgłaszanych przez pracownika i w ogóle jest burdel jak cholera , a każda czynność w obsłudze pacjenta teraz trwa dwa razy dłużej .
Członkowie rodziny pracujący w szpitalu też nie dadzą pojęcia jak to jest naprawdę - tego trzeba samemu doświadczyć niestety , trzeba być ustawowym przestępcą tak jak lekarze po ostatniej ustawie refundacyjnej , wszystko musieć i nic nie móc . No i według mediów być łapownikiem , oszustem i mordercą .
Przedmiotowe traktowanie pacjenta - owszem , zgadzam się , jest . Spróbuj indywidualnie podejść do trzydziestego pacjenta w ciągu czterech godzin . Przyjąć musisz , chociaż nie wiesz już jak się nazywasz , bo będzie zaraz skarga do dyrekcji , na policję , do rzecznika praw pacjenta , sądu i diabli wiedzą gdzie . W międzyczasie jeżeli próbujesz wyjść do łazienki bo pęcherz pęka , ludzie na korytarzu łapią cię za fartuch i pytaja dokąd to . A jak wrócisz czeka na ciebie kolejnych czterech obrzucających sie nawzajem i ciebie przy okazji też wyzwiskami . Od czasu do czasu też ktos próbuje pobić lekarza albo pielęgniarkę , rozbije jakąś szybę , trzeba wzywać policję... Fajnie jest być służbą zdrowia .

Znowu mi wyszło za dużo grafiki , jakim cudem

teraz to mi się jeden wniosek nasunął: na ch*j lekarzom pacjenci, bez nich mają wystarczająco dużo roboty
Stary 2013-01-23, 15:52   #1947
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
prawda, szkoda

empatycznym - chyba jednak tak, to jest coś takiego, żę ten 60ty ponad normę nie przyszedł tam dla własnej przyjemności ani żeby uprzykrzyc zycie lekarzowi - przyszedł bo musiał, bo potrzebuje pomocy - z powodu wypalenia zawodowego nie powiniem być traktowany przedmiotowo

Akurat osobiście, mam w przychodni lekarki, które serio są aż w drugą stronę przegięte, nie dopiją kawy, nie wyjdą siku bo Pani Jadzia czeka jako 60ta ponad normę. aj wymiękam, pewno mają jakie ujście emocji - jakiś tennis abo SB bo przecież robią w młynie. Ja im współczuję, tyrania, ale pacjent nie może przepraszać że żyje i przyszedł i się naprzykrza.
Nie zawsze, oj nie zawsze

I tez nie lubię podkreslania, że pracuję w służbie, od dawna nazwa brzmi Ochrona Zdrowia, a ja jestem pracownikiem, nie służącą To nie łapanie broń boże za słówka, tylko 90% ludzi używając nazwy służba zdrowia podkresla w ten sposób moją niska pozycję w relacji pacjent- pracownik

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:

teraz to mi się jeden wniosek nasunął: na ch*j lekarzom pacjenci, bez nich mają wystarczająco dużo roboty
Owszem, u nas ważniejsze prawidłowo wypełnione skierowanie niż szybkie zrobienie badania

Stary 2013-01-23, 15:56   #1948
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Druga ino jakby trochę dłuższa była

Wycofali aukcję
1. temat upadl bo nie mam pasujacej bluzki
2. moze Polly chciala zalicytowac.

Cytat:
Norma, wspolczuje U mnie notorycznie padaly tramwaje.

Stary 2013-01-23, 16:28   #1949
Parabelka
Panaroja

Cytat:
prawda, szkoda

jam Rejcz ale widaocznie Ci fisasz źle wyświetlił

znam pojęcie wypalenia zawodowego, grupa naucz tez jest wysokim procentem

Akurat osobiście, mam w przychodni lekarki, które serio są aż w drugą stronę przegięte, nie dopiją kawy, nie wyjdą siku bo Pani Jadzia czeka jako 60ta ponad normę. aj wymiękam, pewno mają jakie ujście emocji - jakiś tenis abo SB bo przecież robią w młynie. Ja im współczuję, tyrania, ale pacjent nie może przepraszać że żyje i przyszedł i się naprzykrza.

Dlatego tej buraczanki neistosujacej sie a roszczeniowej z całego serca wpółczuję Ale wszyscy tacy nei są.
Pchepracham Rejcz , ale mi się najwyraźniej popitoliło , nauczyciele mają tak samo , zgadzam się natomiast co do tego przyjścia bo musiał - wcale niekoniecznie . Potrafią przyjść po skierowanie bo wyczytali w internecie , po zaświadczenie wcale nie potrzebne na już , bo wydaje im się że chyba mają katar (autentyk) , różne cuda są . Moja koleżanka miała pacjentkę regularnie nawiedzającą ją co tydzień z pretensją , że medycyna nie wymyśliła nic na bolące starcze zwyrodnienia kości są też tacy , którzy lubią sobie przyjść pogadać i to wcale nie samotni i starsi .

Rozwiązanie jest proste acz niewykonalne - dostateczna liczba lekarzy i ograniczona liczba przyjęć dziennie , żeby przyjmujący był w dobrej kondycji psychicznej , tak jak jest w normalnymświecie , gdzie wiadomo , że lekarz/pielęgniarka zmęczony i sfrustrowany nie bdzie dobrze pracował . Tylko u nas jest nadal tyranie w służbę a ze się ktoś ze zmęczenia pomyli , że ze zmęczenia juz się robi nieuprzejmy to jego wina . Nie mówie oczywiście o lekarzach burakach , bo tacy sa - niestety ludzie są jacy są i buraki też do zawodu trafiają , to nieuniknione . Tak jak xiundze buraki .
I własnie dostaliśmy pismo z funduszu , że musimy przyjmowac wszystkich się zgłaszających niezależnie od ich liczby
Cytat:

święte słowa , specjalista 3/4 czasu wizyty musi poświęcić na papiery bo inaczej fundusz za wizyte nie zapłaci , a jeżeli papiery nie będą w porządku , przychodnia dostanie karę finansową
w poz jest odrobinę lepiej - trzeba tylko przekopać się przez zmieniane co 2 miesiące listy refundacyjne i charakterystyki leków , żeby wypisać pacjentowi receptę z odpłatnościa zgodną z refundowanym wskazaniem , a część leków ma różną refundację w różnych wskazaniach , komputerów nie ma wszędzie , żeby to sprawdzić szybko , tylko się trzeba kopać w wydrukach - plik kartek 4 cm grubości trzeba prawidłowo wypełnić skierowanie , bo nie zrobią badania , trzeba prawidłowo z dokładnością do jednej kreseczki wypisać receptę bo raz że nie sprzedadzą leku dwa że nfz przysoli lekarzowi karę za nieprawidłowo wypełnioną receptę (kontrolerzy funduszu otwarcie mówią , że lekarz musi być ukarany) , następnie wypełnić rejestr skierowań do świadczeniodawców , rejestr samokontroli - loozik po prostu

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-23, 16:30   #1950
gryx82
BAN stały

Cytat:
Czyli jednak nie zamarzłeś
Ubrałem się jak na Sybir, w sumie to aż za ciepło mi było
Cytat:

Cytat:
I tez nie lubię podkreslania, że pracuję w służbie, od dawna nazwa brzmi Ochrona Zdrowia, a ja jestem pracownikiem, nie służącą
Mnie się nigdy służba zdrowia ze służącymi nie kojarzyła, a wręcz przeciwnie, z czymś szlachetnym i wyjątkowym
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości