|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLVII
![]() Fajna ta kobieta co mi fotki cykała bo lekarz dał mi kregosłup lędźwiowy a ja potrzebowałam szyjny i mi zamieniła
|
#1922 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Betty taki tam przykład z dooopy wzięty na szybko
Ktos idzie zapisać się na operację i dają mu powiedzmy termin za 2 lata. Co myśli z reguły? Że to skandal, że im w sensie lekarzom nie chce się pracować, że jakby dać kopertę czy zapłacić prywatnie to by było pewnie szybciej itp itd A ja ze swojej strony wiem, że termin długi, bo są limity i za przekroczenie nie dość, że nfz nie zapłaci to jeszcze oddział może dostac po doopie. Że kolejka wynika też z tego, że brakuje ludzi do pracy, sprzętu, że pacjenci wydłużają czas oczekiwania zapisując się w paru miejscach za zabieg i takie tam. O to mi chodzi idę więc popracować z inną perspektywą
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1923 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#1924 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Się nie ciesz, też masz na codzień w robocie stereotypy
Typu- Pani nie chce zrobić tego czy tamtego, bo Pani się nie chce
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1925 |
|
Nindżopesz
|
Pomecze Was. Wymyslilam se spodnice czarna, rozkloszowana ale nie na chama, do kolan, do noszenia do pracy do bluzek wetknietych do srodka. Dwie pierwsze fotki przykladowe - taki fason bylby zacny ale ceny wysokie a jedna z plastiku. Trzy kolejne fotki to spodnice, ktore sobie upatrzylam i nie wiem sama. Ta z falbanka na dole (do odprucia) jest fajna bo zwiewna ale chyba zbyt halkowata i brzydka na gorze? Dwojka tak naprawde nie wiadomo jak lezy na ludziu a co do trojki (dwie fotki) boje sie, ze bedzie przyciezkawa optycznie i zrobi ze mnie przysadzista babe? Co myslicie?
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
1. ja też, głupie niedopatrzenie może kosztować życie
![]() 2. no to się zbieramy, mam nadzieję, że się nie połamię i nie trafię na lekarzy z tajemniczą perspektywą ![]() Cytat:
a z doświadczenia wiem, że zabieg można przyspieszyć, pomimo limitow i bez koperty. ![]() btw część rodziny siedzi w szpitalu 30 lat i też ma swoje pojęcie na ten temat problem zapisów w kilku miejscach to już od dawna nie powinien istnieć w erze informatyzacji zdaję sobie sprawę, że to wina systemu, w którym i lekarz i pacjent są tylko pionkami po jego dwóch stronach w dodatku relacje między nimi, to zwykle przedmiotowe traktowanie pacjenta i uważanie go za roszczeniowego idiotę a z drugiej ciągłe podważanie autorytetu lekarza i nie stosowanie się do zaleceń i jak ma być dobrze? ![]() Tru, a ciągle imprezują kosztem straconych lekcji ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() fajna była tylko z wstawkami
|
|
#1927 | |
|
|
Cytat:
), albo domniemane bycie sadystą, bo pieska zabolało przy zastrzyku, no przecież na pewno to tak specjalnie było zrobione; albo historie, że "a tamten weterynarz to tak zrobił zastrzyk, że pies zdechł!", a że pies ledwo dychał jak już z nim poszli to pikuś, itd. itp.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1928 |
|
Nindżopesz
|
Alledrogo http://allegro.pl/spodnica-rozkloszo...2968303994.htm ale dlugosc z opisu nijak nie pasuje mi do zdjecia.
|
|
|
|
#1929 |
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Fitam!
Macha z nad wody! i wkoqurfa! Przez po....ne koleje leże w domu i zdycham.Zamiast 30 minut wracałam do domu 2h i 30 minut. .Bo jak sie okazuje zima w Polsce to nowość i nie wiedzieli ze spadnie śnieg wiec się nie przygotowali na taką ewentualność.Ba nawet nie potrafią włączyć ogrzewania w pociągu wiedząc ze trzymali ludzi 2 godziny na peronie na mrozie. ![]() Wrrrrr!
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajne
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2013-01-23 o 13:57 |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem Cię doskonale - czuąłbym to samo - i krew mnie zalewa jak słyszę DZIENNIE w radiu doniesienia ile trwa czas dojazdów pracowników i powrotów do domu BO SĄ AWARIE i KIEPSKIE WARUNKI POGODOWE dokłądnei tak jak piszesz zaskakujące kokurfa warunki to jest skandal - a przecież nie ma - 50 że miało by prawo wszystko stanąć w pisssdu ![]() rece opadajo
|
|
|
|
|
#1933 | |||||||
|
Panaroja
|
Znad anemii i śniegu
![]() 1.i nawzajemnie 2. ![]() jaaaa nie ma życia herbatek też mam kilka - czarna z morelami i brzoskwiniami , białą , zieloną i wyjszła mi biała z różą , oraz czerwoną i zwykłą czarną ![]() Cytat:
spac w zaspie jak nie przymierzając owczarek kaukaski zamierzasz ![]() Cytat:
Cytat:
2.a kto w taką pogodę sobie 800 kalorii funduje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na litość boską , jak można zaklejać pępek plastrem , przecież to jest zabronione ![]() Cytat:
Kontrakty są indywidualne dla każdej jednostki , więc nie można uogólniać . A informatyzacja - śmiechu warte Członkowie rodziny pracujący w szpitalu też nie dadzą pojęcia jak to jest naprawdę - tego trzeba samemu doświadczyć niestety , trzeba być ustawowym przestępcą tak jak lekarze po ostatniej ustawie refundacyjnej , wszystko musieć i nic nie móc . No i według mediów być łapownikiem , oszustem i mordercą . Przedmiotowe traktowanie pacjenta - owszem , zgadzam się , jest . Spróbuj indywidualnie podejść do trzydziestego pacjenta w ciągu czterech godzin . Przyjąć musisz , chociaż nie wiesz już jak się nazywasz , bo będzie zaraz skarga do dyrekcji , na policję , do rzecznika praw pacjenta , sądu i diabli wiedzą gdzie . W międzyczasie jeżeli próbujesz wyjść do łazienki bo pęcherz pęka , ludzie na korytarzu łapią cię za fartuch i pytaja dokąd to . A jak wrócisz czeka na ciebie kolejnych czterech obrzucających sie nawzajem i ciebie przy okazji też wyzwiskami . Od czasu do czasu też ktos próbuje pobić lekarza albo pielęgniarkę , rozbije jakąś szybę , trzeba wzywać policję... Fajnie jest być służbą zdrowia . Znowu mi wyszło za dużo grafiki , jakim cudem
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to, że powinnam być w szoku. W poniedziałek spędziłam w pociągach łącznie 11,5 godziny i spóźnił się tylko jeden pociąg, o niecałe 10 minut, a oczekiwałam opóźnienia co najmniej takiego, jakie Cię spotkało
|
|
|
|
|
#1936 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Parabell - ja to widzę tak - buractwo pacjentów przeraża mnie niezmiennie
pamiętam jak z ojcem współczuliśmy lekarzom że takich buców - szarpanina, wyzwiska jako żywo, nic nie ma w tym przesady - przychodzi im leczyć. Ludzie są okrutni, bezwzględni i tępi. Nic do nich nie dociera, są furiatami i roszczeniowymi pyskaczami. Widziałąm nazbyt często - jest to słabe, ale społeczeństwo takie właśnie mamy. to z jednej strony, ale z drugiej strony nie można tłumaczyć przedmiotowego traktowania pacjenta zmęczeniem materiału, 4h itp, (w które wierzę bo robiłam po 12 godzin z "ludźmi" i nei neguję zmęczenia i braku nerwów) gdyż poneiważ to jest pacjent, człowiek - i neistety takie uroki tej niewdzięcznej często pracy, że należy traktować każdego pacjenta indywidualnie, bez względu na rodzaj pacjenta. Dlatemu ja bym nie mogła bo bym chyba widelec wbiła w tętnicę takim egzemplarzom ale wychodzę z założenia, że przedmiotowość i rutyna to nie są ideały jakie powinny przyświecac w tym zawodzie. Tzn, źle się wyraziłam, wiem że nie przyświecają, ale to jest specyficzny zawód, i lekarz powinien pamiętać że to jest człowiek po drugiej stronie. Mimo swego zmęczenia i chęci odesłania wszystkich do diabłów Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-01-23 o 15:30 |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak nie zamarzłeś
|
#1939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a widziałaś poprzednią mnie ![]() Cytat:
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1943 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() własnie w Tró coś o warunkach
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znam pojęcie wypalenia zawodowego, grupa naucz tez jest wysokim procentem ad 60ty pacjent ponad normę - radosnym nikt nie wymaga, po co? empatycznym - chyba jednak tak, to jest coś takiego, żę ten 60ty ponad normę nie przyszedł tam dla własnej przyjemności ani żeby uprzykrzyc zycie lekarzowi - przyszedł bo musiał, bo potrzebuje pomocy - z powodu wypalenia zawodowego nie powiniem być traktowany przedmiotowo Akurat osobiście, mam w przychodni lekarki, które serio są aż w drugą stronę przegięte, nie dopiją kawy, nie wyjdą siku bo Pani Jadzia czeka jako 60ta ponad normę. aj wymiękam, pewno mają jakie ujście emocji - jakiś tenis abo SB bo przecież robią w młynie. Ja im współczuję, tyrania, ale pacjent nie może przepraszać że żyje i przyszedł i się naprzykrza.Dlatego tej buraczanki neistosujacej sie a roszczeniowej z całego serca wpółczuję Ale wszyscy tacy nei są.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-01-23 o 15:48 |
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to mi się jeden wniosek nasunął: na ch*j lekarzom pacjenci, bez nich mają wystarczająco dużo roboty
|
|
#1947 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() I tez nie lubię podkreslania, że pracuję w służbie, od dawna nazwa brzmi Ochrona Zdrowia, a ja jestem pracownikiem, nie służącą ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1948 | |
|
Nindżopesz
|
1. temat upadl bo nie mam pasujacej bluzki
![]() 2. moze Polly chciala zalicytowac. Cytat:
U mnie notorycznie padaly tramwaje.
|
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
są też tacy , którzy lubią sobie przyjść pogadać i to wcale nie samotni i starsi .Rozwiązanie jest proste acz niewykonalne - dostateczna liczba lekarzy i ograniczona liczba przyjęć dziennie , żeby przyjmujący był w dobrej kondycji psychicznej , tak jak jest w normalnymświecie , gdzie wiadomo , że lekarz/pielęgniarka zmęczony i sfrustrowany nie bdzie dobrze pracował . Tylko u nas jest nadal tyranie w służbę a ze się ktoś ze zmęczenia pomyli , że ze zmęczenia juz się robi nieuprzejmy to jego wina . Nie mówie oczywiście o lekarzach burakach , bo tacy sa - niestety ludzie są jacy są i buraki też do zawodu trafiają , to nieuniknione . Tak jak xiundze buraki .I własnie dostaliśmy pismo z funduszu , że musimy przyjmowac wszystkich się zgłaszających niezależnie od ich liczby ![]() Cytat:
![]() w poz jest odrobinę lepiej - trzeba tylko przekopać się przez zmieniane co 2 miesiące listy refundacyjne i charakterystyki leków , żeby wypisać pacjentowi receptę z odpłatnościa zgodną z refundowanym wskazaniem , a część leków ma różną refundację w różnych wskazaniach , komputerów nie ma wszędzie , żeby to sprawdzić szybko , tylko się trzeba kopać w wydrukach - plik kartek 4 cm grubości trzeba prawidłowo wypełnić skierowanie , bo nie zrobią badania , trzeba prawidłowo z dokładnością do jednej kreseczki wypisać receptę bo raz że nie sprzedadzą leku dwa że nfz przysoli lekarzowi karę za nieprawidłowo wypełnioną receptę (kontrolerzy funduszu otwarcie mówią , że lekarz musi być ukarany) , następnie wypełnić rejestr skierowań do świadczeniodawców , rejestr samokontroli - loozik po prostu
||
|
|
|
#1950 | ||
|
BAN stały
|
Ubrałem się jak na Sybir, w sumie to aż za ciepło mi było
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Ktos idzie zapisać się na operację i dają mu powiedzmy termin za 2 lata. Co myśli z reguły? Że to skandal, że im w sensie lekarzom nie chce się pracować, że jakby dać kopertę czy zapłacić prywatnie to by było pewnie szybciej itp itd
A ja ze swojej strony wiem, że termin długi, bo są limity i za przekroczenie nie dość, że nfz nie zapłaci to jeszcze oddział może dostac po doopie. Że kolejka wynika też z tego, że brakuje ludzi do pracy, sprzętu, że pacjenci wydłużają czas oczekiwania zapisując się w paru miejscach za zabieg i takie tam. O to mi chodzi

), albo domniemane bycie sadystą, bo pieska zabolało przy zastrzyku, no przecież na pewno to tak specjalnie było zrobione; albo historie, że "a tamten weterynarz to tak zrobił zastrzyk, że pies zdechł!", a że pies ledwo dychał jak już z nim poszli to pikuś, itd. itp.

koleje leże w domu i zdycham.

nie ma życia