Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 12:59   #1171
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Sarenka, sprawdzialm na moich dotychczasowych dzieciach i w pierwszym przypadku chinski sie nie pomylil, a w drugim pomylil sie jak tralala

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi moje kochane gdzie dokładnie czułyście pierwsze ruchy/ kopnięcia skarbów? Dużo poniżej pępka? Na wysokości pępka?
Coś poczułam i nie wiem czy to jest właśnie to. Położyłam się i przyłożyłam rękę w to miejsce i od razu "ucichło". Usiadłam i po chwili ponownie TO COŚ.
Aniu, duzo ponizej, na poczatku 15 tyg., potem dla zmylki ciiiiiiisza i teraz 16/17tc to samo wyrazniej, tez niziutko, okolice kosci lonowej niemal
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:59   #1172
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hahah, Sarenka, sprawdz tutaj: http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Ten jest krajowy, po co nam chinszczyzna
Ja tez bardzo czekam na coreczke, z chinskiego wychodzi synek, a z tego swojskiego na 70% dziewuszka
Zobczymy, co wyjdzie z USG polowkowego w lutym...

Dziewczynki znajace plec, zrobcie pliiiiiiiiiiiz ten test i dajcie znac, czy Wam sie sprawdzilo
Mi na tym chińskim wyszedł chłopczyk a na tym ludowym wyszło 48% chłopczyk , 52% dziewczynka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:59   #1173
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze że Tż Ci gotuje , mój niestety jest mistrzem na poziomie podstawowym(jajecznica i te sprawy )
U mojego jest jeszcze gorzej. Ugotuje parówki, zrobi jajecznicę, ale np jajka sadzonego to już nie. Dla niego to wyższa szkoła jazdy Nie wspomnę już o czymś naprawdę skomplikowanym
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:02   #1174
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
U mojego jest jeszcze gorzej. Ugotuje parówki, zrobi jajecznicę, ale np jajka sadzonego to już nie. Dla niego to wyższa szkoła jazdy Nie wspomnę już o czymś naprawdę skomplikowanym
Mój też niestety jest beztalenciem kuchennym

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-23, 13:02   #1175
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu, duzo ponizej, na poczatku 15 tyg., potem dla zmylki ciiiiiiisza i teraz 16/17tc to samo wyrazniej, tez niziutko, okolice kosci lonowej niemal
To świetnie Bo właśnie tak niziutko poczułam
Stary 2013-01-23, 13:07   #1176
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Hahah, Sarenka, sprawdz tutaj: http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Ten jest krajowy, po co nam chinszczyzna
Ja tez bardzo czekam na coreczke, z chinskiego wychodzi synek, a z tego swojskiego na 70% dziewuszka
Zobczymy, co wyjdzie z USG polowkowego w lutym...

Dziewczynki znajace plec, zrobcie pliiiiiiiiiiiz ten test i dajcie znac, czy Wam sie sprawdzilo
ja jeszcze nie znam plci ale na obu wyszla mi dziewczynka
no a na tym co wkleilas nie zgodze sie z plcia w niektorych przypadkach, z marysia maz tyl ze mna, ja nie przepadalam za slodkim i brzuch mialam nisko :P

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-01-23 o 13:08
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:07   #1177
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
MArgosiu to tak jak u mnie. miałam w 12 tygodniu, czekam na połówkowe w 20 tygodniu i później może jeszcze jakieś będę miała, a może nie... zobaczę.
No to opiekę mam prawie jak w UK... mam nadzieję, ze poród też będzie w dobrych warunkach
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Margosia ja na prenatalnym miała najpierw przez brzuch, a później dowcipne, później w 16tc miałabym tylko przez brzuch, ale tż zapytał o płeć i z tej okazji zrobiła mi jeszcze dowcipne, a teraz na ostatniej wizycie miałam już tylko przez brzuszek i mam nadzieję, że już tak zostanie. W późniejszym etapie ciąży dziecko jest za duże żeby je podglądać dowcipnie (tak gdzieś czytałam). A nasze to już pokaźnych rozmiarów jest Jakieś 20cm ma według tego co czytałam więc kawał człowieczka

Ale mi się dziś dobrze spało Jak wczoraj położyłam się już do łóżka i położyłam rękę na podbrzuszu to chwilę po tym mnie mała skopała I to kilka razy i za każdym razem coraz mocniej dało się to wyczuć Cudowne to było! A tż jak wrócił z łazienki to oczywiście już się zmęczyła i kopnęła tak lekko tylko i znowu nic nie poczuł
Wielkoludy, a ten Twój Tż to biedny jest Że Mała tak go robi w konia ciągle

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Jak to określiła moja szwagierka on nie jest rudy tylko biszkoptowy
Pies moich rodziców od koloru sierści wabi się Biszkopt Niestety zrudział na starość
Ale jak był mały i poszliśmy do weta a ten pyta imię... mówię Biszkopt, a ten nie pytałem o umaszczenie tylko imie
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
domciatko - pozwole sobie odpisac Ci tutaj i jednoczesnie sie pochwalic. Tak jestem znowu w ciazy Nie wiem jak to mozliwe ( tzn wiem jak ) ze udalo mi sie tak szybko , lekarze mowia zeby nie wiazac tego z poprzednia ciaza , ze nie ma zadnych powodow dla ktorych ta tez miala by sie nie udac jestem pelna strachu i obaw , ale jednoczesnie przeszczesliwa ze dostalam druga szanse
Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i fasolinek

Cytat:
A powiedzcie mi moje kochane gdzie dokładnie czułyście pierwsze ruchy/ kopnięcia skarbów? Dużo poniżej pępka? Na wysokości pępka?
Coś poczułam i nie wiem czy to jest właśnie to. Położyłam się i przyłożyłam rękę w to miejsce i od razu "ucichło". Usiadłam i po chwili ponownie TO COŚ.
Anulka dużo pod pępkiem... dno macicy na wysokości pępka jest dopiero około 24 tc więc dopiero po nim można na wysokości pępka coś poczuć
Już to kiedyś wklejałam ale możesz zobaczyć na jakiej mniej więcej wysokości może być Twój Dzidziol w zależności od tygodnia ciąży
Dno macicy znajduje się:

• w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
  • w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
  • w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
  • w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
  • w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
  • w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
  • w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:15   #1178
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Czesc dziewczyny
domciatko - pozwole sobie odpisac Ci tutaj i jednoczesnie sie pochwalic. Tak jestem znowu w ciazy Nie wiem jak to mozliwe ( tzn wiem jak ) ze udalo mi sie tak szybko , lekarze mowia zeby nie wiazac tego z poprzednia ciaza , ze nie ma zadnych powodow dla ktorych ta tez miala by sie nie udac jestem pelna strachu i obaw , ale jednoczesnie przeszczesliwa ze dostalam druga szanse
no juz czytalam na mamusiach wrzesniowych i ci gratulowalam s
uper wiadomosc

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:17   #1179
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak zaczniesz produkcje beretowych cyckonoszy to daj znać...bo tu będzie więcej chętnych

Nie chcę być niemiła, ale studniówka to jest sto dni do końca a nie 100 dni od początku (Kłamałam- tak naprawdę to chciałam być niemiła)
oj Ty to czepialska jesteś... człowiek tu szuka powodu do radości i świętowania, a Ty przeszkadzasz i to z premedytacją
co do beretów - dam znać

Cytat:
zaraz dołacze zdjecie mojej psiny kochanej (nie dostałam zdjecia z usg to chociaż pieskiem sie pochwale )
piękny, cudny

Cytat:
Piszecie o serialach, a ja jedyne co mnie zaciekawiło i zobaczyłam wszystkie sezony to: Dexter, Chirurdzy i dr House
no ja Chirurgów i Housa też uwielbiam, ale to już chyba wszyscy znają

Cytat:
To ja muszę zrobić inny test...
Jak prasuje mój mąż Chyba sprawdzę w weekend

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Jeśli masz gdzieś blisko dostęp do SuperPharm to aktualnie jest promocja na Mustelę za 64,90 zł i to jest bardzo dobra cena bo na allegro najtaniej jest 66zł plus przesyłka, jak ostatnio kupowałam
wszyscy się napalają na tą mustelę, a to nie dość, że drogie diabelnie, to jeszcze syfiaste...http://podwojona-sroka.blogspot.com/...3/analiza.html (wiem, wiem... robię się monotematyczna )

Cytat:
co robicie dzisiaj na obiad?
mąż mi zrobił rano pomidorówkę, a jak mały zejdzie od dziadka to robimy naleśniki z dżemem mniam!

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Czy to normalne ze pogorszyl mi sie stan cery? Mam duzo syfkow a kiedys tylko czasem cos wyskoczylo. Biore slub 23 lutego i chce jakos wygladac. Znacie jakies maseczki lub zabiegi ktore mi pomoga?
ja nigdy nie miałam problemów z cerą, raz na jakiś czas, przed @ coś pojedynczego się pojawi, ale... jak zaszłam w ciążę to miałam syfiasty wysyp na całych plecach, ramionach i dekolcie - koszmar! na szczęście minęło po ok. 3 tyg.
ja jak dziewczyny polecam dobrą makijazystkę

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:17   #1180
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
ja czasem mam obawe dać Tżtowi nóz jak robimy sałatkę,czasami Tż tak sie do tego zabiera ża aż strach patrzeć czy palce są całe

zaczynają mi saię robić rozstępy na udach a to dopiero 11 tyd aż sieboje co będzie później na razie w ruch poszła oliwka przeciw rozstępom z rossmana, aWy moze znacie jakieś dobre maści na rozstępy? Oczywiscie w rozsądnych cenach ?

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-01-23 o 13:20
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:22   #1181
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój też niestety jest beztalenciem kuchennym
to ja się pochwalę, że mój gotuje dosłownie wszystko - od zwykłych obiadów, po pierogi, kluski śląskie, mięsa pieczone, bigosy, krokiety itp. Ja mam z kolei domową specjalność w kuchniach dziwnych wszelkie makaronowe wariacje, pizze, spagetti, cannelloni, lasagne i inne

Stary 2013-01-23, 13:23   #1182
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
to ja się pochwalę, że mój gotuje dosłownie wszystko - od zwykłych obiadów, po pierogi, kluski śląskie, mięsa pieczone, bigosy, krokiety itp. Ja mam z kolei domową specjalność w kuchniach dziwnych wszelkie makaronowe wariacje, pizze, spagetti, cannelloni, lasagne i inne
taki Tż o Skarb

uciekam lepić pierogi miłego dnia wszystkim!
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:26   #1183
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
O matko toż to skarb ci się trafił

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-23, 13:27   #1184
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wg obydwóch wychodzi dziewczynka, a z USG chłopczyk. Kolejne usg mam za tydzień w środę to może się dowiem czy napewno ten chłopczyk

Cytat:
Z moim jest taki problem, że jak o coś proszę to mówi że nie umie, więc muszę mu każdą prostą czynność po kolei mówić co ma zrobić i wtedy ja leżę i dryguję, a on robi i w końcu efekt jest zazwyczaj bardzo dobry. Tylko, że ja to jestem taka że mnie drażni jak nie mogę sama czegoś zrobić tylko muszę tak drygować Ale początki ciąży nauczyły mnie pokory, więc się przyzwyczajam, do tego że jestem obsługiwana

Cytat:
wszyscy się napalają na tą mustelę, a to nie dość, że drogie diabelnie, to jeszcze syfiaste...http://podwojona-sroka.blogspot.com/...3/analiza.html (wiem, wiem... robię się monotematyczna )
Tutaj jest analiza starej wersji tej Musteli, obecnie opakowanie jest różowe, a nie pomarańczowe i w składzie nie ma już szkodliwych substancji. Oczywiście nie namawiam nikogo do jej stosowania, sama też mam zamiar wybróbować kosmetyki z Rossmana, ale Mustelę kupiłam zanim przeczytałam negatywne opinie o niej i naprawdę świetnie nawilża zarówno brzuch jak i biust, skóra jest miękka gładka i nawilżona, a przede wszystkim nic nie swędzi, więc jeśli Rossmanowe się nie sprawdzą, to będę nadal używać Musteli.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:28   #1185
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny
Super, że tak szybko się udało Gratuluję i życzę spokojnej ciąży aż do 9 miesiąca włącznie

Cytat:
Dużo poniżej pępka. Teraz jestem w 20tc i nadal poniżej pępka czuję.

Cytat:
Wielkoludy, a ten Twój Tż to biedny jest Że Mała tak go robi w konia ciągle
Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to wpadnie w depresję i jeszcze mi się dziecka wyrzeknie

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:29   #1186
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Czesc dziewczyny
gratuluje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:31   #1187
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym, żeby mój choć raz ugotował mi nawet najprostszy obiad. Ach, rozmarzyłam się. ..
Stary 2013-01-23, 13:33   #1188
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę męża. Mój to nie wiem czy dałby radę zrobić sobie sam porządne śniadanie. Straszny leniwiec z niego w kwestii przygotowywania posiłków. Owszem czasami potrafi sobie kiełbaskę usmażyć czy frytki, ale to chyba wszystko

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:37   #1189
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym, żeby mój choć raz ugotował mi nawet najprostszy obiad. Ach, rozmarzyłam się. ..
Mój jak jest wielka potrzeba to coś ugotuje ale nie powiem żeby to było mistrzostwo świata, raz kiedyś był bardzo zdziwiony jak mu powychodziły dziwne kotlety mielone musiałam mu uświadomić że zapomniał obtoczyć mięso w bułce tartej

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-23, 13:39   #1190
sarna405
Zadomowienie

mój to umie chyba wszystko gotować od pierogów po zupki tylko za sos nie lubi się brać aa no i jak robił rosół to makaron ja miałam ugotować

On taki kochany a ja się go czepiam, jestem nerwusem wszystko mi dokucza i zaczęłam strasznie przeklinać!!! nie jestem dumna z siebie ale jak ja mam zapanować nad tymi nerwami wszystko ma być jak ja chce jak już nie po mojej myśli jak mi coś mówi poucza to szlak mnie trafia...:/
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-23 o 13:41
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:40   #1191
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
taki Tż o Skarb
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
O matko toż to skarb ci się trafił
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę męża. Mój to nie wiem czy dałby radę zrobić sobie sam porządne śniadanie. Straszny leniwiec z niego w kwestii przygotowywania posiłków. Owszem czasami potrafi sobie kiełbaskę usmażyć czy frytki, ale to chyba wszystko
kurde, chyba muszę zacząć bardziej doceniać tego mojego małża

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Tutaj jest analiza starej wersji tej Musteli, obecnie opakowanie jest różowe, a nie pomarańczowe i w składzie nie ma już szkodliwych substancji. Oczywiście nie namawiam nikogo do jej stosowania, sama też mam zamiar wybróbować kosmetyki z Rossmana, ale Mustelę kupiłam zanim przeczytałam negatywne opinie o niej i naprawdę świetnie nawilża zarówno brzuch jak i biust, skóra jest miękka gładka i nawilżona, a przede wszystkim nic nie swędzi, więc jeśli Rossmanowe się nie sprawdzą, to będę nadal używać Musteli.
doczytałam u niej o nowym składzie, chyba i tak nie warto, mimo, że polyacrylamid usunęli http://podwojona-sroka.blogspot.com/...kady.html#more

mnie z tego dziwnego testu wychodzi dziewczynka... sama nie wiem, fajnie jest być mamą chłopaka, może i do dziewczynki przywyknę

Stary 2013-01-23, 13:41   #1192
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
pozyczysz go na troszke
moj to noga do gotowania - ostatnio musialam mu tlumaczyc jak sie ryz gotuje

Mery spi, choinka rozebrana, pranie wywieszone, drugie wstawilam i moge sie byczyc. mysle co tu jutro na obiad, makaronu mi sie chce.

wstawialam Wam fote mojego brzusia?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-01-23, 13:45   #1193
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pozyczysz go na troszke
moj to noga do gotowania - ostatnio musialam mu tlumaczyc jak sie ryz gotuje
na trochę mogę, ale Twój też tam zostaje, a ja sobie odpocznę :P

Stary 2013-01-23, 13:51   #1194
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
na trochę mogę, ale Twój też tam zostaje, a ja sobie odpocznę :P
ha ha ha, a juz myslalam, ze oddam sowjego i dorzuce Marysie w gratisie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-01-23, 13:52   #1195
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszną ogórkową. Zjadłam właśnie dwa talerze. Zrobiłam cały gar, a okazuje się, że mój mąż nie lubi z bardzo (zje ale jak ma wybór to woli co innego), a Małgosia nie chce (jest chora i marudna to ustąpię). Więc wszystko dla mnie

Byłyśmy u lekarza, młoda ma zapalenie oskrzeli

Co do prasowania to ja prasuję tylko męża koszule i to tylko wtedy kiedy je potrzebuje (dość rzadko). Mój system to po wysuszeniu składam je ładnie, układam na krześle w kuchni i zawsze ktoś usiądzie. Pięknie się wtedy prasują
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:55   #1196
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Trele_Morele wspaniala wiadomosc!!!!!!!!! trzymam kciuki

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:00   #1197
iwona335
Zakorzenienie

Własnie wszamałam woreczek ryzu , z mielonym miesem w sosie z pomidorów i z kukurydza i do tego jeszcze sałata lodowa ze śmeitaną, po prostu pycha, chyba jeden woreczek to juz dla mnie za mało :x
Przed ciążą zjadałam pół i byłam pełna
Chyba zaczynam jeść za dwoje.
Jecie słodycze? bo u mnie ulubione cukierki leżą już od meisiaca a ja nie mam na nie ochoty

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-01-23 o 14:22
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:02   #1198
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mój genialnie odgrzewa!
Po szczegółowej instrukcji

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:03   #1199
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Z moją formą to dawno nie przebiegłam aż tylu metrów

Chociaż ostatnio jak wracałam z psem ze spaceru to mnie tak do WC ciągnęło, że biegłam co sił w nogach i zadyszka mi nie przeszkadzała, do klatki wchodziłam już bez kurtki co by nie tracić czasu na rozbieranie w domu... Aż dziw, że jeszcze w spodniach byłam a tez ich wcześniej nie zdjęłam No i Bogu dziękowałam, że na gumce są a nie na kilka guzików
moja znajoma przeleciała prawie 6 km, żeby dotrzeć do domu i pod domem się... skupciała. Takiego rozwolnienia dostała w autobusie, a po drodze ani krzaczka ani kibelka... to był z niej dopiero ubaw

Cytat:
Mój tż niby mówi, ze ma byc zdrowe ale zagaduje na chłopczyka bo bedzie mógł wtedy bawić się klockami lego razem z synkiem Nie moge z niego on juz wszystkim znajomym mówi ze na chrzciny ma każdy przynieść klocki lego
to już sobie zaplanował jakie zestawy chciałby mieć? znaczy Tż a nie synuś

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Czy to normalne ze pogorszyl mi sie stan cery? Mam duzo syfkow a kiedys tylko czasem cos wyskoczylo. Biore slub 23 lutego i chce jakos wygladac. Znacie jakies maseczki lub zabiegi ktore mi pomoga?
ja od jakiegoś czasu mam wysyp, a ponoć w II trymestrze miała być piękna cera, włosy jak marzenie

Cytat:
zupa szpinakowa (coś na zasadzie szczawiowej) z jajami

Cytat:
Napisane przez JustyskaU Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy silny stres w pierwszym trymestrze moze sprawic ze urodzi sie chore dziecko?Przeczytalam wczoraj o tym i bardzo sie boje

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Przeczytalam o tym wczoraj w necie i b.sie boje,przyznam ze w ciazy zrobilam sie strasznie nerwowa,o byle co robie awantury i siebie nie poznajemialam kilka sytuacji takich stresujacych po ktorych bolal mnie brzuch,a wczoraj to masakra cala noc bolal mnie brzuch a rana mialam skurcze,przeczytalam ze dziecko moze urodzic sie z roznymi wadami serca i mozgu,byc nadpobudliwe a nawet miec downa bardzo sie boje czy nie zaszkodzilam dzieciatku,dziewczyny co myslicie o tym??

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

denerwować nam się nie wolno, a to że stałaś się nerwowa i wybuchowa... też tak mam... już tu kiedyś pisałam, byle g...o wyprowadza mnie z równowagi i jak kiedyś niczym nie rzucałam tak teraz zdarza mi się w złości walnąć czymś
powiedz lekarzowi o tym, jeśli będziesz nadal się mocno stresować to może da Ci coś delikatnego, dozwolonego na uspokojenie. Ale sama nie bierz nic na własną rękę!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:11   #1200
sarna405
Zadomowienie

ja chcę tą ogórkową
a co do prasowania to ja chyba prawie wszystko prasuje
albo za dużo mi pralka wiruje albo sama nie wiem, synkapodkoszulki, bluzeczki to prawie wszystko trzeba prasować taki materiał, dżinsy męza, moje nie bo obcisłe na dupie się wyprasują...ale jak mam prasować to taaaką sterte nazbieram i później jechane z godzinę

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

a ja tam jem wszystko MIX dziś orzeszki, gumy rozpuszczalne krówki cukierki no i tej ogórkowej mi się chce
ale chyba zrobię sobie dziś kanapki ze smalcem i ogórkiem...a wiecie ja z moim synkiem jak byłam w ciąży ale nie pamiętam w którym miesiącu chyba 3 to zajadałam się ogórkami i jeszcze tą wode ze słoika popijałam
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-23 o 14:13
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości