|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
zaczęłam II trym i co? i dalej mi się nie chce... liczę że z wiosną odżyję Cytat:
------ wróciłam z miasta, pozałatwiałam większość, w sklepie tak mi się pić zachciało, że zanim zapłaciłam za Ice Tea to pół butli wydoiłam Ominęłam Lidla, ja jeszcze nic nie kupuję, po wynikach amnio zacznę, kurczę po prostu żeby nie zapeszyć. Mój Bąbelek bąbluje i to musi być On, no żesz przecież nie może mnie codziennie tak gazować, mnie inaczej gazuje.... to On
|
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Na obiad chyba będzie pizza z pizzeri bo chyba za bardzo spieprzyłam tą zupę
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
i co i co a teraz bym kapusty z beczki zjadła
|
#1204 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale generalnie zawsze miałam dobre zdanie o rzeczach markowanych marką sklepu Chemię do domu też kupuję w Rossmanie albo w lidlu - W5 jest nie do pokonania na razie dla mnie ![]() A czy ja mogę poprosić o przepis na te herbatniki? Bo szukam czegoś fajnego do czego nie potrzeba piekarnika, bo mój jest do Cytat:
Warto na pewno wcześniej smarować, żeby uelastycznić skórę ![]() Cytat:
Mnie prawie cały dzień jest niedobrze i mnie muli, często mi jest słabo, że nawet na autobus nie mogę pójść (i jestem uziemiona bo nam w samochodzie amortyzator padł i jak się ostatnio przejechałam to się aż bałam o maluszka tak mnie brzuch rozbolał), a jak coś robię to muszę co chwilę usiąść i odpocząć bo mam mroczki aż przed oczami... Miejmy nadzieję, że po pierwszym trymestrze nam przejdzie. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej lepiej się poczuła Cytat:
Niestety każda ciąża jest inna i na to nie ma reguły ![]() Cytat:
Cytat:
Łazanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale naprawdę produkujecie jak małe robociki Ciężko cokolwiek nadrobić jak się coś przegapi, bo nadrobię 2 strony i kolejne 2 mi dochodzą do nadrobienia
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz mieć dobrze ugotowane, to musisz znieść pewne niedogodności ![]() |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prasowania, to odkąd zmniejszyłam wirowanie z 1100 na 800 obrotów mniej pogniecione wychodzi z pralki. Ale naprawdę własnym ciałem możecie fajnie je wyprasować. Chyba, że zależy wam na temp żelazka i jakiś bakteriach. Wiadomo małe ciuszki dla noworodka to będę prasowała, ale później nie ma sensu.
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() że na WIZAZ się spieszyłaś poplotkować
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało mu było
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja jestem wyrodna matka... I małemu nigdy ciuchów nie prasowałam... Swoich też prawie nie prasuję bo mam wszystko prawie elastyczne, tylko małżowi koszulki prasuję a i to nie zawsze bo jak się przeprowadziliśmy to stwierdził, że nie muszę, bo jak się dobrze powiesi to prosto wysychają a pod swetrem i tak mu się gniecie ![]() Cytat:
![]() Za to bardzo chciałam mu do drugiego roku życia słodyczy nie dawać ni i
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko kicha co chwila. No nie skupiam się tak, żeby co chwila jej na zdrowie mówić, więc ona mnie upomina. Jak jej powiem to odpowiada "wiem"
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-23 o 15:00 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Te zaś naprodukowały ![]() ![]() Dziewczyny muszę rozwiać parę waszych 'mitow' Kwaśne wcale niekoniecznie na chłopaka, bo ja od początku na słodkie patrzeć nie mogłam, tylko kapustę i ogórki bym jadła a ukazała mi się panienka ![]() Dwa-nie chce straszyć, ale to że w II trymestrze samopoczucie się poprawia też u mnie jakoś się nie sprawdziło. .18 tydzień i mam jadlowstręt, wymioty, jestem słaba a jak pójdę do sklepu to po 10 min mam mroczki przed oczami i słabne..najgorzej jest z jedzeniem-jem, bo muszę i żadnej przyjemności z tego nie mam ![]() I ostatnia rzecz- nie lekceważcie tarczycy w ciąży! Na własnego spokoju sobie sprawdzajcie mimo że lekarz nie daje skierowania. TSH w ciąży bardzo się zmienia, a badanie to nie majątek. Nasza tarczyca jest bardzo ważna dla rozwoju malucha. Ja np. raz mam wynik 1, 49, potem 0, 42, ostatnio 1, 21. Należy to regularnie kontrolować. Ja jestem pod opieką endo, bo już przed ciążą leczyłam się na niedoczynność i u lekarza musze się pokazywać nie rzadziej niż co 4 tygodnie. Lekarz mi mówił, że wiele kobiet bagateluzuje tarczyce w ciąży. Tak poza tym miłego dnia gaduły! ![]() ![]()
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
ależ dawno mnie tu nie było
![]() przychodzę z nowością, jaką niedawno poznałam: wiaderko do kąpania niemowląt ![]() Byłam świadkiem jak kuzynka, zamiast standardowej wanienki kąpie swoją dzidzię w wiaderku. I powiem Wam, że zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Na początku troszkę podeszłam sceptycznie do tego wynalazku, ale wcale nie jest to takie złe. Dziecko czuje się w takim wiaderku jak w brzuszku u mamy i nie boi się kąpieli. tutaj filmiki na yt do pooglądania: http://www.youtube.com/watch?v=piC_Rbz6XTw http://www.youtube.com/watch?v=ChXxdftN-ng Co myślicie? Kuzynka poznała to na szkole rodzenia, gdzie położne omawiały różne możliwości kąpania niemowląt. Poza tym, na ostatnim usg lekarz powiedział, że wygląda mu to na chłopca, ale jeszcze nie zdecydował się potwierdzić rozpoznania. W sumie zgadzałoby się to z moimi przeczuciami
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
O wiaderku też same pozytywy słyszałam, ale co jak dziecko urośnie, a na zwykłą wannę jeszcze za małe będzie? Ja wyboru nie mam. Wanienka po Małgosi jest ze stelażem co by się nie schylać i wygodnie było.
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem czy bym umiala takiego niemowlaka tak ciach do wiadra i za brode trzymać, w wanience na rączce mało wody nie zachłyśnie się a ni nic a później weź jak taką kruszynke wyciągnąć ale to zależy kto co uważa
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zobaczyłam filmik jak mały zasypia podczas takiej kąpieli- śmiesznie to wygląda
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt znajomy tego nie używał, nie widziałam jak to działa wiec chyba z tego względu sceptycznie do tego podchodze
|
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się a propos seriali jakie teraz mam zamiar oglądać. Jest taki serial New Girl. Fajne półgodzinne odcinki. Luźne i przyjemne.
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie bedzie mi tu chyba dane z Wami poplotkować, znów czuje sie fatalnie. Mam tego już dość gorzej niż w I trymestrze. Wtedy mimo, że meczyły mnie mdłosci to normalnie funkcjonowałam.Pisałyscie wczoraj o tsh, na poczatku ciązy wyszło 0,033. Lekarz stwierdził, że na poczatku jest to normalne i kazał powtórzyc badanie, kolejne wyszło 0,211, z wynikami z laboratorium wychodzi poniżej normy. Lekarz jednak nic na to nie powiedział. Teraz zamierzam zrobi sobie jeszcze raz, mimo iz nie zalecił go. Ale chyba jest cos nie tak i powinien cos na to dac ![]() Cytat:
wiec ich nie powinno byc ![]() Z kalkulatorów płci wychodzi chłopak chociaz ja wciaz mysle, ze bedzie dziewczyna
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-01-23 o 15:53 |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
U mnie wszystko OK, dziecko rośnie, wymaz OK, krew OK tyle, że do kontroli, no tylko to TSH: gazem do endo. I udało mi się zarejestrować na jutro Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
24 h nie zaglądałam i 13 stron musiałam nadrabiać
![]() Perse a rozmawiałaś z lekarzem o tym acardzie??? czy jeszcze nie miałaś okazji??? własnie doczytałam że byłas u lekarza. Super, że wszystko ok. A pytałaś się o tą krzepliwość?? Cytat:
marze o piesku, ale dopóki mieszkamy z moim rodzicami ojciec nie zgadza się na psa w domu![]() Cytat:
życzę Ci, żeby tym razem wszystko skończyło się szczęśliwieCytat:
![]() Z kalendarza który podrzuciła sarna wyszedł mi chłopak co ciekawe jak wpisałam dane z poprzedniej ciąży to wyszła mi dziewczynka i faktycznie była dziewczynkaeveewe jestem ciekawa w którym szpitalu w Kielcach rodziłaś???? Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-01-23 o 16:02 |
|||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38812650]Cześć Dziewczyny,
U mnie wszystko OK, dziecko rośnie, wymaz OK, krew OK tyle, że do kontroli, no tylko to TSH: gazem do endo. I udało mi się zarejestrować na jutro ![]() [/QUOTE]Świetnie że wszystko jest w porzadku i maluszek rośnie
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38812650]Cześć Dziewczyny,
U mnie wszystko OK, dziecko rośnie, wymaz OK, krew OK tyle, że do kontroli, no tylko to TSH: gazem do endo. I udało mi się zarejestrować na jutro [/QUOTE]Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-23 o 16:01 |
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed mogłąm zjeść naraz cała tabliczke czekolady. Chociaz ostatnio Tż wmusił we mnie jeden kawałeczek, to zanim on zjadł cała reszte to ja nie skonczyłam tego kawałka ale za to lody wchodza mi same ![]() Co do jedzenia, przestałam sie tyle obzerać wczesniej 3 talerze zupy niestanowiło problemu, teraz jeden z ledwościa wchodzi ![]() A przed chwila wylałam morze łez, bo od rana praktycznie nic nie jadłam i chciałam zjeść zupę, której nie mogłam otworzyć (słoik). Aż zadzwoniłam do Tż sie wyzalić
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Zapaszam na kopytka, właśnie skończyłam gotować
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Już ide
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- u lekarza byłąm w 16 t i 5 d a lekarz wpisał 17 tydzien nic juz nie wiem z tego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

) ze udalo mi sie tak szybko , lekarze mowia zeby nie wiazac tego z poprzednia ciaza , ze nie ma zadnych powodow dla ktorych ta tez miala by sie nie udac 

Chemię do domu też kupuję w Rossmanie albo w lidlu - W5 jest nie do pokonania na razie dla mnie
Bo szukam czegoś fajnego do czego nie potrzeba piekarnika, bo mój jest do 

19.08.2011 

życzę Ci, żeby tym razem wszystko skończyło się szczęśliwie