|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
faktycznie sporo tego ![]() ja porobilam tez zakupy na ebayu, pare uzywanych rzeczy.. i tez mi wyszlo troche za duzo (chociaz chyba mimo wszystko sporo mniej, niz u Ciebie) ![]() ojj pani, przyznam sie, ze nie wiem... kolekcje h&m znam na wylot, ale tych koszul w ogole nie kojarze.. kupilam je w sklepie h&m online, byly w zakladce Sale.. ale tak jak mowie, ze starszej kolekcji ich nie kojarze, z nowej tym bardziej ![]() ale sa naprawde sliczne i mieciutkie ![]() Cytat:
![]() ja zaczynam za tydzien kurs w szkole rodzenia i tez mam nadzieje, ze polozna doradzi co nieco ![]() a z tymi podkladami, majtkami do szpitala, to w Polsce chyba inaczej jest i dziewczyny takie rzeczy moga potrzebowac ![]() Cytat:
ale po zmianie pozycji bol tez najczesciej mija. No i w nocy przy przekrecaniu sie z boku na bok, ale to chwilowy bol.. na szczescie, moglo byc gorzej..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-23 o 13:14 |
|||
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
ahahaha mozesz mnie
ale ci powiem ze tobie bedzie szybciej zrobic niz mi u mnie żeberka za☠☠☠iscie qrwa drogie no nic idę po mału coś robić, ileż można siedzieć przed kompem ... haha
|
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
brat mi poprzdnio kupił jakieś takie szorstkie
w miękkim opakowaniu żytnie, ale o takiej chropowatej strukturze. wczoraj je skończyłam (bo te tekturki sporadycznie jem jak mnie nuda pieczywowa dopada ), wczoraj mi chłop kupił normalną, żytnią Wasę.myślę, że w każdym się czasem "mała" kryje. i "księżniczka". moja przyjaciółka (Twojego wzrostu, 178 cm) uwielbia jak ją tak tytułuję (ja, 164 cm) lub "młoda" ![]() Cytat:
hehe jak mus to mus. nic przyjemnego (na dłuższą metę), ale cóż zrobić. jeszcze ja taka zosia-samosia i na wszystko mam "swój" system. oczywiście najlepszy ale się bardzo myślenie zmieniło. barrrrdzo!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-23 o 13:17 Powód: lit. |
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdemu się należy a cono widzisz ja też z tych samych no ale cóż siła wyższa szkoda mi tylko mamy wykorzystywać męża mogę ale moja mama z tych pracusiów więc nie odpuści dopóki mi nie posprząta, potem popierze a na koniec poprasuje![]() ale aby do końca lutego wytrwać potem mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- tak was czytam wstecz co mnie nie było i widziałąm Mokka o imionach pisała powiem wam że u nas było robocze Karol ja się zaczełam zastanawiać teraz nad Wojtkiem, Mateuszem albo Kubusiem. Tż Wojtka od razu odrzucił MAteusz mu się podoba ale Julka powiedziała że to jest Karolek i już hehe ale męczą mie te imiona A wam jak się podoba Mateusz
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłaś reklamę.
konkubent chętny do zakupów w h&m, bo nigdy nie ma problemów ze zwrotem (jakby co). niedaleko pada jabłko od jabłoni
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
piszą ze Shakira urodziła, zrobili jej cesarke, a w sali porodowej mogły być tylko kobiety hi
![]() http://kobieta.wp.pl/kat,26399,title...l?ticaid=1fef6 |
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i znalazłam kocyki fajne na lidlu z Lupilu http://www.lidl.de/de/Babyausstattun...Patchworkdecke ehh uroki rwy kulszowej ;/ |
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A odnośnie pępka, to u mnie na szkole rodzenia uczyli plus minus tego samego, do czasu odpadnięcia pępka kąpanie minimalne/ ewentualnie przecieranie a potem też nie ma co szaleć i ja planuję tak robić.
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wiadomo imie własnego dziecka najpiękniejsze
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karol- łamacz serc kobiecych hahah Mateusz- jakiś taki miękki siusiak ale też Apostoł Mateusz ale wiadomo każdy ma inaczej, jednym się podoba, innym nie.. Kubuś mi się widzi ale miałam psa Kubę więc u mnie by odpadło.. dla mnie imię dla potomka płci męskiej to by było wyzwanie.. |
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej podoba mi sie imię karol i kuba. Jednak karolow w mojej okolicy już jest za dużo. Dopóki nie wiedziałam że będzie dziewczynka myślałam o imieniu kuba
![]() Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam mamie, zeby sie ogarnela i napisala mi co dokladnie z ciuszkow ma dla Mlodego .. bo mam mozliwosc dostania za Free albo za prawie Nic ciuszki na chlopaka 0-6, a nie chcialabym miec za duzo ( w sumie juz mi sie zdaje ze mam, no ale co sie bede no i odp mamy '' ......bla bla bla .....Ale powiem Ci tylko tyle,ze są takie pyciusie kochane i malunie,a śpioszki jak na laleczke tyci tyci....kurde ja chiba oszalałam tylochna mam tego,ale nie ziemsko sie cieszę z wnusia....blb ...bla '' sie poryczalam ![]() no zimeniaki obrane .. ale nie umiem znalezc blendera !! wiec pewnie czeka mnie Reczne tarcie ziemniakow !!!
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nam na SR mówili o tym: http://www.alantan.pl/produkty-alant...plus-krem.html
A sudocrem tylko jeśli coś się zaczyna dziać. Cytat:
Są super, mam zamiar je kupić, ale dopiero koło 2-3 miesiąca tak jak matę, na początku i tak dziecko się tym nie będzie bawić. Ale Ty tego masz Nie będziesz musiała potem prać ![]()
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby, oby - ale ciężko będzie o ile Mama nie dokształca się w temacie, a ostatnie dziecko urodziła w latach 70-80 czy nawet na początku 90. I nie ma co mieć do mam pretensji, po prostu tak ich wtedy uczyli.
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co ludzie mają do imienia Mateusz, ale mój tata też powiedział, ze wolałby nie mieć syna jeśli miałby się tak nazywać
![]() Mój genialny mąż wczoraj wypalił, że zapisze mnie do swojej koleżanki na jogę dla ciężarnych. Super inicjatywa, ale ja już mam 8 tygodni do porodu i bałabym się, że urodzę tam Poza tym nigdy nie lubiłam ćwiczyć i boję się jak moje ciało by na nie zareagowało, albo jak dziecko to zniesie ![]() Może podczas drugiej ciąży się zdecyduję, teraz podziękuję slicznie. Poza tym mam inny problem. Mąż nie chce się ze mną kochać.... ;( Jestem załamana normalnie. Powiedział mi ostatnio, że boi się, że uszkodzi małego, albo wywoła poród i chce poczekać z tym.... Ciągle czytam, że seks nie jest żadnym zagrożeniem dla dziecka, ale jak on tak ciągle mi mówi to sama zaczynam się obawiać....
|
|
|
#3230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kimu je potem pokaże? wrzuce na fb?;p Nie nie to nie dla mnie, zbyt tchurzliwa, wstydliwa i sentymentalna jestem Ale oczywiście to moja opinia-każdy ma inne spojrzenie na swiat i innę potrzeby To moje pierwsze dZiecko, moze po drugim zmienię zdanie p.sCzy w WasZych miastach tez w szpitalach zakaz opdwiedzin? W lbn w każdym szpitalu....Na Krasnickich tata moze byc przy porodzie, ale potem out mama zostaje na pobyt w szpitalu sama z bobasem,,,, Mam nadzieje, że do marca te grypy poprzechodza, bo po porodzie taki mąż to chyba pomocny....Nawet do łązienki czy pod prysznic pójśc. placki ziemniaczane, kebab, pizza, frytki, kluski z serem, zapiekanka, chipsy, sałątki,lody,sheik mleczny, nugetsy...mam dalej wymieniac? Cytat:
![]() DOra powymądrzałam sie i idę leżec
|
||||
|
|
|
|
#3231 | ||||
|
Zadomowienie
|
piękne!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też debata nad imieniem. Niby jest wybrane, ale pojawiły się nowe opcje, więc będzie ciekawie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy Julce w dzień terminu jeszcze się kochaliśmy a i tak nie chciała wyleźć myślicie że jak nic nie powiedziała sama to nie ma zakazu
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też mam obawy i jak mam dzień, że brzuch mi tardnieje, albo cZUuje, ze coś jest nie tak to rezygnujemy...W efekcie rzadko dochodzi do zbliżeń...
|
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ObserwujeCie mam identyczne zdanie, już o tym pisałam wcześniej.
|
|
|
#3235 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż Mateusz też ok ale zdrobnienie długie - Mateuszeku nas już wszyscy mówią Karolek a ja Maciuś jakoś tak zgrabniej się zdrabnia a Karol to nie tylko "oh Karol" hehe papież przecież też był Lolkiem ![]() Cytat:
mi się od razu tak kojarzy ale to do każdego imienia można coś takiego dopowiedzieć ![]() Cytat:
|
|
|
#3236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurr....ka! Ale masz garderobę dla malucha! Łoooo.... Oczywiście Ci zazdroszczę cholerka, i teraz sie obudził we mnie zapał połączony z nudą... może i ja bym takie zrobiła... hm... tylk skąd wzory wziąć... a może tak ot, zgapić... aleś mi narobiła! Cytat:
Cytat:
no, z wyjątkiem kąpieli ![]() Cytat:
![]() Eh, dziewojki... idę myc lodówkę... dostaliśmy od teścia kiełbaskę swojską i ... już jej nie ma, a jakby ciągle była
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił tż, ze ciocia i babcia w U.S.A kupiły nam spacerówke...
Fajnie, cieszesie, przyślą nam paczką. Teraz nie musimy kupowac 3w1, bo porzadną spacerówkę już mamy....teraz została gondola...
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
niooo mamuske to ja mam kochana ![]() a nie ukrywam za ''mlodu'' nie bylam grzeczna dziewczynka flamaster twoj maz nie chce .. bo sie boi zrozumialemi sie CHCE a nie ma z KIM haha no nic ide trzec te ziemniaki .... !!! |
|
|
|
|
#3239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mnie bardzo.
Cytat:
Cytat:
moja mama ostatnio jak była to przeczytała wszystko co ja powinnam (a nie czytam ) i stwierdziła, że zmieniło się wszystko i od niej żadnych rad nie usłyszę (średnio w to wierzę; myślę, że już lekturę nadrobiła )Cytat:
Cytat:
Cytat:
) często tylko wącham żarcie i wystarcza teraz wspinam się na wyższy poziom abstrakcji - czytanie też wystarcza ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Mati, Mateo... mój facet funkcjonuje w świecie po przezwisku (rodzona matka nie mówi do niego po imieniu), ja o sobie mówię w 3 os. lub po nazwisku ![]() dla mnie imię jest trudnym wyborem... ale i tak będzie "Torresem" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeeej! Przyszła właśnie paczka z Free Trade
A w niej mega duże podpaski , wkładki laktacyjne, siatkowe majciochy i myjka dla małego. Teraz czekam na jeszcze jedną z pieluchami i podkładami ![]() Jutro śmigam rano zarejestrować się do lekarza, a potem na wizytę. Musze mu powiedzieć o tych paru skurczach, które miałam. No i mam nadzieję, ze szyjka jest dalej w tak dobrym stanie jak była. No i wyniki muszę odebrać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

mam:
faktycznie sporo tego 

teraz i za mną będą chodzić
05.07.2008 

napisalam mamie, zeby sie ogarnela i napisala mi co dokladnie z ciuszkow ma dla Mlodego .. bo mam mozliwosc dostania za Free albo za prawie Nic ciuszki na chlopaka 0-6, a nie chcialabym miec za duzo ( w sumie juz mi sie zdaje ze mam, no ale co sie bede 

ledwo wytrzymałam.
klask i: