|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj ostatni dzień i wolne do poniedziałku. Wczoraj dostałam informację, że umowy mi nie przedłużą, także pracuję do końca miesiąca tylko. Najgorsze wiedzieć, że jako jedyna nie miałam na nieokreślony, wiec "logiczne kto odpada pierwszy" no i stwierdzenie, że przecież jakiejś strasznie dużej pensji nie miałam, to co za strata dla mnie... Cytat:
Do tej pory 3 cykle mierzyłam zwykłym, ale uznałam, że chcę dokładniejszy. Przekonałam się do obserwacji i przyznaję rację, że naprawdę widać co kiedy się dzieje w organizmie.
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, myślę ze to mierzenie temp w znaczny sposób ułatwiłoby sprawę ... ale ja jakos nie mogę się zmobilizować przez to, że najlepiej to robić o stałej porze. W ogole to na początku staran myślałam sobie, że wrzucmy na luz, przytulajmy sie kiedy najdzie ochota bez zadnych tam "przymusowych" zblizen bo to moze byc "ten" dzien. A ze tych przytuanek bylo sporo w pierwszych 2 miesiącach to zaczęłam się zastanawiac nad tą Afrodytą (test mikroskopowy na ślinę). Ppoczytalam troche o nim i okazalo sie że w większości (moja obserwacja) przypadków nie sprawdza się. Poszperałam trochę w necie i wiele osób (w tym ginekologów) pisze, że jeśli starania nie udają przez ok rok, dopiero wtedy powinno się zasięgnąc porady specjalisty i zacząć się zastanawiać w czym rzecz. Ale wkurza mnie to, czego kiedyś nie dostrzegałam - że świadome, gotowe na dziecko kobiety staraja się i nie mogą się wystarać a 17,18-sto letnie dziewczyny po prostu wpadają przypadkowo. Owszem częśc z nich okazuje się potem dobrymi matkami ale jak to jest.... jeden moze szybko przypadkowo a drugi chce i nie moze. Moze pisze jak jakas desperatka (nie jest tak hehe) ale tak bardzo chciałabym juz zobaczyc te 2 kreski, później usłyszeć bicie serduszka i czekać na tą kruszynkę
no dobra a jeśli są tu palaczki, jak to u Was jest z paleniem podczas staran? Ograniczacie, rzucacie, czy czekacie na 2 kreski i wtedy przestajecie palic? Ja jako palacz od 6 lat ograniczyłam się mocno i wiem że jeśli tylko dowiem się o ciąży nie tknę papierosa napewno. No i jak z alkoholem? Ja 2 miesiące temu zrezygnowalam z mocnych drinków w czasie imprez na rzecz wina z colą
|
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was, czy mogę dołączyć? Mam 24 lata (jeszcze:P za miesiąc będzie 25), teraz będzie pierwszy cykl starań (od dziś mam dni płodne), mąż zaopatrzył mnie w witaminki i kwas foliowy
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co bierzesz za witaminy? |
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Vita-min plus mama
i dla kobiet które planują i dla kobiet w ciąży, ale nie powiem kapsułki są ogromniaste ale jak na moje problemy z łykaniem dużych tabletek to z tymi nie jest tak źle, w planie mam dziś kupić test owulacyjny czy któraś z Was może mi jakiś polecić?
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#1057 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Też muszę poczytać o różnych objawach Cytat:
Ja dziś umieram, dostałam @ , a muszę posprzątać cały dom, ugotować obiad i wyprasować stertę ubrań. Ale na razie leżę i czekam kiedy zacznie działać tabletka. W ogóle to powiem wam, że niby się nie staramy ale nie zabezpieczamy się też jakoś super i jak przychodzi @ to jest taki trochę smutek, że jednak przez przypadek się nie udało Co do termometrów, to my obecnie w domu nie mamy żadnego. Mieliśmy do tej pory taki bardzo stary rtęciowy ale przez moją nieuwagę się stłukł. Mam w planach, kupić taki do domu i się właśnie zastanawiam jaki. Może byście mi jakiś poleciły? |
|||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam , jakis postep jest .. Skanu nie dostane przed 12 tyg tak czy siak , chyba ze jakies bole czy krwawienie
Na wakacje nie ma przeciwskazan , wrecz przeciwnie , ale na 01.02 planuje prywatna wizyte i wtedy zadecyduje ostatecznie. Dostalam zaswiadczenie na 4 tyg ze nie wolno mi dzwigac , musze miec regularne przerwy i takie tam .. Musze powiedziec w pracy , choc chcialam tego poki co uniknac bo bardzo sie boje , jescze nie skonczyl mi sie okres ochronny po poronieniu a ona znowu w ciazy To by bylo tyle ..Przestalam pic kawe i mam straszne zaparcia , zapomnialam sie go zapytac jak sobie z tym radzic ? Znacie jakies bezpieczne sposoby ?
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe kobitki
![]() Ślinotok to ciekawy objaw, kto wie, każdy ma inny organizm
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Wpadłam do Was na chwilę, bo na 13 do pracy mam. Humor za bardzo mi nie dopisuje, bo mamy problemy z autem i boję się że to coś poważnego. TŻ dziś powinien podskoczyć do mechanika i się okaże . Jak na złość same problemy Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- fajnie, że w ogóle nas na wątku coraz więcej przybywa ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
. Co jak co, ale lepiej chuchać na zimne ![]() na zaparcia może jedz suszone śliwki - pierwsze o czym pomyślałam
|
|
#1061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
które pragną dzidziusia najbardziej na świecie mają z tym problemy. Może chodzi właśnie o to nastawienie one nie chcą nie myślą o tym i ot tak się udaje. Dziwny jest ten swiat![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Jezu mnie przeraza to co tam jest, pierwsze usg w 12 tyg. U nas chociaż idziesz i od 6 tygodnia już możesz usłyszeć bicie serca
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz powiedzial ze nie ma na to kasy , po za tym i tak by nic nie bylo widac . Pojde prywatnie i bede spokojna a pozniej juz sobie poczekam na ten 12 tydzien .. Chco nie wiem z kad oni wiedza ktory to tydzien jak ja sama nie wiem ?
sprobuje z tymi sliwkami , choc nie lubie nic co suszone ;/
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
Trele tzn że oni zadnych badan nie robią, mówisz ze wyszedl Ci pozyywny test a oni maja to gdzieś, nawet nie potwierdzają ci ciąży?
Ja mam dziś 21dc, momentami odczuwam ból w podbrzuszu, że to jest ból jak na @ to wygórowane słowa, ale coś tam odczuwam, jakiś "ciężar" i ukłucie czasami, piersi bolą strasznie, śpię w takim sportowym staniku bo bym nie wyrobiła, ale zawsze tak mam w drugiej polowie cyklu<z tymi piersiami>. Wczoraj też zauważyłam jakiś ciemny śluz raz, i dziś przy podcieraniu też coś dziwnego. Czuję że zaczynam się nakręcać. A może to tylko jakaś infekcja, lub zaczyna się powoli plamienie tak jak ostatnio...
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki.
W Anglii leczą jak już wczesniej wspomniałam zapalenie płuc paracetamolem więc jakże mogłoby być coś inaczej w wypadku ciąży. Więc gdyby ja coś tego <trzymam kciuki> to wracam galopem do Polski. Nasza służba zdrowia jest jaka jest, ale bynajmniej inaczej podchodzą do ciężarnych. Jejciu... jeszcze 2 dni czekania na @. Trele_Morele- skonsultuj jeszcze tą swoją podróż z innymm lekarzem bo dziwne wydaje się zachęcanie do lotu samolotem kobiety po # I na dokładkę nie poparte żadnymi badaniami. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- A co do piersi to ja mam na tyle dobrze, że mnie nigdy nie bolą na @ więc możliwe że i nie będą jednym z moich objawów ciąży. Chociaż przez ostatnie dwa tygodnie strasznie swędziały mnie sutki. Jednak żadnych zmian nie zauważyłam. Więc nie wiem co może być tego przyczyną.... |
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w Superpharmie i jest niezła promocja test owulacyjny za 10,99 i ciążowy za 6,99, więc się zaopatrzyłam, na wtorek umówiłam się z ginekologiem żeby porobić jakieś kontrolne badania i dopytać się o różyczkę ponieważ nigdy nie przeszłam tej choroby zakaźnej a słyszałam że dla kobiet w ciąży to b niebezpieczne (mam pytanie bo jeśli mam owulację przewidzianą mniej więcej na sobotę i przy założeniu że wszystko pójdzie pomyślnie bez żadnych obaw mogę iść we wtorek do ginekologa? (wiadomo lekarz nas uciska sprawdzając czy jajniki są okej
)
|
|
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
magalska - Witam Cie na kolejnym wspólnym wątku
![]() U mnie w mieście niestety nie ma Superpharmy :/, a szkoda bo bardzo lubię tam kupować perfumy. Jak tylko jestem w mieście gdzie jest drogerio-apteka robię zapasy na dłuższy czas Ogólnie mam bzika na punkcie perfum ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
w takiej sytuacji Ja pewnie też bym nie wytrzymała i testowała ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem bardzo ciekawa, ale wytrzymam
Chyba... :P
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Magalska
coraz nas tu więcej z naszego wątku ![]() Nie ma żadnych przeciwwskazań do wizyty ginekologicznej - o jakim uciskaniu mówisz? Mnie nigdy nikt nie uciskał, chyba że chodzi ci o usg wewnętrzne? co do różyczki to zrób sobie test na przeciwciała, jeśli masz ich za mało to musisz się doszczepić. Ja dziewczynki nie wytrzymałam i zrobiłam dziś rano test z ciekawości bo przez te wcześniejsze płodne to już zupełnie zgłupiałam kiedy mam dostać @. Chyba koło 25-tego i nie wytrzymałam i wyszedł negatywny... ale jeszcze mam małą iskierkę nadziei, że może się pomylił bo to za wcześnie.... w każdym razie co będzie to będzie Trele Morele - idź lepiej do jakiejś polskiej kliniki... |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zaparcia dobre są duże dawki warzyw i owoców. Najlepszy sposób, który dostarczy Ci dodatkowo sporo witamin Dobrze, że chociaż dali Ci zaświadczenie do pracy, nie możesz teraz się przemęczać, obyś jak najszybciej mogła iść na zwolnienie. Co do latania to różnie bywa. Moja znajoma poleciała do Anglii nie wiedząc, że jest w ciąży (starali się o maleństwo prawie rok), a wrócili już we trójkę, a przed wylotem lekarz kazał im lecieć na wakacje odstresować się i zapomnieć o staraniach, bo jeśli zajdzie w ciąże musi zapomnieć o lataniu przez 9 m-cy. Może skonsultuj to z innym lekarzem, lepiej dmuchać na zimne. |
|
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
u mnie @ teoretycznie za 3 dni, test czeka ale szczerze mówiąc ostatnio zawiodłam się na teście i byłam prawie pewna ciąży. Okres mi się spóźniał 3 dzień, zrobiłam test i po ok 5 min zobaczyłam blaaaaadą 2 kreskę. Naczytałam się już wcześniej że często na początku ciąży wychodzi blada i że jak najbardziej może oznaczać ciąże, cieszyłam się, powiedziałam mężowi (on jak to facet nic na tescie nie widział) - owszem ucieszył się ale nie był taki optymistyczny jak ja i powiedział żebym rano powtórzyła. Nie musiałam bo rano przyszła @. i co o tym myśleć
byłam pewna tej kreski a tu taki bum. I teraz boje się testować. No ale nic, poczekam i jak już mam ten test to zrobię, pewnie w sobotę.
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same robimy sobie nadzieję, a taka jest prawda, że organizm spłata Nam figla i wszystko jest inaczej niż sobie zaplanowałyśmy.Jeszcze trochę i cały Nasz wątek przeniesiemy na Staraczki
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-23 o 19:21 |
|
|
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tez ma duże piersi i do póki nie urodziła mnie miała normalne - B, a po ciąży zrobiły się D-E, więc u mnie może być podobnie. Odziedziczyłam po mamusi figurę, więc piersi pewnie też ![]() Chociaż teraz nie mogę narzekać na swoje piersi Nie są duże, ale są ładne ![]() Przypomniała mi się taka historia Mój tata należy do osób, które zawsze się targują tam gdzie tylko może Kiedyś był z mamą na zakupach przed jakimś weselem no i mama przymierza sukienkę i oczywiście była zdecydowana i mówi do taty, żeby zapłacił, a tata oczywiście zaczął się targować, a kobieta w sklepie z taką złością mówi do mojego taty: "Było Pana stać na silikony dla żony, a teraz na sukience będzie Pan się targował o 5 zł". Mama myślała, że padnie ze śmiechu i mówi do kobiety, że to są jej naturalne piersi, a kobieta do niej "nie dość, że chłop się targuje to jeszcze Pani żarty sobie ze mnie robi, przecież nie można mieć takich piersi naturalnych". Pani była bardzo niemiła i zniesmaczona, a rodzice mieli niezły ubaw |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - nie jesteś sama
na normalnie mam pomiędzy E/F ale na szczęście nie muszę wozić swoich piersi na wózku i to nie tak, że najpierw widać mój biust a potem mnie ![]() a jaki nosisz w UK? ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Justii - ponad połowa kobiet nosi B, z tym , że pewnie nigdy nie zostały zmierzone i nie miały dobranego stanika |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak uświadomiłam męża, że ONE jeszcze urosną to złapał się za głowę
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - długo mieszkacie w UK??
Ja ostatnio miałam zajawki zmiany miejsca zamieszkania, chciałam wyjechać zmienić wszystko, ale po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałam ze zmiany. |
|
|
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami warto jest coś zmienić w swoim życiu, ale mieszkając tu jestem pewna jednego- nie ma to jak we wlasnym domku, z rodzinką nieopodal. Przecież babcie zawsze się przydają :P A co do UK- nie ściągałam tutaj męża bo wiem, że on by się tutaj nie odnalazł. Ja też mam problem z tym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Mierzenie tempki to bardzo dobra sprawa juz teraz widze że coś się zaczyna dziać w tym moim wykresie innego...

Ślub 25.08.2012 

Na wakacje nie ma przeciwskazan , wrecz przeciwnie , ale na 01.02 planuje prywatna wizyte i wtedy zadecyduje ostatecznie. Dostalam zaswiadczenie na 4 tyg ze nie wolno mi dzwigac , musze miec regularne przerwy i takie tam .. Musze powiedziec w pracy , choc chcialam tego poki co uniknac bo bardzo sie boje , jescze nie skonczyl mi sie okres ochronny po poronieniu a ona znowu w ciazy
To by bylo tyle ..
KCIUKI DLA ANI
. Jak na złość same problemy

sprobuje z tymi sliwkami , choc nie lubie nic co suszone ;/