Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 15:48   #1831
sagapao
Raczkowanie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

oglądam właśnie na TVN fajne
Ja też sie już piątku nie moge doczekać
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:48   #1832
Joanna XL
Zakorzenienie

mariamarysieńka zdaje sobie sprawe że kolacja powinna być z tych mniej kalorycznych - ale u mnie jest na dobre parę godzin przed snem plus mierz siły na zamiary ... Jak sie wieczorem nie najem to nie ma szans żebym M. nie skubała jego porcji Większa szansa że popracuje nad zwiększeniem kalorycznosci obiadu ... Bo z czego wieczorem zrezygnować - z kury(białko) czy sałatki (wypełniacz prawie bez kalorii) - czyli trzeba by skreślić owoc - a ja lubie coś słodkiego zjesć do filmu - owoc lepszy niż czekolada no i wybieram takie co by długo skubać

Apropo dentysty - pewien prywatny leczył mojemu tacie zęba , w końcu z braku efektów i ciągłego bólu ojciec kazał go sobie usunąc... Specjalista usunął - ojciec odetchnął... Następnego ranka - ząb zaczął go boleć (!) ... Okazało się że dentysta wyrwał ten obok bo trudno było ocenic - no i skasował za wyrwanie drugiego
U tego samego specjalisty moja mama leczyła kanałowo ząb - 800 (tak!) zł później było zrobione - po pół roku wyleczony ząb sie złamał i trzeba było go usunac - podobno nie da się ocenić czy wyleczony zab będzie się trzymał :brzydal
Najlepsze - moi rodzice nadal chodzą do tego specjalisty, który jak dla mnie powinien być wróżką - bo niby cos grzebie ale nigdy nie wie jakie będą efekty ... Dentysta ostatnio kupił sobie "daczę" nad morzem... Byłoby śmieszne gdyby nie straszne ...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:50   #1833
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dzisiaj dwie sukienki/tuniki intimissimi w rozmiarze M (!!!) oczywiście co producent to rozmiar.. ale mój mózg widzi M i jest mi z tym wspaniale w ogóle widzę nareszcie, że mi waga spada, jestem węższa w talii i ogólnie jakaś bardziej kształtna jeeee!!! nie mogę się doczekać piątkowego ważenia [COLOR="Silver"]
Ja też się nie mogę doczekać, ale jeszcze dwa dni tylko
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:54   #1834
Joanna XL
Zakorzenienie

Wróciłam ze spaceru i jestem z tego dumna bo pogoda taka że psa nie wygoń ...Samotne spacery są średnio fajne ;(

sagapoe gratki z okazji rocznicy ty się martwisz potencjalnym ciachem - a u mnie nie obchodzi sie święta bez kolacji z deserem A ze świeujemy często (samych rocznic trzy) wiadomo skąd mam nadwagę

ogolnie może faktycznie idź do lekarza wczesniej - nie pamiętam ile masz lat ale chyba jesteś po 20 ledwo - w tym wieku powinnaś być pełna energii i śmigać .. Ja nie wiedziałam wtedy co to choroby - a powiedzmy sobie robiłam wszystko co nie zdrowe na studiach ... Więc może to twój organizm daje znak że cos jest nie tak ... Inna sprawa że rownie dobrze moze to być zimowe osłabienie Bierzesz jakies suplementy na wzmocnienie ?
Stary 2013-01-23, 16:03   #1835
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spaceru i jestem z tego dumna bo pogoda taka że psa nie wygoń ...Samotne spacery są średnio fajne ;(

ogolnie może faktycznie idź do lekarza wczesniej - nie pamiętam ile masz lat ale chyba jesteś po 20 ledwo - w tym wieku powinnaś być pełna energii i śmigać .. Ja nie wiedziałam wtedy co to choroby - a powiedzmy sobie robiłam wszystko co nie zdrowe na studiach ... Więc może to twój organizm daje znak że cos jest nie tak ... Inna sprawa że rownie dobrze moze to być zimowe osłabienie Bierzesz jakies suplementy na wzmocnienie ?
Ja lubię samotnie spacerować, ale wiosną

Chciałam iść dziś, ale już nie było miejsc.
Teraz lepiej się czuję, ból głowy minął i jakoś mniej rozbita jestem, nawet sobie potańczyłam do "I've had the time of my life"

Ps. Nie wiedziałam, że zakończenie znajomości to usunięcie mnie ze znajomych na fejsie Miło całkiem, nie?

Aa, nie biorę nic. Tzn. czasem tabsa Centrum, ale zapominam, bo na porządku dziennym jest pamiętanie o lekach od neurologa.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-01-23 o 16:05
Stary 2013-01-23, 16:20   #1836
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ps. Nie wiedziałam, że zakończenie znajomości to usunięcie mnie ze znajomych na fejsie Miło całkiem, nie?
Hahaha to są niezłe jazdy oj przerabiałam to raz, z kolesiem, który wydawał się już dość poukładany i normalny.. spotykaliśmy się krótko, wszystko rozeszło się po kościach w mało przyjemny sposób, koleś odwrócił kota ogonem w każdym razie, a potem usunął mnie z fejsa, śmiać mi się chciało

..chociaż ja w sumie też to ostatnio zrobiłam, jak jeden gość przestał się do mnie odzywać po tym jak się dowiedział, że mam dziecko

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:25   #1837
CARLA_23
Wtajemniczenie

Jestem... Starość nie radość jednak- ledwo żywa jestem. Milenko jak chcesz podzielę się z Tobą etatem - styczeń jeszcze się nie skończył a ja mam już 20 nadgodzin Zjadłam obiad i jakby tego było mało dopchałam się 3 kawałkami ciasta Małymi co prawda ale zawsze Na dodatek nie będę dzisiaj ćwiczyć. Piję kawę w piżdzamie i czytam Wasze posty i zasypiam
Zaraz ładuję się do łóżka.Pewnie tego wieczorem pożałuję, ale nie mam siły nawet siedzieć bo głowa sama mi leci.
Ogólnie szkoda, że tak wieczór się potoczył. Najgorsze jest to że musiałaś na niego czekać - szczyt chamstwa
Furry Sue byłam w zeszłym roku na nartach i był to mój pierwszy i ostatni raz. Mega zakwasy i cały czas myślałam że się połamię
Sagapao Gratulacje
Na dzisiaj to tyle idę do wyrka

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-01-23 o 16:30
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 16:26   #1838
mon_cheri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
oglądam właśnie na TVN fajne
Ja też sie już piątku nie moge doczekać
Cytat:
Ja też się nie mogę doczekać, ale jeszcze dwa dni tylko
oficjalne ważenie wątkowe w piątki?
Stary 2013-01-23, 16:31   #1839
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon_cheri Pokaż wiadomość
Ja ważę się jutro bo w piątek nie dam rady...

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
Stary 2013-01-23, 16:56   #1840
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon_cheri Pokaż wiadomość
Tak
Stary 2013-01-23, 16:58   #1841
mariamarysienka
Zakorzenienie

Furry Sue a tak w ogóle to czemu zarzuciłaś pisanie swojego bloga? Mi Twoje teksty trochę dają kopa do działania

sagapao wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Dużo miłości

ogolnie sylwetka zależy też od tego na czym się przytyło Np. jak Amerykanie odżywiają się non stop w fast foodach to mają takie obrzydliwe wielkie brzuchy, a jak ktoś po prostu sporo je, to tyje w miarę równomiernie (o ile nie ma tendencji do zbierania tłuszczu np. w biodrach czy w nogach)

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 17:09   #1842
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

cześć kobietki
dzisiaj miałam bardzo intensyeny dzień.....byliśmy z dziećmi na kuligu potem biegalam na mieście.......więc ruchu mialam sporo
dietkowo ok. z tym że na kolację przed chwilką zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego,,,,,,,i mam okropne wyrzuty...........obiecyw alam sobie że chleb jem 1x dziennie//////a tu proszę .............chyba więcej nie kupię chleba orkiszowego....bo za bardzo go lubię i jakoś nie mogę się powstrzymać
myślicie że dzisiejszy wybryk jest do wybaczenia
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 17:12   #1843
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
ogolnie sylwetka zależy też od tego na czym się przytyło Np. jak Amerykanie odżywiają się non stop w fast foodach to mają takie obrzydliwe wielkie brzuchy, a jak ktoś po prostu sporo je, to tyje w miarę równomiernie (o ile nie ma tendencji do zbierania tłuszczu np. w biodrach czy w nogach)
Racja Ja od dziecka jestem gruba i jakoś ten tłuszcz dość równomiernie mi się rozszedł, także podobno wyglądam na 90 kg, a nie na 110 kg
Chociaż jak miałam 121 kg to widziałam, że mam dużą dupę i brzuch. A teraz z przyjemnością zakładam bardziej dopasowane bluzki, bo mi się z dupy sadło nie wylewa
Niska też nie jestem, także też robi swoje

Oglądałaś ten odcinek?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
cześć kobietki
dzisiaj miałam bardzo intensyeny dzień.....byliśmy z dziećmi na kuligu potem biegalam na mieście.......więc ruchu mialam sporo
dietkowo ok. z tym że na kolację przed chwilką zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego,,,,,,,i mam okropne wyrzuty...........obiecyw alam sobie że chleb jem 1x dziennie//////a tu proszę .............chyba więcej nie kupię chleba orkiszowego....bo za bardzo go lubię i jakoś nie mogę się powstrzymać
myślicie że dzisiejszy wybryk jest do wybaczenia
Pewnie, że do wybaczenia Ja jem chleb na śniadanie i kolację i nie uważam tego za grzech Lubię chleb i nie umiałabym z niego zrezygnować
A chleb orkiszowy kiedyś polecała mi pani w piekarni, ale się nie skusiłam, bo nie wiem co to za jeden
Stary 2013-01-23, 17:25   #1844
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
---

Pewnie, że do wybaczenia Ja jem chleb na śniadanie i kolację i nie uważam tego za grzech Lubię chleb i nie umiałabym z niego zrezygnować
A chleb orkiszowy kiedyś polecała mi pani w piekarni, ale się nie skusiłam, bo nie wiem co to za jeden
jeden z lepszych bo z mąki z orkiszu........ale chleb to chleb i mam wyrzuty

co to za odcinek z tvn-u

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

zdrowy

chleb orkiszowy zawiera witaminy mikro i makroelementy i błonnik- i ogólnie jest zdrowy

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

powiem wam że nachodzą mnie jakieś chwile zwątpienia,,,,,,,,,,,nie wiem czy dam radę,,,,,,,,,,,niby waga pokazuje mniej ,,,,ale lusterko mówi swoje,,,,,,,,,,,
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:04   #1845
anuszka21
Zakorzenienie

kwiatuszek ten chlebek mysle to nic takiego zlego
Ja sie podliczylaam juz na 1550 ale jakos tak glodna jestem jeszcze ;/
Moze herbate sobie strzele, bo jesc juz nie zamierzam.
ogolnie, Ty to masz przeboje xD ja sie moze jutro zwaze...
moja Lara caly dzien dzis płacze ;/ nie wiem czy jej zeby nie idą... ale to chyba roche za szybko? ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:08   #1846
mariamarysienka
Zakorzenienie

Nie, nie oglądałam. Nie lubię Rozmów w Toku, takie g*wno się zrobiło z tego programu. Przyłażą jakieś głupie dziewczyny i opowiadają o tym, że malują się 4 godziny i przez to nie chodzą do szkoły

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:28   #1847
CARLA_23
Wtajemniczenie

Wstałam. Zjem rybkę ze szpinakiem i fetą na kolację co by trochę białka wpadło Jutro chwila prawdy będzie na wadze ciekawe co pokaże
Sss7 Kilogram to nie tak dużo biorąc pod uwagę ile tych frytek wpadło
Kwiatuszku Raz na jakiś czas chleb na kolację można zjeść ważne żeby nie było to codziennie. Jakiegoś doła załapujesz? Naprawdę dużo już schudłaś i nie wierzę że w lustrze tego nie widzisz
Anuszka A ile ma Twoja mała? Nawet dwumiesięczne dziecko może ząbkować. Wiadomo czym później tym lepiej ale na to wpływu już nie mamy

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-01-23 o 19:31
Stary 2013-01-23, 19:31   #1848
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
jeden z lepszych bo z mąki z orkiszu........ale chleb to chleb i mam wyrzuty

co to za odcinek z tvn-u

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

zdrowy

chleb orkiszowy zawiera witaminy mikro i makroelementy i błonnik- i ogólnie jest zdrowy

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

powiem wam że nachodzą mnie jakieś chwile zwątpienia,,,,,,,,,,,nie wiem czy dam radę,,,,,,,,,,,niby waga pokazuje mniej ,,,,ale lusterko mówi swoje,,,,,,,,,,,
Dziewczony tudzież kobieto! Masz minus 10 kg - czyli wynik o którym wiele z Nas marzy (a niektóre by nawet zadowolił Idzie Ci świetnie i na pewno jest duża różnica Wiec nie ma załamywania - musisz nam dalej świecić niedościgłym przykładem Sama pisałaś, że już Ci się zołądek Ci się skurczył i te dietowe ilości nie są takie złe ... No i masz więcej silnej woli niż np ja, carla i nawetfurryrazem wzięte (wybaczcie dziewczyny dla dobra sprawy
Stary 2013-01-23, 19:35   #1849
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczony tudzież kobieto! Masz minus 10 kg - czyli wynik o którym wiele z Nas marzy (a niektóre by nawet zadowolił Idzie Ci świetnie i na pewno jest duża różnica Wiec nie ma załamywania - musisz nam dalej świecić niedościgłym przykładem Sama pisałaś, że już Ci się zołądek Ci się skurczył i te dietowe ilości nie są takie złe ... No i masz więcej silnej woli niż np ja, carla i nawetfurryrazem wzięte (wybaczcie dziewczyny dla dobra sprawy
Masz rację Moje dzisiejsze ciasto jest najlepszym dowodem że nie mam zawsze silnej woli Coraz częściej mam wrażenie że jestem tutaj ze względów towarzyskich a nie po to żeby się odchudzać hihi Coś w tym jest. Forum istnieje prawie dwa miechy a ja nadal udzielam się intensywnie
Kwiatuszku jak ktoś może mieć doła to ja bo trochę schudłam, po świętach przytyłam i de facto schudłam tylko 1,5 kg.................żałosn e

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-01-23 o 19:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 19:40   #1850
Joanna XL
Zakorzenienie

Carla to nie był zarzut Po tym co zjadłam w weekend to powinnam głowę popiołem posypać i na orbitreka Ale przyzna że jakbyście wszystkie były jak kwiatuszek to bym chyba depresji dostała przez porównywanie się ...

A ciastem się nie przejmuj - pewnie była okazja a po cieżkim dniu jest podwójnie ciężko ... Z dietą jest tak że zawsze można się poprawić : )
Stary 2013-01-23, 19:47   #1851
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Carla to nie był zarzut Po tym co zjadłam w weekend to powinnam głowę popiołem posypać i na orbitreka Ale przyzna że jakbyście wszystkie były jak kwiatuszek to bym chyba depresji dostała przez porównywanie się ...

A ciastem się nie przejmuj - pewnie była okazja a po cieżkim dniu jest podwójnie ciężko ... Z dietą jest tak że zawsze można się poprawić : )
Wiem że nie zarzut Też Kwiatuszkowi zazdroszczę Baby są po prostu dziwne- czy schudły mało czy dużo zawsze coś im się nie podoba i chcą coś zmieniać, poprawiać
A okazji szczególnej nie było. Zadziałał stary mechanizm - JEST MI CIĘŻKO NALEŻY MI SIĘ
Strasznie trudno porzucić stare przyzwyczajenia. Ale walczę dalej

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-01-23 o 19:48
Stary 2013-01-23, 19:52   #1852
Beatagr3
Zadomowienie

U mnie z dietą, też były wzloty i upadki, to co schudłam w szpitalu w grudniu, nadrobiłam w sylwestra i w pierwsze 2 tygodnie stycznia, wtedy nawet się za bardzo nie udzielałam, bo mi trochę wstyd było. Teraz staram się jak mogę i czasem są potknięcia, ale małe, staram się myśleć o tym o co walczę i tam powstrzymałam się dzisiaj przed ciastem i innymi słodyczami.

Dzisiaj +/- 1500 kcal więc jest dobrze, ale jakoś dzisiaj nie umiałam się od podjadania powstrzymać. Ale nie między posiłkami tylko np. jak już miałam prawie gotowy obiad, to sobie trochę szynki ukroiłam, a tu na kolację jeszcze mały plasterek sera, a tu kabanosik. Dobrze, że chociaż w czasie posiłków, a nie pomiędzy. No i moją słabością jest słodzona herbata. Co prawda piję jej dużo mniej niż na początku, bo zazwyczaj zastępuje ją czerwoną albo zieloną i nadal z tym walczę. Idzie mi coraz lepiej.

kwiatuszek
nie poddawaj się, ja też mam czasem chwilę zwątpienia, ale nie będę rezygnować. Właśnie przez takie rezygnowanie nie mam teraz wymarzonej wagi.

Carla ciastem się nie przejmuj i odchudzaj się nadal, efekty przyjdą z czasem i kiedyś zobaczysz wymarzone liczby na wadze.
Stary 2013-01-23, 19:53   #1853
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Furry Sue a tak w ogóle to czemu zarzuciłaś pisanie swojego bloga? Mi Twoje teksty trochę dają kopa do działania
Wow dzięki! On dopiero raczkuje, nie zawsze mam czas i wenę i jakoś tak to idzie niemrawo. To taka trochę auto-praca, daje kopa i w dodatku głupio się nie stosować do tego, co się pisze publicznie.. chociaż post o korycie u Diamondów muszę wykasować, bo znów mi się nie udało przeprowadzić całych 28 dni, więc jest wtopa

Stary 2013-01-23, 19:54   #1854
Joanna XL
Zakorzenienie

POstanowiłam się podliczyć (wiem że sensowniej byłoby to robić rano ..ale

SN 160
IISN 245
O 380
P 200
K 300

Czyli w sumie : 1285 -dużo lepiej niż wczoraj ... a głodna jestem bardziej

Kupiłam gulasz wołowy - macie jakieś pomysły co z tym zrobić ? Nie moge już patrzeń na indycze i kurze piersi oraz rybe ...
Stary 2013-01-23, 20:17   #1855
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Kwiatuszku, przywołuję Cię do porządku! To wszystko chwilowe, daj sobie czas Osiągnęłaś już bardzo dużo, do tego bardzo nas wspierasz i dajesz przykład oczywiście, że dasz radę, tylko się nie spinaj

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
No i masz więcej silnej woli niż np ja, carla i nawetfurryrazem wzięte (wybaczcie dziewczyny dla dobra sprawy
hahaha uśmiałam się sam fakt, że ma już 10 kg za sobą świadczy o silnej woli - bądź też - zwyczajnej konsekwencji w dążeniu do celu dziewczyny, które gubią w zdrowy sposób 10, 20 czy też więcej kg i potrafią to utrzymać (zmienić na stałe nawyki) są moimi boginiami, kłaniam się nisko. Serio serio.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Masz rację Moje dzisiejsze ciasto jest najlepszym dowodem że nie mam zawsze silnej woli Coraz częściej mam wrażenie że jestem tutaj ze względów towarzyskich a nie po to żeby się odchudzać hihi Coś w tym jest. Forum istnieje prawie dwa miechy a ja nadal udzielam się intensywnie
Kwiatuszku jak ktoś może mieć doła to ja bo trochę schudłam, po świętach przytyłam i de facto schudłam tylko 1,5 kg.................żałosn e
Hahaha aż spojrzałam na pierwszą stronę z tabelką, idziemy łeb w łeb każda po 400g od DWÓCH MIESIĘCY no rewelacja ja nawet jeszcze zdążyłam przytyć i znów zrzucić... eeech

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Jeszcze się tylko wyspowiadam na koniec dnia: 1460kcal i 140 węgli (owsianka i dwa jabłka to już stówa ). Tak czy siak nienajgorzej. Zaraz machnę jeszcze jakieś ćwiczenia, bo od paru dni z tym kuleję.

Ma któraś pomysł na coś w rodzaju racucha z jabłkiem, najchętniej smażone bez tłuszczu, a może pieczone? Obiecałam dzieciakowi, że zrobię na rano, ja tego jeść nie będę, ale o niego też chcę zadbać, bo co chwila łapię się na tym, że często daję mu do jedzenia to, co mi wygodnie, albo to, co on lubi - co nie zawsze jest zdrowe.. albo 2w1 - daję to, co lubi, żeby obyło się bez problemów - czyli wygodniej dla mnie... o siebie dbam, wyliczam wszystko, a mojemu małemu serduszku serwuję na śniadanie parówki albo płatki na mleku

Stary 2013-01-23, 20:22   #1856
Joanna XL
Zakorzenienie

Mam wrażeie że licytacja przebiega w złym kierunku ale ponieważ w innej nie mam szans ...

Ja jestem jako jedyna czerwona (nie wiem czy ja to sobie wymyśliłam na pohybel z tym zaznaczaniem odwrtonych "spadków" na karny czerwony I już trzeci raz chudnę to samo Jeszcze 500 g i dobrne do swojej wagi z czwartku zeszłego

W przyszłym tygodniu we wtorek wybiją 2 miesiące wątku -fajnie jest ale poza kwiatusckiem to faktycznie idzie nam średnio

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Dziś jest mój trzeci chudy wieczór (z zaplanowanym jedzeniem i bez podjadania) i powiem wam czuje się jak narkoman na głodzie ..To nawet nie głód to coś gorszego ....

M. podzielił się ze mną głęboka refleksjaą - nie lubi jak sie odchudzma ... Ja też nie lubie
Stary 2013-01-23, 20:34   #1857
mon_cheri
Raczkowanie

Cytat:
Racja Ja od dziecka jestem gruba i jakoś ten tłuszcz dość równomiernie mi się rozszedł, także podobno wyglądam na 90 kg, a nie na 110 kg
ja też równomiernie. Oprócz łydek, bo te zawsze ogromne. Więc teraz wydają się nawet szczuplejsze przy tych udziskach:P

Cytat:

[/COLOR]powiem wam że nachodzą mnie jakieś chwile zwątpienia,,,,,,,,,,,nie wiem czy dam radę,,,,,,,,,,,niby waga pokazuje mniej ,,,,ale lusterko mówi swoje,,,,,,,,,,,
za takie gadanie to w pupę dostaniesz z tego co czytam to i tak jesteś tu przodowniczką! świeć przykładem

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Baby są po prostu dziwne- czy schudły mało czy dużo zawsze coś im się nie podoba i chcą coś zmieniać, poprawiać
zawsze tak jest
Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Kwiatuszku, przywołuję Cię do porządku! To wszystko chwilowe, daj sobie czas Osiągnęłaś już bardzo dużo, do tego bardzo nas wspierasz i dajesz przykład oczywiście, że dasz radę, tylko się nie spinaj [COLOR="Silver"]
dokładnie!
Cytat:

Ma któraś pomysł na coś w rodzaju racucha z jabłkiem, najchętniej smażone bez tłuszczu, a może pieczone? Obiecałam dzieciakowi, że zrobię na rano, ja tego jeść nie będę, ale o niego też chcę zadbać, bo co chwila łapię się na tym, że często daję mu do jedzenia to, co mi wygodnie, albo to, co on lubi - co nie zawsze jest zdrowe.. albo 2w1 - daję to, co lubi, żeby obyło się bez problemów - czyli wygodniej dla mnie... o siebie dbam, wyliczam wszystko, a mojemu małemu serduszku serwuję na śniadanie parówki albo płatki na mleku
ja kiedyś na dukanie... jadłam coś takiego: http://dukan.blox.pl/2010/02/Placki-...cynamonem.html
było bardzo smaczne i zdrowe oczywiście dziecku z miodem zaserwuj, a nie ze słodzikiem! i jabłuszko też można wkroić.
Całego dukana przeżyłam na śniadaniach z placuszkami, choć pod koniec to już się zbrzydły;P ale ogólnie polecam, szybkie, smaczne i zdrowe

**
moje dzisiejsze menu:
Ś: sałatka z warzyw, kurczaka i jajek z dressingiem z jogurtu
II Ś: pomarańczka
O: zupa (rosół ze zmiksowanymi warzywami z niego z dodanym przecierem pomidorowym i sporo chilli - dzieło chłopaka)
K: 2 małe krewetki, bo mam blokadę psychiczną i nie mogę się przemóc - smaczne były, ale mam odruch cofający i łososia wędzonego

Edytowane przez mon_cheri
Czas edycji: 2013-01-23 o 20:36
mon_cheri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:24   #1858
ogolnie
Zakorzenienie

Helloł
Ja dzień zakończyłam optymistycznie. Kumpela wpadła na kawkę, pośmiałyśmy się jak hieny, ale nie wystawiałam ciasteczek, bo bałam się, że polegnę Tak więc ciasteczka zostały nieruszone.
Od trzech dni bezsłodyczowo i mam zamiar dotrzymać w ten sposób do końca stycznia Potem zjem coś małego, słodkiego

Czuję się już lepiej. Wyśpię się dziś porządnie, o ile nie zatrzyma mnie znów miła rozmowa z żołnierzem, hehe Odpisuje dość późno, jak ja kładę się spać, ale jestem ciekawa co napisał i się nie kładę Ostatnio tak do 3 nad ranem zeszło

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

kwiatuszek
Chcesz na dupę dostać?

Ps. A tak jeszcze chciałam się pochwalić, że prawie już stanę na palcach
Czyli dysk się powoli nastawia i nie trzeba usuwać!
Stary 2013-01-23, 21:28   #1859
sunshine16
Zakorzenienie

Witajcie
Ja się chyba zaraz położe spać, jakoś źle się czuje... głowa mnie boli, gardło - oby mnie nic nie złapało

Mam już wyniki wszystkich kolokwiów - zdałam

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka
Nie, nie oglądałam. Nie lubię Rozmów w Toku, takie g*wno się zrobiło z tego programu. Przyłażą jakieś głupie dziewczyny i opowiadają o tym, że malują się 4 godziny i przez to nie chodzą do szkoły
Też już nie oglądam tego programu, kiedyś mozna było jeszcze czegoś normalnego posłuchać a teraz... patologia

Cytat:
Napisane przez Furry Sue
uuu... szkoda a inne sporty? jak sobie radzisz?
Nie mogę zbytnio forsować tego kolana bo jak przegne to potem boli. Wszystko mi tam chrupocze jak zginam i prostuje Ale nawet swego czasu biegałam i nie było większych problemów. Jednak narty, łyzwy, rolki itp mam odradzone ze względu na to, że łatwo moge sobie skrecic jeszcze raz

Dzisiaj dzien minal mi udanie jesli chodzi o diete. Staram się ograniczac pieczywo i dziś udało mi sie nie zjeść ani kromki
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:32   #1860
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
I już trzeci raz chudnę to samo
Ujęłaś to tak trafnie, że z jednej strony uśmiechnęłam się do Ciebie za dobór słów, z drugiej zrobiło mi się przykro, bo to historia mojego życia. I pewnie niejedna mogłaby się pod tym podpisać :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości