![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
oglądam właśnie na TVN fajne
![]() ![]() Ja też sie już piątku nie moge doczekać ![]()
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
mariamarysieńka zdaje sobie sprawe że kolacja powinna być z tych mniej kalorycznych - ale u mnie jest na dobre parę godzin przed snem plus mierz siły na zamiary ... Jak sie wieczorem nie najem to nie ma szans żebym M. nie skubała jego porcji
![]() ![]() Apropo dentysty - pewien prywatny leczył mojemu tacie zęba , w końcu z braku efektów i ciągłego bólu ojciec kazał go sobie usunąc... Specjalista usunął - ojciec odetchnął... Następnego ranka - ząb zaczął go boleć (!) ... Okazało się że dentysta wyrwał ten obok bo trudno było ocenic - no i skasował za wyrwanie drugiego ![]() U tego samego specjalisty moja mama leczyła kanałowo ząb - 800 (tak!) zł później było zrobione - po pół roku wyleczony ząb sie złamał i trzeba było go usunac - podobno nie da się ocenić czy wyleczony zab będzie się trzymał :brzydal Najlepsze - moi rodzice nadal chodzą do tego specjalisty, który jak dla mnie powinien być wróżką - bo niby cos grzebie ale nigdy nie wie jakie będą efekty ... Dentysta ostatnio kupił sobie "daczę" nad morzem... Byłoby śmieszne gdyby nie straszne ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru i jestem z tego dumna bo pogoda taka że psa nie wygoń ...Samotne spacery są średnio fajne ;(
sagapoe gratki z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() ogolnie może faktycznie idź do lekarza wczesniej - nie pamiętam ile masz lat ale chyba jesteś po 20 ledwo - w tym wieku powinnaś być pełna energii i śmigać .. Ja nie wiedziałam wtedy co to choroby - a powiedzmy sobie robiłam wszystko co nie zdrowe na studiach ... Więc może to twój organizm daje znak że cos jest nie tak ... Inna sprawa że rownie dobrze moze to być zimowe osłabienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam iść dziś, ale już nie było miejsc. Teraz lepiej się czuję, ból głowy minął i jakoś mniej rozbita jestem, nawet sobie potańczyłam do "I've had the time of my life" ![]() Ps. Nie wiedziałam, że zakończenie znajomości to usunięcie mnie ze znajomych na fejsie ![]() ![]() ![]() ![]() Aa, nie biorę nic. Tzn. czasem tabsa Centrum, ale zapominam, bo na porządku dziennym jest pamiętanie o lekach od neurologa. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-23 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ..chociaż ja w sumie też to ostatnio zrobiłam, jak jeden gość przestał się do mnie odzywać po tym jak się dowiedział, że mam dziecko ![]()
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
|
Jestem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz ładuję się do łóżka.Pewnie tego wieczorem pożałuję, ale nie mam siły nawet siedzieć bo głowa sama mi leci. Ogólnie szkoda, że tak wieczór się potoczył. Najgorsze jest to że musiałaś na niego czekać - szczyt chamstwa Furry Sue byłam w zeszłym roku na nartach i był to mój pierwszy i ostatni raz. Mega zakwasy i cały czas myślałam że się połamię ![]() Sagapao Gratulacje ![]() Na dzisiaj to tyle idę do wyrka
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-23 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Raczkowanie
|
oficjalne ważenie wątkowe w piątki?
![]() ![]()
#1839 |
Wtajemniczenie
|
Ja ważę się jutro bo w piątek nie dam rady...
#1840 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Furry Sue a tak w ogóle to czemu zarzuciłaś pisanie swojego bloga?
![]() ![]() sagapao wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() ogolnie sylwetka zależy też od tego na czym się przytyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Rozeznanie
|
cześć kobietki
dzisiaj miałam bardzo intensyeny dzień.....byliśmy z dziećmi na kuligu potem biegalam na mieście.......więc ruchu mialam sporo dietkowo ok. z tym że na kolację przed chwilką zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego,,,,,,,i mam okropne wyrzuty...........obiecyw alam sobie że chleb jem 1x dziennie//////a tu proszę .............chyba więcej nie kupię chleba orkiszowego....bo za bardzo go lubię i jakoś nie mogę się powstrzymać ![]() myślicie że dzisiejszy wybryk jest do wybaczenia
#1843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż jak miałam 121 kg to widziałam, że mam dużą dupę i brzuch. A teraz z przyjemnością zakładam bardziej dopasowane bluzki, bo mi się z dupy sadło nie wylewa ![]() Niska też nie jestem, także też robi swoje ![]() Oglądałaś ten odcinek? ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A chleb orkiszowy kiedyś polecała mi pani w piekarni, ale się nie skusiłam, bo nie wiem co to za jeden ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co to za odcinek z tvn-u ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
chleb orkiszowy zawiera witaminy mikro i makroelementy i błonnik- i ogólnie jest zdrowy ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- powiem wam że nachodzą mnie jakieś chwile zwątpienia,,,,,,,,,,,nie wiem czy dam radę,,,,,,,,,,,niby waga pokazuje mniej ,,,,ale lusterko mówi swoje,,,,,,,,,,, ![]()
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek ten chlebek mysle to nic takiego zlego
![]() Ja sie podliczylaam juz na 1550 ale jakos tak glodna jestem jeszcze ;/ Moze herbate sobie strzele, bo jesc juz nie zamierzam. ogolnie, Ty to masz przeboje xD ja sie moze jutro zwaze... moja Lara caly dzien dzis płacze ;/ nie wiem czy jej zeby nie idą... ale to chyba roche za szybko? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie oglądałam. Nie lubię Rozmów w Toku, takie g*wno się zrobiło z tego programu. Przyłażą jakieś głupie dziewczyny i opowiadają o tym, że malują się 4 godziny i przez to nie chodzą do szkoły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Wtajemniczenie
|
Wstałam. Zjem rybkę ze szpinakiem i fetą na kolację co by trochę białka wpadło
![]() ![]() Sss7 Kilogram to nie tak dużo biorąc pod uwagę ile tych frytek wpadło ![]() Kwiatuszku Raz na jakiś czas chleb na kolację można zjeść ważne żeby nie było to codziennie. Jakiegoś doła załapujesz? Naprawdę dużo już schudłaś i nie wierzę że w lustrze tego nie widzisz ![]() Anuszka A ile ma Twoja mała? Nawet dwumiesięczne dziecko może ząbkować. Wiadomo czym później tym lepiej ale na to wpływu już nie mamy ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-23 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku jak ktoś może mieć doła to ja bo trochę schudłam, po świętach przytyłam i de facto schudłam tylko 1,5 kg.................żałosn e
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-23 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Carla to nie był zarzut
![]() ![]() A ciastem się nie przejmuj - pewnie była okazja a po cieżkim dniu jest podwójnie ciężko ... Z dietą jest tak że zawsze można się poprawić : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A okazji szczególnej nie było. Zadziałał stary mechanizm - JEST MI CIĘŻKO NALEŻY MI SIĘ Strasznie trudno porzucić stare przyzwyczajenia. Ale walczę dalej ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-23 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
U mnie z dietą, też były wzloty i upadki, to co schudłam w szpitalu w grudniu, nadrobiłam w sylwestra i w pierwsze 2 tygodnie stycznia, wtedy nawet się za bardzo nie udzielałam, bo mi trochę wstyd było. Teraz staram się jak mogę i czasem są potknięcia, ale małe, staram się myśleć o tym o co walczę i tam powstrzymałam się dzisiaj przed ciastem i innymi słodyczami.
Dzisiaj +/- 1500 kcal więc jest dobrze, ale jakoś dzisiaj nie umiałam się od podjadania powstrzymać. Ale nie między posiłkami tylko np. jak już miałam prawie gotowy obiad, to sobie trochę szynki ukroiłam, a tu na kolację jeszcze mały plasterek sera, a tu kabanosik. Dobrze, że chociaż w czasie posiłków, a nie pomiędzy. ![]() ![]() kwiatuszek nie poddawaj się, ja też mam czasem chwilę zwątpienia, ale nie będę rezygnować. Właśnie przez takie rezygnowanie nie mam teraz wymarzonej wagi. ![]() Carla ciastem się nie przejmuj i odchudzaj się nadal, efekty przyjdą z czasem i kiedyś zobaczysz wymarzone liczby na wadze. ![]()
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
POstanowiłam się podliczyć (wiem że sensowniej byłoby to robić rano ..ale
![]() SN 160 IISN 245 O 380 P 200 K 300 Czyli w sumie : 1285 -dużo lepiej niż wczoraj ... a głodna jestem bardziej ![]() Kupiłam gulasz wołowy - macie jakieś pomysły co z tym zrobić ? Nie moge już patrzeń na indycze i kurze piersi oraz rybe ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Jeszcze się tylko wyspowiadam na koniec dnia: 1460kcal i 140 węgli (owsianka i dwa jabłka to już stówa ![]() Ma któraś pomysł na coś w rodzaju racucha z jabłkiem, najchętniej smażone bez tłuszczu, a może pieczone? Obiecałam dzieciakowi, że zrobię na rano, ja tego jeść nie będę, ale o niego też chcę zadbać, bo co chwila łapię się na tym, że często daję mu do jedzenia to, co mi wygodnie, albo to, co on lubi - co nie zawsze jest zdrowe.. albo 2w1 - daję to, co lubi, żeby obyło się bez problemów - czyli wygodniej dla mnie... o siebie dbam, wyliczam wszystko, a mojemu małemu serduszku serwuję na śniadanie parówki albo płatki na mleku ![]()
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażeie że licytacja przebiega w złym kierunku ale ponieważ w innej nie mam szans ...
Ja jestem jako jedyna czerwona (nie wiem czy ja to sobie wymyśliłam na pohybel z tym zaznaczaniem odwrtonych "spadków" na karny czerwony ![]() ![]() ![]() W przyszłym tygodniu we wtorek wybiją 2 miesiące wątku -fajnie jest ale poza kwiatusckiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dziś jest mój trzeci chudy wieczór (z zaplanowanym jedzeniem i bez podjadania) i powiem wam czuje się jak narkoman na głodzie ..To nawet nie głód to coś gorszego .... M. podzielił się ze mną głęboka refleksjaą - nie lubi jak sie odchudzma ... Ja też nie lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
było bardzo smaczne i zdrowe ![]() ![]() Całego dukana przeżyłam na śniadaniach z placuszkami, choć pod koniec to już się zbrzydły;P ale ogólnie polecam, szybkie, smaczne i zdrowe ![]() ** moje dzisiejsze menu: Ś: sałatka z warzyw, kurczaka i jajek z dressingiem z jogurtu II Ś: pomarańczka O: zupa (rosół ze zmiksowanymi warzywami z niego z dodanym przecierem pomidorowym i sporo chilli ![]() K: 2 małe krewetki, bo mam blokadę psychiczną i nie mogę się przemóc - smaczne były, ale mam odruch cofający ![]() ![]()
83,4 -> 80,5 -> 69 kg start: 21.01. Edytowane przez mon_cheri Czas edycji: 2013-01-23 o 20:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Ja dzień zakończyłam optymistycznie. Kumpela wpadła na kawkę, pośmiałyśmy się jak hieny, ale nie wystawiałam ciasteczek, bo bałam się, że polegnę ![]() Od trzech dni bezsłodyczowo i mam zamiar dotrzymać w ten sposób do końca stycznia ![]() ![]() Czuję się już lepiej. Wyśpię się dziś porządnie, o ile nie zatrzyma mnie znów miła rozmowa z żołnierzem, hehe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- kwiatuszek Chcesz na dupę dostać? ![]() Ps. A tak jeszcze chciałam się pochwalić, że prawie już stanę na palcach ![]() Czyli dysk się powoli nastawia i nie trzeba usuwać! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja się chyba zaraz położe spać, jakoś źle się czuje... głowa mnie boli, gardło - oby mnie nic nie złapało ![]() Mam już wyniki wszystkich kolokwiów - zdałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj dzien minal mi udanie jesli chodzi o diete. Staram się ograniczac pieczywo i dziś udało mi sie nie zjeść ani kromki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Ujęłaś to tak trafnie, że z jednej strony uśmiechnęłam się do Ciebie za dobór słów, z drugiej zrobiło mi się przykro, bo to historia mojego życia. I pewnie niejedna mogłaby się pod tym podpisać :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.