|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Ale nas Jasiu wymęczył. Od 15 nie spał w ogóle. I cały czas chciał, zeby ktoś się z Nim bawił bo inaczej ryk.
Dopiero usnął.
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie masz rację, zrobię, ale chyba TŻtowi już nie powiem, bo się biedny zestresował nieźle.Dzięki za przepis ![]() A co do testu sprzed roku to ja zrobiłam w przeddzień walentynek, nasz Niunio był nieplanowany, więc zupełnie się nie spodziewałam ani nie nastawiałam. Zrobiłam test bo spóźniał mi się deko okres, choć miałam wszystkie objawy przed i byłam pewna że w końcu przyjdzie, ale ponieważ testu nigdy wcześniej nie robiłam to se myślę, a co, niech będzie ten pierwszy raz. No i byłam w niezłym szoku jak zobaczyłam tam dwie kreseczki. A jeszcze z koleżanką się śmiałam, że dam TŻtowi na walentynki test z domalowaną drugą kreską, taaaa... Malować nie trzeba było, a do walentynek nie doczekałam, dałam tego samego wieczoru. Ale ja się od razu zaczęłam cieszyć. On zresztą też. Natomiast teraz już nie chciałabym zobaczyć tych 2 kreseczek... Stanowczo za wcześnie, jeśli w ogóle. |
|
|
|
|
#3783 |
|
Raczkowanie
|
ja wspominalam testowanie 19go stycznia,powtorne bylo 2 dni później i wtedy w dzien babci nasi rodzice dowiedzieli sie ze dziadkami zostaną
wtedy pamietam w czwartek robilam test,byly 2 kreski z czego jedna prawie niewidoczna a w sob ewidentne dwie kreski Szymon planowany ale do końca nie wierzylam ze test pozytywny będzie i sie nie nastawialam :p
|
#3784 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle powiedziałam mężowi, że to moi rodzice wnusi kupują krzesełko (bo krzywił się, że znów coś wymyśliłam). a tymczasem to ja je zamówiłam za swoją premię dodatkową może trochę po chamsku, ale może w ten sposób i teściowie się zmobilizują do czegoś, bo nawet na chrzciny Zuzia nic nie dostała od nich. z okazji narodzin też nie. Wiem, że niby nie powinno się oczekiwać prezentów, ale... Cytat:
Cytat:
![]() po dzisiejszej wyprawie mięśnie mi się wyrobić powinny. tragedia wózkiem przez zaspy śniegu - bo moje miasto odśnieżają debile! Cytat:
Cytat:
![]() i niech mnie ktoś oświeci z tą nową prezentacją ![]() plizzz....Cytat:
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Ciekawe o której się kawaler obudzi ![]() Dobranoc
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
maggie, będzie nowa prezentacja, z aktualnymi fotkami,chyba Katee ma robić, zdjęcia wysyłamy na maila - jedno zdjęcie mamusia z dzieckiem, drugie sam bobas
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin jak bywasz w intermarche to Apta ma dobre płyny do prania.
Maggie wysłałam Ci pw. Lewek no ja tak miałam z Pawełkiem. robiłam test i odetchnęłam z ulgą. A tydzień później zamiast okresu jakieś plamienie - zrobiłam test i ryczałam przez pół dnia
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa zapomniałam powiedzieć, że kupa w końcu była!!! Taka dziwna, zielona o konsystencji gęstego musu. I śmierdzi od razu inaczej po tym jabłuszku Jutro marcheweczka
|
|
|
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślałam, że padnę jak dzisiaj odkryłam, że... ząbkuję!!! Nie Antoś... ja!!!
Coś mnie pobolewało ostatnio w buzi i dziś odkryłam, że ósemka mi wychodzi. TŻ się śmieje, że będę testowała na sobie maści na ząbkowanie. ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze no trudno... będę miała duży zapas. ![]() Cytat:
A na księdza to słów nie mam.
|
|
#3790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żegnam się na dzisiaj bo zaraz Tż wróci z pracy tak więc ścielę łóżeczko i hop pod kołderkę czekać na Niego
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to wkurzona jestem bo kupiłam w rossmanie podkład max factor. Miałam wcześniej próbki i byłam super zadowolona. kupiłam całe opakowanie i jest beznadziejny.....jak to możliwe???
![]() jutro kupię coś innego z racji promocji. Tylko co? |
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmykam w poduchy. dobrej nocy ciekawe, czy jutro mi wizaż będzie działał
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam to wkleić na klub, ale stwierdziłam, że jednak dam to tutaj..
![]() Wczoraj, tj. w środę, Mela była u dziadków i taty. Umówiłam się z TZem, że o 16:00 pójdziemy załatwić do końca restaurację na chrzciny. Melką miała zająć się babcia, mama TZa. Byłam przed czasem. Nagle dzwoni TZ i wyszło na to, że nie ma z kim zostawić Małej, i mam przyjść. Poszłam. Akurat w tym samym czasie wrócili rodzice TZa. Wchodzimy, TZ w kuchni, a Mała płacze. Z racji tego, że się rozbierałam to mówię do Niego, że mógłby po Nią iść. Wchodzą z powrotem do kuchni, Melka zmęczona, oczka czerwone. Mówię, że pewnie zmęczona, na co usłyszałam, że tak, ale zasnąć nie może. No to przedstawiłam sytuacje jak to czasem wygląda, że czasem faktycznie walczy sama ze sobą, wtedy trzeba Ją wziąć na ręce, pobujać i odłożyć. Na co wtrąca się teść 'Michał, ty się nie daj'. Rzuciłam, że Ona jak każdy z Nas czasem potrzebuje przytulenia, czułości. No i zaczął się wywód teścia ,że On ma dwójkę dzieci i ich nie nosił, nie bujał i żyją, a TZ nie ma się dać i koniec, bo będzie musiał już zawsze tak robić Powiedziałam, że najwyżej to ja Ją będę zawsze przytulać, mi to nie zaszkodzi, a Jej pomoże.. Po kilku minutach, wszyscy siedzą przy stole - jedzą obiad, a ja przy Małej. No i TZa brat, ma być chrzestnym Małej, pyta się jak z tą świecą. Więc mówię, że ja na allegro znalazłam fajny zestaw, ale zależy od chrzestnej czy Ona się zgodzi, czy chce sama szatkę kupić. Na co odzywa się teść, że Oni mają w garażu znicze i może nam na chrzciny dać!!! Zatkało mnie i powiedziałam, że Melci, by wkłady wystarczyły i nie musi się aż na taki gest wysilać.. ![]() Po czym temat się kręci, teść się wtrąca, że czy to muszę specjalnie zamawiać dla Niej, a ja tłumaczę jak umówiłam się z Łukaszem, ale to była tylko moja luźna propozycja. No i usłyszałam, że co to ma być, że może carbonem okleić świecę i ledy przyczepić. Powiedziałam, że jak Mu tak zależy to może być i tak ;]. Dzisiaj byłam z TZem umówiona na 17, że weźmie Melkę, bo ja muszę tort załatwić i inne sprawy na mieście. Spóźnił się pół godziny - gdzie mnie zawsze wyzywał o kilka minut. Więc w żartach, normalnym tonem[!], z uśmiechem mówię Mu, że się spóźnił. Nie złośliwie, normalnie powiedziałam. No i się zaczęło,.. że jak nie chcę to nie musi brać Młodej, że coś tam coś tam. I mówię, że nie chciałam Go wkurzyć, ale widzę, że wraca do punktu wyjścia (do tego, co było jak mieszkał z Nami). Na co usłyszałam, że już wczoraj zdążyłam Go w☠☠☠☠ić. ;]. Rozumiecie to?! On zamiast wczoraj stanąć po stronie córki z tymi zniczami to jeszcze na mnie się wkurzył, że miałam czelność cokolwiek odpowiedzieć Jego ojcu. Jest mi strasznie przykro ![]() A z takich fajnych spraw: Melka skończyła 5miesięcy dzisiaj, tj. przed 24
Edytowane przez colds Czas edycji: 2013-01-24 o 00:20 |
|
|
|
#3794 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
mam chwilę zanim zołza się obudzi więc z kawką jestem z Wami ![]() Cytat:
może zjadłaś coś co jej nie podchodzi? czosnek? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
byle do poniedziałku! Cytat:
Cytat:
co prawda @ jeszcze nie dostałam, ale zaczęło mnie pobolewać w podbrzuszu. To w sumie nic i może być oznaka @, ale do tego zaczęła mi lecieć krew z nosa a to był jeden z moich pierwszych objawów Cytat:
Mojej koleżance wyrywali 8mki bo krzywo rosły... potem jadła tylko papki Cytat:
A jaką odżywkę do włosów polecacie? |
||||||||
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie denerwuj się tak. Ja bym teściowi przyłożyła za takie teksty typu: nie daj się wrobić w przytulanie. Już kiedyś opowiadałam tutaj jak kolega Tż wbijał mu do głowy żeby nie dał się wrobić w nocne wstawianie bo to kobiety rola Rozdział obowiązków powinien być taki sam, i miłości taki sam - każdy rodzic przytula, całuje etc. Natomiast co do zniczy - chyba żartował, nie? my też żartowaliśmy że po co świeca jak wystarczy taki podgrzewacz do herbat ;-) Twój Tżt nie powinien się jednak spóźniać... i takie teksty że nie musi brać małej też nie na miejscu |
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Colds zatkało mnie jak przeczytałam o TŻ i teściach. A może teściowie nastawiają TŻ przeciwko Tobie. Bo chyba jest jeszcze gorzej niż jak mieszkał z Wami
![]() U nas spokojna noc - tylko jedna pobudka ![]() Dearlie u mnie ostatnia 8 wyszła miesiąc temu. Mówią, że to zęby mądrościc - tyle się uczymy nowych rzeczy przy naszych maluchach, że ąż nam zęby mądrości wychodzą
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-24 o 08:13 |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry widzicie która jest godzina? hyhy Dusieńka spała do około 7:15 później jeszcze się bawiła cudnie !Colds dla mnie sytuacja krytyczna .. no pewnie wkłady do zniczów jej starczą ... co za patafian wybacz ale jakoś traci szacunek w mych oczach ... i jeszcze mi powiedzą że teiści trzeba szanować .. o żart na poziomie nie powiem ...
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas już dzisiaj bez bajki, bo Tosiek budził się o 2 i 5. Od tej 5 dopiero zasnął jakieś 30 minut temu. Po powrocie ze szpitala zasypia wcześniej, ale niestety tym samym wcześniej się budzi i w środku nocy chce się bawić na całego. ![]() Tż mi w trasę wyjechał. Ja nie wiem jak ja Małemu podam leki. W ogóle Wam chyba nie pisałam, że mamy remont w bloku instalacji gazowej i od wtorku jesteśmy bez gazu, a tym samym ciepłej wody. Cytat:
Ja pewnie też będę musiała mieć wyrwane, bo noszę aparat, a ósemki często przeszkadzają w prostowaniu zębów. Kurcze ja miałam zdrowe 4 wyrywane i nic nie schudłam. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Zapomniałam... Colds brak mi słów! I na teścia i na TŻ-ta! I tak Cię podziwiam za spokój, bo ja pewnie zrobiłabym dziką awanturę za takie durne teksty.
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem ...
Pije kawsko, rześka i wyspana bo od 21-8 rano moje Glu spało Teraz się najadł i drzemie.Dzisiaj Tż wraca o 14 i damy Małemu jabłuszko, mam stresa
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Cytat:
dla dzielnego pacjenta.Cytat:
Chodzę bo mam blisko. Odplamiacz mają super ale z płynami nie próbowałam. Zakupię i wypróbuję. Zawsze używałam proszku do kolorów, bo płyn mnie jakoś nie przekonywał. Do białego używam kapsułek, rewelacja. Ale kolory piorę kilka razy w tygodniu więc za drogi interes z kapsułkami. Spróbuję płynu. Cytat:
Cytat:
dla Melci.Bardzo mi przykro że i Tż i teść się zachowali tak okropnie. Dno i 5 metrów mułu. Serce by mi pękło za takie pomysły odnośnie moich dzieci. Znicze to może na grób zanieść a nie dla dziecka dać. Jak tak można. Tż powinien mu zwrócić uwagę, zachował się jak dupek. Aha, mialam pisać już wcześniej, grupę krwi u dziecka sprawdzają jak jest konflikt serologiczny i jeśli matka ma grupę 0. Wtedy zawsze sprawdzają, w innych przypadkach zależy od szpitala. |
|||||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Ja tak na szybko bo idę sobie śniadanie zrobić póki Zuzia ma drzemkę. Chcę podać mojej niuni dzisiaj pierwszy raz kleik mogę teraz rano bo boję się dać wieczorem zeby brzuszek jej nie bolał? Colds sama się wkurzyłam jak przeczytałam o Twoich teściach ![]() A Twój tż to powinnien być po Twojej stronie i córki a nie jeszcze fochy stroić,a już myślałam jak ostatnio pisałaś ze coś zrozumiał. Trzymaj się kochana Wszystkiego najlepszego dla Melci
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
WAŻNA WIADOMOŚĆ DLA UŻYWAJĄCYCH PULMICORT:
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-01-11-001.pdf |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba żart?bo uwierzyć nie moge.a co do tzeta to chyba go rodzice buntuja i dlatego wam Sie nie układa. U nas tesciowka gadala jeszcze nim sie Jagoda urodzila, by nie uczyc nosić itp. Teść na to, ze jak sobie wychowamy to nasza spraw i to ona nosić nie będzie musiała. W praktyce wyszło tak, ze teściów ciagle rzuca sie na mała by ja nosić ![]() a co oni na to, ze nie mieszkacie razem?
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3806 | |||
|
Zakorzenienie
|
No mi mało idzie, bo robię taki półpłynny, bo przy gęstym Ala się męczy i nie chce jeść. Aktualnie na 150 ml mleka daję 2 płaskie miarki kleiku i 1 kaszy manny (gluten), ale zaczynałam od 0,5 miarki.
Sama będziesz jeść jak Ci ósemki usuną ![]() Cytat:
WTF??? masakra... Kurde no, przecież teraz to przede wszystkim Wy jesteście jego rodziną i to za Wami powinien murem stać... Wiesz co, on chyba nie dorósł do roli partnera i ojca... ![]() A dla Melci Cytat:
Cytat:
![]() Znowu wstawanie w nocy co 1,5 h... już nie pamiętam jak się nazywam. A wczoraj przyszła nam przesyłka z Bebilonu - jakiś poradnik, saszetka mleka następnego i śliniaczek z misiem.
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-24 o 09:30 |
|||
|
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
iwa nam tez wczoraj przyszla przesylka z bebilonu
ale wielki ten sliniak ![]() kochane mam pyt do dziewczyn ktore na noc daja kaszke mleczno-ryżowa ile Wasze dzieciaczki jej jedza? i z ilu miarek robicie?
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() JA od wczoraj na KWC siedzę. Colds myślę, że po Twoim wyjściu rozmawiali na Twój temat i tż został nastawiony bojowo. I tak to jest jak się wtrącają osoby trzecie.... przykre to bardzo. A teścia chyba kompletnie porąbało. Do mojej kuzynki ostatnio wpadła teściowa, która mieszka za granicą. chciała odwiedzić wnuki i zatrzymała się na kilka dni. I kuzynka powiedziała, że gdyby z nią mieszkali to na pewno już dawno byliby po rozwodzie. A naprawdę chyba nie znam bardziej ugodowej osoby. Tamlin to ja w takim razie wypróbuję kapsułki. Bo ten odplamiacz dawno mam na liście do kupienia, W ogóle lubię aptę - dużo mają produktów eco - płyn do toalety, tabletki do zmywarki, ręczniki kuchenne. Lourose męża popołudniami mam tylko w środy i czwartki, w weekendy bywa różnie. A podkład wake me up miałam, ale bardzo szybko znikał z mojej twarzy. Ja ogólnie mam dziwną cerę. Niby mieszana z tendencją do świecenia, ale jak nałoże podkład to niejednokrotnie pełno suchych skórek nagle - nie wiadomo skąd - mimo, że po peelingu ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- To juz wiem na co to awizo - na paczuszkę z bebilonu ![]() A ja mam popołudniu wychodne i mam zamiar odwiedzić lumpa i rossmana. |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam wlaśnie niuni pierwszy raz mleko z kleikiem.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Jestem żonką 

Ale pewnie masz rację, zrobię, ale chyba TŻtowi już nie powiem, bo się biedny zestresował nieźle.

może trochę po chamsku, ale może w ten sposób i teściowie się zmobilizują do czegoś, bo nawet na chrzciny Zuzia nic nie dostała od nich. z okazji narodzin też nie. Wiem, że niby nie powinno się oczekiwać prezentów, ale... 
Wynik negatywny

Coś mnie pobolewało ostatnio w buzi i dziś odkryłam, że ósemka mi wychodzi.
Rozdział obowiązków powinien być taki sam, i miłości taki sam - każdy rodzic przytula, całuje etc.