Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 09:15   #4291
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzień dobry witamy się w 21 tygodniu z 4 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Mysia, przypomniałaś mi, my również witamy się w 21 tc!

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zaczęłam 21tc i też zapomniałam.

Kurcze nie ma chętnego, żeby zrobić mi śniadanko
za 21t

mi się nie chce wstawać. a jak znajdziesz chętnego do zrobienia śniadania to daj znać

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
gratulacje
może zrobie Ci naleśnika z tej okazji?? Mam zamiar robić na obiad, bo została zupka to zrobie jeszcze nalśniki
nuna jesteś kochana naleśniki zjem z przyjemnością
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:16   #4292
cloche
Zakorzenienie

echhh, ja dalej zero na plusie, ale startowałam z odrobiną zapasu. zapasy się skończyły, brzuszek urósł - pewnie niebawem waga będzie rosła

szprotka, dobrze sobie policzcie z tym kredytem, ale jak wyjdzie okej, to bierz drewniane podłogi - co z nimi nie tak? są bardzo przyjemnie pod nogami. jak się nie ma podłogówki, to świetne rozwiązanie, ciepełko a 80m kw. to wcale nie tak dużo - z dwójką dzieci (o ile planujecie drugie) miejsce się przyda
i wierz mi, sprzątania w rezultacie będzie może i mniej niż w twoim aktualnym mieszkaniu. będziesz miała miejsce na "graty", zasunięte jakimiś drzwiami... nie będą ci się duperelki walały w kątach, bo wszystko będzie miało swoje miejsce i kurzu będzie mniej... a kamienny zlew i trochę cegły - to taki penthouse look, śliczna sprawa
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:16   #4293
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak samo
wstaję, jest ok, a po jakiejś godzinie czuję się jak zwłok
Ja już nie pamiętam kiedy kawę piłam taką prawdziwą. Na szczeście mnie nie ciagnie, a organizm się chyba przyzwyczaił.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:18   #4294
nuna2
Zakorzenienie

Justi hump ja jestem chętna do robienia śniadań Ale dziś piękna pogoda... a ja się kisze w domu bo samej mi się nigdy nie chce wychodzić.. kolezanki tez żyją pracami etc...
Stary 2013-01-24, 09:24   #4295
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Justi hump ja jestem chętna do robienia śniadań Ale dziś piękna pogoda... a ja się kisze w domu bo samej mi się nigdy nie chce wychodzić.. kolezanki tez żyją pracami etc...
To zapraszam do mnie Mi się nigdy nie chce wstać,a zazwyczaj już czuję, że muszę bo znów będzie mi niedobrze. Szkoda, że tak dalko mieszkasz bo pospacerowałybyśmy razem. Ja mam większość znajomych w Krakowie wiec tylko kontakt telefoniczny. A Ci co mieszkają na miejscu albo mają już rodziny, albo pracę, albo mieszkali tu i wyjechali np do Warszawy jak moja przyjaciółka. Pojechałabym do koleżanki ale boję się jeździć w zimie, tak ślisko jest, a poza tym Tż zabrał auto do pracy wiec nic z tego...

Laura

Stary 2013-01-24, 09:25   #4296
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

szprotka, dobrze sobie policzcie z tym kredytem, ale jak wyjdzie okej, to bierz drewniane podłogi - co z nimi nie tak? są bardzo przyjemnie pod nogami. jak się nie ma podłogówki, to świetne rozwiązanie, ciepełko a 80m kw. to wcale nie tak dużo - z dwójką dzieci (o ile planujecie drugie) miejsce się przyda
i wierz mi, sprzątania w rezultacie będzie może i mniej niż w twoim aktualnym mieszkaniu. będziesz miała miejsce na "graty", zasunięte jakimiś drzwiami... nie będą ci się duperelki walały w kątach, bo wszystko będzie miało swoje miejsce i kurzu będzie mniej... a kamienny zlew i trochę cegły - to taki penthouse look, śliczna sprawa
Planujemy drugie, nie chcę aby moje pierwsze dziecię było samo Co do podłóg, to skrzypią okrutnie pod nogami Jej taki klimat odpowiada, mi by chyba na dłuższą metę przeszkadzało. Można te dechy zbić, coś tam dorobić, odnowić, ale kobieta mówiła, że dowiadywała się i koszt wyjdzie chyba nawet większy niż położenia paneli. I my byśmy chyba tak woleli. Jeżeli chodzi o porządek, to masz pewnie rację, jest tam gdzie chować pierdoły.
Tylko ten pierniczony kredyt... Musimy zrobić rozeznanie co i jak...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:28   #4297
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Planujemy drugie, nie chcę aby moje pierwsze dziecię było samo Co do podłóg, to skrzypią okrutnie pod nogami Jej taki klimat odpowiada, mi by chyba na dłuższą metę przeszkadzało. Można te dechy zbić, coś tam dorobić, odnowić, ale kobieta mówiła, że dowiadywała się i koszt wyjdzie chyba nawet większy niż położenia paneli. I my byśmy chyba tak woleli. Jeżeli chodzi o porządek, to masz pewnie rację, jest tam gdzie chować pierdoły.
Tylko ten pierniczony kredyt... Musimy zrobić rozeznanie co i jak...
My chcemy budować dom. Działkę już mamy, plan praktycznie też wybrany, trochę pieniędzy odłożone na lokacie, ale też mamy świadomość, że raczej bez kredytu się nie obędzie. Tez mnie to przeraża. Nie chcemy brać go teraz bo wiadomo ja nie pracuję, dziecko w drodze. Wymyśliliśmy, że chcemy wybudować dom w surowym stanie za gotówkę, a na wykonczenie brać kredyt, ale jak to będzie...

Laura

Stary 2013-01-24, 09:30   #4298
Mysia mysz
Zakorzenienie

laski dostałam sms, ze pampers economy w superpharm 35 zamaist 50, to dobra cena? może bym kupiła ze 3 paczki
Stary 2013-01-24, 09:35   #4299
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry witamy się w 21 tygodniu z 4 kg na plusie
Cytat:
Ja wiem czy gust. Na zdjęciach, które widziałam i ja wcześniej to mieszkanie wyglądało "normalnie", ale na żywo to jest bajka- przynajmniej dla nas. Właścicielka jest projektantką wnętrz i wszystko w tym mieszkaniu wymyślała sama. A, że jest specyficzna to i gust ma specyficzny Np w łazience jest zlew z kamienia, w salonie jedna ściana jest z oryginalnej czerwonej cegły (zaimpregnowanej), tak samo łuk pod prysznicem, oryginalne drewniane podłogi (to akurat nam nie pasi) itp. No jest inne po prostu.

Z Kętrzyna- mała mieścinka to i ceny pewnie mniejsze niż u Was. Niemniej jak tak sobie w nocy myślałam o tym, to my teraz za te 32m wynajmowanego płacimy dokładnie tyle (wynajem + czynsz + media itp). Ale mam teraz zagwostkę... Nie wiem co robić

-----

Dzień dobry!
Jak dobrze, że już czwartek- za tydzień podglądanie maluszka. A właśnie coś niemrawe ostatnio jest moje dzieciątko. Co prawda rano dzisiaj dostałam malutkiego kopniaka, którego nawet poczułam na przyłożonej dłoni, ale ogólnie jakiś leniuch tam siedzi
Idę coś wszamać, może rozbudzę malucha
A poza tym, to już mam dosyć takiego bezosobowego zwracania się do mojego dziecka- ciągle maluch, dziecko, bobas... (wyrodna matka ze mnie )

anoxee, diabli- dla Was

Mysia, przypomniałaś mi, my również witamy się w 21 tc!
Cytat:

To ja witam się w 24

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co do wagi to zaczynam się rozkręcać.. już 6 kg na plusie
Witam wszystkie panie i maluszki w kolejnych tygodniach

A ja się witam w 23 tygodniu i jak dla mnie wczoraj zaczęliśmy 6 miesiąc

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:40   #4300
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Można, ale nie pomaga. Miałam/mam ten w psikaczu - zero rezultatów. Tylko syrop z cebuli dawał radę na chore gardło. Jak dla mnie szkoda kasy. No chyba, ze pastylki są lepsze
Mi chyba pomógł bo dziś już czuję się całkiem dobrze z resztą mnie bardzo gardło nie bolało więc nie wiem do końca na ile jest skuteczny dziś ostatni dzień rekonwalescencji

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chyba Maslowska ma corke Maline Malinowska
Znam pewną Jagodę, która nazwała swoją córkę Maliną, ciekawe czy mają w rodzinie jakąś Różę lub inne takie kfiatki
Stary 2013-01-24, 09:41   #4301
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
To zapraszam do mnie Mi się nigdy nie chce wstać,a zazwyczaj już czuję, że muszę bo znów będzie mi niedobrze. Szkoda, że tak dalko mieszkasz bo pospacerowałybyśmy razem. Ja mam większość znajomych w Krakowie wiec tylko kontakt telefoniczny. A Ci co mieszkają na miejscu albo mają już rodziny, albo pracę, albo mieszkali tu i wyjechali np do Warszawy jak moja przyjaciółka. Pojechałabym do koleżanki ale boję się jeździć w zimie, tak ślisko jest, a poza tym Tż zabrał auto do pracy wiec nic z tego...
ej ale wiesz co pomyślałam?? Można by się kiedyś było wybrac na takie dzidziusiowe zakupy razem jeszcze nie mamy do siebietak tragicznie daleko

co do działki zazdroszcze
to naprawdę duże udogodnienie...

zastanawiam się... mój bratanek ma za 3 tyg chrzciny... Czy nie wywołać im zdjęcia w antyramie malego... to był 1 dzień po porodzie i raczej nikt im nie zrobił aparatem tylko ja a oni mieli tylko z komórki... i czy porpsotu nie wywołać jej tego zdjęcia np na A4??miałaby taką pamiątkę... maly co prawda był popuchnięty etc... czy dodac do tego zdjęcia np miesiąc po porodzie??
Stary 2013-01-24, 09:42   #4302
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Miałam pastylki + syrop Prenalen i przeszło
Mi też już ale tego pranelenu tym razem nie kupowałam, bo tam z tego co pamiętam sam czosnek, malina, żurawina... a ja wszystkie te składniki mam u siebie w domu i jestem tak nimi nafaszerowana, że na samą myśl o nich mi niedobrze..
Stary 2013-01-24, 09:42   #4303
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Stary 2013-01-24, 09:45   #4304
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
za tygodnie no i 6 miesiąc...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Znam pewną Jagodę, która nazwała swoją córkę Maliną, ciekawe czy mają w rodzinie jakąś Różę lub inne takie kfiatki

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:46   #4305
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja już po parówkach z sosem czosnkowym. teraz czosnek i cytrynę ładuje do czego się da ja się kisze z mężem w domu, biedak dalej się męczy z kaszlem więc dalej mamy separację

Cytat:

Cytat:

to ja miałam kiedyś znajomego o nazwisku Kwiatek, a wychowywali go dziadkowie o nazwisku Cebula
Stary 2013-01-24, 09:49   #4306
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja już po parówkach z sosem czosnkowym. teraz czosnek i cytrynę ładuje do czego się da ja się kisze z mężem w domu, biedak dalej się męczy z kaszlem więc dalej mamy separację

to ja miałam kiedyś znajomego o nazwisku Kwiatek, a wychowywali go dziadkowie o nazwisku Cebula
a był u lekarza?? powiem Ci, że mój mąż spał ze mną jak byłam tak chora i nic mu odpukać... ani katarku....

pepek mi zaczął wychodzić
kiedyś kochałam sie w Cebuli
Stary 2013-01-24, 09:49   #4307
sharpnowaja
Zakorzenienie

witam czwartkowo

wczoraj położyliśmy się z TŻtem na "chwilkę" po obiedzie i obudziliśmy się po 2 godz nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz tak sobie pospaliśmy razem w dzień.
A później mnie naszło na placka więc upiekłam kruszonkę z czekoladą mój ulubiony placuszek i tak wieczorem jadłam a to kawałek placka, ogórek kiszony, placek, ogórek itd

lecę was nadrobić

vil czy Ty czasem jutro nie zaczynasz 7 m-ca/ III trymestr ciąży?
Stary 2013-01-24, 09:50   #4308
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

zastanawiam się... mój bratanek ma za 3 tyg chrzciny... Czy nie wywołać im zdjęcia w antyramie malego... to był 1 dzień po porodzie i raczej nikt im nie zrobił aparatem tylko ja a oni mieli tylko z komórki... i czy porpsotu nie wywołać jej tego zdjęcia np na A4??miałaby taką pamiątkę... maly co prawda był popuchnięty etc... czy dodac do tego zdjęcia np miesiąc po porodzie??
jak zdjęcie do antyramy to wybierz jakieś ładne-nieważne z jakiego okresu

Cytat:
Mi też już ale tego pranelenu tym razem nie kupowałam, bo tam z tego co pamiętam sam czosnek, malina, żurawina... a ja wszystkie te składniki mam u siebie w domu i jestem tak nimi nafaszerowana, że na samą myśl o nich mi niedobrze..
ja już powoli zaczynam pachnieć czosnkiem
Stary 2013-01-24, 09:53   #4309
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
witam czwartkowo

wczoraj położyliśmy się z TŻtem na "chwilkę" po obiedzie i obudziliśmy się po 2 godz nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz tak sobie pospaliśmy razem w dzień.
A później mnie naszło na placka więc upiekłam kruszonkę z czekoladą mój ulubiony placuszek i tak wieczorem jadłam a to kawałek placka, ogórek kiszony, placek, ogórek itd

lecę was nadrobić

vil czy Ty czasem jutro nie zaczynasz 7 m-ca/ III trymestr ciąży?
dasz przepis??

hm ja może bym drożdzowe zwykłe upiekła... hm...
Stary 2013-01-24, 09:54   #4310
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A my mamy dwóch znajomych
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka
I zawsze musimy się zastanawiać, który to który :d Nie mówiąc o Kamilu Jarku, gdzie przez 5 lat myślałam, że nazywa się Jarek

Wczorajsze łowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130124_093838.jpg (45,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_093858.jpg (35,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_093915.jpg (24,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_093948.jpg (48,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_094001.jpg (27,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_094024.jpg (32,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_094031.jpg (35,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130124_093932.jpg (42,6 KB, 18 załadowań)

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-24, 09:57   #4311
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka
I zawsze musimy się zastanawiać, który to który :d Nie mówiąc o Kamilu Jarku, gdzie przez 5 lat myślałam, że nazywa się Jarek

Wczorajsze łowy
jakie śliczne
Stary 2013-01-24, 09:59   #4312
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

hm ja może bym drożdzowe zwykłe upiekła... hm...
przypomniały mi się te pyszne drożdżówki

Cytat:

Wczorajsze łowy
śliczne. uwielbiam małe sukieneczki
Stary 2013-01-24, 10:00   #4313
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka

Wczorajsze łowy
sukienka w paski
Stary 2013-01-24, 10:04   #4314
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ tu ze mną podczytuję Was i zobaczył, że zastanawiacie się nad imieniem Blanka. Pyta się mnie 'wiesz co to Blanka?' i mi pokazał link

https://www.google.pl/search?num=10&....1.jWlQv5mzCEI

Stary 2013-01-24, 10:05   #4315
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj zaczęłam 21tc i też zapomniałam.

Mi kiedyś koleżanka mówiła, że ich mała w 22tc nie ruszała się 2 dni i poszła do lekarza. I lekarz jej powiedział, że dziecko może się tak obrócić, że łożysko jest przy plecach ( nie wiem jakie to ma znaczenie ) i przez to można nawet nie czuć jak się rusza.

Ja właśnie wstałam. Wczoraj pobolewał mnie brzuch cały dzień ale dziś już lepiej.

Kurcze nie ma chętnego, żeby zrobić mi śniadanko
brawo za 21 tc ja wlasnie skonczylam buleczki z serkiem zoltym , szyneczka , jajkami i pomidorkiem
Cytat:
diabli pewnie że Nela jest dobra dla starszej osoby - siostra mojej babci ma tak na imię

o nieróżowe! ładne

antoinettee za 19t

banka za 25t

a my dzisiaj zaczynamy 5 mc
za 5
Cytat:

ja tez w 6 lecii ten czasss
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:06   #4316
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
jakie śliczne
Cytat:
przypomniały mi się te pyszne drożdżówki

śliczne. uwielbiam małe sukieneczki
Cytat:
sukienka w paski
Podziękował

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-24, 10:09   #4317
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No nieźle, widać jak im jesteś niezbędna. Ciękawe czy Twoja praca do marca właśnie tak miałby wyglądać...
no właśnie tak to jest z ich planowaniem.. chyba nei chce im sie mnie w nic wprowadzać, bo w kilka dni bym nie zrobiła a potem trzeba by bylo przekazywać komuś i on pewnie od początku by musiał zaczynac..
Ale nie narzekam, jeszcze 6 dni.. siedze sobie na necie popijam herbatkę, albo podczytuje książkę..

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość
Witajcie, ciężko się połapac w tym Waszym wątku, nie bardzo wiem o co chodzi ,wy sie juz dobrze znacie, szkoda że nie byłam z Wami od początku
Miałam usg i wyszło że będzie wymarzona dziewczynka Wybraliśmy już imie Amaya. Coś jak nasza Maja. To już 21 tydzień.
Jak Wasze brzuszki??? Mój zaczyna się powoli powiększac i przytyłam już 6 kg, nie wiem czy to nie za dużo ???
Macie problem z rozstępami??? Co używacie na rozstępy? ja narazie Mustele i olejek arganowy. Ja narazie nie widze rozstepów ale mam ciągle jakąś wysypke na nogach...
witam!
ja mam 8 kg na plusie.. smaruje kremem-oliwką z rosmanna - dreambaby?? jakoś tak.. A na cyce z ziajki.. Na brzuchu na razie brak rozstępów, ale brzuch mi w miarę równomiernie rośnie i myśle, że to dlatego, a na cycach już mam i to nieładne i całkiem sporo..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez tak sikam jutro odbiore wyniki moczu i zobaczymy...ale pije duzo, wiec moze o to chodzi. jak sie zapomne to karton mleka wypijam naraz do tego butelka wody dziennie, jakas zupa, sok, koktajl. najgorsza jest dla mnie noc, bo ilez mozna wychodzic spod cieplej koldry
u mnie w sypialni jest 24-25 stopni więc sama się rozkopuje, żeby się nie ugotować - mamy wyłączone wszystkie kaloryfery, ale mieszkanie w środku bloku, na środkowym piętrze.. ale wstawać też mi się nie chce..

Cytat:
Witam się po całodniowym braku neta i biorę się za nadrabianko

dołączam się do Was z tą bezsennością, choć widzę, że u mnie nie tak źle jak u Ciebie i wszystko spowodowane najprawdopodobniej katarem, który dziś już praktycznie ustąpił Dziś wstałam o 3, bo byłam już tak głodna i wypoczęta, zjadłam kanapeczki, wypiłam kakao, posiedziałam z 1,5 godzinki przed Tv i później ledwo co zwlekłam się o 10... czułam się fatalnie, na szczęście teraz już jest dobrze mam nadzieję, że znów zacznę wstawać normalnie, choć to chyba ciężkie jak siedzi się w domu cały czas i nic robi, idzie oszaleć, a to tylko 4 dni takie były
o to tak jak ja tylko godzinę wcześniej

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Stosowała któraś z Was tantum verde na gardło w ciąży? bo z tego co mi wiadomo, to nie ma żadnych przeciwwskazań ale wolę się upewnić
ja stosowałam i stosuje, nie ma przeciwskazań, zaleciła mi to internistka..
polecam w pastylkach.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:10   #4318
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ej ale wiesz co pomyślałam?? Można by się kiedyś było wybrac na takie dzidziusiowe zakupy razem jeszcze nie mamy do siebietak tragicznie daleko

co do działki zazdroszcze
to naprawdę duże udogodnienie...

Ja bym wywołała wszytskie ładne jakie mam i dała do anyramy.

Wiem, że działka to na prawdę bardzo dużo zwłaszcza, że jakbyśmy ją chcieli kupić to ok 100tys byśmy musieli za nią dać, a tak to już mamy z głowy bo moi rodzice mi dali.

Cytat:
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka

Wczorajsze łowy
Piękne

Ja miałam w Klasie Adama Marka

Laura

Stary 2013-01-24, 10:13   #4319
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no właśnie tak to jest z ich planowaniem.. chyba nei chce im sie mnie w nic wprowadzać, bo w kilka dni bym nie zrobiła a potem trzeba by bylo przekazywać komuś i on pewnie od początku by musiał zaczynac..
Ale nie narzekam, jeszcze 6 dni.. siedze sobie na necie popijam herbatkę, albo podczytuje książkę..
no to fajnie tylko bez sensu że w takim wypadku każą ci siedzieć do końca
Stary 2013-01-24, 10:13   #4320
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość

Dziewczyny cwiczycie coś, chodzicie na basen? Ja troche się martwie bo do 4,5 m-ca przytyłam tylko 3 kg a w ciągu ostatnich dwóch tygodni doszły mi koljene 3 kg w tak krótkim czasie... 2 tyg... ale chyba za dużo troche jem.
ja chodziłam na początku ciąży, nawet 2 razy w tygodniu, ale się przeziębiłam musiałam zrobić przerwę, potem znowu się przeziębiłam, potem znowu przerwa, potem święta..
Teraz mam zamiar chodzić na gimnastykę dla ciężarnych ale muszę pójść na l4, bo zajęcia w południe na tygodniu..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości