|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Dzień dobry !
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w prlu bym przepadła, albo trafiła do więzienia za jakieś morderstwo w kolejce A ogólnie mądry lekarz, że każe powtórzyć, lepiej wiedzieć Zapomniałam napisać, że niezłe masz godziny na buszowanie po sieci, ja bym chyba nie doczekała !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-24 o 07:32 Powód: skleroza |
||||
|
|
|
|
#3332 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mi się to rzuciło w oczy a co do głupot to kupiłam sobie mydło jakiś czas temu i wczoraj szukam go i myślę no przecież kupiłam gdzie to jest. wieczoram zaglądam po coś do lodówki a tam mydło stoi Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
odstawiłam dzien przed jabłka, pomarańcze i dałam spokój wieczorem ze słodyczami i wyszło wszystko ok. Ale zajadałam się krakersami to się śmiałam ze mi teraz sól wyjdzie w moczu a co do łożyska to ja w 30 tyg miałam II stopień Cytat:
jakiś dziwny twój lekarz![]() Cytat:
![]() a co do rajstop to właśnie sama nie wiem ![]() dobra czas wstać bo pewnie niedługa mama przyjdzie
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie rajstopek, to my nie kupujemy, jedynie takie jakby spodnie materiałowe luźne, takie rajstopki wydają mi się niewygodne dla takiego malucha.
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie by chyba twoj lekarz ukatrupil ![]() Cytat:
|
|
|
#3335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój patent z wczoraj Cola light pita do trzech posiłków (mała szklanka) - obniżyła wszystkie 3 o 10 jednostek ![]() Cytat:
Torres dostał jedne całkiem malutkie. i 2 pary na 0-6 z Calzedoni (w outlecie w zabójczej cenie i koleżanka nie mogła się powstrzymać Despa, gratuluję udanej wizyty! i śliczne imię - Emilka
|
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ale naskrobałyście od wczoraj
nie mam czasu ostatnio nawet poczytać ze spokojem. Gratuluje wizyt i zdrowych dzieciaczków!!! Kwiatuszek - pokaźna kolekcja ciuszków!!! ale nie wiem czy mnie przebiłaś haha nie chce mi się liczyć Co do rajstopek ja mam chyba z 8 par w tym może ze 3 nowe reszta używana w dobrym stanie ![]() Ja wczoraj byłam na wizycie, KTG wyszło dobrze, wizyta sama w sobie też wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna. Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha Muszę liczyć ruchy i zapisywać ale ni jak mi się to widzi cały dzień z kartką latać i długopisem.
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Doturlałam się do przychodni i z powrotem. Jestem 7 w kolejce do lekarza Zastanawiam się czy nie zamienić na M, ale boję się krótszych rękawów, albo, że będzie na brzuszku mi się opinać. Chyba przy L zostanę. Wczoraj coś mi siadło na żołądku....Buuu....przesi edziałam chyba pół godziny na ubikacji, a w z brzuchem tak nie wygodnie.... No, ale szybko poszło. Wiecie co mnie ostatnio wkurza? Dobre rady co do miejsca rodzenia. Włącza mi się normalnie agresor. Wybrałam szpital u nas w Jastrzębiu. Mam go prawie zaraz pod oknem. Na co wszyscy, że powinnam wybrać inny, a nawet taki 30km dalej, bo u nas "podobno" położne bywają niemiłe. To się pytam- czy to, że przejadę 30km sprawi, że będzie mnie mniej boleć przy porodzie?
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nudy o cukrzycy:
Wiesz my o diecie nie gadaliśmy, bo ja nie mam żadnych przekroczeń poza porannymi, na które dieta ogólnie nie a wpływu, pan poradził.. zmienić glukometr bo wd ludzi ze środowiska, on zaniża wyniki i dlatego normy są niższe o 10 niż np w innych ośrdkach w pl i na zachodzie.... (tam na czczo - 100) Powiedział, że wyluzuję wtedy i na tamtym drugim będą lepsze wyniki (stres podnosi poziom cukru) , poza tym, bo już zwariowałam w sensowność tego j to raz na dwa tyg mam sobie zrobić w labie glukozę na czczo...- ale bardziej dla mnie, niż dla niego, da mi skierowanie, za darmo zrobię. Pomijając fakt, że wd niego tak stabilne cukry jak moje w zasadzie non stop - 80 - 110 nic dziecku nie zrobią ! Pokazał mi wykres swojej pacjentki z curkrzycą przed ciążą, wahania od 50 do 300 ! No i uczyniłam to wczoraj... pomiar z jednej kropli krwi na czczo z contura - 75 z "mojego" 85... i wszystkie na tamtym o 10-15 niższe...komedia !! A ogólnie to sporo sobie pogadaliśmy ogólnie o cukrze i tendencjach do tycia, i dlaczego ja żeby mieć BMI poza ciążą 21- 22 muszę się namęczyć i praktycznie non stop pilnować, a inni niekoniecznie.. ![]() Cytat:
za wizytę...
|
|
|
#3339 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na takim oddziale ludzie powinni być bardziej ludzcy, przecież i tak dla każdej kobiety to jest wystarczająco trudne przezycie a oni jeszcze wszystko pogarszają. straszny ten post ![]() Cytat:
za mieszkanie nie przemęczaj się za bardzo Cytat:
trochę już masz tych ubranek, wcale nie tak mało ale fakt kupić wszystko nowe to ogromny kosztCytat:
ja obstawiam 2,2-2,3kg a boli i mnie, aż czasem nie mogę uwierzyć że takie maleństwo może mieć tyle siły ![]() a co do terminu to u mnie różnią się tylko o 1 dzień, chociaż jak gin dał mi rozpiskę z poszczególnymi wymiarami to właśnie też kość udowa była jak u 2 tyg starszego dziecka, wiec nie wiem czemu mi tak wychodzi Cytat:
błagam powiedz, że po jakimś czasie Ci przeszło ![]() Cytat:
może żartował... przecież to malutko... no chyba, że wcześniej nie tyłaś a te 5kg przybyło od ostatniej wizyty wtedy ewentualnie mogłabym zrozumieć lekarza ale wątpię że tak było ![]() Cytat:
mi i mojej siostrze też rodzice pozwolili wybrać imiona dla braci u jednego przeszło bez gadania a u drugiego ja chciałam Kacper (po duszku Kacperku) a siostra Karol no i został Karol, także u nas jeśli będzie Karolek to po wujku ![]() Cytat:
3 pary pewnie starczą, ja mam póki co tylko jedne i nie wiem jaki rozmiar... mały ale jaki dokładnie nie wiem...a tak w ogóle to mi przypomniałaś o mojej kochanej koleżance bo trochę ciuszków mam też właśnie od niej. mówię jej, żeby już nic nie kupowała ale ona twierdzi, że jak wejdzie do sklepu z używanymi ciuchami to nie może się powstrzymać i musi coś kupić dla mojego małego kochana jest
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
My juz po kawusi i sniadanku ![]() Rajstopek ja nie kupuje, mam chyba 2 lub 3 spodenki i to wystarczy.. w rajstopkach wydaje mi sie, ze moze byc dziecku za goraco, skora sie przegrzewa.. przynajmniej u mnie tak jest, wiec wole sobie to oszczedzic i zakladac luzniejsze spodenki czy pajacyki
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gin. każdej ciężarnej po 35 tyg. zleca liczenie cykli ruchów. Musi być min. 10 w ciągu dnia, jak nagły wzrost lub spadek to przylecieć na KTG. A w 39-40 tygodniu musi być co najmniej 5 ruchów.
|
|
|
#3342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio w ferworze zakupów i wyrzucania opakowań, pudełek wyrzuciłam też sobie pudełka z magnezem Wpakowałam wszystkie kartony do jednej reklamówki i od razu do zsypu wywaliłam. Tzn taka jest teoria bo magnezu nie znalazłam, a na 100% przyniosłam go z apteki ![]() Cytat:
Właśnie, co tak te ruchy musisz zapisywać??? Ja jak czuję w dzień, że maluszek gdzieś tam poszaleje to jestem spokojna, dopiero wieczorkiem jak się położę to się bawimy
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja dziś średnio dobrze spałam śnilo mi się że mi pępowina na około brzucha wylazła i ciągnęla się aż do nogi ;( ehhh takze zmięta jestem bo mnie jeszcze brzucho w nocy twardniał
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Ahhhh! I bym zapomniała
![]() Dziś pełne 32 tygodnie ciąży Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży. Jestem przeszczęśliwa
|
|
|
#3345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
![]() 'Cytat:
Wszystkiego Najlepszego Nie wiedziałam czy to skurcze, lekarzowi opisywałam jako twardnięcie brzucha i dla pewności sprawdził na ktg co to i wyszło że skurcze. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak to wytłumaczył---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------ Cukrzycówki, mam takie pytanie otóż na czczo mam zawsze dobry cukier 69-84 a po I śniadaniu ostatnio coraz wyższy dzisiaj 120 a zjadłam tylko 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną i ogórkiem. Co może być tego przyczyną? |
||||||
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'to idziesz 1wsza na ![]() Cytat:
i to co zapomnialam maria28 za podpisanie Aktu- no i wiecie co piekarnik co mrozi eh no ja jak zawsze opozniona w stawaniu - nastawilam se budzik na 8.45 taa i zamiast wlaczyc almar i po 10min sie obudzic - wstalam o 9.35 ![]() teraz na szybko snaidnako - dzis platki z melkiem - no ale podobno mam mu duzo zelaza i wpania dawac by mu zdrowo kosci rosly, wiec sie zmuszam do mleka - bo osobiscie nienawidze!!!! ![]() wiec prosze tu ladnie duzo pisac . bym miala co nadrabiac jak wroce - tak mysle ze ok 14 powinnam byc juz w domku milego dzionka wam zycze |
||
|
|
|
|
#3347 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powolne budzenie się trzustki z rana, a w związku z tym że się powoli budzi i rozkręca rano znosi mniej niż popołudniu jak już jest rozkręcona. Proponuję na śniadano sałatkę, paróweczkę, jajecznicę etc bez węgli, dopiero po godzinie lub 1,5 h coś z chlebem. U mnie działa. W ogóle zasada jest taka, że jak po posiłkach z rzeczy dozwolonych oczywiście cukry ciągle wysokie, to je rozbijamy na coraz mniejsza, za to częściej.
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
witam się
dziewczynki widziałam, że od dziś w realu są pieluchy PAMPERS 1 za 19.99 zł 43 szt. czy to drogo?
|
|
|
|
|
#3349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() osz w mordę....Cytat:
Cytat:
dostałam wczoraj smsa od przyjaciółki z UK o lakonicznej treści "czy mogę już kupować ubranka dla Torresa?" mnie trochę to zawstydza my jeszcze nie kupiliśmy NIC. wszystko dostaliśmy...wczoraj znajomi przynieśli pościel do wózeczka. nie wpadłabym na to choćbym tydzień myślała..... magnezujesz się?! ![]() Cytat:
Tylko ja jem na I śniadanie węgle. śladową ilość, ale zminimalizowanie porcji z karteczki zdziałało cuda. Cytat:
bo ruchy wieczorem były, ale zupełnie inne niż zazwyczaj.
|
|
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze takie pytanie czy taki skok też jest niebezpieczny jeżeli na czczo 74 a po I śniadaniu 120? Czy to jeszcze w normie więc ok? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
W e leclercu i tesco w jednym po 27,99 a w drugim 30,99 tylko nie pamiętam już która cena w którym była. Także za 19,99 to bym brała ![]() A ile na początek jak w takiej promocji by kupić 2 opakowania? Tych najmniejszych? |
||
|
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie są widełki więc w normie wszystko, luzik ![]() A jakbyś się kiedyś decydowała na parówki na śniadanko, to oczywiście te co pani o nich kiedyś pisała 93 % z szynki. Bo inne to mają dziwne rzeczy w składzie... które też mogą podnosić
|
|
|
#3352 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,możecie mi pogratulować - dzisiaj spałam 1 godzinę i 20 min. ..... ![]() jakim cudem dotrwam do wieczora ,to nie wiem....... Cytat:
![]() Twój lekarz jest jakiś nienormalny odpoczywaj Cytat:
Cytat:
aż mnie ciarki przeszły ...... to przecież zaraz..... ![]() Cytat:
no ja do teraz szukam ogórka .... na 100 % kupiłam ,na 100% przyniosłam do auta z innymi zakupami jeszcze i zniknął ..... Cytat:
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, pododbno po 30 tygodniu powinno sie liczyc...Mi u ginka i w szpitalu zalecili od 9.00 zaczac liczyc i zapisywac o któej nastąpi dziesiąty ruch , np:10.00, 11.30 itp i tyle- chyba wygopdniejsze. Podobno po obserwacji aktywnosci płodu można zauwazyc, czy porid sie nie zbliza itp. |
||
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
trudno powiedzieć ...bo jak zmieniłam materac to jak ręką odjął ....na drugi dzień mogłam poruszać się normalnie ... ale wcześniej spędziłam 1,5 miesiąca na kanapie
a bolało jak cholera !!!! bardzo...... , nie mogłam wstać ,ani usiąść ,przy chodzeniu bardzo bolało a jak szłam siku to nad ubikacją stałam z 10 min.bo usiąść nie mogłam .Ból był umiejscowiony w środku pośladka .....
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja tez byłam w rossmanie bo kosmetyki hippa i kupiłam tylko oliwkę bo reszty co chciałam to nie było ![]() O Larecie ja pisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i u nas jak jest zakaz odwiedzin to TŻ przy porodzie nie może być ![]() Cytat:
Przyszły mi rzeczy od r_p77 i jestem bardzo zadowolona! Chyba jeszcze zamówie pare rzeczy u niego. Co do pieluch to niepotrzebnie brałam te grubsze.. no ale są jakby co Za to kolorowe są śliczne Dziewczyny ile potrzeba majtek poporodowych?! |
||||
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter dziwny ten twój ginekolog zaczynasz 7 miesiąc i 5 kg na plusie to co on by chciał żebyś po porodzie mniej ważyła aniżeli przed???? I tak schudniesz i tak prędzej czy później. Ja dziś wg miesięcy mam 7 miesiąc i mam 7,5 kg na plusie bo się rano ważyłam i od 8 stycznia przytyłam tylko 0,5 kg pomimo tego iż jem sporo ale może i zdrowo i dlatego tak. Mój ginekolog ostatnio na wizycie miałam 7 na plusie do mojego tż skwitował mnie krótko i Pan pilnuje żony by dobrze się odżywiała i mięso jadła itp. a tż na to że ale ona cały czas je a lekarz z irytacją "no tak widać to szczególnie po wadze" czyli wg niego bardzo mało przytyłam jak na ten wiek i spokojnie te 2-3 kg na miesiąc mogę przytyć więc nie przejmuj
Najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie i się rozwija.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie? |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

w prlu bym przepadła, albo trafiła do więzienia za jakieś morderstwo w kolejce
A ogólnie mądry lekarz, że każe powtórzyć, lepiej wiedzieć 

jakiś dziwny twój lekarz
05.07.2008
pita do trzech posiłków (mała szklanka) - obniżyła wszystkie 3 o 10 jednostek
cały dzień z kartką latać i długopisem.

na takim oddziale ludzie powinni być bardziej ludzcy, przecież i tak dla każdej kobiety to jest wystarczająco trudne przezycie a oni jeszcze wszystko pogarszają. straszny ten post 

'to idziesz 1wsza na
- no ale podobno mam mu duzo zelaza i wpania dawac by mu zdrowo kosci rosly, wiec sie zmuszam do mleka - bo osobiscie nienawidze!!!!