MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 07:31   #3331
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Dzień dobry !

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My po usg- starsza siostra była zafascynowana - mała nadal pozostała małą nic dodatkowego jej nie urosło ....No i będzie Emilka ....
Waży 1526 (wg usg)- termin porodu z @ i usg rózni się tylko 1 dniem
No i pięknie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanie po moim dzisiejszym USG: jakie macie stopnie dojrzałości łożyska?
Ja miałam tydzień temu I.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie u ginekologa.
Dostałam opieprz, że za dużo przytyłam, ech... No nie wiem sama, w poniedziałek zaczynam 7 miesiąc a waga 5 kg na plusie od początku. Przed ciążą miałam odpowiednią wagę do wzrostu.
Raaany to jak miałaś przed ciążą wagę w normie, to aż dziwne, bo normy wyraźnie mówią że dla osoby z normalną wagą chyba do 12 kg to standard... Nie przejmuj się !

Cytat:
Aaaa i wykrakałam sobie: muszę powtórzyć glukozę po 32 tygodniu Ja wcześniej nie zwróciłam uwagi, ale poziom glukozy na czczo mam mniejszy niż po 2h. Poza tym moja babcia ma cukrzycę, o czym się niedawno dowiedziałam. Więc lekarz zalecił dla pewności powtórzenie tego badania.
Wypić to wypiję, ale nudy czekać tam te 2h.
Oj dla mnie też czekanie to była najgorsza rzecz, nie znoszę czekać i kolejek - wnerwiam się w 5 sekund w prlu bym przepadła, albo trafiła do więzienia za jakieś morderstwo w kolejce A ogólnie mądry lekarz, że każe powtórzyć, lepiej wiedzieć

Zapomniałam napisać, że niezłe masz godziny na buszowanie po sieci, ja bym chyba nie doczekała !

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-01-24 o 07:32 Powód: skleroza
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 07:54   #3332
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

byliśmy dziś na USG. Młody waży już 1950g i wygląda na to, że wszystko jest ok.
:

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

uuu... Mokka, to jaki Ty masz piekarnik, ze mrozi? hihih
:
też mi się to rzuciło w oczy

a co do głupot to kupiłam sobie mydło jakiś czas temu i wczoraj szukam go i myślę no przecież kupiłam gdzie to jest. wieczoram zaglądam po coś do lodówki a tam mydło stoi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Megi może mogłabyś zmienić mi wiek na pierwszej stronie na 22? (;

Nooo idę czytać...
najlepszego

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My po usg- starsza siostra była zafascynowana - mała nadal pozostała małą nic dodatkowego jej nie urosło ....No i będzie Emilka ....
Waży 1526 (wg usg)- termin porodu z @ i usg rózni się tylko 1 dniem

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
:

a właśnie Małpka jak Ci wyszły te wyniki moczu (glukoza), ja jutro idę na badania.. oby wyszły dobrze, już nic od 18 nie jem..
jeszcze jedno pytanie po moim dzisiejszym USG: jakie macie stopnie dojrzałości łożyska?[/QUOTE]
odstawiłam dzien przed jabłka, pomarańcze i dałam spokój wieczorem ze słodyczami i wyszło wszystko ok. Ale zajadałam się krakersami to się śmiałam ze mi teraz sól wyjdzie w moczu

a co do łożyska to ja w 30 tyg miałam II stopień

Cytat:
Dostałam opieprz, że za dużo przytyłam, ech... No nie wiem sama, w poniedziałek zaczynam 7 miesiąc a waga 5 kg na plusie od początku. Przed ciążą miałam odpowiednią wagę do wzrostu.
Ale w sumie ostatnio zajadam się dwa razy dziennie batonikami, muszę ograniczyć.
Poza tym od weekendu strasznie mnie boli lewa strona brzucha jak chodzę, leżę na lewej stronie i na prosto. Ostatnio nie mogłam lewej nogi podnieść nawet troszkę, bo tak boli. No i pachwina, krocze podbolewa. A jak chodzę to jest jeszcze gorzej
Dostałam nakaz leżakowania po 2, 3h dziennie i oszczędny tryb życia, mało łażenia.
Jak to lekarz powiedział teraz już nie bedzie lepiej, będzie GORZEJ, a ja na to, że też tak mówię Musze się przyzwyczaić, że tak pewnie będzie do końca, maluch rośnie, kręci się i naciska na różne narządy.
a
ze 5 kg to dużo jak na 7 miesiąc jakiś dziwny twój lekarz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
no właśnie-przy okazji mam pytanie: pod pajacyk zakłada się jeszcze body czy na golasa?

i do mamuś marcowych: kupujecie rajstopki? jeśli tak to ile?
ł
jak zimno to chyba trzeba już sama nie pamietam jak to było
a co do rajstop to właśnie sama nie wiem

dobra czas wstać bo pewnie niedługa mama przyjdzie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 08:09   #3333
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Odnośnie rajstopek, to my nie kupujemy, jedynie takie jakby spodnie materiałowe luźne, takie rajstopki wydają mi się niewygodne dla takiego malucha.
Stary 2013-01-24, 08:13   #3334
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w sumie ostatnio zajadam się dwa razy dziennie batonikami, muszę ograniczyć.
że co? to mnie by chyba twoj lekarz ukatrupil

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do głupot to kupiłam sobie mydło jakiś czas temu i wczoraj szukam go i myślę no przecież kupiłam gdzie to jest. wieczoram zaglądam po coś do lodówki a tam mydło stoi

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 08:18   #3335
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No niestety ja nie dostane ani jednego ubranka, ani zabawki, ani łóżeczka nic pożyczonego wszystko musze kupować sama. Wszystkie ubranka od zera. Nowy wózek, łóżeczko, leżaczek a to sa straszne koszty.
heh... no wydatki są olbrzymie....

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Przynajmniej podpisaliśmy akt notarialny, więc mamy już swoje mieszkanie na papierze.
super!!!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

a tu przynajmniej mi gość wyjaśniał dlaczego coś działa lub nie działa, a nie powtarzał jak mantrę że tak trzeba i tyle. Następna wizyta za tydzień !
a jakieś triki i sztuczki?!
mój patent z wczoraj Cola light pita do trzech posiłków (mała szklanka) - obniżyła wszystkie 3 o 10 jednostek cukier na czczo też niższy niż przez ostatni tydzień. jestem w ciężkim szoku

Cytat:
Dostałam nakaz leżakowania po 2, 3h dziennie i oszczędny tryb życia, mało łażenia.
no to przełączka na tryb: wolniej. Będzie gites

Cytat:
i do mamuś marcowych: kupujecie rajstopki? jeśli tak to ile?
Torres dostał jedne całkiem malutkie. i 2 pary na 0-6 z Calzedoni (w outlecie w zabójczej cenie i koleżanka nie mogła się powstrzymać )

Despa, gratuluję udanej wizyty! i śliczne imię - Emilka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 08:33   #3336
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej ale naskrobałyście od wczoraj nie mam czasu ostatnio nawet poczytać ze spokojem.

Gratuluje wizyt i zdrowych dzieciaczków!!!

Kwiatuszek - pokaźna kolekcja ciuszków!!! ale nie wiem czy mnie przebiłaś haha nie chce mi się liczyć

Co do rajstopek ja mam chyba z 8 par w tym może ze 3 nowe reszta używana w dobrym stanie

Ja wczoraj byłam na wizycie, KTG wyszło dobrze, wizyta sama w sobie też wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna.
Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha

Muszę liczyć ruchy i zapisywać ale ni jak mi się to widzi cały dzień z kartką latać i długopisem.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 08:36   #3337
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane!

Doturlałam się do przychodni i z powrotem. Jestem 7 w kolejce do lekarza Zahaczyłam też o Lidl. Mają bardzo fajne bluzy damskie typu oversize, kupiłam sobie szarą L. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-F70F8059-090829A7/lidl_pl/hs.xsl/index_33317.htm
Zastanawiam się czy nie zamienić na M, ale boję się krótszych rękawów, albo, że będzie na brzuszku mi się opinać. Chyba przy L zostanę.

Wczoraj coś mi siadło na żołądku....Buuu....przesi edziałam chyba pół godziny na ubikacji, a w z brzuchem tak nie wygodnie.... No, ale szybko poszło.

Wiecie co mnie ostatnio wkurza? Dobre rady co do miejsca rodzenia. Włącza mi się normalnie agresor. Wybrałam szpital u nas w Jastrzębiu. Mam go prawie zaraz pod oknem. Na co wszyscy, że powinnam wybrać inny, a nawet taki 30km dalej, bo u nas "podobno" położne bywają niemiłe. To się pytam- czy to, że przejadę 30km sprawi, że będzie mnie mniej boleć przy porodzie?

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 08:50   #3338
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a jakieś triki i sztuczki?!
Nudy o cukrzycy:

Wiesz my o diecie nie gadaliśmy, bo ja nie mam żadnych przekroczeń poza porannymi, na które dieta ogólnie nie a wpływu, pan poradził.. zmienić glukometr bo wd ludzi ze środowiska, on zaniża wyniki i dlatego normy są niższe o 10 niż np w innych ośrdkach w pl i na zachodzie.... (tam na czczo - 100)

Powiedział, że wyluzuję wtedy i na tamtym drugim będą lepsze wyniki (stres podnosi poziom cukru) , poza tym, bo już zwariowałam w sensowność tego j to raz na dwa tyg mam sobie zrobić w labie glukozę na czczo...- ale bardziej dla mnie, niż dla niego, da mi skierowanie, za darmo zrobię.

Pomijając fakt, że wd niego tak stabilne cukry jak moje w zasadzie non stop - 80 - 110 nic dziecku nie zrobią ! Pokazał mi wykres swojej pacjentki z curkrzycą przed ciążą, wahania od 50 do 300 !

No i uczyniłam to wczoraj... pomiar z jednej kropli krwi na czczo z contura - 75 z "mojego" 85... i wszystkie na tamtym o 10-15 niższe...komedia !!

A ogólnie to sporo sobie pogadaliśmy ogólnie o cukrze i tendencjach do tycia, i dlaczego ja żeby mieć BMI poza ciążą 21- 22 muszę się namęczyć i praktycznie non stop pilnować, a inni niekoniecznie..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie, KTG wyszło dobrze, wizyta sama w sobie też wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna.
Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha

Muszę liczyć ruchy i zapisywać ale ni jak mi się to widzi cały dzień z kartką latać i długopisem.
A dlaczego masz zapisywać tak szczegółowo ? No i za wizytę...
Stary 2013-01-24, 08:51   #3339
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
12 Lut 2012 Temat postu: Re: poród w Lubinie
squo napisał:
"Witam, ja tam rodzilam całkiem niedwno i pytalam sie miesiac wczesniej o znieczulenie swojego lekarza, ktory tam ma dyzury-tam nie daja zadnego znieczulenie-trzeba sie meczyc(mozna wbrac jedynie pilki i prysznic....)-nie polecam tego szpitala-moj porod to koszmar, zero wsparcia personelu-czulam sie jak cos niepotrzebnego, bo Pania chcialo sie spac i byly zmeczone-smialy sie w oczy, ze jak sie nie pospiesze to urodze chore dziecko(dziecko jest zdrowe)a ja mialam wywolywany porod,wiec ze zmeczenia mdlalam miedzy skurczami i pamietam wszystko przez mgłem, poniewaz urodzilam przed połnoca-dziecko urodzilo sie o kilogram wieksze niz powinno, zdecydowanie powinnam miec cesarke-do tej pory mam koszmary zwiazane z porodem. Czuje sie winna, bo przez traume nie mialam pokarmu przez 7 dni, a ze dostam niezly opiernicz,ze dziecko zaglodze,wiec zupelnie zrezygnowalam z karmienia piersia...to moje pierwsze dziecko, długo wyczekiwane i bez komplikaci w trakcie ciazy, po tym co przezylam niestety ostatnie-dziecko mialo sie nie meczyc-zapewniali mnie,ze szybko pojdzie-niestety wszystko bylo inaczej ku moim wielkim checia przezycia tego dnia jako najpiekniejszego w zyciu-moze trafilam na taka zmiane-a moze tam tak jest...Nie musice brac mojego wpisu pod uwage, bo kazda kobieta jest inna i kazdy porod jest inny-mnie niestety nic dobrego nie spotkalo. Na całe szczescie nasze dziecko jest zdrowe,ale swoje przezylam.."
o ludzie na takim oddziale ludzie powinni być bardziej ludzcy, przecież i tak dla każdej kobiety to jest wystarczająco trudne przezycie a oni jeszcze wszystko pogarszają. straszny ten post

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Cześć laski!
Ja nie ogarnę wątku. Najwyżej mnie usuniecie
W nowej pracy mam zapieprz. Zaczynam wcześniej, wychodzę po godzinach, nie wiem, czy do domu nie zacznę brać pracy, więc ogólnie lipa. Ledwo żyję.
Przynajmniej podpisaliśmy akt notarialny, więc mamy już swoje mieszkanie na papierze.
za mieszkanie
nie przemęczaj się za bardzo

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Z rozmiaru 56, 62, 68, i 74 wszystko co mam. Wszystko nowe.
I polecam fajny pomysł, wymysliłam go dzisiaj przy segregacji. W szafie mam 4 półki i na każdą nakleiłam malutka karteczke z napisem rozmiaru, tak jak w niektórych sklepach.
Pierwsza półka 56, druga 62, trzecia 68 i czwarta 74 i na każdej półce porobione "kupki" z ubranek odpowiednio do rozmiaru. Teraz jak mąż bedzie sam to bez problemu znajdzie co gdzie jest i nie zrobi burdelu a jak mały wyrośnie z jakiegoś rozmiaru to całą półke to kartonu bez przebierania.
fajny pomysł z rozmiarami trochę już masz tych ubranek, wcale nie tak mało ale fakt kupić wszystko nowe to ogromny koszt

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
coś czuję że ponad 2,5 kg będzie..
bo coraz mocniej się rozpycha i boliii jak cholera..
heh aż tyle to chyba nieee... ja obstawiam 2,2-2,3kg a boli i mnie, aż czasem nie mogę uwierzyć że takie maleństwo może mieć tyle siły

a co do terminu to u mnie różnią się tylko o 1 dzień, chociaż jak gin dał mi rozpiskę z poszczególnymi wymiarami to właśnie też kość udowa była jak u 2 tyg starszego dziecka, wiec nie wiem czemu mi tak wychodzi

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny weszłam tylko na moment mam okropny ból kręgosłupa ale tak to jest jak się bierze za sprzątanie całego mieszkania ochh wariatka ze mnie jutro rano Was poczytam dobranoc
mam nadzieję, że dziś już lepiej

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co dobólu to ja miałam podobnie .....
błagam powiedz, że po jakimś czasie Ci przeszło

Cytat:
za dużo? może żartował... przecież to malutko... no chyba, że wcześniej nie tyłaś a te 5kg przybyło od ostatniej wizyty wtedy ewentualnie mogłabym zrozumieć lekarza ale wątpię że tak było

Cytat:
u ns to chyba Julka najbardziej się nastawiła że Karolek i jak proponuje inne to mówi że inne nie bo to jest Karolek
no i fajnie mi i mojej siostrze też rodzice pozwolili wybrać imiona dla braci u jednego przeszło bez gadania a u drugiego ja chciałam Kacper (po duszku Kacperku) a siostra Karol no i został Karol, także u nas jeśli będzie Karolek to po wujku

Cytat:
Torres dostał jedne całkiem malutkie. i 2 pary na 0-6 z Calzedoni (w outlecie w zabójczej cenie i koleżanka nie mogła się powstrzymać )
super koleżanka 3 pary pewnie starczą, ja mam póki co tylko jedne i nie wiem jaki rozmiar... mały ale jaki dokładnie nie wiem...

a tak w ogóle to mi przypomniałaś o mojej kochanej koleżance bo trochę ciuszków mam też właśnie od niej. mówię jej, żeby już nic nie kupowała ale ona twierdzi, że jak wejdzie do sklepu z używanymi ciuchami to nie może się powstrzymać i musi coś kupić dla mojego małego kochana jest
Stary 2013-01-24, 09:00   #3340
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry
My juz po kawusi i sniadanku

Rajstopek ja nie kupuje, mam chyba 2 lub 3 spodenki i to wystarczy.. w rajstopkach wydaje mi sie, ze moze byc dziecku za goraco, skora sie przegrzewa.. przynajmniej u mnie tak jest, wiec wole sobie to oszczedzic i zakladac luzniejsze spodenki czy pajacyki
Stary 2013-01-24, 09:06   #3341
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

A dlaczego masz zapisywać tak szczegółowo ? No i za wizytę...
Moja gin. każdej ciężarnej po 35 tyg. zleca liczenie cykli ruchów. Musi być min. 10 w ciągu dnia, jak nagły wzrost lub spadek to przylecieć na KTG. A w 39-40 tygodniu musi być co najmniej 5 ruchów.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 09:09   #3342
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

hihi, nie stoi tylko leży i pachnie

Ja ostatnio w ferworze zakupów i wyrzucania opakowań, pudełek wyrzuciłam też sobie pudełka z magnezem Wpakowałam wszystkie kartony do jednej reklamówki i od razu do zsypu wywaliłam. Tzn taka jest teoria bo magnezu nie znalazłam, a na 100% przyniosłam go z apteki
Cytat:

aaaa! no to jesteś już jedną nogą z dzieciątkiem
Właśnie, co tak te ruchy musisz zapisywać??? Ja jak czuję w dzień, że maluszek gdzieś tam poszaleje to jestem spokojna, dopiero wieczorkiem jak się położę to się bawimy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 09:12   #3343
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja dziś średnio dobrze spałam śnilo mi się że mi pępowina na około brzucha wylazła i ciągnęla się aż do nogi ;(

ehhh takze zmięta jestem bo mnie jeszcze brzucho w nocy twardniał
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 09:32   #3344
czarny flamaster
Zadomowienie

Ahhhh! I bym zapomniała

Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Jestem przeszczęśliwa

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 09:52   #3345
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
Dobrej nocki, ja idę spać bo nic nie robię tylko zażeram się pistacjami... muszę tę chuć przespać.
'

Cytat:
jeszcze jedno pytanie po moim dzisiejszym USG: jakie macie stopnie dojrzałości łożyska?
Nic mi lekarz nie mówił do tej pory. A jak to sprawdza na fotelu czy przez usg?'

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Megi może mogłabyś zmienić mi wiek na pierwszej stronie na 22? (;
Wszystkiego Najlepszego

Cytat:
a odczuwałaś te skurcze? czy takie po prostu twardnienie brzucha?
Nie wiedziałam czy to skurcze, lekarzowi opisywałam jako twardnięcie brzucha i dla pewności sprawdził na ktg co to i wyszło że skurcze.

Cytat:

Cytat:

Cytat:

A ogólnie to sporo sobie pogadaliśmy ogólnie o cukrze i tendencjach do tycia, i dlaczego ja żeby mieć BMI poza ciążą 21- 22 muszę się namęczyć i praktycznie non stop pilnować, a inni niekoniecznie..
Ooo to coś o mnie, też żeby utrzymać wagę zawsze musiałam się pilnować jak to wytłumaczył?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ahhhh! I bym zapomniała

Jestem przeszczęśliwa

------------------------------------

Cukrzycówki, mam takie pytanie otóż na czczo mam zawsze dobry cukier 69-84 a po I śniadaniu ostatnio coraz wyższy dzisiaj 120 a zjadłam tylko 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną i ogórkiem.
Co może być tego przyczyną?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:15   #3346
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

'to idziesz 1wsza na haha - ogolnie Gratulacje za wizyte

Cytat:
Ahhhh! I bym zapomniała

Jestem przeszczęśliwa

i to co zapomnialam

maria28 za podpisanie Aktu

- no i wiecie co piekarnik co mrozi - mydlo w lodowce - ahahaha

eh no ja jak zawsze opozniona w stawaniu - nastawilam se budzik na 8.45 taa i zamiast wlaczyc almar i po 10min sie obudzic - wstalam o 9.35
teraz na szybko snaidnako - dzis platki z melkiem - no ale podobno mam mu duzo zelaza i wpania dawac by mu zdrowo kosci rosly, wiec sie zmuszam do mleka - bo osobiscie nienawidze!!!!

wiec prosze tu ladnie duzo pisac . bym miala co nadrabiac jak wroce - tak mysle ze ok 14 powinnam byc juz w domku

milego dzionka wam zycze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:16   #3347
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja gin. każdej ciężarnej po 35 tyg. zleca liczenie cykli ruchów. Musi być min. 10 w ciągu dnia, jak nagły wzrost lub spadek to przylecieć na KTG. A w 39-40 tygodniu musi być co najmniej 5 ruchów.
No właśnie, ja bardziej jak Sorcesress mam:

Cytat:

Właśnie, co tak te ruchy musisz zapisywać??? Ja jak czuję w dzień, że maluszek gdzieś tam poszaleje to jestem spokojna, dopiero wieczorkiem jak się położę to się bawimy
Zwłaszcza, że mój się tyle rusza że praktycznie chwile po wstaniu mogę naliczyć...później może się zmieni jak będzie miał mniej miejsca, to może będę zapisywać. Ktoś zapisuje sumiennie ? czy raczej obserwuje czy zachowanie malucha się nie zmieniło ?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ooo to coś o mnie, też żeby utrzymać wagę zawsze musiałam się pilnować jak to wytłumaczył?
No mechanizmy odpowiedzialne za powstawanie cukrzycy, zmniejszona wrażliwość na insulinę etc. Układa się to w logiczną całość. Lekarstwa brak

Cytat:
Cukrzycówki, mam takie pytanie otóż na czczo mam zawsze dobry cukier 69-84 a po I śniadaniu ostatnio coraz wyższy dzisiaj 120 a zjadłam tylko 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną i ogórkiem.
Powolne budzenie się trzustki z rana, a w związku z tym że się powoli budzi i rozkręca rano znosi mniej niż popołudniu jak już jest rozkręcona. Proponuję na śniadano sałatkę, paróweczkę, jajecznicę etc bez węgli, dopiero po godzinie lub 1,5 h coś z chlebem. U mnie działa. W ogóle zasada jest taka, że jak po posiłkach z rzeczy dozwolonych oczywiście cukry ciągle wysokie, to je rozbijamy na coraz mniejsza, za to częściej.
Stary 2013-01-24, 10:18   #3348
misiulka06
Rozeznanie

witam się dziewczynki widziałam, że od dziś w realu są pieluchy PAMPERS 1 za 19.99 zł 43 szt. czy to drogo?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:29   #3349
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha
osz w mordę....

Cytat:

Powiedział, że wyluzuję wtedy i na tamtym drugim będą lepsze wyniki (stres podnosi poziom cukru)
dobra, życiowa rada. a nie gadki o króliku z kapelusza....

Cytat:
a tak w ogóle to mi przypomniałaś o mojej kochanej koleżance bo trochę ciuszków mam też właśnie od niej. mówię jej, żeby już nic nie kupowała ale ona twierdzi, że jak wejdzie do sklepu z używanymi ciuchami to nie może się powstrzymać i musi coś kupić dla mojego małego kochana jest
hehe
dostałam wczoraj smsa od przyjaciółki z UK o lakonicznej treści "czy mogę już kupować ubranka dla Torresa?"
mnie trochę to zawstydza my jeszcze nie kupiliśmy NIC. wszystko dostaliśmy...
wczoraj znajomi przynieśli pościel do wózeczka. nie wpadłabym na to choćbym tydzień myślała.....

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ehhh takze zmięta jestem bo mnie jeszcze brzucho w nocy twardniał
magnezujesz się?!

Cytat:

Cytat:
ja robię tak jak zaleca doktor Obserwuję Cię. działa.
Tylko ja jem na I śniadanie węgle. śladową ilość, ale zminimalizowanie porcji z karteczki zdziałało cuda.

Cytat:
Zwłaszcza, że mój się tyle rusza że praktycznie chwile po wstaniu mogę naliczyć...później może się zmieni jak będzie miał mniej miejsca, to może będę zapisywać. Ktoś zapisuje sumiennie ? czy raczej obserwuje czy zachowanie malucha się nie zmieniło ?
no ja tak miałam do wczoraj. w wczoraj dzieć miał dzień leniucha... stresik był bo ruchy wieczorem były, ale zupełnie inne niż zazwyczaj.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:35   #3350
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Powolne budzenie się trzustki z rana, a w związku z tym że się powoli budzi i rozkręca rano znosi mniej niż popołudniu jak już jest rozkręcona. Proponuję na śniadano sałatkę, paróweczkę, jajecznicę etc bez węgli, dopiero po godzinie lub 1,5 h coś z chlebem. U mnie działa. W ogóle zasada jest taka, że jak po posiłkach z rzeczy dozwolonych oczywiście cukry ciągle wysokie, to je rozbijamy na coraz mniejsza, za to częściej.
Dzięki w takim razie jutro jajecznica, zobaczymy jaki będzie wynik

A jeszcze takie pytanie czy taki skok też jest niebezpieczny jeżeli na czczo 74 a po I śniadaniu 120? Czy to jeszcze w normie więc ok?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się dziewczynki widziałam, że od dziś w realu są pieluchy PAMPERS 1 za 19.99 zł 43 szt. czy to drogo?
Nie drogo, kiedyś z ciekawości zerknęłam na ceny tych pieluch w różnych miejscach i się troszkę zdziwiłam jaka rozbieżność. W Rossmanie 22,99 albo 23,99 można trafić na promocję za 17,99 i na to czekam na razie
W e leclercu i tesco w jednym po 27,99 a w drugim 30,99 tylko nie pamiętam już która cena w którym była.
Także za 19,99 to bym brała
A ile na początek jak w takiej promocji by kupić 2 opakowania? Tych najmniejszych?
Stary 2013-01-24, 10:43   #3351
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze takie pytanie czy taki skok też jest niebezpieczny jeżeli na czczo 74 a po I śniadaniu 120? Czy to jeszcze w normie więc ok?

Takie są widełki więc w normie wszystko, luzik

A jakbyś się kiedyś decydowała na parówki na śniadanko, to oczywiście te co pani o nich kiedyś pisała 93 % z szynki. Bo inne to mają dziwne rzeczy w składzie... które też mogą podnosić
Stary 2013-01-24, 10:50   #3352
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
możecie mi pogratulować - dzisiaj spałam 1 godzinę i 20 min. ..... ...... ale się wyyyspaaałam .....
jakim cudem dotrwam do wieczora ,to nie wiem.......
Cytat:
Poza tym od weekendu strasznie mnie boli lewa strona brzucha jak chodzę, leżę na lewej stronie i na prosto. Ostatnio nie mogłam lewej nogi podnieść nawet troszkę, bo tak boli. No i pachwina, krocze podbolewa. A jak chodzę to jest jeszcze gorzej
Jak to lekarz powiedział teraz już nie bedzie lepiej, będzie GORZEJ, a ja na to, że też tak mówię Musze się przyzwyczaić, że tak pewnie będzie do końca, maluch rośnie, kręci się i naciska na różne narządy.
no tak 7 miesiąc ciąży i 5 kg !!!! rzeczywiście bardzo dużo !!!!
Twój lekarz jest jakiś nienormalny
odpoczywaj
Cytat:

Cytat:
aż mnie ciarki przeszły ...... to przecież zaraz.....
Cytat:
Ja ostatnio w ferworze zakupów i wyrzucania opakowań, pudełek wyrzuciłam też sobie pudełka z magnezem Wpakowałam wszystkie kartony do jednej reklamówki i od razu do zsypu wywaliłam. Tzn taka jest teoria bo magnezu nie znalazłam, a na 100% przyniosłam go z apteki

no ja do teraz szukam ogórka .... na 100 % kupiłam ,na 100% przyniosłam do auta z innymi zakupami jeszcze i zniknął .....
Cytat:

Jestem przeszczęśliwa
Stary 2013-01-24, 10:53   #3353
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jak jest jakas choroba i odwiedziny zakazane, to porody rodzinne chyba tez. U nas na pewno tak jest tam gdzie chce robic (w zeszlym tygodniu tak bylo przynajmniej, ze byla zakaz odwiedzin) i dziewczyny same rodzily ...
Zalezy jaki szpital, u nas tak było 3 dni, ale poóżna (co prowadzi szkołe rodzenia) pogadała z ordynatorem, ze sie kobiety na rodzinny przygotowuje, ze to stres dpdatkowy i pozwolil tylko na poród tatusiom wchodzic

Cytat:

w 31/32 tygodniu miałąm II

Cytat:
Tak, pododbno po 30 tygodniu powinno sie liczyc...Mi u ginka i w szpitalu zalecili od 9.00 zaczac liczyc i zapisywac o któej nastąpi dziesiąty ruch , np:10.00, 11.30 itp i tyle- chyba wygopdniejsze. Podobno po obserwacji aktywnosci płodu można zauwazyc, czy porid sie nie zbliza itp.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:55   #3354
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A jakbyś się kiedyś decydowała na parówki na śniadanko, to oczywiście te co pani o nich kiedyś pisała 93 % z szynki. Bo inne to mają dziwne rzeczy w składzie... które też mogą podnosić
Wiem, wiem ja parówek prawie nie jadam ale może faktycznie poszukam takich na jakieś rozmaicenie
Stary 2013-01-24, 10:57   #3355
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
osz w mordę....

dobra, życiowa rada. a nie gadki o króliku z kapelusza....

hehe
dostałam wczoraj smsa od przyjaciółki z UK o lakonicznej treści "czy mogę już kupować ubranka dla Torresa?"
mnie trochę to zawstydza my jeszcze nie kupiliśmy NIC. wszystko dostaliśmy...
wczoraj znajomi przynieśli pościel do wózeczka. nie wpadłabym na to choćbym tydzień myślała.....

magnezujesz się?!

ja robię tak jak zaleca doktor Obserwuję Cię. działa.
Tylko ja jem na I śniadanie węgle. śladową ilość, ale zminimalizowanie porcji z karteczki zdziałało cuda.

no ja tak miałam do wczoraj. w wczoraj dzieć miał dzień leniucha... stresik był bo ruchy wieczorem były, ale zupełnie inne niż zazwyczaj.
tak. jem magnez.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:58   #3356
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
błagam powiedz, że po jakimś czasie Ci przeszło
trudno powiedzieć ...bo jak zmieniłam materac to jak ręką odjął ....na drugi dzień mogłam poruszać się normalnie ... ale wcześniej spędziłam 1,5 miesiąca na kanapie .....
a bolało jak cholera !!!! bardzo...... , nie mogłam wstać ,ani usiąść ,przy chodzeniu bardzo bolało a jak szłam siku to nad ubikacją stałam z 10 min.bo usiąść nie mogłam .Ból był umiejscowiony w środku pośladka .....
Stary 2013-01-24, 11:04   #3357
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
byliśmy dziś na USG. Młody waży już 1950g i wygląda na to, że wszystko jest ok.
po drodze zajechaliśmy do sklepu zobaczyć i pomacać materace ale nie było żadnego pianka-gryka-kokos, same gryka-kokos i pianka-kokos. nie wiem czy na gryce w ogóle się kładzie dziecko, ale ja nie chciałabym na czymś takim spać.
w tym samym sklepie były wózki, trochę im się poprzyglądaliśmy, ale nie długo bo nie przepadam za tym sklepem. nikt nie chce w niczym pomóc, powiedzieć czegokolwiek o danym produkcie, o wszystko trzeba się dopraszać. ale z informacji praktycznych: skupiliśmy się dalej na granderze i larecie, mieli też tambero, ale jego nie zdążyliśmy już "zmacać". jak zaczęliśmy rozkładać i składać spacerówki to dopiero zauważyłam to o czym któraś z Was pisała, w granderze ten materiał za budką sobie tak nijak wisi, nie da się go podpiąć i są tam szpary, czyli gdyby wiatr wiał w stronę wózka to tam może nieźle zawiewać. laret ma to zabudowane, więc i wizualnie i praktycznie wygląda to dużo lepiej. nie wiem jak ma tambero, ale to i tak planuję wszystko posprawdzać w innym sklepie, w którym ktoś się zna na tym co sprzedaje. któraś z Was pisała, że laret jest wywrotny, próbowałam go wywrócić jeżdżąc nim po sklepie i nijak nie chciało mi się to udać, nawet nie chciał lecieć na bok
podsumowując dalej nie wiem jaki wózek chcemy
Super że maluszek duży i zdrowy
Ja tez byłam w rossmanie bo kosmetyki hippa i kupiłam tylko oliwkę bo reszty co chciałam to nie było
O Larecie ja pisałam ale nie z doświadczenia tylko wyczytanych opini, i to niestety nie jest tak że on sam w sobie jest wywrotny tylko jak siedzisko jest przodem lub tyłem( już nie pamiętam ale jedno z tych opcji) i dziecko przechyli do przodu to on się wywraca. Ale sama go nie wywrócisz tylko dzidziuś ma jakąś przewage i wtedy, ale dużo też osób chwali go sobie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja mam taki
http://www.arus.pl/materac-gryka-pia...-poszewka.html

i tu nic z gryką nie schodzi.
Moja siostra miała 2 razy kokos-gryka i były super.. i ja tez taki chyba kupie. No i oczywiście nie czuć żadnej gryki

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
No co do męża to różnie może być, mój trzymał aparat i nie zrobił ani jednego zdjęcia
Na szczęście lekarz nam zrobił i mam z przecinania pępowinki, naszej trójki i Julkę rozdarciuszka
za to nie mam już potem żadnego ze szpitala i bardzo mi z tego powodu żal i smutno. Tylko te 3 co nam lekarz zrobił.
Teraz sama będę cykać.

u nas też zakaz odwiedzin
6 dni temu zmarła w naszym szpitalu dziewczyna 24 letnia na świńską grypę i 2 kolejne leżą w szpitalu
w tym jedna dziewczyna w ciąży.

także pewnie nie będzie odwiedzin i mąż tylko przy porodzie będzie mógł być, a potem już oglądanie przez szybę.
Takie zdjęcia są super, moja siostra jak rodziła pierwszy raz to ma takie umaziane dziecko na rękach, szwagier zrobił. A za drugim razem był zakaz odiwedzin więc położna jej zrobiła jak wyszła mała i była pomiędzy nogami (ale krocza ani nic takiego nie ujęła) no i jak ją podali na ręcę super i może ktoś myśleć że takie dziecko jest "brzydkie" ale to chyba najpiękniejsza pamiątka
no i u nas jak jest zakaz odwiedzin to TŻ przy porodzie nie może być

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
O matko... Tż jednak miał rację z tym co przed chwilą do mnie powiedział Bo właśnie otworzył sobie browara i ja mówię do niego żeby go schował i mnie nie szczuł bo mam straszną ochotę A on na to: "Tobie to piwa nie trzeba, bo bez niego tak mówisz jakbyś była po..."
Ja mam to samo! Lodówka ciągle jest dla mnie pralką...

Przyszły mi rzeczy od r_p77 i jestem bardzo zadowolona! Chyba jeszcze zamówie pare rzeczy u niego. Co do pieluch to niepotrzebnie brałam te grubsze.. no ale są jakby co Za to kolorowe są śliczne

Dziewczyny ile potrzeba majtek poporodowych?!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:06   #3358
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Demeter dziwny ten twój ginekolog zaczynasz 7 miesiąc i 5 kg na plusie to co on by chciał żebyś po porodzie mniej ważyła aniżeli przed???? I tak schudniesz i tak prędzej czy później. Ja dziś wg miesięcy mam 7 miesiąc i mam 7,5 kg na plusie bo się rano ważyłam i od 8 stycznia przytyłam tylko 0,5 kg pomimo tego iż jem sporo ale może i zdrowo i dlatego tak. Mój ginekolog ostatnio na wizycie miałam 7 na plusie do mojego tż skwitował mnie krótko i Pan pilnuje żony by dobrze się odżywiała i mięso jadła itp. a tż na to że ale ona cały czas je a lekarz z irytacją "no tak widać to szczególnie po wadze" czyli wg niego bardzo mało przytyłam jak na ten wiek i spokojnie te 2-3 kg na miesiąc mogę przytyć więc nie przejmuj
Najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie i się rozwija.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-24 o 11:09
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:07   #3359
misiulka06
Rozeznanie

właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (83,9 KB, 19 załadowań)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:14   #3360
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

A po co to zapisywanie ruchów?
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości