|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
hmmm no to co szpital, to obyczaj. Bo jak bylam w szpitalu teraz, to babeczki zaczynaly rodzic i choc mialy zaplanowany porod rodzinny, to faceci zostali odeslani.
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
Cytat:
![]() ![]() i na zdrówko! tyż pysznie Agnjeska, sto lat!!!
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra jaki post znalazłam o swoim szpitalu
i to 2 lata po moim porodzie widzę, że nic się nie zmieniło ;/ "Witajcie Kochane Dzień mojego porodu zbliża się dużymi krokami i co za tym idzie panika też coraz większa. Mam pytanie odnośnie szpitala w Lubinie, czy faktycznie dają tam znieczulenie zewnątrzoponowe każdej pacjentce, która tego chce? Czy trzeba to wcześniej zgłosić, jakoś zarezerwować albo zapłacić? Proszę o pomocną informację niedawno rodzące na Bema." 12 Lut 2012 Temat postu: Re: poród w Lubinie squo napisał: "Witam, ja tam rodzilam całkiem niedwno i pytalam sie miesiac wczesniej o znieczulenie swojego lekarza, ktory tam ma dyzury-tam nie daja zadnego znieczulenie-trzeba sie meczyc(mozna wbrac jedynie pilki i prysznic....)-nie polecam tego szpitala-moj porod to koszmar, zero wsparcia personelu-czulam sie jak cos niepotrzebnego, bo Pania chcialo sie spac i byly zmeczone-smialy sie w oczy, ze jak sie nie pospiesze to urodze chore dziecko(dziecko jest zdrowe)a ja mialam wywolywany porod,wiec ze zmeczenia mdlalam miedzy skurczami i pamietam wszystko przez mgłem, poniewaz urodzilam przed połnoca-dziecko urodzilo sie o kilogram wieksze niz powinno, zdecydowanie powinnam miec cesarke-do tej pory mam koszmary zwiazane z porodem. Czuje sie winna, bo przez traume nie mialam pokarmu przez 7 dni, a ze dostam niezly opiernicz,ze dziecko zaglodze,wiec zupelnie zrezygnowalam z karmienia piersia...to moje pierwsze dziecko, długo wyczekiwane i bez komplikaci w trakcie ciazy, po tym co przezylam niestety ostatnie-dziecko mialo sie nie meczyc-zapewniali mnie,ze szybko pojdzie-niestety wszystko bylo inaczej ku moim wielkim checia przezycia tego dnia jako najpiekniejszego w zyciu-moze trafilam na taka zmiane-a moze tam tak jest...Nie musice brac mojego wpisu pod uwage, bo kazda kobieta jest inna i kazdy porod jest inny-mnie niestety nic dobrego nie spotkalo. Na całe szczescie nasze dziecko jest zdrowe,ale swoje przezylam.."
|
|
|
#3304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Agnjeska
sto lat spełnienia marzeń! Cytat:
ale serce matki zawsze ciepłe, zawsze wielkie, zawsze chętne do pomocy! i to się na szczęście nie zmienia zawsze może się dokształcić..dla mnie sam fakt, że przemierzy 1100km i będzie ze mną i wnusią- ta obecność- to już bardzo wiele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musiałam przeoczyć.. podobają mi się i do tego są fajne wymiarowo bo dość duże ![]() ja poluję na tego z lewkiem ![]() Cytat:
ja myślę, że dziecię trzeba obmyć, dość dokładnie ale wiadomo, że nie chlustać się w wodzie i nie wiadomo jak szorować.. |
||||
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak nie umiem....Cytat:
![]() My też jeszcze 100% pewności co do imienia nie mamy... tzn ja nie mam. Codzienie mnie tż pyta jak w końcu Mała będzie miała na imię i kiedy będę to wiedzieć... Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny Choroba.... nie zacytowało mi wszystkiego A nie wiem co jeszcze chciałam napisać...
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
No niestety ja nie dostane ani jednego ubranka, ani zabawki, ani łóżeczka nic pożyczonego wszystko musze kupować sama. Wszystkie ubranka od zera. Nowy wózek, łóżeczko, leżaczek a to sa straszne koszty. Nie ma u mnie dzieciaczków małych, a jak sa starsze to wszystko maja sprzedane. Nie chce używanego wózka bo teraz mnie stać żeby kupić nowy, a to duży plus ale z ubranek po dzieciakach wcale bym się nie obraziła no ale musze je tez nowe kupować. Niby teściowa i babcia wspomniały cos że dołożą do wózka i dadzą pare złotych na ubranka ale ja nie chce od nich brać bo im się nie przelewa, zresztą jak mam wziąść od babci z jej marnej emerytury? Nie chce.
Zaraz zgram zdjęcie co mam z ubranek. |
|
|
|
|
#3307 |
|
Kniaginia
|
Cześć laski!
Ja nie ogarnę wątku. Najwyżej mnie usuniecie W nowej pracy mam zapieprz. Zaczynam wcześniej, wychodzę po godzinach, nie wiem, czy do domu nie zacznę brać pracy, więc ogólnie lipa. Ledwo żyję. Przynajmniej podpisaliśmy akt notarialny, więc mamy już swoje mieszkanie na papierze. Mam nadzieję, że żadna nie trafiła na porodówkę przedwcześnie
|
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
sto lat Agnjeska!
STO LAT! ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
trzymaj sie cieplutko! u nas bez zmian - brzuchy rosną
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Z rozmiaru 56, 62, 68, i 74 wszystko co mam. Wszystko nowe.
I polecam fajny pomysł, wymysliłam go dzisiaj przy segregacji. W szafie mam 4 półki i na każdą nakleiłam malutka karteczke z napisem rozmiaru, tak jak w niektórych sklepach. Pierwsza półka 56, druga 62, trzecia 68 i czwarta 74 i na każdej półce porobione "kupki" z ubranek odpowiednio do rozmiaru. Teraz jak mąż bedzie sam to bez problemu znajdzie co gdzie jest i nie zrobi burdelu |
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agnjeska Cytat:
Cytat:
Cukrzycowo: A ja po wizycie, jeszcze mam co nieco pokombinować z porami posiłków i się wstrzymać z insuliną, no i jakieś tam pierdoły - jak zadziałają dam znać . Zobaczymy co da się zrobić bo na te nocne pomiary nie ma się szczególnego wpływu i chociaż ogólnie pan dr uważa, że takimi wychyleniami jak 93 nic dziecku nie zrobię, to jest rekomendacja polskiego tow diabetologicznego i nie może mnie leczyć inaczej w razie w, ale na razie jest opcja że się tam przeniosę - nie czekałam na wizytę, pan gadał ze mną 40 minut, a wszystkie badania mam i tak darmowe w pakiecie... więc chyba sobie dam spokój z tymi kolejami na Kopernika póki co, bo nie mam na to nerwów szczerze mówiąc, a tu przynajmniej mi gość wyjaśniał dlaczego coś działa lub nie działa, a nie powtarzał jak mantrę że tak trzeba i tyle. Następna wizyta za tydzień !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-23 o 21:46 |
|||
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę cukrzycową
|
|
|
|
#3313 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo coraz mocniej się rozpycha i boliii jak cholera.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pomysł z naklejkami chyba zgapię.. mój mąż do tej pory nie wie gdzie jakie ubrania córki leżą.. i zawsze dłuuugo szuka.. ![]() Agnieszka sto lat ![]() Lunka miałam Ci pisać niezła waga synusia.. i jak masz koło 37tc rodzić to może razem wylądujemy na porodówce..
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
...o matko ! ile stron do nadrobienia .........
![]() hmmmmmmm biorę się za czytanie ......
|
|
#3315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My po usg- starsza siostra była zafascynowana - mała nadal pozostała małą nic dodatkowego jej nie urosło ....No i będzie Emilka .... Waży 1526 (wg usg)- termin porodu z @ i usg rózni się tylko 1 dniem
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
JUZ 22 !!!!!!!!!!!1 lecę spać - jutro pobudka o 9 nie później ![]() bo znowu mi się wyjść nie będzie chciało a muszę do byłego lekarza iść - po odpis karty i do pracy L4 zanieść wiec słodkich snów !!! |
|
|
|
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny weszłam tylko na moment mam okropny ból kręgosłupa ale tak to jest jak się bierze za sprzątanie całego mieszkania ochh wariatka ze mnie
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie wychodzi teraz zawsze ok 2 tyg wcześniej, ale to raczej przez to że mały ma dłuuugą kość udową.. zawsze 2 tyg w przód.. ![]() trzymamy się @.. ![]() a właśnie Małpka jak Ci wyszły te wyniki moczu (glukoza), ja jutro idę na badania.. oby wyszły dobrze, już nic od 18 nie jem..
|
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może za długo? Ja pomimo tego, że były zamrozone to gotowałam je tyle co świeżo zrobione - czyli zaraz po wypłynięciu wyciągam Cytat:
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, brawa dla Emilki
![]() Dobrej nocki, ja idę spać bo nic nie robię tylko zażeram się pistacjami... muszę tę chuć przespać.
|
|
|
#3322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam....
Cytat:
![]() Cytat:
... no ,choroby w ciąży powinny być zakazane .... wystarczy sama ciąża .... Cytat:
Cytat:
śliczna fotka !
|
|
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pomysł z podziałem ciuszków. my dla Młodego nie przeznaczymy aż tylu półek, więc musimy to rozwiązać inaczej.__________ jeszcze jedno pytanie po moim dzisiejszym USG: jakie macie stopnie dojrzałości łożyska? |
|||
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strippi to chyba twoja tradycja rodzić podczas panującej grypy ;/ ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- na przed ostatnim miałam 2 stopień. a ty?
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że minie ta grypa do naszych porodów a ja nie wiem nic na temat łożyska, bo nie nie powiedziała w ogóle miałam wizytę do d.... :/ a kolejna po 10.02 dopiero
|
|
|
|
#3326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
...i dalej nadrabiam........
Cytat:
no to super podejście....... Cytat:
![]() co dobólu to ja miałam podobnie ..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam problem a imieniem ......
|
|
|
#3327 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego !!!! Cytat:
![]() Cytat:
.......padam już ,pa ,pa!
|
|
|
#3328 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś po wizycie u ginekologa.
Dostałam opieprz, że za dużo przytyłam, ech... No nie wiem sama, w poniedziałek zaczynam 7 miesiąc a waga 5 kg na plusie od początku. Przed ciążą miałam odpowiednią wagę do wzrostu. Ale w sumie ostatnio zajadam się dwa razy dziennie batonikami, muszę ograniczyć. Poza tym od weekendu strasznie mnie boli lewa strona brzucha jak chodzę, leżę na lewej stronie i na prosto. Ostatnio nie mogłam lewej nogi podnieść nawet troszkę, bo tak boli. No i pachwina, krocze podbolewa. A jak chodzę to jest jeszcze gorzej ![]() Dostałam nakaz leżakowania po 2, 3h dziennie i oszczędny tryb życia, mało łażenia. Jak to lekarz powiedział teraz już nie bedzie lepiej, będzie GORZEJ, a ja na to, że też tak mówię Musze się przyzwyczaić, że tak pewnie będzie do końca, maluch rośnie, kręci się i naciska na różne narządy. Aaaa i wykrakałam sobie: muszę powtórzyć glukozę po 32 tygodniu Wypić to wypiję, ale nudy czekać tam te 2h. ![]() Cytat:
Moja mam też ma kupić wózek, strasznie się cieszę, bo to największy wydatek.Cytat:
Cytat:
Spojrzałam na najmniej popularne - Anatol, Zachariasz, Bożydar ? Cytat:
za maluszka No to jak wybierzecie to napisz, bo ja też między modelami Tutek wybieram Cytat:
piekne imię, też chciałam tak nazwać jak by była dziewczynka
|
|||||
|
|
|
|
#3329 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się okażę w połowie marca co jest przydatne a co nie ![]() no właśnie-przy okazji mam pytanie: pod pajacyk zakłada się jeszcze body czy na golasa? i do mamuś marcowych: kupujecie rajstopki? jeśli tak to ile? to pewnie tyczy się wszystkich imion zakończonych "-usz" ![]() potrzebna potrzebna wczoraj wstawiłam pierwszą pralkę z białymi ubrankami, jeszcze ze 3 mi zostało- jedna żółtych, jedna niebieskich i jedna z innymi kolorami już się nie mogę dozekać prasowania tych mini ubranek ![]() Cytat:
tak jak pisałam wcześniej sama kupiłam tylko parę rzeczy i to było jak się zapowiadało, że nic spadkowego nie będę miała ![]() Cytat:
tylko mi donoszą chociaż kusi mnie żeby jeszcze kupić spodenki dresowe z pepco, bo tak właściwie to takich wygodnych mam mało i maluśkie ![]() Cytat:
za wizytę nasze chłopaki identycznie rosną masz termin prawie tydz. po mnie a mój tydzień temu właśnie tyle ważył czyli Twój pewnie też dojdzie do ok.3,5kg ![]() Cytat:
więc na piance nie da się położyć, zostaje albo gryka albo kokos i szczerze mówiąc jak dla mnie po obu tych stronach dość mocno wyczuwalna jest i gryka i kokosCytat:
Cytat:
aż się boję o tż a taki fotograf pewnie jeszcze bardziej by denerwował
|
|
|
#3330 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
odpowiadam po trochu bo znów mi cytaty poucina Cytat:
Cytat:
jakby co wizyta za tydzień to jak będzie lepiej to się wtedy dopytam Cytat:
Cytat:
że mąż fanem żużlu i u nas w Lbn jeździ Karol to kiedyś stwierdził że jak będzie chłopak to będzie Karol heheCytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

zawsze może się dokształcić..
) często tylko wącham żarcie i wystarcza 

pokaż zakupy 

... no ,choroby w ciąży powinny być zakazane .... wystarczy sama ciąża ....
ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
dla mnie to jest okropne, bo od początku wszystko było w porządku, normalne funkcjonowałam aż tu z nienacka nagle ból pleców i koniec... ledwo chodzę, wstać z łóżka sama nie dam rady bo prawie ryczę, w nocy jak chcę się przekręcić z boku na bok zajmuję mi to z 5 minut
okropieństwo
No nic... dziś z rańca poszliśmy po odbiór... materacyk i przewijak przyszły

się okażę w połowie marca co jest przydatne a co nie 
05.07.2008