|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Dzień dobry
![]() Dawno tu nic nie pisałam...należą mi się Nocka super jej jak ja się cieszę że już przesypia całą noc! szkoda że ze mną w łóżeczku, ale naukę zasypiania i spania w łóżeczku zostawiam sobie na później... ![]() Zawsze w dzień Piotruś zasypiał w wózku a od dwóch dni jak go chcę włożyć do wózka to się kurczowo mnie trzyma i płacze...chce w dzień tez zasypiać w łóżku ze mną, bo nie protestuje jak go tam kładę tylko odwraca się na boczek łapie mnie za buzie i wkładając palce do mojego nosa zasypia . Czasem trochę pofika przed zaśnięciem...tzn wstaje, śmieje się, robi wszystko czego się nauczył...typu brawo bije, pokazuje jaki duży urośnie Cytat:
![]() Mój Piotruś też nie lubi jak się go prowadzi za rączki, w ogóle nie chce żeby mu pomagać...jak mu chcę podać rękę żeby się przytrzymał to się wkurza i mnie w nią bije
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jedno Ania pokazuje jak puszcza całusy ![]() Ja dużo umiejętności Ani zauważyłam jak poszłam do pracy
|
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Nasza nocka dzisiaj tez ok. Obudził sie może 2 lub 3 wiec sukces i spanie do 8. Obudzilam go
Tylko szkoda że ze mną w łóżku ale męża nie ma więc nie było ciasno.Kubuś umie papa, brawo bić , przytula sie do poduszki jak mu sie na podłodze połozy, tylko nie chce spojrzec na bozie(w sensie na obraz) i odwraca sie, ani nie chce przezegnac sie. Mały zydek nam rosnie a mamy ksiedza w rodzinie![]() A wczoraj wieczorem latał jak szalony, puszczał sie , biegal od lóżka do mebli i z powrotem i na łóżko wchodzi i nauczył się schodzić tyłem i uśpiłam go dopiero po 22
Edytowane przez agator74 Czas edycji: 2013-01-23 o 13:02 |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Podchwyciłam pomysł bo chochelki Olaf nauczył się wyjmować - rzeczywiście już go tak szuflady nie interesują, teraz próbuje rozbroić taśmy
![]() Dochodzę do wniosku że Olaf jest samoukiem, jak go chce czegoś konkretnego nauczyć to w ogóle nie załapuje a najczęściej ucieka :p A jak na coś sam wpadnie to wielce zadowolony i wciąż to powtarza, np. uderzanie łyżeczką w szafę właśnie odkrył
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska i tych tasm z rzepem dziecko nie otworzy? bo mnie to nie przekonuje jakos
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.facebook.com/kamila.troja...9651893705 0900
Rany, dramat z tymi kaszkami! Niby takie normy rygorystyczne są przy produkcji jedzenia dla niemowląt i dzieci a tu takie wpady. Teraz cieszę się, że Szymkowi gotuję. Przynajmniej mam pewność, że nie zje jakieś przemielonej myszy w słoiczku czy czegoś w tym stylu Ale kaszki mu daję. Nestle też kilka zjadł. Mam nadzieję, że to tylko jedyny przypadek tej firmy.
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2013-01-23 o 22:23 |
|
|
|
|
#1177 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zdolniacha z Zosi!Cytat:
To Olaf tez sporo potrafi Cytat:
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka w miarę przynajmniej tak mówił tz dzisiaj że nawet się wyspał ja kompletnie się wyłączyłam na czuwanie nocne. Jeszcze tylko dzisiaj i jutro w pracy i idę na dwa dni urlopu i potem opiekę nad Antkiem po zabiegu
|
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale teraz bardziej zainteresowany jest rozbrojeniem rzepów niż otwarciem szuflady więc w sumie korzyść jest ![]() Cytat:
![]() My się przerzuciliśmy niedawno na kaszki Babydream, nie są takie słodkie a młody zajada Ale mam jeszcze jedną nestle w zapasie...Olaf dzisiaj w nocy nie jadł Dopiero przed 8![]() Zasnął sam po 21, co prawda o 24 był jakiś ryk ale dał sie ululać Potem po 3 się rozbudził i z 5 minut gadulił aż sam zasnął Po 5 musiałam dolulać bo kurcze zaplątał się w pajaca, za luźny jakiś Z dziecka jestem zadowolona, szkoda tylko że ja jakoś słabo śpię, sama sie wybudzam i zasnąć nie mogę Tż dziś przypadkiem zachaczył młodego stopą jak się na tapczanie bawili i skaleczył pod nosem biednemu aż krewka poleciała Ale się nie przejął
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam przepis na naleśniczka:
- żółtko - 50 g mąki - 70-80 ml wody gazowanej - 3 krople oleju - kilkanaście rodzynek bio lub 2 morele bio (ja kupuję w Rossmanie ekologiczne owoce suszone i są super) Wszystkie składniki zmiksować blenderem do powstania jednolitej masy, usmażyć na teflonowej patelni
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Przezegnac
w sensie ze ja mu biore raczki i zegnam , ale on nie chce i się odwraca. Aż takich ambicji nie mam |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
agator.. na to przyjdzie jeszcze czas... daj dziecku spokoj.. skoro i tak nic nei rozumie :/
|
|
|
|
|
#1183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że nie zostawiasz go samego sobie, przeciez przychodzisz uspakajasz i tulisz. Uczysz go samodzielnego zasypiania i tego, ze nie jestes na kazde jego zawolanie.Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak noc przespana. Od kiedy nauczylam Szymona samodzielnie zasypiac, kazda noc jest cała przespana![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie tez nie przekonywalo. Dopoki nie kupilam- rewelacja, mnie samej ciezko odczepic taka tasme jak chce sie dostac do szuflady. Tasma ta jest bardzo solidna.
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, widziałam że o aferze kaszkowej była mowa
![]() http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356...zbrylonym.html a więc smacznego
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
zwariowac mozna! wyszlam w domu na 2h tylko i juz maz do mnie dzwoni bo maly ryczy nie placze ale ryczy !!
jak wychodzilam to spal a jak sie obudzil to mnie nie bylo :/ czy to sie kiedys skonczy?? wzielam go na rece i spokoj ehhh dostalam od rodzicow maszynke do mielenia to z dobrych wiadomosci ![]() dziewczyny maz mnie atakuje zeby zostawic malego na noc u rodzicow a ja sie boje i nie mam takiej potrzeby osobiscie.... co myslicie? |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam ![]() Ja bym tyle bez nocy tylko z mężem nie wytrzymała .Moja u babci spałą już z 6 razy. Pierwszy raz jak miała 3 miesiące
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zostawiałam Eweliny na noc u nikogo. Wystarczy, że pół dnia spędza u babci...
Poza tym... Dziś Ewelinka przyniosła swoje buciki i pokazała, że mam jej je ubrać. I zaczęła sobie tuptać. Tup tup tup tup tup tup tup
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie chwile rozczulają jak nic Ja lubię kiedy Basia nudzi się siedzeniem na podłodzę, podnosi się na kolana, trzyma mnie za bluzkę i tak patrzy prosto w oczy z uśmiechem żeby ją wziąć. I jak tu się nie uśmiechnąć i nie wziąć na te ręce Wyszedł nam drugi ząbek! Po miesiącu prawie od pierwszego. Myślałam, że trochę przestanie marudzić, ale nadal ma swoje humorki... Może tak już będzie.. A było tak fajnie ![]() Wylicytowałam dla Basi jeździk vtech. W świetnym stanie i bardzo przypadł do gustu Basi. Póki co bawi się samym panelem, a jeżdzeniem zajmuje się Maciek. Nie sądziłam, że jemu tak się spodoba. Kółka mają jeden minus, są hałaśliwe. Przy Maćka szybkich wariacjach narobił tyle rabanu co wszystkie śpiewające zabawki na raz. Także panel zostaje, a pchacz chowam tak żeby narazie nie wiedział gdzie jest.
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikki spokojnie, mam ogromną nadzieję, że będzie dobrze, w końcu się już umówiłam z Kornelią (
) na "wspólną ciążę" (tzn w jednym czasie hehe), może się uda.Alamig ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
No mnie już nie raz łzy poleciały ze hej.Ostatnio przesyłałam mojej przyjaciółce zdjęcia z ciązy (sama jest teraz i chciała miec porównanie ) i mnie normalnie rozłożylo..Chciałabym kiedyś to jeszcze poczuc ![]() Co do spania.. To nam się Kaja budzi ostatnio w nocy.. Od 3-4 miesiąca życia przesypiała całe nocki, a teraz Bidulka budzi się nam i cięzko Jej zasnąc z powrotem. Nie wiem czy to ząbki, czy jakiś inny powód, nie wiem jak Jej pomóc.
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2013-01-24 o 22:26 |
|
|
|
|
|
#1192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie dzisiaj Ania dała popalić w nocy tatusiowi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
po się męczyć z wyrzutami sumienia że się dziecko zostawiło na noc![]() Hania u nas zostawianie Antka na noc u dziadków kończyło się tym że koło północy musiałam jechać po niego 70 km wiec stwierdziłam że nie będę go stresować bo potem na się pytał czy my go gdzieś nie zostawimy. Jeżeli już koniecznie mam potrzebę to proszę moją mamę żeby przyjechała do nas usypiam dzieciaki i wtedy wychodzimy Karolca zgadzam się z Tobą w 100% bo jak wraca się do pracy to dziecko ma nas parę godzin dziennie i weekendy dlatego ja staram się poświęcić im jak najwięcej czasu. I nie uważam że jestem pokrzywdzona przez los a jak mamy się spotkać ze znajomymi to wolę jak przychodzą do nas bo wtedy uspiam Anię a my sobie siedzimy a ona spokojnie w nie zakłóconym rytmie iść ale wiadomo że nie zawsze tak można
|
|||
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Oskar nie przeszkadza Mi i mężowi na spędzenie wspólnie nocy. Fakt czasem się budzi, ale i tak nie dałąbym go nikomu na noc bo tak jak pisałam nie mam takiej potrzeby! Witam ![]() Nocka jako tako ale się wyspałam Mieliśmy pobudkę o 23.30 wypił 180ml mleka i przez godzinę wstawał w łóżeczku a ja odkładałam. Mąż mi mówi "weź go do Nas" a ja że nie i w końcu po godz Oskar położył się i zasnął. Ale obudził się o 2.30 i już nie chciał w łóżeczku spać więc wylądował u Nas. O 5 pobudka na mleko 180ml i o 7.45 na dobre. |
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken szkoda tylko ze maz nie rozumie .....
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie zostawialiśmy, ani nie mieliśmy potrzeby, poza tym najbliższa rodzina mieszka w sumie daaaaleko ;p No i młody cyca ciągnie w nocy a ja nie lubię odciągać
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
No szkoda a może uda mu się to jakoś wytłumaczyć
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
**nocka u nas dzis udana, bo w lozeczku ![]() Dobrze, ze ta afera z kaszka sie wyjasnila Mateuszek chyba tez odetchnął, bo wolal dokladke kaszki![]() Ja Mateuszka ani razu na noc nie zostawialam nigdzie i wszystko jest ok, nasze zycie seksualne tez ma sie dobrze a nie zostawilabym, bo nie mam potrzeby, chyba bym tesknila nawet )Mateuszek z tym umieniem i nieumieniem to tez roznie ) ogolnie to teraz nasladuje wszystko i powtarza to co ja robie, ale oczywiscie musi miec humor i ochote, papa zrobi choc nie zawsze, kosi kosi to prawie zawsze nasladuje mnie jak kaszle, dzieli sie jedzonkiem, daje śliniatego buziaka i rewelacyjnie tanczy ) no i jest moim maminsynkiem![]() Gosiu kupilam troche kiecek, bo ja lubie kiecki i plaszcz puchowy ,ktory juz od dawna chcialam, a kosztowal 400 zl , a ja kupilam za 160
|
|
#1198 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie mam potrzeby zostawiac synka gdzies na noc,corki tez nie zostawialam. Co to znaczy noc tylko z mezem? To trzeba wygonic wszystkich domownikow,zeby taka noc spedzic? ![]() Cytat:
A ja bardzo malo chodze w kieckach,ale chyba sie przelamie i kupie i zaczne chodzic,bo ile mozna w tych jeansach
|
|
|
#1199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super! bardzo dziękuję za przepis, rozumiem, że jest to w formie deseru? |
||
|
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwne...absolutnie. Napisałam "podziwiam" bo ja jednak potrzebuję czasem wyjść z domu- po prostu z mężem na randkę. Kocham to moje dziecko jak wariatka, z pracy lecę do niej na skrzydłach i przez 2 godziny z rąk nie wypuszczam, całe weekendy spędzamy razem. A mimo to....muszę , po prostu muszę raz na jakiś czas zawieść do babci, wykąpać, uśpić i ukradkiem wyjść z mężem na randkę.
Cytat:
Cytat:
Chorym by było gdyby własne dziecko mi przeszkadzało. Ja jestem bardzo towarzyska- nie umiem zrezygnować z wyjść z domu. Dla mnie noc z mężem to noc kiedy idziemy do znajomych, na wino grzane, do kina, na kolację, potańczyć. Tego z dzieckiem się zrobić nie da. Mam potrzebę raz na jakiś czas wyjść gdzieś tylko z mężem- odświeża to mój umysł, związek. Oczywiście pierwsze co robię rano to wsiadam w samochód i jadę do dziecka. Mama zawsze powtarza -spokojnie..przyjeździe dopiero na obiad. Zawsze jesteśmy już na śniadanie...dom bez dziecka jest strasznie pusty.Generalnie dla mnie nic dziwnego że mąż chce swoją żonę zabrać na randkę , ze ma pomysł by dziecko u babci zostawić. No ale wiadomo..to matka wie czy dziecko u tej babci będzie szczęśliwe, czy można to zrobić bez stresu, bez narażania dziecka na płacz i smutek.Ja aktualnie jestem uziemiona bo Mała ząbkuje i tylko w moich ramionach czuje się bezpiecznie- absolutnie nie zostawiłabym jej teraz u babci. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
W naszym wypadku to noc poza domem- bez dziecka
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-01-25 o 16:42 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Ale kaszki mu daję. Nestle też kilka zjadł. Mam nadzieję, że to tylko jedyny przypadek tej firmy.

jak wychodzilam to spal a jak sie obudzil to mnie nie bylo :/ czy to sie kiedys skonczy?? wzielam go na rece i spokoj ehhh 
) na "wspólną ciążę" (tzn w jednym czasie hehe), może się uda.