Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 12:06   #1171
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V

Dzień dobry

Dawno tu nic nie pisałam...należą mi się
Nocka super jej jak ja się cieszę że już przesypia całą noc!
szkoda że ze mną w łóżeczku, ale naukę zasypiania i spania w łóżeczku zostawiam sobie na później...

Zawsze w dzień Piotruś zasypiał w wózku a od dwóch dni jak go chcę włożyć do wózka to się kurczowo mnie trzyma i płacze...chce w dzień tez zasypiać w łóżku ze mną, bo nie protestuje jak go tam kładę tylko odwraca się na boczek łapie mnie za buzie i wkładając palce do mojego nosa zasypia . Czasem trochę pofika przed zaśnięciem...tzn wstaje, śmieje się, robi wszystko czego się nauczył...typu brawo bije, pokazuje jaki duży urośnie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jejku jak tak opisujecie co potrafią wasze dzieci to mój Olaf mało lotny
Potrafi tylko kosi, pa i mama :p
No i łyżeczkę łapie ale na takiej zasadzie że inaczej go nie nakarmię, bo musi sam grzebać w miseczce, a ja drugą łyżeczką karmie
No dobra umie jeszcze wyrzucać przyprawy z szuflad, przekładać takie drobne rzeczy z jednej do drugiej, tak by mama potem sie musiała naszukać, wyciagać pranie z pralki i chować do niej zabawki albo laczki taty

I chodzić nei chce nawet za rączki, strasznie go to denerwuję, wiec nie namawiam wcale

Za to noc była piękna, gdyby nie sąsiadka wstająca do pracy przed 4 to prawdopodobnie całą by przespał Kilka razy tylko zamarudził coś ale zaraz sam usypiał
o, no to dużo potrafi jednak
Mój Piotruś też nie lubi jak się go prowadzi za rączki, w ogóle nie chce żeby mu pomagać...jak mu chcę podać rękę żeby się przytrzymał to się wkurza i mnie w nią bije
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 12:43   #1172
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Slodko! Duzo juz Aneczka potrafi,madra dziewczynka!

Eryk druga noc spedzil w lozeczku i nie bylo duzo marudzenia!
No to brawo dla Eryczka może się zaprzyjaźni z łóżeczkiem

Jeszcze jedno Ania pokazuje jak puszcza całusy

Ja dużo umiejętności Ani zauważyłam jak poszłam do pracy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 12:58   #1173
agator74
Rozeznanie

Nasza nocka dzisiaj tez ok. Obudził sie może 2 lub 3 wiec sukces i spanie do 8. Obudzilam go Tylko szkoda że ze mną w łóżku ale męża nie ma więc nie było ciasno.

Kubuś umie papa, brawo bić, przytula sie do poduszki jak mu sie na podłodze połozy, tylko nie chce spojrzec na bozie(w sensie na obraz) i odwraca sie, ani nie chce przezegnac sie. Mały zydek nam rosnie a mamy ksiedza w rodzinie

A wczoraj wieczorem latał jak szalony, puszczał sie , biegal od lóżka do mebli i z powrotem i na łóżko wchodzi i nauczył się schodzić tyłem chyba po tej kaszy jaglanej takiej werwy złapał i uśpiłam go dopiero po 22

Kubuś jest już z nami 19.03.2012

Edytowane przez agator74
Czas edycji: 2013-01-23 o 13:02
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 17:53   #1174
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Co do szuflad, to kupiłam takie taśmy z rzepem.
Podchwyciłam pomysł bo chochelki Olaf nauczył się wyjmować - rzeczywiście już go tak szuflady nie interesują, teraz próbuje rozbroić taśmy

Dochodzę do wniosku że Olaf jest samoukiem, jak go chce czegoś konkretnego nauczyć to w ogóle nie załapuje a najczęściej ucieka :p A jak na coś sam wpadnie to wielce zadowolony i wciąż to powtarza, np. uderzanie łyżeczką w szafę właśnie odkrył

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 18:24   #1175
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska i tych tasm z rzepem dziecko nie otworzy? bo mnie to nie przekonuje jakos
Stary 2013-01-23, 22:22   #1176
alamig
Zakorzenienie

http://www.facebook.com/kamila.troja...9651893705 0900

Rany, dramat z tymi kaszkami! Niby takie normy rygorystyczne są przy produkcji jedzenia dla niemowląt i dzieci a tu takie wpady. Teraz cieszę się, że Szymkowi gotuję. Przynajmniej mam pewność, że nie zje jakieś przemielonej myszy w słoiczku czy czegoś w tym stylu Ale kaszki mu daję. Nestle też kilka zjadł. Mam nadzieję, że to tylko jedyny przypadek tej firmy.

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2013-01-23 o 22:23
alamig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 00:23   #1177
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Brawo z okazji miesiącznicy jak i kroczków.
Nasza Zosia zrobiła pierwszy kroczek jak miała 10m i 1 dzień Dzisiaj ma 11 m i tydzień i chodzi wszędzie, już nie raczkuje w ogóle, a jak zobaczy babcie/tate/mnie to nawet porafi już biegać

mnie też
Zosia robi 'moja moja' wszystkiemu' robi to tak smiesznie, kładząc się na przytulanym przedmiocie
A babcia uczy 'moja moja' robić przez głaskanie co Zosie podchwyciła ale tylko w stosunku do babci

W ogóle wczoraj był dzień nowości - sama chwyciła łyżeczkę podczas jedzenia i wspólnie jadłyśmy, załapała jak się puka oraz podchwyciła rzucanie piłką, kopnąć jak uczy tata też by chciała ale nie potrafi się utrzymać na jednej nodze i wtedy machnie nogą w powietrzu i klapnie na pupkę

uwielbiam moje dziecko !!!
Zdolniacha z Zosi!

Cytat:
Jejku jak tak opisujecie co potrafią wasze dzieci to mój Olaf mało lotny
Potrafi tylko kosi, pa i mama :p
No i łyżeczkę łapie ale na takiej zasadzie że inaczej go nie nakarmię, bo musi sam grzebać w miseczce, a ja drugą łyżeczką karmie
No dobra umie jeszcze wyrzucać przyprawy z szuflad, przekładać takie drobne rzeczy z jednej do drugiej, tak by mama potem sie musiała naszukać, wyciagać pranie z pralki i chować do niej zabawki albo laczki taty

I chodzić nei chce nawet za rączki, strasznie go to denerwuję, wiec nie namawiam wcale

Za to noc była piękna, gdyby nie sąsiadka wstająca do pracy przed 4 to prawdopodobnie całą by przespał Kilka razy tylko zamarudził coś ale zaraz sam usypiał

To Olaf tez sporo potrafi

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Nasza nocka dzisiaj tez ok. Obudził sie może 2 lub 3 wiec sukces i spanie do 8. Obudzilam go Tylko szkoda że ze mną w łóżku ale męża nie ma więc nie było ciasno.

Kubuś umie papa, brawo bić, przytula sie do poduszki jak mu sie na podłodze połozy, tylko nie chce spojrzec na bozie(w sensie na obraz) i odwraca sie, ani nie chce przezegnac sie. Mały zydek nam rosnie a mamy ksiedza w rodzinie

A wczoraj wieczorem latał jak szalony, puszczał sie , biegal od lóżka do mebli i z powrotem i na łóżko wchodzi i nauczył się schodzić tyłem chyba po tej kaszy jaglanej takiej werwy złapał i uśpiłam go dopiero po 22
O kurcze,probowalas uczyc go juz,zeby sie przezegnal? Ambitnie
Stary 2013-01-24, 07:53   #1178
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

u nas nocka w miarę przynajmniej tak mówił tz dzisiaj że nawet się wyspał ja kompletnie się wyłączyłam na czuwanie nocne.

Jeszcze tylko dzisiaj i jutro w pracy i idę na dwa dni urlopu i potem opiekę nad Antkiem po zabiegu

Stary 2013-01-24, 09:06   #1179
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska i tych tasm z rzepem dziecko nie otworzy? bo mnie to nie przekonuje jakos
U mnie się nie sprawdzają w sense że Olaf potrafi je odpiąć No ale teraz bardziej zainteresowany jest rozbrojeniem rzepów niż otwarciem szuflady więc w sumie korzyść jest

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
http://www.facebook.com/kamila.troja...9651893705 0900

Rany, dramat z tymi kaszkami! Niby takie normy rygorystyczne są przy produkcji jedzenia dla niemowląt i dzieci a tu takie wpady. Teraz cieszę się, że Szymkowi gotuję. Przynajmniej mam pewność, że nie zje jakieś przemielonej myszy w słoiczku czy czegoś w tym stylu Ale kaszki mu daję. Nestle też kilka zjadł. Mam nadzieję, że to tylko jedyny przypadek tej firmy.
Masakra właśnie to widziałam
My się przerzuciliśmy niedawno na kaszki Babydream, nie są takie słodkie a młody zajada Ale mam jeszcze jedną nestle w zapasie...

Olaf dzisiaj w nocy nie jadł Dopiero przed 8
Zasnął sam po 21, co prawda o 24 był jakiś ryk ale dał sie ululać Potem po 3 się rozbudził i z 5 minut gadulił aż sam zasnął Po 5 musiałam dolulać bo kurcze zaplątał się w pajaca, za luźny jakiś
Z dziecka jestem zadowolona, szkoda tylko że ja jakoś słabo śpię, sama sie wybudzam i zasnąć nie mogę

Tż dziś przypadkiem zachaczył młodego stopą jak się na tapczanie bawili i skaleczył pod nosem biednemu aż krewka poleciała Ale się nie przejął

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-24, 09:25   #1180
alamig
Zakorzenienie

Wrzucam przepis na naleśniczka:

- żółtko
- 50 g mąki
- 70-80 ml wody gazowanej
- 3 krople oleju
- kilkanaście rodzynek bio lub 2 morele bio (ja kupuję w Rossmanie ekologiczne owoce suszone i są super)

Wszystkie składniki zmiksować blenderem do powstania jednolitej masy, usmażyć na teflonowej patelni
Stary 2013-01-24, 11:07   #1181
agator74
Rozeznanie

Cytat:

O kurcze,probowalas uczyc go juz,zeby sie przezegnal? Ambitnie
Przezegnac w sensie ze ja mu biore raczki i zegnam, ale on nie chce i się odwraca. Aż takich ambicji nie mam

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:50   #1182
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Przezegnac w sensie ze ja mu biore raczki i zegnam, ale on nie chce i się odwraca. Aż takich ambicji nie mam
agator.. na to przyjdzie jeszcze czas... daj dziecku spokoj.. skoro i tak nic nei rozumie :/
Stary 2013-01-24, 16:13   #1183
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytalam ksiazke z maila no i od dzis zaczelam stosowac to co w niej pisza. Nie jest lekko,placze Eryk i placze ja,ale probujemy. Mam nadzieje,ze wytrwamy i bedziemy sie wysypiac. Tylko...tak sie boje,ze on straci do mnie zaufanie przez to,ze pozwalam mu plakac. No ale to ma byc takze dla niego,aby dobrze spal.
Gosiu nie straci zaufania Ważne, że nie zostawiasz go samego sobie, przeciez przychodzisz uspakajasz i tulisz. Uczysz go samodzielnego zasypiania i tego, ze nie jestes na kazde jego zawolanie.
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Co do usypiania mam pytanie. O której kapiecie a potem usypiacie? Czy po kąpieli dzieci się bawią jeszcze czy staracie się wyciszać?

Ja nie moge sobie wyobrazić żeby moja zasnęla bez moich rąk. Byłabym szczęśliwa gdyby tak się stało
Kąpię ok. 19, potem Szymon zjada kaszke, jak zje, biore go na rece wlaczam kolysanki i lulam przez jakis czas na reku, spiewam, tule i po chwili wkladam do lozeczka. Zawsze wyciszam przed snem, wtedy szybciej zasypia.
Cytat:
Po ciezkim wieczorze noc nie byla zla. Eryk budzil sie trzy razy,ale tylko chwila marudzenia i spal dalej. Cala noc spedzil w swoim lozeczku!! Pierwszy raz od wielu miesiecy
to cudownie Nie ma to jak noc przespana. Od kiedy nauczylam Szymona samodzielnie zasypiac, kazda noc jest cała przespana
Cytat:
Aguśka dajesz mrożonki takie zrobione przez siebie czy takie sklepowe?
Mialam troche swoich truskawek ale sie skonczyly wiec daje te sklepowe z hortexu sliwki tez te sklepowe. Jak mialam troche malinek swoich to tez dawalam.
Cytat:
Podchwyciłam pomysł bo chochelki Olaf nauczył się wyjmować - rzeczywiście już go tak szuflady nie interesują, teraz próbuje rozbroić taśmy

Dochodzę do wniosku że Olaf jest samoukiem, jak go chce czegoś konkretnego nauczyć to w ogóle nie załapuje a najczęściej ucieka :p A jak na coś sam wpadnie to wielce zadowolony i wciąż to powtarza, np. uderzanie łyżeczką w szafę właśnie odkrył
No ja teraz musze zabepieczyc dół stolika w duzym pokoju bo ciągle tam wchodzi pod stół i uderza głowka.
Cytat:
Mnie tez nie przekonywalo. Dopoki nie kupilam- rewelacja, mnie samej ciezko odczepic taka tasme jak chce sie dostac do szuflady. Tasma ta jest bardzo solidna.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:46   #1184
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, widziałam że o aferze kaszkowej była mowa

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356...zbrylonym.html

a więc smacznego
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 20:10   #1185
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

zwariowac mozna! wyszlam w domu na 2h tylko i juz maz do mnie dzwoni bo maly ryczy nie placze ale ryczy !! jak wychodzilam to spal a jak sie obudzil to mnie nie bylo :/ czy to sie kiedys skonczy?? wzielam go na rece i spokoj ehhh
dostalam od rodzicow maszynke do mielenia to z dobrych wiadomosci

dziewczyny maz mnie atakuje zeby zostawic malego na noc u rodzicow a ja sie boje i nie mam takiej potrzeby osobiscie.... co myslicie?
Stary 2013-01-24, 20:22   #1186
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, widziałam że o aferze kaszkowej była mowa

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356...zbrylonym.html

a więc smacznego
No to dziewczyna niezłego obciachu sobie narobiła
Stary 2013-01-24, 20:40   #1187
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
zwariowac mozna! wyszlam w domu na 2h tylko i juz maz do mnie dzwoni bo maly ryczy nie placze ale ryczy !! jak wychodzilam to spal a jak sie obudzil to mnie nie bylo :/ czy to sie kiedys skonczy?? wzielam go na rece i spokoj ehhh

dziewczyny maz mnie atakuje zeby zostawic malego na noc u rodzicow a ja sie boje i nie mam takiej potrzeby osobiscie.... co myslicie?
A to jeszcze nigdy go na noc nie zostawiłaś?
Podziwiam
Ja bym tyle bez nocy tylko z mężem nie wytrzymała.
Moja u babci spałą już z 6 razy. Pierwszy raz jak miała 3 miesiąceNie sądzę by przez to była jakaś pokrzywdzona. Jak ją zostawiałam to jeszcze byłą na etapie przesypiania nocy. Teraz np nie ma szansy na to. Budzi się po 10 razy- więc babcia by nie dała rady to raz..dwa ja nie miałabym sumienia jej zostawić.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 21:20   #1188
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Podziwiam
Moja u babci spałą już z 6 razy. Pierwszy raz jak miała 3 miesiąceNie sądzę by przez to była jakaś pokrzywdzona. Jak ją zostawiałam to jeszcze byłą na etapie przesypiania nocy. Teraz np nie ma szansy na to. Budzi się po 10 razy- więc babcia by nie dała rady to raz..dwa ja nie miałabym sumienia jej zostawić.
nie zostawialam bo nie mialam takiej potrzeby to dziwne?
Stary 2013-01-24, 21:48   #1189
karolca
Zakorzenienie

Nie zostawiałam Eweliny na noc u nikogo. Wystarczy, że pół dnia spędza u babci...

Poza tym...
Dziś Ewelinka przyniosła swoje buciki i pokazała, że mam jej je ubrać. I zaczęła sobie tuptać. Tup tup tup tup tup tup tup

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 22:10   #1190
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie zostawiałam Eweliny na noc u nikogo. Wystarczy, że pół dnia spędza u babci...

Poza tym...
Dziś Ewelinka przyniosła swoje buciki i pokazała, że mam jej je ubrać. I zaczęła sobie tuptać. Tup tup tup tup tup tup tup
Przesłodkie Takie chwile rozczulają jak nic

Ja lubię kiedy Basia nudzi się siedzeniem na podłodzę, podnosi się na kolana, trzyma mnie za bluzkę i tak patrzy prosto w oczy z uśmiechem żeby ją wziąć. I jak tu się nie uśmiechnąć i nie wziąć na te ręce

Wyszedł nam drugi ząbek! Po miesiącu prawie od pierwszego. Myślałam, że trochę przestanie marudzić, ale nadal ma swoje humorki... Może tak już będzie.. A było tak fajnie

Wylicytowałam dla Basi jeździk vtech. W świetnym stanie i bardzo przypadł do gustu Basi. Póki co bawi się samym panelem, a jeżdzeniem zajmuje się Maciek. Nie sądziłam, że jemu tak się spodoba. Kółka mają jeden minus, są hałaśliwe. Przy Maćka szybkich wariacjach narobił tyle rabanu co wszystkie śpiewające zabawki na raz. Także panel zostaje, a pchacz chowam tak żeby narazie nie wiedział gdzie jest.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 22:14   #1191
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Przepraszam Lenka nie chciałam sprawić Ci przykrości
Nikki spokojnie, mam ogromną nadzieję, że będzie dobrze, w końcu się już umówiłam z Kornelią ( ) na "wspólną ciążę" (tzn w jednym czasie hehe), może się uda.

Alamig

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Ciebie tez miło widziec
Lenka wiesz ze życie jest nieobliczalne i czasem to co wydaje nam się niemożliwe staje się realne, więc głowa do góry kochana!
A te wspomnienia zawsze powodują u mnie szybsze bicie serca
No mnie już nie raz łzy poleciały ze hej.

Ostatnio przesyłałam mojej przyjaciółce zdjęcia z ciązy (sama jest teraz i chciała miec porównanie ) i mnie normalnie rozłożylo..
Chciałabym kiedyś to jeszcze poczuc

Co do spania.. To nam się Kaja budzi ostatnio w nocy.. Od 3-4 miesiąca życia przesypiała całe nocki, a teraz Bidulka budzi się nam i cięzko Jej zasnąc z powrotem. Nie wiem czy to ząbki, czy jakiś inny powód, nie wiem jak Jej pomóc.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2013-01-24 o 22:26
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 08:15   #1192
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u mnie dzisiaj Ania dała popalić w nocy tatusiowi no ale niech pozna smaki ojcostwa

Cytat:

Cytat:
Podziwiam
Cytat:
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Poza tym...
Cytrynka jak nie masz takiej potrzeby to sobie po prostu odpuść po się męczyć z wyrzutami sumienia że się dziecko zostawiło na noc

Hania u nas zostawianie Antka na noc u dziadków kończyło się tym że koło północy musiałam jechać po niego 70 km wiec stwierdziłam że nie będę go stresować bo potem na się pytał czy my go gdzieś nie zostawimy. Jeżeli już koniecznie mam potrzebę to proszę moją mamę żeby przyjechała do nas usypiam dzieciaki i wtedy wychodzimy

Karolca zgadzam się z Tobą w 100% bo jak wraca się do pracy to dziecko ma nas parę godzin dziennie i weekendy dlatego ja staram się poświęcić im jak najwięcej czasu. I nie uważam że jestem pokrzywdzona przez los a jak mamy się spotkać ze znajomymi to wolę jak przychodzą do nas bo wtedy uspiam Anię a my sobie siedzimy a ona spokojnie w nie zakłóconym rytmie iść ale wiadomo że nie zawsze tak można

Stary 2013-01-25, 08:45   #1193
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam
też jeszcze nie zostawiałam Oskara na noc u nikogo. Nie czuję takiej potrzeby. Chociaż u Nas teściowie mieszkają na górze.
A Oskar nie przeszkadza Mi i mężowi na spędzenie wspólnie nocy. Fakt czasem się budzi, ale i tak nie dałąbym go nikomu na noc bo tak jak pisałam nie mam takiej potrzeby!

Witam
Nocka jako tako ale się wyspałam
Mieliśmy pobudkę o 23.30 wypił 180ml mleka i przez godzinę wstawał w łóżeczku a ja odkładałam. Mąż mi mówi "weź go do Nas" a ja że nie i w końcu po godz Oskar położył się i zasnął. Ale obudził się o 2.30 i już nie chciał w łóżeczku spać więc wylądował u Nas. O 5 pobudka na mleko 180ml i o 7.45 na dobre.
Stary 2013-01-25, 08:49   #1194
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Nowaken szkoda tylko ze maz nie rozumie .....
Stary 2013-01-25, 08:54   #1195
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:

Znam to, to samo mamy, aż mi Tż-ta żal bo tak sie stara ale chocby na głowie stanął młody będzie ryczał póki matki nie zobaczy

Też nie zostawialiśmy, ani nie mieliśmy potrzeby, poza tym najbliższa rodzina mieszka w sumie daaaaleko ;p No i młody cyca ciągnie w nocy a ja nie lubię odciągać

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-25, 09:22   #1196
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nowaken szkoda tylko ze maz nie rozumie .....

No szkoda a może uda mu się to jakoś wytłumaczyć

Stary 2013-01-25, 12:16   #1197
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry **

nocka u nas dzis udana, bo w lozeczku
Dobrze, ze ta afera z kaszka sie wyjasnilaMateuszek chyba tez odetchnął, bo wolal dokladke kaszki

Ja Mateuszka ani razu na noc nie zostawialam nigdzie i wszystko jest ok, nasze zycie seksualne tez ma sie dobrze a nie zostawilabym, bo nie mam potrzeby, chyba bym tesknila nawet)

Mateuszek z tym umieniem i nieumieniem to tez roznie) ogolnie to teraz nasladuje wszystko i powtarza to co ja robie, ale oczywiscie musi miec humor i ochote, papa zrobi choc nie zawsze, kosi kosi to prawie zawszenasladuje mnie jak kaszle, dzieli sie jedzonkiem, daje śliniatego buziaka i rewelacyjnie tanczy) no i jest moim maminsynkiem powoli zaczyna kapowac, ze nikt go nie uratuje z opresji tak jak mama

Gosiu kupilam troche kiecek, bo ja lubie kiecki i plaszcz puchowy ,ktory juz od dawna chcialam, a kosztowal 400 zl , a ja kupilam za 160

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 15:10   #1198
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A, juz rozumiem

Cytat:
Gosiu nie straci zaufania Ważne, że nie zostawiasz go samego sobie, przeciez przychodzisz uspakajasz i tulisz. Uczysz go samodzielnego zasypiania i tego, ze nie jestes na kazde jego zawolanie.

to cudownie Nie ma to jak noc przespana. Od kiedy nauczylam Szymona samodzielnie zasypiac, kazda noc jest cała przespana
Dzieki kochana

Cytat:
Podziwiam

Ja tez nie mam potrzeby zostawiac synka gdzies na noc,corki tez nie zostawialam. Co to znaczy noc tylko z mezem? To trzeba wygonic wszystkich domownikow,zeby taka noc spedzic?

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Gosiu kupilam troche kiecek, bo ja lubie kiecki i plaszcz puchowy ,ktory juz od dawna chcialam, a kosztowal 400 zl , a ja kupilam za 160
No to super okazja
A ja bardzo malo chodze w kieckach,ale chyba sie przelamie i kupie i zaczne chodzic,bo ile mozna w tych jeansach
Stary 2013-01-25, 15:17   #1199
mama d
Raczkowanie

Cytat:
My też jesteśmy w posiadaniu takich taśm i są super! Jedną mamy na pierkaniku bo Zosia chwytała się go jak deski surfingowej, zpaierała nogami i napierała całym ciałem aż się nie otowrzył a to groziło tym, że poleciałaby główką i całym ciałem do tyłu- więc trzymanie nogą piekarnika podczas gotowania zamieniłam na taśmę

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wrzucam przepis na naleśniczka:

- żółtko
- 50 g mąki
- 70-80 ml wody gazowanej
- 3 krople oleju
- kilkanaście rodzynek bio lub 2 morele bio (ja kupuję w Rossmanie ekologiczne owoce suszone i są super)

Wszystkie składniki zmiksować blenderem do powstania jednolitej masy, usmażyć na teflonowej patelni

Super! bardzo dziękuję za przepis, rozumiem, że jest to w formie deseru?
mama d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 16:36   #1200
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwne...absolutnie. Napisałam "podziwiam" bo ja jednak potrzebuję czasem wyjść z domu- po prostu z mężem na randkę. Kocham to moje dziecko jak wariatka, z pracy lecę do niej na skrzydłach i przez 2 godziny z rąk nie wypuszczam, całe weekendy spędzamy razem. A mimo to....muszę , po prostu muszę raz na jakiś czas zawieść do babci, wykąpać, uśpić i ukradkiem wyjść z mężem na randkę.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Hania u nas zostawianie Antka na noc u dziadków kończyło się tym że koło północy musiałam jechać po niego 70 km wiec stwierdziłam że nie będę go stresować bo potem na się pytał czy my go gdzieś nie zostawimy. Jeżeli już koniecznie mam potrzebę to proszę moją mamę żeby przyjechała do nas usypiam dzieciaki i wtedy wychodzimy
Moje dziecko u babci sypia często - lubi, nigdy nie zgłaszała sprzeciwu. Może dlatego że często sypiamy u babci razem. Np dziś będę z córką u mamy bo mąż wyjechał na weekend i mi raźniej u niej.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
też jeszcze nie zostawiałam Oskara na noc u nikogo. Nie czuję takiej potrzeby. Chociaż u Nas teściowie mieszkają na górze.
A Oskar nie przeszkadza Mi i mężowi na spędzenie wspólnie nocy. Fakt czasem się budzi, ale i tak nie dałąbym go nikomu na noc bo tak jak pisałam nie mam takiej potrzeby!
.
Mi dziecko też nie przeszkadza Chorym by było gdyby własne dziecko mi przeszkadzało. Ja jestem bardzo towarzyska- nie umiem zrezygnować z wyjść z domu. Dla mnie noc z mężem to noc kiedy idziemy do znajomych, na wino grzane, do kina, na kolację, potańczyć. Tego z dzieckiem się zrobić nie da. Mam potrzebę raz na jakiś czas wyjść gdzieś tylko z mężem- odświeża to mój umysł, związek. Oczywiście pierwsze co robię rano to wsiadam w samochód i jadę do dziecka. Mama zawsze powtarza -spokojnie..przyjeździe dopiero na obiad. Zawsze jesteśmy już na śniadanie...dom bez dziecka jest strasznie pusty.

Generalnie dla mnie nic dziwnego że mąż chce swoją żonę zabrać na randkę , ze ma pomysł by dziecko u babci zostawić. No ale wiadomo..to matka wie czy dziecko u tej babci będzie szczęśliwe, czy można to zrobić bez stresu, bez narażania dziecka na płacz i smutek.

Ja aktualnie jestem uziemiona bo Mała ząbkuje i tylko w moich ramionach czuje się bezpiecznie- absolutnie nie zostawiłabym jej teraz u babci.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:

Ja tez nie mam potrzeby zostawiac synka gdzies na noc,corki tez nie zostawialam. Co to znaczy noc tylko z mezem? To trzeba wygonic wszystkich domownikow,zeby taka noc spedzic?
jak wyżej W naszym wypadku to noc poza domem- bez dziecka

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-01-25 o 16:42
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości