|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażam jak musi Ci być cieżko
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek do tej Szwecji raczej nie pojedzie. Jego siostra napisala ze maz ( szwagier mojego) wlasnie zjechal ze szwecji i tam raczej nie wraca bo dostal sie do innej pracy lepszej wiec raczej nie bedzie mogl mu zalatwic
![]() Takze poki co siedzi tam gdzie jest, innego wyjscia nie ma, a jak sie zalatwi cos innego to zjedzie na wlasna reke na swieta i po swietach pojedzie w inne miejsce. mam nadzieje ze sie uda i trafi sie cos innego na lepszych warunkach. poki co jest jak jest Xal. nie mamy kontaktu zadnego ze soba. maz ma polska karte poki co bo jeszcze nie zarobil zeby kupic holenderska.. ja kasy nie mam zeby mu konto doladowac. wczoraj napisal tylko od brata ze pierwsze pieniazki przeleje 5 marca dopiero a do tego czasu to nie wiem...
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
ja sobie w ogóle nie wyobrażam spacerów w śniegu ![]() ale fakt- w Wielkiej Brytanii jest bardzo popularny, ale u nich nie ma takich zim ![]() a z drugiej strony- nie ma wózków idealnych, a jak są zbliżone do ideału to cena dla mnie z kosmosu, nawet gdybym miała więcej kasy to zastanawiałabym się czy zapłacić za wózek tyle co za używany samochód ![]() Cytat:
najlepiej będzie, jak to mówicie, organoleptycznie wybadać.
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Color, ale są hot spoty czy jak to się nazywa, np. w McDonaldzie czy w centrach handlowych.
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Hej
wróciłam właśnie z Lidla i jestem zła jak osa! Chciałam kupić w Lidlu bułki, sięgam po jedną, a tam z pod ręki uciekła mi mysz, a za chwile przy pączkach zauważyłam drugą! Wystraszyłam się jak nie wiem. Poszłam do babki z obsługi, a ta mi mówi, że mam sobie głupich żartów nie robić i wcale nie chciała ze mną gadać więc zaczęłam się z nią kłócić i przyszedł ochroniarz i patrzyli na mnie jak na idiotkę i że mam wyjść ze sklepu jak mi się nie podoba! Ludzie się przyglądali, a ja mam teraz wrażenie, że zrobiłam z siebie idiotkę czy tylko ja jestem jakaś przewrażliwiona? Mam domek letni w górach i myszy się nie boję, bo to niestety w górach norma, ale nie żeby mi po jedzeniu chodziły I żałuję, że nie wyciągnęłam telefonu i nie zrobiłam zdjęcia. Edytowane przez vujka Czas edycji: 2013-01-24 o 12:40 |
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sharp- jutro świętujemy? ![]() ![]() dziś 25 t 5 d ![]() a od dziś mamy 99 dni ![]() ![]()
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwoń do sanepidu, niech sobie jaj nie robią, przecież myszy to nie tylko wizualnie zwierzątko, ale też odchody i zarazki, fujjjj.
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie zwujam zaraz do lidla bo jest akcja na biurowe artykuły tata mi przywiózł skrzynkę mandarynek,są pyszne! |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oni mogliby chociaż się przejść i sprawdzić choć pewnie nie ich sklep, oni tam tylko pracują, i mają to gdzieś ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- to już niewiele ![]() myszki sa słodkie, ale tylko te czekoladowe z aldi cała reszta mysich stworzeń lepiej niech trzyma się z dala od jedzenia które ja chce jeść..przecież to masa zarazków
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć mnie bardziej brzydzą muchy i robale ![]() a jak zobaczę glizdę to biegam szybciej niż Usain Bolt |
|
|
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ze początki nie są łatwe - tym bardziej że jesteś w ciąży,ale mam siostrę, która sama została z 2 dzieci i mąż wyjechał za granicę do pracy. Przyjeżdza raptem 4* w roku na tydzień ale... coś za coś.. Mają życie jak w Madrycie jeśli chodzi o finanse a początki były trudne... Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Producent o prawie leżącej pozycji napisał odnośnie spacerówki. Żadna specrówka nie rozkłąda się całkiem na płako przecież ![]() A gondolkę mocuje się tak: soft_black.jpgxlr_black_champagne_soft_cot.jpg I wtedy wózek jest od 0+ Ale ja i tak na początek kupuję normalny stelaż na pompowanych kołach z gondolą a maclarena dopiero jak mały zacznie stabilnie siedzieć. Co do małych kółek i śniegu... U mnie na ulicy "co 2ga osoba" ma maclerena i nie widziałam, zeby mieli jakieś problemy z poruszaniem się ;-P Cytat:
zabiłabym..A jak innym myszki nie przeszkadzają to spoko
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-01-24 o 12:58 |
||
|
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim, pisalam Wam wczoraj ze cos mi sie brzuchol napina, dzisiaj rano doszly do tego prawie niezauwazalne bole i pojechalam do szpitala przekonana ze panikuje i nic mi nie jest , atu sie okazalo ze szyjka jest tak skrocona ze musze miec natychmiast zakladany pessar
pewnie teraz z Wami posiedze
|
|
#4428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że mała się wytańczyła Cytat:
![]() My prawdopodobnie będziemy musieli się rozstać na kilka miesięcy, ale nie zdecydowałabym się nigdy na stałe tak żyć... |
|||
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3m się !
|
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
chyba bardziej się zdenerwował niż ja. Ja za to myślałam, że nie zdążę do toalety. Już nawet nie mam sil o tym myśleć i jeść też mi się odechciało. Zadzwoniłam jeszcze do przyjaciółki, a ta do swojego męża, który mi wyslał sms: nie były to czasem białe myszki, albo Myszki Miki? |
||
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Kiedyś znajoma pracowała w Sanepidzie, i mówiła, że takie anonimy to dla nich priorytet. Dzwoń.
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grzeczna malutka ![]() ja też, ja też !!! tylko ja poszłam spać o 1, ale to norma u mnie, i jak mąż wstawał do pracy byłam zbyt zaspana żeby wstawać, wzięłam tylko tabletki i poszłam dalej spać, w południe obudził mnie telefon ![]() Cytat:
![]() jakoś takoś ![]() właśnie nie jestem pewna co z tym 3 trymestrem, czy to już ... ale chyba tak ![]() słoneczko świeci, mnie jakoś nic specjalnie nie boli, chyba zrobię sobie spacer tempem żółwia na cmentarz bo mam niedaleko a do dziadka chce iść i do przychodni zapytać o badanie, babka miała dzwonić tydzień temu czy zamówiła odpowiednie probówki i cisza :/ |
||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Xal maz tam bedzie robil po 12-13 godzin wiec watpie zeby mial jeszcze sile i czas latac po holandii i szukac Mc donaldow
![]() ehh jakos moze skombinuje mu karte,wysle kod to chociaz na smsy do mnie bedzie mial a to juz duzo. Pawie oczko starszego chrzesnym jest wlasnie ten brat ktory zalatwil te prace mojemu mezowi. On sobie tam zyje na bierzaco bo nie zjezdza tutaj,ani nie ma tutaj zony czy dzieci.. zafundowal tam pobyt swojej dziewczynie teraz i wydal sporo kasy nawet na same przejazdy. tak wiec jedynie jak mogl pomoc to tak ze zalatwil te prace,sciagnal tam meza i zaplacil mu za busa, a potem on sie jakos z nim rozliczy. Chrzesna to moja kolezanka ktora sama wychowuje corke i mieszka z rodzicami, ostatni raz dala cos mlodemu jak mial roczek. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Mlodszego chrzesna sama jeszcze na utrzymaniu rodzicow.. cos tam zarabia ale doklada sie swojej mamie do zycia , ale jak maly ma urodziny czy mikolaj to pamieta o nim. Chrzesny mlodszego to samo. Dobrze , ze obiady z mama zalatwilam to chociaz cieply posilek mam z glowy.. na prad i opal pozyczyla mi babcia wiec najwazniejsze mam. reszta jakos bedzie bo musi ![]() Dobrze,ze wogole cos maz dorwal i chociaz troche zarobi to staniemy troszke na nogi, a przynajmniej wyjdziemy na zero. A w miedzy czasie szukamy czegos innego.
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj na siebie. Cytat:
to mnie nic do tego.Czasami się śmieję (przy ich kolejnych rocznicach ślubu zazwyczaj..) że jakby mieszkali ze sobą w PL na stałe i żyli jak "normalne małżeństwa" to już byliby z 10 lat ale po rozwodzie - jak nie więcej
|
|
|
#4437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak zestresowana ze stwierdzilam ze nie bede ryzykowala nawet jak mnie maja wziasc za panikare i dobrze ze sie zebralam Cytat:
Sory za bledy ale pisze z telefonu
|
|
|
#4438 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do TŻ to na pewno też się martwi, tylko oni tak mają, że nie pokazują nam swojego strachu widząc, że i tak mamy pełno w gaciach. Ja się strasznie martwiłam, czy przedłużą mi umowę, ukrywałam ciąże przez 12 TC i ciągle miałam to w głowie, żeby się nikt nie dowiedział, żeby przedłużyli a on ciągle się darł, że mam się nie martwić, że damy radę, że będzie dobrze, że wszystko ciągle biorę do siebie i że jak dzidziuś będzie nerwowy to mam bęcki Przyszło co do czego, przedłużyli mi umowę na 2 lata to dopiero mi się przyznał, że kamień spadł mu z serca, że też się martwił, żeby przedłużyli bo praktycznie moja wypłata idzie na kredyt za dom, a jego na przeżycie. No ale on mnie nie chciał dobijać pokazując, że sam się martwi. Cytat:
![]() Cytat:
Główka do góry.
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze że jesteś pod opieką lekarza, i on zwróci ci uwagę jak tylko coś będzie nie tak
|
|
#4440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mąż tylko jak się skarżę że coś cicho tam to zaczyna przykładać rękę do brzucha i gadać do dziecka, i zawsze malutki reaguje na to ![]() Color przytulam Cię mocno Cytat:
Cytat:
ale jak Ci założą to będziesz mogła normalnie funkcjonować, prawda? bardzo dobrze że pojechałaś ... qrcze takie objawy jak Ty miałaś to ja mam od 1,5 miesiąca |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Ślub 27. X. 2012

dzięki
więc zaczęłam się z nią kłócić i przyszedł ochroniarz i patrzyli na mnie jak na idiotkę i że mam wyjść ze sklepu jak mi się nie podoba! Ludzie się przyglądali, a ja mam teraz wrażenie, że zrobiłam z siebie idiotkę

dzwoń do sanepidu, niech sobie jaj nie robią, przecież myszy to nie tylko wizualnie zwierzątko, ale też odchody i zarazki, fujjjj.

wczoraj się tym zainteresowałam, sprawdziłam tu na stronie 

!
za wizyty
za 24 tc!