|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
To ja witam w 18t1dz i 3 kg na plusie. W ogóle zauważyłam, że w tym II trymestrze przybieram mega przepisowo- 0,5kg na tydzień- przynajmniej póki co
Cytat:
![]() Cytat:
Po ciąży sprawdzę czy na powrót się mieszczę ![]() Cytat:
A farsz wygląda tak: 1. Naleśnika smarujesz nieco majonezem 2. Na to kładziesz listek sałaty 3. Na to podsmażone w tartej bułce małe kawałki piersi z kurczaka 4. Te piersi znów smarujesz nieco majonezem 5. Na to mieszanka pokrojonego w kostkę ogórka z pomidorem ( najlepsze latem z racji jakości pomidorów) To zawijamy i jemy...nie kryje, nieco cieknie przy jedzeniu, ale jest pyycha
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że oni ze sobą nie wytrzymają. Teraz zjechał na m-c i już darli koty a co to będzie później? Strach się bać![]() Cytat:
|
|
|
#4443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc już nam tak zostało i powiem Ci, że niezłe jest
|
|
#4444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)nauczyłam spać w łózeczku, teraz śpi w swoim pokoju i łóżku, sporadycznie, np podczas choroby czy gorączki spała ze mną, a tak to nawet jej nie zabierałam, bo po prostu nie wysypiałam się. Słyszałam od innych mamusiek, ze jestem WYRODNA, że nie daję dziecku miłości, a one śpią z dziećmi (czasem 3 czy 4 dzieci). Sorry ale są inne sposoby okazywania miłości Kocham moją Alunię nad życie i nie widzę związku ze spaniem w łóżku. Nie wiem tylko jak one "zrobiły" rodzeństwo dla swoich pociech, bo mężowie z faktu 5 osób w łózku z tego co wiem zadowoleni nie są ![]() ![]() Cytat:
teraz wezmę jakiś cieniutki bawełniany lub satynę
|
||
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty miałaś ogólnie jakieś problemy z szyjką czy to tak nagle? Cytat:
Ale jeśli dziecko prawidłowo rośnie i wszystko jest w porządku to nic się nie martw Ja byłam w sklepie, dokończyłam obiad, mąż pałaszuje już drugą porcję a ja jakoś nie mam ochoty póki co
|
||
|
|
|
#4446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się martwię, że szyjka będzie się skracać, bo skurcze mam codziennie i pobolewa mnie podbrzusze (ale tak powiedzmy 3-4 razy w ciuągu dnia przez chwilkę i w nocy jak wstaję do toalety to też mi się napina, ale to pewnie przez pełny pęcherz), ale ginka i tydzień temu i przedwczoraj mówiła mi, ze szyjka jest twarda, długa (choć nie wiem jak ona to odczuwa po badaniu na fotelu ) więc staram się nie martwić , tylko łykać magnez i odpoczywać.
|
||
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze też dodać, że do tej pory też byłam bardzo aktywna w pracy. Ciągle na nogach, w ruchu. Teraz od 2 tygodni na L4 ale też nie siedzą ciągle na tyłku, chociaż zazwyczaj
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-01-24 o 14:06 |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w superpharm
kupiłam 3x 2 pampers dla mnie i 3x3 dla przyjaciółki, wszystko po 35 zł do tego tusz do rzęs z bourjois na promocji i masełko do ust![]() kurcze teraz popatrzyłam na paragon i na tym dla kumpeli babka mi nabiła tylko raz pieluchy
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-01-24 o 14:08 |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
To może niech Ci podadzą numer konta albo coś, bo przecież to nie Twoja wina i miło z Twojej strony, że uczciwie chcesz im zapłacić. Powiedz, że jesteś w ciąży i czy nie można tego z domu załatwić.
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrodna matka bo nie śpi z dzieckiem. Trzeba jej było powiedzieć, ze lepiej wyrodna niż goopia i potem z 10 letnim będzie spała.. ![]() Cytat:
Ja właśnie zjadłam pączka a mam prawie 10 kg na plusie Ale skoro maluchowi smakują same niezdrowe rzeczy no to co ja na to mogę? Wczoraj zjadłam sałatkę pyszną - miałam na nią ogromną ochotę a mały raczej nie - bo haftowałam po niej dalej niż widziałam ![]() Także zazdroszczę wszystkim, które mogą jeść zdrowo i nie mają już żadnych dolegliwości. Ja w 25tyg mam nadal - nic tylko się pochlastać
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Vil jeszcze nie gadalam o tym z lekarzem ale czytalam ze z tym krazkiem mozna w miarenormalnie funkcjonowac, lekarz mi powiedzial ze zalozymy i bedziesz zdrowa
a z tymi objawami to wlasnie tal jest ze niewiadomo czym sie pzejmowac a na forach pisza tez tak mialam cala ciaze i nic mi nie bylo![]() Justi na prenatalnych w grudniu mialam super wypas szyjke 45 mm w na poczatku stycznia lekarz mi mowil ze maly jest nisko i naciska ale szyjka dobrze trzyma a na ostatnich badaniach tez ze dziecko nisko ale juz tak nie naciska a sszyjka ok i to bylo tydzien temu
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam wrażenie, że jej dobrze tam w brzuszku bo grzeczna dziewczynka
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bardzo dobrze, że jesteś taka rozsądna i pojechałaś do szpitala. ![]() Znając mnie to pewnie bym czekała wuj wie na co i tłumaczyła sobie, że jak poleżę to mi minie
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najważniejsze, że dziecko rozwija się prawidłowo Ty będziesz miała mniej do zrzucenia ![]() Cytat:
Ale będzie dobrze, zobaczysz!! ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Ja tak samo ale już sama nie wiem czy to dobrze...
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
mojego narzekania ciąg dalszy.
spytałam tż o dane do pieczatki:czy nazwa/imie nazwisko/telefon/nip starcza. nie odpowiedzial wiec myslalam ze tak. wysylam mu mms z gotowa pieczatka-mowi ze musze zmienic kolejnosc i... i sie rozlaczytl.. powiedzial to mega oschle az sie wk urwilam ![]() ale ok.ma zły dzień. poprawiłam. po chwili dzwoni,że jeszcze coś źle, bo ma być adres. na moj komantarz "mogles mowic od razu" powiedzial ze nastepnym razem mam nie pytac o zdanie jak wiem lepiej. i znow ☠☠☠niecie sluchawka.. co ja mam teraz zrobic z ta pieprzona pieczatka ![]() ch uj ze mam zly humor i sie martwie caly dzien ale pan i władca ma gorszy i mam byc chlopcem do bicia |
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z chrzestnymi to masakra... trochę dziwne, że Twój brat mieszka za granicą, żyje na bieżąco, i na nic nie ma kasy no ale nic mi do tego... mój brat też mieszka za granicą, ma jedną z niższych krajowych, ale żyje na pełnym wypasie, na wszystko ma i jeszcze kupił mieszkanie w PL od dewelopera, a jest tam ze 4 lata... no ale najważniejsze jak mówisz, że mąż ma pracę i pewnie prędzej czy później staniecie na nogi, 3mam kciuki!
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od siebie dodam, że jeszcze chyba NIP albo REGON albo obydwa ... sprawdź. Ja dzisiaj jestem uziemiona, jak chcę wstać to muszę zagryzać zęby, już mam dość A rano myślałam, że do sklepu pójdę, ale jak mnie trafiło jak robiłam sniadanie do przestałam się łudzić ...
|
|
#4462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To nie tak, że sie martwię, że mało przytyłam, nie chce tylko maleństwu krzywdy robić za mało jedząc, ale głodna nie chodzę, jestem głodna schodzę do lodówki i coś jem. Jak sobie pomyśle, że krew mi doszła, łożysko, dziecko, wody płodowe a u mnie waga praktycznie w miejscu to przychodzą myśli, że chyba coś nie tak. Do lekarza mam 11 lutego, to może nadrobię. Wiem, jedno co robię źle, to mało wody pije. Wciskam w siebie, ale kompletnie mi nie wchodzi.
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci są nie do wytrzymania.. Mój ma od wczoraj problem bo chce "taki sam swter jak już ma i weź mi poszukaj" Ale co go to obchodzi, ze to kolekcja sprzed roku jest i już takich się nie kupi ehhhCytat:
Raz go czuję wysoko a zaraz nisko-ale częściej nisko i zaczęłam się trochę denerwować po tym co napisałaś... A wizytę mam dopiero 5go lutego...
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
xal-nip jest..
na kazdym forum w necie co innego.. napisalam zapytanko do urzedu.. bede miec info z 1wszej reki.. |
|
|
|
#4465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak..o taak... ja teraz też mam schiz..bo mala nisko,ciągle czułam ją niziuteńko a teraz ta głupia cisza.. ![]() wrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydz. mam wizytę to też spytam co z moją szyjką
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej nudzić się nogdy nie będziecie ![]() A z pieczątką zrobiłaś słusznie, najlepiej uderzyć od razu do urzędu, nie będziesz mieć wątpliwości. |
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazwę firmy, imię i nazwisko (przy dz.g. jednoosobowej zawsze jest imię i nazwisko), nip, regon adres Finito! ![]() Telefonu specjalnie nie podawałam - nie ma takiego wymogu ![]() Cytat:
Na twardniejący brzuch kazała brać magnez 3*dziennie i tyle.. Jakby mnie coś niepokoiło kazał przyjechać wcześniej ale brzuch mnie nie boli tylko to kopanie takie niezbyt przyjemne jest...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

07.07.2012 

pewnie teraz z Wami posiedze
A Ty miałaś ogólnie jakieś problemy z szyjką czy to tak nagle?
Ale jeśli dziecko prawidłowo rośnie i wszystko jest w porządku to nic się nie martw

to mnie nic do tego.

Ale będzie dobrze, zobaczysz!!