Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 13:59   #1741
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w takiej toalecie przestrzen nie ma az takiego duzego znaczenia. Lustro zrobi swoje, wiec uwazam ze szary kolor bedzie odpowiedni.
Też mi się tak wydaje ale rodzice mają opory. Z jednej strony ciągle chcą "inaczej niż mamy teraz" a z drugiej boją się radykalnych zmian

Cytat:
Dziewczyny, przekonalam meza na pomalowanie scian w korytarzu Napewno chce tam ciemna czerwien w polaczeniu z szarym.
Załącznik 5063351

I teraz kombinuje, ktore sciany na jaki kolor??? Korytarz nie jest prosty, tym bardziej utrudnia to sprawe. Czy powinnam trzymac sie jakiejs zasady? Nie chce narobic tam misz-maszu
Stworzylam cos takiego, jak ja bym to widziala, moze sprubujecie mi doradzic? Te zolte kreski to sa drzwi-biale.
Załącznik 5063350
Ja bym pomalowała na czerwono tylko ściany równoległe do drzwi wejściowych. Czyli ściany przy drzwiach do kuchni i do sypialni na szaro (prostopadłe) oprócz tego kawałka ścianki między drzwiami, równoległego, jego bym pomalowała na czerwono.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:13   #1742
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, jakie macie zdanie na temat małych łazienek zrobionych w ciemnych kolorach? Mówię o takich toaletach tylko, mała umywaleczka, kibelek, lustro i koniec. Bo wydaje mi się, że jak się zrobi taką małą na biało to wcale wizualnie przestrzeni nie przybędzie i zastanawiamy się nad mocno ciemnym szarym do niej.
ja nie lubię ciemnych barw, ale moja "wizja" była by taka: podłoga i ściana naprzeciw drzwi ciemno szare płytki, ściany boczne-biel
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:14   #1743
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
My w sobotę byliśmy w Leroy Merlin i w Castoramie. Płytki, gresy, panele...

Powiedzcie mi, jakie macie zdanie na temat małych łazienek zrobionych w ciemnych kolorach? Mówię o takich toaletach tylko, mała umywaleczka, kibelek, lustro i koniec. Bo wydaje mi się, że jak się zrobi taką małą na biało to wcale wizualnie przestrzeni nie przybędzie i zastanawiamy się nad mocno ciemnym szarym do niej.

Wiesz co? Jak dla mnie to sam kibelek, to obojętne- jak komu się podoba Jednak tak głębiej myśląc, ja sama pewnie zrobiła bym na jasno- ale to głownie dla tego, ze wolę jasne pomieszczenia- ogólnie. Walnijcie wielgachne lustro A resztę zróbcie jak sie Wam podoba, w końcu to "tylko" kibelek

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Dokladnie tak. Jak zsumuje sie wszystkie koszty, to czesto roznica nie jest az tak drastyczna. A do tego polozenie szyby zajmie zdecydowanie mniej czasu niz kafelkowanie

Ja mam ciagle to szklo o ktorym mowisz przed oczami! Cudnie to wyglada.
Sama nie mam jeszcze pomyslu na swoja kuchnie, i przede wszystkim funduszy.

Widzialam tez takie plytki szklane 60x60cm, ktore po polozeniu z minimalna fuga wygladaja wlasnie jak szklo.Ale jaki koszt w Pl to nie wiem.

Juz bliziutko -powodzenia

Moim zdaniem w takiej toalecie przestrzen nie ma az takiego duzego znaczenia. Lustro zrobi swoje, wiec uwazam ze szary kolor bedzie odpowiedni.
My chcemy takie właśnie płytki na podłogę i część ściany (wg najnowszych planów), co do scian doradzę coś z domu, bo musze zmykać z pracy

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:20   #1744
201604190949
Konto usunięte

Niby tylko kibelek a była dyskusja jak o problemie niskich emerytur

Ja namawiałam rodziców na taki pomysł: ciemno-szare ściany po bokach a ściana na przeciwko drzwi, czyli ta, na której jest powieszona toaleta w błyszczącej, częściowo lustrzanej mozaice. Ta ścianka jest trochę wysunięta do przodu a po bokach będzie zainstalowane podświetlenie ledowe, więc myślę, że to fajnie rozświetli wnętrze.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2013-01-14 o 14:21
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:58   #1745
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Ja mam nablatową, blat mam głębszy, więc brzeg mojej umywalki jest z 5cm od brzegu blatu. Blat mam zwykły, żaden specjalny, możesz mieć dowolny blat. Wykończenie blatów z brzegu zależy od producenta blatu-może mieć tylko wykończenie na okrągło a może mieć jeszcze w półokrągło, na 90stopni... Zależy czy chcesz ją mieć równo z brzegiem blatu czy ciut głębiej-takie wykończenie brzegu wybierasz.

Ja u siebie przewiduję jeszcze ze4dni roboty (zafugowanie zabudowy geberitu, baterie, podłoga w dużym, uszczelnienie parapetów, klamki i regulacja drzwi, listwy w ppok.) i przeprowadzka w końcu. Jeszcze muszę kuchenkę i pralkę kupić.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

wpisz nazwę w google i widać jak na dłoni malaOlaa-swoją drogą mąż nie przebił się ze swoim pomysłem na mozaikę
Dzieki za informację o tym blacie dobrze, ze nie trzeba jakiegoś specjalnego szukać
Zazdraszczam, ze tylko 4 dni pracy zostały u Ciebie
No coż mąż nie miał takiej siły przebicia a teraz sam stwierdził, że mój wybór jest super,heheheheh

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
My dziś znów zaliczyliśmy Leroy.... Materiały do gładzi gromadzimy
Jeny u mnie tez to za pare dni bedzie-nawet nie wiem ile czego sie kupuje dobrze, ze znajomi sa tez na etapie remontowania (troche dalej niz my) wiec moge wszystkie informacje od nich wyciagać

Cytat:
Dokladnie tak. Jak zsumuje sie wszystkie koszty, to czesto roznica nie jest az tak drastyczna. A do tego polozenie szyby zajmie zdecydowanie mniej czasu niz kafelkowanie

Ja mam ciagle to szklo o ktorym mowisz przed oczami! Cudnie to wyglada.
Sama nie mam jeszcze pomyslu na swoja kuchnie, i przede wszystkim funduszy.

Widzialam tez takie plytki szklane 60x60cm, ktore po polozeniu z minimalna fuga wygladaja wlasnie jak szklo.Ale jaki koszt w Pl to nie wiem.

Juz bliziutko -powodzenia

Jeśli chodzi o takie kafle, ktore wygladaja jak obrazek za szkłem to jeden taki - 60x60 to koszt ok 140 zł-widziałam takie w castoramie i LM.
Ale nie wiem czy dokładnie o cos takiego Wam chodziło

Cytat:

Ja namawiałam rodziców na taki pomysł: ciemno-szare ściany po bokach a ściana na przeciwko drzwi, czyli ta, na której jest powieszona toaleta w błyszczącej, częściowo lustrzanej mozaice. Ta ścianka jest trochę wysunięta do przodu a po bokach będzie zainstalowane podświetlenie ledowe, więc myślę, że to fajnie rozświetli wnętrze.
Wg mnie świetny masz pomysł na ten kibelek

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Też mi się tak wydaje ale rodzice mają opory. Z jednej strony ciągle chcą "inaczej niż mamy teraz" a z drugiej boją się radykalnych zmian

Ja bym pomalowała na czerwono tylko ściany równoległe do drzwi wejściowych. Czyli ściany przy drzwiach do kuchni i do sypialni na szaro (prostopadłe) oprócz tego kawałka ścianki między drzwiami, równoległego, jego bym pomalowała na czerwono.
Ja bym sie zastanowiła czy nie zamienić tych ścianek. Te które zaznaczyłaś na czerwono ja bym dała szare, a te szare ja bym pomalował na czerwono ale to moze dlatego, że bardziej wole szare wnetrza z elementami koloru. A tu jest czerwony przedpokój z szarymi elementami
Ale jak już maż sie upora z malowaniem - pochwal sie koniecznie
Życze powodzenia
Stary 2013-01-14, 20:39   #1746
Elfia4
DOMator

Cytat:

Jeśli ta toaleta jest maleńka, to możesz się pobawić nią i położyć ciemne płytki, byleby oświetlenie było dobre, bo ciemne ściany pochłoną sporo światła. Lustrzana mozaika może dać fajny efekt, tylko w tym układzie reszta płytek musi być tylko tłem dla niej, bo nadmiar dekorów będzie efekciarski, a nie efektowny.
Nad umywalką dałabym duże lustro - samą taflę bez ram wklejoną między płytki, co doda trochę przestrzeni i głębi. Wkleiłabym ją tuż nad umywalką. Jeśli na umywalkę jest wnęka, to dałabym taflę lustra na całą ścianę we wnęce i zadbała o dobre oświetlenie nad lustrem.
Coś takiego jak tutaj: http://cdn8.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.smcloud.net/t/...tandardowy.jpg
http://cdn6.urzadzamy.smcloud.net/t/...tandardowy.jpg

http://cdn25.urzadzamy.smcloud.net/t...tandardowy.jpg
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 23:06   #1747
Atasa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Od kilku tygodni mam mieszkanie w bloku. Do remontu takiego jaki chcę ogranicza mnie i narzeczonego tylko budżet ;/. Pomijając to, że mam zamiar przeczytać cały wątek (ale na to potrzebuję trochę czasu) proszę o wskazówki czy to co planuję ma w ogóle jakieś "ręce i nogi"?
Mieszkanie 48m2 dla mnie i narzeczonego (i w przyszłości dla jakiegoś mniejszego szkraba)
PLAN:
Po prawej stronie, tam gdzie jest duże łóżko jest jeden pokój (ale chcemy zrobić dwa mniejsze jak na obrazku). Sypialnia dla nas i mniejszy pokój dla malucha.
Łazienka - nie ma w niej teraz toalety. Jest miejsce na zlew, wannę i pralkę. Chcemy pralkę postawić w kuchni a toaletę przenieść do łazienki. Wannę wolimy zostawić.
Toaleta - właśnie. Toaleta jest na razie tam jak na drugi obrazku (opisana). Miejsce naszym zdaniem zupełnie niewykorzsytane. Z tych dwóch pomieszczenie (toaleta + korytarzyk) planujemy zrobić garderobę.
Kuchnia i salon. W tej chwili to dwa odrębne pomieszczenia. Planujemy wywalić ścianę między nimi. W kuchni musi znaleźć się miejsce na zabudowaną lodówkę,pralkę, zmywarkę, piekarnik + płyta gazowa no i oczywiście jakieś półki (w tym wypadku te na fioletowo).

Zawsze chciałam mieć stół i chyba z niego nie zrezygnuję.

Wszelkie rady/ pomysły/ krytyka mile widziana
Przepraszam za obrazki ale na razie ogarniam powoli Sweet Home 3D i średnio mi idzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mm.jpg (61,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mm1.jpg (45,4 KB, 60 załadowań)
Atasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 07:44   #1748
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, przekonalam meza na pomalowanie scian w korytarzu Napewno chce tam ciemna czerwien w polaczeniu z szarym.
Załącznik 5063351

I teraz kombinuje, ktore sciany na jaki kolor??? Korytarz nie jest prosty, tym bardziej utrudnia to sprawe. Czy powinnam trzymac sie jakiejs zasady? Nie chce narobic tam misz-maszu
Stworzylam cos takiego, jak ja bym to widziala, moze sprubujecie mi doradzic? Te zolte kreski to sa drzwi-biale.
Załącznik 5063350
Ja bym zamieniła kolor- to co zaznaczyłaś na czerwono, pomalowała na szaro i na odwrót. Wolę stonowane kolory z akcentami mocniejszych

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Dzieki za informację o tym blacie dobrze, ze nie trzeba jakiegoś specjalnego szukać
Zazdraszczam, ze tylko 4 dni pracy zostały u Ciebie
No coż mąż nie miał takiej siły przebicia a teraz sam stwierdził, że mój wybór jest super,heheheheh

Jeny u mnie tez to za pare dni bedzie-nawet nie wiem ile czego sie kupuje dobrze, ze znajomi sa tez na etapie remontowania (troche dalej niz my) wiec moge wszystkie informacje od nich wyciagać

Jeśli chodzi o takie kafle, ktore wygladaja jak obrazek za szkłem to jeden taki - 60x60 to koszt ok 140 zł-widziałam takie w castoramie i LM.
Ale nie wiem czy dokładnie o cos takiego Wam chodziło

Wg mnie świetny masz pomysł na ten kibelek

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Ja bym sie zastanowiła czy nie zamienić tych ścianek. Te które zaznaczyłaś na czerwono ja bym dała szare, a te szare ja bym pomalował na czerwono ale to moze dlatego, że bardziej wole szare wnetrza z elementami koloru. A tu jest czerwony przedpokój z szarymi elementami
Ale jak już maż sie upora z malowaniem - pochwal sie koniecznie
Życze powodzenia
Nam ekipa od gładzi wszystko policzyła ile czego trzeba kupić

Wczoraj myliśmy ściany.... normalnie mam dzis zakwasy, ale trzeba było usunąć kurz Przemyłam nawet podłogi w salonie i sypialni (wiem, po cholerę ) ale nie mogłam sie powstrzymać
Nawet to, nawet gruz, nawet taka "daremna" robota- cieszą
zeszło nas chyba do po 22, wróciliśmy padnięci na pyszczki.
Dziś boli mnie wszystko a najbardziej..... mięśnie z tyłu.... NÓG

Stary 2013-01-15, 09:57   #1749
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atasa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Od kilku tygodni mam mieszkanie w bloku. Do remontu takiego jaki chcę ogranicza mnie i narzeczonego tylko budżet ;/. Pomijając to, że mam zamiar przeczytać cały wątek (ale na to potrzebuję trochę czasu) proszę o wskazówki czy to co planuję ma w ogóle jakieś "ręce i nogi"?
Mieszkanie 48m2 dla mnie i narzeczonego (i w przyszłości dla jakiegoś mniejszego szkraba)
PLAN:
Po prawej stronie, tam gdzie jest duże łóżko jest jeden pokój (ale chcemy zrobić dwa mniejsze jak na obrazku). Sypialnia dla nas i mniejszy pokój dla malucha.
Łazienka - nie ma w niej teraz toalety. Jest miejsce na zlew, wannę i pralkę. Chcemy pralkę postawić w kuchni a toaletę przenieść do łazienki. Wannę wolimy zostawić.
Toaleta - właśnie. Toaleta jest na razie tam jak na drugi obrazku (opisana). Miejsce naszym zdaniem zupełnie niewykorzsytane. Z tych dwóch pomieszczenie (toaleta + korytarzyk) planujemy zrobić garderobę.
Kuchnia i salon. W tej chwili to dwa odrębne pomieszczenia. Planujemy wywalić ścianę między nimi. W kuchni musi znaleźć się miejsce na zabudowaną lodówkę,pralkę, zmywarkę, piekarnik + płyta gazowa no i oczywiście jakieś półki (w tym wypadku te na fioletowo).

Przepraszam za obrazki ale na razie ogarniam powoli Sweet Home 3D i średnio mi idzie
Myślę, że dobrze przemyślałaś wykorzystanie przestrzeni Super, że macie gdzie zrobić garderobę - dzięki temu nie trzeba się zastanawiać gdzie wstawić szafę.
Nie wszyscy lubią otwarte kuchnie, ale uważam, że u Ciebie dzięki takiemu rozwiązaniu i salon i kuchnia zyskają. Myślę też, że nie musisz rezygnować ze stołu. Jak nie spodziewacie się gości to można go spokojnie podsunąć pod okno/ścianę i nie będzie zawadzał. JA bym jednak zrezygnowała z wanny i dała prysznic z głębokim brodzikiem - miałabyś wtedy jeszcze miejsce na jakąś łazienkową szafkę.
Cytat:
Ja bym zamieniła kolor- to co zaznaczyłaś na czerwono, pomalowała na szaro i na odwrót. Wolę stonowane kolory z akcentami mocniejszych
Gwiazdeczko ja również wolałabym taką opcję jak Arni.

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2013-01-15 o 09:58
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 12:50   #1750
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo, bardzo fajny pomysl

Cytat:
PLAN:

Witamy I powodzenia w remoncie, bo zapowiada sie ciezka przeprawa
Mysle, ze fajnie to sobie rozplanowalas. Toaleta faktycznie w dziwnym miejscu, tez bym ja przeniosla -a moze w to miejsce mozna wstawic pralke? Bedziesz miala ja na uboczu i nie zabierzesz miejsca w kuchni.
Polaczenie kuchni z salonem tez dobry pomysl, pierwsza mysl jednak to czy nie lepiej dac zlew i kuchenke pod okno -nie bedzie wtedy na widoku z salonu.
No i garderoba, zdecydowanie warto

Cytat:

Nam ekipa od gładzi wszystko policzyła ile czego trzeba kupić

Wczoraj myliśmy ściany.... normalnie mam dzis zakwasy, ale trzeba było usunąć kurz Przemyłam nawet podłogi w salonie i sypialni (wiem, po cholerę ) ale nie mogłam sie powstrzymać
Nawet to, nawet gruz, nawet taka "daremna" robota- cieszą
zeszło nas chyba do po 22, wróciliśmy padnięci na pyszczki.
Dziś boli mnie wszystko a najbardziej..... mięśnie z tyłu.... NÓG
Malymi kroczkami do przodu Przy okazji maly trening dla miesni

Dziekuje wszystkim za rady dot. kolorow na moj korytarz. Wiekszosc wolalaby zamienic czerwien na szary, a ja jednak uparlam sie na czerwien... aczkolwiek przemysle to jeszcze, bo troche zametu wprowadzilyscie
Porobilam wczoraj fotki, zeby latwiej mozna bylo sobie to wyobrazic, moze zerknijcie jeszcze raz
Zwlaszcza ta sciane za lustrem na wprost drzwi chcialam na czerwono
pierwszy widok zaraz od wejscia.jpg

widok na wprost od drzwi.jpg

3.jpg

wejscie do sypialni i salonu.jpg

widok od srodka mieszkania.jpg
Stary 2013-01-15, 13:22   #1751
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo, bardzo fajny pomysl

Mysle, ze fajnie to sobie rozplanowalas. Toaleta faktycznie w dziwnym miejscu, tez bym ja przeniosla -a moze w to miejsce mozna wstawic pralke? Bedziesz miala ja na uboczu i nie zabierzesz miejsca w kuchni.
Polaczenie kuchni z salonem tez dobry pomysl, pierwsza mysl jednak to czy nie lepiej dac zlew i kuchenke pod okno -nie bedzie wtedy na widoku z salonu.

Malymi kroczkami do przodu Przy okazji maly trening dla miesni

Dziekuje wszystkim za rady dot. kolorow na moj korytarz. Wiekszosc wolalaby zamienic czerwien na szary, a ja jednak uparlam sie na czerwien... aczkolwiek przemysle to jeszcze, bo troche zametu wprowadzilyscie
Porobilam wczoraj fotki, zeby latwiej mozna bylo sobie to wyobrazic, moze zerknijcie jeszcze raz
Załącznik 5064855

Załącznik 5064856

Załącznik 5064857

Załącznik 5064858

Załącznik 5064859

Hmmm jak widze teraz zdjecia z ta podłoga to (przepraszam z góry, sama nie cierpie takich pytań) ale czy nie boisz się że będzie za ciemno?
Niby drzwi białe, ale podłoga bardzo ciemna, a jak dasz te ciemne kolory na ściny to... tak mi sie skojarzyło z salą kinową
Tak czy siak, wolała bym nadal dominację szarosci nad czerwienią
Ale zrobisz jak uważasz

PS: Mogła bym prosić o zdjecie kuchni? Widzę piękne oswietlenie ledowe przy podłodze (to chyba kuchnia, tak?)

EDITL Zerknęłam jeszcze raz na zdjęcie z tymi kolorami z Twojego postu powyżej, bo ta szarosć jakoś ciemniej zapamietałam, ale taki odcień jak tam wygląda- przy oknie, myślę ze bedzie ok
Co do sciany przy lustrze mozesz zrobic czerwoną też

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2013-01-15 o 13:25
Stary 2013-01-15, 13:44   #1752
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Gwiazdeczko wiesz ja bym Ci chyba odradziła kombinacje szaro-czerwonych ścian. Tak patrzę na Twój rzut korytarza i nie bardzo mi sie to widzi Może lepiej by było;
- połączyc biało-szare ściany i zaakcentowac je czerwonymi dodatkami?
- Lub pomalować cały korytarz na szaro,
- lub połączyc dwa odcienie szarości i dołożyć czerwone dodatki?

Napisz mi proszę gdzie kupiłaś wazon z kwiatami i tą pufę z przedpokoju? Takiego wazonu poszukuję od dawna, coś podobnego znalazłam w Rangu, tylko że trochę niższy.

Co do firan- bardzo podoba mi sie wersja z upięciem.

Ja przemeblowałam ten mój mini salon na dole- wszystkie meble postawiłam na głównej, fioletowej ścianie, zdjęłam obraz i w jego miejsce powiesiłam trzy ceramiczne serca z nexta w kolorze kremu. Fotele i stół postawiłam naprzeciwko, na szarej ścianie i tam mam zamiar powiesić obraz.

Przyszły też do mnie próbki żaluzji i ciesze się że je zamówiłam, bo te kolory które były moimi faworytami, okazały się za żółte w rzeczywistości.

Naprawiliśmy też już dywan w przedpokoju na górze- tam gdzie pies wygryzł dziurę i wyobraźcie sobie że na drugi dzień... dziura znowu się pojawiła, wygryzł ją z powrotem

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2013-01-15 o 13:51
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:23   #1753
basteja12
Raczkowanie

Helloooo

Dawno mnie nie było, więc pewnie nikt mnie już nie pamięta, zwłaszcze że mnie remont jedynie salonu, a wy urządzacie tu w większości całe mieszkanka

Zaraz biorę się za nadrabianie kilku stron, które mnie ominęły od czasu mojej nieobecności, ale teraz nie mogę się oprzeć, żeby nie napisać..

Gwiazdeczka ale u Ciebie ładnie i przytulnie Według mnie salon jest taki fajny, że nie ważna jak pozostawisz firanki i tak będzie bosko!! Mieszkasz w domku, czy mieszkaniu?? Wrzuciłaś fotki korytarza i tak myślę, że albo domek albo dużeee miszkanko

Szybko napiszę co u mnie.. głowiłam się, myślałam, kombinowałam na jaki kolor pomalować ściany w tym moim salonie i jak już się stało, to po niespełna miesiącu stwierdzam, ze jednak jedna ściana idzie do przemalowania Kolory dobierałam do tapety, nawet nie sama dobierałam, tylko zasugerowałam się tym co radził producent tapety.. i mimo, że żółty kolor pasuje, to jednak stwierdzam, że mi się nie podoba Wolę stonowane barwy, tym bardziej w pokoju dziennym.. szkoda, tylko że stwierdzam to dopieor po fakcie żółtą ścianę "malniemy" jak najszybciej na kawę z mlekiem, czy coś w tym stylu!

Ehhh.. i tak jak mówiłam, spokojnie mogłabym zająć I miejsce w konkursie na najbardziej niezdecydowaną osobę
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:24   #1754
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
A co z przeniesieniem odpływu WC? W bloku może być z tym problem.
Stary 2013-01-15, 16:39   #1755
Atasa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Myślę, że dobrze przemyślałaś wykorzystanie przestrzeni Super, że macie gdzie zrobić garderobę - dzięki temu nie trzeba się zastanawiać gdzie wstawić szafę.
Nie wszyscy lubią otwarte kuchnie, ale uważam, że u Ciebie dzięki takiemu rozwiązaniu i salon i kuchnia zyskają. Myślę też, że nie musisz rezygnować ze stołu. Jak nie spodziewacie się gości to można go spokojnie podsunąć pod okno/ścianę i nie będzie zawadzał. JA bym jednak zrezygnowała z wanny i dała prysznic z głębokim brodzikiem - miałabyś wtedy jeszcze miejsce na jakąś łazienkową szafkę.
Dzięki za odpowiedź. Jakbym dała prysznic z głębokim brodzikiem to nawet mogłabym do łazienki wcisnąć pralkę (a nie stawiać ją w kuchni).
Ale tak mnie korci wanna! I ile frajdy dzieci (w przyszłości) miałyby kąpiąc się w niej Nie wiem czy potrafię zrezygnować z wanny

Cytat:
Oj coś czuję, że będzie ciężko i już głupieję od tego wszystkiego Teraz musimy myśleć o tym gdzie jakie ściany wyburzyć, które wstawić, powymieniać futryny, parapety chyba, powstawiać nowe gniazdka, oświetlenie, kable to TV, Internetu w ścianach/listwach czy jak to się tam robi. Na razie powoli ogarniam i czytam "Sztukę Prostoty" żeby nie nastawiać za dużo gratów bo mam tendencję to zbieractwa
Myślałam, żeby w garderobie postawić zabudowaną pralkę - bo w sumie mogłabym, rury i odpływ by był. Ale nie wiem czy to dobrze jak w garderobie jest pralka, częste pranie to więcej wilgoci... no nie wiem czy to dobry pomysł. A jak w "starej" toalecie zrobię mini pralnię to garderoba wyjdzie maluteńka

Cytat:
A co z przeniesieniem odpływu WC? W bloku może być z tym problem.
Na szczęście da się Te puste kwadraty na obrazkach to są piony (czy tak się to nazywa?) z rurami odpływowymi, wodą. Na szczęście po stronie łazienki jest rura 100 i można zrobić toaletę (tylko trzeba wziąć fachowca, żeby woda dobrze spływała)

Gwiazdeczka - co to za śliczne światełka przy podłodze?

Cieszę się tym remontem i jednocześnie martwię nawałem prac!

Edytowane przez Atasa
Czas edycji: 2013-01-15 o 16:42
Atasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:16   #1756
Elfia4
DOMator

Cytat:
Załącznik 5064855

Załącznik 5064856

Załącznik 5064857

Załącznik 5064858

Załącznik 5064859
Ja się wyłamię i napiszę, że widziałabym u ciebie jaśniutko szare ściany i duże lustro w szerokiej czerwonej ramie w miejscu tego, które masz teraz.
Nawet znalazłam podobną inspirację w google
http://www.google.pl/imgres?q=lustro...r:10,s:0,i:111
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16a9aa6c934d6157eca109bb428f68b2_b.jpg (40,7 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2013-01-15 o 21:21
Stary 2013-01-16, 08:32   #1757
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ja się wyłamię i napiszę, że widziałabym u ciebie jaśniutko szare ściany i duże lustro w szerokiej czerwonej ramie w miejscu tego, które masz teraz.
Bardzo fajny pomysł. A tak normalnie pomalowane ściany na czerwono nie widzą mi się w korytarzu.
Stary 2013-01-16, 10:28   #1758
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Jaśniejsze sciany też by pasowały, jak najbardziej
Tylko rama tego lustra ze zdjecia, jakoś mi nie pasuje

Stary 2013-01-16, 12:30   #1759
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm jak widze teraz zdjecia z ta podłoga to (przepraszam z góry, sama nie cierpie takich pytań) ale czy nie boisz się że będzie za ciemno?
Niby drzwi białe, ale podłoga bardzo ciemna, a jak dasz te ciemne kolory na ściny to... tak mi sie skojarzyło z salą kinową
Tak czy siak, wolała bym nadal dominację szarosci nad czerwienią
Ale zrobisz jak uważasz

PS: Mogła bym prosić o zdjecie kuchni? Widzę piękne oswietlenie ledowe przy podłodze (to chyba kuchnia, tak?)

EDITL Zerknęłam jeszcze raz na zdjęcie z tymi kolorami z Twojego postu powyżej, bo ta szarosć jakoś ciemniej zapamietałam, ale taki odcień jak tam wygląda- przy oknie, myślę ze bedzie ok
Co do sciany przy lustrze mozesz zrobic czerwoną też
hehe podobaja mi sie sale kinowe
Co do pytania, to nie-nie boje sie, ze bedzie za ciemno, bo generalnie i tak przewaznie zapalamy swiatlo w korytarzu, a swiatla sa mega jasne

W kuchni sa ledy pod szafkami Zdjecie musialabym zrobic jakies, wiec niedlugo postaram sie to zrobic

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Gwiazdeczko wiesz ja bym Ci chyba odradziła kombinacje szaro-czerwonych ścian. Tak patrzę na Twój rzut korytarza i nie bardzo mi sie to widzi Może lepiej by było;
- połączyc biało-szare ściany i zaakcentowac je czerwonymi dodatkami?
- Lub pomalować cały korytarz na szaro,
- lub połączyc dwa odcienie szarości i dołożyć czerwone dodatki?

Napisz mi proszę gdzie kupiłaś wazon z kwiatami i tą pufę z przedpokoju? Takiego wazonu poszukuję od dawna, coś podobnego znalazłam w Rangu, tylko że trochę niższy.

Co do firan- bardzo podoba mi sie wersja z upięciem.

Ja przemeblowałam ten mój mini salon na dole- wszystkie meble postawiłam na głównej, fioletowej ścianie, zdjęłam obraz i w jego miejsce powiesiłam trzy ceramiczne serca z nexta w kolorze kremu. Fotele i stół postawiłam naprzeciwko, na szarej ścianie i tam mam zamiar powiesić obraz.

Przyszły też do mnie próbki żaluzji i ciesze się że je zamówiłam, bo te kolory które były moimi faworytami, okazały się za żółte w rzeczywistości.

Naprawiliśmy też już dywan w przedpokoju na górze- tam gdzie pies wygryzł dziurę i wyobraźcie sobie że na drugi dzień... dziura znowu się pojawiła, wygryzł ją z powrotem
przepraszam, ale naprawde to smieszne, ze pies upodobal sobie akurat to samo miejsce na wygryzienie dziury Wyobrazam sobie, ze Tobie do smiechu nie bylo

Co do zaluzji, to dobrze ze zamowilas najpierw probki, ciezko jednak dobrac kolor bez zobaczenia go na zywo.

Dzieki za rady co do korytarza... czerwien napewno bedzie Moze bede zalowac, ale jak nie sprubuje to sie nie przekonam.

Pufa w przedpokoju z Argosu (ottoman) Bardzo polecam
A wazon! Co ja sie naszukalam zeby taki znalezc W koncu znalazlam na ebay'u, jak chcesz podam ci link na priv. W wazonie to nie kwiaty, tylko jakies druty z kuleczkami itp. Przywiozlam je z Polski (Home and You). Przy okazji przez nie na lotnisku zostalam wezwana przez ochrone do otworzenia walizki, bo chcieli sprawdzic czy nie przewoze jakis niedozwolonych przedmiotow

A gdzie zdjecia 'poprawionego' salonu????

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Helloooo

Dawno mnie nie było, więc pewnie nikt mnie już nie pamięta, zwłaszcze że mnie remont jedynie salonu, a wy urządzacie tu w większości całe mieszkanka

Zaraz biorę się za nadrabianie kilku stron, które mnie ominęły od czasu mojej nieobecności, ale teraz nie mogę się oprzeć, żeby nie napisać..

Gwiazdeczka ale u Ciebie ładnie i przytulnie Według mnie salon jest taki fajny, że nie ważna jak pozostawisz firanki i tak będzie bosko!! Mieszkasz w domku, czy mieszkaniu?? Wrzuciłaś fotki korytarza i tak myślę, że albo domek albo dużeee miszkanko

Szybko napiszę co u mnie.. głowiłam się, myślałam, kombinowałam na jaki kolor pomalować ściany w tym moim salonie i jak już się stało, to po niespełna miesiącu stwierdzam, ze jednak jedna ściana idzie do przemalowania Kolory dobierałam do tapety, nawet nie sama dobierałam, tylko zasugerowałam się tym co radził producent tapety.. i mimo, że żółty kolor pasuje, to jednak stwierdzam, że mi się nie podoba Wolę stonowane barwy, tym bardziej w pokoju dziennym.. szkoda, tylko że stwierdzam to dopieor po fakcie żółtą ścianę "malniemy" jak najszybciej na kawę z mlekiem, czy coś w tym stylu!

Ehhh.. i tak jak mówiłam, spokojnie mogłabym zająć I miejsce w konkursie na najbardziej niezdecydowaną osobę
Hej Pamietamy, pamietamy. Jak sie mieszka w saloniku?

Nie przejmuj sie swoim niezdecydowaniem - ja tez wciaz albo cos kupie i oddaje, albo wymieniam na inny kolor, alebo zaluje Mam nadzieje, ze przemalowywania uda mi sie uniknac

Dziekuje za mile komentarze, mieszkamy w bloku -80m2, wiec calkiem spore

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Jakbym dała prysznic z głębokim brodzikiem to nawet mogłabym do łazienki wcisnąć pralkę (a nie stawiać ją w kuchni).
Ale tak mnie korci wanna! I ile frajdy dzieci (w przyszłości) miałyby kąpiąc się w niej Nie wiem czy potrafię zrezygnować z wanny

Oj coś czuję, że będzie ciężko i już głupieję od tego wszystkiego Teraz musimy myśleć o tym gdzie jakie ściany wyburzyć, które wstawić, powymieniać futryny, parapety chyba, powstawiać nowe gniazdka, oświetlenie, kable to TV, Internetu w ścianach/listwach czy jak to się tam robi. Na razie powoli ogarniam i czytam "Sztukę Prostoty" żeby nie nastawiać za dużo gratów bo mam tendencję to zbieractwa
Myślałam, żeby w garderobie postawić zabudowaną pralkę - bo w sumie mogłabym, rury i odpływ by był. Ale nie wiem czy to dobrze jak w garderobie jest pralka, częste pranie to więcej wilgoci... no nie wiem czy to dobry pomysł. A jak w "starej" toalecie zrobię mini pralnię to garderoba wyjdzie maluteńka

Gwiazdeczka - co to za śliczne światełka przy podłodze?

Cieszę się tym remontem i jednocześnie martwię nawałem prac!
Jesli masz duzo miejsca w kuchni, to wstawiaj tam pralke i z glowy

Swiatelka jak mowilam-to listwy/weze ledowe pod szafkami.

Cytat:
Nawet fajny pomysl z lustrem w czerwonej ramie Niestety moje kosztowalo maly majatek i juz takie musi zostac

Alescie mi zamet zrobily w glowie!!!! Moze tylko pomaluje ta sciane za lustrem na czerwono... to taka w sumie najbardziej widoczna sciana, a przy okazji nie bedzie za duzo tej czerwieni Mam jeszcze kilka dni na przemyslenie
Stary 2013-01-17, 20:09   #1760
agusiowata
Zakorzenienie

Kupiliśmy dziś płytki do kuchni
Stary 2013-01-17, 21:55   #1761
Elfia4
DOMator

Cytat:
Nawet fajny pomysl z lustrem w czerwonej ramie Niestety moje kosztowalo maly majatek i juz takie musi zostac
Poważnie kosztowało mały majątek i jest nie do wymiany? To co ono w sobie takiego ma? Wyszczupla przynajmniej albo rozprasowuje zmarszczki?
Z perspektyw zdjęć lustro wygląda na ekonomiczny marketowy zakup, więc mam nadzieję, że jednak nie kosztowało dużo?
Stary 2013-01-18, 07:35   #1762
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość

Jakie? Pochwalisz się?

Stary 2013-01-18, 08:09   #1763
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie? Pochwalisz się?
Na jednej ścianie (najdłuższej) będzie mozaika szklana, na innych płytka 20x50 organza beż, na podłodze java krem.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

http://www.tgs.pl/frames.php?s=opoczno_kuchenne
organza beż 20x50

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k011&m=120#
Stary 2013-01-18, 08:36   #1764
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Na jednej ścianie (najdłuższej) będzie mozaika szklana, na innych płytka 20x50 organza beż, na podłodze java krem.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

organza beż 20x50

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ciekawe te płytki organza
Ale.... cała kuchnię obkładacie płytkami?

Stary 2013-01-18, 11:49   #1765
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Poważnie kosztowało mały majątek i jest nie do wymiany? To co ono w sobie takiego ma? Wyszczupla przynajmniej albo rozprasowuje zmarszczki?
Z perspektyw zdjęć lustro wygląda na ekonomiczny marketowy zakup, więc mam nadzieję, że jednak nie kosztowało dużo?
Hehe przy zgaszonym swietle to i owszem, posiada takie zalety
£ 100 za lustro to dla mnie sporo, no i podoba mi sie, wiec napewno zostanie

Mam nadzieje, ze po weekendzie bede juz mogla pochwalic sie pomalowanym korytarzem i nie bede tego zalowac

Cytat:
Czekamy na fotorelacje z postepow prac.
Stary 2013-01-18, 13:46   #1766
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:

organza beż 20x50

ten ostatni link to mozaika na podłogę?
a jaką w końcu szklaną kupiłaś? bo mnie zaintrygowała...
Stary 2013-01-18, 16:48   #1767
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe te płytki organza
Ale.... cała kuchnię obkładacie płytkami?
Nie, te płytki między meblami i to nie na wszystkich ścianach. Na jednej ścianie będzie mozaika (tej najdłuższej). Na jednej ścianie będzie gładź. Te płytki będą na ok trzech krótszych ścianach.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Czekamy na fotorelacje z postepow prac.
Na jednej ścianie w kuchni są już te płytki.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
ten ostatni link to mozaika na podłogę?
a jaką w końcu szklaną kupiłaś? bo mnie zaintrygowała...
Nie, w tym linku chciałam Wam pokazać tą organza beż. Mozaikę zamówiłam w sklepie internetowym, bo taniej. Okazało się, że jest dużo cieńsza niż w sklepie. Zmieniać już nie będziemy, mam nadzieję, że ta mozaika będzie fajnie się prezentowała i nie będzie się gryzła z tamtymi kafelkami. Mozaika bardzo mi się spodobała, a jest droga, by tylko ona była. Nie robimy remontu tylko kuchni. Na podłogę będzie java krem, na str internetowej tego sklepu nie znalazłam. Mozaikę mogę dla Was poszukać.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

http://www.supermozaika.pl/szablony/1/html/index.htm#

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

http://www.supermozaika.pl/html/shop...ota-KMC06.html
Stary 2013-01-21, 15:05   #1768
arnama
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję pomocy

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli kuchennych?
Nie zależy mi by mieć wszystko super hiper z najwyżej półki, no ale też żeby nie było że kopnie się w szafkę i powstanie dziura
Jakoś producenci ciężcy są w doradzaniu
Zaczęłam czytać o tych frontach, zawiasach, prowadnicach..... i mam totalny mętlik

Pomocy

Stary 2013-01-21, 15:32   #1769
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję pomocy

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli kuchennych?
Nie zależy mi by mieć wszystko super hiper z najwyżej półki, no ale też żeby nie było że kopnie się w szafkę i powstanie dziura
Jakoś producenci ciężcy są w doradzaniu
Zaczęłam czytać o tych frontach, zawiasach, prowadnicach..... i mam totalny mętlik

Pomocy
musisz próby w sklepie przeprowadzić
każdy ma swoje preferencje i gusta, każdy stawia na coś innego
-samodociągi w szufladach są ok polecam
-w górnych szafka darowałam sobie zawiasy z górnej półki (za ok300zł) i zwykłe hydrauliczne za 10zł szt świetnie podnoszą i utrzymują mi front szafki
-omijałabym szafki narożne a już wogóle kosze do nich (mi zaśpiewano ok 1tys)
-wykończenie frontów mebli, blaty-zależy od portfela i od chęci pucowani ich
-uchwyty-sprawa indywidualna, nie wszystkie uchwyty da się zrobić we wszystkich frontach np. frezowane
-brzegi szafek i blatów (półokrągłe, na kant, na kant półokrągły) dużo dają w wyglądzie ogólnym

dużo myslenia jednym slowem
Stary 2013-01-24, 15:08   #1770
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Hej, hej. Cos ucichlo tutaj... zimowy przestoj w remontach?
U mnie kolorowo!!! Nareszcie
Korytarz wyszedl tak jak chcialam, chociaz na zdjeciach czerwony kolor wyglada zupelnie inaczej W rzeczywistosci jest duzo ciemniejszy

IMG_2216.jpg

widok od wejscia.jpg

Druga czerwona sciana.jpg

widok od wewnatrz.jpg

I moja zawieszka na klucze, wlasnorecznie obmalowana na czerwono

IMG_2218.jpg

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości