|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co? Jak dla mnie to sam kibelek, to obojętne- jak komu się podoba Jednak tak głębiej myśląc, ja sama pewnie zrobiła bym na jasno- ale to głownie dla tego, ze wolę jasne pomieszczenia- ogólnie. Walnijcie wielgachne lustro A resztę zróbcie jak sie Wam podoba, w końcu to "tylko" kibelek ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
Niby tylko kibelek a była dyskusja jak o problemie niskich emerytur
Ja namawiałam rodziców na taki pomysł: ciemno-szare ściany po bokach a ściana na przeciwko drzwi, czyli ta, na której jest powieszona toaleta w błyszczącej, częściowo lustrzanej mozaice. Ta ścianka jest trochę wysunięta do przodu a po bokach będzie zainstalowane podświetlenie ledowe, więc myślę, że to fajnie rozświetli wnętrze. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2013-01-14 o 14:21 |
|
|
|
|
#1745 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, ze nie trzeba jakiegoś specjalnego szukać![]() Zazdraszczam, ze tylko 4 dni pracy zostały u Ciebie ![]() No coż mąż nie miał takiej siły przebicia a teraz sam stwierdził, że mój wybór jest super,heheheheh![]() Jeny u mnie tez to za pare dni bedzie-nawet nie wiem ile czego sie kupuje dobrze, ze znajomi sa tez na etapie remontowania (troche dalej niz my) wiec moge wszystkie informacje od nich wyciagać![]() Cytat:
Ale nie wiem czy dokładnie o cos takiego Wam chodziło ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
ale to moze dlatego, że bardziej wole szare wnetrza z elementami koloru. A tu jest czerwony przedpokój z szarymi elementami![]() Ale jak już maż sie upora z malowaniem - pochwal sie koniecznie ![]() Życze powodzenia
|
|
|
#1746 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Nad umywalką dałabym duże lustro - samą taflę bez ram wklejoną między płytki, co doda trochę przestrzeni i głębi. Wkleiłabym ją tuż nad umywalką. Jeśli na umywalkę jest wnęka, to dałabym taflę lustra na całą ścianę we wnęce i zadbała o dobre oświetlenie nad lustrem. Coś takiego jak tutaj: http://cdn8.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.smcloud.net/t/...tandardowy.jpg http://cdn6.urzadzamy.smcloud.net/t/...tandardowy.jpg http://cdn25.urzadzamy.smcloud.net/t...tandardowy.jpg |
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Od kilku tygodni mam mieszkanie w bloku. Do remontu takiego jaki chcę ogranicza mnie i narzeczonego tylko budżet ;/. Pomijając to, że mam zamiar przeczytać cały wątek (ale na to potrzebuję trochę czasu) proszę o wskazówki czy to co planuję ma w ogóle jakieś "ręce i nogi"?
Mieszkanie 48m2 dla mnie i narzeczonego (i w przyszłości dla jakiegoś mniejszego szkraba) PLAN: Po prawej stronie, tam gdzie jest duże łóżko jest jeden pokój (ale chcemy zrobić dwa mniejsze jak na obrazku). Sypialnia dla nas i mniejszy pokój dla malucha. Łazienka - nie ma w niej teraz toalety. Jest miejsce na zlew, wannę i pralkę. Chcemy pralkę postawić w kuchni a toaletę przenieść do łazienki. Wannę wolimy zostawić. Toaleta - właśnie. Toaleta jest na razie tam jak na drugi obrazku (opisana). Miejsce naszym zdaniem zupełnie niewykorzsytane. Z tych dwóch pomieszczenie (toaleta + korytarzyk) planujemy zrobić garderobę. Kuchnia i salon. W tej chwili to dwa odrębne pomieszczenia. Planujemy wywalić ścianę między nimi. W kuchni musi znaleźć się miejsce na zabudowaną lodówkę,pralkę, zmywarkę, piekarnik + płyta gazowa no i oczywiście jakieś półki (w tym wypadku te na fioletowo). Zawsze chciałam mieć stół i chyba z niego nie zrezygnuję. Wszelkie rady/ pomysły/ krytyka mile widziana ![]() Przepraszam za obrazki ale na razie ogarniam powoli Sweet Home 3D i średnio mi idzie |
|
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj myliśmy ściany.... normalnie mam dzis zakwasy, ale trzeba było usunąć kurz Przemyłam nawet podłogi w salonie i sypialni (wiem, po cholerę ) ale nie mogłam sie powstrzymać ![]() Nawet to, nawet gruz, nawet taka "daremna" robota- cieszą ![]() zeszło nas chyba do po 22, wróciliśmy padnięci na pyszczki. Dziś boli mnie wszystko a najbardziej..... mięśnie z tyłu.... NÓG
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszyscy lubią otwarte kuchnie, ale uważam, że u Ciebie dzięki takiemu rozwiązaniu i salon i kuchnia zyskają. Myślę też, że nie musisz rezygnować ze stołu. Jak nie spodziewacie się gości to można go spokojnie podsunąć pod okno/ścianę i nie będzie zawadzał. JA bym jednak zrezygnowała z wanny i dała prysznic z głębokim brodzikiem - miałabyś wtedy jeszcze miejsce na jakąś łazienkową szafkę. Gwiazdeczko ja również wolałabym taką opcję jak Arni. Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2013-01-15 o 09:58 |
|
|
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I powodzenia w remoncie, bo zapowiada sie ciezka przeprawaMysle, ze fajnie to sobie rozplanowalas. Toaleta faktycznie w dziwnym miejscu, tez bym ja przeniosla -a moze w to miejsce mozna wstawic pralke? Bedziesz miala ja na uboczu i nie zabierzesz miejsca w kuchni. Polaczenie kuchni z salonem tez dobry pomysl, pierwsza mysl jednak to czy nie lepiej dac zlew i kuchenke pod okno -nie bedzie wtedy na widoku z salonu. No i garderoba, zdecydowanie warto Cytat:
Przy okazji maly trening dla miesni![]() Dziekuje wszystkim za rady dot. kolorow na moj korytarz. Wiekszosc wolalaby zamienic czerwien na szary, a ja jednak uparlam sie na czerwien... aczkolwiek przemysle to jeszcze, bo troche zametu wprowadzilyscie ![]() Porobilam wczoraj fotki, zeby latwiej mozna bylo sobie to wyobrazic, moze zerknijcie jeszcze raz ![]() Zwlaszcza ta sciane za lustrem na wprost drzwi chcialam na czerwono pierwszy widok zaraz od wejscia.jpg widok na wprost od drzwi.jpg 3.jpg wejscie do sypialni i salonu.jpg widok od srodka mieszkania.jpg
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm jak widze teraz zdjecia z ta podłoga to (przepraszam z góry, sama nie cierpie takich pytań) ale czy nie boisz się że będzie za ciemno? Niby drzwi białe, ale podłoga bardzo ciemna, a jak dasz te ciemne kolory na ściny to... tak mi sie skojarzyło z salą kinową ![]() Tak czy siak, wolała bym nadal dominację szarosci nad czerwienią Ale zrobisz jak uważasz PS: Mogła bym prosić o zdjecie kuchni? (to chyba kuchnia, tak?)EDITL Zerknęłam jeszcze raz na zdjęcie z tymi kolorami z Twojego postu powyżej, bo ta szarosć jakoś ciemniej zapamietałam, ale taki odcień jak tam wygląda- przy oknie, myślę ze bedzie ok ![]() Co do sciany przy lustrze mozesz zrobic czerwoną też
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2013-01-15 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko wiesz ja bym Ci chyba odradziła kombinacje szaro-czerwonych ścian. Tak patrzę na Twój rzut korytarza i nie bardzo mi sie to widzi
- połączyc biało-szare ściany i zaakcentowac je czerwonymi dodatkami? - Lub pomalować cały korytarz na szaro, - lub połączyc dwa odcienie szarości i dołożyć czerwone dodatki? Napisz mi proszę gdzie kupiłaś wazon z kwiatami i tą pufę z przedpokoju? Takiego wazonu poszukuję od dawna, coś podobnego znalazłam w Rangu, tylko że trochę niższy. Co do firan- bardzo podoba mi sie wersja z upięciem. Ja przemeblowałam ten mój mini salon na dole- wszystkie meble postawiłam na głównej, fioletowej ścianie, zdjęłam obraz i w jego miejsce powiesiłam trzy ceramiczne serca z nexta w kolorze kremu. Fotele i stół postawiłam naprzeciwko, na szarej ścianie i tam mam zamiar powiesić obraz. Przyszły też do mnie próbki żaluzji i ciesze się że je zamówiłam, bo te kolory które były moimi faworytami, okazały się za żółte w rzeczywistości. Naprawiliśmy też już dywan w przedpokoju na górze- tam gdzie pies wygryzł dziurę i wyobraźcie sobie że na drugi dzień... dziura znowu się pojawiła, wygryzł ją z powrotem Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-01-15 o 13:51 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Helloooo
Dawno mnie nie było, więc pewnie nikt mnie już nie pamięta, zwłaszcze że mnie remont jedynie salonu, a wy urządzacie tu w większości całe mieszkanka Zaraz biorę się za nadrabianie kilku stron, które mnie ominęły od czasu mojej nieobecności, ale teraz nie mogę się oprzeć, żeby nie napisać.. Gwiazdeczka ale u Ciebie ładnie i przytulnie ![]() ![]() Szybko napiszę co u mnie.. głowiłam się, myślałam, kombinowałam na jaki kolor pomalować ściany w tym moim salonie i jak już się stało, to po niespełna miesiącu stwierdzam, ze jednak jedna ściana idzie do przemalowania Kolory dobierałam do tapety, nawet nie sama dobierałam, tylko zasugerowałam się tym co radził producent tapety.. i mimo, że żółty kolor pasuje, to jednak stwierdzam, że mi się nie podoba żółtą ścianę "malniemy" jak najszybciej na kawę z mlekiem, czy coś w tym stylu!Ehhh.. i tak jak mówiłam, spokojnie mogłabym zająć I miejsce w konkursie na najbardziej niezdecydowaną osobę |
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak mnie korci wanna! I ile frajdy dzieci (w przyszłości) miałyby kąpiąc się w niej Nie wiem czy potrafię zrezygnować z wanny ![]() Cytat:
Teraz musimy myśleć o tym gdzie jakie ściany wyburzyć, które wstawić, powymieniać futryny, parapety chyba, powstawiać nowe gniazdka, oświetlenie, kable to TV, Internetu w ścianach/listwach czy jak to się tam robi. Na razie powoli ogarniam i czytam "Sztukę Prostoty" żeby nie nastawiać za dużo gratów bo mam tendencję to zbieractwa ![]() Myślałam, żeby w garderobie postawić zabudowaną pralkę - bo w sumie mogłabym, rury i odpływ by był. Ale nie wiem czy to dobrze jak w garderobie jest pralka, częste pranie to więcej wilgoci... no nie wiem czy to dobry pomysł. A jak w "starej" toalecie zrobię mini pralnię to garderoba wyjdzie maluteńka ![]() Na szczęście da się Te puste kwadraty na obrazkach to są piony (czy tak się to nazywa?) z rurami odpływowymi, wodą. Na szczęście po stronie łazienki jest rura 100 i można zrobić toaletę (tylko trzeba wziąć fachowca, żeby woda dobrze spływała) ![]() Gwiazdeczka - co to za śliczne światełka przy podłodze? Cieszę się tym remontem i jednocześnie martwię nawałem prac!
Edytowane przez Atasa Czas edycji: 2013-01-15 o 16:42 |
||
|
|
|
|
#1756 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Nawet znalazłam podobną inspirację w google http://www.google.pl/imgres?q=lustro...r:10,s:0,i:111 Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-01-15 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko rama tego lustra ze zdjecia, jakoś mi nie pasuje
|
|
|
#1759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania, to nie-nie boje sie, ze bedzie za ciemno, bo generalnie i tak przewaznie zapalamy swiatlo w korytarzu, a swiatla sa mega jasne ![]() W kuchni sa ledy pod szafkami ![]() Cytat:
Wyobrazam sobie, ze Tobie do smiechu nie byloCo do zaluzji, to dobrze ze zamowilas najpierw probki, ciezko jednak dobrac kolor bez zobaczenia go na zywo. Dzieki za rady co do korytarza... czerwien napewno bedzie Pufa w przedpokoju z Argosu (ottoman) Bardzo polecamA wazon! Co ja sie naszukalam zeby taki znalezc ![]() A gdzie zdjecia 'poprawionego' salonu???? ![]() Cytat:
Nie przejmuj sie swoim niezdecydowaniem - ja tez wciaz albo cos kupie i oddaje, albo wymieniam na inny kolor, alebo zaluje Mam nadzieje, ze przemalowywania uda mi sie uniknacDziekuje za mile komentarze, mieszkamy w bloku -80m2, wiec calkiem spore Cytat:
![]() Swiatelka jak mowilam-to listwy/weze ledowe pod szafkami .Cytat:
![]() Alescie mi zamet zrobily w glowie!!!! Moze tylko pomaluje ta sciane za lustrem na czerwono... to taka w sumie najbardziej widoczna sciana, a przy okazji nie bedzie za duzo tej czerwieni Mam jeszcze kilka dni na przemyslenie
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dziś płytki do kuchni
|
|
#1761 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Z perspektyw zdjęć lustro wygląda na ekonomiczny marketowy zakup, więc mam nadzieję, że jednak nie kosztowało dużo? |
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Na jednej ścianie (najdłuższej) będzie mozaika szklana, na innych płytka 20x50 organza beż, na podłodze java krem.
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- http://www.tgs.pl/frames.php?s=opoczno_kuchenne organza beż 20x50 ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k011&m=120#
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale.... cała kuchnię obkładacie płytkami?
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() £ 100 za lustro to dla mnie sporo, no i podoba mi sie, wiec napewno zostanie ![]() Mam nadzieje, ze po weekendzie bede juz mogla pochwalic sie pomalowanym korytarzem i nie bede tego zalowac ![]() Czekamy na fotorelacje z postepow prac.
|
|
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaką w końcu szklaną kupiłaś? bo mnie zaintrygowała... |
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, te płytki między meblami i to nie na wszystkich ścianach. Na jednej ścianie będzie mozaika (tej najdłuższej). Na jednej ścianie będzie gładź. Te płytki będą na ok trzech krótszych ścianach.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Na jednej ścianie w kuchni są już te płytki. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- http://www.supermozaika.pl/szablony/1/html/index.htm# ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- http://www.supermozaika.pl/html/shop...ota-KMC06.html
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy
Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli kuchennych? Nie zależy mi by mieć wszystko super hiper z najwyżej półki, no ale też żeby nie było że kopnie się w szafkę i powstanie dziura ![]() Jakoś producenci ciężcy są w doradzaniu ![]() Zaczęłam czytać o tych frontach, zawiasach, prowadnicach..... i mam totalny mętlik Pomocy
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() każdy ma swoje preferencje i gusta, każdy stawia na coś innego -samodociągi w szufladach są ok polecam -w górnych szafka darowałam sobie zawiasy z górnej półki (za ok300zł) i zwykłe hydrauliczne za 10zł szt świetnie podnoszą i utrzymują mi front szafki -omijałabym szafki narożne a już wogóle kosze do nich (mi zaśpiewano ok 1tys) -wykończenie frontów mebli, blaty-zależy od portfela i od chęci pucowani ich -uchwyty-sprawa indywidualna, nie wszystkie uchwyty da się zrobić we wszystkich frontach np. frezowane -brzegi szafek i blatów (półokrągłe, na kant, na kant półokrągły) dużo dają w wyglądzie ogólnym dużo myslenia jednym slowem
|
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej. Cos ucichlo tutaj... zimowy przestoj w remontach?
U mnie kolorowo!!! Nareszcie Korytarz wyszedl tak jak chcialam, chociaz na zdjeciach czerwony kolor wyglada zupelnie inaczej W rzeczywistosci jest duzo ciemniejszy![]() IMG_2216.jpg widok od wejscia.jpg Druga czerwona sciana.jpg widok od wewnatrz.jpg I moja zawieszka na klucze, wlasnorecznie obmalowana na czerwono ![]() IMG_2218.jpg
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

.
Korytarz nie jest prosty, tym bardziej utrudnia to sprawe. Czy powinnam trzymac sie jakiejs zasady? Nie chce narobic tam misz-maszu
Te zolte kreski to sa drzwi-biale.

29.06.2012 

(to chyba kuchnia, tak?)
Kolory dobierałam do tapety, nawet nie sama dobierałam, tylko zasugerowałam się tym co radził producent tapety.. i mimo, że żółty kolor pasuje, to jednak stwierdzam, że mi się nie podoba
żółtą ścianę "malniemy" jak najszybciej na kawę z mlekiem, czy coś w tym stylu!