|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
DOMator
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Cytat:
Odsłonięte okno daje wrażenie większej przestrzeni i powiększa wnętrze. U ciebie są duże okna, nikt ci nie zagląda przez okno, bo wokół niska zabudowa, więc nie ma sensu się zasłaniać w ciągu dnia. Sama mam podobne firany i zakładam je tylko w okresie wiosenno-letnim, żeby zasłonić się przed nadmiarem słońca i od tego, co dzieje się w ogrodzie, bo okno mam od strony południowej z widokiem na ogród. Przez cały rok mam tylko zasłony, które zasłaniam sporadycznie i tylko do połowy z każdej strony. Lubię mieć odsłonięte okno i widok na to, co za nim. Szczelnie zasłonięte okna przytłaczają mnie i powodują, że we wnętrzu brakuje oddechu i przestrzeni(może to objawy klaustrofobii? ).
|
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet tak jak teraz to zrobiłaś
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie też.
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Wybraliśmy drzwi zewnętrzne i jutro mamy pomiar.
|
|
#1714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okno najlepiej wyglada z upietymi firankami. Widac co jest za oknem, a jednak nikt nie zaglada. Gratuluje mieszkania-pieknie urzadzone!
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wszystkim za pozytywne opinie
Teraz musze zaczac czarowac meza zeby zabrac sie niedlugo za malowanie... mecza mnie juz te biale sciany. I ciesze sie, ze odsloniete okna jednoglosnie zdobyly uznanie. Musze tylko poszukac czegos do upiecia ich ![]() Cytat:
I szczerze mowiac, patrzec na niego nie moge heheCytat:
![]() Zgadzam sie, ze odsloniete okno daje wrazenie przestrzeni. Dlatego tez nie jestem przeciwniczka firanek- makaronow, bo one jednoczesnie dodaja przytulnosci w pomieszczeniu nie zaslaniajac widoku za oknem.
|
|
|
|
#1716 |
|
DOMator
|
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o mozaice w kuchni?
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
zależy gdzie (podłoga, ściana) i jaka ta mozaika i jakie meble?
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() każdy market ma swoje spore koszty transportu |
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Na podłodze? Nie Na ścianie miedzy meblami? Tak Do mojej przyszłej kuchni pasować beda takie płytki 10/10 chyba najbardziej ![]() Ogólnie chciała bym uzyskać efekt zbliżony do tego w załaczniku
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, ze się nie orientuję Ikeę mam nie całe 40km od siebie i jak do tej pory, wszystko przywoziliśmy sami
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasne fugi przy kuchni za jakiś czas się utłuszczą i ściemnieją (mama ma czekoladowe i jest to troszkę widoczne) |
|
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aga zależy do jakiej kuchni. Oczywiście na podłogę mowy nie ma - na ścianie może być, chociaż szczerze mówiąc mnie osobiście mozaika nie zachwyca
Cytat:
Co do transportu to pojęcia nie mam. Ja mam Ikeę 150 km od siebie, więc transport zawsze własny ![]() Cytat:
Taki spokój w kuchni? Niepodobne do Ciebie
|
||
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jest ze mną: w wystroju jestem raczej spokojna Kuchni własnie nie chce takiej zimnej, lodówkowej, nowoczesnej, tylko coś bardziej klasycznego W prawdzie zastanawiałam sie czy nie dać by jakichś wielkich, gładkich płyt z tyłu (coś jak na podłodze) ale nie wiem czy właśnie nie wyglądało by to zbyt mdło i tak prosto? Bo jak kolory są w podobnej tonacji, to chociaż ta "faktura" płytek wydała mi się bardziej odpowiednia, w wersji drobniejszej ![]() Tak czy siak, jeszcze wszystko przed nami, więc i cała koncepcja zmienić się może, ale ogólnie, niezmiennie, podoba mi sie ten obrazek już od dłuższego czasu ![]() I tak będzie ciut inaczej, bo piekarnik będzie na wysokościach najprawdopodobniej, na przeciwko reszty mebli... No ogólnie na pewno wyjdzie inaczej, ale to taka moja mała inspiracja ![]() To dopiero bys sie zdziwiła, jak bys wiedziała ze rozważałam też jakis czas temu, meble w takim angielskim, powiedziała bym retro stylu ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2013-01-09 o 16:47 |
||
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Ja chciałam szkło między meblami, ale za drogie.
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pałaliśmy do niego miłością z mężem przed ślubem. Po ślubie poszliśmy do sklepu, pooglądaliśmy inne aranżacje i się odkochaliśmyA kuchnia nowoczesna wcale nie musi być zimna i lodówkowa Meble mogą być proste jednokolorowe, ale dodatki wprowadzą klimat i ciepło.Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła w swojej kuchni No niestety drogie rozwiązanie. Mnie namiastkę szkła dają duże bezfugowo ułożone błyszczące płytki
|
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w leroyu taki kawałek to cena 50-120zł, ale są świetne niektóre-perła, szkło, metal... |
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/promocja-7-99-zl-m...917629210.html Zastanawiam się nad tym. Teściowa nastraszyła mnie, że mozaika w kuchni to nie najlepszy pomysł, bo problem z czyszczeniem.
|
|
|
#1728 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Moja siostra przeliczała koszt paliwa w samochodzie znajomego. Wyszło im jakieś 500 zł, a za dostawę zapłaciła chyba 400-450 zł. Zamawiała szafy, łóżko, szafki, materac... generalnie duże meble ważące w sumie kilkaset kg. Plusem dostaw przez firmę współpracującą z ikeą jest to, że kierowca ma pomocników i to oni wnoszą wszystkie zakupy do domu. W wielu firmach jest tak, że podjeżdżają pod dom i w najlepszym razie zrzucą towar z samochodu, a kupujący musi wszystko wnieść do domu. Moja koleżanka niedawno organizowała tak parokrotnie ekipę do wnoszenia mebli, musiała się urywać z pracy, jechać, zgarniać znajomego do pomocy, bo akurat zadzwonił kurier, że będzie np. z kanapami. |
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć np. fugi powinny być, bo mury pracują a fugi niwelują mikroruchy i zmniejszaja prawdopodobieństwo pęknięcia płytek-są elastyczneja mam takie płytki w łazience-brzeg jest szlifowany pod kątem 90stopni, więc ładnie się spasowują, ale i tak uległam i mam fugę 1mm (w razie wu). Oczywiście możesz dać fugę i 5mm przy takich płytkach, ale głównie chodzi o ten brzeg wyszlifowany (rektyfikacja) wymiary zgadzają się co do mm i nie trzeba niwelować różnic fugą, płytki są sporo droższe od ich nierektyfikowanych zamienników (np. 60zł nierektyfikowana a 100zł rektyfikowane) mozaika nawet ciekawa, ale...metr ok80+koszty kleju, fugi, położenia=niemal koszt "drogiego"szkła Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2013-01-10 o 15:26 |
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nam fachowiec radził ze względu na tą pracę murów. Ale właśnie to spasowanie jest idealne w porównaniu z takimi zwykłymi płytkamiAgusiu nas płytki wyszły taniej niż szkło (chociaż doszły fugi, klej i fachowiec), ale przy mozaice fachowcy mogą liczyć więcej za położenie niż przy takich większych płytkach i wtedy nie wiem czy faktycznie wyjdzie taniej od szkła. |
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
mi szklarz za kawałek 4,8m na 0,6m (w dwóch częściach, bo nie ma takich tafli 5m) z docięciem, z położeniem, grubsze szkło, policzył ok 400zł
to jest jakieś 3m kwadratowe-licząc płytki z wyższej półki (nie wysokiej!) takie po 80zł-100zł wyjdzie niemal na jedno ale wiecie można i za 40zł coś sensownego kupić i wtedy koszt leci zdecydowanie w dół |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się Dziewczyny, ze napisałyście o tych mini fugach przy płytkach bez fugowych
Przyda mi się do kuchni, bo pewnie my położyli byśmy całkiem bez fugowo, a później, jak by tak taki "wielkolud" pęknął to.... Auć! ![]() Mnie się osobiście szkło nie za bardzo podoba- tzn jeszcze zalezy w jakiej aranżacji i jaki ma wzór Jak przeglądałam wątek, zanim sie odezwałam, to widziałam, że ktoś tu wrzucał zdjęcia kuchni: biała z połyskiem i między szafkami miała szkło z nadrukiem kwiatu w mocnym, fuksjowym kolorze- to np zrobiło na mnie ogromne wrażenie
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na etapie wybierania kafelek do kuchni i piecyka. Co u Was słychać? Ostatnio cisza.
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my juz kupiliśmy płytki do łazienki (Paradyż Travena/Mogano/Trovan), do kuchni i przedpokoju (Ceramstic Pop Art White) Mam tylko pytanie o umywalki nablatowe do łazieki. Chciałabym taką , ale ten blat to jakiś specjalny musi być czy takie co można dostać np w leroy? Tylko chyba tam wszystkie są zaokrąglona na końcu-jak do kuchni, a tu byłby potrzebny inny
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Zamówiłam próbnik mozaiki szklanej w sklepie internetowym.
|
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja u siebie przewiduję jeszcze ze4dni roboty (zafugowanie zabudowy geberitu, baterie, podłoga w dużym, uszczelnienie parapetów, klamki i regulacja drzwi, listwy w ppok.) i przeprowadzka w końcu. Jeszcze muszę kuchenkę i pralkę kupić. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- wpisz nazwę w google i widać jak na dłoni
Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2013-01-13 o 11:38 |
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś znów zaliczyliśmy Leroy.... Materiały do gładzi gromadzimy
|
|
#1738 |
|
Konto usunięte
|
My w sobotę byliśmy w Leroy Merlin i w Castoramie. Płytki, gresy, panele...
Powiedzcie mi, jakie macie zdanie na temat małych łazienek zrobionych w ciemnych kolorach? Mówię o takich toaletach tylko, mała umywaleczka, kibelek, lustro i koniec. Bo wydaje mi się, że jak się zrobi taką małą na biało to wcale wizualnie przestrzeni nie przybędzie i zastanawiamy się nad mocno ciemnym szarym do niej. |
|
|
|
|
#1739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sama nie mam jeszcze pomyslu na swoja kuchnie, i przede wszystkim funduszy. Widzialam tez takie plytki szklane 60x60cm, ktore po polozeniu z minimalna fuga wygladaja wlasnie jak szklo.Ale jaki koszt w Pl to nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przekonalam meza na pomalowanie scian w korytarzu
szary z czerwonym.jpg I teraz kombinuje, ktore sciany na jaki kolor??? Korytarz nie jest prosty, tym bardziej utrudnia to sprawe. Czy powinnam trzymac sie jakiejs zasady? Nie chce narobic tam misz-maszu![]() Stworzylam cos takiego, jak ja bym to widziala, moze sprubujecie mi doradzic? Te zolte kreski to sa drzwi-biale.korytarz1.jpg
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

).

Nawet tak jak teraz to zrobiłaś 

29.06.2012