![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() Czemu odpada wizyta u seksuloga?
![]() |
![]() |
#602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale nie o tym mowa.. On do seksuologa nie pójdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Tez uwazam ze duzy blad popelniasz nie mowiac mu ze nie masz orgazmu. Powinnas z nim byc szczera, ale jak to teraz zrobic, jak póltora roku go upewnialas ze wszystko jest super? Nie zazdroszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Biała Dama
|
Ale ma kobieta problem z tym ze nie przezyla nigdy pochwowego i mam wrazenie ze ogolnie szalu nie ma jesli potrafila napisac ze jest beznadziejnie. Odpowiadajac jej powiedzialam co uwazam, bo wiem ze to podstawa - jesli chce zmian to musi to zasygnalizowac bo poki co udaje ze jest w pelni zadowolona, to do niczego nie prowadzi
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook ![]() Filmweb ![]() Last.fm ![]() Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2013-01-24 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Nie ma jednej metody, bo kazdy jest inny, co innego lubi, na co innego reaguje, ale partner nie jest jasnowidzem i jak sie z nim nie gada na ten temat no to cudow nie bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez tomcio Czas edycji: 2013-01-24 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Dokladnie napisala ze udaje zeby mu sprawic przyjemnosc, ja nie wiem dlaczego jej zalezy akurat na pochwowym i dlaczego bez niego automatycznie jest beznadziejnie. Bo oczywiscie nawet jak kobieta nie ma orgazmu zadnego to mozna i tak z seksu czerpac niemala satysfakcje Czesto facet odbiera jakiekolwiek uwagi jak atak na jego dume i dlatego podejrzewam mozna sie zdecydowac na klamanie ze orgazm byl, zeby mu nie robic przykrosci. Ja wychodze z zalozenia ze jak sie mamy rozumiec z facetem w lozku to trzeba byc szczerym i dlatego uwazam ze jesli jej nie odpowiada obecny stan rzeczy to w pewnym sensie na wlasna prosbe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Raczkowanie
|
Dlaczego jest beznadziejnie ? Bo ja czuję się winna wszystkiemu.. jak wybrakowany towar. Jestem po prostu gorsza i tyle..
Dobrze mi z nim.. W związku i życiu. Nie chcę nic zmieniać. I niby nie potrzebuję tego orgazmu do szczęścia, ale... On się stara, ja się staram. Wszystkie pozycje, wiele nowych pomysłów w łóżku, miłość i uczucie. Mimo to nie mogę osiągnąć orgazmu. Tylko przez to jest beznadziejnie.. sam seks z nim jest wspaniały, aż do myśli, że ja jestem do niczego. Wtedy sielanka się kończy i zaczyna wielkie poczucie winy. Mój facet jest bardzo kochany, wspiera mnie, pokazuje jak jestem dla niego ważna i co chwilę okazuję jaka jestem dla niego piękna i cudowna - zawsze.. mimo tego, że jest inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Biała Dama
|
W takim razie w zly sposob w ogole postrzegasz seks i siebie w nim. Jakbys z siebie wlasnie robila jakis przedmiot i wszystko robila z mysla o partnerze, nawet do wlasnego orgazmu dazyla dla niego. Powinniscie byc w tym rowni, i rownie duzo z siebie dawac i od siebie nawzajem, ze tak to ujme, wymagac.
W koncu rozmawiacie tez o seksie, czy po prostu go uprawiacie? Rozmowa jest niesamowicie wazna! Bez tego mozecie sie starac ale nie trafiac w swoje potrzeby, nie poznawac sie tak naprawde nawzajem. A bez tego poznania i dogrania oboje bedziecie calkowicie usatysfakcjonowani co najwyzej przypadkiem, w wyniku dzialania na chybil trafil. Ja osobiscie wole do tego doprowadzac swiadomie. Cwiczysz miesnie Kegla? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Rozeznanie
|
dla mnie to dziwne ze skoro masz orgazm łechtaczkowy to partner nie orientuje sie gdy udajesz pochwowy, skad to cisnienie na pochwowy wlasnie? no i planowanie wspolnej przyszlości bez rozmowy szczerej tez dziwne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Przyczajenie
|
U mnie sprawa wygląda dość dziwnie. Zacznę od początku. Mój ex (pierwszy facet z którym spałam) szczerze mówiąc nie pociągał mnie zbytnio, ale kiedy nauczyłam się przeżywać orgazm łechtaczkowy, miałam go za każdym razem gdy się kochaliśmy czy nawet podczas pieszczot i naprawdę niewiele czasu potrzebowałam na to, żeby dojść. Z moim obecnym TŻ jakoś z trudem mi ten orgazm przychodzi, mimo że bardzo mnie pociąga, jest lepiej wyposażony i w ogóle jest lepszy w łóżku niz poprzedni. Z tym pierwszym szczerze mówiąc praktycznie wcale nie odczuwałam przyjemności podczas seksu, jak najszybciej wywoływałam u siebie orgazm, żeby mieć to z głowy. Teraz jest inaczej. Chociaż nie zawsze dochodzę, seks jest bardzo przyjemny i czerpię z niego satysfakcję nawet gdy nie kończę. Jeśli chodzi zaś o orgazm pochwowy... Cóż.. chyba go nigdy nie miałam. Mówię chyba, bo nie wiem jakie to uczucie. Czy on też trwa kilkanaście-kilkadziesiąt sekund jak łechtaczkowy? Bo kiedy mój TŻ bierze mnie od tyłu są takie momenty kiedy odczuwam naprawdę wielką rozkosz, ale trudno mi określić czy to orgazm czy nie. Raczej nie wydaje mi się, bo jeśli TŻ zachowuje to samo tempo i siłę pchnięcia ta rozkosz trwa cały czas nawet kilka-kilkanaście minut wiec nie sądzę, żeby orgazm mógł tyle trwać ;] ale wypróbowaliśmy już wiele różnych pozycji i w żadnej nie mogę osiągnąć orgazmu pochwowego. Czy trzeba zrobić coś konkretnego, żeby dojść w ten sposób? Bo nie wiem jak wy, ale ja orgazmu łechtaczkowego ie osiągnę, jeśli sama go nie 'wywołam'. A Robię to poprzez napięcie mięśni praktycznie całego ciała, a zwłaszcza mięśni ud, nie wiem czy wy też tak macie?;p jak wiec wywołać o. pochwowy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Konto usunięte
|
Ja nie muszę nic zaciskać, a i tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Orgazm pochwowy
Cytat:
Przy czym kobiety które osiągają orgazm pochwowy moga też osiągać łechtaczkowy. Natomiast kobiety które zwykle mają orgazm łechtaczkowy baaardzo żadko lub wcale nie osiągają orgazmu pochwowego. Dodatkowo są dwa rodzaje osiagania orgazmu łechtaczkowego: przez samą stymulację bez penetracji i stymulację łechtaczki podczas penetracji ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Jeszcze jedna kwestia. To media i filmy wypromowały orgazm pochwowy. Często widzimy w filmach, że facet kocha się z kobietą i ... ona dochodzi do niesamowitej ekstazy i osiąga niebiański orgazm. Życie to nie film. Jak pisałam wyżej badania seksuologów wskazuj, że większość kobiet miewa orgazmy łechtaczkowe. Tak jest i już. I wcale nie są gorsze. Jedna z koleżanek wyżej pisała, że na siłę wykorzystując różne pozycje próbuje osiągnąć orgazm pochwowy. Przy takim nastawieniu napewno go nie osiągnie. Lepiej korzystać z uroków seksu, czerpać satysfakcję samą z siebie nawet bez orgazmów. Wg własnego uznania "dogadzać sobie" łechtaczką, a jeśli jesteś zdolna , bądz zdolna z tym partnerem do rgazmu pochwowego to przyjdzie kiedyś ale jeśli będziesz na niego czekała z niecierpliwością nie przyjdzie nigdy. !! Co do możliwości orgazmu pochwowego: Niektóre kobiety już takie są, że nigdy go nie będą miały, jednak czasami niestety zależy to od partnera. Mam koleżankę, z którą od lat się znamy i rozmawiamy dosłownie o wszystkim, pannę 35 lat która ma za sobą ok. 10 związków dłuższych i krótszych. potrafi osiągać orgazm pochwowy. Jednak jak mówi tylko z 4 miewała orgazmy pochwowe, z pozostałymi tylko łechtaczkowe a przy jednym nie mogła osiągnąć orgazmu wcale. Przy czym jak wcześniej pisałam jeśli miewała orgazmy łechtaczkowe to czasami musiała kończyć sama bo partner nie potrafił idealne dopasować się do rytmu jej ciała. O czym to świadczy, że czasami zdolność osiągnięcia orgazmu zależy od sposoby zachowania kochanka, czasami od wzajemnego dopasowania w łóżku. Są jednak też kobiety które wcale nie przejmują się orgazmami bo liczy się dla nich przede wszystkim satysfakcja a orgazm jeślki jest to miło. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Konto usunięte
|
Ale w żadnym wypadku nie wolno się poddawać! Nawet jeśli nigdy nie przeżyłaś pochwowego, to nie znaczy, że nie będziesz mogła go przeżyć. Kiedyś nadejdzie, ale sama też musisz w to włożyć niemało wysiłku, nie oczekuj, że mężczyzna zrobi kilka ruchów i już odlecisz.
Fakt, niektóre kobiety nigdy nie przeżywają pochwowego. Fakt, są kobiety nierozbudzone, które po prostu nie wiedzą, jak powinny być stymulowane, żeby dojść pochwowo. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
A czy problem z orgazmem łechtaczkowym może też wynikać z masturbacji przed związkiem? Tego, że nauczyłam się tylko jednego sposobu jak osiągać orgazm?
Jest mi bardzo miło jak partner mnie pieści i czuję tak jakby, że zbliżam się do końca ale po chwili coś jest nie tak...Jak myślicie to wina partnera, tego, że nie zawsze odpowiednio wyczuje moje ciało, ruchy itd... ? Jakiś czas temu sprawiliśmy sobie wibrator no i niedawno zaczęłam sama zabawy ![]() ![]() Uważam, że największą głupotą jest udawanie orgazmów... W łóżku powinno być 100% otwartości i szczerych rozmów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Biała Dama
|
Oczywiście, jak nie mowimy partnerowi ze czegos brakuje to wlasciwie nie dajemy mu szansy zeby nam to dal
![]() @Deborah100, jak czujesz czasem ze to prawie juz, to mysle ze to bardzo dobrze, teraz tylko troche cierpliwosci , w koncu przyjdzie niesamowity orgazm ![]() Chyba z kazdym partnerem tak jest ze trzeba sie dograc, nauczyc siebie nawzajem mimo doswiadczenia wczesniejszego bo kazdy z nas jest troche inny, inaczej reaguje i co innego lubi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#624 |
Raczkowanie
|
Mój sposób na orgazm pochwowy: gdy jestem na gorze rozszerzam nogi (kolana) najmocniej jak mogę i poruszam się w przód i w tył jak najszybciej lekko pochylona do przodu, ręce opieram na jego klatce. Szybciej dochodzę, gdy chwilę wcześniej byliśmy w pozycji na pieska. Czasem zdarza się, że gdy długo jestem u góry, ale się nie spieszę, to dochodzę, gdy akurat zmieniamy pozycję ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osiągam i łechtaczkowy i pochwowy, choć jeden z drugim ma ogromny związek. Aby osiągnąc orgazm pochwowy musicie nauczyć partnera odnaleźć swój punkt G- czyli najczulszy punkt w pochwie, który znajduje się około 4 cm od wejścia do pochwy. Wkładając palec musicie go uniesć tak aby dotknąć górnej ścianki pochwy, tuż pod łechtaczką. W trakcie seksu najlepiej leżeć na placach i unosić posladki, wedy orgazm można najłatwiej dostać. Z biegiem czasu nauczycie się go osiągać w każdej pozycji. Najprzyjemniej jest od tyłu, pupa wypięta a tułów bardziej wyprostowany. To takie moje spostrzeżenia.
![]() |
![]() |
#626 |
Przyczajenie
|
ja na szczescie nie mam problemow z zadnym rodzajem orgazmu,ale bywa,że orgazm dlugo nie przychodzi-wtedy wyobrazam sobie jedna z ulubionych fantazji erotycznych i to zawsze pomaga
![]() wydaje mi sie,że czesto przyczyna problemu jest skupienie się za mocno na ciele, za mało na psychice-zamiast cieszyc sie chwila, bliskoscia obsesyjnie mysli sie o orgaźmie, a to daje odwrotny efekt. a tak ogolnie- trening czyni mistrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja jak na razie przeżywam tylko orgazm łechtaczkowy, ale i o niego jest trudno podczas seksu. Starałam się naprawdę o orgazmie nie myśleć, ale wtedy rezultat był taki, że po prostu nie dochodziłam wcale. Mówisz o tym, żeby się wyłączyć i cieszyć chwilą, ale ja muszę sama mój orgazm 'wywołać' żeby go mieć. Wszystkie moje myśli skupiam tylko na tym i do tego silne napięcie wszystkich mięśni i po czasie odpływam. Nigdy jeszcze nie przeżyłam orgazmu pochwowego, i teraz nie wiem czy to co poradziłaś przy orgazmie pochwowym faktycznie przynosi efekt, czy to jednak jest indywidualna sprawa i bez mojej pomoc nici z orgazmu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
Witam
Drogie wizażystki. Wszystkie które osiągacie zarówno orgazm łechtaczkowy i pochwowy proszę podzielcie się zkoleżankami w jaki sposób najłatwiej dochodzicie. Może wymiana poglądów i doświadczeń wiele nam da a najmłodsze znas wprowadzi w świat rozkoszy. Ja np. najłatwiej osiągam orgazm łechtaczkowy gdy pieścimy się długo z mężem, czasami jakiś "filmik", potem kilka minut stosunku w różnych pozycjach i z członkiem w środku lub bez, kończę swoimi paluszkami. czasem pomocne jest jak mąż kilka minut zamiast stosunku (lub przed) pieści mnie tam oralnie. Proszę o Wasze doświadczenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Biała Dama
|
Ja łechtaczkowy orgazm najlatwiej osiagam w poz. 69, co ciekawe jak ja sie rownoczesnie nie zajmuje facetem to nie mam orgazmu, nigdy sie nie udalo. Podczas stosunku lechtaczkowy mam na jezdzca przodem
A pochwowy najczesciej na pieska, na łyzeczki i misjonarska z nogami do gory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.