|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
A ja ciągle się zastan nad szczepieniem na ospę. Ktoś mi powie do kiedy powinno się podać 1 dawkę? i kiedy 2? Brumek?
Ostatnio sara bawiła sie grochem. Dzisiaj w kopie groch, i kawałek żyłki ![]() Znowu mi spała niecałą godzinę i wstała z rykiem. Kolejny dzień z kolei. Cos jej nie daje się wyspać... Zrobiłam to ciasto http://www.mojeciasto.pl/wielkanoc/c...kami-1627.html, studze biszkopt, ale jak zwykle środek biszkopta wyrośnięty a boki mniej, i taki nieforemny głupi ten mój piekarnik.Jadę do rodzinnego po skierowanie na morfo i mocz, i receptę na hormony. Z łaską mnie zarejstrowała. .
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-01-24 o 15:54 |
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzień dobry.
Shira, sto lat w zdrowiu, szczęściu i dostatku Nasza poczciwa kuno! Lili, biedna mama- oby ręka szybko i dobrze się zrosła. Nie chcieli jej przyjąć na pogotowiu, to jeszcze nie ma założonego gipsu?No i pisz koniecznie co było dalej! Stronczku, a jest możliwe zaszczepienie się przeciwko ospie w UK? Skoro Ty nie miałaś, to może warto, żebyście się z Wiki zaszczepiły? Trzymam kciuki, żeby nic się nie wykluło. ![]() Iwa, Ala wygląda jakby leciała , odważna dziewczyna- Hania by raczej się nie odważyła na takie szaleństwo.Marina, szkoda że tak na chwilkę tylko wpadłaś. Co tam się u Was dzieje? Tulę mocno. ![]() Sweet, ja nie szczepiłam i raczej szczepić nie będę. Moje dziecko wymieniło żołądek na taki wszystkomieszczący bez opcji najedzenia się. Od rana do wieczora słyszę "am, am, AM!". Nawet pestki dyni i suszone daktyle wciąga bez mrugnięcia okiem, a wcześniej budziły w niej obrzydzenie.![]() Nadal nie mogę nadziwić się jej samodzielności. Wczoraj po kąpieli wygrzebała sobie z łazienkowego śmietnika patyczek do uszu i zaczęła czyścić uszy. Szybko zakończyłam te zabiegi pielęgnacyjne i następnym razem muszę być chyba bardziej dokładna, żeby dziewczyna nie musiała sama nanosić poprawek. |
|
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
hmmm może latte
![]() Cytat:
w szoku jestem poszłabym to tamtej z awanturą a co powiedziała na wymiary Sarki ?? Cytat:
uszy tez sobie czysci sam , znaczy próbuje a ja mu wredna matka przeszkadzam ![]() Shirka łobuzie kuniasty jak Ty tak reagujesz na .... stkę to co powiesz z kolejnym rokiem :P z 3 z przodu da się żyć- powiedziała starsza pani |
||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela kurza stopa to tamta pediatra powinna beknąc za to!!
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela współczuje Wam i małej, bidulka musiała cierpieć przez niedokształcona babę
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Shira - spóźnione życzenia 30-latko!
U mnie masakra - pisałam, że mały przezębiony, w sobotę byliśmy u lekarza, ale bardzo słabo mu przechodziło, dzisiaj w nocy pokasływał, więc rano poszliśmy do lekarza ponownie - diagnoza; zapalenie oskrzeli Jestem podłamana , bo już na początku stycznia miał zapalenie oskrzeli, 1,5 tyg przerwy i nawrót i drugi antybiotyk - Zinacef - miały moze wasze dzieciaczki? Jest tak smutny, płaczliwy, serce mi pękało, jak musiałam go dzisiaj zostawić... Ja też mam troche kaszel, poprosiłam pediatrę, żeby mnie osłuchał, niby wszystko ok, ale jakby się rozwijało mam wziąć antybiotyk, żeby wrazie w nie zarażać małego, więc już wzięłam profilaktycznie, żeby nic nie rozsiewać. Tak sobie myślę, że w sobotę dostał za słabe lekarstwa i się rozwinęło.. Tak mi szkoda mojej dziecinki ![]() Robie kolejną kawę i wracam do papierów - dzisiaj spóźnilam się do pracy 2,5 godz i teraz muszę nadrabiać. |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Anka Sara miała w szpitalu podawany dożylnie na zakażenie ukł moczowego. Szybko działa.
No ja miałam raz na gardło dla siebie. Biedny mały
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis na biszkopt niezawodny i idealny: http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii odezwę się wieczorkiem
|
|
#2050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, dziewczyny mają rację, że powinnaś do niej iść i powiedzieć, jak jest. Może by to jej albo jej przełożonym dało do myślenia. To niedopuszczalne przecież!A rozmawialiście o wzroście Sarenki? Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo współczuję Nie ma żadnej granicy odnośnie pierwszej dawki. Bo na to można też dorosłych szczepić. A druga jest w odstępie min. 6 tygodni, max. 3 miesiące.
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela
Biedna Sarenka, dobrze ze podszukałaś kogoś innego Ale zeby tamta nie zauważyła zapalenia ucha Marinko, tęskni mi sie ![]() Napisz cs wiecej ![]() qra mać boje sie co u was... Marzenko czytając o Hani o jak bym czytała o Jasiu, który budzi ie i biegnie ku kuchni wołając MNIAMi Brumciu pisalas ostatnio o nosidełku. Ale chyba ale zrozumiała ze wychodzisz czasami na dwór. Teraz zima tez używasz tuli? A u nas: -dermatolog jutro przyjmuje ale czerwone plamki ładnie schodzą, tylko ślady po zadrapaniach sa, więc nie wiem czy iść do lekarza. No i wczoraj przestał nic bez drapania - Jas nauczył sie ładnie mówić JABŁKO i pokazuje paluszka pytany o wiek ![]() - dziś odstawiamy butelkę przed snem
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że pójdę do tej naszej poprzedniej pediatry ( i do kierowniczki przychodni też), ale dzisiaj to bym ja chyba tam
, wiec poczekam aż troche ochłone.Na wzrost kazała iść do endo, mamy termin na 26.02. Oczywiście żeby nie było... wysłuchała jakieś szmery w sercu, jutro z rana mamy echo (prywatnie-bo na to czekania bym nie przeżyła). |
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
CARMELA ja tez bym poszła do pierwszej "lekarki" i powiedziała co mysle
Nie wiem czy tez bym tego gdzieś nie zgłosila bo dla mnie ta baba jest niekompetentna i nie powinna leczyc dzieci MARZENA moja Martyna tez od rana do wieczora "am" To chyba taki okres ) do zlewu. Widze, ze zaczyna powoli sama sie ubierac. Kiedy to moje dziecko zrobiło sie takie samodzielne Przeciez dopiero co była małym niemowlaczkiem
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Myha- jedzenie lyzeczką Jaś ma PRAWIE opanowanie do perfekcji
![]() Jogurciki zjada 5 lyżczek a potem resztę chce zjadać rączką i wszystko jest w jogurcieChlebek zjada tez sam( głównie to co leży na chlebie) dziś była próba frytek i sam domagał sie keczupu i sobie wnim maczał i chrupał ![]() No i pałkę z kurczaka obgryza z zamiłowaniem
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko po domu i po sklepach.No to Jaś tajemniczy z tą wysypką ![]() Tymuś też mówi jabłko Za to wieku nie potrafi. W sumie nigdy go nie próbowałam uczyć...Powodzenia w rozstaniu z butlą ![]() Carmela - dobrze, że tam pójdziesz. I mam nadzieję, ze te szmery to nic! Cytat:
![]() Za to mamy nowe dźwięki: jak robi myszka (pipi) i jak robi duszek (uuuuu) Poza tym nauczył się ... rozbierać Rozpina suwak, ściąga seter i rajstopki prawie całe
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku poczekaj aż zacznie pampersa ściągać
I wielkie za nowe umiejętności.
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2058 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Shira spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe!!!
ja w grudniu kończyłam 30..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
hahaha dobre dobre Cytat:
Cytat:
daj znać jutro po badaniu! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hania go kiedyś miała, ale w zastrzykach jak miała 5 m-cy poprawa była szybka i właśnie na zap. oskrzeliCytat:
brawa za nowe umiejętności jak Wam poszło bez butelki? Cytat:
![]() ![]() co do nowych dźwięków to Ala dzisiaj podchodzi, pokazuje na swój brzuch i mówi psssss no zdębiałam bo nie miałam pojęcia o co chodzi to mi jeszcze raz pokazuje i patrzy sobie na brzuszek (bluzkę) no i zajarzyłam, że ona na pszczółkę pokazuje i mówi jak pszczółka robi (bluzeczka z Pszczółką Mają) no i jak po badaniach wróciłyśmy to siadła na przedpokoju koło Hani i jak starsza siostra próbowała kozaki zdjąć ![]() a że jej nie szło to Hania próbowała jej pomóc stałam i się podśmiechiwałam - mówię Wam, słodki widok
|
|
#2059 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnych dziewczyn!Cytat:
niestety kiepskie dalej, budzi się nawołując tatę, czekam na powrót TŻa z nadzieją że się poprawi ![]() Dziękuję że pytasz ![]() Cytat:
Czemu jej nie przyjęli??Cytat:
ale gratuluję!Cytat:
Co za baba z tamtej!!!![]() Cytat:
Cytat:
za słówka i powodzenia z butlą!Brumek, dla Tymka!A u nas jest etap wrzasku przy rozbieraniu Ale tylko dlatego, że mały chce koniecznie sam, jak mu próbuję pomóc to się drze, złości się bo mu idzie powoli ale pomóc nie pozwoli. Dziś go już sposobem brałam, wróciliśmy ze spaceru, sam chciał wszystko zdejmować, więc oczywiście ryk, bo za wolno. Ale pytam czy pomóc, to kręci głową i mnie odpycha, że nie. Więc mu mowię wreszcie że absolutnie NIE będę mu pomagać, tylko pokażę co ma zrobić żeby było łatwiej. Wtedy pozwolił ![]() Generalnie mnóstwo rzeczy chce teraz "SIAM", a przy próbach pomagania złości się okrutnie. A na maluchy patrzył z zachwytem, uśmiechnięty, przynosił im zabawki, chciał huśtać w fotelikach, potem strasznie był zawiedziony że "dzidzi" już pojechały...
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, czuję że będzie ciężko ![]() O matko, prawie zapomniałam: SHIRO, KUNO KOCHANA, STO LAT!!!!!!!!!!!
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko Pytalas o szczepienia na ospe. Tu nie ma. Pytałam JAKIS czas temu w przychodni panią pielęgniarkę która Wiki szczepila. Brumku za nowe umiejętności TymciaU nas jeszcze slow brak, oprócz mama od kilku dni. Tak to nowe dźwięki i sylaby tylko zaobserwowalam. Patik jak u Sary z mowa ? Iwa to musiał byc naprawde wzruszajacy widok. I Ala na sankach Mala kaskaderka Carmela brak slow na panią "doktor". Ale dobrze ze masz głowę na karku i zainterweniowalas. Szybkiego powrotu do zdrowka dla Sarenki i daj znac jutro co i jak po badaniu. A wczesniej było cos podobnego? Padam na pyszczek. Wiki dopiero 20 min temu Zasnela. Takiego powera dostała na święta noc ze cieżko ja było wyciszyć i położyć spac. Mamy problem z sąsiadem. Tym od tej babki co dziecko wynosiła w bodach na zimno. Czepia sie o miejsce parkingowe. Zostawial nam dwa razy kartki za szyba zeby tam nie parkować (podszywal sie pod innych sąsiadów). W zeszłym tygodniu porysowal nam maskę w aucie a dzis wyskoczył z pięściami i groźbami do tz zeby tam nie parkowal bo mu auto zniszczy. Ręce opadają. Boje sie zeby nam nic nie zrobił. To chory psychicznie człowiek.(do tego cpa, i nie wiadomo co takiemu w głowie siedzi). |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Chłopcy śpią, a ja przespałam się w dzień 1,5h i teraz spać nie mogę ![]() Domkowi ząbki wychodzą, nocki masakra, uszy naderwane... SHIRKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Carmela, nie żartuj! ![]() Dziubku, nie kracz ![]() Marzenko, ja też mam takiego żarłoka w domu Patik, za nockę! Nie powiemy nic Sarence, że coś pisnełaś![]() Stronczku, może lepiej jakby Wiki miała ospę już za sobą. A sąsiad jakiś nienormalny! Nie możecie gdzieś tego zgłosić?Iwa, ale Ala ma pozycję na sankach Domek pewnie by tak nie wyleżałPieleszko, zdrówka dziewczyny Lili,współczuję mamie |
|
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
SHIRA !!!!! sto lat!
Stronczek z takim świrem chyba bym odpuściła. A z jego żoną/kobietą nie da się pogadać? Macie gdzie parkować poza tym miejscem? Ps. 10 minut temu moje dzieci jeszcze nie spały...
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka!! ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- A u nas nic nowego. Cale szczęście (odpukać) jesteśmy zdrowi. Tż w domu, więc spędzamy czas wkońcu razem. Tż zabiera Domka na dwór żebym mogła odespać nocki, więc high life Ale wszystko co dobre szybko się kończy, tż jutro już jedzie do firmy Gdyby nie ta impreza urodzinowa to właśnie spędzalibyśmy miło czas w górach
|
|
|
|
|
#2066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Siamodzielny Adaś ![]() Już niedługo będzie miał taką dzidzi na wyłączność Nawet się chłopak nie spodziewa, co go czeka ![]() Cytat:
![]() Brrr, przerażający ten gość A te miejsca są oznakowane, przypisane do danej rodziny/lokalu?Cytat:
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z tym Parkingiem to jest tak ze wszędzie dookoła domu jest płatny. Mieszkańcy moga sobie wykupic tzw pozwolenie na parkowanie ale nie gwarantują ze te miejsce sie znajdzie. I my nie mamy wykupionego.Na przeciwko jest drugi budynek i tam są juz prywatne miejsca za ktore lokatorzy nie płaca. Dogadalismy sie z jednymi z nich ze będziemy parkować u nich bo oni auta nie maja. I ten czubek chyba jest z zazdrosny o to miejsce. Sam pozwolenia tego nie wykupił ( bo oficjalnie tu nie mieszka i nie Moze wykupic, jego żona figuruje jako samotna matka i gruba kasę od państwa ciągnie, dodatkowo on ma zakaz zbliżania sie do niej i do dziecka) i podjezdza każdego po kolei.
Jego żona jest jeszcze głupsza od niego. Więc z nią nie ma o czym nawet gadać ( kiedys z nią normalnie rozmawiałam ale przestałam, tez miałam z nią osobiście małe spiecie) W poniedziałek chyba na policję to zgłosimy. Przecież on GROZIŁ tz. I jak sie nie daj Boże cos stanie to Beda mieli juz w papierach ze takie pogróżki były, i ze to jego sprawka. Łatwiej bedzie udowodnić. |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku, to naprawdę czubek jakiś. Dobrze, że sami nie próbujecie z nim gadać, bo to chyba niebezpieczne. Tym zakazem zbliżania to mnie nieźle nastraszyłaś.
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaa ten zakaz to fikcja jakaś. Ona przypomina sobie o nim średnio raz w tygodniu jak używa panic alarm. On normalnie tam na codzien mieszka. Tam co drugi dzien są awantury ale to takie ze cła ulicy ich słyszy. Ostatnio stała pod domem i darla sie zeby wypier... Z jej domu. Sąsiedzi z dołu policję wezwali bo tak sie derli. A ta Mala dziewczynka (2 dni młodsza od Wiki) to wszystko widzi.
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, co z życie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

zapraszam

głupi ten mój piekarnik.
Nie chcieli jej przyjąć na pogotowiu, to jeszcze nie ma założonego gipsu?
, odważna dziewczyna- Hania by raczej się nie odważyła na takie szaleństwo.
Od rana do wieczora słyszę "am, am, AM!". Nawet pestki dyni i suszone daktyle wciąga bez mrugnięcia okiem, a wcześniej budziły w niej obrzydzenie.
Szybko zakończyłam te zabiegi pielęgnacyjne i następnym razem muszę być chyba bardziej dokładna, żeby dziewczyna nie musiała sama nanosić poprawek.

Wiesz co, dziewczyny mają rację, że powinnaś do niej iść i powiedzieć, jak jest. Może by to jej albo jej przełożonym dało do myślenia. To niedopuszczalne przecież!

zębole