Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 21:48   #2761
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
My nie obchodzimy walentynek
narobię pączków i faworków na tłusty czwartek i tyle ,
nie lubię amerykańskich świąt
nasze słowiańskie święto miłości i płodności jest w czerwcu w noc Kupały przemianowana przez kościół na świętego Jana a nie w lutym jak zimnica ,w czerwcu to można się na łące w stogu siana gzić
Własnie wolę latem świętować

My też Walentynek nie obchodzimy. Pewnie dostanę jakiegoś kwiatka. Faktycznie to chyba tłusty czwartek wypadnie więc słodycze wystarczą
Stary 2013-01-24, 21:52   #2762
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Własnie wolę latem świętować

My też Walentynek nie obchodzimy. Pewnie dostanę jakiegoś kwiatka. Faktycznie to chyba tłusty czwartek wypadnie więc słodycze wystarczą
To idealnie się złożyło Będę mogła się opychać

Ja tam w czerwcu żadnej płodności nie obchodzę - i Kalina i Igor poczęci w czerwcu, więc dla mnie to już miesiąc abstynencji będzie. Na wszelki wypadeczek.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:57   #2763
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A wrzucę Wam coś z poczekalni, żebyście sobie przypomniały, jak to mieć takiego maluszka, nawet jak klnie jak szewc, a zwłaszcza wtedy
http://www.youtube.com/watch?v=blOBomo6LPI
o matko Megi a mnie aż cos za żołądek ściskało ,roskoszny ten maluszek (boże kiedy to było ) ale bałam się że go utopią ,strasznie boję sie wody

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Ja tam w czerwcu żadnej płodności nie obchodzę - i Kalina i Igor poczęci w czerwcu, więc dla mnie to już miesiąc abstynencji będzie. Na wszelki wypadeczek.
to jednak świętowałaś Kupalnockę

Tłusty czwartek wypada 7 lutego
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:59   #2764
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A wrzucę Wam coś z poczekalni, żebyście sobie przypomniały, jak to mieć takiego maluszka, nawet jak klnie jak szewc, a zwłaszcza wtedy
Piękne
Moją Zosię mam w pamięci zupełnie inną w kąpieli
Słodziutkie są takie dzieciaczki

Cytat:

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
A myślałam ze później
Stary 2013-01-24, 22:06   #2765
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
j

Lajtowo znajdziesz nexta i primarka, w roznych dzielnicach sa, w centrum nie kojarze , chyba nie widzialam.
W Londynie masz 22 sklepy z nexta, wejdz na ich stronke i tam znajdziesz , wiesz gdzie sie zatrzmujecie ?

tu masz nexta http://www.next.co.uk/stores/
a tu do pri marka http://www.primark.co.uk/page.aspx?p...904e7007d1551f
moje uwielbiaja kalesony , w domu tylko w kaleosnach lataja

Nigdzie lecimy tylko na jeden dzień

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

ja to nie wierzę,że można tak tanio polecieć gdziekolwiek.Piękne oferty łapiecieToż to autobus z mojej wiochy do miasta kosztuję aż 8 zeta,a to tylko odległość 12 km

Sprzeda kilku dni
http://www.fly4free.pl/wizz-air-osta...zl-lista-tras/
teraz jeszcze ok 30 zł trzeba doliczyć do takiego biletu

Cytat:
t

Dzwonie dzisiaj do tego cholernego NFZ i się dodzwonić nie mogę bo oczywiście nie ma nas na liście ubezpieczonych musiałam wczoraj pisać oświadczenie jak poszłam na szczepienie.
Po co dzwonisz , powołaj się na przepis że każde dziecko do ukończenia 18 RZ , ma opiekę medyczną i niech się sami martwią . Dla nich to podobno kupa roboty

Piękny ten filmik
Na☠☠☠ało śniegu i latam z łopatą codziennie , szlag już mnie trafi , bo ile może padać . O dziwo dziś się nawet jakiś pług pojawił .
Mogłoby już przestać .
Ola na dniu babci i dziadka super wypadła , ale ze wstydu miętosiła sobie kieckę . Więc czasem miała tyłek na wierzchu
Ale śpiewała z dziećmi bardzo ładnie Potem chętnie została dalej .
Jutro mają obiecane wyjście na śnieg . Pani z nimi nie łaziła , bo większość była po chorobach .
Stary 2013-01-24, 22:17   #2766
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
piekny , no cudny

Cytat:

Moja bardzo dobra przyjaciółka miała "7 żołądków" i jadła nieustannie a waga wciąż, mimo wieku, nie ulegała zmianie. Kobita żadnych ćwiczeń nie wykonywała.

Takie obżarstwo jak piszesz to mi bulimią pachnie. Wszystko to jednego wieczora zjadałaś ?

Dlatego ja pisalam, ze nie znam nikogo takiego

Bulimia charakteryzuje sie tym ze dochodza wymioty, albo srodki przeczyszczajace, bulimiczka je ,a potem chce to zwrocic, albo glodowkami to nadrobic, a ja tak poprostu czasem mialam mi by to do glowy nie przyszlo, szkoda by mi bylo tego co zjadlam.
Siadlam to nie moglam sie najesc ,mam spust . To chyba raczej taka odskocznia od normalnego jedzania, NUDA i czasem sobie fest folgowalam ,przewaznie w weekendy. Sama wiem, ze za duzo tego bylo , dlatego skonczylam z takimi luznymi wieczorami. Bo moge jesc i jesc . Jak sie spisze co dokladnie to potem czlowiek za glowe sie lapie , ile tego bylo .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:39   #2767
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Po co dzwonisz , powołaj się na przepis że każde dziecko do ukończenia 18 RZ , ma opiekę medyczną i niech się sami martwią . Dla nich to podobno kupa roboty
No dodzwoniłam się w końcu , i dowiedziałam się że nas nie będzie na liście ubezpieczonych bo jesteśmy ubezpieczeni w niemczech ,ale wystarczy pokazać dokument który uprawnia nas do świadczeń zdrowotnych , oni mi przysyłają takie poświadczenia.
Daj spokój nie chcę się awanturować ,jeszcze jakby mnie tam nikt nie znał ,a to u nas było

Cytat:
Bulimia charakteryzuje sie tym ze dochodza wymioty, albo srodki przeczyszczajace, bulimiczka je ,a potem chce to zwrocic, albo glodowkami to nadrobic, a ja tak poprostu czasem mialam mi by to do glowy nie przyszlo, szkoda by mi bylo tego co zjadlam.
Siadlam to nie moglam sie najesc ,mam spust . To chyba raczej taka odskocznia od normalnego jedzania, NUDA i czasem sobie fest folgowalam ,przewaznie w weekendy. Sama wiem, ze za duzo tego bylo , dlatego skonczylam z takimi luznymi wieczorami. Bo moge jesc i jesc . Jak sie spisze co dokladnie to potem czlowiek za glowe sie lapie , ile tego bylo .
Mi to też byłoby szkoda wyrzygać
Stary 2013-01-24, 22:42   #2768
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-01-24, 22:59   #2769
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

hehe no
Stary 2013-01-24, 23:07   #2770
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie gdzie PoPka i Mrowak coś zamilkła znowu ,dziewczyny weźcie ludzi nie straszcie.
odhaczam się
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:30   #2771
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

mi tez by bylo szkoda

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
odhaczam się
ee nie tak duzo bo nie ogarniem :P

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 01:09   #2772
machaj
Raczkowanie

Cytat:
warzywa jem tak minimum 0,5 kg dziennie ale nie wliczam ich do bilansu chyba że to węgle warzywne jak ziemniaki czy fasola ,robię sobie michę surówki o dzielę na kilka porcji i zjadam do każdego posiłku
jajek może i dużo ,zazwyczaj to są tylko 2
To jaki będziesz miała właściwie zawód ,specjalizację ?
jak dobrze pójdzie to w marcu będę licencjonowanym dietetykiem... i będę się zastanawiać nad magisterką... prawdopodobnie dalej w Bytomiu.. na naszej uczelni jest ukierunkowanie na dietetykę kliniczną...

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

I zapomniałam się pochwalić że upiekłam chleb!! I jest dobry Sama sobie pobiję brawo, a co

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

machaj może nie będę robić ci kłopotu?
nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Machaj ciekawe czy zrobią tableta,mojej koleżanki córcia też tak zalatwiła tableta.
co to za dzieci teraz robią no... nic tylko sieją zniszczenie...

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
z tymi dlugami działa to w obie strony , tato był jedynym opiekunek wuja (wuj nigdy sie nie ozenił , wiec nie miał dzieci zmarł po 90 wiec braci i siostr tez nie miał ) jedyny zyjacy z lini ustawoiwych byli jego siostrzency i bratankowie w tym moj ojciec ... ale ze ojcec przez 10 lat sie nim opiekował zostawił mu spadek .. ale co to za spadek jak połowe trzeba sprzedac zeby zapłacic podatek hhehehe...a to nic tato nie mógł zorobic pogrzebu , i kupic tanszego pomnika bo on juz nie z rodziny ....wg prawa... ale jakby miał troche długu zaraz by wiedzieli gdzie maja uderzac
u nas też były przejścia ze spadkiem... teściowa z M i jego siostrą załatwiali spadek po teściu... i niby wszytko proste bo on na siebie miał tylko samochód... ale notariusz jakaś dupa wołowa problemów narobił... namieszał i teściowa już ryczała na każdą wzmiankę o spadku... w końcu jednak wszytko się poukładało... i bez problemów to załatwili... oczywiście nie obyło się bez zmiany notariusza...

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
powiem ci tak ja lapka ubezpieczyłam i sie bardzo ciesze bo juz mam 2 awarie jedna jeszcze na gwarancji producenta a teraz druga z dodatkowego ubezpieczenia , mało tego ubezpieczenie mam to do listopada wiec mysle w pazdzierniku zrobic przeglad niech wymienia co sie da trzeba korzystać , sami nas na to kusza

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

masz umowe door to door , ja z dniem oddania do napraswy z dniem kiedy był u mnie w domu 5 dni az sie zdziwiłam a lapek jechał do czech bo tam serwis acera w polsce zbankrutowali
no teraz M. żałuje że nie wzięliśmy ubezpieczenia.. ja byłam za... ale że ponad 100zł kosztowało to dla niego było za dużo więc teraz ma nauczkę... a kurier przyszedł pod drzwi więc chyba jest door to door...
a o serwisie acera w czechach słyszałam...

Cytat:
ojj... w szoku jestem... moją to byłoby słychać w 2gim mieście gdybym jej główkę pod kran włożyła... a teściową to może i w 2gim województwie że dziecku uszy zalewam... ona starsza pod tym względem była... żeby tylko dziecku się do ucha nie nalało i żeby nie przewiało dlatego całe lato w opasce mała musiała być...

dobrze że Igor już zdrowy... ja się jeszcze boję z Kalą wyjść na spacer tym bardziej po wczorajszej gorączce;/

Cytat:
Machaj szkoda że się wcześniej jakoś nie umówiłyśmy. Może kiedyś się uda jak cieplej będzie ?

Nie chcę Cię straszyć ale mój kuzyn po śwince miał w ramach powikłań zapalenie opon mózgowych. Tak się stało że już był zdrowy i nagle przeszła gorączka, z przychodni już go karetka zabrała bo się przelewał na rękach. Lepiej nie lekceważyć.
ty mnie nie strasz!! kala też już prawie zdrowa tylko strupki zostały i gorączki wczoraj dostała!! teraz nie zasnę!
ja się strasznie boję bo u sąsiadów w rodzinie jest przypadek chłopca który po wyleczeniu ospy stracił przytomność ... podejrzewali u niego zespół Reya... a okazało się że dostał wirusowego zapalenia mózgu i teraz jest roślinką.... nie ma z nim kontaktu.. na nogach sam ledwo się utrzymuje... no masakra... a chłopiec będzie miał z 5 lat...

a ja o tobie myślę za każdym razem jak jadę do bytomia... w grudniu jechałam na rokietnice przez miechowice i się rozglądałam czy gdzieś was nie było
umówimy się jak będzie ładniej... może uda mi się z Kalą przyjechać to dziewczyny w parku pobiegają

Cytat:
ojj mi też... nigdy nie rozumiałam dziewczyn z bulimią...

jutro muszę iść do szpitala po wpisy do dzienniczka praktyk muszę coś kobietce kupić bo 6 tyg miałam chodzić a tylko 3 razy zadzwoniłam... biegnę spać bo kala rano mnie nie dobudzi
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:19   #2773
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
odhaczam się
no toś się upisała
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
jak dobrze pójdzie to w marcu będę licencjonowanym dietetykiem... i będę się zastanawiać nad magisterką... prawdopodobnie dalej w Bytomiu.. na naszej uczelni jest ukierunkowanie na dietetykę kliniczną...

ojj mi też... nigdy nie rozumiałam dziewczyn z bulimią...
ani z anoreksją

To bedziesz dietetykiem który układa diety dla ludzi po chorobie czy w czasie choroby?

No i my się doczekaliśmy choroby ,Mikołaj katar załapał
a już myślałam że zima jakoś gładko przejdzie.W nocy się tylko raz obudził więc i tak nie było źle.
Stary 2013-01-25, 07:27   #2774
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Melduję, ze jestem, nie wielm ile uda mi sie napisać, póki co piękna i bestia śpią Wczoraj maiałam na służbie jeszcze siostrzenicę - nigdy wiecej....dopiero teraz widzę jaka przepaść jest miedzy nimi! rok różnicy bez kilku dni, a już kompletnie nie potrafią ze sobą przebywać Dominisia już woli takie bardziej dorosłe zabawy, zagadki, kalambury, no wiecie, takie co to z przedszkola wynosi, a mój to jeszcze taki dzieciak, nie nauczony takich zabaw bo i jak tłumaczę sobie to tym przedszkolem, ale wczoraj się załamałam! Jak zawsze się super ze sobą bawili tak wczoraj po kilku tygodniach niewidzenia była jedna wielka awantura, wrzaski, piski, płacz, nerwy, tupanie nogami, oczywiście kogo - mojego syna on chciał, zeby ona robiła to co on, wszelkie zabawy 3 latka....a ona nie miałą na to ochoty, chciałą, zeby on bawił sie tak jak ona...no i co chwilę Kubuś przylatywał z płaczem albo obrażony później obsiadły mnie oboje i nie szło się ruszyć, mój całuśnik i przylepa, a mała niedopieszczona zawsze się ze mną tuli, wic tak na fotelu z 2 na kolanach przesiedziałąm ze 2 godziny (dobrze, ze Isia spała). Jeny niech już Kubuś idzie do tego przedszkola sie trochę uspołecznić i nauczyć zabaw z dziećmi boszzzzz współczuje przedszkolankom
Iza miała kryzys jedzeniowy, nie chciała mleka z butelki pić, zasmakowałą jedzonek łyżeczką i był wielki problem...na szczęście wczoraj jadła już normalnie - tzn. piła mleko bez awantur, oby jej tak zostało
Z tżtem nie za wesoło - kłócimy się non stop... ja sie czepiam, ja prowokuję - przyznaję, wiecie, ze u mnie ma być idealnie i tak jak ja chcę ALE nie odpowiadają mi teksty do małego: uspokój się, bo cię zaraz strzelę w dupę! zamknij się wreszcie! wyjdziesz za karę do SWOJEGO POKOJU., Jesteś niegrzeczny! no i ciągłe zostaw, połuż, nie ruszaj, nie dotykaj.... już kilka razy ręka mu w locie zawisła - chciał go uderzyć w tyłek mały zachowuje sie chwilami strasznie, jest złośliwy, marudny, psoci strasznie, ja sie hamuję choć tez czasem mam ochotę nim potrząsnąć, ale nie robię tego, a tż widzę, że jakby mnie w pokoju nie było to by mu strzelił w tą dupę....ciągle sie o to kłócimy, bo on na mnie, że ja Kubusia rozpuściłam, ze mi na głowę wejdzie, że mi za kilka lat wpieprzy (taaaa jasne), że nic mu nie będzie jak dostanie w dupę parę razy! najlepszy był argument: zobacz jaki ja mam szacunek do rodziców, ojciec jak mi przylał ....itd. itp. taaak widzę jego szacunek właśnie zero rozmów z rodzicami o czymkolwiek - co dla mnie jest mega ważne, chcę, zeby dziecko miało do mnie zaufanie i przyszło z wszystkim, a nie tuliło nos w kącie bo mama czy tata strzelą w dupę! ehhhhh to tak w skrócie napisałam....ogólnie za wesoło między nami nie jest i wątpię czy będzie...chyba nawet nie chcę, zeby było mam go dość
Z pozytywów: jutro przyjedzie nowa kanapa i krzesła, tż stół dziś odbierze, więc powoli mój salon będzie salon przypominał
Kupiłam kubusiowi fajną kurtkę w 51015 za 40 zł taka na wiosnę/jesień na polarku cienka z zasuwakiem z boku i z kapturem - świetna mierzyłam wczoraj na dominice i za rok też powinna być dobra

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

ledwo napisałam, juz wstał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:32   #2775
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
o matko Megi a mnie aż cos za żołądek ściskało ,roskoszny ten maluszek (boże kiedy to było ) ale bałam się że go utopią ,strasznie boję sie wody

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

to jednak świętowałaś Kupalnockę

ja przez te całe 5 minut mimo wzruszenia walczyłam ze stachem,że to dzieciątko utopią
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nigdzie lecimy tylko na jeden dzień

Sprzeda kilku dni
http://www.fly4free.pl/wizz-air-osta...zl-lista-tras/
teraz jeszcze ok 30 zł trzeba doliczyć do takiego biletu

no coś Ty,wierzę Ci,tylko aż się wierzyć nie chcę w takie ceny.Niebywałe.
Cytat:
a już myślałam że zima jakoś gładko przejdzie.W nocy się tylko raz obudził więc i tak nie było źle.
eeee tak katar to nie choroba

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:38   #2776
libra777
Zakorzenienie

Bao ,no nie za wesoło ,ciężka przeprawa z tym twoim tż powiem Ci że mój tż też dostawał wpierdziel od ojca (później ojciec zmarł) to matka ich lała kablem ale ma zupełnie inne podejście to właśnie on pozwala sobie dziecku wejść na głowę co oczywiście dobre nie jest.
On nie uważa że przez bicie się zyskuje szacunek wręcz przeciwnie mają ogromny żal do matki za to ,tłumaczą to tylko tym że ją tak wychowali i ona robiła to samo.
Tu właśnie przykład że nie ma reguły na to że bite dziecko będzie biło później swoje.
Trochę macie nerwowy czas teraz ,Isia malutka ,Kubuś ma okres buntu chyba tylko przeczekać wam pozostaje ,a może jak pójdzie do przedszkola to tam większość energii rozładuje
Mój też próbuje wszystkimi rządzić i zaraz się wścieka ,obraża , mówi że go wygonili albo zbili (chłopaki mój starszy14 i kuzyn 13) i do tego klnie jak szewc wstyd go do ludzi puścić ale jakoś będzie się musiał uspołecznić

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
eeee tak katar to nie choroba
może i nie ale wkurzający bardzo
Stary 2013-01-25, 08:47   #2777
monka23
Zakorzenienie

Bao spokojnie , różnica w zachowaniu miedzy dzieckiem przedszkolnym a nie przedszkolnym to naturalna rzecz , nie ma co z tego powodu robic wielkiego halo . Roznica ta zatrze sie jak maly pojdzie do przedszkola, nie sa to dlugotrwale zachowania których nie da sie naprawić , odwrócić.
Pamiętaj ze twój mały jest o rok młodszy, ja wiem ze to niby nie dużo , tylko rok , wg ciebie, ale to bardzo duzy przeskok w rozwoju dziecka, zachowania, psychiki. Ja wiem po moim młodym , właśnie miedzy 3 a 4 rokiem zauważyłam to przejście, ze jako 3 latek bym jeszcze dzieciak ale juz jako 4 latek wydał mi sie doroslejszy, no przedszkolak, świadomy . Sama zobaczysz.
Powinnas może podsunac tz- towi jakaś literaturę. Szkoda ze ma takie podejście największe gowno jakie można zrobić to bić i wyrzywac sie na własnym dziecku , do tego kilkulatkiem, tchurzostwo .

Libra o kurcze oby tylko na katarze sie to skończyło, zeby go cos bardziej nie brało, no ale z drugiej strony raz na ruski rok trzeba cos załapać .
Co do bulimi i anorektyczek to chyba trzeba mieć jakieś uwarunkowanie genetyczne , niektóre osoby są podatniejsze , są w grupie ryzyka, tak mi sie wydaje, tak jak z ludźmi którzy wpadają w alkoholizm narkomanie. Nie wszyscy którzy piją, próbowali narkotyki są uzależnieni .

Ja tak sobie myśle , jeżeli chodzi o ten filmik, to te dziecko było do tego stopniowo przyzwyczajan na bank , widać ze ono wiedziało jak sie zachować, co robić , totalny relax, czasem mialam wrazenie ze ono spi . No i druga sprawa ze nie z kazdym dzieckiem tak mozna zrobic, tak mi sie wydaje . Ta babka to mi na instruktorke czy jak jej tam , wyglądała.

Czuby mi dzisiaj szybciej wstaly , nawet mi budzik nie zdarzył zadzwonić.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:50
Stary 2013-01-25, 09:04   #2778
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Megi fajny maluszek, ale opiekuna czy tatę ma super że tak cierpliwie i z czułością kąpie.
W sumie to od razu mi przyszły też myśli biedna kobieta teraz będzie taka uziemiona

Aniu jakbyś widziała takie okazje z Poznania to kupuję w ciemno i lecę, choć bardzo czasem by kusiło tylko w jedną stronę

Monka ja niestety też czasami wpadałam w wieczorny wir obzarstwa, i wtedy barek pusty Co to jest przecież jedno pudełko ptasiego mleczka zagryziony czekoladą, najlepiej po dwudaniowym obiedzie z dokładkami. Teraz szczerze mnie nie ciągnie do słodyczy , no i mam drugi problem, mam przepuchliną od pempka do trochę ponad, to się staram nie objadać bo wtedy ona jest widoczna, i mnie to przeraża, czasami już jak zjem dwa talerze zupy to mam tą gulkę

Mój starszy jak ostatnio używał tableta to kawałek plastiku na obudowie wisiało jak go odłożył, ale oczywiście nie wiedział o co chodzi bo to nie on ale kropelka dałą radę
Mój tz w pracy ma coś do "uskuteczniania reklamacji"W takie zrzucenie ze schodów nie wierze, bo jeszcze tablet zepsuty a oni powiedzą że gwarancja nie pokrywa uszkodzeń mechanicznych.

Libra mojemu młodszemu wkońcu po 2 tyg używania kropli katar minął. Już trzy dni nie ma, więc radość spora. wiec może wystaraj sie o krople dla starszego. sklad:bioffaroksym 750, 0,9%sal NaCl 20.

Chłopaki od rana kolorowanki w ruchu. Młodego wkońcu nauczyłam porządnie pisaki trzymać. Muszę więcej dzisiaj nakupić w kiosku tych kolorowanek bo inaczej znajdują kolejny powod do kłutni.

Megi torbe masz uszykowaną?

Mrowak i jak samopoczucie Już niedługo wiosna, najpięknięjszy okres na własnej działce Ja miałam mieć samą trawę. Ale ostatnio poszalałam z nasionami. Czekam aż gdzieś w markecie będzie promocja na nasiona trawy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:24   #2779
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Megi torbe masz uszykowaną
No co Ty... mam jeszcze 7 tygodni przecież
Ubrania dla Kaliny przyszykowane, kosmetyki dla niej są, wózek jest, koszulki do karmienia są - brakuje rzeczy porodowych dla mnie, jakiegoś łacha do rodzenia, fotelika, kilku drobiazgów. Zabieram się jak pies do jeża - ale wiem, że muszę już zamówić te wielkie podpachy i inne atrakcje.
Stary 2013-01-25, 09:29   #2780
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Kiepsko się czuję dzisiaj. Okropnie boli mnie głowa jak już dawno nie bolała, czuję jak mi wiruje świat czasem

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ty mnie nie strasz!! kala też już prawie zdrowa tylko strupki zostały i gorączki wczoraj dostała!! teraz nie zasnę!
ja się strasznie boję bo u sąsiadów w rodzinie jest przypadek chłopca który po wyleczeniu ospy stracił przytomność ... podejrzewali u niego zespół Reya... a okazało się że dostał wirusowego zapalenia mózgu i teraz jest roślinką.... nie ma z nim kontaktu.. na nogach sam ledwo się utrzymuje... no masakra... a chłopiec będzie miał z 5 lat...

a ja o tobie myślę za każdym razem jak jadę do bytomia... w grudniu jechałam na rokietnice przez miechowice i się rozglądałam czy gdzieś was nie było
umówimy się jak będzie ładniej... może uda mi się z Kalą przyjechać to dziewczyny w parku pobiegają
Nie chciałam straszyć tylko tak ku przestrodze i dmuchania na zimne.
Teraz to Ty mnie wystraszyłaś z chłopcem.

Jak przez Miechowice jedziesz to my niedaleko trasy mieszkamy tylko w tamtą stronę rzadko chodzimy no chyba że do lidla.
Daj znać jak będziesz się wybierała.

Cytat:
Zdrówka dla Mikołaja Oby na katarze się skończyło

Mrowak
Bao cóż powiedzieć, ciężki temat z Tżem. Musicie na spokojnie porozmawiać poważnie na temat metod wychowawczych w Waszym domu. Wiesz, nie ma mnie u Was, nie wiem jak to wygląda ale musicie wspólnie decydować o dzieciach, nie naskakiwać na siebie i przekomarzać się kto ma rację, kto wie lepiej. Zwłaszcza przy dzieciach. One wszystko widzą, słyszą i się uczą od Was.
Spróbuj podsunąć jakąś lekturę, zachęcić do poczytania. Może Tż niech sobie "Pręgi" obejrzy.
Musisz mu wytłumaczyć (spokojnie) że strach i nienawiść do ojca to nie szacunek.
Mój Tż mimo że bity przez mamę (ona to dopiero dostawała od swoich rodziców ) ale nie ma zapędów żeby biciem dyscyplinować dzieciaki

Dzieciaki się nie zgadzały bo może miały zły dzień, tak się zdarza. To nie musi się powtarzać. Moja Zosia często się bawi z przedszkolnymi dziećmi i jakoś leci. Różnie bywa, zwykle to one ją wciągają w swoje zabawy a jak nie chce się z nimi bawić to idzie sobie poszukać czegoś tylko dla siebie i dzieciaki ma w nosie .
Także spokojnie, u Was wszystko w porządku

Monka wiem że w bulimii chodzi o to żeby się pozbyć zjedzonych smakołyków. Tak tylko napisałam bo chodzi mi o ilość tego co potrafisz pochłonąć, przecież to jest tyle że zwyczajnie nie zmieści się i samo "uleje"

Mam koleżanką anorektyczkę, czas bulimii też ma za sobą.
Stary 2013-01-25, 09:42   #2781
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Ubrania dla Kaliny przyszykowane, kosmetyki dla niej są, wózek jest, koszulki do karmienia są - brakuje rzeczy porodowych dla mnie, jakiegoś łacha do rodzenia, fotelika, kilku drobiazgów. Zabieram się jak pies do jeża - ale wiem, że muszę już zamówić te wielkie podpachy i inne atrakcje.
ale ten czas zleciał,zaraz będziesz miała znowu taka małą cudowną kruszynkę

cudowny ten filmik z dzieckiem,to jakaś klinika jest,pięknie się obchodzą z dziecmi,przypomnialo mi się jak u nas w szpitalu myli dzieci,trzymali pod paszkami jak kurczaka w jednym reku i wkladali pod kran myjąc drugą ręką wszystko trwało może ze 3 minuty

Bao no pewnie,że nie ma się czym przejmowac,dzieci szybko nadrabiają.

Ana ja też tęsknię już za tym mniejszym,Daniel tak urósł,że czasami cięzko mi go przytulac w nieodpowiedniej pozycji,zaraz mnie plecy bolą i ogólnie chyba za mała jestemzaraz będę miała 2 wielkich chłopów w domu

Z tym moim pisaniem to jest tak,że jakbym siedziała w domu mogłabym cały czas z Wami gadulcowc bo bardzo lubię,wczesniej pisałam sobie z Wami w pracy bo był luzik ale teraz jest cały czas kocioł od wejścia do wyjścia więc nie mam co marzyc o siedzeniu na necie,a jak wrócę do domu to też tyle rzeczy zawsze jakoś jest,że nawet kompa nie włączam.Teraz siedzę na zwolnieniu więc spokojnie mogę sobie zaglądac.Do tego wszystkiego od grudnia załatwialiśmy formalności z kupnem mieszkania,które nadal sie ciągną,wczoraj oficjalnie formalnie kupiliśmy mieszkanie ale przez to,że banki zrobiły nas w jajo a w zasadzie nie banki a Państwo nasze kochane to nawet nie mam radości z tego faktu tylko nerwy

Madzia z netu możesz też wydrukowac sobie kolorowanki,Daniel tylko umie mazac a nie rysowac i mówi mamo zobacz jaki piekny piesek,później znowu coś bazgra i mówi a to co to ja mówie chyba piesek a on-nie kotek

Machaj gratuluję,świetny fach w ręku,co raz więcej dietetyków potrzebują w wielu firmach.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:49
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:45   #2782
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra o kurcze oby tylko na katarze sie to skończyło, zeby go cos bardziej nie brało, no ale z drugiej strony raz na ruski rok trzeba cos załapać .
Co do bulimi i anorektyczek to chyba trzeba mieć jakieś uwarunkowanie genetyczne , niektóre osoby są podatniejsze , są w grupie ryzyka, tak mi sie wydaje, tak jak z ludźmi którzy wpadają w alkoholizm narkomanie. Nie wszyscy którzy piją, próbowali narkotyki są uzależnieni .
możliwe że są osoby podatne ,na pewno są to osoby ze słabszą psychiką i łatwiej wpadają w jakiś obsesje ,skrajności ,uzależnienia po prostu ,nie potrafią sobie poradzić z emocjami.

No mam nadzieję że na katarze się skończy ,olej z czarnuszki poszedł w ruch blee ,tż małego musiał trzymać ale przełknął
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Monka ja niestety też czasami wpadałam w wieczorny wir obzarstwa, i wtedy barek pusty Co to jest przecież jedno pudełko ptasiego mleczka zagryziony czekoladą, najlepiej po dwudaniowym obiedzie z dokładkami. Teraz szczerze mnie nie ciągnie do słodyczy , no i mam drugi problem, mam przepuchliną od pempka do trochę ponad, to się staram nie objadać bo wtedy ona jest widoczna, i mnie to przeraża, czasami już jak zjem dwa talerze zupy to mam tą gulkę
dzięki juz zapisałam sobie skład kropli , ale na razie widzę jakby mu przeszło ,czyżby to przez tą czarnuszkę co mu dawałam brał po kilka kapsułek dziennie.

Co do przepukliny to wiesz że to się będzie powiększać , moja mama miała robiony zabieg bo też jej wyszła przepuklina ,ale to było kilkanascie lat temu ,być może teraz są inne metody jednak nie lekceważ tego

Iza mnie też coś dzisiaj czacha dymi raczej rzadko się to zdarza
Stary 2013-01-25, 09:45   #2783
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
jaki wózek kupiłaś???nawet się nie pochwaliłaś pokaż
fotelik mogłabym Ci w marcu dać mój, bo będę kupować dla Kubusia więskzy, a ten co ma teraz jest od 9 kg, małej już niewiele brakuje
Co do tż - nie kłócimy sie przy dzieciach, jednak często ja się wtrącam, jak widzę, ze go ręka swędzi, wtedy huknę: nawet nie próbuj...i takie tam. Rozmowy byly już nie raz i nie dwa, nic nie dociera do niego...jak go tylko muśnie to nie ręczę za siebie ja nie uważam, ze on jest rozpieszczony stara sie zwrócić na siebie uwagę, chciałby mieć nas tylko dla siebie, a tu jeszcze Isia jest. On wie jak sie zachowywać na dworze, w gościach, w sklepie, nigdy akcji żadnych nie było, więc chyba nie jest rozpieszczony??nie jęczy mi w sklepie że mam mu coś kupić i koniec, żadnych histerii nie ma...no chyba, ze ja mam jakieś błędne pojęcie rozpieszczonego dziecka
Chciałam zrobić kapuśniak na żeberkach wędzonych i już po wstawieniu się skapnęłam, że nie mam marchewki, a dla mnie zupa bez marchewki to nie zupa....no nic zrobię sam wywar, skońćze jutro a tż dzis obiadu nie zje

Stary 2013-01-25, 09:47   #2784
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Z tym moim pisaniem to jest tak,że jakbym siedziała w domu mogłabym cały czas z Wami gadulcowc bo bardzo lubię,wczesniej pisałam sobie z Wami w pracy bo był luzik ale teraz jest cały czas kocioł od wejścia do wyjścia więc nie mam co marzyc o siedzeniu na necie,a jak wrócę do domu to też tyle rzeczy zawsze jakoś jest,że nawet kompa nie włączam.Teraz siedzę na zwolnieniu więc spokojnie mogę sobie zaglądac.Do tego wszystkiego od grudnia załatwialiśmy formalności z kupnem mieszkania,które nadal sie ciągną,wczoraj oficjalnie formalnie kupiliśmy mieszkanie ale przez to,że banki zrobiły nas w jajo a w zasadzie nie banki a Państwo nasze kochane to nawet nie mam radości z tego faktu tylko nerwy
Och jak marzy mi się nie mieć czasu na gadulcowanie choć bardzo lubię .
Napisz czasem co słuchać u Was
Stary 2013-01-25, 09:48   #2785
monka23
Zakorzenienie

Madzia a nie usuwasz tej przepukliny ?
No to z nudów takie obzarstwo , czasem dół czy handra itd , Jeszcze jakby moj tz byl wieczorami to byloby calkiem inaczej , a tak jak czlowiek sam to rozne czasem ma nastroje. Nic sie niechce tylko zalec na kanapie i podjadac Tez teraz bym nie była w stanie tego zjeść , kwestia przyzwyczajenia, odzwyczajenia .

Iza no to nie było tak ze ja w ciagu 2 h to wszystko zjadłam , batony to rozmiarów cukierków , nie wiem czy u was tez są takie. Mamy mieszankę tych najbardziej popularnych batonow . Wafelki rozmiarów 1,5 cm na 1,5 cm takie małe kwadraciki, kupuje czasami w tkmaxx , bo delikatne w smaku. Czekolady to taki milk bar nie standardowa gruba , pękła bym nie zmiescilabym tego w normalnych rozmiarach to juz by bujda byla , tym bardziej ze podjadalam jeszcze inne rzeczy. To nie było regularne, nuda handra może , to nie było pakowanie dwoma rekami do buzi, tylko powolne delektowanie Obgryzanie najpierw polewy czekoladowej potem środek , Wafelki to rozgryzalam te warstwy, ptasie mleczko to odgryzalam ta czekoladę z każdych bloków a potem jadłam nadzienie . Przy tv to tego nie widać, ale na koncu juz pekalam Jak człowiek spisze to potem widzi jak ogromne są tego ilości.
Stary 2013-01-25, 09:50   #2786
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten czas zleciał,zaraz będziesz miała znowu taka małą cudowną kruszynkę

cudowny ten filmik z dzieckiem,to jakaś klinika jest,pięknie się obchodzą z dziecmi,przypomnialo mi się jak u nas w szpitalu myli dzieci,trzymali pod paszkami jak kurczaka w jednym reku i wkladali pod kran myjąc drugą ręką wszystko trwało może ze 3 minuty

Bao no pewnie,że nie ma się czym przejmowac,dzieci szybko nadrabiają.

Ana ja też tęsknię już za tym mniejszym,Daniel tak urósł,że czasami cięzko mi go przytulac w nieodpowiedniej pozycji,zaraz mnie plecy bolą i ogólnie chyba za mała jestemzaraz będę miała 2 wielkich chłopów w domu

Madzia z netu możesz też wydrukowac sobie kolorowanki,Daniel tylko umie mazac a nie rysowac i mówi mamo zobacz jaki piekny piesek,później znowu coś bazgra i mówi a to co to ja mówie chyba piesek a on-nie kotek
a właśnie już kiedyś miałam pytać jak tam wasze sprawy mieszkaniowe jakie kupiliście??

Iza - mnie też głowa boli, chyba jest niskie ciśnienie, bo mnie zawsze wtedy łeb boli...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

a gdzie jest POP???widzę, ze się ostatnio nie odzywa mam nadzieję, ze nic się nie stało, POP odezwij się! Przeca zawsze z tel. pisałaś nawet będąc gdzieś w trasie

Stary 2013-01-25, 10:00   #2787
nataszka25
Zakorzenienie

Megi 7 tygodni... ale przeleciało
niedługo będziemy obok Isi oglądać zdjęcia Kalinki

Bao
moja Amelcia też ostatnio nie dogaduje się z kuzynką o rok starszą, która zaczęła chodzić do przedszkola, kiedyś świetnie bawiły się razem a teraz ta starsza jest jej zdaniem "mądrzejsza" i chce wszystko sama, i mała jej nie może pomagać ani w nic się z nią bawić bo jest za mała.
Jak wejdę pomięczy nich to wtedy jest ok, jak ich się razem zajmuje i tłumaczy że musi troszkę pomagać Amelii bo ona jeszcze nie umie tylu zabaw ale bardzo się będzie cieszyć jak ty ją nauczysz.
I tak tylko narazie funkcjonują, taki czas dla nich gdzie ta niewielka różnica może być przeszkodą, więc głowa do góry

a co do tż to powodzenia, morałami prawić nie będę bo sama mam więcej cierpliwości do dziecka od tż.

Sytuacja z wczoraj: wróciliśmy z marketu, położyłam żele do włosów na półce na korytarzu, mała chciała zobaczyć, wzieła jedno i sięga drugą.
A mąż z krzykiem " jesteś niegrzeczna" ,no kurdę sobie myślę... co jest.
I mała się wystraszyła a ja mu karzę kontynuować i pytam dlaczego? i że ma jej powiedzieć dlaczego jest niegrzeczna, to wzdrygnął ramionami i poszedł marudząc że go pouczam i że ją rozpieszczam,
No mam na to pozwalać??
po tym dziecko ma być mądre i wiedzieć co może a co nie?
z tymi tż

Madzia
ja też czasem mam ochotę na bilet w jedną stronę

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-01-25 o 10:01
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:05   #2788
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Madzia a nie usuwasz tej przepukliny ?
No to z nudów takie obzarstwo , czasem dół czy handra itd , Jeszcze jakby moj tz byl wieczorami to byloby calkiem inaczej , a tak jak czlowiek sam to rozne czasem ma nastroje. Nic sie niechce tylko zalec na kanapie i podjadac Tez teraz bym nie była w stanie tego zjeść , kwestia przyzwyczajenia, odzwyczajenia .

Iza no to nie było tak ze ja w ciagu 2 h to wszystko zjadłam , batony to rozmiarów cukierków , nie wiem czy u was tez są takie. Mamy mieszankę tych najbardziej popularnych batonow . Wafelki rozmiarów 1,5 cm na 1,5 cm takie małe kwadraciki, kupuje czasami w tkmaxx , bo delikatne w smaku. Czekolady to taki milk bar nie standardowa gruba , pękła bym nie zmiescilabym tego w normalnych rozmiarach to juz by bujda byla , tym bardziej ze podjadalam jeszcze inne rzeczy. To nie było regularne, nuda handra może , to nie było pakowanie dwoma rekami do buzi, tylko powolne delektowanie Obgryzanie najpierw polewy czekoladowej potem środek , Wafelki to rozgryzalam te warstwy, ptasie mleczko to odgryzalam ta czekoladę z każdych bloków a potem jadłam nadzienie . Przy tv to tego nie widać, ale na koncu juz pekalam Jak człowiek spisze to potem widzi jak ogromne są tego ilości.
Monka jasne,że są u nas te batoniki,uwielbiam te małe snikersy

Cytat:
Och jak marzy mi się nie mieć czasu na gadulcowanie choć bardzo lubię .
Napisz czasem co słuchać u Was
Iza jasne,że pisze jak tylko mam chwilkę wolnego albo nie padam na twarz wieczorem to zawsze jestem

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a właśnie już kiedyś miałam pytać jak tam wasze sprawy mieszkaniowe jakie kupiliście??

Iza - mnie też głowa boli, chyba jest niskie ciśnienie, bo mnie zawsze wtedy łeb boli...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

a gdzie jest POP???widzę, ze się ostatnio nie odzywa mam nadzieję, ze nic się nie stało, POP odezwij się! Przeca zawsze z tel. pisałaś nawet będąc gdzieś w trasie
Bao kupiliśmy nowe mieszkanie ale nas wyrąbali na dofinansowaniu rodzina na swoim i chyba wkońcu będziemy musieli wziąc normalny hipoteczny chociaż cały czas trwa debata,bo ministerswu po 6 latach na sam koniec programu(bo był tylko do grudnia)przypomnialo sie nagle że przy składnaniu nie może byc umowa tylko rezerwacyjna a powinna byc przedwstępna lub inna cywilno-prawna zawarta u notariusza.
I tak najpierw nam się zamiana ciągnęła pół roku,do której i tak wkońcu nie wyszło a z kupnem mieszkania idzie już 2 miesiąc i też końca nie widac tylko niestety od wczorajszej umowy mam już tylko 30 dni na wpłatę kasy za mieszkanie,mam nadzieję,ze wkońcu w BGK ustalą czy mogą dac nam RNS czy nie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-01-25 o 10:09
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:06   #2789
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
jaki wózek kupiłaś???nawet się nie pochwaliłaś pokaż
fotelik mogłabym Ci w marcu dać mój, bo będę kupować dla Kubusia więskzy, a ten co ma teraz jest od 9 kg, małej już niewiele brakuje
Kupiłam Mutsy Transporter - wiśniowy. Jeszcze nie przyszedł. Do niego muszę dokupić Maxi Cosi chyba - no czekam, aż przyjdzie najpierw.

Ja dzisiaj mam jakiś kryzys. Igor wydurniał się i ugryzł mnie w policzek - strasznie go bawi to. Aż się popłakałam. Siedzę z nim codziennie sama od 1,5 tygodnia. Wczoraj wyszliśmy pierwszy raz z domu - dzisiaj kaszle. Czuję się jak w więzieniu, on chyba też. A. nie ma czasu na zajęcie się Igorem - wczoraj zaproponował, że znajdzie czas, żeby go położyć spać!!!!!!!! Jestem zmęczona i niewyspana.
Ja się chyba nie nadaję na matkę.
Stary 2013-01-25, 10:06   #2790
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Albo z WC

No Bao to będziesz miała ciężka przeprawę z tz- tem , zakorzeniony głęboko ma taki a nie inny wzorzec i na nim sie opiera.

Libra mnie tez bardzo rzadko kaczan boli, może weź jakiegoś tapsa? Hehe mojemu małemu odwidzialo sie pocie czarnuszki mowi ble, starszy pije , czasem zapomnę dac. Manuka mi sie skończył , kurcze musze kupic , bo niechce zeby zachorowałi , jak obejdzie sie bez antybiotyku to bedzie git. Choć oni tez rzadko mieli antybiotyk z powodu choroby gornych dróg oddechowych , mały chyba 2 razy , a młody może tez , nie pamietam , jak juz to młody miał na zapalenie ucha , zanim migdaly wycielismy .
Twój maly wogole ci chorował? Do chorowitkow go nie zaliczysz , bo nie pamietam czy pisałas cos kiedyś.

Madzia a zapomniałam , ja tez wzielam jakieś krople do nosa dla młodego ale kazała poczekasz z dawaniem aż gorączka minie , musze do apteki iść i w poniedziałek zacznę mu dawać . Bo ma taki zapchany .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości