Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 10:23   #931
Papuga69
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Więc i ją witam Panie na wątku, na który właśnie się wprosiłam otóż ja również mam dwie kreseczki już na 3 testach :P: do lekarza idę dopiero w środę, więc mam nadzieję, że wszystko potwierdzi.

P.S. Witam dziewczyny że starających się

Witam i gratuluję Ależ nas już dużo
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:25   #932
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Witam wszystkie nowe mamusie na forum GRATULACJE dla Was.
Kurcze ja ostatnio ledwo funkcjonuje, spie po 12h i nadal jestem zmeczona.. Masakra jakas. U mnie dzis mamy 8tydz. 5 dzien i brzuszek jak mala pileczka :p
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:26   #933
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Cześć drogie Mamusie
Jest mi bardzo miło wprosić się w Wasz zakątek i oznajmić, że od dwóch tygodni jestem świadoma faktu, że noszę w sobie Maleństwo.
Dwie kreseczki zobaczyłam 11.stycznia, a dzień później byłam już u lekarza, który stwierdził, że Maleństwo ma 5tyg i 2dni.
W tej chwili zaczęliśmy już siódmy tydzień a ja ciągle próbuję odnaleźć się w sytuacji, chociaż teraz skupiam się tylko na radości z poczęcia szkraba i dbaniu o to, żeby nic nie przeszkadzało jego rozwojowi.
Sytuacja przewróciła moje życie do góry nogami totalnie. Od trzech m-cy mieszkam w Gdańsku, ale będę musiała się właśnie z niego wyprowadzić, ponieważ utrzymanie się na stancji i z dzieckiem nie jest zbyt łatwe. Biologiczny nie chce mieć z nami nic wspólnego, więc Maleństwo jest Szczęściem tylko moim i moich najbliższych. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko poukładać i myśleć pozytywnie do samego końca.
Pozdrawiam Was ciepło

Witam, super że się cieszysz po mimo tylu przeciwności, kobiety powinny brać z Ciebie przykład Na pewno wszystko się poukłada i będzie dobrze
Stary 2013-01-25, 10:26   #934
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Przeczytalam caly Wasz watek i gratuluje kazdej z osobna.

Ja podobnie jak tancerka wczoraj zrobilam test... Z tym, ze druga kreska jest bardzo jasna. OM mialam tak samo 26 grudnia. Okresu nie ma 3 dzien, ale chyba owulke mialam wczesniej (wg sluzu), wiec licze ze nie ma od 3-5 dni. Zrobilam wczoraj rano bete, ale nadal nie mam wynikow... Taki jest medicover

Myslicie, ze taka blada krecha cos znaczy? Powtorzylam dzis test, ale nadal tak samo blada...

Jeszcze mam watpliwosci zwiaze z polozeniem szyjki. 2 dni temu byla wysoko, a teraz jakby nsko... Chociaz nie sprawdzalam o tej samej porze... Juz nic nie wiem :/

Moze bedziemy miec ten sam termin
Moje kreski też blade, ale to też zależy od testu. Jeden miałam innej firmy i mimo tego, że był robiony wcześniej miał ciemniejsza kreskę. Po prostu jeszcze za małe stężenie hormonów

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:29   #935
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Kurcze ja ostatnio ledwo funkcjonuje, spie po 12h i nadal jestem zmeczona.. Masakra jakas. U mnie dzis mamy 8tydz. 5 dzien i brzuszek jak mala pileczka :p

Teraz jesteśmy wszystkie zmęczone a to dopiero początek hihi Takie już uroki
Super że brzusio rośnie

Candy powstał pomysł stworzenia listy Co Ty na to?
Stary 2013-01-25, 10:30   #936
outline
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyny
Ją tak miałam już praktycznie dwa dni po owu...spalam z 10 godzin w nocy, a popołudniu były drzemki, bo nie wytrzymalam. Cały czas byłam śpiąca i zmęczona teraz powoli przechodzi zobaczymy jak będzie dalej...

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...

Edytowane przez outline
Czas edycji: 2013-01-25 o 10:33
Stary 2013-01-25, 10:33   #937
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Nie było mnie kilka dni... tyyyle zaległości!

Mamy już za sobą rozmowy z rodzicami.. Dziadkowie się cieszą, nawet już było pierwsze opijanie Byłam chora, zdążyłam się wyleczyć a dziś znów jakieś kichańsko i katarzysko mnie wzięło... Jeśli chodzi o samopoczucie to niestety huśtawka nastrojów daje się we znaki.. Czasem płaczę, jestem załamana, zaniepokojona, mam tzw. "doła", itp. itd.. Zachcianek jako takich nie mam (chyba :P) ale np. jak teściowa smażyła mielone to tak mnie zemdliło, że zaraz poszłam przytulać WC..

Wizytę mamy w środę, więc nowości dotyczących fasolki jeszcze nie mam.. Jedynie bóle piersi i dziwne uczucie w podbrzuszu, czasem jakby kłucie. Aha no i w czwartek idę do pracy (bo obecnie jestem na dłuższym L4 - od listopada) na rozmowę z szefową, bo od lutego miałam wracać a tu chyba raczej się to nie szykuje zwłaszcza, że mam ciężką pracę fizyczną. Najgorzej, że umowę mam do 31.12.. Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.

Dziś mamy 6t 2d, czyli wkroczyliśmy w 7 tydzień Ale ten czas leci! Czy u was widać było/jest w tym czasie już brzuszek? Wczoraj stanęłam na wadze i się załamałam.. Płakałam pół dnia.. 60 kg.. Ja niestety w mojej pracy muszę bardzo trzymać figurę niestety teraz L4 itp.. Po porodzie mam zamiar zrzucić do 50!!!! Czyli do starej wagi.

Ale się rozpisałam.. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie!
W ciąży nie ograniczaj posiłków, jedz tyle ile potrzebujesz bo w końcu jesz teraz za dwóch Ile masz wzrostu ? 50 kg to strasznie mało ;p
Stary 2013-01-25, 10:35   #938
asiek89
Raczkowanie

Dziękuję Wam bardzo za tak ciepłe przyjęcie
Sytuacja faktycznie zbyt prosta nie jest, ale trzeba się trzymać.
Nuna2, nie wiem czy biologiczny się opamięta, już różne myśli mi przychodzą do głowy, no ale zobaczymy. I bardzo dziękuję za wsparcie
My dzisiaj byliśmy na drugiej wizycie. Teraz już tak "normalnie", bo pierwsza wizyta była na wariata, drugi dzień po teście, żeby się upewnić, no i oczywiście prywatnie. Wtedy minął nam 5tydz i na usg widać było pęcherzyk ciałko żółte i tak minimalnie zarodek
Dzisiaj usg nie było, było badanie. Trafiłam na fantastycznego lekarza, czytałam najróżniejsze opinie w necie, ale muszę przyznać, że zostałam potraktowana w pełni fachowo. Pomijając fakt, że doktor ma niesamowite poczucie humoru i naprawdę szybko można się pozbyć wszelkich wątpliwości i stresu. No i np pomimo faktu, że miałam już sporo wizyt u ginekologa związanych z różnymi okazjami dopiero dzisiaj dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie miednicy (albo macicy, szczerze mówiąc z nadmiaru informacji już się pogubiłam :P)
Zostawiłam krew i mocz do analizy, we wtorek odbiór wyników, a za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy będzie usg. Chociaż może i wcześniej, bo muszę się jeszcze zastanowić nad kwestią zwolnienia z pracy.

Ewuszkaaa, z tego co wiem obojętnie jaka druga kreseczka, czy blada czy wyraźna jest znakiem, że jesteś w ciąży
Lekarz na pewno to potwierdzi.

Trzymajcie się dziewczyny, pozytywnego dnia wszystkim życzę, zwłaszcza tym Mamom z problemami wszelakimi, co by się jak najszybciej rozwiązały!
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:35   #939
outline
Raczkowanie

Gdzieś czytałam ostatnio, że nie powinno się jeść za dwóch, ale jeść mądrze dla tego drugiego chociaż ja też mam ostatnio duzyyyy apetyt :P:

...
Stary 2013-01-25, 10:39   #940
Candy Doll
Raczkowanie

Kurcze jak sie brzuszek powoli zaokragla to dopiero wszystko zaczyna do mnie docierac

tez jestem za lista i rozumiem, ze jako autorka watku to ja musze ja zrobic? Tylko jak bo ja to troszke zielona jestem hehe
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:40   #941
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś czytałam ostatnio, że nie powinno się jeść za dwóch, ale jeść mądrze dla tego drugiego chociaż ja też mam ostatnio duzyyyy apetyt :P:
Tez slyszalam ze zapotrzebowanie energetyczne w ciazy jest tylko o ok. 300 kcal wieksze i to bodajze dopiero w 3 trymestrze.... a tak to trzeba sie zdrowo odzywiac i nie jesc za dwoch chociaz ja tez teraz wiecej jem niz przed ciaza bo jak jestem glodna to jest mi niedobrze...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:41   #942
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę, ja w ogóle nie mam apetytu , wciskam w siebie na siłę
Stary 2013-01-25, 10:42   #943
outline
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze jak sie brzuszek powoli zaokragla to dopiero wszystko zaczyna do mnie docierac

tez jestem za lista i rozumiem, ze jako autorka watku to ja musze ja zrobic? Tylko jak bo ja to troszke zielona jestem hehe
Zawsze możemy podejrzeć jak to wygląda u starszaków

...
Stary 2013-01-25, 10:45   #944
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dziewczyny - chyba nie dostane nowej umowy; czy wy się znacie jak jest z L4? czy żeby dostawać zasiłek chorobowy w ciąży to muszę iść na zwolnienie w ostatnim dniu pracy?
Cofnij się na stronę 25 , post #723, dokładnie te kwestie wyjaśniałam.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:46   #945
outline
Raczkowanie

Ją teraz mam inny problem, zaraz po owu odrzuciło mnie od papierosów, ale od wczoraj strasznie chce mi się palić...aż mnie skręca. Staram się wytrzymywac...więc znowu pochłaniam jakieś niezliczone ilości jedzenia

...
Stary 2013-01-25, 10:47   #946
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:

Hmm chyba wystarczy że edytujesz swoją pierwszą wiadomość i napiszesz pod postem listę. Też jestem zielona ;p
Stary 2013-01-25, 10:50   #947
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Hmm chyba wystarczy że edytujesz swoją pierwszą wiadomość i napiszesz pod postem listę. Też jestem zielona ;p
Tak wystarczy edycja postu

Witam nowe mamusie
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:51   #948
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Ją teraz mam inny problem, zaraz po owu odrzuciło mnie od papierosów, ale od wczoraj strasznie chce mi się palić...aż mnie skręca. Staram się wytrzymywac...więc znowu pochłaniam jakieś niezliczone ilości jedzenia
Eh też jestem palaczką odkąd zrobiłam test przyznam że zdarzyło mi się pociągnąć pare buszków z 3 razy ;( wyrzuty sumienia okropne ;(
Stary 2013-01-25, 10:56   #949
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Cofnij się na stronę 25 , post #723, dokładnie te kwestie wyjaśniałam.
dzięki - mam dodatkowe pytania:
1. po ustaniu zatrudnienia dostarczam L4 do zus? wcześniej L4 było wypisane na pracodawcę a po ustaniu zatrudnienia na mnie?
2. do którego zus mam się zgłosić - do tego gdzie jestem zameldowana czy do tego gdzie pracowałam?
wiem, że mogę zadzwonić i się dopytać, ale może ktoś wie....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:57   #950
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Eh też jestem palaczką odkąd zrobiłam test przyznam że zdarzyło mi się pociągnąć pare buszków z 3 razy ;( wyrzuty sumienia okropne ;(
Ja to samo, tragedia

...
Stary 2013-01-25, 11:00   #951
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziekuje za odpowiedzi

Mnie meczyla zgaga (jak nigdy) jakis tydzien temu. Teraz walcze z suchym kaszlem. Najgorszy :/ bo dostaje atakow kaszlu i strasznie czule miesnie brzucha przy tym :/ No i cycki bola...

Chyba pojde kontrolnie do gina po weekendzie, bo mi sie ta obnizona szyjka nie widzi...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:02   #952
outline
Raczkowanie

Mam sporo pytań... jak mi się będą przypominać, to będę pisać...ale teraz przyszło mi do głowy, czy to możliwe, że już pojawił mi się ten pasek na brzuchu? Bo zawsze miałam idealnie gładką skórę na brzuchu i bez przebarwien, a od wczoraj zauważyłam pionową kreskę. Już nie wiem o co chodzi ...

...
Stary 2013-01-25, 11:03   #953
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ojoj laseczki musicie byc silne!! to najlepszy czas na zerwanie z nalogiem wiem, że łatwo się mowi, ale to naprawde moze zaszkodzic dzieciolkowi, a jego zdrowie jest teraz najwazniejsze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:09   #954
outline
Raczkowanie

Wiem...walczę cały czas dzielnie!

...
Stary 2013-01-25, 11:21   #955
niut80
Zadomowienie

Cytat:
dzięki - mam dodatkowe pytania:
1. po ustaniu zatrudnienia dostarczam L4 do zus? wcześniej L4 było wypisane na pracodawcę a po ustaniu zatrudnienia na mnie?
2. do którego zus mam się zgłosić - do tego gdzie jestem zameldowana czy do tego gdzie pracowałam?
wiem, że mogę zadzwonić i się dopytać, ale może ktoś wie....
Po ustaniu zatrudnienia dostarczasz sama ZLA do ZUSu, na druku z tego co wiem, umieszczane są nadal dane byłego pracodawcy. A co do kwestii który oddziął ZUSu to musisz zadzwonić, bo ja w pracy miałam różne przypadki, zero logiki. Chyba od humoru poszczególnych Pań to zależało.

801 400 987 to infoliniia ZUSowska wybierasz najpierw połaczenie z konsultantem, potem świadczenia krótkoterminowe.
Stary 2013-01-25, 11:23   #956
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Mam sporo pytań... jak mi się będą przypominać, to będę pisać...ale teraz przyszło mi do głowy, czy to możliwe, że już pojawił mi się ten pasek na brzuchu? Bo zawsze miałam idealnie gładką skórę na brzuchu i bez przebarwien, a od wczoraj zauważyłam pionową kreskę. Już nie wiem o co chodzi ...
Hmm jeżeli się pojawiła to widocznie jest to możliwe Nie mam pojęcia w którym tygodniu się zazwyczaj pojawia, trzeba zapytać jakąś doświadczoną mamę ;p

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ojoj laseczki musicie byc silne!! to najlepszy czas na zerwanie z nalogiem wiem, że łatwo się mowi, ale to naprawde moze zaszkodzic dzieciolkowi, a jego zdrowie jest teraz najwazniejsze
Walcze, walcze Staram się o tym po prostu nie myśleć
Stary 2013-01-25, 11:25   #957
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Po ustaniu zatrudnienia dostarczasz sama ZLA do ZUSu, na druku z tego co wiem, umieszczane są nadal dane byłego pracodawcy. A co do kwestii który oddziął ZUSu to musisz zadzwonić, bo ja w pracy miałam różne przypadki, zero logiki. Chyba od humoru poszczególnych Pań to zależało.

801 400 987 to infoliniia ZUSowska wybierasz najpierw połaczenie z konsultantem, potem świadczenia krótkoterminowe.
bardzo Ci dziękuję za pomoc!!!!!
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:28   #958
niut80
Zadomowienie

Outline, ja co prawda nie byłam w ciąży jak rzucałam palenie i brałam tabex, ale bardzo mi pomagały takie naprawdę twarde, suche kabanosy - dawały zajęcie rękom i buzi. A że cholerstwo twarde, to się raczej żuło nie jadło.
Dasz radę, trzymam kciuki.

A ja dziś rano w pracy orła wywinęłam - śliskie płytki, troszkę śniegu i mi się nogi rozjechały. Ale chyba wszystko oki, bo nic nie boli, ani nie mam plamień. Ale wystraszyłam siebie i innych.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
bardzo Ci dziękuję za pomoc!!!!!
A proszę.
Stary 2013-01-25, 11:31   #959
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki..Ja mialam strasznie przerabana nocke..Zęby mnie strasznie ćmiły mimo że mam je wyleczone...Dzis rano jeszcze dodatkowo na papierze zauwazyłam brazowe upławy...Nie wiem co myslec...Czy to normalne? dodam ze to gdzies juz 11 tydzien od OM
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:34   #960
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dziś rano w pracy orła wywinęłam - śliskie płytki, troszkę śniegu i mi się nogi rozjechały. Ale chyba wszystko oki, bo nic nie boli, ani nie mam plamień. Ale wystraszyłam siebie i innych.
Ja też ostatnio wywinęłam orła na chodniku. Ale nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży więc się tym nie przejęłam. Ale strasznie bolał mnie pośladek i ręka.
Myślę, że nic się nie stało
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości