|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Witam i gratuluję Ależ nas już dużo |
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Witam wszystkie nowe mamusie na forum GRATULACJE dla Was.Kurcze ja ostatnio ledwo funkcjonuje, spie po 12h i nadal jestem zmeczona.. Masakra jakas. U mnie dzis mamy 8tydz. 5 dzien i brzuszek jak mala pileczka :p |
|
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam, super że się cieszysz po mimo tylu przeciwności, kobiety powinny brać z Ciebie przykład Na pewno wszystko się poukłada i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jesteśmy wszystkie zmęczone a to dopiero początek hihi ![]() Super że brzusio rośnie ![]() Candy powstał pomysł stworzenia listy Co Ty na to?
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczymy jak będzie dalej...
24.09.2011 22.01.2013 II kreseczki Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK ![]() ... Edytowane przez outline Czas edycji: 2013-01-25 o 10:33 |
|
|
|
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile masz wzrostu ? 50 kg to strasznie mało ;p
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za tak ciepłe przyjęcie
![]() Sytuacja faktycznie zbyt prosta nie jest, ale trzeba się trzymać. Nuna2, nie wiem czy biologiczny się opamięta, już różne myśli mi przychodzą do głowy, no ale zobaczymy. I bardzo dziękuję za wsparcie ![]() My dzisiaj byliśmy na drugiej wizycie. Teraz już tak "normalnie", bo pierwsza wizyta była na wariata, drugi dzień po teście, żeby się upewnić, no i oczywiście prywatnie. Wtedy minął nam 5tydz i na usg widać było pęcherzyk ciałko żółte i tak minimalnie zarodek ![]() Dzisiaj usg nie było, było badanie. Trafiłam na fantastycznego lekarza, czytałam najróżniejsze opinie w necie, ale muszę przyznać, że zostałam potraktowana w pełni fachowo. Pomijając fakt, że doktor ma niesamowite poczucie humoru i naprawdę szybko można się pozbyć wszelkich wątpliwości i stresu. No i np pomimo faktu, że miałam już sporo wizyt u ginekologa związanych z różnymi okazjami dopiero dzisiaj dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie miednicy (albo macicy, szczerze mówiąc z nadmiaru informacji już się pogubiłam :P) Zostawiłam krew i mocz do analizy, we wtorek odbiór wyników, a za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy będzie usg. Chociaż może i wcześniej, bo muszę się jeszcze zastanowić nad kwestią zwolnienia z pracy. Ewuszkaaa, z tego co wiem obojętnie jaka druga kreseczka, czy blada czy wyraźna jest znakiem, że jesteś w ciąży Lekarz na pewno to potwierdzi. Trzymajcie się dziewczyny, pozytywnego dnia wszystkim życzę, zwłaszcza tym Mamom z problemami wszelakimi, co by się jak najszybciej rozwiązały!
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś czytałam ostatnio, że nie powinno się jeść za dwóch, ale jeść mądrze dla tego drugiego
chociaż ja też mam ostatnio duzyyyy apetyt :P:
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze jak sie brzuszek powoli zaokragla to dopiero wszystko zaczyna do mnie docierac
![]() tez jestem za lista i rozumiem, ze jako autorka watku to ja musze ja zrobic? Tylko jak bo ja to troszke zielona jestem hehe |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja tez teraz wiecej jem niz przed ciaza bo jak jestem glodna to jest mi niedobrze...
|
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Ją teraz mam inny problem, zaraz po owu odrzuciło mnie od papierosów, ale od wczoraj strasznie chce mi się palić...aż mnie skręca. Staram się wytrzymywac...więc znowu pochłaniam jakieś niezliczone ilości jedzenia
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Hmm chyba wystarczy że edytujesz swoją pierwszą wiadomość i napiszesz pod postem listę. Też jestem zielona ;p
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Eh też jestem palaczką odkąd zrobiłam test przyznam że zdarzyło mi się pociągnąć pare buszków z 3 razy ;( wyrzuty sumienia okropne ;(
|
|
|
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
dzięki - mam dodatkowe pytania:
1. po ustaniu zatrudnienia dostarczam L4 do zus? wcześniej L4 było wypisane na pracodawcę a po ustaniu zatrudnienia na mnie? 2. do którego zus mam się zgłosić - do tego gdzie jestem zameldowana czy do tego gdzie pracowałam? wiem, że mogę zadzwonić i się dopytać, ale może ktoś wie.... |
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi
Mnie meczyla zgaga (jak nigdy) jakis tydzien temu. Teraz walcze z suchym kaszlem. Najgorszy :/ bo dostaje atakow kaszlu i strasznie czule miesnie brzucha przy tym :/ No i cycki bola... Chyba pojde kontrolnie do gina po weekendzie, bo mi sie ta obnizona szyjka nie widzi...
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Mam sporo pytań...
jak mi się będą przypominać, to będę pisać...ale teraz przyszło mi do głowy, czy to możliwe, że już pojawił mi się ten pasek na brzuchu? Bo zawsze miałam idealnie gładką skórę na brzuchu i bez przebarwien, a od wczoraj zauważyłam pionową kreskę. Już nie wiem o co chodzi ...
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
ojoj laseczki musicie byc silne!! to najlepszy czas na zerwanie z nalogiem
wiem, że łatwo się mowi, ale to naprawde moze zaszkodzic dzieciolkowi, a jego zdrowie jest teraz najwazniejsze
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Wiem...walczę cały czas
dzielnie!
|
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 801 400 987 to infoliniia ZUSowska wybierasz najpierw połaczenie z konsultantem, potem świadczenia krótkoterminowe. |
|
|
|
|
#956 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia w którym tygodniu się zazwyczaj pojawia, trzeba zapytać jakąś doświadczoną mamę ;p---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Staram się o tym po prostu nie myśleć
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Outline, ja co prawda nie byłam w ciąży jak rzucałam palenie i brałam tabex, ale bardzo mi pomagały takie naprawdę twarde, suche kabanosy - dawały zajęcie rękom i buzi. A że cholerstwo twarde, to się raczej żuło nie jadło.
Dasz radę, trzymam kciuki. A ja dziś rano w pracy orła wywinęłam ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A proszę.
|
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki..Ja mialam strasznie przerabana nocke..Zęby mnie strasznie ćmiły mimo że mam je wyleczone...Dzis rano jeszcze dodatkowo na papierze zauwazyłam brazowe upławy...Nie wiem co myslec...Czy to normalne? dodam ze to gdzies juz 11 tydzien od OM
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nic się nie stało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

otóż ja również mam dwie kreseczki już na 3 testach :P: do lekarza idę dopiero w środę, więc mam nadzieję, że wszystko potwierdzi. 

GRATULACJE dla Was.

Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.