|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
pstryk - zapalam światło! Muszę skonczyć na 10 projekt, więc wstałam o tak nieludzkiej porze
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-01-25 o 05:05 |
|
|
|
#2072 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
. biedna Sarenka, jak tamta pediatra tego nie zauważyła?![]() Cytat:
Cytat:
co ty mówisz??? to o której one wstaną??? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Agni to sa Pakole. Nad tym revenue juz sie zastanawialam. Petycja do council tez nie głupi pomysl. Ich tu nikt nie lubi. Każdemu za skórę zalezli. No cos bedzie trzeba z tym zrobić. Wracam jeszcze do łóżka. Wgl nie wiem co ja tu robie o tej porze
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Piszę z pracy :- Nie ogarniała jeszczególnie tego czortostwa ale Grunt ze Was zznalazła! Milego dnia ![]() Jeeeejuuuu jak to to pisze, ale Wy domyślne pewnie B-) Wracam do pracy Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2013-01-25 o 08:48 |
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stronczku współczuję, co za ludzie
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Stronczku ale patologia masakra.ja bym to pewnie gdzieś zgłosiła.... najbardziej żal tego dziecka ![]() Agni i na Emila przyjdzie czas z mówieniem ![]() Hania połowy nie mówiła i nie robiła tego co Ala w tym wieku i się wyrobiła. troszkę później bo później, ale widocznie tak miało być. ale miałam noc ![]() raaany Ala przebudziła się RAZ! tylko! i to jak ja jeszcze nie spałam co prawda zasnąć nie mogłam, ale to już absolutnie nie wina dziewczyn i jak w końcu zasnęłam to spałam do rana w swoim łóżku ![]() bajka ![]() ale ciiiii ![]() no a zasnąć nie mogłam bo za nie cały miesiąc ten zabieg Hani mamy i zdaję sobie sprawę, że to taka rutyna dla lekarzy, ale mimo wszystko gdzieś to tam we mnie siedzi i im bliżej tym więcej o tym myślę.....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-25 o 09:18 |
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
noc z głowy. Hanka mi o północy zaczęła marudzić - co się okazało miała temp. 38,6. dałam paracetamol w czopku i na chwilę spadło. o 6 rano znowu temp, dałam nurofen. masakra. Hania wymęczona, niewyspana, katar ją męczy, kaszel. idziemy dzisiaj znowu do pediartry, niech jeszcze raz posłucha, może więcej nurofeu trzeba? czy coś? bo wczoraj była przecież już po 2 dawkach nurofenu i dwóch dawkach antybiotyku, a mimo to zaczęła gorączkować... jak ja nie znoszę gorączki u niej... ![]() Carmela trzymam z całych sił kciuki za echo!!! daj znać co wyszło!!! na pewno wszystko będzie w porządku z serduszkiem!!!! a poprzednią pediatrę to chyba bym udusiła |
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni dzieci wstały wyspne punkt 9.00. czyli jak codzień.
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek Sara po swojemu nadaje, ze zwierząt tylko hau hau i to nie na każde moje zawołanie. Widzę że podobnie jak Wiki są w rozwoju.
A tych sąsiadów masz udanych, zgłoś to do tych 2 instytucji o których Agni pisze.. Iwa Wodaqua zamontowali wam net? z czego piszesz? Pieleszka współczuje. Biedna Hania. Carmela Hej. Dzisiaj w nocy 1 pobudka. Na mleko rzecz jasna. Najpierw dałam wodę to pyrgnęła butelką i w ryk. Mleczko ukoiło stargane nerwy mego dziecka. Ależ mnie głowa dzisiaj boli.
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje! Zapraszam na serniczek
![]() Przy okazji możesz mi zmienić wiek na 25.
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam...Juz Zmienilam przy okazji jak Shirce zmienialam |
|
|
|
|
#2083 | |||||
|
Zadomowienie
|
BryKuny
![]() nawzajem Cytat:
o cholera biedny sarenek Cytat:
strach się bać co będzie dalej![]() Cytat:
Cytat:
no następna krzyczy na całe forum Cytat:
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
oduczaj powowli - po 30 ml w tygodniu mniej dawaj az dojdziesz do np. tylko 30 ml mleka i stwierdzi ze na taka ilosc to sie budzic nie oplaca. mam kolezanke ktorej syn zmienil mleko na wode i budzil sie wlasnie na nia! wiec to mija sie z celem. tak oduczylam artura pic mleko - jak doszedl do 30 ml to zrezygnowal.
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Shira nie mam natchnienia przy tym moim dziecku. Jestem nią normalnie wykończona, nadal mi nie śpi po nocach, oj brak słów i szkoda gadać, po co mam przynudzać. Jak coś zapraszam na gg, FB lub wiadomość sms tam szybciej mnie dorwać
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIULKO KOCHANA STO LAT W SZCZĘŚCIU!!
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś noc nawet przyzwoita. Dwie pobudki tylko, ale nie za długie, więc uznaję to za fajną noc i prawie-wyspanie ![]() Madziulku, złotko - sto lat!!!!!!!!!!!!!!!! Nic sie nie chwalisz, ze dziś świetujesz, tylko jakieś skromne "zmieńcie mi wiek" Buziaki dla Ciebie!!! Teliczku - i co, poszłaś do tego dermatologa, czy sobie odpuszczasz? Carmela - a Ty byłaś u tej wybitnie uzdolnionej byłej pani doktor z awanturą? Cytat:
Ja troszkę też ![]() A powiedz, ten zabieg to jednodniowy, czy trzeba zostać w szpitalu? Cytat:
![]() A wiesz, że dla mnie dużo gorszy od gorączki jest zwykły katar u dziecka. Tymusia on bardziej męczy, poza tym to odciąganie co chwilę... Kurczę, znowu?
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
postanowiłam jednak sprawdzić te plamki u dermatologa mam nadzieje tylko że się wyzbieram do wieczora bo szczyka w kościach i zdycham w pracy z gorączką
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Ja zamieniłam na wodę, ale powiedziałam jej że mleko ma tylko do spania i potem mleczko idzie do innych dzieci,więc jeżeli chce pić w nocy to dostanie wodę. Póki co dzisiaj np obudziła się o 3:40 i chciała dopiero pić, wcześniej potrafiła się i budzić o 12 i o 3 bo przypomniała sobie że chce mleko...A wodę daje jej w butelce do łózka i jak chce to sobie szuka w nocy i gra
![]() Z czasem przyjdzie i czas na butlę :P |
|
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka biedna Teliczko
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka-
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój biedny Teliczek
|
|
#2094 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w zamian daję życzenia STo lat! i ![]() matko mnie do północy utrzymac przytomną to by trzeba było chyba jakąś ekstasy naszprychować . w kinie zasnełam na Jamsie Bondzie, film zaczął się o 8 wieczorem, skończył chyba koło 23. było głośno, ciemno, niewygodnie w fotelu, ale i tak zasnełam na prawie godzinę![]() Cytat:
2. wiem o czym mówisz. dla nich to standard, ale dla pacjenta, bądź dla rodziny pacjenta to stres mimo wszystko. samo słowo szpital brzmi poważnie. Cytat:
Pakistańczycy? wiesz UK to państwo które ostatnimi czasy zaczyna oczyszczać kraj z bezużytecznych emigrantów albo z tych którzy stwarzają problemy i nie pomoga wizy, pozwolenia i inne tłumaczenia. w razie co to może się skończyć w sądzie i tyle. choć wątpię.ktoś mi kiedyś mówił, że council ma prawo i obowiązek zarazemzareagowac w takich sytuacjach. a petycja to zawsze dobry pomysł bo: 1. jednoczy sąsiadów 2. pokazuje, że to nie jest tylko twój wymysł, a rzeczywiście problem istnieje. (ja ostatnio walczę z kupami psimi i naszym Councilem i próbuję ich przekonać, że Dog Warden + kamery na tej ulicy są bardzo potrzebne.). mam nadzieję, że do konca roku coś mi się uda wywalczyć. ![]() revenue to trochę cios poniżej pasa, ale z drugiej strony ja nie lubię strasznie takiego naciągania państwa i jeszcxze się panoszenia. mam parę znajomych Polaków którzy zgrywają wielkich cwaniaków w Polsce mówiąc, cytuje: to państwo można doić jak mleczną krowę. Niestety takich ludzi jest wielu i najgorsze w tym jest, że osoby które naprawde potrzebuj a pomocy- nie dostaja jej. ![]() za dwa tygodnie mam wygłosić na play group pogadankę na temat żłobka, dlaczego wybrałam, czym sie kierowałam i czy polecam. aj musze zebrać myśli i zapisac parę faktów
|
|||
|
|
|
#2095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zabiegiem to normalne że się przejmujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co Domciowi odbiło, ale wszystko pakuje pod body. Co go podnoszę to ma pełno zabawek napchanych ![]() A od kilku dni robi ence pence w której ręce I w gratisie zimowy skrzat |
||||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Może teraz
|
|
|
|
#2097 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też małemu dałam mleko i to przez sen, bo odkąd jest chory w dzień za bardzo nie chce jeść i schudł mój bidulek już 600 g. Cytat:
W Pl jest podobnie, bardzo dużo osób naciaga zus, opiekę... |
|||
|
|
|
#2098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Madziulka 100 lat 100 lat!!!
![]() Cytat:
daj znać co po wizycie Nurofenu przy wysokiej i nie spadającej temp. to i 5 ml można dać (zależy jeszcze od wagi dziecka) Cytat:
ale czy działa to nie mam pojęcia bo nie próbowałam ![]() Cytat:
![]() 2. zabieg wykonywany jest do południa a wyjście (o ile nie ma komplikacji) na drugi dzień Cytat:
1. daj znać co dermatolog powie 2. oj zdróweczka! Cytat:
![]() 2. dziękuję
|
|
#2099 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam pobiadolić
Miałam przed chwila 38,8- czyli tropiki Kochane Lyknelam 2 aspirynke i czekam na powrót sił. Mam sloł mołszion ![]() Mielismy dziś wychodnę z tztem- urodzinki naszej przyjaciółki No cóż i tak wyglądam jak menelik i wychodzić z domu nie trzebaPieleszka wam tez zdrówka Patitka mam nadzieje ze ten ból przejdzie, bo u mnie tez od bólu głowy sie zaczęło
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Stronczek, współczuję sąsiadów. Ja tak jak dziewczyny, radzę żebyś to zgłosiła, nie ma co czekać. teliczku, zdrówka! madziulka, STO LAT! Cytat:
oj tak, aż się boję ![]() Natka, słodki Domek! pieleszko, zdrówka dla Hani! A ile jej syropu dajesz? Adaś spał w południe ładnie bo prawie 3 godziny. Teraz dopiero powiedziałam mu że tata dziś wróci, tylko ja muszę po niego jechać. To chłopak chodzi za mną z kurtką i kluczykami do samochodu i pcha mnie do drzwi, żebym już jechała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

zapraszam

. biedna Sarenka, jak tamta pediatra tego nie zauważyła?
Poza tym nauczył się ... rozbierać
Rozpina suwak, ściąga seter i rajstopki prawie całe 

masakra.