Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 12:34   #4831
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ciekawe jak zareagują na nasze "ustalenia"
mogą się zgodzić od razu albo zgodzić się po dłuższej rozmowie z argumentami typu "masz większe ręce, nie trzęsą ci się, jesteś silniejszy, to twój syn, ja jestem osłabiona.."
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:36   #4832
Mysia mysz
Zakorzenienie

mi sie bardzo podobały tez fisher rpice, ale wsyzcsy nam mówią, że bez sensu bo po miesiącu max 2 jest za mała już
Stary 2013-01-25, 12:36   #4833
humpback
Zakorzenienie

nawet nie wiedziałam że są takie sprytne wanienki
Stary 2013-01-25, 12:38   #4834
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justyna G chwilę zgłupialam i myślałam, ze trafiłaś do tego gina co ja kiedyś na spzitalu co też sie wydarł, że jak nie krwawie to nic sie nie dzieje boleć może a za chwile: po co tyle czekałam i tez tekst o poronieniu Ale doczytałamm, że to kobieta... na pewno chcesz chodzić do takiej gin??;/

minkionka gratuluję ci synusia
U niej wszytsko zależy jaki ma humor. Ostatnio jak byłam to była od rany przyłóż...Nie mam za bardzo wyjścia. U nas w okolicy nie ma dobrego gina...a ona jest w miarę ostrożna i daje skierowania na dużo badań. Czekam do prenatalnych do poniedziałku. Jak wszytsko będzie ok to zostaje na razie u niej jak nie to szukam innego. I nastęnym razem przejdę się gdzieś prywatnie do kogoś innego jak bedzie mnie coś bolało, żeby mnie zbadał i powiedział co i jak.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:41   #4835
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja się jakoś nie boję, nie mogę się doczekać ale oczywiście będziemy kąpać razem z mężem, przynajmniej kilka pierwszych razy
tez planuje wspolne kapanie na samym poczatku, a pozniej to juz bedzie obowiazek tatusia (do czasu az sie corka nie zacznie wstydzic, hehe) spedza sobie czas razem, powyglupiaja sie, posprzataja co nachlapia ja w tym czasie zrobie kolacje i bede miala czas dla siebie brzmi cudnie.
meskie wyglupianki podczas kapieli (moj bratanek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03.12.01 - Wiki z pianą 1.jpg (47,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.09.27 - Wiki w łazience 1.jpg (38,7 KB, 11 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:45   #4836
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez planuje wspolne kapanie na samym poczatku, a pozniej to juz bedzie obowiazek tatusia (do czasu az sie corka nie zacznie wstydzic, hehe) spedza sobie czas razem, powyglupiaja sie, posprzataja co nachlapia ja w tym czasie zrobie kolacje i bede miala czas dla siebie brzmi cudnie.
U mnie to chyba bardziej ja się boję kąpieli i Tż sam powiedział, że on będzie kąpał malucha od początku.Pracuje na 3 zmiany wiec ja też będę musiała się nauczyć.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:45   #4837
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajny plan a wygłupy kąpielowe super
Stary 2013-01-25, 12:46   #4838
maarchewka
Zakorzenienie

A i jeszcze zapytam.. Od dwóch dni (dzisiaj akurat w miarę spokój) czuje się jakby mnie rozsadzało od środka.. Jakby ktoś mnie napompował w środku do maximum.. Myślę, że coś zjadłam, ale dla upewnienia jak wy wyczuwałyście tą "twardą macicę" po której lekarka kazała jeść nospę i magnez??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:47   #4839
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi sie bardzo podobały tez fisher rpice, ale wsyzcsy nam mówią, że bez sensu bo po miesiącu max 2 jest za mała już
tak jak piszesz, siostra miala fisher (pozyczyla komus i przepadla), ale ona jest malutka. mlody szybko chcial sie pluskac i byc zamoczony, wiec hamak byl niepotrzebny. nie kupowali wiekszej, tylko od razu kapali w duzej wannie, a to jednak niewygodne. gdyby teraz miala kupowac, kupilaby wlasnie taka duza na stelazu, bo zle wspomina kucanie przy duzej wannie
Stary 2013-01-25, 12:52   #4840
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja Mężowi robię wieczorem kanapki, bo jakoś nie widzi mi się wstawania o 4 rano. Chociaż nie powiem, zdarzyło mi się i to
Po ostatniej kłótni nie zrobiłam Mu, to bardzo mocno zamanifestował swoje niezadowolenie, że sam musi sobie zrobić trzaskaniem czym się da przed wyjściem do pracy. Olałam to. Przyszedł z pracy już trochę skruszony i powiedział tylko ironicznie żebym więcej nie robiła Mu takich kanapek jak dzisiaj, bo Mu nie smakowały. Na co ja ironicznie "przyzwyczajaj się i do takich". No nic, myślał chyba, że sprawę załatwił, ale ja franca stwierdziłam, że trzeba Go trochę pokory nauczyć, więc i następnego dnia nie miał zrobionych kanapek Tegoż ranka już grzeczniej sobie zrobił, nie walił szafkami i drzwiami. A po przyjściu z pracy przytulił się i powiedział tak pięknie "Kochanie, tamte dawne kanapki bardziej mi smakowały, proszę nie rób już takich jak przez te dwa dni, tylko takie jak kiedyś". No i niech ma, zrobiłam Mu na dzisiaj
Taka moja mała historyjka

vil- a może przed spaniem bierz sobie jakąś tableteczkę, albo wypij jakąś herbatkę na sen... bo masakra jest tak się męczyć... chyba, że to na tle nerwowym (ja tak mam, dużo stresu=mało snu w nocy)
ja robię mężowi do pracy kanapki, chociaż tyle bo biedny sprząta i gotuje, i na początku nie umiał się przekonać do żadnych poza takimi, jakie sobie sam robił czyli z szynką i żółtym serem, a ja mu się zawsze staram urozmaicać - jakaś rzodkiewka, sałata, pomidorek czy serek ... no i teraz jak mu czasem nie zrobię to tak ładnie potrafi prosić i robić słodkie oczka ...

na spanie teraz nic nie działa ... ale to dziwne trochę, bo jeszcze niedawno zasypiałam prawie od razu i spałam po 12 h, a teraz nie umiem ... bardzo możliwe, że na tle nerwowym.

Color przytulam mocno bardzo żałuje, że mieszkasz tak daleko ... Twoi rodzice zawsze tacy byli?

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiecie co... Tak się ubierając i przyglądając się sobie w sypialni w lustrze stwierdzam, że zaczynam się robić gruba... Oprócz cyców i brzucha, ta duża dupa no i puce na buzi... W orkę się przemieniam
mój mąż ostatnio do mnie mówi "ty grubasie"
przypomniało mi się dziś o zważeniu się i +1,3 na plusie. przeraziłam się wiem, że to taki etap że trudno żeby mi już waga stała, ale pół kilo w ciągu tygodnia jak wcześniej nie tyłam to masakra jak sobie pomyślę co dalej
ale policzki chociaż mi schudły =]

lecę do sklepu po mięsko i nadrabiam dalej.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:56   #4841
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja robię mężowi do pracy kanapki, chociaż tyle bo biedny sprząta i gotuje, i na początku nie umiał się przekonać do żadnych poza takimi, jakie sobie sam robił czyli z szynką i żółtym serem, a ja mu się zawsze staram urozmaicać - jakaś rzodkiewka, sałata, pomidorek czy serek ... no i teraz jak mu czasem nie zrobię to tak ładnie potrafi prosić i robić słodkie oczka ...
ale wy jesteście dobre z tymi kanapkami
a +1,3 kg to niedużo
Stary 2013-01-25, 12:57   #4842
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Kliknęłam na all 2x body z długim rękawkiem i 2x półśpioszki
bez szału, zwykłe, bez wzorków ale takich potrzebowałam właśnie zielone i niebieskie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:57   #4843
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mysia w w-wie w luxmedzie można popijać. przynajmniej mojej mamie dali kubek z wodą ze 3 tyg temu jak robiła. obok była ciężarna i też dostała.
ale o cytrynkę muszę się spytać.
Ja tylko na chwilę i nie nadrobię niestety - nie wolno cytryny i glukozę 75 g trzeba rozpuścić w 300 ml wody nie więcej, bo więcej wody zaburzy wynik.
Ja robiłam w luxmedzie, dostałam to 75g w kubku 200 ml i tak radzę zrobić a pozostałe 100 ml wykorzystać na popicie. I serio traktujcie to badanie poważnie bez żadnych cytryn, popijania i chodzenia gdziekolwiek, bo chodzi o zdrowie Wasze i dziecka.
W poradni cukrzycowej też zabraniają dodawać cytryny, tak samo chodzić nie wolno, bo cukier inaczej się metabolizuje i to obniży wartość cukru we krwi po 2h i wynik wyjdzie, ze nie mam cukrzycy a może być.
Nie jest takie złe to badanie, da się przeżyć, 2h też się wysiedzi.

Aha i dodam, ze z cytryną bym się prędzej porzygała niż przy samej glukozie z wodą.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:57   #4844
salviae
Zadomowienie

Hej dziewczyny , melduje ze krazek zalozony, zdziwilam sie kiedy przyszedl bo on jest wielkizakladanie nie bylo za przyjemne ale szybko poszlo i w sumie to go nie czuje tylko ciagle boli mnie brzuch ciekawe , czy to przejdxie, a i w szpitalu musze siedxiec do niedzieli pewnie dlatego, ze maja placone za 3 doby mam materac z dziura i cala moc nie spalam
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:00   #4845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , melduje ze krazek zalozony, zdziwilam sie kiedy przyszedl bo on jest wielkizakladanie nie bylo za przyjemne ale szybko poszlo i w sumie to go nie czuje tylko ciagle boli mnie brzuch ciekawe , czy to przejdxie, a i w szpitalu musze siedxiec do niedzieli pewnie dlatego, ze maja placone za 3 doby mam materac z dziura i cala moc nie spalam
No to oby pomógł
już by Cię mogli zostawić na czwartą dobę, Ty też byś miała zapłacone

Stary 2013-01-25, 13:02   #4846
vvgh
Wtajemniczenie

W zyciu tego nie nadrobię... nadal nie mam internetu i do puki sobie nie kupię nowego to chyba nie będę mieć,więc pewnie narazie nie będzie mnie tu z Wami ,a już nowy wątek

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
minkionka za siurka!
Stary 2013-01-25, 13:02   #4847
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i jeszcze zapytam.. Od dwóch dni (dzisiaj akurat w miarę spokój) czuje się jakby mnie rozsadzało od środka.. Jakby ktoś mnie napompował w środku do maximum.. Myślę, że coś zjadłam, ale dla upewnienia jak wy wyczuwałyście tą "twardą macicę" po której lekarka kazała jeść nospę i magnez??
właśnie dokładnie jako takie napięcie jakby ktoś wypychał mi macice od środka. Ale to nie był permanentny ból tylko chwilowy - ok. 30 s i przechodzi.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:02   #4848
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
Ja tylko na chwilę i nie nadrobię niestety - nie wolno cytryny i glukozę 75 g trzeba rozpuścić w 300 ml wody nie więcej, bo więcej wody zaburzy wynik.
Ja robiłam w luxmedzie, dostałam to 75g w kubku 200 ml i tak radzę zrobić a pozostałe 100 ml wykorzystać na popicie. I serio traktujcie to badanie poważnie bez żadnych cytryn, popijania i chodzenia gdziekolwiek, bo chodzi o zdrowie Wasze i dziecka.
W poradni cukrzycowej też zabraniają dodawać cytryny, tak samo chodzić nie wolno, bo cukier inaczej się metabolizuje i to obniży wartość cukru we krwi po 2h i wynik wyjdzie, ze nie mam cukrzycy a może być.
Nie jest takie złe to badanie, da się przeżyć, 2h też się wysiedzi.
zapowiada się w takim razie strasznie. mam nadzieję że zrobię to tylko jeden raz, wszystko będzie ok i nie trzeba będzie powtarzać
Stary 2013-01-25, 13:04   #4849
Aaś
Zakorzenienie

diabli moi znajomi mają taką anatomiczna tez i sobie chwalą. juz 4 miesiąc używają.

oraz. przyszły 2 paczki z all. zaraz obfocę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:05   #4850
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Color przytulam mocno bardzo żałuje, że mieszkasz tak daleko ... Twoi rodzice zawsze tacy byli?

.
Nie absolutnie.. szczerze? ja sama nie wiem jak mam ich rozumieć i ich podejście.. Jak u nas było dobrze ze wszystkim to było dobrze ogólnie z nimi. Wiecie wspólne wyjścia gdzieś czy też wspomniane przez Candace pobyty na działce. Wszystko w jak najlepszym porządku. Nawet kiedyś pisałam,że tato sam od siebie nieraz coś mi tam wcisnął chociaż mieliśmy swoje pieniądze i nie trzeba było. A tu nagle jak porobiło się jak porobiło to sytuacja wygląda jak wygląda a ja nie wiem już co myśleć... Oni mają takie odchyły,że jak mają wenę i chęć to coś tam podrzucą( chociaż nie trzeba było), a teraz z kolei odwrót w inną stronę.. I tak ciągle. Przywykłam chyba chociaż momentami szczęka opada..

Idę rozpalać w piecu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:05   #4851
Aaś
Zakorzenienie

Lublana no własnie dzwoniłam do mamy i mówiła że żadnej cytryny jej nie dali. tylko tą wodę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:06   #4852
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No to oby pomógł
już by Cię mogli zostawić na czwartą dobę, Ty też byś miała zapłacone
Ja yez mam ubezpieczenie placone od trzech chyba wiec jakas kasa wskoczy, a nie wiem jak sie to liczy ale od czwartku do niedzieli to 4 dni
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:07   #4853
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, jakie warzywa jecie zimą?
Pomidory bez smaku, ogórków surowych nie mogę, sałata droga, a kiszone ogórki to już mi się powoli przejadają ... no i co wziąć do kanapki?
pomidorów i ogórków też nie jem (ale za to piję ten nieszczęsny sok pomidorowy). A sałatę ostatnio kupuję tą pakowaną w biedronce, wbrew pozorom sporo jej jest i nie wychodzi tak drogo (bo teraz każda sałata droga). Jest tam kilka rodzajów sałat i bardzo mi smakują. No i co jakiś czas wyhaczę paprykę czerwoną na promocji- bardzo lubię na kanapkę.

Justi gdzieś Ty brokuły dostała? bo u mnie nigdzie nie ma. Widziałam z dwa razy w biedronce ale była licha i droga.

justyna do lekarki brak słów. Sami nie wiedzą czego chcą.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ale jak niektórzy potrafią 4 letnie dziecko kłaść "na drzemkę" w ciągu dnia a 5 letnie kłaść spoać o 18stej no to wybaczcie
ale że tak serio serio ktoś tak robi?
Stary 2013-01-25, 13:09   #4854
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja yez mam ubezpieczenie placone od trzech chyba wiec jakas kasa wskoczy, a nie wiem jak sie to liczy ale od czwartku do niedzieli to 4 dni
Ja mam płacone po zakończonych trzech dobach, czyli od czwartej...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Justi gdzieś Ty brokuły dostała? bo u mnie nigdzie nie ma. Widziałam z dwa razy w biedronce ale była licha i droga.
W netto, almie coś koło 5zł no i w sumie smak też nie ten ale cóż

Stary 2013-01-25, 13:10   #4855
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Pisze z pod kołdry do was, od weekendu mi nic nieprzeszło, było jeszcze gorzej wiec w poniedziałek udałam się do lekarza (i nawet niepamiętam czy wam o tym pisałam czy nie ) no i lekarka powiedziąła mi że zapalenie wirusowe gardła, kazała psikać tantum werde forte i płukać jame ustną dento septem- w sumie zbagatelizowała to co jej mówiłam ,że mnie gardło boli, ucho i katar zaczynam mieć i kaszel- powiedziła,że narazie leczymy się bez antybiotyku....no i w nocy się zaczeła masakra....kaszel okropny, katar, zatkane zatoki....no i wczorej znów do lekarza bo już przepona i brzuch od kaszlu mnie bolały i bałam się żeby małej niezaszkodzić i u innej lekarki byłam i dostałąm antybiotyk, witaminy, syropy jakieś i mam leżec i czekac cierpliwie az mi przejdzie, no przynajmniej kaszel mi się już pomału odrywa, a tak to taki suchy był okropnie.....
a w czorej w przychodni to za☠☠☠☠..łam sie okropnie!!!byłam specjalnie w rejestracji na 7.30 co by zdązyć zapiasać sie do jakiegoś lekarza do południa, byłam 4 w kolejce do lekarki, po mnie kilka osób, każdy patrzył sie na mnie kaszlącą w ciazy tak jakbym jakimś potworem była- no bo kobieta w ciązy i chora to jakieś dziwactwo czy co???!!! już miałam dość tych spojrzeń na mnie!!!!pierwszy był gościu i jak wyszedł od lekarki to do zabiegowego poszedł, potem mineła ponad godzina jak przyszła moja kolej no i sie wówczas tak zdenerwowałam, bo już miałam wchodzić gabinetu, wówczas dostałam krwotoku z nosa, brzuch widać było ze w ciazy jestem a tu nagle jakas wredna pielegniarka przed samym nosem mi drzwi do gabinetu zamkneła i powiedziłą ze teraz ten pan co był jako piewrszy przyjmowany bedzie przyjety ponownie:pala : no ku ... wa w kolejce za mna kilka osób, ale zadna do pielegniarki z pyskiem niewyskoczyła tylko do mnie ze przepuściłam tego gościa- a ja ledwo oddychająca, z zakrwawiona chusteczka przy nosie aż niemogłam z tych nerwów nic mówić- no i tak mineło kolejne kilkanaście minut aż weszłam i musiałam siedzieć na przeciw ko tych ludzi i ignorować ich spojrzenia
musiałam sie wygadać, sorry że tyle nabazgrałam ale aż mi się lepiej zrobiło....
teraz moge was ponadrabiać troche, choć niechce mi się wogóle, tymbardziej jak mnie głowa boli od tych zatkanych zatok
państwowa służba zdrowia, współczuje wrażeń!!

Cytat:
Uhm tylko ciekawe jaki skład materiału.

A właśnie, jakie warzywa jecie zimą?
Pomidory bez smaku, ogórków surowych nie mogę, sałata droga, a kiszone ogórki to już mi się powoli przejadają ... no i co wziąć do kanapki?
ja jem pomidory (to nic, ze bez smaku), rzodkiewkę, kiełki, czasmi ogórka szklarniowego, cebulkę lub szczypiorek.. a najlepiej to wszystko razem mniam mniam

Wojtek
Stary 2013-01-25, 13:16   #4856
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż ostatnio do mnie mówi "ty grubasie"
przypomniało mi się dziś o zważeniu się i +1,3 na plusie. przeraziłam się wiem, że to taki etap że trudno żeby mi już waga stała, ale pół kilo w ciągu tygodnia jak wcześniej nie tyłam to masakra jak sobie pomyślę co dalej
ale policzki chociaż mi schudły =]

lecę do sklepu po mięsko i nadrabiam dalej.
grubasie za 1,5kg? :P oj nie darowalabym nie przerazaj sie, bo Ty kobito jeszcze nic nie przytylas! a 0,5kg tygodniowo to w 2 trymestrze podobno jest norma...ja mam plus 6kg i nie narzekam
Stary 2013-01-25, 13:16   #4857
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
aa własnie tak mi się gdzies obiło o oczy że ktoś tak pisał

oo.. dzieks to chyba męża wysle bo ja to od razu hurtem ze 4 kupię

Mysia w w-wie w luxmedzie można popijać. przynajmniej mojej mamie dali kubek z wodą ze 3 tyg temu jak robiła. obok była ciężarna i też dostała.
ale o cytrynkę muszę się spytać.
mi dała Pani kubeczek z proszkiem i powiedziała, żebym sobie rozrobiła wskazując na automat do wody..
Potem druga wychodził, czy to jeszcze glukoza czy już woda ..i pytała się jak mi wchodzi i że widzi, że chyba nie bardzo..
Potem przychodziła i mówiła, że jak mi słabo to moge się napić kubeczek, ale też zeby nie przesadzić z wodą.. No ja wypiłam oprócz tego kubeczka glukozy 2 kubeczki wody, tak mniej więcej.. Mam nadzieje, że to nie zaburzy, ale inaczej nie dałabym rady.. zwymiotowałabym na podłogę i by był jeszcze bardziej zaburzony wynik

Wojtek
Stary 2013-01-25, 13:17   #4858
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz już musi być dobrze
Stary 2013-01-25, 13:18   #4859
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzielna mamuska! jeszcze troche i do domu
a pod dziure moze wepchnij jakis koc albo przescieradlo?
Stary 2013-01-25, 13:19   #4860
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już wszystko na dobrej drodze

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości