|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
ale ładna hacjenda!
Wróciłam od lekarza - zimno jak psi... umęczyłam się i tyle! Oj, zły dzień dzisiaj, zły
|
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
medal z ziemniaka jest blisko ![]() dziękować Cytat:
dzięki za kciuki na pewno się przydadzą.. jakoś po wypadku boję się jeździć po autostradzie ;/ tym bardziej w ciąży.. ale jestem dobrej myśli ![]() uuu jest o co zawalczyć ![]() dzięki dzięki Cytat:
zimnoooo.. zimny kolor niebieski.. śmiejemy się, że to tylko w naszej głowie ubzdurane ale chyba nie.. teraz planuję kupić jakiś ładny beż, brąz i zrobić przytulniej.. Cytat:
![]() słyszałam właśnie ;/ w aucie pół biedy ale na postoju chyba zamarznę.. |
||||
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kosza na pieluchy, jakie zamawiałyście? Też planuję kupić Bo chyba przerób będzie duży ![]() Cytat:
Będą duuuuże zmiany.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-25 o 13:30 |
||
|
|
|
|
#3575 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie gadaj, fajnie w 35 tyg jest ![]() Dragusia ![]() Cytat:
spokojnej podróży Cytat:
Cytat:
domek cudny Cytat:
![]() U mnie piękny, słoneczny, śnieżny i mroźny dzień. Taką zimę to ja lubię ![]() Wczoraj byłam na SR, była pogadanka o połogu. Spytałam położna o to moje twardnienie brzucha, to powiedziała, że faktycznie rozpychający się dzidziuś może powodować stawianie macicy (wtedy np tylko z jednej strony brzuch robi się twardy). Generalnie kazała nie macać brzucha, brać no-spe jak zalecił lekarz i nie stresować się i dziś już mi lepiej
|
|||||
|
|
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ona miała zaraz cała zawartość kosza wyrzucic bo go własnie przebrała ale telefon zadzwonił czy cuś. usuniecie kosza w odpowiednim momencie mocno wskazane ![]() ja nie miałam wogole, lądowało w kuchni pod zlewem tylko śmieci byly ze dwa razy dziennie wyrzucane a nie raz
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja byłam w 30 tyg na zwykłym usg a nie tym 3d. Wydaje mi sie ze jak na każdej wizycie masz usg to chyba nie musisz dodatkowego chyba ze lekarz ci zaleci
|
|
|
#3578 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie patrzałam na metki i prałam wszystko w 40 i nic się nie skurczyło.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękna chatka! ![]() Cytat:
ja dziś wstałam o 6 o 7 byłam w sklepie u męża, zrobiłam trzy wyceny okien. O 8 pojechałam do rodziców - zainstalowałam antyvirusa na kompie bo się coś posypało. Pojechałam do sklepu - zrobiłam zakupy na weekend, wróciłam do domu - rozładowałam zmywarkę, wstawiłam pranie i posprzątałam całe mieszkanie bo jutro nie będę miała czasu zaraz idę wieszać pranie, wstawie drugie, jade do sklepu obczaić co się dzieje...
|
|
|
|
#3579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A ze sprzątaniem, myślę, że byłaś bardzo dzielna i na dziś wystarczy, nie ma co podnosić poprzeczki... kurde czekam na ten syndrom wicia gniazda, bo ogólnie posprzątane Mam, ale do każdej czynności siłą woli się zmuszam... czuję się jakbym wysiłkiem woli przesuwała baaaaardzo ciężki głazzzz - za każdym razem - leń ! ![]() Cytat:
Intensywne kolory też lubię, swojego czasu miałam i fuksje i turkus, teraz się tylko turkus ostał, bo pod dziecko zmieniliśmy na bardziej stonowaną butelkową zieleń ![]() Cytat:
|
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosz zamówiłam ten: http://www.angelcare.pl/pojemnik-opis.htm Wiem, że drogi i może zbędny gadżet, ale mamy mieszkanie dwupoziomowe i nie wyobrażam sobie latać za każdym razem na dół do kosza. |
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.amazon.de/Angelcare-Winde...9117558&sr=8-6 kosz jest niedrogi (kosztuje ok. 40 zl z jedna kaseta), i trzyma zapachy w srodku.. tylko kasety uzupelniajace sa drogie - to jest ten worek (jedna to koszt ok. 7€ (30zl) ).. no ale mozna to obejsc z normalnymi workami lub z folia z Czech. Do Polski tez wysylaja http://www.sametic.eu/pl/http://www.sametic.eu/pl/jak-uzuplen...ic-nasza-folia mam nadzieje, ze sie sprawdzi (troche obawiam sie zamawiac z Czech, w dodatku to jakis nowy sklep zalozony w 2012 roku, ale chyba sprobuje... no chyba, ze znajde gdzies indziej taka folie )albo po prostu sprobuje z normalnymi workami.. zobaczymy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-25 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooooo mozemy sobie podac RECE ....
w gimnazjum i liceum przeczytalam wszytsko: - Robina Cooka - najbardziej podobalo mi sie Oślepienie, Chromosom 6, Czynnik krytyczny, Śpiączka, Uprowadzenie - no ale MOIM GURU i tak pozostanie Graham Masterton haha - 1wsza jaka przeczytalam byly Drapieżcy dla mnie Klasyka ... ale i tak nic nie przebije Walhalla i pewnego opisu jak to komus cos tam mlotkiem stukli jednym slowem taki czlek raz na miliard lat sie rodzi ![]() Cytat:
qrde .. wiecie co odnosnie palenia ... jak sie dowiedzialam ze bedzie dzidzia zeszlo mi porzadne 2miechy jak rzucilam definytywnie .. nawet sam lekarz mi powiedzial ze jesli chce rzucic to nie do razu, tylko z dnia na dzien mniej i mniej ... az sie w koncu przestanie .. no ale od pazdziernika Jestem Czysta mam tutaj w Norge kolezanke jest z bliznaikami !! ma termim na pocztek marca i co kopci !!! no ja ☠☠☠☠☠☠☠e - skora ja czlek o slabej silnej wolipo 12 latach rzucialam !! to Halo nie rozumiem takich lasek ... co do pytania sie o samopoczucie ... ja zawsze odpowieadam ** znakomicie** - raz kumpela do mnie '' a bo wiesz jak ja bylam w ciazy .....'' to jej ladnie odp ze oki rozumiem co ona przechodzila, ale kazda kobieta jest inna i inaczej przechodzi okres ciazy ... i wiecie co OBRAZILA sie na mnie |
|
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ObserwujeCie mnie się w poprzedniej ciąży ani raz nie włączył syndrom wicia gniazda , leżakowanie mi się włączyło; a co do Gry o tron serial był ok, zwłaszcza 1 seria, w drugiej strasznie nakombinowali, mało co się z książką zgadza, ktoś miał za dużą wyobraźnie przy pisaniu scenariuszaa długo masz kartę zarejestrowaną?
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2013-01-25 o 13:58 |
||
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie no i za tyle spania ![]() super domek
|
|
|
#3586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez mam dwupoziomowe mieszkanie, ale zamierzamy pomieszkać na dole wszyscy dopóki mała nie wyrośnie i nie przeniesie się do swojego pokoiku, wtedy my zrobimy sobie sypialnie na górze. Nie wyobrażam sobie chodzić do kosza na dwór 2 razy dziennie, a sąsiadom nie chcę robić przyjemności z trzymaniem worka z pieluchami na klatce.
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
ale hacjende ma Gucio
slicznie wygladacie
|
|
#3590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ha, wczoraj złożyłam zamówienie na łóżeczko, a dziś już mi piszą że wysłane do kuriera. To może w poniedziałek będzie |
||
|
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio jeszcze A.Kava mi wpadl w ręce i T. Geritssen Cytat:
juz pomijam kwestię finansową i to ze życie kosztuje, ale mnie w☠☠☠☠ia jak mi ktos ustawia życie bo on uważa że powinnam siedziec w domu, byc z dzieckiem....bo wie lepiej ze tak jest ok.
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My akurat moglibyśmy sobie pozwolić na wychowawczy mój czy chłopa, ale po prostu chcemy w dwójkę robić to co robimy dalej po macierzyńskim a nie siedzieć w domu.. ostatnio znajomi zapytali czy ja planuje, powiedziałam że nie, a oni do chłopa " a co kryzys w firmie? " - jak zaczęłam tłumaczyć, że ogólnie to nie po to kończyłam dwa kierunki studiów i od x lat pracuje i że nie mam ochoty to patrzyli na nas jak na jakąś patologię, no cóż, sama nie wiedziałam że są takimi burakami więc już się z nimi nie planuję spotykać, jednak w ciąży czasem się człowiek dowiaduje zaskakujących rzeczy o swoich znajomych Więc ogólnie trzeba to zlewać !
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
no i znowu bym zapomniala
Mokka_83 za domek dla Guciaaaa i wiecie co zapomnialam Ktora to jedzie w odwiedziny do PL ![]() no nic tak mniej wiecje za podroz |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tak mnie się wydaje że to sie wiecie z zazdrości trochę bierze że mamy odwagę miec inne zdanie i nie jak wszyscy z prądem
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() za śliczny domek GuciaCytat:
jak lekarz zdejmie nakaz leżenia to się wybiorę.To ja obstawiam Liwke
|
|
|
|
|
|
#3596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam u tego sprzedawcy : RYS47 tak czytam o tych Waszych wszystkich praniach i chyba niedługo też się za to zabiorę..
|
|||
|
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooooo z tym spaniem dziecka w łózeczku to słyszałam to samo a ja nie chciałam i już, a ztym niebezpieczeństwem to chyba na odwrót bo bezpieczniej jest jak go mamusia albo tatuś nie przygniotą albo kołuderką nie nakryją, ja się boję nawet teraz, tż dostał ode mnie pare razy, zwłaszcza z łokcia, kiedyś nie wiedział czemu go boli nos, ale raz mu tak przyrżnęłam ze sie obudził, hahaha że sobie trafić na spiocha umiem.... ale oddał mi z kolana jakiś czas później.....a ja nie piorę, w d... to mam, mam czas, 2 miesiące mi zostały, może 1,5, nie ide z jak wszyscy z prądem lol
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2013-01-25 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą ja uważam że w ten sposób jest bezpieczniej już nawet nie chodzi o przygniecenie czy coś tylko skoro mozna chociaz jednej osobie zapewnić komfort do spania tj. np. męzowi w nocy który i tak musi isć do roboty to lepiej bo owszem może i ja zarwę noc ale jak on wróci z pracy to mnie zmieni bo bedzie miał na to sily. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- prać póki co też nie piorę chcę kupic komodę najpierw. a to gdzies luty/marzec bo teraz było bardzo duzo wydatków.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny brzusio zgrabniutki (ja chyba bardziej "rozlazła" jestem )Czytam, że spać nie możecie, ja mam to samo zasypiam ok 2:00 a później do 12 w łóżku gniję. Mam nadzieję, że mały nie przejmie po mnie takiego systemu zasypiania, bo przeważnie dotrzymuje mi towarzystwa do 2:00 ale o 5:00 znów zaczyna szaleć ![]() A jakby którejś podobała sie karuzela od Mamas&Papas za którą na allegro trzeba zapłacić 160 zł z wysyłką to na ich stronie jest akurat promocja na tą karuzelę i można sporo zaoszczędzić tu link : http://www.mamasandpapas-polska.pl/p..._with_love_boy Ja już chciałam zamawiać na allegro ale z ciekawości weszłam na stronę i zamówiłam ![]() A kupiła możę któraś z Was przewijak Ceba ? jeśli tak to czy jest porządnie wykonany? ceratka jest dobrze naciągnięta czy się marszczy? i czy ma blokadę przed przesuwaniem się na łóżeczku? |
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
komode mam. stękałam, jęczałam i wyciągnęłam mojego do Ikei przed swietami i kupilismy. nie miałam gdzie ciuchów małego trzymać już, przebrałam po mlodej, coś tam kupiłam i lezało jak u chinoli na straganie w workach i kartonach.
zapisałam się na te warsztaty Bezpieczny Maluch, przynajmniej się z domu ruszę, a to przez przypadek kolo galerii kazimierz.........
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2013-01-25 o 15:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

I w załączeniu Gucio w swoim domku

, a jak się komuś nie podoba to proszę bardzo, zapraszam odkurzacz udostepnie, herbate nawet zrobię!!!
a oni tam strasznie wszytko chcą przy rejestracji karty i się waham.

domek cudny 
05.07.2008 

a i na zakupach byłam normalnie mam tyle energi że przez pierwsze 5 miesięcy ciąży tyle nie miałam
Nie pamiętam co komu chciałam napisac